login |

The Office: vége a 6. évadnak – írta CyClotroniC

2010. 05. 29. 20:37 - Írta: vendegblogger

34 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

We need to brainstorm. We need to get out of this. Brain hurricane!

Nem lennék meglepve, ha a fenti mondat nem csak Michael Scott szájából hangzott volna el a finálé során, hanem az írói szobában is néha napján fel-felütötte volna a fejét a szezonban, ugyanis egy nagyon hullámzó minőségű, kapkodó, koncepciótlan évadot tudhatunk magunk mögött. Nézettségileg a The Office továbbra sincs veszélyben, hiszen a csütörtöki 21:00-es sávban nagyon szépen tartja magát 18-49-ben, kreatív fronton azonban kisebb válságban van a sorozat.

office1

Hiába volt minden idők (egyik) legjobb epizódja a 6×04-es Niagara, az írók valamiért képtelenek egy jól átgondolt történeti szállal előállni, pedig belecsaptak háromba, négybe is, aztán szépen lassan mindegyiket elfelejtették. Az Office nálam mindig is azért emelkedett ki az átlagszitkomok masszájából, mert képes volt a semmiből olyan váratlan húzásokat, fordulatokat és poénokat elővarázsolni, hogy csak lestem. Ezzel szemben most itt volt jó pár ziccer a történetvezetésben, de egyikkel se kezdtek semmit. Mintha egy focimeccsen direkt lecserélné az edző azokat a játékosokat, akik gólhelyzetig jutnak. A továbbiakban inkább erről lesz szó, mint a fináléról, de ettől még lesznek spoilerek, szóval csak óvatosan.

A 6. szezonnal a legnagyobb bajom, hogy ha össze kéne foglalnom pár mondatban, hogy mi történt, akkor nem tudnám, míg a korábbi évadoknak szépen fel volt építve a történeti íve. Jó, persze itt volt a Sabre-Dunder Mifflin fúzió, ami végigkísérhette volna a szezont, de úgy érzem, hogy nem tette, pedig ez lett volna az elsődleges ziccer.

Jön az új, nagyobb cég, bekebelezi a kicsit, majd megfojtja a családias hangulatot a változással, az új szabályokkal, aztán nem így történt. Később jött a Michael/Jim rivalizálás a vezetői posztért, és ezt is szépen elsikálták néhány epizód után, majdhogynem kompromisszumos alapon. Ugyanígy nem lett semmi az Andy/Erin kapcsolatból, illetve a Michael-féle szerelmi szál is hamar kiégett a szezon végén, mint a legtöbb Sabre nyomtató.

office2

Az én olvasatomban bármelyik konfliktusforrás képes lett volna fenntartani a sztorit az egész szezonon keresztül, de mindegyik 3-4 epizód után el lett banalizálva, mintha azt mondták volna az írók, hogy: „Hagyjuk a francba, nem elég jó, találjunk ki mást, de előbb még legyen egy esküvős epizód, mert nem nagyon történt semmi eddig”. Aztán eltelt megint néhány epizód, és visszanyúltak az aranybányához, a Jim/Pam duóhoz, és meghúzták a szezon kétharmadánál a szülést is, szóval ismét csak a két 40 perces epizód működött a legjobban.

Sajnos régóta mondom már, hogy az Office akkor tud igazán zseniális és önmaga lenni, ha megkapja a 40 percet, hogy kibontsa a kis sztoriját, és minden karakter érdemben hozzátegyen az aktuális epizódhoz. Az esküvő és a szülés ilyen volt. A gond csak az, hogy ezek a finálénak is beillő részek elvesztek az évadban, közel sem éreztem olyan feszesnek az egész felépítését, mint amilyen a 2. vagy a 3. szezonban volt. A második évad azért tudott nagyon működni, mert Jim érdeklődése Pam iránt folyamatosan fenntartotta a nézőben lévő érdeklődést a sorozat iránt is, amire a 3. szezon még inkább rápakolt Karen karakterével, és az új dolgozókkal.

Ezzel szemben ezt a szezont talán minden idők legérdektelenebb Office fináléja zárta, ahol ugyan megadták az alaphangot, majd hűen a szezonhoz, ezt is elsikálták mindenféle konklúzió nélkül. A nagy izgulás és a cliffhanger elmaradt, pedig az Office egyik legnagyobb erénye az volt, hogy képes volt szitkom létére nagyon durva finálékat hozni. Most annyit kaptunk, hogy Holly lehet, hogy visszatér, illetve Dwight lehet, hogy megveszi az irodaépületet. Két mérsékelten jelentős opcionális csavar a történetben pedig nem túl merész húzás.

office3

A kezdetekben sokat dicsértem a sorozat karakterkezelését is, amivel most se lenne baj, de a szereplők közötti egyensúly már kezd számomra túlságosan családias lenni. Michael egyre kevésbé önfejű, egyre kevésbé bántó, és többnyire már képes felelősségteljes felnőttként is viselkedni, ha a csapatról van szó, már csak a magánéletében bénázik.

Korábban tetszett, hogy ellentét van a munkatársak között, mint például a ’Surplus’ című epizódban, ahol képesek voltak átgázolni egymáson egy forgószékért vagy egy új fénymásolóért, most meg relatíve toleráns közeggé nőtték ki magukat, már-már olyanok, mint egy kisebb család, ahol ugyan előfordulnak felszíni súrlódások, de alapvetően megvannak egymással. Mintha mindenkinek a jellemét visszacsavarták volna 70%-ra.

Hiányoznak a kínos csöndek, az egymást akaratlanul is bántó megjegyzések, a szívatások, Michael átgondolatlan húzásai, a felnőni nem akaró Jim és Pam, az ultrakonzervatív Angela, a kitaszított, életunt Toby, az intoleráns szabály- és munkamániás Dwight. Hiányoznak a harsányabb jellemvonások, amik a súrlódásokat és az interakciókat okozták.

A legtöbb potenciál talán még Andy-ben és Erinben van, így a finálé egyetlenegy pozitívuma, hogy Erin ismét kinyitott egy ajtót Andy-nek, amivel remélem élni fog a 7. szezonban, mert nekik vannak azért olyan közös pillanataik, amik a régi Pamet és Jimet idézik, akik belekomolyodtak egy kicsit a házasságba és a gyerekvállalásba.

We will not rest until this problem is solved. There will be no questions. Are there any questions?

Nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy Steve Carell-nek a hetedik lehet az utolsó szezonja. A kérdés, hogy a sorozatnak is ez lesz-e? Van-e Office Michael Scott után? Nem tudom, de azt remélem, hogy marad még több szezonra is, mint ahogy azt is, hogy a 7. évaddal az utóbbi másfél év átlagossága ismét valami egyedivé fog feljavulni. Ha meg nem, akkor csak reménykedni tudok abban, hogy esetleg van az a pénz, amiért állandósodik David Brent, hiszen mint tudjuk már csak azért is várnunk kell optimistán a 7. évadot, mert jön Ricky Gervais vendégszereplése.

Addig is kiosztanék egy 6 pontot a fináléra, amin ugyan lehetett néhol nevetni, de jócskán elmaradt a korábbi fináléktól, sőt, szerintem bőven a 6 éves Office átlag alatt teljesített. Ellenben ne felejtsük el az epic-kategóriás Niagara epizódot, és azt az egy-két jobban eltalált részt a szezonban, amiért végül megérdemli a 7/10-es osztályzatot összességében az évad.

34 hozzászólás Ne habozz!

zdawg - 2010. 05. 29. 20:55

ez a finálé rémgyenge volt. illetve átlagos rész, de finálénak gyenge. a niagara részért megérte az egész évad, meg volt egy-két zseniális pillanat, de 6 évad után már a kreatív folyamatok sem olyan egyszerűek sajnos. ennek ellenére még mindig az egyik legjobb néznivaló…

carrell meg remélem marad, de véleményem szerint annyira erősek a többiek is, ha csúcsformában vannak, hogy az office túlélné michael scott esetleges elvesztését. persze minőségi cserével.

vöröszoli - 2010. 05. 29. 20:57

jogos, voltak a szezonban olyan részek (asszem téliszünetet követően) amikor nem volt sztori.. mintha egy hónappal a szünet vége előtt szóltak volna le nekik, hogy fiúk, két héttel előbb jöttök vissza, és akkor kameráztak egy kicsit..

tudom, hogy ez nem így működik, de ez így nem működött, az office-lost-chuck sorrendem ebben az évben chuck-lost-office-ra módosult, utóbbi nem hozott annyira lázba, de amíg megy, nézni fogom, olyan sok szállal kötődök már hozzá..

Gio - 2010. 05. 29. 20:57

Ricky Gervais ezekszerint az ő hivatalából jön? :)

danton - 2010. 05. 29. 21:08

A Niagara ott volt minden idők tíz leggyengébb sorozatepizódja közt. Pont.

failsafe - 2010. 05. 29. 21:10

“Ha meg nem, akkor csak reménykedni tudok abban, hogy esetleg van az a pénz, amiért állandósodik David Brent, hiszen mint tudjuk már csak azért is várnunk kell optimistán a 7. évadot, mert jön Ricky Gervais vendégszereplése.”

ő nem az egyik írója a us sorozatnak is? magyarul neki is érdeke lenne a siker. bár pár rész alatt kiderül mennyire működne

meg már szavaztatták a népet, hogy ki michael legnagyobb szerelme, szóval szerintem az lesz a happy end h hollyval összeházasodik,gyerek,stb, aztán viszlát

Sanyi49 - 2010. 05. 29. 21:20

Valóban rém gyenge epizód volt ez a finálé.
Sajnos mostanában már csak Dwight szállítja a poénokat, néha-néha nagyon ritkán megszólal az öreg pasas akiről nem sokat tudni, még ő sem tudja mi is a beosztása a cégnél; na, még ő aki minden megszólalásával megnevetteti az embert, ennyi. :)

A Dwight – Angela gyerekvállalást is hogy a szőnyeg alá seperték… :S

vöröszoli - 2010. 05. 29. 21:24

“A Niagara ott volt minden idők tíz leggyengébb sorozatepizódja közt. Pont.”

Fenét. Pont.

TorrenteXY - 2010. 05. 29. 21:25

Kérdés a színésznő, amy Ryan vállalja-e, de nekem is ez lenne a kedvenc forgatókönyvem: Mike összejön Hollyval, aztán házasság és költözés a Sabre központjába CEO-nak, a 7. évad záróduplarészében.

Amúgy egyetértek Cíclotroniccal, igen sok felépített ziccert hagytak ki. A legnagyobb talán, mikor megjött a Sabre, és át akarták volna formálni a cégnél lévő semmittevést. Aztán valahogy elsikkadt az egész, bár tény hogy a bónusz miatt végre érdemes többet dolgozniuk, ez is egy értelmes megoldás. De hol van már az 5. évados teljesen kibontott és megoldott probléma a Michael Scott Paper Companyvel.

Picit minden évben csökken a színvonal, de még így is bőven benne van a top3 szitkomban(1. Pyrex, 2. Modern Family, 3. Office), 8/10-es minőséggel.

CyClotroniC - 2010. 05. 29. 22:06

danton: Ízlés kérdése, de azért örültem volna, ha körülírod, hogy miért láttad ennyire gyengének, tényleg érdekelt volna.

failsafe: Szerintem ő annyira nem vesz részt a mindennapi munkában, sőt szerintem semennyire se, egyedül ugye az anya-sorozat apukája, szóval ő itt már csak nagypapa státuszban van jelen, aki szereti az unokát, de eszébe sincs nevelni. :)

Qmy - 2010. 05. 29. 22:13

Kicsit off, de remélem Norbee is idetéved, aki a rémgyenge tartalom-összefoglalós Desperate Housewives “kritikát” elkövette. Valahogy így kéne, ahogy Cyclotronic.

Én már azon kaptam magam néha, hogy csak azért nézem az aktuális Office-részt, hogy meg legyen nézve. Általában visszafogott mosolygással végigülöm, nagyon ritkán nevetek rajta. Még azt figyeltem meg hogy, ha egy rész jó, akkor végig jó, ha gyenge, akkor végig gyenge.

jjtiller - 2010. 05. 29. 22:23

Imádom/imádtam az office-t, de úgy érzem, azokkal a dolgokkal, amiket nagyon jól vett észre CyClotroniC, mintha elvesztette volna az egész a varázsát… Pár karaktert abszolút beskatulyáztak (Angela…), páran meg szinte epizódszerepeket se kapnak, bár Meredithért mondjuk nem is annyira bánkódom. Én max 5 pontot tudnék adni erre az évadra, szerintem erőtlenné vált a koncepció, és ez különösen a frissebb komédiákkal (P&R, Community) összevetve nagyon észrevehető, a fanoknak meg fájó. Carrell nélkül meg pláne nem lehetne az igazi, én ott kaszálnám is egyből, aminek a hetedik évad végén talán itt is lenne az ideje.

M76 - 2010. 05. 29. 22:51

Szerintem meg már az 5. évad eleje óta rémgyenge az office, nem is értem hogy bírtam ki a végéig azt is. A 6. ban 12. rész után azt mondtam, hogy elég volt. 5 és fél évad után kaszáltam.

PancakeSpeedy - 2010. 05. 30. 00:18

“a Michael-féle szerelmi szál is hamar kiégett a szezon végén, mint a legtöbb Sabre nyomtató.” – hehe :D

Kíváncsi vagyok merre haladnak majd az új évadban. Mert ez a mostani tényleg gyenge volt a korábbiakhoz képest. Hiába lépték meg ezt a Sabre-s dolgot, nem szólt olyat mint anno a branch-ek összevonása. Darryl-t is felhozták a raktárból. De minek?! Mondjuk egész jól helyt állt a neki megírt, többnyire korrekt részekben. (Azt gondolom, hogy ennek a hátterében Craig Robinson felfutó mozis karrierje áll és jobb őt most lekötni állandóra, olcsóér’. De ez csak spekuláció részemről). Ráadásul így még több embert kell majd szerepeltetniük ugyanannyi műsoridőben, ami nem biztos, hogy kifizetődő.

A belógatott Holly szálnak örülök. Szívesen újra látnám. Nagyon aranyos karakter, ők Michaellal zsák és a foltja. Ezek után nem lennék meglepve ha Steve Carell történetét úgy zárnák le ha ők ketten összeházasodnának és lelépnének valahova. :)

Sabre fronton Kathy Bates pedig megy majd az új sorozatába. Érdekel majd mit találnak ki ezen a téren.
Habár most is csak visszatérő volt, így nem biztos, hogy teljesen eltűnik, mert csatornán belül marad. Azt is el tudnám képzelni ha Ricky Gervais felbukkanása ehhez köthető lenne. (A hivatalos megerősítés pont a Sabre rész leadásának napján történt. Véletlen?! :D )

Mindenesetre ettől csak jobb jöhet. Vagyis bízok benne, hogy így lesz. 7/10

qwertre - 2010. 05. 30. 01:12

Szerintem az Office mar reg nem az igazi. A poen forrasa eredetileg a nem oda illo viselkedesbol es beszolasokbol eredo kellemetlen helyzetek voltak, foleg Michael idetlen karaktere egy rideg, szabalyokkal teli hivatali kornyezetben.
De mostanra annyira a feje tetejere allt minden, minden karakter annyira eltulzott es karikaturisztikus, hogy mar semmi nem tud senkit meglepni, es szinte semminek sincs semmi kovetkezmenye.
Szerintem csak ugy lehetne megmenteni ezt az egeszet, ha uj vezetoseget hoznanak be, akik betartatnak az irodai szabalyokat, akik elott meg kene hunyaszkodniuk a szereploknek egy kicsit, es lenne az okorkodesnek valami tetje. vagy nemtom.
Az evad laposka volt, mint ahogy az utobbi jopar, nalam mar a Park and Rec, de talan a Party Down is veri.

CyClotroniC - 2010. 05. 30. 01:30

Nem akarok senkit se megbántani, de már korábban is észrevettem valamit a tavalyi sitcom kritikáknál is. Miért van az, hogy az ilyen rétegebb sorozatok ‘rajongói’ látják, ha a kedvencük visszaesik, mint ahogy azt a fenti kommentek is mutatják, míg pl a TBBT esetében (semmi személyes, csak most ennél láttam a legtöbb példát idén) rengeteg a 10/10-ező ember. Remélem nem hangzott túl sznobnak ez a kis észrevétel, csak gondoltam leírom :P

Ja és még annyi, amit kihagytam az írásból, de bele akartam tenni, hogy azért az a flashbackes filler epizód nagyon olcsó húzás volt. Pont az Office-tól nem vártam volna ilyet. :S

zdawg - 2010. 05. 30. 03:29

CyClotronic: nagyon egyszerű a válasz. Azért, mert droidok :)

Komoly(abb)ra fordítva a szót, ha valaki rétegsorozatokat néz, azt jelenti, hogy van érdeklődése a “más” iránt, nem pedig az olyan kommersz cuccok iránt, amit eléjük tolnak. Ha valakiben megvan az eredendő igény, hogy bepróbálkozzon a nehezebben befogadható dolgokkal, az van annyira intelligens és kritikus, hogy feltegye a kezét adott esetben, ha valamivel nem ért egyet. Elég végignézni amúgy a junkie-n a hozzászólásoknál, hogy hol van a legtöbb tízpertíz, meg az ebből eredő vita: House, Lost, anno Heroes. Aztán mennyi olyan van még, mint pl., hogy a legjobb esetben is csak átlagos képességű Kaley Cuoco, akinek a karaktere is fárad ki a legjobb női színész. Ugyanmár kérem (pedig én is imádom a TBBT-t a gyengébb harmadik évad ellenére is!)…

Eddy21 - 2010. 05. 30. 08:41

Érdekes írás. Azért az évad végén is voltak emlékezetes poénok. Főleg mikor Jim és Pam megtanul morzézni csak azért, hogy Dwightot felhúzzák. Na az volt a 10/10.
Az is eszembe jutott: Mi van, ha velünk van a baj?
Azért az elmúlt időszakban, főleg az utóbbi három évben rengeteg minőségi szitkom jött ki, ami rengeteg poént jelent heti rendszerességel. Mi van ha egyszerűen elkopott az ingerküszöb?
Egyre többet és jobbat várunk el, aminek azért az Offic zárt rendszerében nem könnyű megfelelni. Talán tényleg jó lenne egy új főnökkel, esetlegesen valamelyik karakter előtérbe tolásával frisíteni a dolgokat. Pl: Creed egy arany pofa, többet is lehetne építeni rá.

Aquarius - 2010. 05. 30. 10:41

Nem értek egyet a posttal, szerintem ez is egy jó Office évad volt.

M76 - 2010. 05. 30. 10:53

“De mostanra annyira a feje tetejere allt minden, minden karakter annyira eltulzott es karikaturisztikus, hogy mar semmi nem tud senkit meglepni, es szinte semminek sincs semmi kovetkezmenye.”

Én erre nem gondoltam, de valóban ez lehet a probléma, hogy már alapvetően hülyeség az egész, míg az első 3 évadban főleg, nagyjából normális irodai munkahelyen volt egy két különc szereplő: dwight és michael. De azzal, hogy az összes többi dolgozóból is dilettánst csináltak, beleértve a vezetőséget is elvesztette a földhözragadtságát a sorozat. Akkoriban én is mint irodai dolgozó simán tudtam azonosulni a sorozattal, pl túlórázás alatti jagerezés :-D

Az egész romlás akkor kezdődött amikor Jan-ból meg Ryan-ből is idiótát csináltak.

vöröszoli - 2010. 05. 30. 11:57

CyClotronic: asszem az volt pont ami téli szünet után jött vissza.. el sem hittem, hogy ezt most akkor bevállalták..

Qmy - 2010. 05. 30. 14:52

CyClotroniC: A felvetésedre ott a válasz zdawg-nál. (Majdnem leírtam ugyanezt.) Kommersz műfaj-kommersz közönség, kifinomultabb műfaj-kifinomultabb közönség.
Kaley Cuoco-t viszont meg kell védenem. Az ő szerepe pont az, hogy természetes, emberi módon reagáljon az “embertelenre”. Szerintem ebből fakad, hogy sokaknak nem tűnik annyira színészetnek, amit csinál.

Tila - 2010. 05. 30. 16:28

sajnos tényleg elég lapos volt ez a 6. évad, én az előbb néztem meg az évadzárót és talán ha kétszer nevettem rajta. a flashbackes rész is kimondottan rossz volt, de tényleg nem tudnám összefoglalni pár mondatban ezt az évadot, mindenbe belekaptak az írók, aztán hagyták elsikkadni a dolgokat. Pedig a kedvenc sitcomom most már ez évek óta, de ez az évad nagy csalódás volt :S

JoHn - 2010. 05. 30. 17:24

sajnálom ezt az évadot, majdhogynem jobb alapötleteket dobtak be, mint amilyen tavaly a Michael Scott company mini-arc volt, aztán nem lett belőle semmi. És nagyon hiányoltam Ryan-t . ..

kennyflevi - 2010. 05. 30. 18:44

gyenge epizód, és nem csak finálénak, résznek is.

kennyflevi - 2010. 05. 30. 18:48

a Michael Scott Paper Company-s részek voltak a legjobbak

underdog - 2010. 05. 30. 23:05

Nagy vonalakban egyetértek a fent leírtakkal, de véleményem szerint a Niagara epizód volt a sorozat történetének első igazán jó 40 perces része. Amúgy sajnos a történetvezetés katasztrofális.

ShowGun - 2010. 05. 31. 10:04

Mit mondhatnék! Mindent leírtatok előttem!
Ám nálam is megmarad a “nagy-kedvencek” között!
Kicsit gyengült de szeretem annyira a sorozatot, hogy kitartsak mellette!
Csak kicsit jobban bontsák ki a karaktereket!

Kriky - 2010. 05. 31. 17:04

A TV6 elkezdte újra adni! :) Minden hétköznap du. 1-kor.

bRob - 2010. 05. 31. 19:46

Én most fejeztem be a darálást, régebben néztem, de egy hónapja elkezdtem elölről, szóval friss az összehasonlítási alapom. Szerintem ez a hatodik évad verte az ötödiket, legalábbis az eleje, talán ezt az évadot daráltam leggyorsabban :) A koncepciónélküliség nyilvánvaló volt ezt el kell ismerni, ettől még nekem több volt a bejövős rész, mint a rossz. A flashbackes szégyen volt, meg a finálé sem hozta a színvonalat, de azért rengeteget röhögtem az évadon, mondjuk a nagy kacagásokat a bevezetők szolgáltatták (rögtön az első részben a parkour,később recyclops :D) Én az évadra 7-et adnék, a fináléra 6-ot.

Kriky - 2010. 06. 05. 23:08

Azért vicces, hogy még ők sem tudják, visszajön-e Holly. :) Hisz ugyebár már ennek az évadnak a végére visszahívták volna, csak valamiért nem akart jönni a csaj, ha jól emlékszem.

Én nem szeretném, hogy a 7. legyen az utolsó évad. Remélem, Steve-ből sikerül “kierőszakolni” egy 8. évadot is.

Amúgy most, hogy délután megnézem a 2. évadot, este pedig a 6.-at, igazán szembetűnő a különbség. Már nincs meg az az Office-feeling, ami az első 3 (4?) évadban jelen volt. Túl hamar bontották ki a dolgokat, ha Pam az évadzáróban szül (vagy az a rész lett volna egy az egyben az évadzáró) egy szavam nem lenne, de így…

winnie - 2010. 06. 06. 00:08

holly: hát, igen, ez az, amikor a sorozat története függ a való élet alakulásától. ráadásul most volt hír, hogy egy másik sorozatban lesz állandó szereplő, így sajnos egyelőre lőttek a visszatérésének.

ender1112 - 2010. 07. 24. 13:55

Szerintem is egyre gyengébb a sorozat, mégpedig nem azért, mert a történet gyenge, hanem mert a karakterek egyre inkább megváltoznak.

Michael: a sori elején még nem ért semmihez, se üzlethez, se vicchez , se nőkhöz, se a vezetéshez, gerince egy csepp se… aztán érteni kezd az üzlethez (saját papírvállalatos részek), érteni kezd a vezetéshez (Jim-mel társvezetős részek), érteni kezd a nőkhöz (az első néhány évad során csak nagy kínok árán tudja felszedni Jan-t, most meg minden évadban új nővel van), gerincet kap (önként kilép, leostobázza a vezetőket New Yorkban); még a végén megérjük hogy a viccein is őszintén nevetnek a beosztottjai…
Dwight: az elején szintén nem ért semmihez a seggnyaláson kívül, a nők még bottal se piszkálnák… most meg az irodaépület felvásárlásán töpreng, a nők meg versengenek érte…
Jim és Pam: az elején normális de elképesztően béna szerelmesek, akik nem képesek összejönni; folyamatosan szivatják Dwight-ot…mostanra ők a legtökéletesebb szerelmespár a világon Latin-Amerikát is beleértve; a Dwight-szivatások pedig megszűntek…
Andy: az elején bénázás, seggnyalás, a legjobb kínos-erőltetett vigyor a sorozatban… mostanra viszont megható szerelem és hősies viselkedés, és már-már normális arckifejezés…
Egyszóval ahogy CyClotronic írta, a karakterek felnőttként kezdenek viselkedni, csak sajna ezzel tönkre is vágják az eddigi spec humort…
Ha ez így megy tovább, a következő évad egy teljesen átlagos sitcom lesz, amolyan Jóbarátok féle , sok szerelemmel-barátsággal-érzelemmel, ahogy az Amerikában szokásos.

ender1112 - 2010. 07. 24. 14:18

Ja és a én kedvencem Toby. Vígjátékokban imádom az ilyen életunt pofákat. Kár, hogy nem kap több időt. Volt egy olyan időszak, amikor mutatták, hogy szerelmes Pam-be… Na akkor reménykedni kezdtem, hogy egy igazi megszállott szerelmest csinálnak belőle , olyan csendes őrült félét…De aztán nem történt semmi…

Réta - 2011. 12. 14. 20:24

Tudom, jócskán le vagyok maradva, de ez a darálással jár. Csak pár hete kezdtem nézni a sorozatot az első évadtól kezdve. Nekem nagyon tetszik az, hogy egyre családiasabb az egész és már nem olyan szélsőségesek a szereplők, mint a kezdetekben. Már más sorozatok darálása közben is észrevettem, hogy egy idő után sikkessé válik szidni egy nagy kedvenc sorozatot.
Vitathatatlan, hogy ebben az évadban az esküvős és a szülőszobás részek voltak a legjobbak, de örülök neki, hogy nem húzták el ezeket a fináléig. Közben is voltak jó momentumok, például a flashback is egész jól sikerült. Kezdem egyre jobban megszeretni a szereplőket, a kedvencem Toby, aki olyan kedvesen normális figura, mintha a való életből csöppent volna oda. Számomra mindig öröm, ha látom, kár, hogy olyan kevés szerepet kap.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz