login |

Legend of The Seeker: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak. – írta darkspell

2010. 05. 26. 22:08 - Írta: vendegblogger

71 hozzászólás | kategória: kritika,

Kereső, Kereső… Kerestél volna egy normális forgatókönyvírót az évadban. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy csalódott hangvételű írás található a tovább mögött, így gyorsan egy képpel kedveskednék azoknak, akiknek ez nem fog tetszeni.

1(2)

Még mielőtt belekezdenék hosszú, fájdalmas, nyavalygós, hisztis mondanivalómba, olvassátok a régebbi írásainkat ilyen témában: írtam egyet az évad elején, utána pedig Desmond követett el kettőt ITT meg ITT. Mindezek után velősen: az évad legjobb esetben is csak 5/10. Közepes. Vagy annál gyengébb.

Kezdem a jó dolgokkal (sajnos, mert azokból kevesebb van). A legtöbb már megvolt az előző évadban is: gyönyörű nénik (a képek nem szorulnak további magyarázatra), gyönyörű tájak (Új-Zéland, na igen…), és viszonylag jól kinéző effektek.

3

Ebben az egyben egyébként tényleg minőségi javulás érhető tetten az első évadhoz viszonyítva: látszik, hogy több pénz jutott ezekre. A zene is legtöbbször nagyon jól eltalált, a fináléban pedig kifejezetten magával ragadó. Mi kell egy fantasy jó megvalósításához? Nagyjából ezek. Ha ehhez hozzávesszük Goodkind bá’ könyveit, akkor már az ütős történet is adott. Tehát…?

Hogy egy ismeretlen bölcset idézzek: innen szép pofára esni. És sajnos nemhogy sikerült pofára esni, de utána még szépen meg is rugdalta magát az egész, olyan szörnyűségesen borzalmas “kreálmány” kerekedett a dologból. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Lássuk, mire fel nyavalygok. Kezdem mondjuk egy jelenettel a fináléból.

2(2)

Adott tehát a kor mondjuk… harmadik legerősebb varázslója (Nicci és Darken Rahl után – előbbi ugye összelopkodott egy fél országnyi varázserőt, utóbbi meg alapból érti a dolgát), nevén nevezve Zeddicus Z’ul Zorander, akit ez a pár méternyi hasadék megoldhatatlan probléma elé állít. Ugyanis az Első Varázsló semmilyen varázslatot nem ismer, amivel ez a hatalmas, gigászi távolság áthidalható lenne. A bal oldalról nem képes átmenni a jobb oldalra, a legokosabb ötlete, hogy gyalogolják körbe az egészet. Hihető? Valakinek biztos.

Kapizsgáljátok, mi a bajom? A “történet” miatt olyan szinten butítanak mindent és mindenkit, hogy az borzasztó. Pedig én tipikusan az a néző vagyok, aki kikapcsolt aggyal sorozatozik: szórakoztasson, ez a címszó. Az utolsó pár epizódban azonban sikerült addig süllyedni, hogy…  Szóval, nagyon mélyre.

Lássuk a kettes számú főgonoszt. Darken Rahl ugye az előző évad végén halálát leli, és az évad nagy részét a zöld tűzzel túlfűtött Alvilágban tölti, mint az Őriző legfőbb pitbullja. Aztán gondol egyet, és visszatér, hogy onnan segítsen urának. Utána ellene fordul, mert világuralomra akar törni ismét. Majd miután ez nem sikerül, nyugisan meg akarja várni, míg Ricsárd véghezviszi a dolgát. Miután Nicci majdnem főtt tojást gyárt belőle, már meg is akarja védeni a kisöcsit. Aztán legvégül újra visszatér saját szemét mivoltához.  Csak szerintem változik kicsit sokat és kicsit gyorsan a karakter? 2-3 epizódon belül nagyjából 2-3, egymással szöges ellentétben álló motiváció.

Jöjjenek a kötelező darált húsok. Az előző évadban ezt a szerepet a d’harai katonák töltötték be. Mivel azonban azóta kitört Új-Zélandon a férfiúi válság, így idén a Sötétség Nővéreire osztották ezt a hálátlan feladatot. A könyvet nem ismerő junkie társaimnak itt rögtön magyarázattal is szolgálnék: ők nem azért a Sötétség Nővérei, mert a Sötétséget, ergó az Őrizőt szolgálják. Ugyan, kérem. Ők azért a Sötétség Nővérei, mert annyira hülyék. Sötétek, mint a föld, melyből Ricsárd, a Kereső, vétetett. Találó elnevezés, az egyszer biztos.

5

Egy különleges képességük van: amőba módjára szaporodnak. Aki esetleg már nincs otthon bioszban: osztódnak. Minden epizódra előáll nagyjából 10 klón, akit le lehet verni. Agyatlanul. Mert ugyan ők varázslónők, de varázsolni csakis azon kivételezett helyzetekben tudnak, amikor annak abszolút semmi értelme.

Taktikájuk a következő: lesből, távolról támadnak dobófegyvereikkel (neeeem, nem dobják el őket!). Először egy hangos csatakiáltással felhívják magukra a figyelmet (ha esetleg a szomszéd város még nem figyelt volna fel rájuk), ezután kocogva elindulnak Hőseink felé (hogy lehessen ellenük dobótőrt, íjat, varázstűzt használni), majd odaérve közelharcba bocsátkoznak a Fény különítményével. És ők az Alvilág Őrizőjének leghűségesebb és egyik legerősebb követői.

És még sorolhatnám. A Legend of The Seeker egyszerűen tele van ilyen borzasztó logikátlanságokkal. Annyira, hogy az már csak nagyon nehezen elviselhető. Őt nézve, mondjuk annyira azért nem nehezen.

4

Valójában a 2. évad legnagyobb baja, hogy túl sok epizódra kapott berendelést. Ezt a 22 részt simán lehetett volna felezni. És úgy feszített tempóban, maximum egy-két töltelék epizóddal egy pörgős, nívós, érdekes évadot kreálni. Így azonban kénytelenek voltak azt a +10 részt kitölteni valamivel, ami legtöbbször nem sikerült érdekesre. Kár, mert a nézők így már nem tartottak ki, aminek tudjuk az eredményét.

Összegezve tehát: egy kiváló első évad után egy erősen változó minőségű másodikat kaptunk, ami az alapanyag minőségét tekintve sajnos kevés. A lehetőség adott volt, de elbaltázták. Félreértés ne essék, lehet élvezni az epizódok egyikét-másikát, de ennél sokkal jobb is lehetett volna. Sajnos.

És ha nagyon őszinte akarnék lenni, még azt is elmondanám, hogy szívem szerint most nem sajnálom, hogy nem lesz harmadik évad. Mert ha igazságos akarok lenni: nem érdemelné meg. Sajnos, ismételten.

71 hozzászólás Ne habozz!

Onix Titan - 2010. 05. 26. 22:28

Nem kellett volna análisan megerőszakolni a könyvet. Értem én, hogy nem lehet egy olyan gigászi eposzt sorozatra vinni, legalábbis nem ilyen, kevéssé koherens típusra, de ez már akkor is sok. Egyrészt a Sötétség nővéreiből nincs annyi, mint csepp a tengerben, ráadásul rögöve szarráverik még Richardot is adott esetben.
Mi ez a baromság, hogy Richard, 3000 év leghatalmasabb mágus eladja zaciba a varázserejét és ezzel a dolgok el vannak intézve? Úgy is tt van zedd, az első varázsló, akinek három varázslat van feljegyezve a kis varázskönyvébe a sorozat szerint: varázslótűz, at ellen földre baszajtása valamint az elsunnyogás nagyhirtelen.
Amúgy az meg röhej, hogy kb minden második részben olyan helyzetbe kerülnek, h Kahlan inkvizítori ereje nem működik.

Nicci. Nicci jó nő. Ez a színésznő nem az. Ami egy egész kötetet kitesz (nálunk 3-at is), Bukottak hite címmel, azt itt belesűrítik egy fél epizódba, pedig az egy nagyon jó rész a könyvből szerintem. Ugyan ez vonatkozik a Próféták Palotájára. Az Óvilág meg miért is áll csupány egy sárgás szűrőből a felvételen?

Értem én, hogy a könyvet nem lehet átemelni 100%-ban, de ez azért már szégyen.
És akkor ez a Darken Rahlos, banelinges bohóckodás… meg Walter… ráadásul az állandó Breath of Lifeozás…
Erre csak a Lostot tudom idézni: Dead is DEAD.

A Pilotot nagyon szerettem, onnan kezdve zuhant a színvonal, és ez a finálé mindenképpen a mélypont.

bounty - 2010. 05. 26. 22:30

De nagyon nagy kár, én még sok Carát akarooook :(

danNN - 2010. 05. 26. 22:31

Egyet kell hogy értsek és engem már a Ricsárdot játszó C. Horner is idegelt mert talán vehette volna férfiasabbra a karaktert.

mrspock74 - 2010. 05. 26. 22:39

Cara hiányozni fog:-( Nah jó Kahlan is,kedveltem,tetszett a hangja:-)
Nem olvastam a könyveket,de szerintem sokkal pörgősebb,darkosabb részeket is lehetett volna csinálni.
Ricsi meg olyan nemtudom..nem egy kemény srác volt:-)
Adott volt egy jól kitalált kis világ..és nemigaz hogy nemtudtak jobbat kihozni belőle:-(
Persze végignéztem mert alapjában véve úgy félig-meddig tetszett,de főleg a fentebb említettek miatt.
Meg azért egy elsővarázslótól többet várnék. Más filmekben akkorákat magicelnek,hogy csak na,itt meg tényleg egy hasadékot nemtudnak áthidalni.Még Luke Skywalker is átpusholta volna magát:-D

Desmond Wallace - 2010. 05. 26. 22:43

Többnyire egyetértek darkspellel. A finálé viszont nekem tetszett. Ha ilyen és a 2. évad elejét idéző részek lettek volna többségben, akkor nem panaszkodtam volna én sem.

A könyveket teljesen kinyírták. Nem hittem volna, hogy az 1×15-ben elkövetett rajongók elleni bűntettet tovább tudják fokozni a 2. évadban.

Rengeteg karaktert elfuseráltak: Prelátus, Sötétség Nővérei stb. Gyakorlatilag lebutítottak mindent. Tabrett Bethell csatlakozása azért jót tett a csapatnak, meg Nicci 2.0 is bejött nekem. Főleg a sötét változat.

Tehetségtelen Richard kalandjai tehát véget értek. Az alapanyag meg moziba kívánkozik.

djzsuzska - 2010. 05. 26. 22:53

Egyetértek a kritikával. Amilyen jó volt az első évad, ez olyan felemásra sikerült.

A Nővérek megjelenéséig (8-9. rész) nagyon jó volt az évad (színvonalban talán még az elsőt is felülmúlta), de onnantól kezdve annyi logikátlanság volt a sorozatban, hogy az már fáj. Hozzáteszem, (még) nem olvastam a könyveket.
A töltelékrészek nagyjából ugyanarra a sémára épültek: a Keresőt és kíséretét valaki megállítja, hogy segítséget kérjen, Ricsi pedig fittyet hányva a küldetésre, segít. Sajnos túl sok ilyen epizód volt az évadban, hetek teltek el úgy, hogy a történet semerre sem haladt.

Jobban is meg lehetett volna csinálni ezt az évadot, sajnos így sikerült.

Lalee - 2010. 05. 26. 23:15

Ez sajnos tényleg nem volt az igazi.
Mondjuk az évad eleje még jó volt, és az évadzáró is nézhetőre sikeredett, talán évad közben is találnék olyan részeket amiket élveztem, de az összkép nagyon nem tetszik.
Főleg, hogy most fejeztem be az első könyvet, és rá kellett döbbennem, hogy még ennyi köze se volt az első évadnak az alapanyaghoz, mint gondoltam. És így már olyan dolgok is idegesítettek, amik korábban nem.
Egyszerűen tényleg nem értem, hogy miért mentek ennyire szembe mindennel. Ha csak a könyv felét átültették volna, már nem is húzná senki a száját ennyire…

Ben - 2010. 05. 26. 23:19

Én nekem nagyon tetszett az egész évad. Nálam simán megvan 8/10.

Pont ezért nem olvasom el könyvbe, mert úgysem ugyanaz lesz a sorozatban vagy filmben, mint ami a könyvben volt. És én inkább nézem mint olvasom, úgy legalább nem lesz (akkora) csalódás. Szóval én szívem szerint még néztem volna tovább, nekem nagyon tetszett. És persze Cara 4ever (L)! :D

habba - 2010. 05. 26. 23:23

Egyre jobban úgy érzem hogy neki kell esnem a könyveknek :) A hibái ellenére alapvetően szerettem a sorozatot, szóval ideje lesz “megnézni” a könyvek szerint hogyan is volt.

TJ - 2010. 05. 26. 23:26

nekem végig úgy tűnt hogy a készítők szeme előtt a xéna és a herkules lebegett mint fantasy sorozat ideál, pedig szerintem ez a történet komolyabb (ugyan én nem olvastam a könyveket de nekem ez jött le)

én is kikapcsolt aggyal sorozatozok de még így is bosszantó volt h szinte minden 2. problémára tudtam volna mondani egy pofon egyszerű megoldást amit nem alkalmaztak és ettől totál tét nélküli lett az egész, legjobb példák a csatajelenetek, szinte mind megoldható lett volna egy 5-10mp-es varázslótűzzel, ehelyett mindenki buzgón ütéstávolságba rohant, legalább adtak volna valami hülye magyarázatot h elfogy a zeddicus manája v mittomén :)

a legnagyobb hibát pedig már a castingnál elkövették, mégpedig richard-al, egyszerűen idegesítő ez a színész, teljesen túljátszotta a szerepét

szerintem is megérett a sorozat a kaszára, így legalább nagyjából kerek egész. meg volt is benne pár érdekes sztori, pláne így h nem olvastam a könyveket kimondottan élvezetes volt felfedezni a világát

Mammut - 2010. 05. 26. 23:31

nekem bejött a seeker :)

tény, pusztán sorozatként tetszett, mert nem olvastam a könyveket, illetve elkezdtem, de túlságosan hasonlított a sorozatra, és inkább letettem, mielőtt spoilerbe futnék, mivel a sorival kezdtem, nekem az volt a fontosabb :)

no de ha már az évad eleje felé mindenki azt írta, hogy eltérnek a könyvtől egyre inkább, az évad végére logikusan totál mást kell már várni, nem? :)

JimmyL - 2010. 05. 26. 23:31

hat, sajnos eleg szar lett a vegere. en ugyan nem alltam be a Cara hivok koze, nekem Bridget Regan az ultimate gyonyoruseg. A hangja, a szeme, a termeszetes szepsege megerte volna, hogy meg bamulhassuk csapkodni… na de sztori… mondjuk en a konyvekkel sem vagyok kulonosebben elegedett, Goodkind szerintem egy otletesen integralo (ha ugy tetszik lopkodo) fantaziadus iro, de mondjuk az iraskeszsege sokkal gyengebb mint FEIST-te vagy JORDAN-é. Szerintem. Szoval engem kulonosebben nem hatott volna meg, hogy elternek az otletes, de max. kozepesen megirt konyvektol, ha jo lett volna amit irnak… de nem volt.

Jobb lett volna ha csak 13 resz es batran szerializaljak. Mert igy tok baromsag lett sok epi…

Azert Bridget ftw…

wut - 2010. 05. 26. 23:33

jo iras!

Álmos - 2010. 05. 27. 00:11

Most komolyan. Kahlan annyira szereti a Ricsit, hogy csak úgy KIKÖNNYEZTE a stone of tearst, amit egy egész évadon keresztül kerestek?? MERT ANNYIRA SZERETI?? Én sokmindent hajlandó vagyok elnézni az íróknak, de ez azért mégiscsak.. nyugtassatok meg, hogy ez nem a könyvből származik. Ezt a Harry Potterben már előtték, és oda is gagyi volt.

Az előző epizód sokkal jobb volt. Azért így is sajnálom, hogy vége.

mse - 2010. 05. 27. 00:47

Na jó, őszintén azért tegyük hozzá: a Keresőt NEM azért kaszálják, mert az “iszonyatos” minősége miatt drasztikus nézettséggszámcsökkenés volt. Neeeem, a 2. évad hozott annyit, sőt, többet is nézőtéren mint az 1. Az ok egyszerű: a Tribune a csőd szélén áll, a Seeker pedig túl költséges műsor ahhoz, hogy eleget profitáljon.
És lehetett volna-e 10 résszel kevesebb? Persze, hogy lehetett volna. De nem lett, mert igenis igény volt a 22-re. Megismétlem: a Seekert nem a nézők juttatták a kihalás szélére.
A könyvekkel kapcsolatban: igen, tudjuk, hogy már réges-rég elszakadtunk tőlük. Ez nyilván fájó pont Goodkind rajongóinak, és teljes együttérzésem, de könyörgöm, aki teheti, PRÓBÁLJON meg elvonatkoztatni. A Kereső Legendájának máshogy persze, hogy nincs semmi értelme, hisz nincs épeszű Prelátusunk, az amúgy intelligens Sötétség Nővérei is kamikaze nyulak, és sorolhatnám még, hogy mi-minden veszett áldozatul a “butítsuk le, hogy a hülye amcsik is értsék” oltáron. Nem érdemes hasonlítgatni és síránkozni: ez itt nem 1:1 arányú adaptációja az Igazság Kardjának, ez egy fantasy TV sorozat. Én személy szerint örülök az aprócska könyves utalásoknak, amik időről-időre felbukkannak, de ennyi. Élvezetből nézem a showt, azért, hogy szórakoztasson, és igen, ENGEM szórakoztat(ott).

Na jó, ennyit a saját siránkozásomról, megmondom, hogy nekem hogy tetszett a finálé. Mert nekem bizony tetszett.
Üssetek agyon, ahogy akartok, de ez egy remekül kivitelezett epizód volt. Én az öngyilkos merénylő Sötétség Nővéreken már csak röhögök, nem ők tették számomra emlékezetessé a Tearst.
Kezdjük tehát azzal, hogy mi volt JÓ az epizódban:
Nicci. Ennyi, szerintem ezzel kábé mindent elmondtam. Míg a többi Nővért teljesen agyatlan birkává tették, addig Nicci valóban hasonlított az eredeti koncepcióhoz: csak saját érdekeiben járó, mindenre képes ribanc. Az egész Han-elszívás-inkvizítorkodás könyves körökben bizonnyal orbitális marhaság, itt viszont egy remek fordulatot volt képes előkészíteni.
Második ok: NEKEM a Kahlannal kapcsolatos-kőkönnyezős ötlettel se volt bajom. Klisé? Naná. Szépen kivitelezett? Állatira. A harcjelenetek is ismételten nagyon nagyok lettek, és úgy tűnik még mindig tudom fokozni Regan iránti megbecsülésem. Isteni ez a stáb.
Ismét láttuk Vernát, ha csak rövid időre, és kevés plot-kapcsolattal is. Az Őrző/gyerek is szép bevitel volt, nekem ez is tetszett.
Az egész Ricsi átugorja a szakadékot talán a rész egyik leggagyibb momentuma volt, ezzel egyezek, de még ez sem volt messze elegendő, hogy nálam elvegye az epizód élét.
Szóval tessék, vessétek rám a köveket, amiért élvezni tudom a TV-n futó jelenleg egyetlen fantasy sorozatot, és hogy gyönyörű képi világával magával ragad, a fel-felbukkanó abszurditások ellenére…

gtoma - 2010. 05. 27. 01:27

mse:
Én tuti nem vetek rád követ. :)

Én nem olvastam a könyvet, és nekem nagyon tetszett.
Ez az évad talán még jobban mint az első. Meglepetésekben is bővelkedett. Király volt.

plantag - 2010. 05. 27. 01:51

en sem olvastam, nem is fogom, es nem is erdekel, h mi van benne. ez tv. es igy viszont tökeletes szorakozas volt. sajnalom, h vege. mse-vel maximalisan egyetertek.

thomiss - 2010. 05. 27. 02:03

A buta amcsizást szerintem a Lost-finálé óta hanyagolhatjuk, számomra az ott tapasztalt szellemi sötétség után felesleges az USA-ra mutogatni.
A Seeker meg már régen meghalt számomra, egyszerűen az évad második felében jött 2-3 olyan rész amit nem néztem végig annyira érdektelenek voltak(az első évadban csak a kiszámítható vérfarkasos és testcserés esett ennek áldozatul). A könyveket most kezdem majd el a vizsgaidőszak után, remélem a Song of Ice and Fire-t nem basszák el, mert akkor nagyon berágok:)

Skate - 2010. 05. 27. 02:13

Nem temetem a sorozatot, igaz a 2. évad közepén eléggé elrontották.
Azokat a fillereket, amelyekben kiemelkedő színészi teljesítményt kaptunk, imádtam.
Évvadzáró is tetszett:
volt benne Nikki, Con Dar és jól összehozták a szálakat.
Ricsiről meg mindig a Smallville Clarck Kentje jut eszembe, ott is mennyit balfékeskednek a karakterrel, de ezt se a főszereplő miatt, hanem a többi erősebb karakter miatt nézzem.

Joco1114 - 2010. 05. 27. 07:39

Imádtam, sajnálom, hogy vége. Az egyetlen sorozat volt, amiben nem csak a sztorit néztem, hanem a tájat is, nem beszélve az eyecandy-effektről. ;-)
Nem érdemes keverni a könyvet és a filmet. Gondoljatok a Gyűrűk Urára. Az egyik kedvencem Bombadil Toma volt, a filmből egyszerűen kimaradt. Ettől függetlenül a LotR kiváló film lett. Tudom, más dolog az, ha lényeges momentumokat változtatnak meg, de egy viszonylag jól felépített világot próbáltak összehozni. A “résugrás” résznél mondjuk mi is megkérdeztük, hogy Zed miért nem repíti át őket, de aztán arra gondoltunk, hogy a varázslatok nem hatnak az Őrző által kreált fátyolszakításra. Túlléptünk rajta.
Amőba nővérek: a kedvencem, amikor egyszerre fellebbentik a vörös fátylat… EPIC!
Amit hiányoltam: ha az Őrző vissza tud jönni, akkor a Teremtő miért nem jön picit segíteni. (Tudom, volt az a csajszi, aki annak mondta magát…)
Összefoglalva: szerintem ha a készítők a forgatókönyvet átdobnák pár hozzáértő azámára (pl. deino :P), kijavíttatnák a hibákat, kapnának néhány ötletet, stb., igazán jó sorozatot lehetne készíteni. Persze kérdés, hogy az amcsi átlag mennyire tudná feldolgozni a bonyolultsági szintet… ;-)

serpa - 2010. 05. 27. 08:57

Mint minden ilyen stílusú sorozatot személy szerint nézni szeretem! Nagyon nem érdekel a logikátlansága, egyszerűen csak élvezem a látványt! Ezért hívják kikapcsolódásnak! Szerintem!

Derry - 2010. 05. 27. 09:14

A csak-azért-sem-olvasom-el-a-könyvet bandának üzenem, hogy ezzel a duzzogással csak magatoktól vontok meg egy remek szórakozási lehetőséget. Persze szívetek joga, csak ostobaság.

Másrészt tessék már észrevenni, hogy nem az a problémája a könyv rajongóinak, hogy eltértek az eredeti történettől, hanem az, hogy lebutították, és logikátlan csavarok tucatjaival tömték tele. Ezenkívül az évad közepi részek akár Herculesből is lehettek volna, ott ugrott elő a bokorból valaki minden rész elején, hogy “jaj, nagy hős segíts”.

Álmos - 2010. 05. 27. 10:15

Ki mondott itt olyat, hogy csak azért sem olvassa el a könyvet? Itt csak arról volt szó, hogy felesleges a könyvhöz bármilyen formában is hasonlítani a sorozatot, mert annyira van köze hozzá, mint amennyire a Paranormal Activity based on true story:)

mrspock74 - 2010. 05. 27. 10:57

Azt bírom,hogy sokan jönnek az “amcsi átlag”buta,sötétek,nem értenék.Nem védeni akarok bármilyen népcsoportot,de azért nézzünk már körül kis hazánkban is.Egyes showk,meg utca embere megkérdezés,azért itt sem lehet ok panaszra:-)
Szóval a lényeg hogy összességében sajnálatos,hogy kasza lett,elnéztem volna még egy ideig.Könnyed kis fantasy lett,a maga kis hiányosságaival.De anno Xena is “szerettük”:-)
Azért jókvoltak végülis így együtt ez a kis csapat.:-)

blade78 - 2010. 05. 27. 11:09

Akkor éreztem hogy ennél nincs alább mikor ugy promozták a 2s évadot hogy “huhu lesz benne leszbicsók” Ekkor már éreztem hogy a sorozat le lesz gyilkolva. És némely kifejezetten jó rész és ötlet mellet sajnos az egész egy szintelen katyvasz lesz. Sajnálom RIP LoTS

Derry - 2010. 05. 27. 11:45

Álmos, például plantag kolléga.
Egyébként a megnyugtatásodra, a könyvben a Könnyek Köve egészen másképp zajlik. Ott valójában szó sincs igazi keresésről, mágikus csipogó iránytűről meg pláne nincs. A cselekmény jelentős része a Próféták Palotájában zajlik, az Óvilág pedig nem egy másik idősík.

The man who laughs - 2010. 05. 27. 12:01

Egyetértek a kritikában taglalt negatívumokkal (az a szakadékos nekem is szúrta a szemem, de Zedicus amúgy is az egész sorozatban (azt a részt leszámítva ahol megfiatalodik), kb 4 varázslatot használt).

Nem volt rossz, kicsit naiv de összességében méltó lezárása a sorozatnak. Az igaz, hogy kicsit hosszabb évadok voltak a kelleténél (13-16 rész ideálisabb pergősebb lett volna), így a főszállal való foglalkozás helyett túl sokszor kaptunk ahhoz nem kapcsolódó filler epizódokat. Ennek ellenére számomra végig élvezetes maradt mert kaptunk szépen kivitelezett harcokat, tévé szinten remek effektekett amikhez hozzájönnek a szép tájak, (tehát a látvány 5*) eye candy csajokat, varázslatot, karizmatikus gonoszt. Nem tudom, hogy mit változtattak meg a könyvekhez képest, de nem is érdekel.

A sorozat önmagában is megállta a helyét és hiánypótló alkotás volt, sajnos most, hogy véget ért nem marad helyette kardozós-varázslós fantasy sorozat. Remélem a sorozat elkaszálása nem veszi Sam Raimi kedvét és pár éven belül összedob egy hasonlóan jó fantasy sorozatot.

darkspell - 2010. 05. 27. 13:06

Félreértés ne essék: a legnagyobb gondom nem az volt a második évaddal, hogy mennyire eltértek a könyvektől. Nem. Hanem hogy mekkora potenciált eldobtak azért, hogy ki tudják tölteni a fillereket.

Mert szedegették az ötleteket a könyvből (Nicci feketében, rada’han, az üvegszilánk-varázs, estébé), csak sajnos ezeket mind-mind “alantas” indokokért. A könyvben az egész prófécia-dolog úgy fel van építve, hogy kalapom le előtte. Itt mi maradt? Valami hagymázas szöveg egy falon, amit minden adandó alkalommal elismételnek. Ami, teszem hozzá, rohadtul idegesítő.

Zedd képes volt Carát meg Kereső 2.0-t időburokba zárni a finálé első részében, de Kahlan és Nicci ellen már nem tudta ugyanezt.

Ismétlem. A legnagyobb gondom az, hogy a történetre nem lehet azt mondani: az egész problémát nem oldottam volna meg 3 perc alatt. Egyszerűen olyan fájdalmas indokokkal húzzák az időt, hogy lerí róla: összecsapott.

Ettől függetlenül én is tartom, hogy nyomokban szórakoztató (Cara is my Princess, emberek?), eyecandy, a zene, a táj, az effektek is minőségiek.

Csak ez sajnos kevés nekem ahhoz, hogy élvezhető legyen a végeredmény.

regő - 2010. 05. 27. 13:22

Sajnálom, hogy véget ért a sorozat, mert szórakoztató volt, bár örültem volna, ha végére leszoknak a valamirefölugrósonnanlesújtós harcmodorról. :)
A legszebb a végképben a nap pozíciójának gyors váltakozása:
napok

wannabejunkie - 2010. 05. 27. 14:18

Nekem (is) tkp. annyi bajom volt a sorival, hogy egy kicsit sötétebb hangulatú, pörgősebb, kevésbé lebutított és következetesebb sztorival jobb is lehetett volna. Az, hogy nem volt “könyv-hű” (enyhén szólva…), önmagában nem baj, hisz ***spoiler*** a főbb hősök eléggé külön utakon járnak már a Könnyek Köve kötetben is, ami nyilván nem lett volna képernyőbarát. Mellesleg a könyvekben is vannak (szerintem) simán ‘ugorható’, érdektelen részek.

Úgyhogy összességében köszönöm a lehetőséget, jól szórakoztam. “The quest is complete.”

zizimester - 2010. 05. 27. 16:31

Összeségében szórakoztató volt, de valóban voltak benne furcsaságok. Az egyik részben felsorolták a sötétség nővéreit, kb 10-en lehettek. Utána pedig valóban csak szaporodtak folyamatosan. A hasadék kérdés szintén vicc kategória. Magyarul kapható a könyv változat?

blade78 - 2010. 05. 27. 17:13

Igen kapható még itt ott teljes áron is. Én a cbaban vettem meg 399ft ért darabját. De

HRG - 2010. 05. 27. 17:28

Igen, kapható a könyv magyarul is, érdemes elolvasni, már csak pótlék gyanánt is, bár én is azok táborát erősítem, akik szerint a sztori lebutítása és fantáziátlan felhasználása miatt a sorozat és a könyv nem említhető egy lapon, inkább az előbbi a pótlék.
Összességében viszont nekem egyik kedvencem a sorozat, nem elhanyagolható szerepe van ebben természetesen Bridget Regan-nek ;), viszont voltak benne nagyon jó pillanatok, könyvtől teljesen független, de egészséges, jó ötletek. Valaki itt említette Zedd fiatalkori önmagát, na pl. az egy nagyon jól kivitelezett rész volt (talán 2 is), és a színész is telitalálat volt hozzá.
De pl. az alternatív valóságok az első és a második évadzáróban szintén jól sikerültek, de tény, hogy volt sok bosszantó hülyeség is.
Szóval sajnálom, hogy vége, jobb írógárdával, és egy karakteresebb Richarddal mennybe mehetett volna a sorozat.

HRG - 2010. 05. 27. 17:29

blade78: ne már, hol? van még belőle? :)

owlman - 2010. 05. 27. 20:22

Ahhoz képest, hogy a sorozat egy közepesen megírt regényciklusból készült, nem egy komolyabb kábeltévén (Syfy, HBO) ment és a költségvetése alapján csak B mínuszos -os, http://desmondwallace.freeblog.hu/files/2010/03/budget.JPG
szerintem a két évad átlagában túlteljesítette a várakozásokat.

És lehet, hogy a 3. évadra összekapták volna magukat (kirúgnak pár írót), úgyhogy én sajnálom hogy vége lett.

haha - 2010. 05. 27. 20:37

Hát ez valami istenkirály évadzáró volt!!Akarok még Seekert különben sirok!!!

smaszi - 2010. 05. 27. 23:01

“Akarok még Seekert különben sirok!!!”

Akarhatsz, de nem lesz több…sajna/nem sajna azt nem tudom, nem néztem, de lehet bepróbálom…

mse - 2010. 05. 27. 23:52

Azért maradjunk a tényeknél.:) Még mindig van esély rá, hogy a Seeker visszatér egy 3. évadra. Igaz, hogy ez kábé 1%, de akkor is létezik.:D

Az ABC továbbra sem tett végső bejelentést, ami szintén mutatja, hogy még futják az utolsó köröket a TV társaságoknál. Ez pl. a DirecTV Twitterjéről származik:

“@BringBackSeeker We have forwarded this on to our Channel 101 programming team to consider.”

[ha valakinek nem lenne világos, a DirecTV erre a tweet-re reagált:
“@DirecTV please consider picking up legend of the seeker for a 3rd season on the 101network. We have a massive fan base already made.”]

Nem hiú reményeket akarok itt kelteni persze, csak tényeket közölni: várjuk meg legalább, hogy kihűljön a Kereső hullája és csak azután temessük véglegesen;)

seekerfan - 2010. 05. 28. 00:41

az ilyen nézők miatt nincs folytatás… :/
a fantaziban nem a realitást kell keresni, hanem hagyni, hogy elvarázsoljon, arra pedig jó volt nem kicsit, a csajok meg legendaryk voltak; aláírom hogy voltak benne kevésbé logikus dolgok, de ez nem egy matekverseny könyörgöm

Sirike - 2010. 05. 28. 12:19

A sorozatot imádtam, a felsorolt hibák ellenére. Magyarázatot mindenre lehet találni… Zedd nem használhat mágiát a Szakadás ellen, mer’ neki nincsen gonosz mágiája, az amőba-nővérek meg valójában ugyanazok, mindig visszajönnek Megbízottként. :D Nem ezek azok, amik miatt szeressük a sorozatot, de nem is dőlök a kardomba tőle.

Viszont a cikkért köszönet. Könnyesre röhögtem magam, háromszor álltam neki, mire hangosan is sikerült felolvasnom a kiemelt részeket :D

adacica93 - 2010. 05. 31. 17:24

a Könyv sokkal jobb. a sorozat miatt szomorú vok meg az is jó volt…

lui - 2010. 06. 01. 10:41

nem volt rossz sorozat (mivel nem sok választék van ilyenből),de sajna ez is csak a xéna hercules vonalat erőltette! pedig a 11 könyv (3/rész) elég széles skálát hagyott volna neki! a mai technikával (lsd.gyűrűk ura) nagyon komoly és főleg nézett sorozatot lehetett volna belőle csinálni. a karakterek nem voltak rosszak (cara,kahlan főleg nem), a harci részek sokat fejlődtek a xéna és a hercules óta.sajnálom a sorozatot de benne volt a bukás. talán a trónok harca jobb lesz ha ragaszkodik a könyvhöz. nagyon várom már.akár a spartacus szintjére is lehetett volna vinni ezt a sorozatot ami nagyon ütős lett.

winnie - 2010. 06. 01. 10:48

“akár a spartacus szintjére is lehetett volna vinni ezt a sorozatot ami nagyon ütős lett”

ugye tudod, hogy a spartacust feleannyian sem nézik, mint a legend of the seekert? plusz egy fantasy sorozat soha sem lesz nagyon nézett.

Desmond Wallace - 2010. 06. 02. 20:17

De a Spartacus és a Seeker nézettségét nem is hasonlíthatjuk össze. Míg a Seeker folyamatosan 2 millió felett hozott, szindikátusi sugárzásban nem fért fel a Top 25-ös listára. A Spartacus viszont kirobbanó siker volt a starz-on. Nagyjából most a Party Down csak tizedannyi nézőt hoz.

De lui szerintem nem a nézettségre, hanem a minőségre gondolt. A Seeker-nek meg jobb helyet is lehetett volna találni, de főleg jobb írókat.

dick - 2010. 06. 04. 01:55

Nem értem a nyavajgást. Nem kell ilyen sorozatot nézni, ha keserű az élet.
Szerintem:
– kiváló szórakozás
– az ami a sorozat, fantasy
– kivalo szabadidios tevekenyseg
– ha mar a mozgokepet bamulja valaki, ez legyen az
– a jo mindig gyoz (utopia, de legalabb pozitiv)

Summa: Jo, bajos, szorakoztato

winnie - 2010. 06. 04. 07:59

nem nyavalyog senki, csak leírja a véleményét. engedd meg nekik és ne nyavalyogj, hogy valaki ezt meg meri tenni. te is leírtad, s ez a lényeg, de az utópia az lenne, ha valaki idejönne és látná, hogy ez a legjobb sorozat, mivel mindenki csak pozitívan ír róla.

lui - 2010. 06. 09. 12:58

Valóban a spartacus színvonalára gondoltam. de mondhattam volna A GYŰRŰK URÁT is, mert történetileg ez a sorozat megérdemelt volna annyit (én láttam benne annyit bőven mivel az összeset olvastam ) és örültem is a sorozatnak. Csak azt nem értem egy fantasy sorozat miért “csak” xéna üzemmódba képzelhető el. az nem volt rossz a maga idejében de most már 2010-et írunk és a mai technikai fejlettség mellett ez már kevés sajna szerintem. várom a következő fantasy-t mert rajongó vagyok. de remélem tanulnak a hibákból..

Bagosz - 2010. 07. 07. 13:11

Egyetértek dick-kel.Sajnálom, hogy vége.

Túl sok Réz András fórumozó van.
Nem a sorozatokkal van a gond a mai filmgyártásban, hanem a másfél -két órában összecsapott, legtöbbször csak látványra adó, karakterépítés nulla mozifilmekkel.

rik - 2010. 07. 08. 09:57

Én nem olvastam a könyvet, csak a sorozatot láttam, de nekem tetszett, főleg a második évad. Most olvastam itt, hogy nem lesz több, amit sajnálok.
Milyen más (ilyen jellegű) fantasy sorozat van amit lehetne nézni? akár már befejezett is

FredT - 2010. 07. 13. 10:24

Augusztus 26.-án megjelenik Németországban is DVD-n a Seeker, amin lesz 2.0-s MAGYAR SZINKRON!!!

Részletek:
http://www.amazon.de/Legend-Seeker-komplette-erste-Staffel/dp/B003O7EHXM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1278966012&sr=1-1

wickee - 2010. 07. 14. 09:04

Tegnap fejeztem be elég intenzív darában a második évadot és azt kell mondjam ez a sorozat zseniális. A könyveket ugyan nem olvastam, de a sorozatban meg van minden, ami egy jó kis kardozós-varázslós fantasyhez kell. Az évadzáró utolsó percei kegyetlen jók voltak szerintem, amikor ránéztem a dvd játszó számlálójára és kb 4 perc volt vissza, az Őrző pedig sétált lefelé a kővel akkor megfordult a fejemben, hogy nem kapok rendes lezárást és a kasza ténye mégjobban fájt volna, de aztán szerencsére megoldották.

De persze voltak negatívumok is, nálam elsősorban Zedd karakterével kapcsolatban. Mert miért van az, hogy a Nagy Zeddicus Zu’l Zorander nem képes kb 5 varázslatnál többre? Mert kb ennyit váltogatott a két évad alatt. Az elsőnél ez még nem volt annyira szembetűnő – vagy csak engem zavart kevésbé -, de a másodikban már néha hajtépően idegesítő volt. Főleg itt az utolsó részekben, amikor gyönyörűen megkerülték inkább a szakadékot, mintsemhogy átvarázsolta volna őket a túloldalra. Vagy hogy képesek voltak állandóan napokat vándorolni ahelyett, hogy Zedd egyik városból a másikba varázsolta volna őket. Bár igaz akkor kevesebb lett volna az egyéb küldetéstől eltántorító kaland, ami szintén nagyon sok volt a második évadban, mármár időhúzóan sok. Mintha ezzel akarták volna kitölteni a 22 részt és hát valószínűleg így is volt. Az első évadban ezzel sem volt problémám, elvégre Richard akkor tudta meg, hogy ő a Kereső és akin csak lehetett segíteni akart. De a másodikban ebből picit vissza kellett volna venni.
Nem is tudom ki írta, hogy Craig Horner túljátszotta a szerepét. Hát… lehet (sőt biztos) csak azért mondom ezt, mert nőből vagyok és elvarázsolt ez a szép arc (a felsőtestről nem is beszélve… :D), de szerintem semmi probléma nem volt vele. Persze nem is egy Emmy-díjas alakítás, de azért a túljátszást se rónám fel neki. Teljesen átlagos volt.
A lányokról nem igazán tudok mit írni, zseniálisak voltak. Carat behozni főszereplőnek pedig a legjobb dolog volt, amit sorozatban ezen a nyáron láttam, az a nő kegyetlen jó. Mind színésznőként, mind karakterileg.
És végül de nem utolsó sorban: Craig Parker. ZSENIÁLIS! A Walter c. epizódban pedig végleg feltette az i-re a pontot ez az ember, lenyűgöző volt.
Egy szó mint száz, szép volt, jó volt, és nagyon fog hiányozni ez a kis csapat… :(

wickee - 2010. 07. 14. 09:08

Bocs a duplapostért.

@rik – 2010. 07. 08. 09:57
Ajánlom a Merlint. :)

Desmond Wallace - 2010. 07. 14. 09:49

“képesek voltak állandóan napokat vándorolni ahelyett, hogy Zedd egyik városból a másikba varázsolta volna őket.”

Ez a könyvekben se ilyen egyszerű. Van ilyesmire lehetőség, de csak keveseknek. Zedd például kevés hozzá.:)

“a Nagy Zeddicus Zu’l Zorander nem képes kb 5 varázslatnál többre?”

Ez sajnos eléggé idegesítő volt, túl sokat használta például a varázslótüzet.

wickee - 2010. 07. 14. 10:23

“Ez a könyvekben se ilyen egyszerű. Van ilyesmire lehetőség, de csak keveseknek. Zedd például kevés hozzá.:)”

Hmmm pedig ez annyira alap varázslatnak tűnik, de ezek szerint Terry Goodkind másképp gondolta. :D

És igen, a varázslótüzet a végefelé már kifejezetten untam… :D Bár ez mondjuk ugyanígy igaz Kahlan “agymosására” is, szerintem azt is túlzásba vitték. De ha a könyvben is ennyiszer használja, akkor nem szóltam semmit.

Desmond Wallace - 2010. 07. 14. 10:47

A könyvekben rengeteg dolog másként van. Pl. Kahlan erő használata, a Kard mágiája, a Nővérek stb. Szinte csak a neveket vették át a sorozatba. Nagyon ajánlom a könyveket: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/07/03/van-elet-a-lots-utan/

wickee - 2010. 07. 14. 11:49

Akkor lehet beszerzem a könyveket, mert nagyon kíváncsi lettem. :)

Kahlan - 2010. 08. 03. 22:32

Mivel a könyv csak alapul szolgált a sorozatnak ezért nem is volt elvárható , hogy teljesen olyan lesz. Semmi film vagy sorozat nem teljesen és szóról szóra olyan mint a könyvekbe. Nemtom miért kell ezen kiakadni. Szerintem a sorozat iszonyat jó volt és nagyon sajnálom, hogy vége van. Én még elnéztem volna. Nem értem azokat az embereket akik agyon fikázták eddig nekem ez a legjobb sorozat. Látványos, jó a történet ( habár nem olyan mint a könyv ami jó, azért okosan megvan csinálva és azt kell nézni ) , a szereplők vagyis a színészek is szimpatikusak és remek választások voltak. Különben sem lehet úgy nézni semmit se, hogy folyton hasonlitgatni máshoz, hogy lehet úgy élvezni ? XD
Szóval én nem értek egyet a kritikával ^^.

CaveMaN - 2010. 08. 09. 16:06

Nem olvastam a könyvet (még), de a sorozat magában szórakoztató volt. Darken Rahl “köpönyegforgatásai” nem zavartak egy csöppet sem, mert olyan észveszejtően nagy táncot nem lejtett, visszajött, utána meg mindenféle kamuval próbálta elkerülni a Keeperrel való ismételt találkozást, amihez a tőle megszokott módon mindent bevetett.

Engem a második évadban a zenei betétek itt-ott kifejezetten zavartak, attól eltekintve sok bajom nem volt :)

Zodiac - 2010. 08. 10. 23:38

Voltak abszurd helyzetek a sorozatban. Némelyikük meglehetősen érdekes volt és magyarázat nélkül való. Pl: fiatal Zedd felhúzott 5 szívdobbanás alatt egy palotát, de egy “kisebb” szakadék útját állta, stb. Valóban, mégis szórakoztató volt, legalábbis számomra.
Azt hiszem, aki nem tudta beleélni magát, az hibákat keres. Kár, hogy a kritikusok ilyen kritikusok…

Atomreaktor - 2010. 09. 18. 12:09

nem olvastam a könyveket én sem még, viszont imádtam a sorozatot és nagyon kár, hogy nem folytatják! teljesen ki lehet kapcsolni a sorozaton, nagyon jók a karakterek, szerethetőek. és jó benne a sok bonyodalom és hogy végre “urambocsá” valami pozitívat sugároznak a fejekbe. a logikátlanságok nem érdekelne, mert úgy tetszik az egész ahogy van. aki logikátlanságokat keres, az gondoljon arra, hogy egyáltalán hogyas képes varázsolni egy ember??? mekkora hülyeség már, nem? :))

Shalafi - 2011. 01. 09. 17:11

Nem értem miért kell szidni…oké amiket felsoroltak hiábkat engem is zavartak…de legalább kaptunk egy jo kis látványos fantasy sorozatot.
Hajaz a Hercules meg a Xena storykra? na és? Azokon kívül nem is nagyon volt eddig fantasy sorozat, és én azokat is szerettem pedig ha valahol voltak baromságok akkor ott voltak.
Zedd kevés mágiát azsnállt az csakis a gyürük ura baromságának köszönhetjük… Sajnos varázsolhatott volna többet is, de én mint megrögzött szerepjátékos tudom jól, hogy egyes szitukat kézlegiyntéssel megoldhatott volna és ezzel elvette volna a szórakozást (tippre ezért nem müködött néha Kahlen ereje sem)
Én azon kevesek között vagyok akik ki nem állhatják a LotR t mind a könyv mind a film szörnyü…
Ez a kis sorozat szórakoztató volt és ez a lényege egy sorozatnak szerintem.

GAbi - 2011. 04. 08. 22:12

Shalafi-val én is egyet értek, nekem tetszett és sztem az a lényeg h élvezhető legyen.:) És sztem nem azt kéne benne keresni, h mikor mit csinálhattak volna…könyörgök ez egy film…minte ahogy a vendégbloggerünk írta, “a végén miért nem csinált Zedd a hasadék fölött hidat??” mit kell cinkelni…aza legjobb amikor egy hályas kocka ül a gép előtt és az életét a gépe előtt tölti és azt hiszi mindent tud(evvel nem bloggert akarom sérteni;))…megnézném h h tudna egy ilyen történetet összehozni ugy hogy minden tökéletesen jó legyen és ne lehessen sehol belekötni..

Titokzatos - 2012. 06. 15. 23:26

Szerintem nagyon jó az egész sorozat (film) jók a csajok meg minden nekem kahlen tetszet a legjobban!

ABC - 2012. 07. 06. 21:40

Én szerettem,szeretem jó műsor szerintem,de egyvalami bassza a csőröm:Az az érdekes, hogy Nicci új testében minden korábbi mágia megvan, viszont Darken Rahl nem kapja meg ugyanazt a mágáiát ami korábbi testében meg volt, na akkor, hogy is van ez?

Janek - 2012. 07. 12. 11:23

Én sem olvastam a könyvet. A sorozat nagyon bejött, filler ide vagy oda, élvezetes volt, és nem fut hasonló sorozat a TV-ben.
A szakadékugrásos kritikákra: könyörgöm Zeddicus túl van a mennyi is? … 100 éven? Hát kérem szépen örüljünk, hogy 4-5 varázslatra még emlékezett… :)
A nővérkék szaporodása, hát ki tudja… lehet tényleg osztódással történt :)
Egyébként Richard szerintem az első évadban nem volt még ennyire nyálas, stílustalan, meg ez a félhosszú haj is, ami baromira nem állt jól neki…
Ha a végén Darken Rahl-ból nem csinálnak egy határozatlan tuskót, vagy legalábbis normálisan kivitelezik azt hogy “van egy fasza tervem, hogy az élők világában maradjak” akkor a sorozat lejobb pasija :) és ABC-nek igaza van, elég érdekes, hogy pont neki nem tér vissza az ereje, bár én utánagondolással egy olyan választ adnék rá, hogy talán azért, mert mikor Darken Rahl összeszedte a varázserejét már halaott/megbízott volt…
Összességében imádtam a sorozatot, ezeken nem gondolkodni kell, hanem egyszerűen élvezni a látványt, a karaktereket, (a fő karakterek amúgy meg igenis nagyon jók voltak), és kikapcsolódni.
Erre ez a sorozat igenis tökéletes. Sajnálom, hogy nem lesz folytatása, lehetne…

Janek - 2012. 07. 12. 11:27

Most nézem, hogy a legújabb infó szerint folytatják a nagy érdeklődésre való tekintettel…
Én várom a folytatást.

winnie - 2012. 07. 12. 11:28

nem folytatják. vége. több éve vége. ha lett volna érdeklődés, lett volna nézettség.

krisztián - 2013. 09. 16. 21:05

Én csak most néztem végig nekem nagyon tetszett örültem volna a folytatásnak és nagyon sajnálom hogy nem lett.A könyvet nem olvastam és nem is fogom.Szerintem érdekes volt és a történet is jó bár néha vannak benne kavarodások de ezzel semmi bajom sincs.Imádtam egy hét alatt megnéztem a 2 évadot és hogy nem lett harmadik hát szerintem ez nagy kár :(.

Vivien - 2014. 05. 02. 17:25

Nekem nagyon tetszett a sorozat!:)
Legjobban Kéjlen tetszett!
Nem tudom hogy miért gondolják rosznak!A többiek is tetszettek Zed is jól szerepelt. Kárának és Kéjlennek tetszett a ruhája és a fegyver használata!!!!:)
Nekem csak az nem tetszett hogy nem volt 3.évad én még szerettem volna!!!!!!:(

Vivien - 2014. 05. 02. 17:26

Richard is jól szerepelt!

Szandi - 2014. 05. 02. 17:45

Nekem nagyan tetszett a sorozat!!:)

Nekem Richard és Kéjlen a legjobban!
De Zed és Kárá is tetszett csak nem annyira.
Kéjlenél a harcolása tetszett és Richardnál a kard forgatás.Zedhez illett a varázsige és Kárához az ágiel és a bőr ruha.
Csak az nem tetszett hogy nem lesz 3.évad!!:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz