login |

NCIS: vége a 7. évadnak – írta darkspell

2010. 05. 30. 23:59 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Ez most mi volt? Sajnos meg kell törnöm az eddig következetesen használt HELL YEAH! – szériámat, mert ez az NCIS-finálé nem volt az, nagyon nem. A miértekről természetesen csak a tovább mögött szólok, előtte pedig szokás szerint a villámértékelés: 5/10.

ncis-S7-finale-01

Aki esetleg lemaradt volna: itten lehet elolvasni az évad premierjét elemző “Hell yeah!” írásomat, ez pedig a 6. évad végi “Hell yeah!” volt. Nosza, elő a spoilerekkel.

Na, kérem szépen, őszinte leszek. Fogalmam sincs, ez most mi volt. Egy valami biztosan nem: izgalmas évadzáró. Pedig az alapfelállás egész jó volt: Gibbs sötét múltja, a családja elvesztése utáni bosszú. Kicsit randomnak tűnik a dolog, de legalább nem csak az utolsó részben dobták be: kapott egy kis felvezetést, ráadásul úgy, hogy az elején nem tudtuk mi is sül majd ki a dologból. Ha valamiért, hát ezért mindenképpen jár a piros pont.

Innentől kezdve azonban mindennek olyan átgondolatlan szaga volt. Történtek az események szépen lassan, de valahogy sosem érezte az ember, hogy most bárkiért is izgulnia kellene. Eleve vontatott a “20 év után elővesszük és egyből meg is van az egyezés” húzás, plusz a mexikóiak lépései is elég következetlennek tűntek: ha eddig vártak, hirtelen miért lett annyira fontos egyből cselekedni?

Igazából nem is nagyon tudok mit írni. Az évad sem volt valami erősnek mondható, a szokásos nyomozásokon kívül szinte semmi extrát nem tudott felmutatni. Ez pedig most édeskevés. Gyakorlatilag az évadnyitó magával ragadó lendületét később nem is sikerült visszaidézni.

ncis-S7-finale-02

Amennyire vissza tudok emlékezni, az egész évad legjelentősebb lépése az volt, hogy Ziva amerikai lesz/lett. Ezt leszámítva azonban szinte semmi nem változott a karakterek szintjén, ami egy ilyen drámában nem éppen szerencsés. A cliffhanger is ugyanígy felemás: noha izgulni kellene, nem nagyon tudunk. Hiszen két kimenet lehetséges: vagy megöli, és akkor jön az újabb kör bosszú, vagy nem, és akkor pedig valamit kezdenek az egész helyzettel. De mondom, izgulni egyikért sem nagyon lehet.

Ez sajnos kevés, nagyon kevés. Az évad egészére sem tudok 6/10-nél többet adni. Azt is csak a premier miatt, amit még most is nagyon, nagyon jónak tartok. Mivel azonban a nézettség továbbra is elég jó, ősszel jön az újabb évad. Újabb reményekkel. Én reménykedem.

32 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius - 2010. 05. 31. 00:17

Darkspell egyet tudok érteni mindkét értékeléseddel. Bár nekem tetszett a felvezetés, de tényleg elég gyorsan jött. Egyébként az utolsó maradéktalanul tetsző NCIS évad az 5. volt. Az volt a rövidített a sztrájk miatt és annak volt a legösszefüggőbb kicsit szérializáltabb története. Igazából már magába az nem jön be, hogy Gibbs folyamatos visszarángatása miatt Dinozzo folyamat visszaszorul, pedig hatalmas potenciálok lehetnének benne. Hosszú volt ez az évad és igen az esetek se voltak annyira lenyűgözőek. Aztán az se világos, mi a faszt akarnak Dinozzóval Mexikóban, ha ott van Franks is, bár róla azt hiszik bekampeca… Nincs semmi súlya, mint ahogy az utcsó jelenetnek sincs a boltban… Az meg őszintén nem érdekel, hogy Ziva milyen állampolgár lesz… Egy jó jelenete volt, amikor sniperrel a kézben gyakta a reptéren a mobokat…

Khes - 2010. 05. 31. 00:28

Teljesen egyetértek, erős kezdés után egy alsó közepes évadra sikerült sajnos. Nézem, mert kedvelem a karaktereket, de nem fűzök hozzá túl sok reményt.

S0m30n3 - 2010. 05. 31. 00:59

Én is egyetértek darkspell kritikájával. Az eddigi évadzárókhoz képest ez semmi volt. Eddig mindegyik évad között lehetett izgulni, hogy jajj mi lesz a folytatás. De itt, ez most valahogy nem következett be. Csak néztem ki a fejemből a végén… ennyi? Sajnos igen. Csak ennyi volt. Remélem jobb lesz a folytatás. Amúgy kitartok a sorozat mellett, de csak dara-sorozat marad.

Maniac84 - 2010. 05. 31. 01:12

Számomra is csalódás volt ez az évad. A 2. felét szinte már csak megszokásból néztem. Az egyébként túlnyomórészt jó karakterek egész évben egy helyben “totyogtak”. Ha nem javul a helyzet akkor a CSI-khez hasonlóan a cancel sorsára juthat nálam a sori. Még azért reménykedek, hiszen nyomozós sorozat még nem tudta ilyen sok évadon keresztül fenntartani az érdeklődésem. (2. helyen a Bones van a maga 5 évadjával, de azzal is gondok vannak mostanság)

fullillegal - 2010. 05. 31. 01:49

Annyira nem volt rossz. Erős kezdés, majd a Ziva szál lezárása. A közepe lapos, de az ünnepi részek dobtak rajta. A vége meg talán egy következő évadbeli Gibbs szál felvezetése.
Ami még jó volt, hogy a karaktereket tovább “bontogatták”.(háttér, család, kapcsolatok) Erre szükség volt már szerintem.

Tyberius - 2010. 05. 31. 01:54

Nálam a nyomozós sorozatok idővel kihalnak egymás után, idén a House-Mentalist-Castle triónak lett helló, a Bones 5. évadja még hátra van, de lehet nem éri meg a 6-dikat. NCIS-ek még kitartanak, de… az egyetlen stabil nyomozós sorozatom a Medium, amit 6 évadon keresztül követtem eddig és heti rendszerben néztem az új részeket, illetve a Criminal Minds, ami még kitart… Most jött a Good Wife, de sok múlik a második évadon, lehet korán fog halni az is. Ha az NCIS nem javít a minőségén, akkor igen hamar a süllyesztőben végzi, valahogy a hozzákapcsolt várakozási faktorom 50% alá esett, akárcsak a Bones s05-nél (amit még nem kezdtem el, de nyári darára vár).

Pocok - 2010. 05. 31. 07:19

“Számomra is csalódás volt ez az évad. A 2. felét szinte már csak megszokásból néztem.”

Egyetértek.

Az a baj, hogy Gibbs lassú, lassan beszél, lassan mozog. Egyszerűen fárasztó. Ő inkább legyen igazgató, azt néha előveszik ennyi. Kicsit sok volt belőle.

Ezzel szemben jobb lenne a csapat többi tagjára koncentrálni. Pl DiNozzóra. Mennyire imádtam az évadzárót, meg évadot, ami róla szólt. ÉS a rész végén is, amikor vagy 10secig mutatták, ahogy gyalogol… na azt sokkal jobban élveztem, mint az egész Gibbses szenvedést.

Jó lenne, ha belevinnének valami MÁST! Ebben az évadban nagyon feltűnően mindegyik rész ugyanúgy kezdődött… néha már inkább elpörgettem 5 percet, mert úgy is tudtam mi lesz.

4/10

Tschöppy - 2010. 05. 31. 08:05

Egyetértek. Szerintem az lehetett, hogy nem tudták, hogy aláírnak-e a színészek (volt ugye a szerződéspara nemrég), és egy olyan évadzárót írtak, amiből azt is ki lehet hozni, hogy a nyolcadik évad elején meghal mindenki (aki nem írt alá újabb évekre), de folytatni is lehet.

Az évaddal nem volt gond szerintem, vagyis ez nem teljesen igaz: az volt a gond, hogy a huszadik részén se lehetett még látni, hogy mi lesz majd a NAGY DOLOG, amivel befejeződik. A korábbi évadokban ha nem is a szezon felénél, de már sokkal korábban lehetett sejteni, hogy mi lesz majd a nagy csörte a végén.

Itt meg nem volt semmi, max az ügyvédcsaj, de őt meg túl korán hozták be szerintem, legalábbis ahhoz képest, hogy mikor álltak össze a szálak. Túl sok filler-epizód volt a kettő közt.

Nézni fogom jövőre is, mert szeretem, de valamit tényleg illene kezdeni a történettel.

Van egyébként valami hír, hogy ki ír alá, és ki nem? Volt korábban valami a napi hírek között, hogy jól haladnak a tárgyalások, de nevek nem voltak.

Sanna - 2010. 05. 31. 08:24

egyetértek az előttem szólókkal és a kritikával is, nagyon gyenge volt a finálé, igazából jobbat is vártam, csalódtam, és valóban olyan semmilyen volt, pedig az évad első 4 része nagyon jól sikerült, aztán szépen leült, még a fináléra sem pörgött fel annyira.

“sosem érezte az ember, hogy most bárkiért is izgulnia kellene”
totálisan igaz, meg sem fordult bennem, hogy Gibbs-nek vége, de még az sem, hogy az apjának valami baja esne, szóval izgalommentes nyaram lesz ebből a szempontból, pedig volt olyan, hogy számoltam a napokat a premierig, figyeltem a spoilereket, stb., hát ez sajnos most nem lesz

Sajnos az is igaz, hogy a karakterek is beragadtak a start vonalnál, főleg DiNozzo, illetve a Tiva, fogalmuk sincs, hogy mit kezdjenek ezzel a dologgal, pedig a labdát ők adták fel, és….

Hát mindenképp egy jobb évadot kérek, mert ez így kevés volt, azért érdekes, hogy Vance szájából elhangzott egy érdekes mondat: I spent a lot of time this year in Los Angeles,
getting that office up and running.
Talán ezzel is Brennan célozni akart valamire, és sajnos meg is látszott az egész évadon.

A készítők is lassan észrevehetnék, hogy erről a Gibbs drámáról nem tudnak újabb bőrt lehúzni, és mégis állandóan és állandóan ezt hozzák elő, de remélem, hogy ezzel itt vége, azaz majd a premier után, mert számomra ez kész szenvedés. Elgondolkodásra egyedül az ad okot, hogy vajon mi lesz Tony-val Mexikóban, semmi más.

winnie - 2010. 05. 31. 08:34

mi volt pontosan a “cliff”?

Seeley Booth - 2010. 05. 31. 08:37

az s07 kurva jól kezdett..az első rész zseniális volt..de most a végére úgy érzem télleg nyuggersorozat lett…vagy túl sok jót nézek, nem fér bele…még nem jutottam el a fináléig, a 21. rész volt az utolsó…szerintem még befejezem…de nem hiszem hogy s08-ra maradok..maximum egy-egy jobb, hájpolt rész erejére…

Seeley Booth - 2010. 05. 31. 08:41

amúgy sajnálom h Dinozzora nem mernek építeni..az évadnyitóban nagyon fasza volt, benne volt a vicceskedő stílus is, de a keménygyerek is…és, és utána megijedtek az írók és újra a csak vicces, gyerekes DiNozzo volt…akit én már nem szeretek…igenis az évek során változott, vagyis változnia kellett volna…

Sanna - 2010. 05. 31. 08:53

a vicces és gyerekes DiNozzóval nem is lenne gond, de ez nem az volt, inkább idióta, és sajnos a viccein sem lehetett nevetni, nem úgy mint régen, pl. nálam az csapta ki a biztosítékot, mikor azzal a videórandizással próbálkozott és 10 ms után mindig elkapcsoltak, holott ez előző részben már randizott a kávés csajjal

én is sajnálom, mert MW el tudná vinni a részeket, ez látszott a premierben, de hát sokan gondolják úgy hogy No Gibbs No NCIS

Pocok - 2010. 05. 31. 09:15

winnie:

SPOILER SPOILER

A gonosz csaj, akinek apját kinyírta a Gibbs, megígérte, hogy megöli Gibbs családját meg munkatársait. És akkor az volt a vége, hogy bemegy a Gibbs apjához a boltba, köszön neki és csúnyán néz. Ennyi

Tod - 2010. 05. 31. 09:42

Én, ha lehet ilyet mondani, nagyobbat csalódtam, mint a többség. Valahogy sejtettem, hogy Bell mexikóba kerülésével elő fog jönni a kartell is, és már azon pörögtem, hogy milyen izgalmas részek lesznek. Erre valami melankólikus izét kaptam (egyelőre), ami nem feltétlenül rossz, mert Vance és Gibbs társalgásai mindig jók, de a többiek sehol nincsenek. De jó hír, hogy innentől már csak fölfelé mehet ez a szál, aztán remélhetőleg olyat hoznak, ami mindekire egyformán kihat.

darkspell - 2010. 05. 31. 10:12

Annyira gáz, hogy mindhárom, amiről írtam, valamilyen szinten csalódás volt… :(

fran - 2010. 05. 31. 10:24

Én csak egy fehér férfi vagyok, de bizonyos értelemben tetszett ez az évad, s az igazán érdekes dolgok ebben az évadban az emberi kapcsolatok voltak. Gibbs és az apja, Tony és az apja, Tony és tim, Tony és Ziva. Sokszor zavaró volt a számomra Tony és Ziva eldöntetlen kapcsolata, amire emberileg én mindkettőt alkalmasnak találom. A szőke újságírónőt erre kicsit gyenge magyarázatnak éreztem, bár az a szál is tetszett. A végén pdig számomra az volt döntő kérdés, hogy Gibbs mit mond Abbynek az eredménnyel kapcsolatban, ott mintha haboztak volna, hogy mit tegyen Gibbs úgy, hogy a tekintélyét ne rombolják le. Az igazság kimondása tetszett. Másrészt az utolsó részben számomra nagyon tetszett, s bizonyos értelemben mindig csúcspontonként van jelen Gibbs feleségére való visszaemlékezés. Például nekem az egyik legjobban tetsző rész volt, amikor Gibbs lányának barátnőjét mentették meg.
Az utolsó rész szerintem a szimbolikus dolgokra helyezte a hangsúlyt. Gibbs átírja szabályokat, “együttműködik a maffiával”, Tony Ziva helyett Jethrot választja, a munkát, amit lehet még se ő fog megtenni, hanem Franks. Ziva átáll egy másik oldalra. Egy Moszad ügynök átállhat-e egyáltalán? S az a két ember nincs ott ezen a szimbolikus eseményen, az ember, aki apja helyett apja, a férfi, aki több bizonyos értelemben, mint a szerelme. Valószínűleg a következő évad egyik nagy kérdése, hogy ő miképp fogja ezeket az árulásokat feldolgozni, aki elárulta a nemzetét ezért a két emberért. Az amerikai eskü szövege igen durva volt ebből a szempontból.
Másrészt egy egyszerű bérgyilkos lánya és fia, hogy lehetett a legbefolyásosabb kartell vezetője, s miképp lehet, hogy nem tudták, miért is lőtte le apjukat Gibbs. Szerintem ezen a részen is bonyolítani fogják a történetet a következő évadban.

lomi - 2010. 05. 31. 10:56

Nekem ez volt a legélvezhetőbb momentum az egész évadzáróban:

“Look in the mirror, see what you saw, take the saw, cut the table in half, two halves make a
whole, climb out the hole.”

Magyar fordításért irodalmi Nobel-díjat! :)

blade78 - 2010. 05. 31. 11:13

Bakker Dran leirása után kezdem sajnálni hogy hanyagoltam a soroit ez bizonyos idő után. Asszem befütök a torrentnek.TX

Andree - 2010. 05. 31. 11:57

Na igen vagy a sorozat fáradt el vagy pedig csak a nagyot emelkedő nézettség tett be. Egyszerűen látták, hogy most belenyúltak valamibe és kicsit túl komolyan vették a “bevált recepten ne változtass” alapvetést. Egyszerűen semmi nem történt az évadban. Semmi. Ugyanott állunk kapcsolatok terén mint a 6. évadban. Egy deka előrelépés nem volt (Ziva amerikai lett, nagy dolog), mindenki játszotta nyugodtan a maga szerepét, elnyomozgattak kényelmesen de ennyi. Tony/Ziva már rég nem itt tartana ha nem töketlenkednének ennyit az írók, DiNozzonak már régen kijárna a jelenleginél komolyabb szerep csak valamiért görcsösen ragaszkodnak Gibbs előtérbe tolásához. Az évad során egyetlen egyszer hagyták, hogy Tony vigye a hátán a dolgokat, az évadnyitóban ami így messze a legjobb rész volt az évadban, nem kis részben miatta. Szóval van itt még potenciál csak használni kéne. Remélem azért az évad végi visszaesésből arra a következtetésre jutnak, hogy valamit változtatni kéne mert ez ebben a formájában unalmas.

Sanna - 2010. 05. 31. 12:21

nem hiszem, hogy árulásnak érzi Ziva, hogy nem volt ott sem Gibbs, sem pedig Tony a ceremónián, inkább csalódott, de biztos lesz folytatása, ennek a dolognak

igazából Gibbs volt ott majdnem, de az ügyvédnő betoppant, aztán Gibbs a múltban merengett

Tony-nak pedig Vance feladatot adott, ezért nem volt ott, másrészt pedig bizonyíthat az igazgatónak

fran - 2010. 05. 31. 12:34

Sanna, igazad van, de mint mondtam szimbolikus, hogy azok nincsenek ott, akikhez a legjobban ragaszkodik, azok nincsenek ott. Például ezért olyan ellentmondásos Ziva kapcsolata az apjával, aki mindenre kiképezte, de soha nincs ott mellette.

ucnlm - 2010. 05. 31. 13:47

Én inkább Fran leírásával értek egyet: valóban nem volt túl sok kiemelkedő nyomozás, vagy durvább háttérelem, ami végigkísérte az évadot. De sokkal jobban megismertük a szerpelők lelkivilágát mint eddig. Az is tény, hogy egy kicsit túlzásba vitték ezt is, és elég sok logikátlanság, következetlenség volt benne, de én ettől függetlenül élveztem ezt az évadot is. Mégha nem is a legjobb, még mindig messze a kedvenc a többi hasonló közt :)

Amúgy én történetileg egyetlen dolgot nem értek:

SPOILER!!!!
Gibb lelőtte a mexikói fazont, mert az kinyírta a családját, a fazon lánya pedig bosszút esküszik. Azért kérik ABBYY-t Mexikóba, hogy fényt derítsen a gyilkosra, a 20 éve megoldatlan ügy részleteire. De, a mexikói pasas és a csaj persze már előtte is tudja, hogy Gibbs volt a tettes, hiszen tudja, de nem látta még Abby jelentését, meg amúgy is. Szóval tudják.
Namost az rendben van, hogy bosszúból ők fenegetőznek Gibbs szeretteinek legyilkolásával, de a fatert megölni tilos? Ez elég ingatag lábakon álló motiváció a mexikóiak részéről. Vagy: nem is tudják Gibbs miért lőtte le az apjukat, ezt meg nem hiszem el a “húdenagyonhatalmas” és “mindenhovaelérakezem” jellegű emberekről. Szóval nekem ez kicsit ködös: két opció van két motivációval, de a kettő ellentmond egymásnak, mégis mindkettő jelen van a történetben, miközben egyértelműen vagy az egyik, vagy a másik kéne, hogy legyen…

Amúgy én történetileg egyetlen dolgot nem értek

ucnlm - 2010. 05. 31. 13:49

Most olvasom mennyi “értelmes” mondatot szültem ki az agyamból, ez van ha egyszerre 3 dolgot csinálok. Azért remélem érthető :)

fran - 2010. 05. 31. 14:38

Meg lenne egy olyan kérdésem, hogy a végén Harmon énekli a country-nótát?

kockaftc - 2010. 05. 31. 16:12

Az évad egy elég közepes volt sajnos nem volt sok kiemelkedő rész ,de voltak érdekes részek a kapcsolatokról.Én nem vagyok a Tony Ziva párti ,hogy hozzuk össze őket ,bár egyetértek abban ,hogy Tony utóbbi időbeli “csajozása” kicsit télleg idegesítő. Tény ,hogy nem lehetett újból a menő a beépített munkálya után de az ilyen kis apróságok rontották el az évadot a jótól.Vártam volna valamit a finálétól ,de annyi labdát dobtak fől és eggyet se csaptak le a készítők ,hogy most nincs semmi izgalmam mint tavaly hogy alig várom a kezdést.Vártam hogy lesz vmi Gibbs és Abby közt ,de nem húzták semmit.Vártam hogy Tony végre megbízik az igazgató és megy Mexikóba erre jön Franks kinek örülök mert egyik kedven karakterem ,de semmi talán jövőre ,de ettől nem lettem libabőrös.Ehelyett kaptunk Gibbs “kém” lesz-e és egy megölik-e az apját.Valószínűleg nem csak mivel Franks már nincs kell egy új túsz. Reménykedem hogy a következő szezon jobb lesz mint a mostani kicsit több karakterekkel érdekesebb bűnügyékkel jobb évadzáróval!

Kaktusz - 2010. 05. 31. 19:39

“Az évaddal nem volt gond szerintem, vagyis ez nem teljesen igaz: az volt a gond, hogy a huszadik részén se lehetett még látni, hogy mi lesz majd a NAGY DOLOG, amivel befejeződik. A korábbi évadokban ha nem is a szezon felénél, de már sokkal korábban lehetett sejteni, hogy mi lesz majd a nagy csörte a végén.”

Ugyanez zavart végig. És igenis már legalább az évadok felénél szokott látszani, hogy merre halad a sztori. És itt bizony most egyáltalán nem haladt semerre sem. Gyenge és kétségbeesett próbálkozások sorozatának éreztem a randomra adagolt puzzle-darabkákat, amiknek még így a finálé után is csak elég erőltetetten volt közük egymáshoz, nemhogy az évad során lehetett volna bármire is következtetni belőlük, csak össze-vissza zavarták még a rutinos nézőket is (pl mi a fenéért szerepeltették annyiszor Damient?). Tényleg annyi labdát dobáltak fel a 6. évad fináléjában és a 7. elején, hogy minimum kitartott volna az egész évadon át, erre otthagyták mindet a levegőben. Erre a legjobb példa Tiva, és ezért duplán mérges vagyok, mert tuti azért nem akarják őket “egybeírni”, mert félnek, hogy ha még pár évadon át kitart a sorozat, akkor mit kezdenének velük, és inkább majd a legvégén, hogy tuti együtt maradjanak. Hát szerintem pedig (kövezzetek meg) ők nem az a pár, akinek feltétlenül együtt kell maradnia! Ahová eljutott a kapcsolatuk, ez lett volna a következő logikus lépés! És igen, valószínűleg 1-3 évnél/évadnál tovább nem bírták volna együtt, de ez lett volna most a következő lépcső. Aztán persze a szakítás. Nemtom én rájuk mindig sokkal inkább partnerekként tekintettem, mint párként… az egyik legjobb partnerkapcsolat (volt?) ez jelenleg a tévében, még az 5. évadban is… Hát meglátjuk, kezdenek-e velók még valamit.

Az évadzáró tényleg nem volt annyira extra, inkább lezáró jellegű volt, mint “egész-nyáron-kaparni-fogom-a-falat”-jellegű. Olyan végpont. Nekem mondjuk pont ezért nem volt akkora csalódás, mert erre számítottam. Viszont 1-2 idegesítő dolog mégis volt benne, pl az, hogy SPOILER akkor most mi a következő Gibbs-nek, drogot fog csempészni az NCIS igazgatójának orra előtt, sőt annak tudtával? Nee… remélem előállnak valami jóval. Viszont az utolsó jelenetek nekem kifejezetten tetszettek, onnantól, hogy Gibbs ajtót nyit MAllisonnak és Ziva elkezdi mondani az esküt. Ez utóbbi kifejezetten a szívemhez nőtt, sztem az egész évad alatt az egyetlen dolog ami összetartotta a részeket, az Ziva volt, hogy végignézhettük, hogy teljesen feladta az izraeli múltját ezért az új életért (mondjuk aki nem bírja annyira Zivát annak ez se jelenthetett túl sok vígaszt, én viszont elviseltem volna, ha egy kicsit még többet látunk abból, mi játszódik le benne). Azért nem lehetett könnyű elmondani ezt az esküt (tényleg nem volt semmi a szövege…), a Bibliára ráadásul, és Ziva nem az az ember, aki bármit is félgőzzel csinál, hát ezt is nagyon komolyan vette. Amilyen elkötelezett volt a Moszad-hoz, hát most annyira elkötelezett az NCIS-hez. Ebből is kérnék egy kicsit többet a következő évadban:)

Ennyi, kicsit hosszú lettem, sry:)

Wynonna - 2010. 05. 31. 23:39

Az évad felénél nálam kvázi kaszát kapott a sorozat, kb 5 perc alatt áttekertem a részeket… A következő évadnak azért adok majd esélyt, remélem az jobb lesz…

Moonyfoot - 2010. 06. 01. 01:36

Háát… az első pár részt vittem mint a cukrot. És vártam… és vártam… azután voltak szünetek, akkor lemaradtam. Egyszer úgy gondoltam, hogy nah, csak nem lehet már tovább húzni a Tiva szálat meg amúgy is, úgyhogy nekiültem elmaradásomnak… és vártam… és vártam…
Mondhatnám, hogy az egész évad nem volt más, mint a vártam életérzés. És igen, még mindig várok. Mondjuk lelkierőre az utolsó részekhez (bár a kritika után egy nagy “mazochista-e vagy” felirat villog a fejemben), meg egy jobb kezdéssel. Pedig nehezen szoktam rá és nem szívesen hagynám itt. És a következetlen karakterfejlődés nekem is az agyamra megy. Tony hátrafele fejlődik. Mi ez már? Benjamin Button különös élete? Na ne röhögtessenek…
Az évad még keksszel és tejjel se megy el… ha így folytatjuk, lehet át kéne inkább térnem arra, hogy a Mikulást várjam :P

Steven Great - 2010. 06. 04. 16:38

Egyetértek a legtöbb kritikával, ugyanis jól indult az évad, aztán valahogy elfogyott a lendület. Mindenesetre vagyok akkora junkie, hogy a 4 vagy 5/10-es részeket is simán megnézem, elcsépelt, de a karakterek miatt.
Mindenesetre valamit alakítaniuk kell a 8. évad elején, ha akarnak 9. évadot is. A nézettség az évad eleji 20 millióról jócskán megcsappant. Persze még így is sokan megirigyelnék.
Az évadra én is max. 6/10-et adok.

Venczel - 2010. 08. 11. 18:21

Szerintem is 6/10. Az évadnyitó epizódot én is elég jónak tartom, bár a végét kissé összecsapottnak éreztem: nem volt igazán izgalmas a szökés: tulajdonképpen nem kellett túl sokat harcolniuk , legalábbis én kevésnek éreztem, főleg úgy, hogy úgy menekültek meg, hogy Gipsz lelőtte az utolsó ipsét.
A többi rész pedig igencsak kiszámítható volt. Volt egy rész, amikor egy koporsót nyitottak ki, és én tudtam, hogy üres lesz, pedig nem láttam még a részt.
Addig is, a következő évadra izgalmasabb fordulatokban reménykedem.

Dorka - 2010. 09. 02. 16:49

Egyetértek az előttem szólókkal, ez az évad messze elmaradt az előzőtől. Kivéve az évad 1. négy epizódját, illetve volt még pár erősebb rész sztem mint pl. a repülős v. az áramszünetes!
Na sebaj, a következő jó lesz én bízom bennük. Egyébként a nyáron daráltam le 5 évadot, így egybe sokkal nagyobb élményt nyújt.
Visszatérve a 7. évadra San Murray aka McGee szinte elfogyott az évad során, sztem a karakter kicsit elvesztette önmagát ezzel! Számomra naon furcsa.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz