login |

Undercover Boss: vége az 1. évadnak

2010. 05. 29. 17:05 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika, reality,

Véget ért az Undercover Boss (nem ma, tudom – aki meg nem tudja, annak itt a sorozat leírása), 9 részt bírt el az első évad és persze, hogy az a kérdés, hogy miképpen lehet ebből második szezont készíteni? Hiszen amellett, hogy akad pár előre leforgatott epizód, a hatalmas nézettség épp a reality folytatását sodorja veszélybe. Nyilván kitalálnak majd valamit, de formátumváltás nélkül nem lesz egyszerű feladat. (Mondjuk női vezetőt is leküldhetnének a pórnép közé.)

Undercover Boss

Mit is lehetne elmondani a sorozatról? Csak azt, amit eddig is, hogy feelgood reality. Aki szereti nézni, hogy másoknak jó, aki képesek idegenekkel együtt örülni, annak a képernyő előtt a helye. Mind a 9 rész hasonló felépítést követett, mindegyik élvezhető volt, a cégvezetőket egy-két kivétellel remekül választották ki, és bár abszolút önismétlő volt a sztori, nem volt rossz ugyanazt megnézni hetente pepitában.

Underover Boss - 1x09 - cA záró epizódban volt egy aprócska csavar a testvéri elem behozásával, de az 1-800-Flowers története azért is bejött, hogy a végén nem csak a klasszikus “nesze, pénz” jutalmazások voltak. És ekkor működik igazán az Undercover Boss, ha elneveznek valakiről egy csokrot, vagy lóverseny-futamot. Ez persze furcsa megállapítás lehet, hiszen lehet, hogy a jómunkás emberek is inkább a 10 ezer dollárt kérnék, de így jobb tévé, főleg, ha azt mutatják, hogy a megajándékozott is örül.

Ergó, a 2. évadban erre, az alternatív jutalmazásra kéne ráerősíteni. No, meg persze az epizódok végi, feliratos összegzésnek funkciót kéne adni. Mert az jó ötlet, hogy a nagy összeborulást követően pattogó zenére kiírják, hogy kivel mi történt azóta, de ez elég unalmas, hiszen csak azt tudjuk meg, hogy akit logókészítéssel bíztak meg, az készíti a logót a tímmel. Izé.

UNDERCOVER BOSS

A végére még két dolog: furcsa, hogy negatív sztorit talán csak kétszer mertek meglépni a készítők – ezzel kapcsolatban én sem tudom, hogy akarom-e, hiszen amikor valaki “rosszfiú” várta az igazgatót, én is feszengtem, s legszívesebben tovább tekertem volna. Ennek ellenére mindenképp árnyalná a képet. A másik, hogy olykor a készítők ezt-azt kivágnak, de jobban kéne figyelni minderre, hiszen furcsa volt látni az egyik utolsó részben, hogy az egyik alkalmazott a végén ott tömegezik és tapsol, de az ő jutalmazását egy az egyben eltüntették.

2 hozzászólás Ne habozz!

TorrenteXY - 2010. 05. 29. 17:57

Engem az elején nagyon érdekelt, de hihetetlen repetitív lett. Úgy a 4-5. résznél hagytam abba, esetleg a második évad elején még belenézek, hogy sikerül megoldani az ismertség problémáját. Szerintem a legegyszerűbb rejtett kamerákkal teleszórni a helyeket, aztán simán mehet a jóságos CEO bácsi munkákat kipróbálni, majd sírdogálni.

Amit sajnálok, hogy a személyes sztorik teljesen háttérbe szorították a cégeknél levő lehetséges problémákat. Én azokat néztem volna szívesebben. Mondjuk minden rész más cégről szól, lehet csak nekem tűnt folyamatnak, hogy egyre inkább a személyes problémák kerültek előtérbe.

Nekem nem tetszettek az elneveznek valakiről egy terméket dolog, annyira kamu, még az 5000 dolláros ajándék is jobb. De az igazi szerintem az, mikor a tehetséges embert előléptetik, vagy adnak neki valami ösztöndíjat, iskolához.

A kedvenc epizód pedig még mindig a Hooters-es marad. A lányokat konkrétan megalázó helyi menedzser, akit nem rúgnak ki, csak megfeddnek egy kicsit.

v3g374 - 2010. 05. 29. 23:13

En vegiglestem az eveadot es nagyon tetszett. Igaz a vegen egy kicsit mar gyengebb volt a hatas.
Nagyjabol egyetertek a kritikaval, de en varom a masodik evadot.
En mar szinte teljes mertekben csak reality-ket vagy doku-kat nezek es az extreme hc melle jo volt meg egy ilyen feelgood show.

Szerintem a fonok ajandekai a legtobbszor elegge vacakok voltak. Tobbet kellene foglalkozni a vallalatok hibaival es hogy azokat hogyan fogjak kijavitani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz