login |

House: vége a 6. évadnak

2010. 05. 30. 17:00 - Írta: human

111 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Érdekes évad volt olyan szempontból, hogy idén sokkal inkább változtattak a bevett formula körítésén, mint eddig, így nekem szépen lassan leépült a sorozat. Konkrétan addig jutottam, hogy jövőre már valószínűleg nem heti adag lesz. Bár erre még aludhatok egy nyárnyit.

housenezmivan

Egyrészt ugye ott van, hogy a finálé eléggé nulla lett. Nem a konkrét epizód, kivételesen egész érdekesek voltak a részek a maguk nemében, viszont a cliffhanger, áá. Nem írom le, hogy mi ugrott be, mert spoiler lenne, de úgy volt katasztrófa és eléggé kurta-furcsa, ahogy azt Móricka írná.

Azt viszont el kell ismernem, hogy addig elég következetesek voltak House-szal. A finálé és a premier szálát teljesen jól végigvitték, House a maga módján tartotta magát a terápiához, legalábbis így laikusként nézve. Többnyire igyekezett jókat cselekedni, de ugye az már nem az a House akit megkedveltünk; ellenben ha idén is csak látszólagos változás lett volna, akkor az írókat lehet megköveznénk.

Viszont pont ez a baj, hogy a jobb ember House már nem annyira érdekes, az ügyek meg teljesen nullák. Eleinte ugye az egyik legjobb jelenleg futó detektíves sorozat volt, annak ellenére is, hogy a részek teljesen egyformán épültek fel. Komolyan, emlékszem daráltam az első évadot és hiába lehetett tudni, hogy “ez még nem a megoldás”, mégis izgalmasak voltak az esetek, mostanra viszont súlytalanná vált az egész.

Erre lehet azzal jönni, hogy “de hát az eset csak a körítés”, és valamennyire igaz is, de mégiscsak a részek 70%-át teszi ki. Ehhez hozzávesszük House változását és el is értünk az elején említett gondolathoz, miszerint kiesik a heti sorozataimból.

Az évadra én nem tudok 5/10-nél többet adni. Ebben benne van az is, hogy néha egyszerűen izzadságszagúra sikerültek a többszintes párbeszédek.

utóirat: technikailag viszont remek volt a finálé. Ugye híreztük is: Canon 5D MK2-vel forgatták. Most láthattuk, hogy akár nagyfilmet is simán lehet a viszonylag olcsó géppel készíteni. Ha nagyon akarjuk, pár jelenetben felismerhető a technika, de többnyire semmi különbség.

111 hozzászólás Ne habozz!

mrgucci - 2010. 05. 30. 17:08

nemértem ezt a lepontozást, szerintem fantasztikus évad volt a fináléval együtt is. 9/10

Dohi - 2010. 05. 30. 17:14

egyetertek a finales velemenyeddel, meg azzal is, hogy az ugyek nullak, en viszont egeszen odaig jutottam, hogy jovore mar nem is nezem.

human - 2010. 05. 30. 17:15

mrgucci: le van írva, miért annyi. Nyugodtan leírhatod, hogy konkrétan szerinted miért 9/10.

Tyberius - 2010. 05. 30. 17:19

Höhö, én 6×01 után elkaszáltam a sorozatot… Pedig a 6×01 nagyon tetszett, de úgy éreztem nem képes annyira megújulni, hogy érdemes legyen folytatni… Egy kicsit se bánom.
Az évek során bekaszált szériáim közül egyedül a Cold Case-t sajnálom… Az on hiatus állapotban van nálam, szerintem egyszer még nekiveselkedek és megnézem végig, de nem mostanában lesz…

Inzume - 2010. 05. 30. 17:20

Az évad szerintem is hullámzó volt. Ebben az évadban volt először, hogy néhány résznél mást is csináltam nem pedig csak az epizódra koncentráltam. De attól még nekem marad a heti nézős listán.

A finálé nekem teljesen tökéletes volt addig a jelenetig amíg House haza nem ment és le nem csüccsent. Én azt vártam, hogy bemegy a lakásba és szétver pár dolgot. Nekem a zene is ezt sugallta, illetve a rész elején látott jelenet. De ha még ez sem történt volna meg, akkor mikor Cuddy mondja neki, hogy ha akar, legyen megint függő, House egy “jó”-val elintézi és beveszi a pirulát és csak azután mondja meg neki Cuddy, hogy pedig bízott benne stb stb és rájönne a doki miről is maradt le.

Nem azt mondom, hogy Huddy ellenes vagyok, de ebből még jó is, illetve (inkább) rossz is kisülhet. De remélem jó lesz. Nem kell szerintem egy szappanopera ízű House. De ettől azért szerintem nem kell félni.
Nekem az évad 6/10. A finálé meg 8/10.

Eddy21 - 2010. 05. 30. 17:22

Nem ez volt a legjobb évad, de az 5/10 azért egy kicsit kevés. Emlékezzünk csak vissza Wilson pornófilmjére, ami az évad dobása volt szerintem, vagy épp az összeköltözés és a lakás bebútorozásának jelenteire. Legyen inkább 7/10 de ez is csak a korábbi évadokhoz viszonyítva.
Dohi: Jobb is, ha nem nézed.

darkspell - 2010. 05. 30. 17:29

Nekem is kiesett a hetiből, bár nem tudatos döntés miatt. Egyszerűen csak nem hiányzott, ha nem néztem meg. Ettől függetlenül a finálé tetszett. Évadra olyan 6,5-et adnék jó szívvel, mert egyáltalán nem hagyott maradandó nyomot.

Lnaughty - 2010. 05. 30. 17:29

nekem már azóta keserű a szám, amióta bejött az új team. a mai napig nem szeretem őket..nekem jó volt Chase meg a többiek.

Én is csak azt tudom mondani, hogy Nem olyan érdekesek az estek, mint az első évadokban.ez nagyon érződik.
a huddy dologra meg nem is mondok semmit, mert nekem az nagyon nem.

egyébként az évad nem volt rossz. plusz pont, hogy hallottuk Jesse-t énekelni:)
Nekem már tuti nem hetiben nézős!

Kit-Kat - 2010. 05. 30. 17:30

Maximálisan egyetértek a kritikával, nekem is pont ugyanez a problémám a House-al az 5. évad óta. A finálénak tök jó hangulata volt, meg minden, de a vége…valahogy nem illett oda, az epizódok legnagyobb része meg teljesen felejthető volt számomra. Maximum 5-5,5/10 lenne a pontozásom az évadra, ilyen osztályzattal a legtöbb sorozat instant kasza lenne nálam, de egyszerűen képtelen vagyok rá, ha már egyszer idáig eljutottam.

vöröszoli - 2010. 05. 30. 17:40

nálam ez lesz nyári dara. a változást még nem tudom mennyire fájó, de a harmadik évad környékén a legtöbb negatív komment arra vonatkozott, hogy meddig lehet fenntartani még ezt a formulát érdekesen, majd a negyedik évadban mindenki azt a pillanatot várta, amikor az újakat kivágva visszaveszi a régi csapatát. nem tudom véleményezni ezt a szezont, összes spoilert el is kerültem, ez az első bejegyzés idén, amit elolvastam House-ról, de a sorozat készítőinek azért mindenképp riszpekt, hogy bevállalják a változást, nem ülnek a trónon. szerintem még több ilyen kéne.

Pityuerez - 2010. 05. 30. 17:42

Az Évad nekem is olyan 6/10 a finálé meg olyan 7,5-8-as volt! Nálam marad heti, kiváncsi leszek az első pár részre ami sokmindent eldönthet!
Szerintem nem lesz szappanopera a House-ból, mert komoly írói gárda van mögötte, meg rengeteg lehetőség van még benne!
De talán egészséges lenne ha 8 évadnál tovább nem húznák!
Az még több mint 40 rész annyi idő alatt rengeteg ütős sztori belefér és egy hatalmas finálé is!

Thrasher - 2010. 05. 30. 17:49

ömm, soha nem értettem, mit lehet az “ügyekben” érdekesnek tartani.
egy hasonló “nyomozás” szerintem csak akkor köti le az embert, ha ő is agyal, vagy legalább érti, mi miért történik, itt viszont nyugodtan dobálózhatnának akármivel, 99%-unk úgyse érti.
az “ügyek tárgyainak” személyisége persze más, az simán élvezhető, de azon nem érzem, hogy romlana a szint.
House meg miért ne lenne érdekes, eddig 5 éven át ugyanazt csinálta, most meg megpróbál új ember lenni, ami engem sokkal jobban leköt, mintha idén is csak tréfásan geciskedett volna.

Thrasher - 2010. 05. 30. 17:52

“a sorozat készítőinek azért mindenképp riszpekt, hogy bevállalják a változást, nem ülnek a trónon. szerintem még több ilyen kéne”

jah, annak idején Cameronék elzavarása is merész volt, simán ülhettek volna még a fenekükön velük, a legtöbb néző nyugodtan elnézegette volna még éveken át ugyanazt a szenvedést, amit Chase-zel addig csináltak.

ui.:
az előzőben asszem csúnyán beszéltem,és azért nem ment még át, bocs a munkáért

jjtiller - 2010. 05. 30. 17:58

Dohi: szintúgy, nekem ez a finálé pont tökéletes is befejező epizódnak. Ahogy human írta, egyszerűen leépítették a sorozatot, és ennek “köszönhetően” már abszolút nem volt hiányérzetem, ha pár hétig pihentettem. A sablonos megoldások közül meg attól tudtam már a falnak menni, mikor minden ötletet a kukába kellett dobni, de Wilson mondandójában pont volt egy olyan utalás, amiből House rájött a gyógyírra… Szerettem ezt a sorozatot is, de ha nyári darában kellene/kellett volna lenyomnom, már biztos rég kaszálom…

alannn - 2010. 05. 30. 18:02

Én a 6. évadtól kezdtem el nézni,tehát nem tudom,hogy korábban milyenek voltak a részek,de nekem elég sok unalmas rész akadt ebben az évadban.A finálé kifejezetten tetszett.Következő évben adok még egy esélyt a sorozatnak,aztán,ha nincs változás kasza.Erre az évadra én 5/10-t adok.

Count Adyn - 2010. 05. 30. 18:06

nemtudom, nekem bejött így is_) 6x16meg epic volt^^

payskin - 2010. 05. 30. 18:08

“a huddy dologra meg nem is mondok semmit, mert nekem az nagyon nem”

detto

Lnaughty - 2010. 05. 30. 18:18

Thrasher: én nem nézegettem volna el őket ahogy szenvednek vagy nem szenvednek, csupán az új Team nekem nem szimpi. Nem érdekesek, most komolyan, van akit érdekel Taub meg a felesége.. nekem velük volt bajom, nem a cserével. Én szeretem a meglepit.

Zane - 2010. 05. 30. 18:20

Én ötödik évad közepén vagyok leragadva és alacsony a motiváció a folytatásra ezek után. House javulásával nem lenne bajom, de ha kistörténetek odavesztek, az már rosszabb hír, mindig szerettem az epizódok témáit.

Aquarius - 2010. 05. 30. 18:33

10/10 zseniális rész volt!

makepeace - 2010. 05. 30. 18:34

Az finálé nagyon jó volt, egészen az utolsó 4 percig. Arra számítottam, hogy beveszi a pirulát, visszaszokik, és mi visszakapjuk azt a Houset, aki miatt elkezdtük nézni a sorozatot. Nagyon mérges voltam, hogy így lett vége. Persze sokan erre azt mondják, hogy House is megérdemli a boldogságot?, de ez nem az a sorozat.
Az évad lassan csordogált, volt egy kiemelkedő rész (6×11), néhány jó poén, de ennyi.
Részemről 6/10, de csak azért, mert nálam kevesen szeretik jobban ezt a sorozatot.
Őszintén szólva, kicsit félek a következő évadtól, de amíg Hugh Laurie marad, addig én is.
BTW, nem túl jó előjel az összetört tükör :)

Szab - 2010. 05. 30. 18:36

Az megfigyelhető, hogy a változások rengeteg embert bántanak, bármilyen sorozatról is legyen szó.

Konkrétan a House-ról szólva, egy ilyen jellegű sorozatnál, amiben egy ekkora potenciállal rendelkező fő karaktert és színészt tudnak felmutatni, ott a karakter jellemének változásaira folyamatosan építeni kell. Legalábbis hosszú távon és most már ott vagyunk.

Akik megszerették a karaktert az évek alatt, azoktól nem értem, hogyan tud kevésbé érdekes lenni. Minél összetettebb, annál érdekesebb a dolog. Ja és valósághűbb is, mert ha tudja magáról az ember ha nem, mindenki folyton változik, még ha csak kicsit is.

Az évad szuper volt, a finálé 10/10, maga az évad 9/10.

Söge - 2010. 05. 30. 18:38

Szerintem a botrányosan rossz ötödik évad után egy erős hatodikat kaptunk, nálam ezzel az elmúlt tíz hónappal a sírból hozták vissza a sorozatot. Évadzáró és évad egyaránt 9/10

dodó - 2010. 05. 30. 18:40

Szerintem már régóta számítani lehetett ilyesféle eseményekre, mint amit az utolsó percekben láthattunk. Ennek ellenére nekem tetszett a finálé. Néha tényleg laposak voltak az ügyek, de azért nálam marad hetente nézett sorozatként a House.:)

Dantes - 2010. 05. 30. 18:51

Az ügyek teljesen nullák? Miért? Tán jobbak voltak, az első évadban? Dehogy voltak jobbak.

Csak akkor még egy új sorozat volt, újdonság volt. Most meg már hat év után az az ember kívülről tudja mi fog egy epizódban történni. Variálnak egy darabig, vajon mi a baja, aztán folyamatosan elszúrják, nem találják ki, a végén pedig House hopp…megoldja.

Mellette pedig még történik valami magával House-val, vagy a csapat valamelyik tagjával, és persze kiderül úgy százezredszerre, hogy a betegek hazudnak.

De, ugyanígy, egy nyomozós-rendőrös sorozatnál is ugyanez van, nagyjából minden rész ugyanarról szól .
A helyszínelők minden részben helyszínelni fognak, és egy gyufaszálból kielemzik a gyilkost,
a Gyilkos elmékben jön az ezredik elmebeteg, akit vertek gyerek korában, ezért most baltával aprítja a nőket, és az utolsó pillanatban elkapják majd.

Az persze biztos, hogy kevesebb, az érdekesebb eset, de! A régi évadokban is voltak unalmasabb részek, igaz így a hatodik évadra több a kissé unalmas rész.
De hát amint mondtam, sokat nem lehet variálni, van a beteg, és slussz.

Na most, megnézzük a hatodik évad betegeit, ott volt a gazdag pali a rossz karmájával, meg a diktátor, a nyitott kapcsolatban élő pár, ezek úgy megmaradtak.

Szóval lényeg a lényeg, magán a sorozaton nem lehet sokat újítani, és úgy nagyjából mindig ugyanarról fog szólni. Nagyon ritka az, hogy egy sorozat, újítani tudjon, vagy hogy egyáltalán ugyanolyan érdekes maradjon. Egy idő után minden sorozat kezd egy kicsit unalmasabbá válni, egy idő után akár milyen jó is, csak kifullad. Viszont, a hatodik évadban pont volt pár rész, ami szakított a hagyományokkal, ( House az elvonón, Cuddy-s rész, House összezárva a haldoklóval)és ez jó volt, legalább volt egy kis változatosság.

És épp emiatt, azt mondom jó volt ez az évad is.

5/10? Ennél többet érdemel. Nem közepes ez. Minimum 7 pont. Az első évad meg, 10/10.

human - 2010. 05. 30. 19:04

jobbak voltak, mert most sokszor olyan a betegség, amit az ER-ban egy alap kötelező rutinvizsgálattal elkapnának.

mentalitaultras - 2010. 05. 30. 19:05

A Cuddy-s és a Wilsonos résztől eltekintve sokkal jobb volt, mint a mélypontot jelentő 5. szezon.

ThomassLord - 2010. 05. 30. 19:12

Amikor már 4-5 évad lement, és nem igazán volt jellemfejlődés, meg úgy általában sem sok változás, hasonló (megjegyzem, szerintem jó) koncepciót követtek folyamatosan, akkor nagyon sokaknak ez volt a baja. Mikor az 5. végén bevonult, akkor tudtam, h itt nagy változások lesznek a 6-ban, így is lett, de valahol éreztem, hogy akkor meg mindenki azért fog sírni, hogy jaaaj, ez már nem az a régi House. Erre csak annyit mondanék, hogy: Döntsétek már el, mit akartok!!! Aztán lehúzhatjátok, ha annak nem felel meg.
Szóval én abszolút nem értek egyet ezzel az egész kritikával. Szerintem eszméletlen jó évad volt, soha ekkora karakterfejlődés még nem volt tapasztalható a sorozatban, számomra legalábbis tiszta élvezet volt nézni House átalakulását (hozzáteszem a régit is imádtam), jó irányba és jó úton haladva fejlődött, de nem csak belőle ismertünk meg többet, a többiek is megfelelő arányú figyelmet kaptak. Nekem az esetek is elég érdekesek voltak, egy kis izgalomra, meg a magánéleti szálak közötti átvezetésekre tökéletesek. Utolsó rész csak feltette az egészre a koronát, nekem 10/10, és Hugh Laurie is igen odatette magát főleg a végefelé. Az évad meg minimum 8/10, de inkább 9. És nagyon kíváncsi vagyok, innen hogyan tovább…

drP - 2010. 05. 30. 19:24

nekem nagyon bejött a finálé, 9/10 legalább, az évad is vagy 7-8/10 simán van, szerintem jót tett a vérfrissítés, az új koncepciójú részek. Én nagyon várom a szeptembert, maradok tutira.

nemletezik - 2010. 05. 30. 19:25

Érdekes értékelés, szerintem meg ez a szezon volt eddig a legjobb 9/10. Mert az élet nem a változatlanságról szól. Ha még most is a kezdő team menne a szokásos ügyekkel, és nem lenne semmi jellemfejlődés nem biztos, hogy nézném még. Most már nem az a lényeg, hogy mi az orvosi baja betegnek, hanem az esetek emberi oldaláról szól. Igazán érdekes kérdéseket feszegetnek a készítők minden egyes részben. House személyiség fejlődése meg briliáns. Alig várom mit hoznak ki a 7. évadból.
Ez a sorozat azért több egy helyszínelőknél…

winnie - 2010. 05. 30. 19:32

“Az ügyek teljesen nullák? Miért? Tán jobbak voltak, az első évadban? Dehogy voltak jobbak.”

jobbak voltak. aki írta ezt, nem úgy gondolta, hogy szerinted jobbak, hanem, hogy szerinte jobbak.

“De, ugyanígy, egy nyomozós-rendőrös sorozatnál is ugyanez van, nagyjából minden rész ugyanarról szól .”

az eljárás mindenhol hasonló, de ettől még minden rész teljesen másról szól, csak a váz hasonlít, ráadásul az is csak 60%-ban. ha nagyjából minden rész ugyanarról szólna, nem néznék a népek.

“Nem közepes ez. Minimum 7 pont. Az első évad meg, 10/10.”

ezzel egyetértek, nem közepes, hanem 7-es volt, nekem is tetszett a 6. évad. viszont az 1. évad a közelébe nem ért ennek, a mostani részek sokkal kiforrottabbak, merészebbek. az maximum 5-ös volt. persze régi csapat, de még inkább cameron ftw, de istenem, haladni kell a korral.

danonino - 2010. 05. 30. 19:34

Szerintem jó rész volt az utolsó, jól végződött az évad, és bár tényleg voltak hullámvölgyek, összességében az egész szezon sem volt rossz.

Sokan mondják, hogy rossz volt a vége, mert nem erre számítottak, és vissza kellene jönnie a Vicodin-függő House-nak, de akkor pont elveszne a lényeg. Pont így váltott ki meglepetést a cliffhanger, elérte a célját, ráadásul mellékesen tényleg House is kapott egy kis adag boldogságot.

A szereplő fejlődik, a történet alakul, változik. Ha ugyanott lennénk, mint az 1. évadban, akkor már rég baromi unalmas lett volna. De a sorozat képes megújulni, és ez a cliffhanger is ezt bizonyította.

Egyébként szerény véleményem az, hogy nem lesz zökkenőmentes House és Cuddy kapcsolata, ha egyáltalán 1 résznél többet együtt lesznek. De akárhogy is lesz, az is előre fogja vinni az eseményeket, a karakterek fejlődését és magát a sorozatot.

8/10

winnie - 2010. 05. 30. 19:38

“Ez a sorozat azért több egy helyszínelőknél…”

maximum annyiban, hogy karakterizál, mint a bones vagy a castle. ez azt jelenti, hogy az ügyet nem úgy derítik fel, hogy kilogikázzák, hanem, hogy karakterépítő beszélgetés közben hirtelen megjelenik a nyomozó feje fölött a kis lámpa. én valahogy úgy érzem, hogy “az a több”, ahol tényleg kiderítik a megoldást, és nem csak véletlenül rájönnek.

lájt - 2010. 05. 30. 19:48

Szerintem is jó évad volt! Sőt az egyik legjobb, nem lehet minden évad ugyanaz, sztem érdekes volt és House poénjai ütöttek ugyanúgy

9/10

csőőővan:D

jellycat - 2010. 05. 30. 20:02

Véleményem szerint a 6. évad volt a leginkább átgondoltabb az eddigiek közül, ráadásul a legérdekesebb is, mert abszolút House karakter(fejlődés)e állt a középpontban. Hatalmas változással indították a szezont, ami szerintem nagyon nagy lendületet adott az egésznek. House belátja, hogy változni akar, és megpróbál tenni is ezért. Ezt sikerült elérniük úgy, hogy nem éreztem karakter idegennek a törekvéseit, számomra igenis hihető volt, hogy rájött a régi életét nem folytathatja tovább, mert nem vezet sehova. A Vicodin-függő, önpusztító figurát az 5. évad végével teljesen kifuttatták, egyszerűen muszáj volt váltani. Nekem érdekes és szórakoztató volt ezt a változást nézni, ugyanis azon nézők táborába tartozom, akiknek az orvosi esetek másodlagosak, és a szereplők, kiváltképp House személye miatt tud izgalmas lenni a sorozat. Már az első évadban is leginkább azokat a részeket kedveltem, ahol az ő karaktere vált egyre árnyaltabbá.

Az évad vége pedig azért volt pozitív meglepetés, mert a Vicodinra való visszaszokásnál nagyobb klisét el sem tudtam volna képzelni. Lehet, sokaknak jobban tetszett volna, viszont akkor vált volna igazán önismétlővé az sorozat. Az eddigi negatív végkicsengésű finálékkal szemben üdítő volt látni egy viszonylag pozitív, de mégis „house-os” befejezést, amit remélhetőleg hasonló szellemben visznek tovább az írók.

Az is nagyon tetszett, hogy nem csak a karakterek változtak, de formabontó részek is voltak, nemis kevés, amik külön plusz pont. Arról nemis beszélve, hogy elég sok extrán poénos rész volt, amiken hangosan röhögtem. (pl.: House George Michaelt énekel, vagy eljátszza, hogy meleg)

Szóval nálam most a 6. a kedvenc évad, és alig várom a folytatást.

justy - 2010. 05. 30. 20:34

Nálam sosem volt Lost-szintű rajongás a House felé, de hétvégén mindig szépen leültem s megnéztem. A hatodik évad pedig szerintem jól sikerült. Bejön az új csapat, nekem egyedül Chase volt kedvencem a régiek közül…

mat - 2010. 05. 30. 21:01

Az a gond a sorival hogy muszáj nekik változtatni csak bármit változtatnak pont az veszik el amit annak idején az ember meg kedvelt.

vape - 2010. 05. 30. 21:23

Valahol a 10. rész környékén ragadtam le, de az is nagyon nyögvenyelősen ment. Valószínűleg részemről kasza, az eddig látott részek meg sem közelítik az előző évadok színvonalát. Unalmas, és dögszagú.

Alex - 2010. 05. 30. 21:23

Tényleg van ember, akinek hiányzik Cameron? Ünnepeltem mikor eltűnt, bár attól tartok látjuk még őt… :-(

drP - 2010. 05. 30. 21:34

Alex, ugyanígy vagyok vele, nekem nem hiányzik, bár amióta nem volt a csapat tagja, nem sok vizet zavart, de mindig sajnáltam a rá szánt pár percet. Ráadásul számomra az is nagy pozitívum volt az évadzáróban, hogy úgy néz ki, egy időre 13 is eltűnik, bár tudom, hogy sokaknak fájó lesz a hiánya. Bárcsak vinné Boremant is :-)

Evok - 2010. 05. 30. 21:37

Sajna nekem ez a hatodik évad hanem is durván, de folytatta az 5. elején elkezdett lejtmenetet. (az 5öst legalább lezárták egy ütős fináléval). Komoly változások kellenek a sorozatba, és most már szappanopera szinten is, ami miatt sztem még élvezhető a sorozat úgy a 3. évad végétől kezdődően. Persze nekem így orvostanhallgatóként picit más a nyomozós rész, mint a legtöbb embernek, de jó ha tudjátok (bár sztem legtöbben másoktól hallhatták már) h jó pár részen át fogtam a fejem, h ez most komoly-e, vagy mi van… Persze a brutális baromságokat, laikus szemmel az emberek mind jó kis wtfeknek fogják fel… Nem azt mondom h végig orvosilag egy szemvényvesztés volt az egész, de ugy a harmadik évad utáni részeken nagyon erősen ez a tendencia. Nekem a house, wilson, meg a brilliáns párbeszédek meg eszmefuttatások mentették meg a sorozatot igy a 6. végéig (amiből ugyszintén fogynak ki az írók lassan). Azért egy-két évad még belefér, de nem több semmikép. Asszem Laurie- nak még 2re vam szerződése hivatalosan. Aztán már nem kéne meghosszabítania sztem… Évad 6/10, uccsó rész 7/10

Dantes - 2010. 05. 30. 21:42

human : Ezt én nem tudom, nem vagyok orvos. Lehet hogy a hatodik évadban túl egyszerű betegségek voltak, amik a Vészhelyzetbe valók, fogalmam sincs erről.

rbrt - 2010. 05. 30. 21:44

“Szab – 2010. 05. 30. 18:36…”

teljesen egyetértek a hozzászólásoddal.
Én csupán annyit sérelmezek az utolsó részekben, hogy kicsit hirtelen volt ez a Cudy és House egyesülés…olyan szempontból nem, h már néhány évad óta erre fejlődik mindkét karakter, de az utolsó pár percben ilyen sután megoldani, valahogy elhibázottnak tűnik
De mielőtt mindenki leoltja ezt a szálat, gondoljon bele, hogy ennek a lépésnek valamilyen szinten következnie kellett az eddigi évadok alapján, és az iróknak is új fordulatokat kell hozniuk, mert különben kit érdekel még egy 6. évad…
Valamint gondoljatok bele mennyi lehetőséget rejt, akár egy teljes évadra is az, hogy House megpróbál klasszikus párkapcsolatban funkcionálni. Minden lehetőség adott egy nagyszerű 7. évadhoz :)

winnie - 2010. 05. 30. 21:45

“Tényleg van ember, akinek hiányzik Cameron? Ünnepeltem mikor eltűnt, bár attól tartok látjuk még őt… :-(”

már megrtuk, hogy vissza fog-e térni és ő volt a legjobb karakter, so persze, hogy van, akinek hiányzik.

winnie - 2010. 05. 30. 21:45

“Az a gond a sorival hogy muszáj nekik változtatni”

nem muszáj. miért lenne muszáj? ők akarnak változtatni.

Söge - 2010. 05. 30. 21:53

@Evok: szerintem nem kell hogy egy orvsos sorozat pontos legyen… Nem realityről van szó, nem dokumentumfilmről… ez olyan mintha egy rendőr azt mondaná hogy a Cobra11 nem valósághű. Nem az. De nem is várja el senki.

technopeter - 2010. 05. 30. 21:54

szerintem már elég laposak a részek, pedig nagyon szeretem a sorozatot, csak sokszor kicsit unalmas legtöbbször a sablon story. viszont az évadzárókra mindig hozzák a szintet, mint szerintem most is , nagyon jó volt az évadzáró. még adok azért esélyt a következő évadnak:)

sááá - 2010. 05. 30. 21:59

Mindig jó elolvasni ezeket a kritikákat, mert általában homlokegyenest más véleményem van :)
Szerintem ez az évad egyszerűen zseniális volt, talán második után a legjobb.
Azt viszont aláírom, hogy ez már nem az a sorozat, mint ami az elején volt (egyébként már a negyedik évad óta más), és ez lehet hogy valakinek nem tetszik.

Desperate HOUSEwife - 2010. 05. 30. 22:26

Annyira nehezen tudom elhinni, hogy van ember, aki a House-t az orvosi esetek miatt nézi. Persze, hogy az adja a keretét a dolognak, de ez igazából egy kőkemény karakterdráma. A hetibetegek felét sem tudnám most visszaidézni, de azt, hogy mi mindenen mentek keresztül a főszereplők az egyes évadokban, bármikor.
Ez az évad valóban hullámzott, végig azt éreztem, hogy nem merik meglépni azt, aminek lefektették az alapjait és amivel évek óta húznak minket, de jött a finéálé és az utolsó jelenet, és igen, bevállalták, és gyönyörűen fel is volt építve. RESPECT. Nekem ezzel a húzással vált teljessé a kép, és Lucas, meg miden, ami gyenge volt ebben az évadban értelmet nyert, és talán nekem ez is lett a kedvenc House finálém. Mert azt már tudjuk, milyen mélyre képesek menni a depresszióban, letasztani a karaktereket a lejtő aljára, de hogy képesek egy évadot pozitívan és optimistán zárni, az új volt, és remekül működött. Tudják ők ezt is, és végre merik is, ezek után pedig nagyon-nagyon várom a 7. évadot. És nem, nem fogja elerontani a karaktert a kapcsolat. Szerintem csak érdekesebbé teszi.

cyborgwings - 2010. 05. 30. 22:30

hogy hiányzik-e valakinek cameron? o/
részemről, akik nem hiányoznának, de egyáltalán semennyire: taub a legelső helyen, foreman pedig szorosan mögötte (na jó, ez kicsit perverzül hangzik. mindegy). cuddy rendben van mint karakter, de annyira jó lett volna, ha anno más színésznőt választanak, mert lisa edelsteintől falra mászok. egyedül miatta nem örülök a finálé végének, pedig amúgy szerintem állati klassz húzás volt az írók részéről.

jjtiller - 2010. 05. 30. 22:33

Söge, remélem nem gondoltad komolyan ezt az összehasonlítást…

symor - 2010. 05. 30. 22:39

Elsőként azt tenném hozzá, hogy a House már régóta nem ugyanaz, mint volt.

Másodikként, hogy végre megunta magát annyira, hogy ugyanilyen is maradjon. Tyúklépésben változtatni kezdett, a doktorunk lassú, döccenőktől sem mentes gyógyulási folyamatát követhetjük figyelemmel. Ehhez jön egy lassan ténylegesen idegesítő Cuddy magánéleti-szál és a hangvétel átalakulása az esetek viszonyában.

Valamit tenni kellett a sorozattal, ez az évad pedig egy viszonylagos átmenet lehet valami más, a sorozat egészét lezárni tudó jóságba.

Mennyi ideje lehet még a House-nak, legfeljebb két érdemes évadot látok előre. Ez alatt be kell fejezni, vagy túl terjengőssé válik. Ez az út épp megfelelő rá, csak bátrabban folytassák.

zdawg - 2010. 05. 30. 23:16

a pontozástól ugyan eltekintek, mert megint az van, hogy jönnek a kommersz ízlésű rajongók és hajigálják a 10/10-eket, mintha ez valami vallás lenne.

a helyzet ettől függetlenül az, hogy a finálé teljesen jó volt. a cliffhanger meg logikus volt, bár hirtelen jött és kicsit tényleg összecsapottnak hat(hat)ott.

az egész évadban erre építettek, hogy milyen lenne egy boldog house, egy rendes house és szerintem pont itt van a lényegi elem, ami folyamatosan háttérbe szorította a heti eseteket. merre fejlődik house? az más kérdés, hogy ez lehet valakinek nem tetszik, azonban úgy gondolom, hogy a hatodik évadban nem könnyű kreatívnak maradni, ráadásul a néző mindig elvárja, hogy olyat kapjon a kedvenc sorozatától, amitől a fejét leteszi. így vagy az van, hogy minden megy a maga medrében és marad a régi, a megszokott, ami unalmassá válik, vagy az, hogy újítanak, akkor meg az veri ki a biztosítékot. a house esetében viszont elmondhatjuk, hogy az írók logikusan építkeznek, próbálnak előre menni, úgyhogy ezért szerintem dícséret illeti őket.

Söge - 2010. 05. 30. 23:18

@jjtiller: nem a sorozatokat hasonlítottam össze hanem a szituációt:P

Juppy - 2010. 05. 30. 23:27

Bár nekem viszonyítási alapom nincs mert az 5. az első évad amit nézek, de nálam mint sorozat 9/10-et érdemel! Az évadzáró 10/10

Juppy - 2010. 05. 30. 23:27

bocsánat természetesen a 6. évadra gondoltam csak már kicsit késő van

jjtiller - 2010. 05. 30. 23:59

Szerintem nagyon nem ugyanaz a szituáció, talán te is más szinvonalat vársz el, mikor leülsz a haverokkal megnézni egy nb1-es meccset, és mást, mikor a vb-t… Egy magát komolyan vevő sorozat igenis legyen valamennyire hiteles, pláne azért, mert milliók nézik, és nem mondjuk virágkötészetről van szó, hanem az emberi testről

ab_aevo - 2010. 05. 31. 00:03

nekem az évad és az évadzáró is tetszett de a cliffhanger a végén…hát az nagyon nem tetszet… én arra számitottam az lesz a vége, house észreveszi, hogy csak a falat csókolgatja utána rázoomolnak a szájára és hopp bekapja a pirulát.

elektronik - 2010. 05. 31. 00:03

én úgy érzem ebben az évadban azok a részek voltak a legjobbak, amik nem a megszokott formulát követték. pl. lockdown

human - 2010. 05. 31. 00:04

“Érdekes értékelés, szerintem meg ez a szezon volt eddig a legjobb 9/10. Mert az élet nem a változatlanságról szól.” És ahogy az életben, ha más irányokba változnak a dolgok (a hosue és én) akkor váltani kell, főleg mert csak egy sima sorozat

winnie - 2010. 05. 31. 00:05

és ki dönti el, mi a vb és mi az nb1? ez parttalan vita és OFF is. a house, mint minden sorozat, valamilyen szinte hiteles – és, mint minden sorozatban, vannak benne neccek. az írók ezt mondják, hogy hiteles vannak orvosszakértőik, persze, egyszerűsítgetnek, dramatizálnak (ha nem tennék, gáz lenne), fordítva tartanak röntgeneket, de az ilyesmi nem újdongás.

OFF vége.

Kaktusz - 2010. 05. 31. 00:14

Ez a cliffhanger nem is volt annyira cliffhanger. Rég fejeződött be úgy House-évad, hogy a végén inkább valamiféle jóleső elégedettség lett úrrá rajtam, illetve ha belegondolok, még sosem volt ilyen. Szóval én nem kaparom a falat őszig, viszont biztosan ott leszek a 7×01-nél.

Nekem egyébként bejött ez az évad, mivel minden, ami történt adott értelmet az előző évadnak (illetve konkrétan a finálénak és a 6×01-02es résznek), hiszen ha visszaszokik, akkor a rajongótábor másik fele lett volna elégedetlen, hogy “úgyis tudtuk, hogy ez lesz”, emellett teljesen súlytalanná vált volna sztem az, hogy tényleg végigcsinálta a rehabot és le akart szokni. Én valahol még az 5. évad közepén szálltam ki 3-4 hónapra, de a fináléra visszacsábított a kíváncsiság, és a 6. évadot végignézve azt kell mondjam, nem bántam meg.

Az meg, hogy változik a sorozat, sztem teljesen természetes dolog (ahogyan az is érthető, hogy a nézők ezt néha nehezen viselik:)). De sztem ha megnézzük, 2-3 évadonként kb minegyik sorozat valahogy másmilyenné válik, legalábbis amiket én nézek és most járnak az 5-6-7. évadban.

human - 2010. 05. 31. 00:35

“Az évad vége pedig azért volt pozitív meglepetés, mert a Vicodinra való visszaszokásnál nagyobb klisét el sem tudtam volna képzelni. Lehet, sokaknak jobban tetszett volna”

Na ez az amit eddgi senki sem írt 8hopp egyvalaki mégis), de már csomóan emlegették hogy ezt várták sokan. Nem. Én absz nem azt vártam, hogy visszaszokjona vikodinra, de ez a szappanoperás fordulat vicc volt. Meg volt alapozva? Hol? Max House részéről, Cuddy végig párkapcsolatot tolt az évadban.

JimmyL - 2010. 05. 31. 00:41

en jol szorakoztam iden is. sot, nekem tetszett House karakterfejlodese. Az ev eleji nyito resz meg szamomra all-time-best…

Az ugyek viszont tenyleg 0-ak lettek…

jellycat - 2010. 05. 31. 01:06

human: úgy értettem, hogy a Vicodin téma benne lógott a levegőben az utolsó pár részben egyértelmű volt, hogy egyre jobban fáj a lába, és egyre inkább egyedül marad. Így visszaszokás igencsak benne volt a pakliban, nem csoda, hogy sokan számítottak rá.

Hogy a Cuddy-s dolog mennyire volt/nem volt megalapozva. Ahogy írtad, House-nál egyértelműen. Cuddy-ról a vége felől nem sokat tudtunk, csak annyit, hogy együtt van Lucas-szal, plusz a fináléban bedobták egy eljegyzés dolgot. Viszont az évad alatt többször el lett hintve, hogy neki a biztonság a fontos, mert meg akar állapodni, egy megbízható pasi kell neki stb stb. és Lucas inkább egy “ha ló nincs…” típusú választás volt. Arról nemis beszélve, hogy hányszor volt lelkiismeret furdalása House előtt a kapcsolata miatt. Plusz tisztában volt vele, hogy House hogy érez iránta.

Nálam a fentiek elég motivációnak tűnnek, hogy a végén rájött, Lucas-szal megpróbálta, de nem jött össze. Az már ízlés dolga, ha valakinek ez szappanoperás effekt, vagy egy lehetséges kimenetele egy olyan történetnek, ami eddig nem bővelkedett pozitív fordulatokban.

Cirmoscica - 2010. 05. 31. 02:23

Tökre vártam már ezt a kritikát; hogy ti (human, winnie) mit gondoltok az évadról és a fináléról.
Azzal egyetértek, hogy ez teljesen másmilyen, mint az első (3) évad volt, de így a 6. évadot látva szerintem nem feltétlenül rosszabb a második 3 évad, csak, hát… más. Akár egy teljesen más sorozatnak is nevezhetnénk, mert az egésznek a hangulata tökre megváltozott.
A finálé végén meg – mivelhogy lány vagyok – teljesen elolvadtam. Erre vártam 6 éve. Csak aztán ennél csöpögősebb ne legyen már, remélem nem fogják elszúrni az írók.

Azt még elmondanám, hogy ebben az évadban én is csomószor csak megnéztem az epizódokat, ott, abban a pillanatban végigizgultam, de már csomóról azt se tudnám elmondani, hogy mi volt a lényege. Persze, nyáron majd újra lesz nézve, hogy szépen mondjam, de régebben sokkal jobban benne voltam az eseményekben. Lehet, hogy idén már csak a Huddy-csókra vártam, és a többi történést ki is zártam az agyamból, mert azok fölöslegesek voltak ilyen tekintetben. :)

És, bár a készítők egyre csak azt mondják, hogy ezek a karakterek nem megváltoznak az évadok során, csak egyre többet tudunk meg róluk. Hát ez olyan magyarázkodás-szagú, mint a sicc. Az első évados Cuddy nem mondott volna ilyeneket, mint utóbb szokott, és ez House-ról is elmondható.

Engem az elején is inkább a karaktertörténések érdekeltek, mint az esetek, de azért ez utóbbiak is kellettek oda, mert a túl sok karaktertörténés se jó. Kell valami agyafúrt dolog a háttérbe. Ebben az évadban meg az volt a meglepő (és unalmas), amikor a normális formulát követték és nem sok karaktertörténés zajlott.

Ahogy már írtam, a végén majd’ bepisiltem attól a jelenettől. És ezzel a fináléval megintcsak realizálódott bennem, hogy már nincs sok évad hátra.

És még annyi – ezt már többször is jeleztem itt -, hogyha nem Hugh Laurie lenne House, már rég abbahagytam volna a sorozatot. Valahogy… bármit csinál, nekem azt látnom kell. Ne értsetek félre. De egyszerűen zseniálisan – hihetően – alakít. Lisa Edelstein (Cuddy) meg nekem nem mindig túl meggyőző, meg Omar Epps (Foreman) sem. De a többiek igen.

doki - 2010. 05. 31. 09:29

Human, eddig már 5 évadon keresztül húzták egymás előtt a mézes madzagot. Cuddy párkapcsolatban volt ugye, de eddig többször is összejöhettek volna, a párkapcsolattal csak House-t akarta elfeledni, továbblépni, de nem jött be.

Ha nem is öt, de az utóbbi két évadban, vagy legalább a harmadik évad óta van köztük feszültség. Nagy merészség összehozni olyan párokat akik sorozatok főszereplői, valami ilyesmit írtatok ti is egyszer egy sorozat kapcsán. Ugyanis a feszöltség miatt nézik sokan.

Szóval nemtom miért akadsz fel azon, hogy összehozták őket, régen még ti is sakkoztatok, hogy Cuddy vagy Cameron. Az évad jó volt, az ötöst elismerem, mert volt ingadozás. A finálé nagyon jó lett.

karit - 2010. 05. 31. 10:59

Az első években a heti rejtvény-verkli mellett az akkor még kötelező ambuláns rendelések sziporkái dobták fel nekem a részeket; az a vonal nagyon hiányzik. Ha jövőre se lesz, kihúzom House-ból az infúziót és inkább bepróbálom a grészklinikát vagy mégeccer a “Dr. Shephard best of gerincműtétei”-t.

Gmeister - 2010. 05. 31. 11:16

Nekem bejött az évad úgy összességében. Sosem a kórházi esetek miatt néztem a sorozatot (egy kettőt kivéve nem is értettem sosem, hogy mi a bajuk), hanem a karakterek miatt ebből pedig kaptunk rendesen az idén.

A záró képsor viszont annyira klisés volt, hogy fáj. Két mp-ben összecsaptak az évad végére egy Happy Endinget aminek semmi alapja nem volt…

Ezek alapján a 6. évad 7/10 a záró rész 5,5/10, mivel semmit nem tett hozzá az évad hangulatához és a záróképsor kifejezetten közhelyes lett.

nemletezik - 2010. 05. 31. 14:33

Úgy látszik két táborra szakadt a nézőközönség, Szórakoztató orvosi krimi vs. Karakterdráma. Most az utóbbi felé megy a sorozat és ez sokaknak nem tetszik. De az a döntő, hogy usákoknak mi jön be. Mert szerintem azért mentek ilyen irányba mert így több rajongót tudnak megtartani. Én szvsz a karakterfejlődés miatt nézem a sorozatot az esetek meg csak a hab a tortán.

Amúgy nekem a Cuddys rész teljesen hihető. Mindig kedvelte House-t de nem gondolta, hogy működhetne a kapcsolat. Az utolsó részben House az amputáció mellett érvel (amit a régi House semmiképpen nem tett volna meg), ez szimbolikusan azt jelenti, hogy rájött, hol siklott ki az élete és megpróbál változtatni rajta. A döntésével végül nem sikerült megmentenie a lányt, de saját magát igen attól, hogy visszaváltozzon. Cuddy belátta, hogy az ok ami miatt nem jött össze House-al eltűnt és megér egy próbát a dolog. Következetlen lenne a történet, ha nem jutalmazza meg a főhőst a szezon végén. Én azt mondom, ha visszaszokott volna a vicodinra újra az 5. évad jöhetne a 6. után, na akkor kaszálnám a sorozatot.

Maala - 2010. 05. 31. 14:37

karit: azért több ambuláns sziporka volt, mint 4 éve… Gondolom ez úgy megy, hogy olvasnak valami nagyon nevetséges sztorit, aztán belerakják. :D Manapság profibbak az orvosok, nah. /sarcasm

Nekem őszintén szólva nagyon egyértelmű volt, hogy House a Vicodinra fog visszaszokni, és “érthetőek” is voltak a motivációi is, ha esetleg megtenné. Mármint House szinten… Hisz mondja az utolsó előtti rész végén, hogy mindenki boldog körülötte, csak ő nem – és ezt meg is mutatták nem 1x -, és hát mi emberek önzőek vagyunk, ilyenkor nem elégedünk meg más boldogságával. :) Végül aztán mikor végképp úgy látja, hogy nincs értelme mások boldogságának a hajtóereje lenni, ha ő maga nem örömbódottá’, elhatározza, hogy akkor letojja az egészet. Eddig tök érthető, köszönjük, Captain Obvious. De hogy aztán miért jön Cuddy, és miért pont most, mindenféle megalapozottság nélkül… Hát én úgy érzem, csak a dramaturgiai hatás miatt, sajnos.

Persze ott van az, amit @jellycat mond, hogy amikor Lucassal komolyra fordultak volna a dolgok, akkor már nem tudott magának hazudni, meg a másikat sem megbántani… DE KÖNYÖRGÖM, egész évadban mást mutattak, azt, hogy a szikrát, ami köztük volt, elnyomta az anyai ösztön, meg a biztonságra vágyódás.
Igen, minden oka meglett volna rá, hogy azt tegye, amit tett, Cuddy, egyszerűen csak furcsa, hogy meg is tette. Nem várt, leböbbentő (nem elírás), és… bah, fuck yeah. Majd túlteszem magam rajta. :)

winnie - 2010. 05. 31. 14:37

“De az a döntő, hogy usákoknak mi jön be. Mert szerintem azért mentek ilyen irányba mert így több rajongót tudnak megtartani.”

amerikában sose a karakterdráma volt a menő, esett is a nézettség. ezt ők is tudják, de épp ezért nem azt tették, ami az egyennézőknek bejön.

Desperate HOUSEwife - 2010. 05. 31. 15:53

Csak azért, mert most két főszereplő kapott egy szerelmi szálat, ne legyen már szappanopera. Abszolút nem volt erőltetett, légből kapott vagy nyálas. A House/Cuddy dolog az első közös jelenetük óta ott van a levegővben, volt úgy, hogy csak flört, cívódás szintjén, de amikor kiderült, hogy van itt history is rendesen, na akkor már egyértelmű volt, hogy ez sokkal mélyebb. Mindkét oldalról. Cuddynál talán a 2. évados Who’s Your Daddy vagy a 3. évados Words And Deeds tette számomra egyértelművé, House-nál végig ott volt. Ez a két ember több, mint 20 éve ismeri egymást. Pont ebben az évadban, a Known Unknownsban el is mesélik a történetüket, amibőn kiderül, hogy a megismerkedésük óta kölcsönösen lezáratlan ügyek voltak egymásnak, és mióta újra egymás életébe keveredtek, azóta harcoltak az elkerülhetetlen ellen. Cuddy biztonsági lépésként választotta Lucast, de eleve halálra volt ítélve a dolog.
Nagyon is meg volt ez alapozva, szerintem a legtudatosabban végigvitt szál az egész sorozatban.

nemletezik - 2010. 05. 31. 16:27

“amerikában sose a karakterdráma volt a menő, esett is a nézettség. ezt ők is tudják, de épp ezért nem azt tették, ami az egyennézőknek bejön.”

Nem tudom, szerintem a lemorzsolódás elkerülhetetlen volt úgyis. Ott is a profit hajtja őket, szerintem ezzel a lépéssel több nézőt tartanak meg, ezért írták így. Az mindenesetre igaz, hogy a kezdő koncepciótól teljesen messze kerültek ezzel.

Tücsök@ - 2010. 05. 31. 16:38

Pfff :D
SZERINTEM: Szuper évadzáró volt… mi több nagyon is jó évad! Mondjon valaki nekem egy sorozatot, ami 6 éve megy és még mindig a csúcson van, minden része topp, és tátott szájjal ülsz a vége után még 2 percig. Szerintem ilyen nincs, pedig nézek egy párat!
Nekem a House olyan,hogy(lehet voltak hullám völgyek) de azért minden rész leköt, tudnak meglepetést okozni, jókat nevetek House beoszlásain, szeretem a karaktereket.
Szerintem az évad 9/10 évadzáró 10/10!

winnie - 2010. 05. 31. 16:43

“Nem tudom, szerintem a lemorzsolódás elkerülhetetlen volt úgyis.”

szó sincs róla, ld. a másik karakterizálós nyomozós sorozatot, az ncis-t, ami a 7. ávadjára ért el sorozatrekordot.

” Ott is a profit hajtja őket, szerintem ezzel a lépéssel több nézőt tartanak meg,”

külön kell választani azokat, akik írják a sorozatot a stúdiótól, ami gyártja, és a csatornától, ami megveszi és leadja. három különböző csoport – három különböző érdek. az íróknak fix fizetésük van, őket nem befolyásol semmi profit.

Squazee - 2010. 05. 31. 17:29

Voltak részek, amik nem igazán jöttek be, de nagy átlagban egy szép, remek évad volt ez, én egyáltalán nem panaszkodom rá, egy 7/10-est simán érdemel, sőt.

Skate - 2010. 05. 31. 18:24

Az évadnyitó rész tetszett a szürreális buktatóival is. A csúcspont a diktátoros rész volt, utána lejtmenet. A legjobb részek az évadban, ahol konkrét esett nagyon háttérbe szorult. A finálé felemás volt, de tetszett. Az évad 5/10-nél kicsit jobb, a finálé 7/10.

Szab - 2010. 05. 31. 20:55

Egy történést a hetedik évadból szerintem előre meg lehet tippelni. Ugye Cuddy nrm tud a Chase vs. Diktátor dologról és most hogy együtt lesznek elvileg House-al, tutira előkerül előbb-utóbb valahogy és abból lesz majd gubanc.

Maminti - 2010. 05. 31. 23:40

Én is azok táborát gyarapítom akik nem értenek egyet a kritikával.

Nálam a House a negyedik évad második felétől már lekerült “a nézzük meg rögtön az új részt” listáról. Sőt az előző évadot több hónapra abba is hagytam. A 6. évad viszont nekem üdítő megújulást jelentett. Több olyan formabontó rész is volt ami szerintem nagyon ütősre sikerült kezdve az évadnyitóval.

Igaz a szint hullámzott egy kicsit, de átlagban a színvonal messze magasabb volt, mint az előző két évadban. Az évadzáró pedig nekem eddig az idei szezon legnagyobb pozitív meglepetése. És bár lány vagyok nem az utolsó pár perc miatt (ami szerintem sem szappanoperás fordulat).

Részemről nagyon szorítok Laurie-nak, hogy megkapja végre a megérdemelt Emmy-t.

Moonyfoot - 2010. 06. 01. 01:47

Egyetértek az előttem szólóval. Nem értem ezt a kritikát. Ha meg ugyanazt nyomatják 6 évadon át, akkor tuti beleuntunk volna. Emberek, karakterfejlődés… House számára tarthatatlan volt ami előtte volt. Amúgy meg attól még bunkózott egy csomót, csak nem volt elviselhetetlen. Gondoljunk már bele, most komolyan azt vártuk volna, hogy következetesen még nyomorultabb lesz? Szerintem remekül kihozták az évadot a végére. Szerintem hiteltelen lett volna ha még tovább szenved a köcsög vagyok szállal. Az évad semmiképp sem 5/10, nálam jóval magasabb és várom a következő évadot, hogy hogyan boldogul House egy kapcsolatban.
Szóval szerintem az évad elmegy 8/10nek is. És hála istennek Cameron kikerült Chase mellől, aki így nagyon jófej karakter lett.
És best moment of seasonnak kikiáltanám a Foreman, Chase és House énekelnek dolgot xD De Wilson pornó is ott van.

winnie - 2010. 06. 01. 08:30

“Nem értem ezt a kritikát.”

pedig le van írva, hogy mi miért. akiknek nem tetszik most a house, kommentekben is leírták mi miért. azt azért ne várd, hogy valami mindenkinek bejöjjön. vegyél egy sorozatot, ami neked nem tetszik, azt is sokan nem értenék, hogy miért nem tetszik neked.

Ax3stazy - 2010. 06. 01. 12:56

Örülök hogy nem mindenki ért egyet a kritikával, egyrészt mert az 5/10 értékelés vicc, ez azt jelenti hogy nem is ajánlanád nézésre, másrészt jo a sok különböző vélemény.
Egyébként ez a pontozás elég furán működik, ha a Cleveland 6-7 pontot kap House 6.ik évad meg 5 öt.
Értem én hogy mások az ízlések, meg hogy mások írják a kritikákat, de azért ez így nem korrekt.
A cliffchanger alapozatlan és kiábrándító volt számomra is, de szívesen néztem meg minden részt és élveztem is, és ajánlom mindenkinek.
7/10

winnie - 2010. 06. 01. 13:15

“Örülök hogy nem mindenki ért egyet a kritikával, egyrészt mert az 5/10 értékelés vicc”

az miért lenne vicc, hogy közepes lett a house 6. évadja valaki szerint? mit mondasz azokra, akik szerint 2-es vagy 3-as az évad és kaszálták?

(hmm, mostanság ez a divat, hogy valaki azzal kezdi a véleményét, hogy másokat szólogat le? ha ebből sport lesz, jön a következő kommentelő, aki leírja, hogy örül, hogy nem mindenki ért egyet a te véleményeddel, főleg, hogy a 7/10-es értékelés egy vicc.)

akinek ennyire nehéz elfogadni egy random véleményt, annak a kritikák olvasása nem jó választás.

“ez azt jelenti hogy nem is ajánlanád nézésre”

egy ikszedik évados sorozat esetében a pontszám nem ajánlás kérdése, hanem az eber által jónak tartott sorozat éppen aktuális megítélése. nem arról van szó, hogy nézős, vagy sem, hanem, hogy a nézősek táborában milyen helyet foglal el.

“Egyébként ez a pontozás elég furán működik, ha a Cleveland 6-7 pontot kap House 6.ik évad meg 5 öt.”

mi benne a fura? a clevelandet nem human értékelte. más nyilván más sorozatra más osztályzatot ad. a sorozatok évadkritikáit csak olyanok tudják megírni, akik végignézték az adott évadot, ergó szeretik a sorozatot. tehát nyilván nem 1-2-3-4 pontokat fognak adni.

a kommenteknek épp ez a lényege, hogy mindenki leírja, hogy mit gondol az évadról (te is megtetted a felvezetés után), az olvasó pedig a sokaság véleményét dolgozza fel, nem csak a fő kritikusét – csúnya is lenne, ha mindenkinek a véleményét egyenként elemeznénk:) a kritika nem ítéletmondás, hanem afféle apropó, terep arra, hogy mindenki ítéletet tudjon mondani.

Wysa88 - 2010. 06. 01. 13:30

Lockdown-nál cancelt nyomtam, egyszerűen nézhetetlen lett. Kár érte :(

gromit - 2010. 06. 01. 17:23

Nálam nem is simán heti nézős, hanem mindig várós/rögtön nézős. Az évad meg nagyon tetszős.

Kicsit elfogult vagyok, elismerem, nem szoktam kórházas sorozatokat nézni, csak Hugh Laurie miatt álltam neki még a legelején, mert ő nagy kedvenc. De míg egy Stuart Little-t mondjuk megnézek (nem röhög! :) ), addig egy House-ra nagyon rá tudok cuppanni. Mert jó, és érdekel, és leköt, és szórakoztat. És mivel nem én írom, nyilván vannak benne részek, megoldások, amik nem tetszenek, de összességében véve továbbra is, sőt, idén sokkal jobb volt, mint tavaly. (Értsd 6. vs 5. év)

Ragyogó ötlet volt annó ez a tkp orvosnyomozós koncepció, de már akkor is örültem neki, h van benne más is (egy jó adag humor, mondjuk), mert míg Poirot-nál vígan találgatok, h ki a gyilkos, Sherlock Holmesnál már szoktam tudni zsörtölődni, mikor Holmes bejelenti, h úgy mellékesen küldött még egy táviratot vhova, amire kapott választ, és akkor most már tudja. Nem fair, esélyem sincs magamnak találgatni, ha hiányzik a háttérinfó (Holmesnál a távirat, House-nál mondjuk egy orvosi diploma).

De ha már nem tudok tippelőst játszani, kapok helyette mást, kiegészítő klinikai eseteket, poénos beszólásokat, egy erős karaktert, aki önmagában is érdekes eset, és engem igenis érdekel, h mi van vele. (Belegondoltam, érdekes, h míg az In Treatmentet borzasztóan nem kötött le, az utsó előtti House-rész viszont mennyire igen. Tuti karakterfüggő a dolog.)
House változott, ez tény, de attól ő még mindig House. Pl szép és nemes tett volt, ahogy segített a vietnámi veterán szomszédon, és igazán house-osan bunkós volt, ahogyan segített a vietnámi veterán szomszédon. Meg ahogy Wilsonnal szivatták egymást, majdnem egész évben.

Mostanság valóban ritkán jutunk el a klinikára, de heti járóbetegek helyett ott vannak az egyéb állandó szereplők, akik néha akarják-ha nem alapon ki lesznek diagnosztizálva, mintha klinikai esetek lennének, amik ugye vmilyen ponton összekapcsolódnak a főesettel. Nekem is kicsit elegem volt Taub már házasságából, de a párhuzamok-összefonódások miatt még az is beleillett. (Szemben mondjuk a tavalyi 13&Foreman+kísérletes szállal, ami iszonyúan nem érdekelt, és csak úgy lógott a levegőben.)

Vki szerint fentebb csak dramaturgiai fogás volt a vége. Sztem meg pont erősségük a dramaturgia, az évadnyitó nyitánya alatti “Help me”-től az évadzáró Help Me-ig nagyon jól fel lett építve az egész évad. Vagy legalábbis a keret, meg a fő szál (House boldogságkeresése (vagy boldoguláskeresése)), aztán meg kaptunk még mindenből egy kicsit, drámát, humort, más nézőpontot, változatosságot. Engem megvettek vele. Nem mondom, h könnyen meg lehet engem venni, de lehet, csak csinálják jól. Sztem jól csinálták.

A zárásról külön. Tavaly az utolsó előtti rész után vártam, h nem is volt igazi a dolog, és majd az utolsóban szépen felébred. Aztán szépen elhitették velem, h á dehogy, nincs igazam, ne legyek már ilyen pesszimista… aztán hopp, egy csavar. És ledöbb.

Idén vártam, h vhogy összejönnek. Nem tudtam, hogyan, mikor, és persze megint elhitették velem, h á dehogy… aztán jött a vége, én meg azon tanakodtam, vajon hány bogyót fog kirázni az üvegből (és ha túl sokat, ki fog megint rátalálni, és még idén kiderül-e…), de közben szurkoltam is, h ne, mert akkor kezdődik minden elölről… de nem lehet mégsem minden elölről, mert azóta túl sok minden történt, egy megkeseredett House lehet, h house-osan tudott volna bunkózni, de korántsem biztos, h az szórakoztató lenne. Nagyon mélyre esett volna, nehéz lett volna felkaparni.
Aztán az utolsó jelenetnél ugyanúgy meglepetten meresztettem a szemem, mint House :)
Igen, lehet említeni dramaturgiát és hatásosságot, abban a pillanatban váratlanul jött, de sztem az évadot nézve egyáltalán nem volt váratlan fejlemény. Cuddynak előbb-utóbb szembesülnie kellett azzal, h Lucas csak egy pótlék (House-é), ahogy Lucas House-nak is csak egy pótlék volt tavaly (Wilsoné). És nekem nem hiányzott a fináléból és az azt követő még x részből, h hogyan zajlik az eljegyzés, a bizonytalankodás, a tanakodás, a szakítás, a magyarázkodás, még vagy 28 jelenet a témában… szóval, sztem pont hogy nem ment át szappanoperába :)

Szóval nekem nagyon bejött a 6. évad. És gyanítom, h amíg Hugh Laurie nem unja House-t, addig én se fogom unni Hugh Laurie-t és House-t :)

Bocs, kicsit hosszú lett. És persze magánvélemény.

eranett - 2010. 06. 01. 19:04

@gromit Egyetértek, és főleg azzal, hogy amíg Hugh nem unja meg House-t, addig mi is élvezhetjük a sorozatot. Már csak az Ő “játéka” is lenyűgöző, ha az esetek nem is mindig a legérdekesebbek.

Kaktusz - 2010. 06. 01. 19:32

Szerintem sem volt annyira váratlan ez a House-Cuddy dolog, végülis ha megnézzük, ez az egyetlen, ami már a legelejétől fogva, mind a hat évadon át jelen volt a sorozatban mint állandó valami, amihez hozzányúltak is meg nem is, de mindig ott lógott a levegőben. És én személy szerint pirospontot adok nekik, hogy nem csak a legutolsó részben adták meg nekik a lehetőséget, más sorozatoknál ez mindig is fájó pont nekem… Tudom, a feszültség, meg a nézettség, meg… de akkor is:D

matula2110 - 2010. 06. 02. 09:50

nálam az évad 10/10, az évadzáró ugyan nem, de tavaly azzal zártam, hogy nem is nézem többet. Aztán adtam neki egy esélyt és milyen jól tettem. Ha évadként nézem egészében azt kell mondjam, számomra ez volt a legjobb House évad, minden rész feszes volt, sokkal kevesebb nyűglődéssel. tetszett, hogy a karakterszereplők is lehetőséghez jutottak, és House remekül tudott háttértáncosként is jelen lenni. Csak gratulálni tudok az íróknak, nagyon jól összekapták magukat.
A finálé nekem annyira nem jött be, semmi baj nem lett volna az utolsó 5 percig, de ezt valahogy Housenál megszoktam.

human - 2010. 06. 02. 13:29

“mert míg Poirot-nál vígan találgatok, h ki a gyilkos, Sherlock Holmesnál már szoktam tudni zsörtölődni, mikor Holmes bejelenti, h úgy mellékesen küldött még egy táviratot vhova, amire kapott választ, és akkor most már tudja.”

Hé, Poirot a könyvekben pont ilyen táviratos nemeléginfós! A második AC után abba is hagytam emiatt a Poirot könyveit, mert így könnyű elrejteni a gyilkost.

mandarin - 2010. 06. 02. 14:36

bocsika,de ez az évadkritika nagyon gyenge lett. ez az az évad ami azzal a bizonyos dupla résszel kezdődött, amibe mindent beleadtak! ami zseniális volt. aztán persze hogy minden változott, House változozz, változnia is kellett. a csapat szerintem így 2+2 felállásban nagyon jó,az esetekkel sincs semmi baj. de ennyivel letudni egy house 6.évadot szörnyen kevés. kicsit rosszul esik, hogy az egyik őrülten nagy kedvencem csak ennyit ér.

winnie - 2010. 06. 02. 14:49

“ennyivel letudni egy house 6.évadot szörnyen kevés. ”

háát, izé. te két-három sorban tudod le a hatodik évadot – az még kevesebb, pedig itt lenne a lehetőség kifejteni, hogy miért jó az évad.

a kritika olyan, amilyen, de fel sem merül bennem, hogy azért találod nagyon gyengének, mert negatív. a kritika minőségét nem az határozza meg, hogy milyen a végkicsengése, hiszen a legjobb kritikákat az ember lehet, hogy akkro olvassa, amikor valaki iszonyatosan lehúzza a kedvencét, de ettől még elismerően csettint, hogy “milyen jó meglátások”.

vagy most már az a jó kritika, ha valaki 3 sorban leírja egy kedvencről, hogy mennyire jó? (az csak annak jó, aki valamiért megerősítést vár a saját ízlésére.)

gromit - 2010. 06. 02. 15:20

human, én most sorozatokról gondoltam beszélni, ha már sorozatjunkie :)

(Egész pontosan a David Suchet-s Poirot-ra és a Jeremy Brett-es Sherlock Holmesra. És igen, volt nekem is csalódás, amikor utána olvastam Poirot-t… Pirospont az íróknak/dramaturgoknak, ahogyan felépítették Poirot világát, egyáltalán nem zavart, h minden történetbe beleszőtték Hastingst, sőt. Mióta ő nincs, már nem az igazi a sorozat (már ha ez még uaz a sorozat… persze, de a főszereplőn kívül nem sok köze van hozzá, de ez most off).
Hm, lehet, h inkább Miss Marple-lal kellett volna példálóznom? Mert ennél a Poirot-feldolgozásnál a whodunniton felül ott volt még a Hastings, Japp, Miss Lemon-hármas, a szorosan vett nyomozáson felül kaptam vmi pluszt ott is, mint a House-nál.)

human - 2010. 06. 02. 20:27

mandarin: és a duplarészt egészen fel is pontoztam ám. De amúgy amit winnie mond, akkro is belémkötnél, ha ugyanennyi szöveggel de végig pozitívan 9/10-es? mert a hozzászólásod alapján nem, pedig…

Naomi - 2010. 06. 03. 00:41

Ez egy nagyon gyenge kritika volt :(

cyborgwings - 2010. 06. 03. 22:19

@Naomi: a tied bezzeg…

Szab - 2010. 06. 03. 22:22

Tényleg nem volt egy ütős kritika. Ez a sorozat jó is, népszerű is, nekem a fő problémám ezzel a kritikával, hogy nagyon rövid, egy egész gondolat van, amire kitér. Olyan feelingje van, hogy csak le lett tudva egy House írás, a kommentek úgy is jönni fognak.

No mindegy, én már értékeltem feljebb, ahhoz tartom is magam.

mandarin - 2010. 06. 04. 01:32

hopp-hopp visszanézek és mit látok…

Elmondom akkor nekem miért tetszett a 6. évad. Bár nem gondolom,hogy sokan fogják olvasni,lévén majdnem a 100. hozzászólásnál tartunk, és azt sem hinném, hogy sokan olvasták el mindet, én most rászántam az időt, elolvastam.

Ott kezdtük, ahol az előző évad végén abbamaradt. Nem ugrották át a gyógykezelést, és hiba is lett volna, mert óriási potenciál volt benne. És ki is hoztak belőle egy film jellegű elképesztő felütést, ami méltán vezette be ezt a drámai évadot. Bár valószínű 10-ből 8 elvonós témájú film erről szól. Kezdetben elutasító és dühös, ahogy Kübler- Ross leírta, majd jön a pálfordulás, és a főszereplőből lesz a mintabeteg. Itt ezt még megspékelték egy kis adag szokásos ’mystery’-vel, poénokkal és feltünt egy nő is House életében. És ez így pont jó. Megdöbbentünk. House végül visszamegy dolgozni, és megtudtuk, ha a hidrokodont ibuprofenre cseréli akkor is megmarad a mojo-ja.
Ha még nem lenne eléggé felkavarva az állóvíz jönnek az olyan részek, mint Dibala. Nem hiszem, hogy ne gondolt volna bele mindenki, ő mit tenne. És bár tudjuk, hogy nem ez a problémák való oka itt kezd kiéleződni a Chase- Cameron probléma is.

Azután az apa aki minden pénzét odaadja; a konferencia, a pofon, hogy Cuddy és Lucas; a beteg zseni ; Wilson és mája; a beépített zsarus rész; az a szociopata nő; jön Foreman öccse; a Cuddy-rész; a blogos nő; a Lockdown; és utána jönnek a fura párok elemezgetései lovagékkal, meg a szokatlan felfogású házaspárral,a meleg vőlegénnyel, Taubékkal, Wilsonékkal, és az amnéziás nő apropóján maga House is vall nekünk a pszichiáternél, hogy ha valaki lezáratlannak érezné, mi volt Franka Potente szerepe. Megismert egy nőt, aki megváltoztatta. Egyszerű, szép kerek válasz, hihető, előfodrul az életben is pár fontos mellékszereplő. Ezek mind-mind felvezettek minket a finálé nagy kérdésére, sőt 6 évad nagy kérdésére: House és Cuddy?
És ez tényleg mind ebben az évadban történ, maximum elfelejtettük, és nem látjuk egészében ezt az évet. És ez még csak a drámai szemszög. Voltak poénok is, nem is akár mekkorák. Ki nem nevet ha eszébe jut a Wilson + House meleg és a szomszéd csaj pár jelenete, Jack Bauer, a beszívott Foreman és Taub, 13-mal a leszbi bárban, persze a trió dala stb. stb. csak a legnagyobbakat kiemelve. Hogy kevesebb volt az lehet, de ez drámai sorozat – főleg most – és nem sitcom.
Az esetek meg hogy bénák?! Mindig volt pár bénább: ez azért volt, mert a fiú le akart szokni a cigiről, ez meg mert megszúrta a rózsa tüskéje, a hypervitaminosisos és hát az örök kedvenc amiről napokig nem tudtunk lekattanni, a gyerek a kiszáradással. Ez nem a valóság, főleg nem a magyar valóság, de ezért szeretjük. A banalitásnak is lehet mondanivalója.
House nem eléggé paraszt?! Dehogynem. Sokszor. Akivel kell azzal meg főleg! Megteszi azt, amit mi is sokszor szeretnénk, elküldi a hülyéket a jó büdös francba, de mi nem tehetjük meg, ő igen. Kedveljük is érte nagyon.
Én így látom a 6. évadot egy egész napos tanulást követően éjfél után. Nem vagyok elvakult rajongó, értelmes vagyok, és valószínűleg mert nagyon szeretem, kritikusabb is a részletek iránt. Az 5. évaddal nekem is voltak problémáim, de nagyon tetszik az új irány. Ez már biztosan nem egy rövid komment, mégis egy töredékét ha említi az eseményeknek. De nem az a lényeg mi mennyire terjengős. 1200 oldalban is lehet írni a semmiről, és egyetlen mondattal is lehet valami olyanra rámutatni, amit sosem felejtünk el.

holy - 2010. 06. 05. 23:18

Mandarin jó az írásod!
Nekem tetszett a hatodik évad…..
Nem is értem, hogy gondolhatják, hogy egy sorozat a 120-on akárhányadik részében is ugyanazt az élénkséget tudja hozni!
(Könnyebb izgalmas helyszínelős, gyilkosságos sztorit kitalálni…mint rejtélyes orvosi esetet, ….ilyen a világ!!)
Ugyan mostanában talán nem HIPERMEGASZUPERSZÓNIKUS az összes eset a House-ban így is nagyon sok újat hozzott ez az évad, ahogy ezt mandarin is leírta!….nem így az 5.évad, ami szerintem is gyengébb volt!
Mindamellett azt vallom, hogy az íróknak “felsőbb utasításra” el kellett menni a Huddy írányában, a rajongók miatt, akik pont ennek hiánya miatt pártoltak volna el a sorozat mellől.

Számomra a legfurcsább az, hogy a sorozat legelején az epizódokkülönálló egységek voltam, másodlagos volt a magánéleti szál. Aztán jött Stacy, meg a rendőrnyomozó, meg a Cuddy féle gyermekvállalás és összefüggő sorozattá vált…..ezzel pedig elérték, hogy minden részt megnézz, vagy lassan de biztosan szétesik House világa!!!

Ezek miatt gondolkodom el gyakran,,,hogy az a néző, aki csak ritkán megnéz egy-egy részt, az érti a sorozat lényegét?
Felfogja, hogy a hetibeteg éppen aktuális kórképe összefüggésben van House aktuális kórképével?

winnie - 2010. 06. 06. 00:06

“Nem is értem, hogy gondolhatják, hogy egy sorozat a 120-on akárhányadik részében is ugyanazt az élénkséget tudja hozni!
(Könnyebb izgalmas helyszínelős, gyilkosságos sztorit kitalálni…mint rejtélyes orvosi esetet, ….ilyen a világ!!)”

nem is értem. hogy lehet úgy érvelni, hogy azt mondod kvázi, hogy “miért várja el valaki, hogy a 12x. részben jó lesz egy sorozat? fogadjuk el, hogy rossz és élvezzük.”

ez nagyon, nagyon, nagyon téves érvelés és éppen a sorozat ellen beszélsz. kvázi te (is) elismered, hogy rossz, és ezért nem a sorozatot okolod (azt felmented), hanem a néző elvárásait? mindent ugyanolyan könnyű kitalálni, mindegy, hogy orvos, helyszínelő, ügyvéd valaki, s itt a könnyű alatt nehezet értek. (de ha ez a munkád, van fantáziád, akkor nem okoz gondot. s ezért vannak mindig új írók), nincs olyan, hogy nehéz vagy könnyű sorozat,

erre a house a legjobb példa, mely még midig jó.

“Mindamellett azt vallom, hogy az íróknak “felsőbb utasításra” el kellett menni a Huddy írányában, a rajongók miatt, akik pont ennek hiánya miatt pártoltak volna el a sorozat mellől.”

???

az írók éppen a csatorna kérésére nem hozták össze őket ,pedig az volt a tervük, hiszen, ha megteszik, akkor oda a feszültség, az egyik fő dinamikai elem. az írók azok, akik direkt erre építették fel a sorozatot, és ez nem úgy működik, hogy ha összehozzuk őket, akkor nő vagy csökken a nézettség, ezt nem lehet előre tudni. (jelzésképp: épp akkor csökkent jobban a nézettség, amikor felmerült az összehozásuk.)

“Számomra a legfurcsább az, hogy a sorozat legelején az epizódokkülönálló egységek voltam, másodlagos volt a magánéleti szál. Aztán jött Stacy, meg a rendőrnyomozó, meg a Cuddy féle gyermekvállalás és összefüggő sorozattá vált…..ezzel pedig elérték, hogy minden részt megnézz, vagy lassan de biztosan szétesik House világa!!!”

szerencsére a house továbbra is teljesen epizodikus enyhe átíveléssel, nyugodtan ki lehet hagyni pár részt, ugyanúgy képben maradsz, az epizódok sorrendje sem számít, legalábbis én sosem néztem sorrendje és nem maradtam le semmiről. az 1. évadban is voltak személyes szálak, és akkor is voltak ún. mini arc-ok, pár részes sztorik, akkor pl. vogel-es, mint ahogy minden évadban megkapta a legtöbb szereplő saját szálát.

“Ezek miatt gondolkodom el gyakran,,,hogy az a néző, aki csak ritkán megnéz egy-egy részt, az érti a sorozat lényegét?”

biztos, hogy érti, hiszen a párhuzamok azért egyes részeken belül is érezhetőek. az biztos, hogy a legteljesebb élményt az kapja, aki abszolút benne van a sorozat, ez igaz, de az átlagnéző, aki csak leül a sorozat elé és általában nem emlékszik, hogy mi volt az előző részben (mert sok mindent néz, mert rendszertelenül vannak az epizódok)

Felfogja, hogy a hetibeteg éppen aktuális kórképe összefüggésben van House aktuális kórképével?

DorianGray - 2010. 06. 07. 01:54

A szezon 10/10 a karakterejlődés levett a lábamról, de ha jobban belegondolok nem csak. Nagyon-nagyon sok történt ebben az évadban, mindenből volt egy kicsi humorból rejtélyből bunkózásból. Baromi fáradt vagyok így 10 óra biokémia után és nincs kedvem írni, leírták a srácok, h mitől jó az évad, én csak a final-hoz tennék hozzá annyit, h úgy ütött, mint a Californication final. GG

Ennél jobb szezont nem tudok elképzelni, iszonyat magasra tették a lécet. Legyen már szeptember végre

usid00 - 2010. 06. 08. 17:07

Nem tudom h ti melyik Doktor House-t néztétek…ez volt a legjobb évad mind közül, sokkal jobb volt, mint az első (bár mindig az első a legjobb, mert új, a House egy teljesen más sorozatként kezdte, mint a többi kórházas sorozat, pl ER, vagy ott van az én személyszerint legjobban utált sorozatom a Grey’s klinika, tipikus sablon korházsorozatok).
Azért volt jobb, int az első évad, mert nem ugyanaz volt benne, az emberek változnak, a körülmények változnak, minden változik és ez a sorozat egy tipikus példa erre. MOST KOMOLYAN? Mi értelme lett volna, ha még a 6. évadban is ugyanaz történik, mint az előző 4-ben? Ugyanaz a történet, behoznak egy beteget, akin senki nem tud segíteni, aztán jön House a hős,közben mindenkivel szemétkedik, persze mindig ő jár jól…na ne már, h ez köt le titeket, akik leszóljátok az 5. és 6. évadot, inkább, minthogy egy összetett és kiválóan felépített jellemfejlődés.
A 4. évadig nyögvenyelősen néztem az egészet, csak azért néztem, mert élveztem House beszólásait, amik zseniálisak, és a 4. évad fináléja volt a vízválasztó. Az egész sorozat a 4. évad utolsó részétől talált magára szerintem, az 5. évad remek volt 10/9,5, a finálé pedig 10/100. A 6 évad pedig egyszerűen zseniális.
MIÉRT?–>Mert House megérdemelte a pofáraesést, megérdemelte, hogy jobb ember legyen, ezért. Féltem h elveszíti a sorozat a 6. évadban a House féle beszólásokat, de nem így lett. Wilson féle pornó, meg az egész hercehurcája Cuddyval, remek volt. De a személyes kedvencem, mikor az egyik diagnosztizálásnál House kijelenti h nem fog egy szót sem szólni, az hatalmasnagy volt, egyszerűen zseniális…

Már csak “egy gondolat bánt engemet”, hogy azt írjátok, hogy az esetek nem valami érdekesek, én nem tudom, de eléggé wattafakk volt pl a diktátoros, meg Black Hole-os eset, aztán ott volt a karmás srác, a nő, aki nem érzett érzelmeket, az amnéziás nő (bár ott nem az volt a lényeg), a rendőr, meg a szíve (egyik kedvenc részem volt)…
és még valami, aki nem nézte a részeket, csak látta azoknak mondanám el, csak így mellékesen, hogy a 6. évad összes esete nem a betegekről szólt, hanem House-ról, mindegyik esetben ott volt egy kicsi az ő bajaiból…és így kaptunk egy remekül felépített évadot.

A finálé fergetegesre sikeredett, Hugh Laurie zeniálisan játszott, ahogy Cuddy is és Foreman is (nem volt sok jelenete, de azt hozta ahogy kell)…és aki nem vette volna észre a House-t az évadban annak ajánlom h nézze meg tüzetesebben a részeket, habár elég feltűnően szemétkedett és beszólogatott mindenkinek.

Bocsi, hogy sokat írtam, de muszálj volt leírnom a véleményem…
remélem végigolvassátok:P:) sziasztok

Nim - 2010. 06. 14. 00:09

Számomra is egyre kevésbé érdekes a sorozat. Egy igen remek orvosos-nyomozós sorozatnak indult anno, felvállaltan visszautalt Holmesre, és igen, imádtam az ambuláns kis nyomozásokat, ahol nem volt gond, ha nem vagyok a szakmában járatos, mert holmi orrban megjelenő lábgombáról volt szó egy pedáns, orrszőrnyíró yuppie esetében, vagy az egészségbiztosítás lemerítéséről felmondás előtt, és a jelek, a nyomok, ha nem is voltak láthatóak, de az ember elhitte, hogy na, hát ezt akár ő is kitalálhatta volna, ha okos és ott van – és egy sorozat főszereplőjének van megírva. :)

Szerintem az egészet elvitte a vállán egyetlen színész, és a hozzá igazított partnerek: Laurie csodás rohadék, kiválóan ellepontozta Jimmy, és szerintem elég jó nő mellé Cuddy. Mindenki más mozgatott díszlet, jó, nem fakanálbábok, de a betegeknek egy-egy epizód jutott, a csapatnak meg még apróbbra tördelt idő. De jó volt ez így, szellemes volt, sziporkázó, és a főszálak is érdekesek.

A hatodik évadra már nagyon hiányoztak nekem az ambuláns nyomozások, a holmesi indukció és dedukció egyre inkább találgatások sorává degradálódott, fontosabb lett, hogy a beteg élete úgy vegye a kanyart, hogy legyen módja két roham között bölcsességet mondani valamelyik csapattagnak vagy magának Holmesnak. A hetibeteg lassan nem több élő (haló) allegóriánál.

Aztán a többi szereplő: Taub házassága tényleg reális és aprólékos, szorítok is nekik, ahogy csak egy sorozat szereplőinek lehet, de igazából rohadtul nem érdekel.

Azt hiszem, az arányok csúsztak el, egyik elemmel sincs gondom, szeretem az új House-t, egyáltalán nem érzem gondnak, hogy majd egy párkapcsolatból indíthat neki a 7. évadban, sőt örülök, hátha emiatt több tér jut a régi témákra, a nyomozásokra vagy a szeretetteljes és vérgenya pengeváltásokra Wilsonnal vagy Cuddyval, viszont az utóbbi évadokban már nem House brilliáns intellektusa, hanem a pszichéje volt a téma, és mindent ehhez igazítottak hozzá. Fel-felvillant ez a zseniális elme néhány jelenetben nyomozás nélkül is, pl. amikor addig manipulálja Wilsont, míg az vizeletmintát vesz a wc-ből, én ilyenekkel is megalkudnék, ha több lenne. Nem zavar, ha közben megtalálja élete értelmét és boldogságát. :)
De a jelenlegi koncepcióval, kombinációval már nem hetinézős nekem. A 6. évad óta nem az.

Wysa88 - 2010. 06. 16. 14:58

Átrágtam magam nagy nehezen az évad utolsó részein. Azt gondolom, hogy az első évadokban is foglalkoztak a karakterekkel csak nem került ennyire előtérbe. Hogy úgy mondjam, felborult az egyensúly. A régi részekben a párbeszédek valahogy érdekesebbek voltak, nem ennyire szájbarágósak (“én vagyok a világ elcseszettebb embere” – WTF?) az apró gesztusok is felértékelődtek, nekem az jobban tetszett. És valóban az ambuláns betegek nagyon hiányoznak. House nem egyszer úgy jött rá a megoldásra régen, hogy a hetibeteg és az ambuláns beteg között párhuzamot vont. És nem mellesleg Taub nekem rohadtul nem jön be,nyugodtan kiírhatnák, a magánélete sem izgat egy kicsit sem. A Huddyval sem tudok mit kezdeni, az az utolsó jelenet nálam kivágta a biztosítékot, annyira nagyon karakteridegen lett, hogy az valami elképesztő.

Szab - 2010. 08. 01. 01:40

A hetedik évadban lehet lesz egy olyan jelenet, mikor House 8:15-kor beérkezik az irodába és mindenki totál ki van akadva, hogy mi a fenét keres itt 8-kor, mikor mindig órákkal később jön, aztán a House meg valami Cuddy-s magyarázatot benyom. :D

Meg ugye majd valamikor Cuddy megtudja, hogy a Chase mit csinált, abból is lesz botrány, akár szét is szedhetik azzal a Houseékat, ha úgy látják majd jónak.

Cirmoscica - 2010. 08. 16. 23:40

A legújabb 7. évados előzetes (fordítással): http://www.doktorhouse.hu/hirek/7-evad-promo-8/ – omgomgomgomg!

Biohazard - 2010. 09. 01. 22:50

“Ezek miatt gondolkodom el gyakran,,,hogy az a néző, aki csak ritkán megnéz egy-egy részt, az érti a sorozat lényegét?”

biztos, hogy érti, hiszen a párhuzamok azért egyes részeken belül is érezhetőek. az biztos, hogy a legteljesebb élményt az kapja, aki abszolút benne van a sorozat, ez igaz, de az átlagnéző, aki csak leül a sorozat elé és általában nem emlékszik, hogy mi volt az előző részben”

3 honap kesessel,de… szerintem az emberek baromira nem ertik ezt a sorozatot. Az egy resz ele leulok es majd jol kitalalom tipusu emberek meg vegkepp nem. Meg az ‘inteligensebbnek velt’ ismerosok kozul is nagyon sokan lonek bakot es irjak le az egesz sorozatot ‘bunko doki, korhazos sorozat’ es csok. Ez persze roppantul duhito, mert a vilagert nem akarjak megertni, plane nem meglatni a mogottes tartalmat. Szoval, ellenkeznek a fentebb elhangzott ervelessel -> a nagy magyar valosagba nem fer bele a gondolkodni ulok le a tv ele mentalitas.

“MOST KOMOLYAN? Mi értelme lett volna, ha még a 6. évadban is ugyanaz történik, mint az előző 4-ben? ”
Tudod miert rendel az ember mindig 3-4 fele dolgot az etteremben? Mert tudja, hogy mi izlik neki es a regi, megszokott izekre vagyik. Nem szeretnem, ha milanoi bordaba hirtelen mustar kerulne. Szeretem a mustart, de ha mustart akarok enni, akkor olyat rendelek..

human - 2010. 09. 03. 04:39

” a nagy magyar valosagba nem fer bele a gondolkodni ulok le a tv ele mentalitas.” Azért siker itthon is, mint kinn? Vagy kinn sem értik, csak a kiemeltek?

Biohazard - 2010. 09. 03. 12:22

Ez aranyos…es akkor most kimoderalod sajat magad, mert mondani nem mondtal semmit, csak egy kicsit trollkodtal? :)
Idehaza a Gyozike is nagy siker, meg az osszes valosag show es megasztar es x-faktor. Azt is bamuljak az emberek, megsem hinnem, hogy tobb gondolattal a fejeben tavozna [az egyszeri nezo] a resz vegen, mint ami elotte megvolt..

Szab - 2010. 09. 06. 17:12

“” a nagy magyar valosagba nem fer bele a gondolkodni ulok le a tv ele mentalitas.” Azért siker itthon is, mint kinn? Vagy kinn sem értik, csak a kiemeltek?”

Ezt inkább úgy kellene mondani, hogy sokan felszínesebben is elvannak vele és nézik és tetszik nekik, de nem fogadják be mindazt, amit még adhatna ez a sorozat. Sok dologgal van ez így.

ubulgeza - 2010. 09. 21. 05:02

NNa, megvolt az első rész a hetesben. Érdekes volt, egy jól kihúzott setup, kiváncsi vagyok, mi lesz ezután! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz