login |

FlashForward: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2010. 05. 28. 15:32 - Írta: winnie

169 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

It’s the greatest mystery in the world of quantum physics and now I have to solve it. Right now.

Nagy szavak. Azt nem lehet mondani, hogy nem lettek volna válaszok a FlashForward-ban, más kérdés, hogy ezek jó része érdektelen kérdésekre született. A finálé ilyen szempontból nem szolgált semmi különössel, inkább csak megmutatta a FF-ok beteljesülését és, hogy mi lett volna a 2. évadban. Abban azért bíztam, hogy kapunk valami kemény lezárást, erős cliffhanger-t, ami az amúgy közepesen gyenge részt jóvá teszi, de csak pár random gondolatra futotta a készítőktől.

A gyenge matekosoknak

Felirat a gyenge matekosoknak, a Legenda eközben magába roskad

Félreértés ne essék, nem volt rossz az utolsó pár perc (majd kirakom külön is azoknak, akik nem nézik a sorozatot), de az előtte lévő 35-öt nem feledtette, ráadásul tudjuk, hogy akármit tehettek volna a végére, ugyanúgy nem lett volna jelentősége, mint annak, amit végül láthattunk. Spoilerekkel a tovább mögé vonulok.

Arra gondolok, hogy miképp a pilot megírásakor voltak írói elképzelések arról, hogy miképpen fognak megvalósulni a FF-ok, addig itt még elképzelés sem kellett. Szimplán foghattak volna pár WTF-os képsort, ami majd valamikor megtörténik, hogy később, egy esetleges 2. évad írása közben rájöjjenek arra, hogy hogyan idézik majd elő mindezt – vagy éppen hogyan nem idézik elő. Ezt is tették, de nem akartak sok konkrétumot mutatni, inkább csak a homályra gyúrtak, pedig Charlie és Lita csak megmutatása tetszetős volt. (Ez, mármint a túlzott homály, nem tudom, mennyire volt szándékos, hogy valóban készült-e alternatív befejezés.)

FF-cast

Visszatérve egy előző gondolatomra: hittem abban, hogy a FlashForward záró pár perc olyan lesz, hogy azt mondhatom: a sorozat nem volt jó, de a vége, az aztán odatette magát. Sajnos nem így lett. A rész maga, azért nem volt jó, mert mentes volt a meglepetésktől. Az sajnos nagyon nagy öngól volt, hogy ennyit elpepecseltek a FF-ok megmutatásával. Egyszerűen érdektelen volt megmutatni az oda vezető utat, hiszen egy idő után mindenki tudta, hogy jujjvajon Olivia hazamegy-e, hogy jujjvajon Tracy magához tér-e, hogy jujjvajon Bryce és Keiko egymásra talál-e, stb.

I’m exactly where I’m supposed to be.

Úgy nem lehet  kíváncsiságot fenntartani, hogy tudjuk, mi történik. Ide feszültség kellett volna, de az nem elég, hogy csak az lesz a különbség, hogy Weddeck nem újságot olvas, hanem pisztolyt tart, hogy a gyerek nem lány, hanem fiú, vagy Simcoe nem félmeztelen. És úgy sem, hogy a készítők ilyen magasról tesznek az érzelmi töltetre. Bryce és Keiko sztorija lógott a semmiben, pedig aranyos szál lehetett volna.

115783_GROUP5

De, ha már elkezdték megalapozni a Bryce-Nicole kapcsolatot (dettó aranyos lehetett volna), akkor a fiú komolyan rohan beváltani a FF-ját, hadd fulladjon meg szegény Nicole? WTF. Utóbbiról a fináléban az is kiderült, hogy akárcsak Szakáll, ő is olyan karakter volt, akik az első évadban csak apropóul szolgáltak, de más haszna nem volt. Ergó rengeteg minden csak lógott, oda volt vetve elénk, a legtöbb szál elvarratlan maradt.

Persze, lehet azt mondani, hogy nem volt ideje az íróknak ezt kifejteni, hogy Nicole-nak iszonyat fontos szerepe lett volna a folytatásban (ha már nem működött bébiszitterként, esetleg a Legenda jövőbeli szeretőjeként), hogy nem csak Bryce érzelmi szituációját bonyolítandó volt a sorozatban, de akkor… minek volt ott Bryce? Ha csak a fősztori szempontjából érdektelen mellékszálnak szánták, akkor pedig ismét, a már hiányolt érzelmi töltet kérdése jön be és az, hogy miért kapott ilyen kevés szerepet. Az ő sztorija így nem lett több, mint egy nagyobb epizódszerep valamelyik részben.

117206_D_GROUP_02r1

I fought it and resisted it and yet, here it is. It happened. The future happened.

Ja, igen. Még szerencse, hogy Olivia ilyen kegyetlenül küzdött a FF-ja ellen. Először a játszótér és a füttyentés, most pedig… El is jutott egy pár percre a házától lévő padig, ahol megint a füttyentés és a Simcoe-féle “Lábhoz!” utasítás elég volt ahhoz, hogy repüljön vissza és beteljesítse Gabriel követelését, miszerint “Olivia and Lloyd, sitting in a tree…”, miközben a gyerekek a szomszéd szobában vannak. Biztos közben nagy érzelmi vihar dúlt benne. Szomorú volt látni, hogy egy jól induló karaktert így tönkretettek, ennyire ostobává tették.

115783_D_0298115783_D_0960

Ha már jó karakter: kár, hogy Gabriel-lel nem tudtak mit kezdeni az írók az utolsó két részben – ez az, ami nagyon ment nekik. A rossz karaktereket egész sorozatra megtartották, a jók kaptak egy-két részt, utána pedig golyót, vagy rejtélyes eltün(tet)ést.

Így, a finálé után visszanézve továbbra is vicces látni az írói kamuzásokat, például a “Mark Benford is dead” beszólást, amit először fontosnak állítottak be, most viszont jelezték, hogy csak azért került be pár résszel ezelőtt, hogy ha mással nem, legalább ezzel felkeltsék a néző kíváncsiságát. Mert funkciója semmi nem volt. Jó, persze, Charlie féltette ezért a Legendát, de az ő kidolgozott karakterét épp úgy megviselhette volna a szétköltözés is. Vagy, hogy az anyja éjszaka a házába cipel egy idegen, szőrös embert, akire rámászik.

115783_D_0150ff-tracy

Hiába volt jó látni a FF-ok megtörténését, az apró változtatások nem jelentettek payoff-ot, az újabb blackout után pedig végképp nem érzem azt, hogy érdekelt volna a 2. évad, hiszen ismét elindulhatott volna a körforgás, az első évados történetszerkezet, amint mint láttuk, nem működött. Persze mindezt lehet, hogy visszaszívtam volna egy 2×01 után, ha láttam volna pár FF-ot, mert azok megfoghatták volna az embert. Persze, ha tudjuk, hogy a bekövetkezésüket csak kvázi erőszakosan előidéztetik a karakterekkel, akkor mindegy.

Korábban már leírtam, ismételni felesleges, hogy remek kezdés és felütés után a FlashForward kemény diónak bizonyult az íróknak. Újabb ékes bizonyítéka volt annak, hogy harmadosztálybeli gárdával nem lehet minőséget összehozni. Persze nem volt szerencséjük, hogy Brannon Braga idén még a 24-nél volt, és hogy az inkább filmes David S. Goyer dettó elhúzott (de ő ugye a Blade tévésorozatba írt korábban, így nem kell túlmisztifkálni), ergó minden rosszat Marc Guggenheim, eredeti showrunner kigolyózására lehet fogni.

117206_D_4821

Mert azt lehet mondani, hogy az ő részei sem voltak jók, azonban neki biztosan megvoltak az elképzelései a ballasztnak bizonyuló karakterekről. Így viszont rajtunk maradt Nicole, Bryce, Tracy és Szakáll, aki az 5. évadra biztosan kezdett volna valamit a Jericho-val. Talán, ha ők nem lettek volna, akkor több idő jutott volna a FlashForward csinosítására, értelmesebbé tételére.

ui: A lényeg, hogy a fegyveresek maszkot viseltek, ha már célozni nem tudtak a sötétben. De legalább biztosra mentek és el akarták intézni  Mosaic-ot, ha a bombák nem robbannának fel – utóbbi visszaszámlálóját ezért is tették olyan helyre, hogy bárki láthassa és időben tudjon menekülni.

169 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2010. 05. 28. 15:46

Egyetértek, túl nagy falat volt nekik. Nagyon sok a felesleges szál.

Belinkelem, amit másik forumra írtam:

OMFG nem is tudom hol kezdjem…
Szóval hülyeség hülyeség hátán… halott… halott… halott… nézzünk pulzust… nem hallott ÉLJEN!

A reptéren megszökik… nem is igazán értettem.

Kinyírják a bombaszakértőket, sehol senki az épületben.

Markon látszik egy pillanatra, hogy a lézercélzás rajta van, hiba, vagy szar vágás?

Az FBI igazgató maga kommandózik a másik feketével.

A gyerek felírja a tükörre. NA itt mondtam, hogy takarodjanak a készítők a picsába!!!

Ahhoz képest, hogy mindenki próbálta volna elkerülni, elég jól összejöttek. Gondolok most Pennyre meg a Simcoe-ra.

Szóval amikor… kirakja a táblán a következő dátumot. Hát ott teljese agyeldobás volt.

Még jó hogy vannak beteg emberek a sorozatban… a gyerek, meg a cyclon barát… különben nem lenne történet. Elakadna!!! :D

Két dolog tetszett csak, Keiko és Bryce illetve a csaj meg a megmentője.

Még sosem mondtam ilyet, de annak ellenére, hogy végig néztem, örülök, hogy nem folytatják. Bárcsak Lost 5. évad végén is ez történt volna.

S01 4/10
Évadzáró 4/10 Nagyon nagyon erőltetett volt.

KG - 2010. 05. 28. 15:46

remélem az ff íróit a büdös életben nem fogják alkalmazni a jövőben egy sorozatnál sem. max a barátok köztnél.

mentalen777 - 2010. 05. 28. 15:50

Évad: 3/10

Várjuk a következő “Lost utód” jelöltet.

KG - 2010. 05. 28. 15:51

örülök is h vége van, legalább 6 gigát nyugodtan letörölhetek a gépemről, ami most nagyon kell.

a kép pedig remekül jellemzi a sorozatot XD

Pocok - 2010. 05. 28. 15:52

Az utolsó kép honnan van? Az Inception-ből? :D

seven - 2010. 05. 28. 15:53
kacagomikulas - 2010. 05. 28. 15:54

Az egész rész nevetséges volt, nagyjából leírtál mindent, csak annyit, hogy én komolyan gondolkoztam, hogy kilövöm az egész részt, amikor a profi zsoldosok a telefoncsöngésre mindannyian, egyszerre elkezdtek tárürülésig tüzelni, azt hittem ez lesz a csúcsjelenet, de amikor a Legenda egy shotgunnal lekommandózik 5 embert, akiből ki lő egy-kettőt, míg ők automata fegyverekkel képtelenek eltalálni, ahogy fut, na az a jelenet tényleg felrakta erre a fostengerre a koronát.
Ráadásként köszönhetjük még a sorozatnak az elmúlt évek legidegesítőbb karakterét, Szakállt, remélem jövőre kap valami spin-off-t, ahol megmutatják, hogy jut ki Afganisztánból, majd nappal éjjeliőrt fog alakítani, éjjel meg titkos FBI ügynököt. The Jericho Files, már látom magam előtt az egészet.

Sitrep - 2010. 05. 28. 15:58

+1 fosszar

Tomato - 2010. 05. 28. 15:59

Nekem Charly tetszett, mikor felvidította apukáját egy napraforgóval amit ő rajzolt.
Meg amikor karkötőt csinált neki.
Meg mikor azt mondta a tojásos jelenetnél h: Cluk-cluk!.

JoannieHolloway - 2010. 05. 28. 16:02

Nagyon jó kritika, nagyon gáz befejezés, ami még éppen felülmúl jópár ezelőtti részt. Őrület hogy ez a fiennes mennyire szar színész, ha még egy pillanattal tovább kellett volna nézni ahogy belassítva, fut én ugrom ki az ablakon. most tényleg nem volt jobb jelölt, vagy azért kapta mert ő ralph öccse?!
amúgy ha összeszednék magukat az írók és Szakáll, szakáll lánya, Nicole meg persze a Legenda többé nem lenne + hoznának pár olyan jó szereplőt mint Janis és olyan jó színészeket mint Dominic Monaghan én simán nézném még pár évadig.

CsMisi - 2010. 05. 28. 16:03

KG az egyik executive producer, aki mar megolte a Star Trek Enterrpise-t, a Threshold-ot es a FlashForwardot, es akit maskepp Brannon Braganal hivnak, lesz a showrunnerja a Terra Novanak … szoval kivansagod bajban van, es nem csak az, hanem pont a Terra Nova lesz akovetkezo amit ellohet, sajnalom …

Maskepp nekem sem jott be az utolso resz, de ha azt is mondom, hogy valamennyire bejott, meg jobban le kell huzzam a multheti reszt ami tenyleg a foloslegesseg teteje volt. Mutattak egy reszt, h mindenki tavolodik az FF-jetol csak azert, h most mindenki ott legyen. Ez nagy bullshit volt … Sok potencial elpazarolva, ez volt ez a sorozat.

Mr. Black - 2010. 05. 28. 16:04

Nekem a FF csak azt mutatta meg, hogy nem értek semmihez. Ha nem olvastam volna a kommenteket itt arról, hogy mennyi minden el van rontva, akkor az életben nem tűni kfel. Erg: nem értek semmit sem a minőséghez 8), mert amíg itt nem olvastam rendszeresen, nagyon tetszett az egész sorozat, még a LEgenda is. Faramuci helyzet, hogy mindnekivel egyetértek szinte, aki valami hiányosságot felsorolt. Viszont, ha nem mondjátok, fel sem tűnik. Nekem a kommentek nélkül rendben lett volna a sorozat, de így elolvasva őket teljesen egyetértek, moscskosul nem arra és úgy mentek a dolgok, ahogy az jó lett volna.

winnie - 2010. 05. 28. 16:09

“aki mar megolte a Star Trek Enterrpise-t, a Threshold-ot es a FlashForwardot,”

a FF-hoz nem volt köze, csak a pilotot írta, amivel minden idők legjobban értékesített sorozatává vált az ff. BB évek óta a 24-en dolgozik, illetve, ha úgy tetszik, azt ölte meg.

humandr - 2010. 05. 28. 16:12

Huhh, na végre, azt hittem, már sose lesz vége…
Az évad elején még nagyon bíztam ebben a sorozatban. Aztán jött sok-sok rész, amiben abszolút nem történt semmi lényeges, aztán a karakterek mindenféle indoklás nélkül elkezdtek pont ellenkezőleg viselkedni, mint addig… ehh… Most még jobban hiányzik a Lost :-(

sixx - 2010. 05. 28. 16:42

én akkor röhögtem fel hangosan (és szerintem Jack Davenport is majdnem) amikor Simcoe a gyerek által rúzzsal felskiccelt egyenletet nézi a tükrön, és felsóhajt, hogy ez a faszomtudja minek a képlete, a legkeményebb rejtély a kvantumfizikában, és most neki tíz perce van, hogy megfejtse.

JBG - 2010. 05. 28. 17:05

Óriási rész, zseniális húzások, akciójelenetek, Muhaha.

Bazz, az FBI dirinek egy telefonjába kerülne odavezényelni 3 osztagot, de ő a másik feka pinainassal kettesben királykodik be az épületbe, bár végül is feleslegesen mert a Legenda úgyis egyedül kommandózik le 15 zsoldost a jó öreg telefonos meg John McLane-es trükkel.

Bryce, szakáll, muhaha.

Jut eszembe, a Legendának mi volt az elképzelése, hogy beugrik a helikopterbe, vagy csak rákapaszkodik (bízva abban, hogy ez a második GBO alatt nem lesz gond) vagy hogy?

Mr. Black - 2010. 05. 28. 17:54

Mivel a Legenda meghalt, nem vagyok hajlandó tovább nézni a sorozatot 8).

Réta - 2010. 05. 28. 18:10

Hát itt a vége az évad legidegesítőbb sorozatának. Ez igazi állatorvosi ló volt, mert amit el lehetett rontani, azt el is rontották. Mark, a Legenda a fináléban sem hazudtolta meg magát. A harci jelenetei fenomenálisak voltak, halálra röhögtem magam rajtuk. Rájöttem, hogy Szakáll azért volt benne a sorozatban, hogy lelkisegélyt nyújtson a világ másik végéről, mert ez a legfontosabb terrortámadás esetén. Az FBI biztonságáról meg megvan a véleményem. Egy fél évre előre “bejelentik” hogy megtámadják őket és ennyi telik tőlük, hogy kiürítik az épületet, mert az orruk előtt bombákat csempésztek be.
Gabriel, akinek fotografikus memóriája van, már régesrég kirakta a megoldást a táblára. Ha Mark nem megy el inni, verekedni meg a börtönbe, a világnak talán nem csak tíz perce lett volna arra, hogy felkészüljenek a következő FlashForwardra.
Olivia tulajdonképpen tök feleslegesen feküdt le a fizikussal, de ha én lennék a Legenda felesége, én is csalnám.
Szakáll lánya persze nem halt meg, ezt annnyira tudtam már az előző részben is, hogy meg sem lepődtem rajta. Tudom, hogy nem kórházban van, de annyit azért megtehettek volna érte, hogy egy vizesruhával letörlik az arcát, nem hagyják rászáradni a vért.
Bryce és Keiko aranyosak voltak, és a bébiszitter/ápolónő számára is megvan a happy end. Nekem ezek a mellékszereplők valahogy sokkal érdekesebbek voltak a főhősöknél. Talán azért voltak ilyen életszerűek, mert nem volt közük a nagy összeesküvéshez.
Én is sajnálom, hogy a jó alapsztorit így tönkretették. Azon gondolkodtam, hogy azért el tudnék képzelni egy spinoffot belőle. A kölyökképű tudós építhetne egy gépet, amibe beszállva mindenkinek lehet FlashForwardja, így felkészülhet a jövőre. Lehetne romantikus is, mondjuk nézd meg kivel leszel öt év múlva és ha tetszik a partnered, felkutatjuk hamarabb.

Tomato - 2010. 05. 28. 18:13

Nem biztos h meghalt…
A végén mondja is Charly h megtalálták (bár nem tudni kire gondolt)

Lehet a robbanás kilökte az ablakon, beleesett abba a medencébe ami az épület körül van és túlélte.. :D

A GBO miatt elájult viszont a vízben, de mivel majd kiderül hogy most nem 137mp-ig tarott hanem csak 20-30mp-ig ezért túlélte.

Tomato - 2010. 05. 28. 18:16

@Réta:
Végül nem feküdt le Olivia az autista apjával. Te mit néztél? :)

Pocok - 2010. 05. 28. 18:19

“Nem biztos h meghalt…
A végén mondja is Charly h megtalálták (bár nem tudni kire gondolt)

Lehet a robbanás kilökte az ablakon, beleesett abba a medencébe ami az épület körül van és túlélte.. :D”

Egyetértek. Eltűnt, és csak 5 év múlva fog előkerülni.

LuPuS - 2010. 05. 28. 18:21

Nos szépen összefoglaltátok, hogy mennyire mélyrepülés volt, a sorozat.
A hibák százait lehetne felsorolni vagy egy komplett szakdolgozatot készíteni belőle.

Az egyetlen hiteles karakter ,akinek az érzelmi és drámai kifejezése tökéletes volt ,az első részben és az utolsó részben tűnt fel( ha nem tették volna be akkor jaj, nem is tudom mit csinálok), s az nem más, mint a KENGURU.

Ennyit erről.

JBG - 2010. 05. 28. 18:25

“Lehet a robbanás kilökte az ablakon, beleesett abba a medencébe ami az épület körül van és túlélte”

Az a medence vagy 80 cm mély lehet, szóval ha abban esett, akkor darabokra tört a Legenda.

kacagomikulas - 2010. 05. 28. 18:27

Én még szeretném megköszönni winnienek, hogy sikerült tulajdonnév magasságokba emelni a Legendát és Szakállt, minden olvasásnál röhögnöm kell. :D

Tomato - 2010. 05. 28. 18:28

Segítsetek!

valamit nagyon nem értek
még az előző részből, a gonosz bácsi mondja Mark-nak:

Meg fog halni.

De a lányának sokkal
jobb lesz maga nélkül.

Angolul:
You’re going to die.

But your daughter’s going to be
better off when you’re gone.

Hogy értette? Hogy lehet jobb a lányának?
Úgy hogy nem fog többet aggódni érte?

seven - 2010. 05. 28. 18:41

neztem imdb forumot, ott is sokan Legend-nak hivjak Benfordot :D:D

keitaru23 - 2010. 05. 28. 18:46

beleesett a medencébe…valami főgonosz elviszi szupertitkos laborjába…és 5 év múlva visszatér, mint DarthLegenda :D

busmanus - 2010. 05. 28. 18:47

sírva röhögök a hozzászólásokon :)

vivaemptiness - 2010. 05. 28. 18:48

Ismételten gratulálnék azon sokadalomnak, akik kizárólag a fikázással vannak elfoglalva. Köszönet érte! Ha nem tetszik valami, akkor ne nézzétek könyörgöm. Ennyi forgatókönyvíró-rendező-focista-közgazdász is csak Magyarországon van, akik mindig mindent jobban tudnak, de a szájtépésen kívül semmit sem képesek csinálni.
Igen, nekem tetszett. Igen, lehet igénytelen vagyok.
winnie meg jól ír, le a kalappal, de nem értek egyet vele. :)

Tomato - 2010. 05. 28. 18:59

Simán lehet hogy akik a helikopterben vannak azokon van gyűrű és azok is beépített emberek és így meg tudják menteni Mark-ot, hogy aztán kísérletezzenek rajta (az is lehet, hogy földönkívüliek akik azért jöttek a Föld-re mert észlelték a tachionsugárzást, anno az atomrobbantások tesztelésének idején is jöttek földönkívüliek a Földre, megnézni mi okozta azokat).
Vagy lehet csak meg akarják jól kínozni a GBO okozói Mark-ot amiért ennyi gondot okozott nekik.

Majd 5 év agent Noh megtalálja Mark-ot a fogvatartóinál.

seven - 2010. 05. 28. 19:00

“Ha nem tetszik valami, akkor ne nézzétek könyörgöm. ”

hat, latod, amerikaban igy tettek az emberek. meg is lett az eredemenye :D

Pingi - 2010. 05. 28. 19:01

Persze, hogy az amcsik is Legend-nek hívják….Ott született meg először ez a kifejezés, nem itt…

Egyébként igen, szerintem is vannak hibái ennek a sorozatnak, jó pár orbitális baki is…. na de kérem szépen, és akkor mi van?? Nem lehet minden tökéletes…
Nekem kifejezetten tetszett az egész sztori, izgultam is rajta, szórakoztató volt, ki tudtam kapcsolódni miközben néztem, teljesen rendben volt.

Megértem, hogy mindig vannak negatívumok, de ez a nagy baj az emberekkel, hogy nem a jót látják meg, hanem mindig a rosszat. És ez minden dologra igaz az életben.

arnold74 - 2010. 05. 28. 19:01

Nekem ez a sorozat igy is nagyon tetszik ahogy van.Ennél sokkal szarab sorozatis megért 2-3 évadot.

winnie - 2010. 05. 28. 19:10

“Persze, hogy az amcsik is Legend-nek hívják….Ott született meg először ez a kifejezés, nem itt…”

született? a ff-ban született meg, és sokan röhögtek nagyot. ha született, akkor mindenhol egyszerre, itt is kiemeltem: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/04/17/flashforward-1×16-az-idogep/ nem hiszem, hogy itthon sokan külföldi FF-fórumokat bújnának elnevezések után, az ilyesminek nem kell “születnie”:) de szerintem senki nem akar kisajátítani elnevezéseket.

kacagomikulas - 2010. 05. 28. 19:11

Nem az a baj, hogy hibái vannak, hanem, hogy csak azok vannak. Egy sorozattól minden ember mást vár, van aki karakterfejlődést, van aki sci-fi elemeket, rejtélyeket, van aki normális akciókat, van aki humort.

Ez a sorozat mindegyikben megbukott, a karakterek papírmasé figurák voltak, akiket a plot továbbviteléhez rángattak össze-vissza, lásd Olivia és Lyoyd epikus szerelmi története. A sci-fi még talán rendben is lett volna, de láthatóan nem tudtak/akartak mit kezdeni vele, teljesen igaz az, hogy választ kaptunk kérdésekre, de tényleg olyanokra, ami senkit sem érdekelt. Az akciójelenetek önmaguk paródiái voltak, egy idő után nem lehet a suspenison of disbelief mögé bújni, lásd legutolsó rész, ahol az FBI irodájába visznek be egy épület felrobbantásához szükséges robbanószert, aztán digitális kiejlzővel elhelyezik úgy, hogy még a Legenda is kiszúrta volna távcsővel egy autó tükröződéséből. A humor is annyiból állt a sorozatban, hogy miután rájöttek a készítők mennyire rossz amit csinálnak, saját magukon kezdtek benne poénkodni, azonban itt sem velük együtt röhögött az ember, hanem rajtuk.

Nagyjából ennyi, egy nagyon jó ötlet elpusztítása és földbedöngölése volt ez a sorozat, de mondok jót is, egészen a végéig azt hittem, hogy Charlie nem lehet idegesítőbb, hát az új FF-ból kiderült, hogy de. Egyébként valaki számolta, hányszor küldte el az anyja sütiért az utsó részben?

Norgezoo - 2010. 05. 28. 19:15

A sorozaton nem röhögtem ennyit, mint a Tisztelt Hozzászólók igazán frappáns beszólásain! Mind igaz!

Gyerekek! Ha szegény Legendának nem lett volna eleve betörve az orra, hát az ébredése után (persze ha nem robbant cafatokra, nem esett a medencébe stb…) én törtem volna be!!!

Szar közben abbahagyni egy sorozatot, pláne amelyik ilyen jól indul. Ezért aztán realizálva a készítők és a legtöbb színész tehetségtelen mivoltát, az ember mégis végigszenvedi ezt a huszonakármennyi részt, és a végén úgy áll föl a monitor elől, hogy WTF! Időpocséklás a köbön!
Nem vagyok érzelgős, de a szerelmi szálak izgalmasabbak voltak, mint az összeesküvés maga.

Tomato - 2010. 05. 28. 19:16

@Norgezoo:
Miért volt idegesítő Charlie?
Szerintem aranyos volt.

Lnaughty - 2010. 05. 28. 19:16

én sajnálok minden percet, amit a FF-ra fordítottam..:(

Tomato - 2010. 05. 28. 19:17

ja bocs, az előző kacagomikulas-nak szólt, elcímeztem!

kacagomikulas - 2010. 05. 28. 19:38

Tomato, a beszéde, az egész történetszála, minden idegesített vele kapcsolatban, az, hogy mint kiderült, semmi szerepe nem volt az egész történetben, azon kívül, hogy megkötött két teljesen ugyanolyan karkötőt, és elment Dealennel színcápázni, amíg a szülők lenyomták a
-Dugjunk!
-Ne!
-De!
-OK!
párbeszédet.

JoannieHolloway - 2010. 05. 28. 19:39

azért sajnálom, hogy vége, mert kevés mindenen röhögök ennyit mint a kommenteken, a kritikákon, meg persze magán a Legendán. én már csak ezért néztem

Mr. Black - 2010. 05. 28. 19:51

Én megoldom. Benford a kengurura esett rá, de az majd csak a DVD extrán lesz rajta, mint deleted scene. Kérdés: A Szakáll kifejezést is használják külföldi fórumokon? Mert ugye a magyar az egy intergalaktikus nyelv, a Star Wars-ban minden robot és szörny beszéli.

cyborgwings - 2010. 05. 28. 19:53

*kicsit off*
igazából az a szomorú, hogy 40 hsz-ból van kettő, akinek tetszett, de a másik 38 az utolsó bunkó paraszt, akik képtelenek a pozitívumokra koncentrálni. hát én ezt például kurvára kikérem magamnak, mert igenis, hogy minden szarban képes vagyok meglátni a jót. ebben a sorozatban is megláttam – számomra john cho volt az. és ennyi. meg az utolsó két perc, ami alapján olyan folytatást képzelhetek el, amilyen nekem tetszik, mert az alkotógárda nem rondít bele a bénaságával. és igen, nagyon szívesen ülnék a helyükön, mert ennyit tényleg én is meg tudnék csinálni. elnézést kérek, hogy mégsem ezzel foglalkozom. lezsibbadok ezektől az ócska dumáktól, hogy “ha nem tetszik, mé’ nézed”, meg “akkor fikázd, ha te jobban meg tudod csinálni, és ha jobban tudod, mé’ nem csinálod, vaze”. előbbire már válaszoltam a kibeszélő keretein belül, utóbbira meg annyit mondanék, hogy anyám is profin tudja fikázni, ha nem sikerül jól a süteményem, pedig életében nem sütött egy darabot sem soha, meglepő módon mégsem küldöm el a halál faszánkójára.

*kicsit on*
a fináléról már mindent leírtak a többiek, amit lehetett, plusz a másikban már én is kommentáltam. fájdalmas giccsparádé és ostobasághalom volt egymásra hányva.
viszont nekem úgy tűnt, mintha nem azonos időpontokra vonatkoztak volna a ff-ok a végén. az tuti, hogy az első dátum 2015 volt, de aztán mutattak valami 2011-es papírt is, bár nem tudom, mit akartak azzal pontosan. ellenben ha tényleg más-más időben jártak, az szerintem tök izgi, és akkor klassz második évadot kreálhatok majd fejben, ha lesz kedvem.

Tomato - 2010. 05. 28. 20:03

2015-ben is megnézhette a 2011-es levelet, de mindjárt megnézem HD-ban, hátha lehet látni mit írnak a levélben.

Amúgy Charlie kb úgy néz ki mint egy 40 éves, azokkal a ráncokkal a szeme körül, úgyhogy könnyen lehet hogy mindenki más időpontot látott.

cyborgwings - 2010. 05. 28. 20:30

igen, az bennem is fölmerült, hogy csak megnézett egy korábbi akármit, de az valahogy túl snassz lenne. ja, mondjuk ettől a stábtól… :D

cyborgwings - 2010. 05. 28. 20:37

kikockáztam, és a röntgen felvételen pl. valami szeptemberi dátum szerepel, csak ott nem látszik az év. a 2015-ös cucc meg happy new year, ugye, míg a levél 2011. márc. 14.

bounty - 2010. 05. 28. 21:03

Mindig nagyon vicces, amikor a géppityuval folyamatosan a futó ember MÖGÉ lőnek :)

borleszk - 2010. 05. 28. 21:33

6 honappal ezelott volt egy Flashforwardon, hogy egy értékes oràt el fogok pazarolni az életembol, mely ugy vonul be az emlékezetembe, hogy ‘A televiziozàs leszornyubb oràja’.

ma valora vàlt

Feddo - 2010. 05. 28. 21:37

Hát ez a Nicole-szál teljesen fölösleges volt, főleg így hogy egy ismeretlen szereplőt tettek még a végén bele… ezzel az erővel hagyhatták volna meghalni is, bumm, mindegyik FF valóra vált volna.
Charlie a flashforwardban milyen idősek látszott már Jesszusom. Pedig ha jól számolom akkor olyan 13-15 lenne akkor.

A finálé gáz volt, a zene jó, nem bánom a kaszát. Ez van akkor amikor az írók nem tudják hogy honnan hová kell eljutniuk (pontosan).

snipp - 2010. 05. 28. 21:44

a vegen ki mondja azt h

– charlie, what is it? you got to tell me.
– They found him.
??

kit talaltak meg? Mark-ot vagy??

keitaru23 - 2010. 05. 28. 22:03

Lájkoljátok “Mark Benford Legend”-et a facebook-on! :D

Tomato - 2010. 05. 28. 22:11

@snipp:
olvass vissza, Mark nagy valószínűséggel meghalt, még a robbanás előtt elájult a GBO-tól.
Nem tudni kit találtak meg, csak hogy hímnemű, és Charlie arcán lehetett látni hogy mosolyog de csak kényszerből vagy nem tudom mert utána meg olyan kétségbeesett, zavarodott arca volt.

Lehet Dylan kérdezte őt, akivel valószínűleg éveken keresztül keféltek.

JcGross - 2010. 05. 28. 22:17

Az utolsó percekben minden világos lett. Mégpedig az, hogy az egész sorozatnak NEM VOLT SEMMI ÉRTELME. Nem tudjuk kik csinálták a blackout-ot, nem tudjuk ez mért jó nekik de még azt se tudjuk mi lett a vége. Így van. Csak ilyen rejtélyes képeket kaptunk válaszok helyett. Amúgy mi értelme, hogy a fele FF beteljesült a másik fele nem? Megint csak semmi. Nincs uneverzális válasz/tanúlság, nincs semmi amit a készítők mondani akartak. Csak egy sima akció-rejtély sorozatot akartak csinálni de még az se sikerült. Azért egy 3/10-et mégis adok, de csak a Legenda meg Szakáll miatt (ők vitték számomra a sorozatot).

Juppy - 2010. 05. 28. 22:24

Nem értem mi a bajotok ,ennél pörgősebb zárást nem is lehetett volna csinálni… Tiszta Die Hard feeling volt az irodaházas attack :D

gromit - 2010. 05. 28. 23:02

na, akkor most elolvasom a könyvet, hátha kiderül, miről is van/volt tulajdonképpen :)

“where I supposed to be” és vajon azok a népek, akik összecsődültek “szilveszterezni” este 10 órára, azok a FF-jukban azon a téren látták magukat?

gromit - 2010. 05. 28. 23:09

ah, bocs, sikerült összemosnom, h “mi is van/volt” meg “miről is van/volt szó”

“9:33. 27 minutes until your epiphany” nálam pályázhat hét idézetére :D

Tomato - 2010. 05. 28. 23:13

@gromit:
igen, ott látták magukat, mivel az alkoholista is látta Mark-ot, és hogy majd oda fogja adni neki a laposüvegét, aztán így is lett.

veronel - 2010. 05. 28. 23:20

Én csak azt sajnálom, hogy a végén nem derült ki, hogy hogyan lett az alelnökből 147 másodperc alatt elnök.
Fiennest pedig ne tessék bántani, sokkal rosszabb és idegesítőbb “színésznőket” is kénytelenek vagyunk elviselni itt-ott.

Tomato - 2010. 05. 28. 23:24

@veronel:
nem úgy volt hogy elnökként látta magát a FF-jában?
Szóval nem 137mp alatt lett az.
Egyébként ha meghal az elnök akkor az alelnök lesz az elnök. Ez már a 24-ben is így volt :D
Meghalni meg meg lehet 137mp alatt.

veronel - 2010. 05. 28. 23:27

@Tomato: igen, de az elnök FF-je azzal indult, hogy benyitott hozzá egy testőr, hogy elnök úr baj van, vagy szörnyűség történt vagy ilyesmi. Na, most minden tiszteletem az amerikai demokráciáé, de innentől 2 perc alatt lemondatni és értesíteni az alelnököt, hát…

Tomato - 2010. 05. 28. 23:33

@veronel:
A 24-ben az ex elnököket is elnöknek (Mr. President)-nek hívják, pedig már nem is azok, csak azok voltak.

De nem emlékszem erre a részre amit említesz, ha épp elnökként volt az elnöki szobában akkor.. nemtom

A legvalószínűbb amúgy hogy ezt is elbaszták az írók :D

Bazinga! - 2010. 05. 28. 23:52

“azonban neki biztosan megvoltak az elképzelései a ballasztnak bizonyuló karakterekről”

Miért, ez így működik, hogy a kirúgott főistenen kívül senkinek nincs rálátása a tervezett “big picture”-re, még egy évad távlatra se? Az meg sértődötten, “csak azért se mondom meg” felkiáltással elvonul?

Azért ez elég meredeken hangzik, bár nem ismerem, hogy hogy zajlik az ilyesmi. De szerintem ha én lennék a sorozat megrendelője, igyekeznék valahogy bebiztosítani, hogy ez ne fordulhasson elő. Mondjuk megmagyarázza, hogy miért fulladt ekkora káoszba az egész.

veronel - 2010. 05. 28. 23:53

@Tomato: az 1×05-ben van elnöki FF:egy testőr ébreszti, hogy valami történt. Az 1x16ban Clemente pedig az oválisban ül az iróasztalnál és elnöknek gondolja magát. De mindegy is, mert valószínűleg eltúrták.

winnie - 2010. 05. 28. 23:57

ki alakította egyébként az “öreg” charlie-t? annyira ismerős volt.

winnie - 2010. 05. 29. 00:04

“Miért, ez így működik, hogy a kirúgott főistenen kívül senkinek nincs rálátása a tervezett “big picture”-re, még egy évad távlatra se? Az meg sértődötten, “csak azért se mondom meg” felkiáltással elvonul?”

arra célzok, hogy aki a kezdetnél ott volt az írószobában, az tudja, hogy mi volt az eredeti terv. és gondolom azért (is) távozott, mert az ő iránya nem jött be az abc-nak vagy goyernek. az a 3 író, aki út közben szállt be a sorozatba, az pl. nem volt ott. persze ennek ellentmond, hogy volt más is, aki a kezdeteknél is ott volt, de gondolom nem tetszett az irány. (mivel közös a meló, gondolom, hogy tudta mindenki, aki ott volt, hogy mit akar.)

olyasmire gondolok, hogy mondjuk nicole eredetileg mark szeretője lett volna (nyilván nem, de akár ez is lehetett), csak az abc nem akart házasságtörő ÉS iszákos főhőst, így nicole-t átették egy másik sztoriba, így viszont az eredeti tervéhez ragaszkodó guggenheim lépett. vagy hasonló.

persze ez csak tippelgetés, de nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ez volt eredetileg is a terv a karakterekkel. tolkiennek is célja volt mind a 4 hobittal:)

winnie - 2010. 05. 29. 00:08

“Én csak azt sajnálom, hogy a végén nem derült ki, hogy hogyan lett az alelnökből 147 másodperc alatt elnök.”

ez frankó flashback lehetett volna, hogy valami durva történt aznap washingtonban és felfedik:) de úgy tűnik, simán elintézik azzal, hogy ez az FF nem teljesült.

Tomato - 2010. 05. 29. 00:09

Szerintem amúgy az egész sorozat Charlie-ról szólt. Nem véletlenül van ő a legvégén, és direkt raktak be egy ilyen öreg csúnya vénasszonyt, hogy aztán mindenki Charlie-ról beszéljen megbontránkozva, hogy milyen csúnyán eljárt felette az idő.

A többiekről nem is tudunk meg semmit, a főszereplő meghalt, a többi meg kit érdekel?

skylaner - 2010. 05. 29. 00:40

A legjobb jelenet a részben a “kitekintésemben 100$ volt a zsebembe, és nem tudom, hogy került oda”. Szakadtam a röhögéstől xD

Amúgy valaki mondja el, hogy mikor,hol és mi okból is jutott arra Olivia, hogy elhagyja a Legendát?
Mert erre totál nem emlékszek.

papoca - 2010. 05. 29. 00:43

Ha másért nem is, de a kommentekért mindenképp megérte ez a sorozat. Rég röhögtem ennyit :)
Egyébként aki szeretne valóban jó sorozatot nézni hasonló témában, annak ajánlom a Paradox c. angol gyöngyszemet (úgy rémlik winnie-ék is írtak róla). Csak 5 rész(sajnos), és milliószor jobb a FF-nál.

Maala - 2010. 05. 29. 00:50

Nah, uccsó 3 részt most fejeztem be egyben… Elsőként Bryce monológja miatt szúrtam magam tökön… Aztán a strandos “a gorilláink felhívták egymást” dolgon sírtam el magam, majd totál agyhalál a tükrös rúzsos jelenetnél, végül az uccsó eksünjelenetek is viccesek voltak a mögélövésekkel.

Amúgy az előtt a jelenet előtt, amiben Mark az uccsó gorillát kinyírja, és mutatják, hogy megy felé 2 zsoldos… Ő végül csak egyet lőtt le… Sztem mindegyikőjükön volt gyűrű, aztán az utolsó megmaradt gorilla az ájult Markot szépen felpakolta a helikopáterre, és elmentek. Mindezt 20 mp alatt, ofcóz. Annyira sürgette őket az idő, hogy a M.B.leégett az arca, és nem is Fiennes játszotta volna a többi évadban a Legendát. Hurrá. Isten szkript.

A többi tetszett.

A Szakáll fikázást nem értem. Szerintem tök érdekes, hogy PONT a Legenda “ivópajtásának” a lánya volt az egyik kulcskarakter “a Cég” lebuktatásában.

A Bryce-Nicole-Keiko szál volt az, ami totál felesleges. Így, utólag.

ZiziZuzu - 2010. 05. 29. 00:50

Ès nem volt vmelyik korai trailerben egy jelenet ahol Legenda mondja Dimitrinek hogy valami: “I should have killed you when i had the chance”?
Ebböl mi lett?

Kikki90 - 2010. 05. 29. 01:11

Ha szar volt, ha nem, végig néztük.. Sokszor nem volt logikus, de mégis lekötött, mert egyszerűen érdekes volt a téma. Amúgy hihetetlen jó ötleten alapult ez a sorozat, biztos sokkal többet és jobbat ki lehetett volna hozni ebből, de hát ennyi jutott… Azért egy 2. évaddal még megbirkóznék.

McFly - 2010. 05. 29. 01:31

igazábol az első 10rész nagyon unalmas volt 11-22 ig meg mondjuk 5rész volt amire azt mondanám hogy na tényleg lehetett rajta izgulni. az alapsztori miatt tetszett az egész habár a megvalositás nemigazán sikerult a legjobbra:S egy 2.évadot én is birnék de… kasza:D

McFly - 2010. 05. 29. 01:32

amugy most valoban kapott még +3részt hogy lezárják a szálakat renedesen?

Dietydie - 2010. 05. 29. 02:56

Szerintem nem kap +3 részt, csak max. pár perces alternatív lezárásokat. Bár én nem bánnám, ha neked lenne igazad, mert minden hibája ellenére nézhető..de akár azt is mondhatnám, hogy élvezhető sorozat volt.

human - 2010. 05. 29. 03:02

olvasd el a címet

Lord Picard - 2010. 05. 29. 03:27

Ti még nem tudjátok, amit én tudok, az egsz show csak egy felvezetés volt, valami nagyobb dologra…

Most pedig következzék a globális felfedés, a Film, amire vártunk…

Lord Picard - 2010. 05. 29. 03:29

Noh (már nem Dimitri, hanem…) majd human, vagy valaki más megnézi, milyen linket próbáltam beszúrni, most jöjjön a napi betevő flashelés az ágyban…

Mr. Black - 2010. 05. 29. 06:52

Minden hibája ellenére nálam is megkapta volna a második évadot a sorozat, de a kommentek fényében teljesen más a kép az egészről. Azok a dolgok amik itt észrevételként szerepelnek, bizony mind megállják a helyüket. Aki fikázta a sorozatot, bizony igaza volt, szerintem ezt férfiasan be kell vallani. A könyvet én is el fogom olvasni és persze minden április 29.-én gyertyát gyújtunk a Legenda emlékére. Oscar-t a kengurunak 8), nálam nagyon ütöttek a jelenetei. Kár, hogy nem volt több szerepe.

Az igazi Meier - 2010. 05. 29. 08:01

A kitekintések nem egy időből vannak: Charlie már nagy, de ugyanakkor Janis fiának keresztelője van, valaki tapos egy Happy New Year 2015 felíratot, ami általában dec. 31-re esik, valaki néz egy tüdőröntgent, amin szeptembert ír, a borítékon 2011 március 14.

Az is lehet, hogy a kitekintések egy olyan időpontra esnek, amikor éppen egy másik kitekintés van, ami szintén egy kitekintős időre esik, so on.

Nagy pofára esés lehetett az alelnöknőnek, hogy éppen neki nem jön be a kitekintése. A másik ami nem jött be, az a piás flaska a Fájdalmas tekintetű legenda kezében, azt bezzeg a rendőrök elvették tőle.

Az a helikopáter nem hiába evezett ott az emeleti ablakban, szerepe az, hogy a rajongók (mind a kettő) reménykedhessenek Mark megmenekülésében.

És mindeközben Demeter szülei ülnek nagy szomorúan Hawai-on, volt menyasszonyának kezéből a homokba hullik a fehér rózsa…

Waldi - 2010. 05. 29. 08:19

Hat a logikatlansagokat vesszuk, akkor a szokasos szintet hozta a sorozat, de nekem egeszen tetszett a zaro epizod. Foleg, hogy most egy hosszabb idotartamu Flashforward-ot lattunk a konyvnek megfeleloen.
A Legenda nem halt meg, a Mythbustersban volt egy csoka aki 35 lab magasrol ugrik 30 cm mely vizbe :D

http://www.youtube.com/watch?v=xPWQNKJUel4

Most olvasom a konyvet, abbol persze hianyzik az osszes nyomi szereplo, meg egyelore osszeeskuves sincs (a felenel tartok). Se FBI, se Jericho, se Dyson Frost, se Savant-ok, Simon gorog es kimondhatatlan neve van, Kimiko Simcoe baratnoje, az incidens az LHC-nal tortenik es 20 evvel latnak a jovobe.
Szegeny Sawyert hogy rangattak bele, hogy megeroszakoljak a konyvet ennyire? Azert az elso evadot fel kellett volna vazonli vegig a storyboardon, nem tenferegni az erdoben, hogy csak majd kisul valami belole, ala BSG.

Ezert en vevo lennek a kovetkezo evadra is. :D

Réta - 2010. 05. 29. 08:27

Rosszul megírt sorozat, de jó szórakozás volt. A heti kritikát és a véleményeiteket mindig nagyon vártam, mert valahogy szinte társasjátékká vált szétszedni az aktuális epizódot.
Ezt a sorozatot hetente néztem, a V-t meg most kezdem ledarálni. Visszanézve a V-hez írott kommenteket ott gyakran írják, hogy a FlashForward mennyivel jobb. Lehetne csinálni egy szavazást, hogy melyik volt a jobb vagy rosszabb?

winnie - 2010. 05. 29. 09:20

“Mégis mit vártatok befejezésnek úgy, hogy nem rég dőlt el a kasza? ugyan.”

épp azért vártam, hogy olyan lesz a befejezés, hogy valami kegyetlen cliffhangert kapunk, amin rágtuk volna magunkat egész nyáron.

Magneto - 2010. 05. 29. 11:09

Sajnálom, hogy elkaszálják a sorozatot, a legnagyobb csajozós dumát lehetett az utolsó részből kölcsönözni Simcoe-nak köszönhetően:

– Te kislány láttalak a kitekintésemben, egy ágyban feküdtünk hiányos öltözékben. Ennek így kell lennie, ha akarod, ha nem, mert az egyenlet (meg persze az univerzum) így akarja. :)

Amúgy szerintem a sorozat egészét nézve nem volt olyan rossz befejezés. A Lost zárása a sorozat egészét nézve jóval tragikusabb volt. Sajnos hiányzott a FF-k végkifejleténél a meglepetés ereje, például mikor Nicole azt hitte megölik, közben meg éppen megmentették. Na ennél persze jóval nagyon kaliberűre számítanék, de mégis az lenne az üzenete, hogy bármit láthatsz 137 másodpercig, az csak egy részlete a jövődnek és nem a teljes jövőképed.

Kár ezért a sorozatért a témában volt potenciál, de ez a megvalósítás harmatgyenge volt.

Lord Picard - 2010. 05. 29. 11:50
cube - 2010. 05. 29. 11:52

Az a 30 centis víz amibe a videóban beleugranak az alatt van még egy 20 centis gumiszivacs… Tegyenek alá betont, akkor megnézném mi marad a csókákból.

cherry - 2010. 05. 29. 11:55

én kom cs néztem ki a fejemből a végén.. nem arról volt szó, h csintak befejezést arra az esetre ha cancelezik meg arra is, ha nem? kom így kell befejezni egy sorozatot, amiből nem lesz több évad? arról nem is beszélve, h a rész is ugyanolyan fos volt mint az egész évad. az ilyen írókat tényleg nem értem, ki alkalmazza. a mark benford is dead már anno is nonszensz húzás volt, de így cs még inkább az lett, a keiko-s szálnak se volt így sok értelme, de még sorolhatnám estig, szóval inkább cs gyorsan elfelejtem ezt a csodás sorozatot

IV. Béla - 2010. 05. 29. 13:42

Az elején istenkirálynak hittem ezt a sorit, aztán szép lassan tűnt le a csillaga, az utolsó részen sajnos csak röhögni lehetett..
De azért Nicolne-nak fugáznám a repedését.

CaveMaN - 2010. 05. 29. 16:05

Azt azért elárulhatná valaki, hogy a rosszfiúk mi a fenének mentek be az épületbe? A garázsszinten ledarálják a bomb-squad-ot, szépen visszahúzódnak és megvárják míg az egész a levegőbe repül…

karit - 2010. 05. 29. 16:08

Egy dolgot szúrtak el a végén (száz másik mellett): Simonnak 10 óra előtt egy perccel a sörösüveggel le kellett volna ütni Dimitrit. Ha ezt megteszi, nálam 4 pontot javult volna a sorozat és 5/10-zel végzi.

A botoxarcú legközelebb remélem, kómás beteget fog játszani (FB-ek nélkül).

M76 - 2010. 05. 29. 17:43

Ez átverés, nem azt mondták, hogy le lesz zárva rendesen, megváltoztatták a finálét a szerint, hogy nem csak évadzáró hanem sorozatzáró lesz?

Mert ez sima évadzáró volt, több kérdést tett fel mint amit megválaszolt (most a hogyanba nem mennék bele, kritikán aluli)

winnie - 2010. 05. 29. 18:17

annyit mondtak, hogy kasza esetére bizonyos dolgokat lezárnak. lehet, hogy ez megtörtént, nem tudhatjuk, mi lett volna az eredeti szándék, de mindegy is, mert 2-3 percben lezárni az olyan, mint nem lezárni. (erre utaltam én is, hogy a FF-ban lehet, hogy azért nem mutattak sok dolgot, azért mutattak bldog dolgokat, hogy hepiendnek tűnjön. nem az lett volna, ha belebgtetik az armageddont.)

Ghg - 2010. 05. 29. 19:05

Egy kérdést még senki sem tett fel:

Who the fuck is Hellinger!?

winnie - 2010. 05. 29. 19:27

szerintem nem sokakat érdekel. egy random rosszfiú, akinek még ezer random rosszfiú főnöke van,

Squazee - 2010. 05. 29. 22:44

Sajnálom,hogy vége, én néztem még volna. Az az utolsó futás a végén nekem is ultragáz volt, de amúgy elfogadható volt a rész Mondjuk én megnéztem volna mindenki FF-jét lezárásként, nemcsak egy ilyen kaleidoszkópos cuccot.
Keiko anyja tök jó fej volt, tőle ez nagy áldozat volt.
Én nézném még, bár ne kaszálták volna el. Legalább lennének ilyen facepalmos posztok még. :D Megérné.

M76 - 2010. 05. 29. 22:58

Én mindig mondtam, hogy inkább a V-t kaszálták volna el Ty fejével együtt.

Szerintem nem a futás volt a gáz, hanem pl ahogy megoldották a cia-s néger franctudjamianeve ff-jét, meg az amikor megszólalt a telefon az asztalon, és a profi zsoldosok beleeresztettek 3 tárat fejenként :-D Nekem ott volt a mélypont.

ShadowTrooper - 2010. 05. 30. 12:26

Szevasztok

Azt látom itt hogy sokmindenki mások vagy más, talán egymás feje után megy, talán olyan embereké után akik véleményére azt hiszi hogy adhat, csak mert ő is írni akar valamit, és igazat adni olyan dolognak amit talán ő maga sem ért, sok esetben csupán azért mert szép szókapcsolatokkal van leírva, velősen kifejezve.

De jobb ha mindenki tudatosítja magában azt hogy a képekkel és idézetekkel szépnek látszóan illusztrált jellemzés mögött talán csak egy ember véleménye nyugszik. És talán olyané, aki nem tartozik a közönség azon részébe melyet igazán megérinthet a sorozat. Szerintem a lap tetején lévő jellemzésben nincs megfelelőképpen kihangsúlyozva hogy mennyire szubjektív ez a látásmód és mennyire egyéni ez a vélemény. A kommentek pedig amik követik sok esetben mutatják azt hogy az embereket milyen könnyen lehet szép szavakkal bódítani…
Tartsatok nyugodtan elvontnak, de nekem így még sorozat talán csak a Jericho teccett!
És szerény véleményem szerint ezekben az időkben a valóban jó ötleteket lehúzzák, talán sok esetben a politikai célzat lehetősége miatt, és engedik áradni az időpusztító szappanoperák hadát.

Mindez csupán az ÉN véleményem, egy emberé akinek hiányozni fog ez a sorozat.. KÖszönöm a figyelmet :)

winnie - 2010. 05. 30. 12:42

“A kommentek pedig amik követik sok esetben mutatják azt hogy az embereket milyen könnyen lehet szép szavakkal bódítani…”

ez teljes félreértés, időről-időre valaki felveti, amikor megdöbben, hogy egy általa kedvelt sorozatról sokan vélekednek negatívan, vagy arról, amit nem kedvel, mások pozitívan gondolkodnak. erre remek példa a sok olyan kritika, ahol kommentekben inkább nem értenek egyet a kritikával.

fogadd el, hogy mindenkinek van saját véleménye (én sem mondom, hogy fizettek neked, vagy, hogy elbódít mások pozitív véleménye), a különbség, hogy nem mindenki írja le. egyedül abban lehet igazság, hogy sok negatív komment mellé, az ember nem szívesen ír pozitívat, mert nem akar kilógni, nem akar haragot kiváltani, nem tudom. ld, te is ahelyett, hogy leírtad volna miért is jó a sorozat, kvázi azt írod le, hogy akinek nem tetszik a sorozat, az nem ért hozzá, azt elbódítják, stb. akinek meg tetszik, az igaz ember.

hidd el, sokkal érdekesebb azt olvasni, hogy akinek tetszik, annak miért. (azt is érdeklődve olvasnám, hogy a jericho miért volt jó sorozat, hiszen ezt sem mondják sokan.)

“És szerény véleményem szerint ezekben az időkben a valóban jó ötleteket lehúzzák”

a jó ötletet senki sem húzza le, itt is istenítik a jó ötletet. a pocsék kivitelezést, a gyenge írást húzzák le, azt, hogy akik elkezdték a sorozatot, azok nagyon hamar távoztak és hozzá nem értő írók kezébe került a FF. akik inkább, ahogy te is emlegeted, a szappanoperát részesítették előnyben.

igazából a tanulság csak annyi, hogy sosem szabad meglepődni azon, ha valaki egy kedvencről másképp vélekedik. a tények beszédesek: a több mint 10 millió kezdeti nézőnek több mint a fele kikukázta a sorozatot, akik meg nem, azok ilyen kommenteket írnak. de attól még pár millió embernek bejött a sorozat.

“nekem így még sorozat talán csak a Jericho teccett!”

egyébként ebben nincs semmi baj, hiszen, aki két sorozatot néz, annak max kettőt tetszhet. ajánlom, hogy próbáld ki azon sorozatokat is, amik a többség szerint nagyon jók, és ne csak azokat, amit “mindenki” néz vagy ismer. akkor is lehet, hogy ez a kettő lesz a nagy kedvenced (bár megint csak: a szappanopera nem tetszik neked és a jericho is leginkább szappanban volt erős), de legalább biztosra mehetsz, hogy egy oz, egy shield, egy breaking bad vagy mondjuk egy wire nem a te stílusod.

kacagomikulas - 2010. 05. 30. 12:54

ShadowTrooper, látom te is a vita hatalmas híve vagy. Valaki ír egy kritikát, ami, utánanéztem a publicisztikai műfajcsalád (vélemény közlő) ágába tartozik, tehát a saját VÉLEMÉNYÉT leírja, és ez a vélemény nem egyezik a tiéddel, akkor csakis a pokol legmélyebb bugyraiból közölhette ezt. Minden vélemény egyéni, ettől vélemény basszus, aki meg egyet mer érteni vele, azt biztos csak elbódították. Szép szemléleted van.

Azt nem is értem, hogy a politikának mi köze ehhez az egészhez, miért írtad ide, gondolom értékesebbnek akartad tettetni a semmit le nem író, négy bekezdéses hozzászólásod, amiben az egyetlen konkrét információ az, hogy szereted a Jericho-t. Mesélj, milyen időpusztító szappanopera hadat szabadít a világra a FlashForward kaszája? Lehetséges, hogy a helyén valami olyan műsor fog indulni, ami még jobban is fog tetszeni?

Karesz - 2010. 05. 30. 16:23

Sziasztok
Én olvastam a könyvet, és nagyon szuper, de aki elakarja olvasni mert valamilyen kiegészítést vár tőle a sorozathoz, annak nem ajánlom, mert teljesen más irányba viszi el a sztorit, alapból nem is szerepel benne a LEGENDA (hogy lehet ez… :D) meg ez az egész összeesküvés dolog, sokkal inkább filozofikusabb, mint a sorozat.

Nekem egyébként nagyon tetszett a sorozat, voltak benne szánalmas részek valóban, de lekötött, és mindig vártam a következő részt, és szerintem a záró rész sem volt rossz, lehet, hogy egy csomó dolgot lebegve hagytak, de így legalább mindenki úgy zárhatja le magában ahogy neki tetszik…

Egyébként valaki lenne szíves leírni pár ehhez hasonló, de ennél (szerinte) jobb sorozatot? Mármint ezt nem basztatásból írtam, hanem komolyan mert ha nekem ez ennyire tetszik de másoknak meg ennyire nem, akkor a mások szerint jók biztos mégjobban tetszenének, ennyi :D
előre is köszönöm, sziasztok

cyborgwings - 2010. 05. 30. 17:12

@Karesz: a brit paradox nagyon jó, de csak hat része van egyelőre sajnos. remélem, kap második évadot.
egyébként én pont az általad említett filozofikusságot hiányoltam leginkább a sorozatból. valamikor mindenképp neki fogok esni a könyvnek.

Karesz - 2010. 05. 30. 17:22

@cyborgwings: köszi a tippet
Igen énis, és a könyv teljes mértékben kieélgítette, csak ajánlani tudom :)

Andris - 2010. 05. 30. 23:01

Ez itt mind szép, és jó. De hogy jön az egészbe az a fonal, hogy majd az lesz a kulcsfigura, akivel nap mint nap találkozik a Mark. Azt kire értették? A Lloyd gyerekével aligha találkozott nap mint nap….nem értem.

Karesz - 2010. 05. 30. 23:11

@Andris: Szerintem az úgy jön ki, hogy a végén Charlie mondja, hogy megtalálták, gondolom Markot, és gondolom Chralienak köszönheti, hogy egyáltalán keresték, mert ő látta a kitekintésében, hogy megtalálják…

toytoytoy - 2010. 05. 31. 02:15

erdekes h olyan kommenteket olvasok itt, ahol vagy a sorozatot, vagy azokat fikazzak akiknek bejon.

na mind1, mindentol fuggetlenul (minden valoban neha idegesitoen buta megoldasaval) nekem tetszett. az elso 5-10 reszt nyomattam mint allat, utan sajnos tenyleg ugy belaposodott, h utso 4et egybe neztem, de a vegere megint elkapott, finale is bejott.

erdekelne a folytatas. vki irt itt +3 reszrol meg ilyesmik. ebbol mi igaz vajon?

winnie - 2010. 05. 31. 09:35

“erdekes h olyan kommenteket olvasok itt, ahol vagy a sorozatot, vagy azokat fikazzak akiknek bejon.”

?? mármint azokat fikazzak, akiknek nem jon be. de olvasd el még egyszer. olyan kommentek vanak itt, akik szerint rossz volt a sorozat, pár olyan, akik szerint jó volt, es akad olyan is, aki ki van akadva, hogy ennyi embernek nem jött be,

“erdekelne a folytatas. vki irt itt +3 reszrol meg ilyesmik. ebbol mi igaz vajon?”

ilyen fel sem merült szerintem.

karit - 2010. 05. 31. 11:16

@Andris: “Ez itt mind szép, és jó. De hogy jön az egészbe az a fonal, hogy majd az lesz a kulcsfigura, akivel nap mint nap találkozik a Mark. Azt kire értették?”

A “kulcsfigura” egy sakkfigura volt. Vagyis a táblára rajszegezett királynőben rejtőző gyűrű.

@cyborgwings “@Karesz: a brit paradox nagyon jó, de csak hat része van egyelőre sajnos. remélem, kap második évadot.”

Megvolt, és meglesz, ha folytatódik, de túl azon, hogy !SPOILER!
a rejtélyfaktor nulla, “angolosan” unalmas és szörnyű logikátlan is: ahelyett, hogy a megtalált helyszínen próbálnák megakadályozni, amit kell, folyton az akváriumban ülnek és bámulják ugyanazokat a képeket, így persze, hogy folyton (majdnem) elkésnek; ez a feszültségkeltésnek az a stupid, nézőhülyéneknézős formája, ami miatt hetente kell új monitort vennem.

winnie - 2010. 05. 31. 11:21

“A “kulcsfigura” egy sakkfigura volt. Vagyis a táblára rajszegezett királynőben rejtőző gyűrű.”

ezt nem is értem, hiszen pár epizóddal ezelőtt világosan elmondták, még vissza is flashbackelték frost szavait, amikor a Legenda rájött, hogy csakis a figurára gondolhatott (ezt jeleztem is a kritikában). viszont, ha ennyire nem figyel oda a sorozatra pár ember, akkor érthető a negatív vélemény:)

cyborgwings - 2010. 05. 31. 12:35

@karit: hát nem tudom, szerintem még mindig inkább a paradox a kevésbé hülyéneknézős, mint a flashforward, ahol a párbeszédek abból állnak, hogy valaki mond valami ostobaságot, a másik meg úgy válaszol, hogy még ostobábban megmagyarázza azt.
egyébként szerintem teljesen logikus a részükről, hogy jó ideig csak ülnek és nézik a képeket, hiszen nem legenda egyikük sem, így nem találják ki fél mp-en belül, hogy mi a búbánatról is van szó. pláne, hogy nem voltak annyira egyértelműek a jelzések – mit tudom én, egy csatornafedél… hát az van egypár a városban stb, stb. engem inkább a benford-féle kurvaokosvagyok, mindentegybőlkitalálok stílus irritál. dehát nem vagyunk egyformák, ebből is látszik. :)

toytoytoy - 2010. 05. 31. 13:56

off
winnie: valoszinu igazad van, nem olvastam el mindent, csak az a furcsa nekem, h ha egy sorozatot nem nezek, mert nem tetszik, akkor a forumat sem olvasom, es nem hordom le, mert egyszeruen nem erdekel. de mind1, csak kicsit felbaszott nehany hangvetel (nem maga a velemeny) ezert is nem olvastam vegig.

‘on’
paradox nekemis nagyon egyszeru, nekem ez butabb mint a FF, pedig ennek is jo volt az alap5lete.

osszessegeben en is csalodtam a FF-ban, de azert volt par resz, ami utan nagyon vartam a jovo7i reszt, es ha nem lost-utodnak jelentik be egy kellemes kis sorozat lehetett volna. a vegere meg par karaktert is megszerettem, en pl szurkoltam a legendanak is, es orultem a kinais talalkozasnal is. penny-t tenyleg jol elbasztak, az evad elso feleben elkepzelhetetnek tunt h osszejon loyddal :S
azert a blackout montazsok a reszek elejen mindig jok voltak!

mat - 2010. 05. 31. 18:12

Egyetértek a kritikával volt egy jó alapötlet de a megvalósítás harmat gyengére sikerült.
Azért kíváncsi vagyok hogy a legenda mindig röhögnöm kell ha ezt olvasom vagy írom a Legenda XD milyen sorozatban fog feltűnni.

A futós jelenet miatt megtartom az utolsó részt az koronázta meg az egész sorozatot bár biztos vagyok benne hogy ha lett volna 2 évad ezt is meg überelték volna vagy a Legenda vagy szakáll XD

mat - 2010. 05. 31. 18:16

Vígjátéknak jó lett volna ennyit már rég nem röhögtem sorozaton.

North15 - 2010. 05. 31. 20:44

Most fejeztem be az utolsó két részt. Nagyon sok leírt hibával egyetértek, de egy részüket korántsem annyira tartottam fajsúlyosnak, mint itt néhányan. A kommenteken meglepődtem. Az ok, hogy sokaknak cseppet sem jön be, de hogy ennyien úgy nézzenek végig 22×40 percet, hogy semmi pozitívat nem látnak a sorozatban, az azért szerintem fura. Na de mindegy.

Az alapkoncepció szerintem nagyon ütős volt, a túlzó elvárások viszont nem tettek jót a sorozatnak. Sokan valami brutális durranást vártak, és ennek fényében már a szerintem igenis jól kivitelezett és erős pilotban is csalódtak. Szóval a kezdettel nem volt probléma, igazából a végével se, az odáig elvezető úttal viszont már igen. Az egyik nagy hiba, hogy sok mindent vetettek fel még az elején, ami jónak, izgalmasnak hangzott, vagy épp hatalmas hülyeségnek, de utána annyira későn vették elő újra és magyarázták meg amúgy jól vagy folytatták végre a szálat, hogy már hiába tették, az addigi keserű szájíz mégis megmaradt. Szóval az egész felépítése hagyott kívánni valót maga után.

A másik hiba, ami mellett képtelen vagyok elmenni, és önmagában felére csökkenti a sorozatra adott pontozásomat. Ez pedig az Olivia-Loyd kapcsolat. Elképzelni sem tudom, hogy gondolták az egészet. Még ha minden más tökéletes is lett volna, egy ilyen tényleg el tud cseszni egy egész sorozatot.

A logikátlanságok és a rossz felépítés ellenére voltak nagyon erős részek is, és bár hiányérzetem nincs a folytatással kapcsolatban, ha választanom kellett volna, hogy ezt folytassák vagy a V-t, az FF-re voksoltam volna.

fishking - 2010. 05. 31. 23:24

Erős szókimondó kritika következik:
FF, alapötlet nagyon jó volt és jópár évadra jelölt….de total elbaszták.
Ucsó rész:
Részben pozitivumok:
– Keiko-s rész
– A kocsi vizbeesése
– 12 perc múlva újabb Blackout
Negativumok.
– Szakáll lánya feltámadt. OMG WTF? Nem tudott megdögleni?
– Szakál telefonál és beszél a legendával Afganisztánból. LOL. Hát persze.
– Simcoe idegesitöen erőszakoskodása.
– OMG a fegyveresek amikor bementek és egyszerre löttek és rakták a tatyóba a fegyverüket. (röhej)
– 2 pisztolyos néger rohangál a gépfegyveresek közt. (ez már paródia filing szinte)
– 39 sec alatt vajon kiér -e a Legenda a 100 emeletes épületből

Akik ezt csinálták azok ezt megnézték ezt és komolyan is gondolták?
Egy egyedi ötletet igy elkurni.
Szakállt és Legendát kérünk főszerepbe ezentúl minden fontos filmbe. Epic szinészek.

ShadowTrooper - 2010. 06. 01. 09:38

Kedves winnie és kommenterek :)

Szives elnézéseteket kérem a nemrég általam beírt, valóban talán mások ellen is irányuló kommentemért, ha valaki megsértve érzi magát általa akkor ne haragudjon rám, talán csak a pillanat heve okozta a kirohanásomat :). Hidd el winnie hogy próbáltam már más sorozatokat is, szóval nem kell főbe lőnöd ilyen sorokkal: “aki két sorozatot néz, annak max kettőt tetszhet”.
Nekem talán épp az “elvarratlan szálak” miatt tetszik ez a sorozat, hogy sokminden marad a fantáziára, dehát ezek szerint sokmindenkinek a konkrétumok teccenek inkább. Azzal egyetértek hogy a sorozat közepe felé volt pár elég lapos rész, mikor Nicole-ékkal ment az idő meg szakállal stb, de az utolsó 3-4 rész szerintem egészen jóra sikeredett.
Arra kitérve viszont amit nekem írtál a válaszodban,” fogadd el, hogy mindenkinek van saját véleménye” tökéletesen egyetértek, éppen ezt próbáltam kihangsúlyozni, ahogyan nekem is van, és a komm végén hangsúlyoztam is hogy ez csak az ÉN véleményem. Egyébként köszönöm a válaszodat.
kacagomikulas köszi neked is a kutatómunkát, :D örömre derített. Abban igazad van hogy jó leírni a véleményünket, de abban nincs hogy a pokol bugyrából jövőnek titulálnám azokat akik nem azon a véleményen vannak amin én, azt próbáltam ismét csak hangsúlyozni, hogy a vélemény sajátos dolog, és ha nem lenne valamelyest igazam, akkor nem kellene fél lapig letekerni a görgetősávot hogy olyan kommentet találj ami meg mer szólalni a sorozat mellett, erre értettem azt hogy sokan mások feje után mennek. És szovjetesen ennyit írnak talán kommentet hogy “igen így van”, vagy “jaja ez 1 szar” stb.
Köszönöm a figyelmet.

winnie - 2010. 06. 01. 09:48

“szóval nem kell főbe lőnöd ilyen sorokkal: “aki két sorozatot néz, annak max kettőt tetszhet”.”

:) ez csak átlátszó provokáció volt, nem kell vele foglalkozni. de egyébként én örülök a legjobban a kommenteknek a “másik oldalról”. nem véletlenül pártolom azt, ha egy lehúzott sorozatról valaki ír egy átfogó, pozitív kritikát. én speciel, ha valamit nagyon szeretek, akkor látószögtágítás céljából mindig csekkolom, hogy kik azok, akik szerint rettentően trágya az én kedvencem. illetve nem az érdekel, hogy kik látják rossznak, hanem az, hogy miért. ergó, ha vannak érvek, akkor már jó egy kritika, legyen akármilyen is a kicsengése.

mat - 2010. 06. 01. 17:06

“Abban igazad van hogy jó leírni a véleményünket, de abban nincs hogy a pokol bugyrából jövőnek titulálnám azokat akik nem azon a véleményen vannak amin én, azt próbáltam ismét csak hangsúlyozni, hogy a vélemény sajátos dolog, és ha nem lenne valamelyest igazam, akkor nem kellene fél lapig letekerni a görgetősávot hogy olyan kommentet találj ami meg mer szólalni a sorozat mellett, erre értettem azt hogy sokan mások feje után mennek. És szovjetesen ennyit írnak talán kommentet hogy “igen így van”, vagy “jaja ez 1 szar” stb.”

Azért ne keverd a dolgokat senki nem titulál pokol bugyrából jövőnek csak azért mert tetszett a sorozat legalábbis remélem de az biztos , hogy én nem.
Az hogy sokan ugyan azon a véleményen voltak ebben az estben negatív az pedig nem azt jelenti hogy ezerrel megy a csorda elv és senki nem mer más véleményen lenni.(engem soha nem zavart ha egyedül álltam a véleményemmel attól még leírtam de ahogy látom ezzel te is így vagy)

Az hogy egyesek ” szovjetesen ennyit írnak talán kommentet hogy “igen így van”, vagy “jaja ez 1 szar” stb. ” nos nem mindenkinek a kenyere az 1-2 oldalas irkálás(nekem se az) én nem szoktam winnie írásaival egyet érteni de most eltalálta nagyon ahogy a többi hozzászóló felesleges lett volna leírni ugyan azt 300*.

Réta - 2010. 06. 01. 21:56

Engem nem “bódít el” a rossz kritika, megvan a saját véleményem a sorozatról. De az biztos, hogy ha 100 kommentből 95 negatív, annak oka van. Azt tapasztaltam, hogy érdemes odafigyelni ezekre az írásokra, mert sok igazság van bennük.

Általában innen veszem az ötleteket, hogy mit nézzek meg. Volt már arra is példa, hogy ti nagyon lehúztatok egy sorozatot – Defying Gravity -, de azért bepróbáltam. 10 percig bírtam csak nézni, annyira unalmas volt. Van olyan is, ami sokaknak tetszett – Lost – de engem nem szórakoztatott. Gyűjtögetem itt az információkat és már egyre rutinosabban ki tudom választani a nekem való sorozatokat.

A FlashForward számomra örök élmény marad, mert ennyi mindent elrontani egy sorozatban már szinte művészet. Jó volt együtt nevetni az alkotók baklövésein, ezért is tartottam ki a fináléig. Sokszor tartom igazságtalannak, hogy szinte kizárólag az amerikai nézettségi adatok alapján dől el a kasza, de ebben az esetben jogos volt a döntés.

Shalafi - 2010. 06. 02. 18:35

A hszek felét olvastam el kb…
Nem értem mirét kell mindent azonnal lefikázni..jo 1-2 ilyen baki nekem is feltünt. gondolok itt a shotgunos futos jelentre mg a végén 2 örböl 1 lett re meg valóban az nekem is homályos h akkor pontosan miért is haggya el Olivia MArkot…szóval jo akadnak benne bakik, de stem az alapötlet nagyon rendben van, és a befejezéssel sincsa nagyon gondom…sztem ez direkt lett ugy megcsinálva ahogy, ergo sztem ebbö llesz 2. évad ill remélem mert én bírtam a sorozatot.
Láttam , h itt összehasonlították a 24 el meg a Lostal…nem tudom én azokbol a pilotot nem tudtam végignézni annyira rosszak voltak (nekem).
Szóval sztem jó alapstory, a színészekkel sem volt bajom, és sepc az én érdeklődésemet fent tutták tartani az utsó rész végéig.
Ja igen és imdb n 8,2 t kapott ami sztem elég jo!

cyborgwings - 2010. 06. 02. 18:48

hát igen, az alapsztori mindenkinek tetszett, nem azzal volt a gond…
van egy rendkívül rossz hírem, csak szerinted lesz második évad. már hetekkel ezelőtt elkaszálták, ennyire lett jó a direkt ilyenre csinálás.

Shalafi - 2010. 06. 02. 19:27

nemár :S Hát ez szívás :S

cyborgwings - 2010. 06. 02. 19:46

egyébként töredelmesen bevallom, minél többet hallgatom a finálé végének zenéjét, a “the funeral”-t, annál inkább sajnálom, hogy nem lesz folytatás. szemétség, hogy pont az utolsó két percre bírták összeszedni magukat…

Bagosz - 2010. 06. 03. 14:53

Az, hogy Ámerikában nem nézték, az még nem azt jelenti,hogy valami szar.Ezeknek a csúcsgagyi Transformers, meg a Pókember a csúcs.
Valóban igazak azok a hibák, amiket írtok, főleg a sok felesleges mellékszál, de lehetett volna folytatni, javítani a sorozaton. De hát a nézőszám…

winnie - 2010. 06. 03. 15:07

olyat nem is ir senki, hogy valami rossz, ha nem nezett, de az FF sok mas orszagban is bukta es az emlitett filmek nalunk is sikeresek.

cslm - 2010. 06. 04. 09:45

Olivia és Mark kapcsolata akkor indult el a lejtőn, mikor a nő költözni akart, és döntés elé állította férjét: FBI, vagy jövő máshol. Mark meg nyomozni kívánt tovább.

Pozitívum pl.: 1×04 eleje Björk zenéjével, s ha már zene, Pearl Jam 1×05-ben azt hiszem.

Shaufuchs - 2010. 06. 05. 01:59

ShadowTrooper, várunk a daratopikban, a The Shield, a BrBad, a Sopranos, Rescue Me, Wire, Oz, FNL, Huff, ….és én.

Firka - 2010. 06. 05. 12:40

sziasztok!
van itt valami, amit nem értek. Joseph Fiennes nem rossz színész, vannak nagyon jó filmjei (Szerelmes Shakespeare, Elizabeth, Velencei kalmár) – akkor viszont ebben a sorozatban hogy játszhatott ennyire rosszul? moziszínészként gondot okozna neki, hogy sorozatban játsszon? vagy nem ő a hibás, csak a karakter volt annyira semmilyen, hogy nem lehetett jól előadni? ti mit gondoltok?

winnie - 2010. 06. 05. 12:42

a pretty/handsome pilotban sem volt semmi gond vele, de itt ő valóban nagyn gyenge volt.

Thomas - 2010. 06. 08. 01:10

Van itt még valaki? Én most daráltam le 1 hét alatt. Meg kell mondanom őszintén, az elején nagyon tetszett, az első 6 rész után még remek sorozatnak tartottam. Az összeesküvéses szál térnyerése után fokozatosan romlani kezdett, de azért az érdeklődésemet végig fenntartotta. Olvasgattam közben a kritikákat, és azért az ott elhangzottaknál én sokkal többre tartottam a sorozatot. Bár nyilván a legtöbb hiba jogos volt, szerintem nem volt olyan zavaró, és bíztam benne, hogy a végére azért összeáll az egész, és valami jó kisül belőle. De sajnos az utolsó két részben már akkora marhaságok történtek, ami nekem is sok volt:( Gondolok itt pl. az FBI épület szigorított őrzésére, azon a napon, amire fél éve készülnek, valakiknek mégis sikerül észrevétlenül becsempészniük minden szintre egy bombát, vagy pl. Szakáll egyik rész közepén meghalt majd elsiratott lányának a másik rész elején történő felélesztésére. Aztán ott van Mark, aki engem nem idegesített úgy mint egyeseket (sokkal inkább Szakáll, vagy Symcoe) “itt egy flaska, húzzuk meg” jelenete… ami ellen fél éve küzd… na ilyeneken már én is hangosan felnevettem (nem szokásom), hogy ezek totál hülyének nézik az embert… meg persze a karkötőt is végig magán tartotta, mintha szerette volna hogy bekövetkezzen a pillanat, amikor más d*gja a feleségét, ő meg ott áll bepiálva a fegyveresekkel szemben:( Olivia és Symcoe románca már a legelejétől idegesített, de amit itt a végén leműveltem, menjünk vissza a házba, mert úgy kell történnie, azt hittem még az ágyjelenet is meglesz, mikor a csók elcsattant…
Aztán ott van a teljesen elbaltázott befejezés, nem tudjuk meg kivel mi történt… Mark nyilván túlélte volna, ha lesz 2. évad, de ki tolta el Janist? Mi történt a többiekkel? Arról a ködös montázsról már nem is beszélve, amibe a következő 5 tervezett évad FF-jait láthattuk. 2016-ban lesz a vég? Akkor 2015 őszén kéne összedobni a 2. évadot, hogy kapjunk valami magyarázatot:)
De nem… végignéztem ugyan, de ez a montázs egy cseppet sem sarkallna a folytatásra akkor sem, ha lenne, nekem ennyi untig elég volt a sorozatból. Nem lennék kíváncsi erre még egyszer, hogy látunk pár banális dolgot, aztán szép lassan, logikátlanságokon át eljutnánk ezek többségének beteljesüléséig. Nem is értem, mit lehetett volna ebből még kihozni, szerintem ez egy tipikusan 1. évados móka volt. Aminek amúgy nem is rossz, mert én az első 20 részen tényleg remekül szórakoztam, csak ez a lezárás hozott ki a sodromból, hogy 84 percen keresztül nézzem annak a bekövetkezését, amiről úgyis tudjuk, hogy bekövetkezik…

Thomas - 2010. 06. 08. 12:00

Winnie, Human, köszi annak, aki visszahozta, nem lett volna türelmem még egyszer megírni:)
Akkor folytatom, hátha valaki reagál rá:) Azt is hülyeségnek tartom, hogy elsikkadtak bizonyos szálak menet közben, pl. az arab nő… annyi kiderült, hogy ő is a kísérlet része volt, de nem tudtuk meg, hogy minek/kinek nyomoz az ügyben, miért védi a CIA, amikor ismeri az akkori főgonoszt, akit keresnek. Aztán az elnök/alelnök szál, ezeket valahogy le lehetett volna zárni, ha már foglalkoztak vele.
Mint ahogy az egészet le lehetett volna szépen is zárni, ha valóban forgattak egy alternatív befejezést, akkor nem tudom, miért nem egy olyan 2-3 perces montázs került a végére, ahol láthatjuk, hogy mi történt a szereplőkkel (ehelyett a homályos katyvasz helyett), akár más-más időpontban, hisz a jelenlegi is ilyen volt. Pl. Mark ül valami elvonóban, Noh ügynök sírjánál áll a menyasszonya, Bryce és Keiko összeházasodnak, Szakállt és a lányát láthatjuk 20 év múlva egy afgán börtönben… ilyenek:) Most olyan mindegy, hogy mit flashelnek, ha nincs folytatás, és így legalább lett volna egy lezárás jellege a dolognak:)

Kaliff - 2010. 06. 10. 17:19

Szerintem meg a Lost egy orbitális baromság, nem is értem mit lehetett azon nézni. Én azt kukáztam 2 epizód után. Lerágott csont, Survivor 1-2, Számkivetett, a Part…brr….kirázott a hideg tőle egy agyatlan hülyeség volt.

A FF egy jó lehetőség volt, ha valaki túlteszi magát Joseph Fiennes-on és a szar játékán, akkor nézhető volt. A Fiennes testvéreket sosem kedveltem, egy rakás fos mindkettő.

Magyarországon annyi-de-annyi “hozzáértő” Oscar díjas forgatókönyvíró, rendező, stylist, író, műértő, filmkészítő, levilágosító, operatőr, zseni kritikus van, hogy nem is értem, miért tart ott a magyar filmkészítés ahol. Ennyi semmitmondó hozzászólást rég nem olvastam egyik topicban sem.

A poszt amúgy korrekt és tényleg vannak hiányosságai a történetvezetésnek valamint a színészek játéka is hagy némi kívánni valót, de én ezeken túltéve magam, akkor is jobban szórakoztam ezen a sorozaton, mint az agyon sztárolt Lost-on amiből összesen két és fél epizódot tudtam végignézni. Kettőt az elején és egy felet valamikor a második évad közepén.
A Lost-nál ostobább és unalmasabb sztorival rég találkoztam. Akinek az a sorozat tetszett, az nyilván nem szeret gondolkodni, híján van mindenféle fantáziának és képzeletnek, bekajálja a leghülyébb jeleneteket is, magyarul egy birka, agy nélkül.

kacagomikulas - 2010. 06. 10. 20:36

Kaliff te is jól megmondtad, leírtad tételesen mik tetszenek a sorozatban, mik voltak az alapötleten túl azok a remek részei a sorozatnak, amiért érdemes volt nézni.
Vagy mégsem?

Lehetséges, hogy a hozzászólásod két részből áll, az egyik, hogyha eltekintünk a sorozat ezer hibájától, akkor jó, illetve, amit sokkal hosszabban kifejtettél, amit miért is tennél rosszul hisz a FlashForward topicban vagy, hogy mennyire utálod a Lostot, amiből két és fél részt láttál.

Annyira jó látni mennyire elfogadó vagy mások kritikájával szemben, hogy ennél a sorozatnál félre tudtál tenni mindent annak érdekében, vagy épp azért, mert tetszett, de a Lost az gagyi mert érted jegesmedve meg füstszörny? A tachionok rendben vannak a QED gyűrűvel de azért mindennek van határa, nem?!

Azt felejted el, hogy nekünk nem kell forgatókönyvíróknak lennünk ahhoz, hogy azt mondjuk valamire, hogy szar, minthogy neked sem kell annak lenned hogy azt mondd, ez szuper volt. A különbség ott mutatkozik meg, hogy te vagy a kétszázmilliomodik ember a topikban, aki úgy védi a sorozatot, hogy 1. igaz a kritika, de… vagy pedig 2. bezzeg a Lost is szar.

Egyik sem releváns, persze vélemény, csak ki a fenét érdekel. Szerinted nem gáz, hogy egy sorozatnál a történetvezetés hibáin és a színészek játékain kell túltennie magát az embernek hogy élvezzen valamit? A foci jó játék, ha túl teszed magad azon, hogy 22 ember van a pályán meg labdát rugdosnak.

Mindenesetre gratulálok, de azért a végére én is ontopik leszek a LOST SZAR, gondolom ezt jól esett hallani, nem?

Hunnenkoenig - 2010. 06. 13. 11:22

Kaliff, ha nem szoltal volna, most bölcsebbnek hinnenk…

A-Splash - 2010. 06. 14. 22:07

Mr. Black az elején jól meg fogalmazta. Ha nem olvasod a hiányosságokat, akkor fel sem tűnik. Na, én ezt tettem: nem olvastam itt a sok profi sorozat nézőt, és láss csodát, az elejétől a végéig jól szórakoztam, és akár szívesen elnézném minden megemlített hülyeséggel együtt: mert tetszett! miért? mert izgalmas, kiszámíthatatlan.

Most jöhetnek a lehurrogások, hogy mennyire nem értek hozzá, de egyet ne felejtsünk már el: ízlésben nem érdemes vitatkozni, mert mindenkinek más…

winnie - 2010. 06. 14. 22:17

“Most jöhetnek a lehurrogások, hogy mennyire nem értek hozzá”

ez az, amit nem értek. miért nem tudod elfogadni, hogy mindenkinek más a véleménye, miért kell azt sugallni, hogy csak azért, mert a többségnek negatív, te valamiért kisebb vagy, mert pozitív a véleményed?

mint látod, valamiért fordított a képlet: itt a sok negatív vélemény, s jön valaki, akinek tetszett a sorozat (több millió ilyen ember van, csak szólok) és rögtön azzal jön, hogy a “sok hülye nem tudja élvezni” – nagyon burkoltan te is ezt teszed, kvázi a “másik oldalt” kritizálod.

holott épp ez a jó a kritikai műfajban, hogy a legérdekesebb azt olvasni, amiiért másnak tetszett valami, ami neked nem.

azt felejtsd el, hogy ki foglalkozik hiányosságokkal (az, aki annyira unja magát, hogy nem tud mással foglalkozni) vagy, hogy az embereknek nem lehet egymástól független véleménye.

de tény, hogy nagyon sokaknak nem tetszett a sorozat és, hogy ne csak lógjon a levegőben, hogy “az ff sz-r volt, 2/10”, ezért a többség leírja, hogy miért nem tetszett: van, aki 2 sorban, másik sok-sok bekezdésen át.

ennyi az egész. nehogy már kisebb legyen az, akinek bejött a sorozat. (te is láttál már olyan filmet vagy sorozatot, amit nagyon nem szerettél, nem? amiről tudsz mondani egy csomó negatívumot. gondolj arra, hogy mindezek ellenére, azt a filmet/sorozatot is millióan szeretik (mint mindent) és hasonlókat gondolnának a te negatív kritikádról:)

A-Splash - 2010. 06. 14. 22:26

Épp ezt írtam: saját véleményen nem érdekes vitatkozni. Nem azt mondom, hogy jó sorozat volt, hanem hogy nekem tetszett :)

bandzsa - 2010. 06. 14. 23:26

ez…ez…ezzz…

OMagus - 2010. 06. 19. 23:25

Hali,

nekem az elejétől a végéig nagyon tetszett a sorozat, minden részével együtt.

Persze voltak hullámvölgyek, de összességében a topon volt nálam. 1-2 évadot még simán el tudtam volna nézegetni…

Timi - 2010. 06. 20. 03:07

Azért fura ezt így olvasni, hogy “FlashForward – vége a sorozatnak”… egy részt sem láttam még belőle, igaz tervbe van véve a nézése(leginkább Dominic Monaghan miatt.)… de emlékszem én még amikor Magyarországon igen nagy hype vette körül a sorozatot. Reklámok, ilyen olyan tévés műsorban megemlítették a sorozat nevét és még az újságok is írtak róla. Aztán tessék. 1 évad. Ez nem sok. Egyáltalán nem.

Sylar05 - 2010. 06. 21. 23:53

Anno láttam 2 részt a FF-ból, de nem tetszett. Most egész véletlenül megint ráakadtam az egyik német csatornán és megnéztem az uccsó 5 percet. Arról volt szó, hogy vmi. (leszbi?)nőnek ajánlanak munkát (kém? titkosügynök?). Spoilerek nélkül meg tudja vki mondani, hogy ez hányadik rész volt? (csak, hogy érdemes-e néznem a németen v. inkább töltsem le)

winnie - 2010. 06. 21. 23:57
Sylar05 - 2010. 06. 24. 20:55

Igen, azt hiszem. Köszi :)

norbucso - 2010. 06. 25. 21:06

Akárki akármit mondhat nekem ennek a sorozatnak a zárója százszor jobban bejött mint a LOSTé.

Benford futása, a zene és a legvégső WTF nagyon tetszett.

Bár a karaktereket nem kellett volna ennyire bénán árnyalni, mert amúgy a sorozat rendben volna.

evergreen976 - 2010. 06. 27. 08:26

…én megint csak LuPuS nevű kommentelővel értek 1-et : a legjobb a KENGURU volt.
(Nagyon akartam szeretni a sorozatot , de az utsó részekben azon kaptam magam hogy majdnem elalszom…mondjuk lehet én vagyok a hibás mert késő éjjel szoktam filmeket nézni…)
Kíváncsi leszek a “nagy rajongói akciók” hatására valyon folytatják-e?
Ha folytatják is , akkor az alkotógárda teljes cseréjét javasolnám.

lostos - 2010. 06. 27. 22:57

A Tracy nevű csaj melyik filmben vagy sorozatban játszott mar??? ezen gondolkodtam végig mikor neztem, nem jutott eszembe :S:S

winnie - 2010. 06. 27. 23:02

a supernaturalben.

lostos - 2010. 06. 28. 17:37

ejjjj tényleg :D:D:D:D ő volt Ruby köszi winnie : )))

bmw_fan - 2010. 07. 08. 14:08

a Legenda :)

pepecs80 - 2010. 07. 17. 20:35

Maga a sorozat jó lehetett volna??Sok volt benne a uncsi rész,de a vége befejezetlen maradt.Az hittem,hogy az ideg meg csap?Végig néztem mind a 23-részt,de a végét nem értem??? Ha tudom a jövőt,meg is tudom változtatni.Ki mozgatta a szálakat??Mi van a Jerrikoval??Lett e új elnök??? Stb?? Kérdés kérdés hátán.A film ötlet jó volt,de eltolták.Soha többet ilyen sorozatott,a drága idömből???????????

winnie - 2010. 07. 17. 21:30

a soozatoknak nem szokott befejezése lenni, csókolom. általában nem.

avada - 2010. 07. 22. 16:04

Én most néztem meg a vinyón pihenő részeket és egy pillanatra el is kezdett volna érdekelni az utolsó pár perc, de aztán eszembe jutott, hogy mennyire gagyi lett a pilot után az egész. Még mindig elképesztő, hogy ilyen jó ötletet, hogy lehet ennyire elbarmolni. Sebaj. Legalább most felszabadul 20-onvalahány giga hely.

@winnie:
“a soozatoknak nem szokott befejezése lenni, csókolom. általában nem.”

Szomorú is. Egyre inkább azt tapasztalom, hogy a sorozatok igen lent vannak a történet mesélésben és írásban. Toldozzák, foltozzák a történetet, meg kényszeredetten írják bele a “fordulatokat” és a “cliffhanger”-eket, kliséket amíg valami ismétlődő satnyuló valami lesz belőlük, amit aztán elkaszálnak. Ehhez még hozzájön a való világ eseményeinek ráhatása a sorozatra, ami színtén sokat ront az egészen.
Én úgy bírnám elképzelni a jó sorozatot, hogy előre megírják az egészet. Vagy ami még jobb egyvalaki írja meg. A színészeket lekötik addig amíg kellenek. És amikor vége befejezik. Akkor talán nem jelentkeznének ezek a szokásos tünetek.

Ck - 2010. 07. 29. 16:46

TUDNI akarom a végét. Elolvastam az itteni összes kommenetet, midnen fikázást minden számomra röhejes megjegyzést ( mert igen nekem tetszett) és még most is TUDNI akarom mi a befejezése a sorozatnak. Láttam hogy könyvben kidták és hogy abból készült a TV-s változat. A könyvnek van befejezése? Aki tud segítsen pls

winnie - 2010. 07. 29. 16:53

nincs vége. ez sorozat. nem folytatódik, nem írtak neki befejezést. bele sem gondoltak abba, hogy mi lenne a vége – miért tették volna, hiszen ők sem tudhatták, hogy 1, 2, 5 vagy 10 év múlva ér-e véget. a sorozatoknak nincs vége általában, a sorozatokat megszüntetik. 10-ből egy sorozat kap befekezést. és, ha lenne vége, akkor is attól még élnék tovább életüket a szereplők, nem?

az a vége, hogy robban az épület, hogy benford kiugrik (bele a szökőkútba) és, hogy mindenki elájult. ennyi. a többit a fantáziádra bízzák, nem rágják a szádba.

van könyv. olvass vissza. sokat írtunk a sorozatról: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/flash-forward/

és még a könyről is: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/02/20/itthon-is-jon-a-flashforward-konyv/

a könyv csak alapot szolgáltatott, ott 20 évet láttak előre, ott nincs mark benford. pár ottani ötlet alapján készült el a sorozat. érdemes elolvasni, de abban nem találod meg a befejezést. mert az az volt, amit láttál.

Ck - 2010. 07. 29. 20:21

Nagyon köszönöm a gyors választ! Sajnálom hogy így végződött. Nekem mint mondtam személy szerint tetszett de azért jó néhány kritikával is egyet értek. Nem volt még példa hogy befejezetlenül kelljen hagynom egy sorozatot és mindent megadnék a végső infókért :( Azért reménykedek hogy valamikor a távoli jövőben láthatunk folytatást. “Mert a jövő megváltoztatható ” vagy valami ilyesmi…

grangarian - 2010. 08. 30. 20:49

Üdv,

Megkésve kicsit, mert csak most láttam a sorozatot. Néha tényleg jó látni, hogy minden ember ennyire ért a filmkészítéshez, na igen. Először is csak annyit szeretnék közölni, hogy meg kellene tanulni megkülönböztetni a “jó vagy nem jó”-t a “tetszik vagy nem tetszik”-től.
Nekem tetszett a sorozat, és nálam benne van a top hmm “30”-ban. Általában úgy nézem a filmeket, sorozatokat, hogy ha ott tudok ülni és végignézni akkor már megérte.
Nem azon akarok agyalni, hogy milyen a színészi játék, meg vágás, meg operatőri munka, meg forgatókönyv. Habár ha azt vesszük, hogy forgatókönyv=történet, akkor mégis.
Nálam a történet a legfontosabb, és a FlashForward története nagyon tetszett, még így is, hogy rengeteg (igen) olyan szál volt, amit nem fejeztek be. Azzal viszont egyet kell értenem, hogy nagy falat volt ez annak, aki megírta, talán túlságosan is. Lehetett volna sokkal jobb is.
Az egyetlen dolog az utolsó részben, a Legenda “epic face”-ja volt amit megmosolyogtam, mert hopp ez túlerőltetettre sikeredett.
Ajánlani tudom csak mindenkinek, aki kedveli a lightos, rejtélyes, FBI-os, namostmilesz sorozatokat.
És ami örök igazság, nem kell valamit végignéznem ahhoz hogy eldönthessem, bejön, vagy nem, elvileg nem kritikus vagyok csak egy néző.
Kösz a figyelmet. További jó TVzést.

lipovics edward - 2010. 09. 04. 18:47

sokan csak nézik a filmet de nem látja.Itt azt kel megérteni,hogy mit tennél hogy elkerüld vagy épp bekövetkeztesd a jövőt.TE MIT TENNÉL?

kenesur - 2010. 09. 09. 00:04

Én szerelmes lettem Keiko-ba! Hiába, ő volt a legszebb!!!

kenesur - 2010. 09. 09. 14:23

És pár kérdés, amiket szintén hiányoltam egy csöppet: Mi lett az egyenlettel, amit végül Simcoe megoldott a tükrön? Az mire volt jó?
Vagy: végül fekete lett a srác a kórházból?
Mit csinált hawaii-n a fekete ügyvéd csaj?
Az elnökkel mi volt éppen?
stb…

Sajnálom a befejezést én is, végig reménykedtem, hogy ütős lesz a vége!

és itt az imádnivaló kis japán:
http://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%ABko_Takeuchi

Nimród - 2010. 09. 25. 18:04

Lehet már lezárt téma…de én most fejeztem be a sorozatot…valamiért elmaradt az utolsó rész:P…és nagyon tetszett. A hibákat orvosolni lehetett volna, minek kell mindent egyből szájbarágni az emberekne (lásd Lost megmagyarázatlan rejtélyeit). Vennék egy más kategóriába tartozó sorozatot: Maffiózók-rengeteg siker, hatalmas sorozat. Hát énis valahogy végignézem,mert néha unalmamban el-elmegy 1-2 rész. De ha választani kell a FF akciódús világa, rejtélyi és mozaikja és a Maffiozók minden kurvát szétkúró, darabokra szeletelő élete és hisztis, buta családjaik között akkor biztosan a Flashforward nyerne!
Uff…én beszéltem xDDD

Szotyi - 2010. 10. 01. 23:34

szeretnék csatlakozni Mimród szavaihoz. Annyi rossz sorozatot favorizáltak már. végre itt egy tv elé ültetős és abbahagyják. most itt van helyette ismét a LOST, pedig már azt hittem végre örökre eltűntek!
És én azt hiszem a kérdések “miket többen is emlegetnek” azért maradtak nyitva mert ezek fűzték volna tovább a szálakat….

george - 2010. 12. 21. 13:36

És is most néztem végig és nekem tetszett, bár volt benne 1-2 hülyeség.
A vége nagyon nyitott maradt lehetett volna dupla rész.
Az eleje unalmas volt az évadnak, de egyre jobb részek lettek.
A Lost után végre találtam egy sorozatot, ami nem pótolta, de elűzte pár órára az unalmat.
Láttam már rosszabb sorozatot is.

baranyp - 2011. 01. 22. 00:01

Nem ismételném a rengeteg hasonló kommentet,más irányból közelíteném a sorozatot.Úgy gondolom alapvetően határozza meg egy film/sorozat nézhetőségét a szinkronja.Én így láttam,érzékeny vagyok a jó szinkronhang választásra,ami itt nálam 70-30,jó-rossz arányban valósult meg .A legbénábbakkal kezdeném:Szimkó-Olívia szánalmas és idegesítő(ezt azért a sorozatbéli szereplésük támogatta),Benford ügynök nem sokkal lemaradva,aztán Szakáll és Dylan.Viszont a jó teljesítményt mennyire erősíti,azt leginkább a zéró gyanúsítottal-alias Trufa- tudnám példázni,ezzel a elálló fülű majom fejjel is mennyire lehet kiemelkedőt alkotni,szenzációs magyar hanggal! Folytatva a sort a jól megválasztott hangokkal ;Janis,Demetri,Wedeck,Bryce,Zoey és Nicole.A mellékszereplők is rendben voltak.Kíváncsi vagyok ezek után az eredeti hangokra,bele fogok nézni így is.Összegezve:ajánlom megnézni,a sok átgondolatlan részlet ellenére élveztem a sorozatot,sajnálom hogy nincs tovább.

harrincourt - 2011. 08. 31. 22:41

Nekem tetszett, kikapcsolt, néha felidegesített, máskor elgondolkodtatott, megint máskor jó kedvre derített; tehát összességében jónak mondanám…
Ha valamiben a hibát keresed meg fogod találni :) Sokszor elvárjuk a filmektől, hogy minden klappoljon, tökéletesen működjön, holott, kérdem én kinek az életében megy minden tökéletesen.
Szép napot mindenkinek!

Ildikó - 2011. 10. 12. 09:48

Szerintem pedig egy tök jó sorozat volt!Teljesen rosszul vagyok,hogy nincsen folytatás,persze minden jó filmet ott hagynak abba,ahol már tényleg függővé teszi az embert.Biztos,hogy voltak benne primitiv dolgok is,de a sztory jó,és jó folytatást lehetne hozzá csinálni.De ez én vagyok, mindenkinek meglehet a saját véleménye.:)

Tete - 2011. 12. 03. 12:35

Nem derült ki h Frost, h csinálta meg a tornyokat Szomáliában 1 évvel a rajzok előtt! A jeriko is benne van a kísérletezésben, és valaki szintén nem ájult el akkor, lehet gyűrű nélkül!

nick - 2011. 12. 22. 19:56

Hiába itt a sok negatív kritika ez a sorozat mégis jobban össze volt rakva + élvezhetőbb volt számomra mint a Terra Nova.Kár, hogy nem készítettek 2.évadot.

seven - 2012. 01. 21. 11:41

jajj de jó visszaolvasni a flashforward kommenteket. jobb mint a legtöbb sitcom :)

Potyka - 2012. 02. 27. 19:56

röviden és tömören a milliónyi logikai és látványbeli hiba, plusz a sokszor nagyon erőltetett jelenetek ellenére összességében nem éreztem totális időpocsékolásnak a sorozat megnézését. Érdekesnek találtam, maga az alapötlet izgalmas volt (ezzel nem mondtam újat, mert már mások is elmondták előttem), jónak találtam pl. Dominic Monaghan kissé félőrült színészi játékát, de közben elképesztő erőltetettnek és hiteltelennek találtam Jack Davenportét, borzalmasnak Dr. Bryce Varley és Nicole Kirby karakterek szinkronhangját (ezért is szoktam felirattal nézni, ha tehetem, de most társaságban néztem, ahol a szinkronra volt több szavazat), és mindeközben kínosan fészkelődve vagy savanyú fintorral az arcomon néztem a filmet a bakiknál, és mégis érdeklődve vártam a következő részt.
Dr. Lloyd Simcoe és Dr. Olivia Benford kapcsolatától néha azt hittem, eldobom az agyam, egyre frusztrálóbb karakterekké váltak a végén. Ők testesítették meg a VISSZAfejlődő karaktereket a sorozatban…
Valóban tele volt hibákkal, valahogy én mégis nézhetőnek találtam a sorozatot, bár való igaz, elég megbocsátó voltam a bakikkal kapcsolatban. :) Egyet kell értenem azzal a már elcsépeltnek számító mondattal, hogy ebből ezerszer többet ki lehetett volna hozni.

A zárórészről szóló kritikát (is) kifejezetten szórakoztatónak találtam!

Lozartan - 2014. 08. 09. 11:57

Lesz 2. évad, csak 2015-ben – mint ahogyan a látomásokban lehetett látni (“Happy New Year 2015”), ott folytatódik a történet. ;-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz