login |

V: vége az 1. évadnak

2010. 05. 28. 00:05 - Írta: winnie

61 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Hát, mit ne mondjak, ez a finálé nagy csalódás volt. Nem, nem a résszel volt gondom, az nagyjából hozta a V-átlagot, tudjátok, a nem gondolkodós, a karaktereken olykor bosszankodós, ámde mégis szórakoztató átlagot, ami valakinek 8, másnak 3, nálam úgy 5-6/10 pontot jelent, és heti nézést, mert azért a sorozat még mindig pörög, még ha olykor az ember fogja is a fejét. Azonban hiába a korrekt rész, ha az nem működik évadzáróként.

v-1x12-01

Tudom, hogy ez szőrözésnek tűnhet, de nincs mit tenni, a fináléban muszáj valami olyat lépni, minek hatására egész nyáron át vakarhatjuk a fejünket. A V – 1×12-ben azonban ilyesmi nem történt. Persze, volt robbantás, pár halál, meglepő visszatérés, feszült szemmelverés, rettentő haragra gerjedés, sőt, még némi színezés is, azonban egyik sem olyan jelentős, hadd ne mondjam, gamechanger elem, amit ne lehetne elsütni egy finálé előtti epizódban.

Persze akár azt is mondhatnám, hogy az eléggé durva, hogy a második évad elején akár el is szabadulhat a pokol, de a józan eszem már most kalimpál és jelzi, hogy sorozatról van szó, ahol is valamennyire fenn kell tartani a status quo-t, a V nem az a sorozat, mely gigantikus emberek vs gyíkok űrháborúba csapna át, az megvalósíthatatlan lenne, egyelőre csak ebben a mikroközösségben működtethető a sztori. Éppen ezért tartok tőle, hogy a Nagy Változások jeleit a 2×01-ben egy kézmozdulattal lesöprik az asztalról és minden folytatódik ott, ahol abbamaradt.

v-1x12-02

Persze azért a személyes viszonyokban és a karakterekben akadnak érdekes változások, azonban engem komolyan megdöbbent, hogy minden várakozásom ellenére Ty-jal nem kezdtek semmit sem. Általában az ilyen tűzrevaló karakterekkel (ld. Szakáll a FF-ban) mindig terveznek valamit, s bár ideig-óráig utáljuk őket, az évad végén meglátjuk a teljes képet, hogy miképpen is illeszkednek a történetben. Ty-nál ez nincs így. Persze, mondhatjuk, hogy “majd a második évadban nem lesz ilyen mihaszna”, de addigra már késő lesz, sajnálom, hogy ennyire nem veszik le az írók, hogy rajta már csak a bummafejbe kódnevű medicina segíthet.

Na, mindegy, majd kiderül, hogy mit tartogat számunkra a 2. évad, mert valljuk meg, az elsőben nem sokat léptünk előre, továbbra is inkább a homályos utalgatások jellemzőek. A tervek szerint a következő 13 rész novemberben indulna, elvileg szünet nélkül láthatnánk, s a készítőknek is több idejük lesz koherens sztorit és értelmesebb vizuális effekteket összerakni. (Más kérdés, hogy megnézve az ABC oldalán a készítői kommentáros finálé epizódot, ők nem kicsit vannak elájulva a virtuális díszlettől és az évadzáróban lévő 400, effekttel ellátott snittet, tévés történelemként emlegetik.)

61 hozzászólás Ne habozz!

cyborgwings - 2010. 05. 28. 00:19

ránéztem a két fotóra, és alaposan vállon veregettem magam, hogy az első négy részes blokk után messzire kerültem a sorozatot. nekem ez a finálékritika is bőven elég volt belőle (meg a korábbi néhány írás, amit átbogarásztam). komolyan mondom, akkor már inkább a minden héten sárgaföldig szidott flashforwardöt nézném még két-három évadon keresztül.
jó, tudom, ennyi alapján inkább bőszen kussolnom kellene, de most tökre kikívánkozott belőlem. kérem az elnézést.

Dusi - 2010. 05. 28. 00:41

Jaja, én sem nézem a sorozatot, de ez a két kép a hátterével együtt kb olyan, mintha vmi fan scifi filmet látnék

zoey - 2010. 05. 28. 00:42

Kibeszélőben már említettem, hogy ennek a sorozatnak valamiért képes vagyok elnézni, azt ami miatt máshol a szenteket rángatnám az égből, úgyhogy elfogultságom miatt tudok adni egy 6/10-et a finálénak.
Volt benne izgalom, csak az volt a gond vele, hogy 2 másodpercen belül eszedbe jutott, hogy amit nézel, az teljesen logikátlan. Na és akkor már nem azon agyaltál, hogy vajon sikerül-e a terv, a mentőakció, tojássütögetés, hanem, hogy hova lettek az őrök, a pap tényleg ennyire gyökér és egyáltalán, miért ilyen naivan hülye itt mindenki?!
Biztosan nézni fogom a második évadot, de reménykedem a minőségjavulásban nagyon.

KTL - 2010. 05. 28. 01:31

A képeket igazán csak azok értik akik láttak az évadot. Akik nem azok nem értem, hogy vonnak le következtetést a sorozatról ez alapján.

Az évad nekem nagyon tetszett, bár tényleg volt pár olyan rész ami után azt mondtam, hogy most miért nem történt kb semmi.
Szerintem a finálé volt a sorozat egyik legjobb része. A finálé végére a szereplők felénél kétségesé vált, hogy melyik oldalra állnak (Anna vagy a hadoszlop), ezért is város számomra nagyon a 2. évad nagyon, hisz ez cseppet ez elhanyagolható kérdés.

Skate - 2010. 05. 28. 01:37

Ahhoz képest, hogy az elvárásaim csökkentek a sorozat iránt, így is egy csalódás volt a finálé. Semmit nem érezhettem volna. Ha az FF helyett ez kaszálták volna, nem sajnálnám, de a jelenlegi helyzetre is igaz. Mind a 2 sorozatot nézném a 2. évadját, mégis az FF főszálának kibontása jobban érdekelt volna. Mindegy, egyelőre ezt a sorozatot kaszálni nem fogom. Többi majd november után elválik.

Khaireddin - 2010. 05. 28. 01:37

Az első négy rész jó volt, a többi értékelhetetlenül rossz. Még nem kasza, majd S2E01nél amikor fél perc alatt eltüntetik a botrányosan szarul kinéző vörös eget.

Amúgy vajon még milyen durva fegyvereik vannak a gyíkoknak? Olyan amitől zöld lesz a víz?? Neeeee!!! Vagy olyan…le se merem írni, úgy félek…olyan amitől…lila lesz a fű??

Juppy - 2010. 05. 28. 02:45

Abszolút nem értek egyet 10/10 az évadzáró… A viszonylagos langymeleg részekhez képest ez tűzforró (ideiglenes) zárás volt :)

human - 2010. 05. 28. 04:12

sorry, itt röhögök a képeken.

Pocok - 2010. 05. 28. 05:41

Tény: Első 4 rész nem volt valami jó. Utána azért lassan de biztosan emelkedett a színvonal.
Az utolsó rész után viszont azt mondtam, hogy “most azonnal jöjjön a következő rész”… sajnos nem jött.

Remélem nem rendezik le egy csattintással a következő részben (mint anno az SGU-ban).

Én szeretem a scifit. Ritka. Meg kell becsülni.
SPOILER SPOILER SPOILER

És igen. Anna jobb keze is FC! :D

linsz - 2010. 05. 28. 05:58

ami engem zavar hogy a téli szünet előtt és a nyári szünet előtt ugyanaz volt a “cliffhanger”. cgi hajóhadsereg meg füst meg baljós zene. jövőre kitalálhatnának valami újat

serpa - 2010. 05. 28. 06:33

Nem rossz!! Ebben a sci-fi -t nélkülöző világban, minden apróságot meg kell becsülni! Véleményem szerint azonban magasan veri még így is, sokak által nagyrabecsült cylonos marhaságot!

Pocok - 2010. 05. 28. 06:41

serpa – 2010. 05. 28. 06:33

*bólogat*

tigris - 2010. 05. 28. 07:12

Megmondtam, megmondtam, valamelyik részhez írtam és igazam volt végig! :)) Marcus is Fifth Column! – Önéljenzés vége.
Biztos, hogy semmi extra nem lesz a 2×01-ben, mármint nem fognak bombát dobni az emberiségre, pedig akkor jöhetne, hogy az egész egy previously on Jericho volt, és onnan folytatódna a Jericho tovább. :)

*Raidereket küld serpara és Pocokra*

Athor - 2010. 05. 28. 07:16

Annak ellenére, hogy nekem bejött az epizód utolsó “üvöltős” jelenete, mégis azt kell mondanom, hogy serpa, a kijelentésed meglehetősen komolytalan. A két sorozat fényévekre van egymástól, és nem a V vezet…

winnie - 2010. 05. 28. 07:31

“Marcus is Fifth Column! – Önéljenzés vége.”

hmm, ezt meg honnan?

kelemenpapa - 2010. 05. 28. 07:35

Egyre gyengül ez a sorozat. Ezek az effektek meg….szánalmasan gyengék. Mindezek ellenére időnként jólesett leülni elé, és ha a készítők összekapnák magukat, akkor jó dolgok sülhetnek még ki belőle.

Cyrax - 2010. 05. 28. 08:17

Nekem nagyon tetszett a finálé de csak azért, mert az azt megelőző pár rész nagyon lapos volt és kezdtem unni…

Az, hogy Marcus is 5th Column az még nem 100% mert lehet, hogy a főnöknő tudtával áttérítve hozták vissza Joshuát.

Jah és én úgy tudom, hogy ez a novemberi kezdés közelsem tuti, mindenhol csak annyit írnak, hogy midseason. Elméletileg csak akkor kezdődhet 2011 előtt, ha valamelyik újoncnak egyből kasza és gyorsan be kell dobni. De szerintem úgy lesz, mint a Lost csinálta, februártól májusig.

winnie - 2010. 05. 28. 08:34

a november az midseasonnek mondható, de az abc vezetője nyilatkozta, hogy novemberben akarják indítani a sorozatot, majd megmagyarázta, miért. ez persze csak szándék, lehet, hogy nyáron lesz. a február május elvileg kizárt, hiszen a február és a május is sweeps hónap, a v-t szerintem a gyenge hónapokra tartogatják, mint a december és január.

nem kell ahhoz újonc kasza (ami lesz 2 vagy 3, ez biztos), hiszen pár hétre szüneteltetni is lehet sorozatot.

ampervadasz - 2010. 05. 28. 08:52

“Az, hogy Marcus is 5th Column az még nem 100% mert lehet, hogy a főnöknő tudtával áttérítve hozták vissza Joshuát.”

Vagy pedig azért, hogy kivallathassák. Nekem inkább ez ugrott be elsőre. Én sem vennék rá mérget, hogy Marcus Fifth Column.

Hojzi - 2010. 05. 28. 09:40

“Véleményem szerint azonban magasan veri még így is, sokak által nagyrabecsült cylonos marhaságot!”

Nahát ez így kora reggel azért beütött, ott egy cellában több díszlet volt mint itt az egész évad alatt. Ha már csak a scifi részeket nézzük.
Neharagudj de annyira nincs pénz effektre, hogy a gyíkgyerekből csak a tekergő farkat tudtak megmutatni bazzeg.
Az olyan apróságokat már meg sem említem, hogy a vetített talajon nem egyszer repülnek a szereplők mert a lábuk nem éri a földet. Ettől függetlenül nem lehet a kettőt összehasonlítani, a BSG egy baromi igényes és felvezetett dráma, míg itt az évad alatt még mindig nem tudunk semmit, csak, hogy van jó és rossz meg pár arc még dillemázik rajta hova álljon. Szándék és egyéb bullshitnek jele nincsen.
Ha leigázás lenne a cél röhögve megtehetnék, nem tették. Akkor minek a sok harcostojás?
Rabszolgaság? Simán leigazható a fenti pont alapján.
Maximum valami hibrid tenyésztést tudnék elképzelni amivel erősíteni tudják a génállományukat a V-k, dehát toronymagasan verik a földi tudást, ezért teljesen felesleges egy egész bolygót igába hajtani.

Ezektől függetlenül azért folytatom jövőre is, de bízom, hogy lesz valami értelmes javulás

Cyrax - 2010. 05. 28. 09:42

winnie: Kösz az infót, akkor remélem minnél hamarabb folytatják! :)

North15 - 2010. 05. 28. 10:28

Az effektek engem valahogy nem tudnak zavarni. Általában csak itt, a kommenteket olvasva, majd visszanézve szoktak feltűnni, de a rész nézése alatt teljesen másra koncentrálok. Az erős logikátlanságok és hülyeségek már jobban zavarnak, amik kizökkentenek a szórakozásból.
A finálét én is gyengének éreztem, nem önmagában, de az évad második fele azért hozott pár vállalható részt, ez most visszaesés volt szerintem.
Marcussal kapcsolatban pedig nekem az első gondolatom az volt, hogy így akarja megdönteni Anna hatalmát annak érzései miatt, de továbbvinni az eredeti tervet és célokat.

Waldi - 2010. 05. 28. 10:33

Flashforward utolso resz tok jo volt. Erre ezt a fortelmet folytatjak. Nyilvan az ovodasoknak is kell nezni valamit, mert nekik biztos sok meglepetest okoz a V :D
Mind1, talan Event, a Spielberg dinos, meg az SW sorozat jobb lesz. Esetleg az SG Universe-bol megprobalnak sci-fi sorozatot csinalni :D
Egy legeny van a gaton es az a Fringe :D

wice - 2010. 05. 28. 10:35

jaj. amennyire orultem az elejen, h vegre egy alienes/invazios sci-fi sorozat (ami raadasul egy olyan sorozat remake-je, amit annak idejen nagyon szerettem volna latni, de csak nemet nyelvu adon ment), akkora csalodas volt ez az elso evad. persze minden sorozatban vannak kisebb-nagyobb trukkok, amivel elerik, h arra mozduljon a cselekmeny, amerre az irok akarjak, de ennyire lusta megoldasokat eddig sehol se lattam. ennek ellenere egesz evadban szemet hunytam ezek folott, merthat megis alienes/invazios sci-fi, nom nom nom. de amikor az evadzaroban mindenfele emberek haboritatlanul besetaltak az idegenek legfontosabb titkait rejto szobakba (“peteszoba”, “kinzokamra”), a magam reszerol ugy dontottem, ezt innentol kaszalom. majd ha esetleg rendkivuli lelkendezest hallok a kovetkezo evadrol, akkor megfontolok egy daralast.

kar erte.

Kóczy - 2010. 05. 28. 10:45

Nekem a finálé tetszett, ha többi rész is minimum ennyire “pörgött” volna, nem lenne itt probléma.

Kíváncsi vagyok, hogyan tovább a 2. Évadban.

A BSG-hez tényleg értelmetlen hasonlítani.

.Moneo. - 2010. 05. 28. 11:36

Lol, jobb mint a BSG? Ezen jót nevettem. :D

Pocok - 2010. 05. 28. 12:41

Szerintem azért FC tag Marcus… mert… amikor Anna átcsábítja Ryant, akkor ugyanazt mondja neki, mint Marcus Joshuának… egyik a másikra, másik az egyikre állt át. Ráadásul mosolygot, én nagyon nagyon remélem, hogy jól gondolom, mert Hobbes mellett ő a kedvenc karakterem :D

Racoon - 2010. 05. 28. 12:44

nem lehet a BSG-hez hasonlítani.
ez csak egy szép egyszerű történet.
egyszerű, de az írók tudják mit akarnak írni, nem kell angyalokat gyártaniuk(bár Ty még lehet Jézus), sem a 4 évad végén kitalálniuk mit is írtak az 1 évadba.
és lehet hogy a V lezárása nem egy Nat Geo-s természetfilm, és egy hippi füves kirándulás lesz:)
ja és a BSG finálé CGI-je nem jobb a V CGI nél.
mondom ezt úgy hogy 4 évad közepéig szerettem a BSG-t. csak addigra “ellostosodott”.

Spoiler:
Marcus mint 5C?
ezt még korai kijelenteni.
1.fognak egy gyíkot, és ráteszik a Joshua öltönyt.és mehet kémkedni a 5C-hez
2. vagy csak látja Anna kompromitállódását(lehet hogy a gyíkok a havivérzést is átveszik?), és Ő tör uralomra.

Racoon - 2010. 05. 28. 12:52

ha Marcus 5C tag, akkor azt kell hinnem, minden V az titokban, csak rossz köztük a belső kommukáció, és Annának sem merik elmondani, nehogy belegázoljanak a lelkébe.
ezért mindenki úgy tesz mintha Anna híve lenne.

Gerusz - 2010. 05. 28. 14:51

Marcus határozottan nem FC, megvan neki a saját frakciója. Szerintem csak a népe érdekét nézi, és egy nyílt háború baromira nem jönne jól, ezért megpróbálja Anna helyett Lisát királynővé tenni, mert ugyan Lisa is érzelgős lett, de kettejük közül (legalábbis az évadzáróban) még ő a racionálisabb.

HRG - 2010. 05. 28. 15:46

Die Ty, die!… :D

smaszi - 2010. 05. 28. 16:05

“…nyílt háború baromira nem jönne jól…”

Nekünk, embereknek biztosan nem, mivel kb. 10 perc alatt végünk volna…:)

WonderCsabo - 2010. 05. 28. 16:53

Sztem tök jó volt az uccsó rész. A képek szarok, sajnos csak ezeket rakták fel az imdb-re. Az űrhajók nagyon faszán néznek ki, úgy látszik a belső terekre már nem futotta. Én nagyon várom a következő évadot.

SPOILER:

Sztem sem FC Marcus. Attól még hogy mosolyog, nem biztos, hogy emberi érzelmei vannak. Anna is mosolygott már a sorozat elején is, ilyen gonosz mosollyal, amikor még teljesen mentes volt az emberi érzelmektől. Remélem Joshua megússza, nagyon kedvelem a karaktert.

winnie - 2010. 05. 28. 17:02

“A képek szarok, sajnos csak ezeket rakták fel az imdb-re.”

a képeket az abc tette fel a honlapjára, ezek hivatalos promóképek.

Orionk - 2010. 05. 28. 17:41

Hy!

HA van aki olvasta a könyvet, regényt, vagy bármit, amiből ez a sorozatkészült, esetleg a régi V sorozatot láttam, akkor légyszives mondja el, hogy mi ez a vörös égbolt a végén?

köszi

winnie - 2010. 05. 28. 17:44

nem lehet tudni, hiszen egyaltalan nem biztos, hogy azt fogja jelenteni, mint a régi sorozatban. ha volt abban.

zso - 2010. 05. 28. 18:23

Ami legjobban idegesít a sorozatban az pár megmagyarázhatattlan dolog pl ami legjobban idegesített az, hogy kibaszott hightech űrhajón ami szinte bekamerázta az egész földet magukat meg az össszes termet mi a faszé nem kamerázta be amivel minden hajón lévő ellenálót leleplezhettek volna.

winnie - 2010. 05. 28. 19:06

közel sem biztos, hogy ezek olyan társadalomban élnek, ahol szükség lenne kamerákra:)

massatz - 2010. 05. 29. 02:18

A Comment:comra valamiért nem kommentálhatok, ezért ide teszem, úgy is itt van szidás a CGI-vel kapcsolatban. Lehet, hogy az fos, és valóban, nekem is feltűnt, hogy hanyag munka, sokszor árnyékok nélkül (lebegnek az emberek), de a design viszont nem kamuvacak, hanem jól eltalált kortárs dolog:

http://annelennard.tumblr.com/post/642081197/vdesign

Réta - 2010. 05. 30. 14:04

Végre sikerült ledarálnom a FlashForward legnagyobb riválisát. Sci-fi sorozathoz képest nem volt túl fordulatos, de legalább kibontakozott egy összefüggő történet.
Nekem a speciális effektekkel nem volt gondom, inkább a sztori érdekelt. Én sem értem viszont, hogy a sok kamera képét miért nem nézi valaki vagy “valami”. Ha senki sem kíváncsi rájuk, akkor minek a nagy hajcihő?
Felmerült bennem a kérdés, hogy ha az ellenállás az Ötödik Hadoszlop, akkor hol van az előző négy? Tényleg fura, hogy az emberiség csak simán tudomásul veszi, hogy itt vannak az űrlények, de nem vizsgálják meg a fiziológiájukat, nincs szó arról, hogy honnan jöttek és miért. Az is nagyon fura, hogy látszólag majdnem mindenki bedől a békével jöttünk szövegnek. Hogyhogy az érkezésükkor csak pár vadászrepülőt küldtek rájuk, miért nem kapcsolták be a rakétavédelmi rendszert vagy bevethették volna az atombombát is ellenük. Tényleg csak az idegenek jóindulatán múlik, ha nem nyírnak ki minket az első tíz percben, ha ilyen tutyimutyi vezetőink vannak.
Számomra még mindig nem derült ki, hogy mit akarnak tőlünk. Ha kell valami, simán elvehetnék, hiszen sokkal fejlettebbek nálunk. Akkor miért akarják, hogy szeressék őket az emberek?

Hunnenkoenig - 2010. 05. 30. 23:24

Nekem tetszett az evadzaro es tetszik a sorozat.

Nekem egyaltalan nem jutott eszembe meg csak hatso gondolatkent sem, hogy MArcus 5C is lehet. Semmi nem alapozza.

Most azert enhany karakter egyertelmübb lett, masok meg titokzatosabbak. Kivancsi leszek, hogy alakul a felallas a amsodik evadban.

Chad az egyetlen, aki szerintem egyertelmüen poziciot valtott, mivel most azert elegge kiderült, hogy eddig Annanak drukkolt. :-)

Szoval jo ez a sorozat, na. Ha a CGI-n javitanak jövöre es egy kicsit monumentalisabba teszik (a 5C-t), akkor nagyon baba lesz.

Mostanaban neha belenezek a regi sorozat reszeibe Sci-Fin es bizony ott inkabb erzem az ellenallas erzest, mint ebben, pedig ott sem hü de sok emberrel csinaljak.

Ági - 2010. 05. 31. 08:54

Nekem nagyon bejött eddig a sorozat. Szeretem a sci-fit, szeretem Elizabeth Mitchell-t és Morena Baccarin-t, szóval engem megvettek. Fordulatok is bejönnek, talán azért is, mert nem volt valami nagy szám a 2009-10-es év az újoncok szempontjából… A CGI tényleg sokszor kicsit gagyi (ha én is fennakadok ezen akkor biztos).

Ami az évadzárót illeti, valahogy nekem is az volt az első gondolatom, hogy akkor Marcus 5C, de utána, hogy olvastam a kommenteket, meg elgondolkoztam rajta lehet, hogy tényleg csak “gonoszságból” mosolygott a végén, de első gondolat nálam a 5C volt, hiszen biztos vannak még a hajón tagjai és milyen nagy poén lenne, ha Anna jobb keze is az lenne.

De majd meglátjuk. Várom a következő évadot! :)

Norbi22 - 2010. 05. 31. 15:00

Szerintem jó ez a sorozat.Jó néha vannak hibák és túlzsúfolt de élvezhető.A lost 6.évadját nálam verte(tudom,nem említhető egy kalap alá) nem beszélve a botrányos Flashforward-ról amit itt sokan ajnároznak.Azt mondom nem hiába lett annak vége és nem hiába folytatják ezt.Így tovább,várom a folytatást:):)

winnie - 2010. 05. 31. 15:21

“túlzsúfolt de élvezhető.A lost 6.évadját nálam verte(tudom,nem említhető egy kalap alá) nem beszélve a botrányos Flashforward-ról amit itt sokan ajnároznak.”

1. miért nem említhető két sorozat egy kalap alatt:
2. tudtam, hogy van valami rejtett kommentszekció. hol ajnároznak FF-ot? tény, hogy egyik sorozat sem nagy eresztés, de a v legalább van közepes, annyira nem rossz, mint az ff.

Norbi22 - 2010. 05. 31. 17:33

Azért nem,mert a lost letudott 6 évadot és rendkívül népszerű és felkapott sorozat lett főleg az utolsó évad során,ami szerintem gyenge lett.
A FF-ot ebben a fórumban dícsérték sokan,hogy inkább azt folytatták volna,mint a V-t.
Szerintem jól döntöttek a V-vel kapcsolatban.

Miss Keamy - 2010. 06. 01. 13:37

Ha már itt tartunk, ez nálam is 10/5 körül mozog, míg a FF hozzá képest is übergyenge sztem.
Spoiler-Joshua a kedvenc karakterem, örülök hogy visszahozták a végén:) A papot és a ty-t seperc alatt kivégezném, irritáló és mihaszna karakterek.

karit - 2010. 06. 02. 19:42

winnie: “közel sem biztos, hogy ezek olyan társadalomban élnek, ahol szükség lenne kamerákra:)”

Márpedig, ahol az Ötödik Bolygóközi Ukrán Hadtest az űrhajómon bujkál, ott az ÁVH-NBH-CIA sem lenne elég, a fontos helyek távmegfigyelése alapelvárás.

Az is vicc, hogy az Embereket Kínzó Részleg üvegablakos(!) folyosójára besétálhatott egy tévériporter, szinte már csak az elé ugró idegenvezető hiányzott, hogy a diaporámákat elmagyarázza neki.

Ciki egy napon említeni, de ha Adama ennyire leszarta volna a szájlonveszélyt a Galacticán, a pilot végét se érték volna meg.

Nem leszek népszerű, de vérgáz megoldások követték egymást tömött sorban, a tűzvonalba küldött csalitól a jéghideg stratéga, minden hájjal megkent, Mark Benford mosolyú gyíkkirálynő pofára esése utáni “JAJ, MI TÖRTÉNIK VELEM???!” vattafakkjával bezárólag.

Nézni fogom (mert alig van scifi), de komolyan venni, aggódni a szereplőkért már nem megy – az Euréka is drámaibb ennél a lufinál.

Ez nem én vagyok, hanem Leonard Simms, de kábé így néztem a végén.
http://images3.wikia.nocookie.net/lostpedia/images/3/3c/Leonard.jpg

Hunnenkoenig - 2010. 06. 03. 19:15

Az szerinted szar megoldasoknak pusztan dramaturgiai okai vannak szerintem.

Vagy te esetleg szeretned ha 3 reszen keresztül huznak az überdramat, ahogy a riporter bejut a kamraba es sikerül egy pillantast vetnie a kinzasra?

Az SGU-ban ezen biztos eldramaztak volna legalabb 45 percen keresztül, de en szivesebben nezem a pörgös akciot es a törtenet kibontakozasat, mint hogy ilyen jelentektelen szarsagokon akadjak fent, illetve hogy minden fingot külön felboncolva akarjak latni.

Te hogy latod?

Ha egy resz arra ment volna el, hogy bejut es meglatja, akkor az lenne a baj es abban is talalnal logikatlansagokat, amiken nyavalyoghatnal, szal tökmindegy…

KAPITÁNY - 2010. 06. 03. 23:04

Teljesen 1etértek “karit” – tal. Igen halovány a V, még a FF is jobban lekötött, de sajnos valóban kevés a sci-fi. Így aztán nézzük azt, ami van.

Hol van már, amikor néztem a BSG-t, a Fringe-t, Dollhouse – t, a Sarah Connort, a Heroest (ami volt, amilyen volt már a végére…). Azok mellett teljesen elfért volna…

Legalább a BBC folytatná a jó kis sorozatait…

Még jó, hogy a Caprica kezd talán beindulni, mert csak a V – vel igen ingerszegény ősz/tél – nek mennénk neki…

karit - 2010. 06. 04. 14:18

Hunnenkoenig: Részben igazad van, de ne ess költői túlzásokba, mert pont a túlzásmentes, _értelmesen arányérzékeny_ dramaturgia volna a lényeg.

Való igaz, a Lolka Bolkán se akadok ki, ha megpörgetik a Földgömböt, a következő pillanatban meg már kovbojkalapban kergetik az indiánokat a Sziklás hegységben. Ki intézte a turistavízumukat? Mit ettek a repülőn? Honnan a pisztolyuk? Nem fontos. (És most már a V-ben se.)

Másfelől, ha a Mósz Ájszli kapujában álló gárdisták felé közelítő lebegőn kuporgó droidokat mutatják Ben Kenobival és Luke-kal, majd snitt után békésen iszogatnak a csehóban, az számomra dramaturgiailag el lenne cseszve – értsd: elkerülhető gagyi.

És el is kerülték, mindössze tíz kemény másodperc kellett hozzá: egy jedi intés, meg a “Nem kell megnézniük a papírjainkat”. Ennyi. Most megkérdezheted, hogy anélkül gagyi lenne a SW? Nekem igen, nyilván én vagyok a hülye. De más a szájbarágás és más a “szükséges magyarázat”.

Most akkor a V SW akar lenni, vagy Lolka Bolka?

És bár totál off, a Lost (felém) ugyanitt ba52ta el a végét (mint a V is): a sok sétafika mutatása helyett pár hasonló “gy.k.” átkötéssel/magyarázattal sokkal hitelesebbé vált(ak) volna. Hívhatod ezt úri parasztságnak, nekem kellenek az ilyen “magyarázatok”; nem azért, mert nem tudnék kitalálni összekötő sztorit (talán még menne), de sokkal tökösebb, ha maga Damon Lindelof vagy Anna, a gyíkok királynője vágja a pofámba.

Akkor hamar kiderül, hogy a takarékos “dramaturgia” miatt maradt (volna) ki, vagy mert ha megmutatnák, rájönnék, igencsak “nagyvonalú” a történet. ; )

Boi^^ - 2010. 06. 05. 17:53

Lehet hülye vagyok… igazából már nem nagyon emlékszem, de szerintem Erica szíven lőtte Joshuát. Viszont mikor Ericára rátámadt az egyik V a lakásán és szíven szúrta egy kép kerettel… utána a V mondta, hogy nekik nem ott van a szívük. Na most ha szíven lőtte, akkor Joshua meg sem halt.

Hunnenkoenig - 2010. 06. 06. 09:48

Karit: Teljesen egyetertek. Van amit meg kell magyarazni, van amit nem.

Itt nem latom szükseget a “magyarazatnak”, mivel szamomra nem adott volna semmi többet a törtenethez.

Az SW-ben a jeleneteddel erzekeltettek a mindenhol jelenlevö hatalmat es fokoztak a feszültseget, hogy a lazadas folyamatosan veszelyben van. Kellett. Jo volt. Klasszikus jelenet lett.

V eseteben nem erröl szol a dolog. Legalabbis nem a hajon. Ugye nem is lenne ertelme mindenhova ört allitani, hiszen akkor nem tudnak fenntartani a latszatot, hogy nincs semmi rejtegetni valojuk. Az allando “fenyegetest” szerintem Anna jateka teljes mertekben tökeletesen erzekelteti. Több nem kell.

Az ujsagiro sem ugy jutott be oda, hogy lenyomta a kilincset, hanem ugye volt ott azert valami kis konspiracio a hatterben (mar nem emlekszem igazan), de ugye kavartak valamit, hogy bejuthasanak azokra a helyekre, amiket Anna mindenki szamara elerhetetlenne tett.

Szerintem amennyire kellett, meg volt magyarazva.

Llew - 2010. 06. 06. 17:52

Hát nem estem le a székről az óriási meglepetések hatására a záró rész után, de azért elment. Ha marad a pörgés, akkor maradok én is.
Azért a jobbra szaladok, balra szaladok, mindenhova simán bejutok dolgon én is húztam a számat. Joshua lebukása is elég érdekes volt, kicsit megerőltethették volna magukat az írók. Ha már feljebb felmerült a Star Wars, akkor azt kell mondjam Ryan visszaállítása, és Lisa átállása, olyan volt mint Anakin pálfordulása az EP III-ban. Valami előzménye volt, de azért az emberben mégis inkább az és ez így mosz, hogy érzés kerekedik felül a láttukon. Mi lett azzal, hogy tanulmányozni kell a fekete szökevényt? Anna meg a totál érzéketlenségével, meg a szétlapítom a petét előzménnyel egyszer csak anyai szeretetet érez? Az ordítása is annyira volt hiteles, mint a frissen összerakott Darth Vaderé, Padme halálhíre kapcsán. A hibridet el kell pusztítani gondolat is ment a kukába, vagy az is csak kamu volt Annától?

Marcus szerintem hatalomra tör, mert elege van a női vezetésből.

Nagyon sok lehetőség volt a sorozatban kár, hogy ilyen középszerű lett.
Az tök gáz, hogy az embereket ennyire agyatlan hülyéknek mutatják, hogy egy-két hónap után simán szinte mindenki elfogadja a messziről jött barátságosnak látszó idegeneket.

WonderCsabo - 2010. 06. 08. 12:41

winnie: “a képeket az abc tette fel a honlapjára, ezek hivatalos promóképek.”

Tudom, az imdbre is ők pakoltál fel, de a comment:comosok is képesek voltak egy pér screenshotot csinálni. :)

winnie - 2010. 06. 08. 12:50

ez screenshot szempontjából roppant gyenge rész volt (nem volt emlékezetes, spoilermentes kép), így hiába csináltam ezt az eddig majd összes résznél, itt nem tettem, inkább pár hivatalos, ezért jobb minőségű képhez nyúltam.

WonderCsabo - 2010. 06. 14. 11:08

Talán igazad van, de pl. ez nem rossz:

http://m.blog.hu/co/comment/image/V_1_a.jpg

Csak az zavar, hogy sokan a képekből le vonják a következtetést, pl. human is röhög rajta.

Wiiktor - 2010. 06. 25. 13:13

Anno a Kölyök Klubon mentek ilyen mesék, mint ez a V.

Roli - 2010. 08. 05. 21:10

Szerintem ne aggódjatok, hogy miért ilyen hülye az Anna, mert ez is meg van rendezve, mint minden. Ő nem olyan meggondolatlan természetű, mert a kezdetektől fogva akar valamit Erica-tól és Ty-tól. és ez még korántsem volt 1 teljes évad, hanem csak 12 rész.
Amúgy meg gondoljatok bele, ha felépítik a díszleteket studiókban, és a sorozat meg megbukik, akkor egy csomó pénzt buknak vele, így maradt a kicsit valóban silányra sikeredett kék v zöld vászonos megoldás.
Szerintem Lisa gonosz még mindig, vagy gonoszabb még az anyjánál is vagy ez is a tervük része, hogy beépüljön az FC-be. Amúgy meg megérkezett a többi V hajó is, biztos vagyok benne lezsnek még érdekes gyíkok azokon a hajókon is vagy kitudja hogy lesz. Szerintem a 13 rész az alap, ha sorozat beindul és jó sávban fog menni, azaz nem Kedden este 10kor, hanem valamikor máskor, akkor több néző is lehetne, ja és jó lett vna ha még az őszi műsortárban benne van, mert tavasszal kedden 8tól 10ig American Idol megy, az meg 26 millió nézőt biztos bevonz magának.
Annyit tudok, hogy Lourdes Benedicto (Valerie) nem jön vissza főszereplőként a második évadban, mert a karakter meghalt. Azt a gyereket megnéztem volna én is, de nem mutatták, de lehet, hogy azzal is lezs még valami. Mindenesetre elég sok dolog nyitva maradt. Joshua-ért imádkoztam, mert ő egy szimpi karakter, jajj az a Hobbes viszont szerintem pénzhajhász gonosz.
Amúgy az egész sorozat a terrorizmusról és a meghódításról szól. A V-k az USA, míg az emberek a meghódítandó gyenge országokat képviselik, amiknek sok van valamiből és az kell a hódítóknak…

Roli - 2010. 08. 05. 21:11

Jajj a képekkel meg ne foglalkozattok szerintem amikor nézitek ez nem is annyira feltűnő…Lisa gonosz ebben biztos vagyok.

winnie - 2010. 08. 05. 21:21

ejnye, több hozzáértést.

“és ez még korántsem volt 1 teljes évad, hanem csak 12 rész.”

ez teljes évad volt. más kérdés, hogy 4 rész után elment a fő író, és aki jött, az egész sorozatot újragondolta. azt is, hogy miért jöttek a v-k, hogy melyik karakter mit akar, stb

“Amúgy meg gondoljatok bele, ha felépítik a díszleteket studiókban, és a sorozat meg megbukik, akkor egy csomó pénzt buknak vele,”

??? minden sorozat ezt csinálja.

lisa nem gonosz, ld. a kísérleteket, mindössze az a klasszikus hollywoodi fordulat része, hogy rátalál a szeretetre, és segít az embereknek.

“Amúgy meg megérkezett a többi V hajó is, biztos vagyok benne lezsnek még érdekes gyíkok azokon a hajókon is vagy kitudja hogy lesz.”

nem lesz sokkal több hajó.

“Szerintem a 13 rész az alap, ha sorozat beindul és jó sávban fog menni, azaz nem Kedden este 10kor, hanem valamikor máskor, akkor több néző is lehetne, ja és jó lett vna ha még az őszi műsortárban benne van, mert tavasszal kedden 8tól 10ig American Idol megy, az meg 26 millió nézőt biztos bevonz magának.”

nagyon jó sávban ment. nem volt nagyon nézett ellenfelem nagyon erős felvezetést kapott. az american idol pedig nem ellene ment és csak 8 és 9 között leginkább. és mivel nem nézett annyira, nézettebb már nem is nagyon lesz

“A V-k az USA, míg az emberek a meghódítandó gyenge országokat képviselik, amiknek sok van valamiből és az kell a hódítóknak…”

hát ha te ilyeneket magyarázol bele, akkor csak nyugodtan. más szerint meg a v-k földönkívülieket képviselnek, az emberek pedig az embereket. és nem hódítani akarnak. (a v-k nem pusztítani akar, nem ölni, ergó a terroristaság is butaság.)

oxigen - 2010. 08. 28. 23:58

Most daraltuk le az evadot baratommal, hat, kettos erzeseim vannak.
Egyreszt nagyon zavart sok gagyisag – pl. a hajobelso ultragagyi cgi-je, vagy hogy ha kinn jon az fbi akkor mi a feneert nem takarodnak ki a szobabol es probalnak meg elrejtozni, neeeem, o inkabb szepen megvarja a tobbieket, pedig elvileg ott se lehetne, de sebaj, fel mondat es mar hisznek neki… meg joshuat se ertem hogy most hogyan bukott le, hisz elutasitotta hogy neki szolt volna az az uzenet. (remelem megussza mert szimpi karakter)
Mindezek ellenere azert a vegere jol felporogtek az esemenyek, es varjuk hogy folytatodjon a sztori
Morena jateka meg nagyon tetszett >:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz