login |

Bones: vége az 5. évadnak – írta darkspell

2010. 05. 24. 23:22 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Hümm. Igen, hümm. Őszintén szólva a beharangozott “most minden megváltozik” dolgot kicsit másképp képzeltem. Mert ez így csak egy egyszerű… na, itt még nem mondom el, majd csak lejjebb. Addig is, ha valaki szeretne az előzményekről olvasni, van egy 5. évad premier kritikánk, meg egy 100. epizódot méltató írásunk. Aki esetleg kicsit szintre szeretné hozni magát a spoileres kibeszélő előtt. A kép alatt, a tovább mögött folytatom.

2

A nagy “minden megváltozik” tehát a csapat szétrobbantása egy évre. Brennan (meg Daisy) megint megy ki-tudja-hová, ki-tudja-milyen hullákkal foglalkozni, Hodge meg Ange kocsikázni tartanak Európába, Booth kemény csávókat kiképezni még keményebb csávókká Afganisztánba, a többiek pedig… nos, ők nem mennek sehova.

1

Őszintén szólva várható volt ez az egész az évad csúcspontjának (természetesen a 100. epizódra gondolok) történései után, de valahogy nem érzem akkora dolognak. Mert tudjuk, hogy úgyis mindenki szépen visszatér, és… folytatják, ahol abbahagyták? Mivel az évadzáróról olyan sokat nem lehet értekezni, inkább átfutnék az egész évadon, és megválaszolnám a premier kritikánál felvetett kérdéseket.

Az évad elején azt írtam, az “új Booth” dologban van potenciál. Sajnos ezt közel sem használták ki, valahogy elsikkadt a dolog. Pedig nem lett volna rossz, lehetőségük nyílt kicsit újraformálni a karaktert. Nem gond, azért ez még simán túlélhető. Legnagyobb örömömre Hodgins és Angela újra együtt, ahogy az várható is volt. Rózsaszín köd, és apuci. Aki csak ritkán bukkan fel, akkor azonban üt. Tudjátok, mint a déli busz.

original

Egyszerűen annyira feelinges a karakter, hogy… Nem, nem találok rá szavakat. De röhögés az mindig van.

Gyakornokok: sajnos még most sincs Zack állandóra, viszont úgy érzem, lassan sikerül megbarátkozni az új arcokkal. Clark hozza az “érzelemmentes profit”, depis csávó a depi csávót, közel-távol-keleti barátunk pedig… a poénokat. Igazából aki legkevésbé illik ide, az Daisy, viszont ő most meg Sweets miatt érdekes lesz majd. Megbocsájtok neki, egyelőre. Azt hiszem, kijelenthetem: most nem hiányzott Zack. Na jó, kicsit, de ezt is túlélem.

3

Mert Sweets is elég jól kinőtte magát az évadban, szépen szerves tagja lett a csapatnak, és az ügyekbe is próbálják egyre jobban bevonni. Csak tökösebb is lehetne néha, hogy tényleg férfi számba lehessen venni. De a mijáúzása persze hatalmas volt.

Főellenségnek volt ugye egy Gravediggerünk, a róla szóló epizód megint kellően feszültre és borzongatóra sikeredett, de ő már eléggé kiégett. És ha minden igaz, most hűvösre is tették. Ősztől szívesen látnék egy új arch enemy-t, aki ellen B+B-nek mindent be kellene vetnie. Mert bár érdekesek a nyomozgatások (vagy nem), azért a kimenetel sosem kétséges. És csak ez a 6. évadra már kevés lesz.

Hogyan tovább? Ismét csak: hümm. Gondolom, majd újra összehoznak mindenkit, lesz élménybeszámoló, aztán nyomozgatás. A már említett esetleges új főellenségen kívül természetesen a Booth-Brennan kapcsolat alakulása lesz a legfontosabb kérdés. Mi változik egy év alatt? Mit lépnek majd? Folytatják, ahol abbamaradt?

Emiatt érdemes lesz nézni. Meg amiért eddig is: feelgood. Bár a finálé annyira nem jött be, azért egy 7/10-et megszavazok, mert mosolyogtam. És a végén szomorkodtam. Az évad szintén hullámzó, de ugyanezt az osztályzatot megkapja, hiszen a 100. és a Gravedigger-epizód nagyot ütött. Hogy mi lesz az új évadban? Pár hónap múlva megtudjuk. Én itt leszek. És ti?

21 hozzászólás Ne habozz!

Xsz - 2010. 05. 24. 23:29

Én is tuti itt leszek :D

HomeX - 2010. 05. 24. 23:40

Hasonló érzésekkel a “minden megváltozik” évadzáró miatt, de én is itt leszek :)

kacsababa - 2010. 05. 24. 23:53

Ó igen, egy új átívelő szálas nagy gonosz, én már eddig is hiányoltam, hogy nem tűnt fel új ívöl másztörmájnd a sorozatban, nagyon itt lenne az ideje. :)

Tyberius - 2010. 05. 24. 23:56

Hamarosan kezdeném az 5. évadot, kb 1 hónap a tervezett befejezésig, azaz update-ig. Egyébként nekem totál nem hiányzik Zack, bár bírtam a csókát, az újoncok (legalábbis a 4. évadban) kurva ötletesek voltak, mindegyik a maga hóbortjával és/vagy flúgjával. Egyébként picit bosszantó, hogy képtelen a fő karaktereket összehozni normálisan a sorozatokban, mindig csak a huza-vona, meg a direktbe gerjesztett szétmenések. 4. évad végén, amikor közös gyerek volt a téma, akkor ugye jött a kóma meg az amnézia, most ahogy olvasom a szétvállás… Igazság szerint röhejes és kiábrándító.
Lehet nem kellett volna elolvasnom ezt az írást, mert így valahogy kevésbé vágyom a folytatásra és ezalatt nem csak a 6. évadot értem, hanem hogy belekezdjek az 5-dikbe.
Kezdem megutálni azokat a nyomozós sorozatokat, ahol férfi-nő társakat erőltetnek a beteljesülés felé (Castle, asszem valami ilyesmi tán halványa a Metalistában is volt, na meg ebbe ezerrel), hogy aztán valami mondvacsinált bagatel húzással gyorsan eltávolítsák őket egymástól. Akkor már inkább Criminal Minds depresszív történetorientáltsága, nuku karakterháttérrel, na meg NCIS, ahol nem szenvednek ilyen erőlködésekkel… Mert az addig jó, hogy számos poén is akad ezekből a szituációkból, de a végeeredmény akkor is izzadságszagú, na akkor ha már ennyire összehoztuk őket, akkor hogyan robbantsuk szét megoldásokat szül. Fuck…

(zárojeles megjegyzés: részben emiatt a hülyeség miatt repült idén kasza alá részemről a Castle-Mentalista-House trió… Nem csak ezek miatt, de részben igen…)

Lnaughty - 2010. 05. 24. 23:57

énis énis itt leszek:)

Khes - 2010. 05. 25. 00:43

Tyberius te melyik NCIS-t nézed? :-) Btw a Criminal Mindsnak is van karakterháttere, néha több is mint kellene, hogy ott is emlegessük csak a 100. részt. Na midnegy.

Bones pedig az évad picit hullámzó teljesítménye ellenére is örök kedvenc, mindenképpen várós a 6. évad is. És nagyon jó lenne Zack vissza, gyógyuljon meg, engedjék ki, akármi, kell ő nekünk a Jeffersonianba.

Kaktusz - 2010. 05. 25. 00:55

Hát szó se róla, a 100. rész inkább ütött, mint ez a finálé. Úgy összességében tetszett ez az évad, rengeteget fejlődött Brennan, ezt végre jó volt látni. Remélem ezalatt az egy év alatt nem kancsisodik vissza teljesen a sok antropológus hatására. És mindenképp ott leszek a folytatásnál:) én egyáltalán nem érzem szenvedésnek B&B kapcsolatát és azt hogy nincsenek együtt, bár aláírom, hogy ezt igazán csak akkor lehet értékelni, ha valaki az összes részt szépen egymás után végignézte, mert így látszik csak a folyamat és a karakterfejlődés.

(válasz a zárójeles megjegyzésre: a Castle most nálam is vészesen megingott, de bízom benne, hogy a poénok és a “feelgood-ság” el fogják velem feledtetni az évadzáró utolsó pár percét:))

gromit - 2010. 05. 25. 01:01

Múlt héten 2 finálét láttam, és hát House mérföldekkel verte a Bonest…

Bones csalódás volt. Nem, nem gondoltam, h a 100. rész eseményei után most hirtelen összehozzák őket, de ez így elég wtf volt, és nem a “wow és mekkora ötlet”, hanem az “értetlenül nézem, h most mi van” kategóriában.

Az évadból emlékezetes volt nekem még az X-aktás rész és Gordon Gordon visszatérése (az oszladozó hullák nagyon nem az én stílusom, de Stephen Fry miatt muszáj volt bepróbálnom a sorozatot, és végül rákattantam :) )

És igen, azért én is itt leszek a folytatásra.

hugócsa - 2010. 05. 25. 08:20

Öt évadon keresztül feszegették Angela és Hodgins kapcsolatát míg végül összeházasodtak.Az évad legjobb része a 100. épizód volt.A Zooey Deschanel-es részt nagyon vártam, mivel ez volt a testvérével az első közös munkájuk a TV-ben.Jó rész volt az AVATAR-ról szóló rész is, főleg amikor Sweets megkérdezte Hodgins-tól, hogy szóljanak-e Fischer-nek szóljanak-e. Ez azért volt poén, mivel Joel Moore szerepelt a filmben.A fdolytatásban kíváncsi leszek, hogy egy év alatt mennyit változott Brennan és Boooth kapcsolata.Billy Gibbs-nek és Stephen Fry-nak a következő évadban is kéne szerepelnie.Alig várom a folytatást.

Tod - 2010. 05. 25. 08:35

100. rész után lejtmenet. Mikor itt elolvastam annak a résznek a kritikáját, azonnal kezdtem is nézni a sorozatot. Azóta egyszerűen nem tudják, mi legyen. Azaz tudják, csak nem tudják kitölteni az idejüket addig értelmesen.

Booth majd szépen hazajön megtörten, mert ugye minden egyes halálesetet magára fog venni, Bones hazajön egy szakterületben és intelligenciában hozzáillő férfival, akivel fülig szerelmesek egymásba. Aztán persze kiderül, hogy akivel hazajött, korántsem jó fazon, minimum evil mastermind, akit Booth majd le is csuk, Bones meg újra konstatálja, hogy bizony ő nem ért az emberekhez, és a maradék bizalmát is elveszti irántuk. Ami egyben megtorpedózza B+B esetleges szerelmi kapcsolatát. Vagy valami hasonló blődli. Lényeg a lényeg, két lépésből ki lehet mindig találni, mi lesz az utolsó. És ez kezd unalmassá válni.

Deino - 2010. 05. 25. 09:04

Kritika csillagos ötös. =) Nekem kicsit olyan semmilyen volt ez az évadzáró, visszatérésre kíváncsi leszek…

Sztike - 2010. 05. 25. 09:52

az évad szerintem jó volt. az évadzáró annyira nem ütött, az előző rész jobb volt. ( na meg a House évadzáró is sokkal jobb volt..)
Zack viszont nem hiányzott. sose jöjjön vissza! fuu nagyon nem hiányzik. grr.
Amúgy 100 % hogy el fog telni egy év? ezt lenyilatkozták valahol?

winnie - 2010. 05. 25. 10:27

“Amúgy 100 % hogy el fog telni egy év? ezt lenyilatkozták valahol?”

pár napja linkeltünk a hírekben egy interjút az egyik íróval, lehet, hogy abban volt?

Erka - 2010. 05. 25. 15:13

Én is várom a következő évadot!
Az évadzáró rész tényleg nem volt akkora durranás, mint ígérték, azért összességében nekem tetszett az 5. évad. A gyakornokokat szeretem, ha valamelyiket véglegesítenék, akkor hiányozna a többi. Jó lett volna Brennan apját is többször látni, kedvelem a fickót. Főleg amikor néhány résszel ezelőtt likvidálni akarta a lánya támadóját :) Ebben az évadban nagyon jók voltak még a rendőrkarakterek: az X-aktás részben a seriff, az osztálytalálkozósban Bones régi osztálytársa, illetve a boszisban a rendőr, aki lecsukta Angelát és Hodginst. Ezek annyira feldobták az epizódokat! :D
És bár az évadzáró tényleg laposra sikeredett egy kicsit, lássuk be kellett már egy kis változás, mert nem szeretném, ha nagyon egyhangú és kiszámítható lenne a sorozat. Remélem valami jó dolgot hoznak ki belőle szeptemberben.

Amit még jó lenne látni ezen a nyáron: egy 5. évados bakiparádé :) (a depresszív befejező rész óta az előző néggyel vidítom magam…)

jumpman - 2010. 05. 25. 21:31

Esetleg valakinek info arról hogy RTL-re mikor tér vissza?!
Kösz

Binky - 2010. 06. 27. 23:53

Hát nekem az egész évad nem tetszett. A Stephen Fry-os epizód jó volt, az amish fiús rész is, de ezen kívül nem maradt meg bennem semmi. Az évadzárón meg egyenesen kiakadtam. Egyetlen jó pont Angela és Hodgins házassága volt. Idegesítő amúgy minden. Valószínű folytatni fogom, csak hogy tudjam mi várható a jövőben, de amúgy nem várom ezerrel, mint a korábbi években. Kezdek kiábrándulni a Bones-ból. nem hittem, hogy valaha ilyet fogok mondani, de ez van.

jucus - 2010. 08. 04. 14:33

Nem volt rossz a kritika, bár ezt a “déli busz”-os szófordulatot eddig más összefüggésben ismertem.
Várom a köv. évadot. Lehet tudni a kezdés dátumát?

winnie - 2010. 08. 04. 14:48

lehet. beírod a keresőbe, hogy “bones” és felülről a 2. és a 4. poszt is tartalmazza:)

oxigen - 2010. 09. 16. 16:02

jajjj mar csak egy het mar csak egy het

Ruann - 2010. 09. 25. 01:15

Na, megvolt a Bones 6×1 és sehol egy cikk? :) Pedig kíváncsi lennék a véleményekre. Nekem végig vegyes érzéseim voltak vele kapcsolatban. Szerintem több dolgot nagyin bután, nagyon amerikaiasan oldottak meg (végül is elsősorban nekik készül). Na, majd ha jön a cikk én véleményezek.

winnie - 2010. 09. 25. 01:16

túl sok x1 volt a héten:) de lesz nemsokára-

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz