login |

The New Adventures of Old Christine: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

2010. 05. 25. 15:46 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

You can say what you want about Russell, but never has a player in the history of Survivor found three immunity idols without a single clue. Okay? I will even go on record saying that is never gonna happen again. Now, Amazing race, on the other hand…

Ehh, szitkomokról nehéz írni (olykor egy mondat és egy kép beszédesebb), de azért mégiscsak megérdemlik a posztot, hogy kitárgyaljuk őket. Kitárgyalni azonban valószínűleg csak a minőségüket és az érzéseinket tudjuk, mert a történeteik nem olyanok, hogy nagyon lehetne őket rágcsálni. Lássuk, csak, mi közölnivalóm van a The New Adventures of Old Christine-ről, azon kívül, hogy a múltkori kritika (vagy a magyar premier) után kiderült, hogy nem négyen, hanem kilencen nézik az országban.

old01

Mondjuk az, hogy nem is tudtam, hogy Christine reality-fanatikus? Mert, ha tudom, akkor biztos, hogy… De nem, mégsem. Vagy az, hogy Christine társasjáték-őrült? Legalábbis a képen látható gyűjteményből úgy látom. Talán, ha mindezt korábban is tudom, akkor… Á, nem hiszem. (Erről a két “tulajdonságáról” volt már szó korábban?) Mert hiába jobb a Christine, mint mondjuk a Two and a Half Men, ettől még nem lesz nézős, s az 5 évet sem a nézettségére kapta meg, hanem inkább a nemsokára 50 éves Julia Louis-Dreyfus miatt.

old02-kis

Az mindenesetre beszédes, hogy hiába adott az elmúlt 10-20 év legsikeresebb szitkomjainak főszereplőjéből kettő (Dreyfus mellett Eric McCormack szállt be a sorozatba), a nézők csak miattuk nem kezdték el a sorozatot. Ami, mint azt anno, a legelső kritikámban is írtam, négy éve, csak akkor tolerálható, ha az embernek bejön a főszereplő. A többiek hiába jók vagy idegesítőek mellette, ez egyszemélyes meló volt. Az általam látott részeket azonban nem a hebrencs Christine, hanem inkább Wanda Sykes karaktere, Barb tette nézhetővé. Sajnos a többi, önálló tudat nélküli rajzfilmfuguraként viselkedő szereplő kevésbé jött be, viszont a 4/10-es finálé is bizonyította, hogy a Christine még mindig jobb és szerethetőbb, mint a CBS-hétfő némelyik képviselője.

10 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2010. 05. 25. 18:10

a reality-fanatizmus elo szokott kerulni, de a tarsasjatekok csak a diszlet reszei. sot, ebben az evadban a gyerek is (sot, meg az sem, de nem is hianyzott kulonosebben).

kar, hogy az abc ezt nem veszi at, mert bar a scrubs-ot elszartak, ezt szerintem nem tudtak volna (ezzel egyik sorozatot sem akarom minositeni, mindkettot szeretem, csak mas a ketto).

na mindegy, jo volt ez az 5 evad is (kilora csak 4, mert volt 2 felevadnyi adag), es joval tobb, mint amit a legtobb altalam kedvelt sorozat megert, de azert kivancsi lettem volna egy 6., ‘back to college’ evadra :)

Psy - 2010. 05. 25. 18:15

Komolyan csak 9 ember nézte?! nemáá! :D kezeket fel, aki nézte rajtam kívül! ./
Imádtam Richardot, Barbot, Matthew-t, a 2 sznob szöszit és természetesen Christinet és new Christine-t is :) Számomra érthetetlen, másoknak miért nem tetszett, de hát mindannyian mások vagyunk. Csak ezzel a kasza dologgal baromira lezáratlan lett az egész :(
A realityfüggés meg kiderült, Idol-tól kezdve mindent nézett :D és jópárszor társasoztak is az évek alatt.
Vérzik a szívem érte na :(

laci - 2010. 05. 25. 18:23

Magasban a kezem! Én pár hónapja találtam rá egy random rész alapján Viasat3-on. Azóta most néztem végig harmadszorra mind az 5 évadot és még mindig imádom. Tuti, hogy semmi esély, hogy esetleg ABC átveszi? Bár tudom, hogy egy ilyen jellegű sitcomot nem lehet 100%ra lezárni, de egyetértve Dohival, én is kíváncsi lettem volna a folytatásra.

Neyodalka - 2010. 05. 25. 20:00

idén a damages után a másik amit nagyon sajnálok :(

Psy - 2010. 05. 25. 20:20

fúha már 4en vagyunk :)

friendsfan - 2010. 05. 25. 21:11

Szitkom ide vagy oda, azért nehéz valamiről úgy írni hogy kb. csak a finálét láttad. Engem például nem feltétlenül a konkrét poénok vesznek meg egy szitkomban, hanem a hangulatuk, a színészi játék, vagy a felépített karakterek. Főleg utóbbiak miatt tudtam rengeteg szitkomot megnézni, azaz már az a poén is viccesebb volt nekem, ami egy új nézőnek nem. De Christine kaszát kapott már rég, nem fért bele az időbe, aztán hogy ha nem lesznek jó szitkomok egyszer tán újra előveszem. Sajnos a lelkesedésem nem tartott tovább 30-35 résznél…

winnie - 2010. 05. 25. 21:14

a nehézséget nem a christine-re értettem, hanem arra, hogy zsinórban megírtam 5 szitkomkritikát (amiből 4-et fixen nézek), scsak az elsőnek kikerülő elé biggyesztettem oda a megjegyzést.

Vespi - 2010. 05. 25. 22:28

Van még esély rá, hogy megmentik?

david - 2010. 07. 10. 02:01

Én pl. imádom ezt a sorozatot, aki pedig ilyen “kritikát” ír, az csak irigy a szereplőkbe, hogy őt még takarító-nőnek se vették be a stábba!!!!!
Nem kell irigykedni, nézni kell, röhögni, azt annyi!

winnie - 2010. 07. 10. 08:29

de hogy röhögjön olyasmin az ember, ami nem vicces?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz