login |

NCIS: Los Angeles: vége az 1. évadnak

2010. 06. 05. 23:22 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Vicces, hogy az NCIS: Los Angeles minden promójában robbanásokat meg lövöldözéseket látni, a fináléban is volt látványos sorozatrobbanás és még látványosabb autós szaltó, de ettől még ugyanarról bizonyosodtam meg, mint korábban: az NCIS testvérsorozata valami hihetetlenül lassú. Lassú a tempója, lassan beszélnek benne, nehézkes a szerkezete, valamiért hihetetlenül tohonya. Egy szó, mint száz, vagy kettő: nem érdekes.

NCIS LA S1 finale a

Jacqueline McKenzie. Pisztollyal. A fürdőszobában.

Persze, tudom, ott vannak a karakterek, nem az ügyek viszik előre a sorozatot, hanem ők, mert ez NCIS,  de nekem továbbra jobban karakterizál LL Cool J a keresztbefont karjaival, mint az írók a dialógusaikkal vagy Chris O’Donnell a meggyötörtségével. A finálé persze azért finálé, hogy egyedi legyen, G meg is kapta a maga kis sztoriját, gondolom a kezdetektől fogva rettentő érdekes, hogy milyen fehér foltok vannak a gyerekkorában. Minden szarkazmusom ellenére, ez még kellőképpen meg is fogott. A többi viszont nem.

NCIS LA S1 finale b

Ahogy kell, az epizód végére kiderült egy aprócska érdekesség, G nyilván tovább fogja emészteni önmagát ezzel kapcsolatban, de ettől még sem az rész nem volt finálészerű, sem a cliffhanger nem volt körömrágós. Az értékelés pedig? Legyen 3,5/10, de aki rajongó, az simán a többi résszel egy szintre teheti a zárást is, hiszen én elég egyenletesnek láttam a sorozatot, főleg miután eldöntötték, hogy nem tudnak mit kezdeni az egyik karakterrel – végre a készítők is tudják, merre tartanak. Én sajnos szerencsére másfele.

Összességében kár az NCIS: Los Angeles-ért, az elején még bíztam abban, hogy egy pörgős, fiatalos sorozat lesz az NCIS spinoffja, de a fiatal karakterek ellenére mégis inkább nyugdíjas (a cvekkeres, kis- fajtából), valóban a CBS-re való krimit kaptunk. Aminek sokszor csak eléggé mondvacsinált köze van az NCIS-hez. De, hát amíg a karakterek át-átjárnak inenn oda vagy onnan ide, addig a hitelességét nem veszélyezteti semmi.

13 hozzászólás Ne habozz!

freestyle - 2010. 06. 05. 23:58

Én nemrég kezdtem a sorozatot, kb heti 1-2 részt nézek meg, szóval nem vagyok elájulva tőle, de azért nézhető, jó kis feelgood/akció sori:)Az anyasorozatból még egyetlen részt sem láttam.Mostanában sitcomokkal töltöm a tv előtti órákat.

Lengabor - 2010. 06. 06. 03:53

Nekem tetszik ez a sorozat. Az ironikus, csipkelődős beszólások, a karakterek számomra hozzák azt, amiért érdemes nézni. De való igaz, hogy tényleg lassú, és lehet szégyen, de rengeteg résznél azt tapasztaltam, hogy nem értem miről szól, így csak nézem, ahogy alakul. Emellett a kezdeti felütés mellett belevisznek egy csomó más történetszálat, ami még jobban megkavar. Ezért nemegyszer nézhettem az első pár perceket újra…
Viszont Domot sajnálom, aranyos kis karakter volt, még ha inkább fillerként is. 6,5/10

Sanna - 2010. 06. 06. 08:46

nem volt rossz évad, de annyira nem is volt jó, az a baj, hogy a sorozat indulásakor azt ígérték, hogy ez más lesz mint az anya sorozat, hogy ebben majd jól beépüléses dolgok lennek, egy kis high-techel megfűszerezve, na ebből a technika megvan, a másik viszont nem, olyan mintha az NCIS-t nézném Abby és Ducky nélkül, itt is megvannak a “bölcs” és viccesnek szánt odamondások, viszont ezzel csak erőltetett az egész, ahogy G misztikuma is, legalábbis számomra

valóban kár, mert ebből jobbat is ki lehetett volna hozni, de ettől függetlenül maradok a 2. évadra, aztán majd meglátjuk

Miraculix - 2010. 06. 06. 10:22

Többet vártam ettől a sorozattól, mivel nagy NCIS rajongó vagyok. Ott, ha egyszer kiismerte az ember a karaktereket, akkor fergetegesek az interakciók a szereplők között, szinte mindenben lehet valami humorosat látni.
Itt egyelőre ez még nem állt össze, úgy érzem bizonyos karakterekkel nem tudtak rendesen mit kezdeni (sztem pl. Kensi (bár a Kate/Ziva-DiNozzo kapcsolat azért nem elvárható :D)).
Ami viszont fergeteges: Hetty, aki nagyon el van találva.
Valamint más sorozatokhoz képest túl gyorsan belementek abba, hogy az egyes szereplők is érintetté váljanak az ügyekben.
És nem teljesen értem az iroda helyszínválasztását…
Viszont végre egy sorozat, amely bevállalta az autós üldözést is, ez mindenképpen ++, sokáig azt hittem hogy az a challenger csak dísznek lesz.

Összességében nem olyan jó, mint amire számítottam, de sok volt benne a kísérletezés, remélem, hogy a készítők figyelték a nézők reakcióit, és a második évadra csiszolják még egy kicsit a dolgot (stílus, szereplők), mert lehet ezt jobban is csinálni, szóval lesz ez még jobb is!

Seeley Booth - 2010. 06. 06. 10:46

nekem az ncis:la tetszik, jó, pörgős…a sima ncis-t érzem nyugger sorozatnak, hiába volt nagyon ütős s07 nyitó.

Chris-t is bírom, dögös lett..féltem hogy a Grace klinikás puha karaktert és külsőt hozza majd ide is..de nem.

j9vőre asszem már csak ezt fogom nézni (esetleg ha lesz crossover a másikat is)…a sima ncisá-t nem…kivéve ha vérfrissül, de kétlem.

Seeley Booth - 2010. 06. 06. 10:47

mondjuk engem Hetty idegesít..nem tudják eladni ahogy az a törpe öregasszony volt/van a nagyász…remélem lecserélik, komolyan.

Mateus - 2010. 06. 06. 11:10

Jó volt ez az évad, Dom-ot szerencsére kiírták. Remélem, hogy Eric Christian Olsen-t jövőre visszahozzák állandó szereplőnek.

lspeti - 2010. 06. 06. 16:12

A rendes ncis sem volt az elején olyan jó.
ez kicsit nyomozós,kicsit kütyüs, vicces. Szerintem teljesen OK. Nem akarja magát túl komolyan venni a sorozat de annyira lazára sem.
Kellemesen nézhető.

Nagyonnagyon - 2010. 06. 06. 21:00

Hetty üt, és arra a 40 egynéhány percre pontosan azt kapja az ember amit vár, már ha azt várja amit kap. Amíg annyian kapják azt amit várnak hogy ilyen nézettséget hoz addig én simán várom az épp aktuális következőt, mert én egy vagyok a sok közül aki azt kapja…. belekeveredtem kérem kapcsolja ki ;)

payskin - 2010. 06. 06. 23:39

A sima NCIS-ből csak 1-2 részt láttam (például a tavalyi évadzárót meg az idei évadnyitót), de valahogy nem… Ehhez képest ősszel, amikor indult az NCIS LA, azt mondtam, megnézem az első pár részt aztán eldöntöm. És maradtam. Egész jó kis csapatot rántottak össze (bár az eye candy csaj szeme eleinte rettentő mód irritált, de vagy megszoktam, vagy a végére csináltak vele valamit, mert már sokkal kevésbé volt feltűnő), viszont Linda Hunt minden visz. A legjobb karakter az egészben. :)

Tas - 2010. 06. 09. 11:15

kb mikor-ra várható a 2.évad ?

winnie - 2010. 06. 09. 11:32

őszre.

wallee - 2011. 07. 28. 14:30

A második évad szerintem sokkal jobban sikerült mint az első, de az eredeti nyelven ajánlom, mert a szinkronnal elvesztik a poénok az élüket. (Hú de szépen fogalmaztam :) )
Dom nekem közömbös volt, sose kavart sok vizet, és nem értem miért nevezték Kensi társának mikor ritkán volt terepen, főleg a Számítógépes srácnak segített… na mindegy is..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz