login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 7. évad

2010. 06. 08. 14:21 - Írta: winnie

70 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Még emésztgetem a hírt, hogy jó lesz-e nekem, hogy jövő héttől dupla részekkel darálja a FOX a Hell’s Kitchen-t, ráadásul ugye ősszel indul is a 8. szezon, szóval elég tömény élmény lesz. A zseniális hatodik évadot ráadásul nagyon nehéz lesz felülmúlnia a hetediknek, s bár nyilván butaság az első rész alapján ítéletet mondani, de első blikkre ez nem is sikerült.

hells-kitchen-season 7

Lehet, hogy csak az idő szépíti meg az emlékeket, de nekem a hatodik évadból az rémlik, hogy már kezdésnél akadt nem egy, nem is öt, hanem még több emlékezetes figura, pár harsány, pár bitchy, pár profi – itt viszont… Visszatekerem az élményeket, alig pár órája láttam a premiert, de szinte semmi nem rémlik a játékosokból, sőt, arra is emlékszem, hogy volt, akit csak a service végén vettem észre, hogy létezik (aki beindította a kékeket).

Lehet, hogy ez csak a béna, fotós kezdésnek köszönhető és a gyorsan átpörgetett signature dish feladatnak, de igazából csak Autumn maradt meg bennem, meg talán a Suzanne-féle mentalitást továbbvivő Maria, a fióknál pedig az olasz gyerek és a benga néger, de utóbbi kettő nem azért, mert fene jól szórakoztam volna rajtuk.

Az mindenesetre poén, hogy ez már a második idei reality, ahol egy Siobhan-nak szurkolhatok (őt egyelőre inkább a neve miatt jegyeztem meg, de jó ellenpontja lehet a másik magabiztos lánynak, Autumn-nak), mindenesetre, ha másra nem, arra jók a dupla epizódok, hogy a (nem pozitív értelemben) legidegesítőbb játékosokat kihajítsák.

A rész tipikus HK-epizód volt a lényegét és a sokkal mufurcabb, idegbetegeb Ramsay-t tekintve, de masszív csalódás az összképet nézve, s ez így csak 5/10 (ha dupla kiesés lett volna, kapott volna +1 pontot), de tudjuk, hogy a következő úgyis “a valaha látott legdrámaibb epizód” lesz, szóval nem kell aggódnunk.

70 hozzászólás Ne habozz!

Orso-borso - 2010. 06. 08. 14:47

Valaki egyszer azt mondta, és pár korábbi évadnál bevált (nem mindnél), hogy a nyertes

SPOILER

a főcímben tizedikként feltűnő szereplő.

Pocok - 2010. 06. 08. 15:00

Szerintem jó volt. Amikor megkérdezte az olaszt, hogy miért van ilyen akcentusa, és azt mondta, hogy a csajok miatt… na az a hét idézete :D

Duplarészek? Nem is tudtam, ez remek hír!

vape - 2010. 06. 08. 15:06

Néhány részt a Viasaton láttam, de csodálkozom, hogy még van erő ebben a műsorban. Gordon Ramsey remek, alázza ahogy kell a versenyzőket, de ez egyszer-kétszer poén csak. Ettől függetlenül érdekes néznivaló, akár egy pszichológiai tanulmány is lehetne.

winnie - 2010. 06. 08. 15:09

van erő, mert nem az a lényege, hogy alázza, hanem az, hogy újabb és újabb versenyzők közül a végére ki marad a nyertes. ezek a reality-k mindig érdekes maradnak, hiszen minden évadban újak a szereplők: a survivorben is a 3. vagy 5. évadot tartják gyengének, a 16. vagy 20. évadot jónak, de folytathatnám a sort az amazing race-szel. a HK-ban is eddig a 6. évad volt a legjobb. minden évad új történet, lehetőség új sztorikra.

ergó vannak műfajok, amikben mindig lesz erő. minden a karakterek és a feladatok színességének, no meg az izgalmas tálalásnak a függvénye, nem azé, hogy ramsay ordít a versenyzőkkel.

marcilu - 2010. 06. 08. 15:17

Siobhan nekem is eszembe jutott, nem lehet túl gyakori név… Én az elején mindig annak szurkolok, hogy legyenek bőven szimpatikus játékosok. Nekem az élteti a realityket, meg persze a “dráma”…
Még valamit: Az elején a parókás Ramsay-feleség nagggyon szörnyű volt! Mármint nem a nő, hanem a trükk, vagy vicc, vagy minek is nevezzem.

bikkbakk - 2010. 06. 08. 16:29

marcilu,

hát igen, én már az előzetesből, amiben szintén benne volt az a pillanat levettem, hogy az a felesége.

Castiel - 2010. 06. 08. 19:43

Ezért nem nézek előzeteseket. Semmilyet. :)

ldavid - 2010. 06. 08. 21:07

Castiel: ez a műsor elején volt

nekem jobban tetszik eddig, mint a tavalyi
az olasz srác meg LOL

Timi - 2010. 06. 08. 23:45

Még nem láttam az új részt, de már nagyon várom. Nálam a no.1 évad még mindig a season 4. Remélem ez az évad is izgalmas lesz.

Timi - 2010. 06. 09. 00:54

No kérem, megnéztem az első részt. A rész után olvastam el winnie és sok mindenben értek vele egyet, de vele ellentétben és sok mindenre emlékszek a játékosokból. Szerintem kifejezetten “színes” a mezőny, persze van 1-2 jellemtelen arc, de ez minden évadban így volt. Amikor megláttam Mariat akkor azt hittem, hogy Suzanne jött vissza, csak átfestette a haját. Aztán rájöttem, hogy nem csak külsőre, hanem viselkedésre is hasonlítanak, örülök h ezt Winnie is kiemelte. Suzanne nekem nagy kedvencem volt a 6. évadban, mert bár egy “evil bitch” (:D) volt, de neki ez is jól állt. Nos.. Marianak nem áll jól. Meg azért Suzanne sosem röhögte ki Ramseyt, neki inkább a társaival volt gondja, azon belül is elsősorban Tennillevel. És igen… eddig nekem is Autumun és Shioban az, akikre azt mondom, hogy 1 rész után a legkiemelkedőbbek voltak. Fegyelmezettek és jól tudnak főzni. Persze ilyen hamar kár lenne jósolgatni, főleg h a második rész előzetese alapján már láthattuk ahogy Siobhan kicsit “besokallt”. De eddig ők, míg a férfiaknál Ed és Jay teljesítménye volt kiemelkedő. Scott is jónak tűnik, de szerintem ő picit többet képzel magáról, mint kéne. :) Mikeynek az a tetoválás.. na és az a haj. :D :D Salvatore… viccesnek vicces, aranyosnak aranyos, de szerintem nála a tipikus “Jobban tudja a száját jártatni, mint főzni.” eset lesz. Aztán majd meglátjuk. Ramsey hozta a formáját, igaz, hogy a rész elején nem kellett volna az a feleséges kombó. Ígéretes rész volt, szerintem jó évadnak nézünk elébe.

Timi - 2010. 06. 09. 00:56

Elnézést az olykori helyesírási hibákért, siettem és nem ellenőriztem le az irományom. :)

Gubóka - 2010. 06. 09. 10:40

nekem tetszett. úgy megörültem hogy folytatódik, mintha előre hozták volna a karácsonyt :D

egy negatívumot éreztem igazából, ez a nagy masszív hatás vadászat. a feleséges dolog (mondjuk tetszett de kicsit tenyleg sok), amikor az elso embereket kikuldtek a konyhabol azt mondtam magamban h WTF, amikor a többieket is, azt olcsóságnak éreztem. h gordon azért küldi ki öket igazából h ütös premier legyen. jobb lett volna ha nem kuldi ki a fél koynhat. bfelyeztek igy is a rendeleseket, akkor lehetne az is h ki is teszi öket kapasból…:D mert hát ment nélkülük.

de összessegebn tetszett, vannak érdekes karakterek, annyira szertem h mindenki nyilatkozza h huuu ö milyen májer aztan elszurja az eloetelt folyamatosan.

néha van olyan h en fogom a fejem h kihagy valamit a kajabol vagy nem ugy cisnalja ahogy kene :DDD lehet függö vagyok :))

drP - 2010. 06. 09. 17:55

tenyleg nem annyira emlekezetesek az arcok, a nevekre meg gyakorlatilag egyaltalan nem emlekszem, talan tenyleg Autumn maradt meg, bar nekem inkabb mint negativ szemely, olyan minden leben kanal hulyepicsa… De ez meg csak az elso resz volt, remeljuk beindul a dolog, csekkolom is mindjart a masodik resz

redc - 2010. 06. 10. 01:27

JP: Table 30, my dear. 30.
FRAN: I’m so sorry. Hi!
JP: No, table 30 is the other one!
FRAN: Oh, okay.
JP: You have a plan.
FRAN: Yes.
JP: Look at it. Use it.
FRAN: I will. Thank you.
JP: I don’t have a GPS for you.

Ó, Jean-Philippe, de hiányoztál! Keveset van előtérben, de mindig megéri várni rá. Üde színfolt a nagy ordibálós-rohangálós-káromkodós-kukarugdosós-halcsapkodós-rossz rizottós őrület közepette. Szeretem, mikor ilyen finoman oltja az óvatlan versenyzőket. GR (ebben az évadban már GRRRR!) szöges ellentéte. Remek párost alkotnak.

A kezdés eddig nem igazán vert padlóhoz, de még így is jól szórakozom. A játékosok is kezdenek egész jól elkülönülni a fejemben, bár a nevekkel még én is hadilábon állok. Örülök a dupla részeknek, úgy jobban bele tudok merülni ebbe az over-the-top kifejezést újraértelmező, de számomra megunhatatlan guilty pleasure-be.

tenorx - 2010. 06. 17. 14:39

Ez a csapatkapitány csere annyira nyilvánvaló volt számomra :P Hogy pont a két vezéregyéniséget jelöljék kiesőnek, persze :P

Timi - 2010. 06. 17. 18:57

Szerintem eddig baromi jó az új évad, vannak jó szereplők. Autumnt az első részben megszerettem, aztán a második részben már kevésbé kedveltem őt… de most valahogy megint ott van a kedvenceim közt. Én úgy gondolom, hogy a mezőnyben ő a legjobb, a lányok állandóan fúrták őt, pedig gyakran csak segíteni szeretett volna. Szerintem ha a kék csapatban jó társakra talál, akkor benyargalhat a döntőbe. Szeretem még Shiobant is, igaz ő szerintem nem fogja a végéig húzni. Frant egy ideig nem bírtam, de a harmadik részben bebizonyította, hogy tud harcolni és ezt értékelem. Maria hatalmas színfoltja ennek az évadnak. Nyilván egy “undorító” személyiség, de mégis egy csomót lehet rajta röhögni. Nem tudom utálni őt sem. Scott a kapitány.. :D És az a zene, ami mindig megy amíg ő a riporterszobában van..ugyan már..XD Hollirol azt hittem az első rész után hogy kb két hét után kizúg, de feltűnően jól bírja és van benne tehetség. A fiúknál Ed a kedvencem. =)

winnie - 2010. 06. 17. 23:12

scott zenéje valoban szenzacios:)

redc - 2010. 06. 18. 17:20

Egyre jobban tetszik ez az évad, bár igazán alkalmas főszakács-jelöltet még nem látok a versenyzők között. A két legrátermettebbnek tűnő se igazán az, ebből pedig GR sem csinált titkot a végén. Nagyon tetszett, mikor az arcukba vágta ezt, ideje volt. Scott már-már irritálóan nagyképű, ami rég rossz. Ebből a műsorból nem tűnik ki, de pl. az F Wordben a sokszor amatőr vendégszakácsok receptje alapján készült tök egyszerű, zéró-flanc kaják olykor zsinórban verik Gordon főztjét a vendégek körében, GR pedig sosem primadonnáskodik emiatt, sőt. Autumn pedig… jaj… egy konyhai kiskészülékbe több érzelem szorult, mint ebbe a csajba. Olyan, mint egy szociopata robot. Ha ezen nem tud változtatni, tényleg nem fogja itt sokáig húzni. Salvatore-ról meg már kezdtem azt hinni, hogy csak egy rossz vicc, de meglepően jól feljött a végére. Nilka és Ben is. Azért lesz itt még harc. Remélem.

A betűkockás játék mindig is tetszett, most is, de én már csak azért is a piros csapatra szavaztam volna. Kétféle répa, hagyma, mangó, sonka, kacsa. Ilyen hozzávalókból gyorsan jóízű kaját összedobni azért teljesítmény. A fiúknak egyszerűbb dolguk volt.

Egyvalami viszont nem fér a fejembe. Hogy jöhet el ebbe a műsorba bárki is anélkül, hogy előtte min. 1 hétig ne a Ramsay-féle rizottó elkészítését gyakorolná? Vagy a többi olyan kaját, ami tuti lesz (halibut, Wellington, scallops, stb)? Már 6 évadnyi műsor lement, nem igaz, hogy az ilyen alaphibáknak számító dolgokba még mindig beleesnek.

És persze akadtak jó beszólások is:

Nilka: The princess got yelled at tonight.

Jason: Jason don’t jump out of f**king planes. Do I look like a bird, a condor, a f**king pterodactyl?

GR: Carrots are burning. How do we burn a carrot?!

Holli: Chef Ramsay is cute. He looks like a real person.

Salvatore: I don’t know how to write English.
JP: Amuse bouche. Which is French. It’s not English.

nerazurri - 2010. 06. 19. 18:42

Scott zenéje hatalmas, de amúgy Ramsey is megmondta neki, hogy politikus, mert magát akarja jó színben feltűntetni mindig, de mi látjuk, hogy úgy is beszél, mint egy politikus… Amúgy Salvatore nagyon szimpi lenne, de most eléggé kihangsúlyozták, hogy Scott 1 csomót segített neki, erre őt szavazza ki?? elég geci dolog szerintem…

Jó ez az évad egynek, csak nem értem, hogy miért akarják leadni ilyen hamar… Mondjuk nekem jó, mert én ez az első évad, amit real time nézek, eddig daráltam a többit, és már hozzászoktam, hogy ha tetszik egy rész, akkor fogom és megnézem a következőt :)

tenorx - 2010. 06. 20. 03:39

@nerazzuri
Szerintem Salvatore személyiségéhez nem illik, hogy Scottra szavazzon, főleg, hogy még be is mutatták, hogy megmondta neki, hogy nem fog…. Azért írtam, hogy ez elég mű volt, hogy pont a két vezér ment ki. Ez eléggé scripteltnek tűnt :P

winnie - 2010. 06. 20. 09:12

neki nem kellett rá szavaznia. szavazhattak a többiek is.

drP - 2010. 06. 20. 12:23

hat, szerintem elég egyértelmű volt Scottot választani. Persze tudom, hogy vágások, de amit láttunk, az alapján sokat hibázott, miközben elég nagy arccal hangoztatja, hogy ő mekkora krály, meg segít, akinek kell. Autumn meg szerintem nem vezéregyéniség, olyan rohadt sokat eddig nem mutatptt, hogy az legyen. A jobbak közé tartpzik, az nem vitás, de neki is nagyobb az arca, mint a tehetsége szerintem.

winnie - 2010. 06. 20. 12:32

nekem is ez jutott eszembe, hogy lehet ide-odavágni, de scottot bőven érte kritika a társai részéről is.

Gubóka - 2010. 06. 23. 08:23

nektek is feltünt h Nilka ugy nez ki mint vészhelyzetből az egyik ápoló csaj? azt hiszem holi volt. hahaha :DD

winnie - 2010. 06. 23. 08:42

simán. egy az egyben haleh.

tenorx - 2010. 06. 23. 13:41

Ó öcsém, de örültem, hogy kidobták Scottot. Egyébként meg borzasztó, hogy mennyire szar ez a Red Team. Na majd a kedvencem, Ben megoldja ott a dolgokat.

Mizuki - 2010. 06. 23. 13:48

Én bírtam Scottot , meg a dumáit.Inkább ment volna Nilka,na ő az agyamra megy.Kedvencem eddig nincs, bár azt a palit(a neve nem jut eszembe) bírom aki mindig olyan megijedt fejeket vág, még ő elég jó volt eddig.

Gubóka - 2010. 06. 24. 08:31

mekkora gáz volt ahogy viselkedett pf.

Gubóka - 2010. 06. 24. 08:36

remélem benjamint nem szórják ki a pirosak, ő az egyik aki eddig szimpatikus nekem. a ben, a kék haju meg remélem levágta tőböl az ujját és kiesik. olyan mint scott egy nagy majom. :D

Timi - 2010. 06. 24. 17:37

Mekkora egy szánalmas banda ez a Red Team. Pedig egyénileg egyik sem olyan rossz szakács, de csapatként valahogy nem funkcionálnak. Már Autumn idejében is voltak gondok, de nélküle teljesen szétestek. És akkor még csak azt hitték, hogy Autumn volt a legnagyobb bajuk… hát pedig közel sem. Scott példáján jól megtanulták, hogy ki az aki állandóan főnökösködni akar és ki az akinek nem ez volt a célja a csapaton belül (Autumn).
Az ötödik részben kidobták Mariat, aki tudom, hogy “furcsán” (vagyis NAGYON furcsán) viselkedett, de én bírtam őt. Jókat lehetett rajta röhögni, volt egy stílusa. Szakácsnak nem volt valami nagy szám, várható volt, hogy nem fogja már sokáig húzni, meg sajnos fegyelmezett sem volt. Mindenesetre egy igazi színfoltja volt az évadnak, kicsit sajnáltam. Ez a Scott egy igazi idióta. Mondjuk őt sem tudom utálni, mert rajta tényleg látszott, hogy nagyon meg akarja nyerni a versenyt és ez valamilyen szinten “jó” pont volt a szememben. Kár, hogy szavakon kívül semmit nem tudott felmutatni és a továbbjutás érdekében bárkit feláldozott volna, ez pedig nagyon nem jó. Kíváncsi vagyok, hogy Bennel előrébb lesz-e a csapat. Nem csak mindent Scott nyakába kell varrni, habár kétségtelen, hogy ő volt legbomlasztóbb személy. DE azért ne felejtsük el, hogy Fran és Nilka sem komálja egymást, szerintem még ők is összeakasztják majd a bajszukat párszor.

A kedvencek: Így hat rész után egyre jobban tisztázódik bennem, hogy kiket kedvelek és kiket kevésbé. Siobhan továbbra is ott van a kedvenceim közt. Sajnos szerintem tőle a következő körben, vagy nem sokkal utána búcsúzunk, mert szerintem egyelőre nem üti meg a többi “nagy kutya” szintjét. Emberileg viszont teljesen korrekt a csaj, bírom benne, hogyha hibázik, akkor azt tényleg magára vállalja és nem körtönfalaz. Az első részben ő és Autumn teljesített a legjobban nálam, de hát látszik, hogy egy rész alapján nem lehet ítélni… azóta nem sok kiemelkedőt alkotott, össze kell magát szednie. Holit nagyon megkedveltem. Pedig az első héten tán ő volt a legellenszenvesebb, mert csak egy kis cicababát láttam benne, akinek nincs sok köze a főzéshez és közben sikeresen rám cáfolt. Teszi veszi rendesen a dolgát és befogja a száját. Nem kavarja a sz*rt, kimarad a balhékból (eddig legalábbis). A fiúknál Ed abszolút favorit. Teszi ő is hiba nélkül a dolgát, a hangját pedig alig hallani. Továbbra is kedvelem Autumnt, mert nem igazán adott rá okot, hogy utáljam. Neki is van egy stílusa, de ezt csak a Red Teamben nagyították úgy fel, látszik, hogy azóta Scott személyében már egy másik bűnbakot találtak és az is, hogy érdekes mód Autumn súrlódás nélkül beépült a kékekhez. Ők a nagy kedvenceim, de a többiekkel sincs különösebb bajom. Talán Nilkatól szabadulnék még, mert kicsit idegesít. Szerintem továbbra is jó az évad, én várom a folytatást. Ja igen.. Andi chef is olykor olyan arcokat szokott vágni…XD Néha érdemes őt is figyelni.

drP - 2010. 06. 24. 18:31

Szerintem egyre jobb az évad. Maria szerintem bolond volt, de vicces, ezért sajnálom, hogy mennie kellett. Scott, hát, nem csoda, hogy Gordon nem bírta elviselni. Van egy beszélőkéje a srácnak, de a konyhában rengeteget hibázott. A piros csapat szörnyen rossz, kiváncsi vagyok Ben mit hoz ki belőlük. Timivel egyetértve, chef Andi tényleg móka, mondjuk nehéz dolga van a lányokkal. Amikor Gordon kihajította az egész piros csapatot, Andi le is bénázta az egész bagázst Scottnak :)

Timi - 2010. 06. 30. 13:35

Azért az szánalmas, hogy ez a szerencsétlen Benjamin hogy fúrta Siobhant. Nagyon sajnálom, hogy hazaküldték, Holli és talán Ed mellett messze a legnormálisabb volt az egész bagázsban, kár érte. Persze tudtam, hogy nincsenek meg a képességei egy legjobb öthöz sem, de azt sem igazán értem, hogy Fran mitől lenne jobb, mint ő. Frant nem fúrta Benjamin, ha azt vesszük Siobhannak nehezebb dolga volt, hisz nem állt mögötte a csapat. Ráadásul Fran mégiscsak 44 éves, ne szidjatok le, de kizárt dolognak tartom, hogy ő a döntőbe jusson, mert egyszerűen nincs meg benne az a plusz. Nyilván Siobhanban sem volt, de ő mégiscsak fiatalabb, maradhatott volna még egy körrel tovább, aztán kitudja mi lett volna. Benjamin meg szánalmas.. lehet, hogy jól tud főzni, de emberileg egy nulla és szörnyen arrogáns. Ha jól nézem a jövőheti részben is csak a gondok lesznek vele, Nilkat és Frant is elküldi a fenébe, csak mert ő megteheti. Pff. Most már Hollinak és Ednek szurkolok, az utolsó két részben megint csak sikerült ráunnom Autumnra… habár vele sincs különösebb bajom. Edtől kicsit durva volt ez a meztelen fürdőzés, de hát részeg volt. :D Holli jó fej, emlékszem, hogy a 7-es részben rossz estéje volt, Benjamin azonban közölte, hogy nem őt kellene jelölni, hanem Siobhant, mert ő a leggyengébb a csapatból. Kicsit mondjuk ez is igazságtalan volt, mert aznap este szinte Siobhannak volt a pirosak közül a legjobb teljesítménye, Ben mégis őt akarta hazaküldeni. Holli viszont nem “szövetkezett” vele, sőt az interjúszobában le is oltotta Bent, mondván hogy attól mert jól főz, még nem kéne bunkónak lennie. Hát igen.. Egyébként Salvatoret is sajnáltam, mert kedves srác volt, de ő tényleg sok hiányossággal rendelkezett, szóval várható volt. A jövőheti rész jónak ígérkezik.

marcilu - 2010. 06. 30. 19:49

A piros csapatra ebben az évadban átkot szórtak… Ekkora görény, irritáló, pleh! emberek szinte az összes eddigi évadban nem voltak. Hihetetlen.

Hajrá Holli és Ed! (ennyi maradt nekem…)

ldavid - 2010. 07. 01. 01:47

Siobhant sajnálom én is, lájkoltam, Benjamin meg tényleg egy görény.
Holli & Ed táborba csatlakozok én is.

btw következő challenge a kedvencem :)

JcGross - 2010. 07. 01. 22:17

Most kezdtem de nekem marhára tetszik. A narrátor poénok még mindig maradtak (ami nekem +, nem azért mert olyan jók, hanem mert nem olyan bénák mint a magyar műsorokban). Az is nagyon szórakoztat mikor SENKI nem tud semmit és csak ott állnak, meg Ramsey-nek is vannak jó dumái. (ami még régebbről megmaradt az a “crap, on top of crap, on top of crap”) Jó lesz ez!

Timi - 2010. 07. 07. 18:35

9. rész: Tudtam, hogy Fran fog hazamenni, már Siobhan előtt kellett volna hazaküldeni őt. Egyébként meg kifejezetten kedveltem őt, mert egy nagy küzdő volt, de már magas volt neki ez a szint. Én semennyire nem éreztem őt jobbnak Siobhannál, még egy picit mindig fáj, hogy Ramsay őt ilyen hamar küldte haza. Tudtam ha Fran hibázik legalább egyszer, akkor go home lesz. Hát nem egyszer, hanem jó sokszor hibázott, habár abban igaza volt, hogy a RED TEAM-ben sz*r a kommunikáció. Autumn esetleges távozásánál majdnem szívrohamot kaptam… lehet, hogy gyenge volt a csaj aznap este, de főzőtudását tekintve jó pár versenyző előtt áll még mindig. Szóval amikor Frant hazaküldte akkor nem gondoltam volna, hogy Autumnt visszaküldi a pirosakhoz. Na mondom itt a vége… de szerencsére nem. Mondjuk már picit néha engem is idegesít a csaj, de én Holli, Ed és Autumn hármast akarom látni, aztán egy Holli és Ed döntőt.

10. rész: Most néztem meg… Nilka… O_O Holly crap… őrült. Vagyis oké, nyilván nagyon szeretett volna még maradni, de nem igaz, hogy valaki képtelen felfogni, hogy game over van. Mondjuk Ramsay szépen elköszönt tőle aztán, kicsit megkönnyeztem, pedig egyáltalán nem kedveltem Nilkat. De tudom, hogy sokat jelentett neki ez a verseny és azért mégiscsak szomorú, hogy elég egy rossz nap és vége az álmaidnak. A szavazás meg… újból szívrohamot kaptam. Ed és Autumn. Miért? Mindketten jó estét produkáltak, lehet a többiek is, de hagyják már békén a kedvenceim. :D Aztán amikor mondták Ed nevét….. na mondom nem nézem tovább ezt a műsort, kész egy életre végeztem Ramsayval. Aztán jött a FINAL 6-os duma meg az új ruha.. na ne mondom ilyen nincsen.. X’D Teljesen bedőltem Gordonnak. Holli.. baromi erős. Eddig nem, de most már ki merem mondani, hogy ott lehet a végső kettő között. Most úgy érzem, hogy Autumnak lesz sajnos a legnehezebb dolga. Szívem szerint minimum dobogós harmadik helyezett a csaj, és tud is főzni, de néha ő is szétszórt és szerintem most már mindenki fúrni fogja őt. Mindenki tudja, hogy eddig ő volt a legtöbbet jelölve, ezután is ragaszkodni fognak hozzá. Remélem ez nem fogja zavarni, mert egyébként támogatás nélkül dolgozni nem lehet vmi jó érzés. Sajnálom de Benjamint (habár amióta nincs Siobhan és Fran, annyira nem kavarja a sz*rt), és Jayt (nagyképű sajnos) én továbbra sem szeretem. Jason sem a kedvencem.. remélem ők hamarabb fognak távozni.

Mindent összevetve most úgy gondolom, hogy Nilka volt még az egyetlen kilógó láncszem, ez innentől kezdve már egy nagyon erős mezőny.

marcilu - 2010. 07. 07. 20:14

Érdekes volt ez a két rész. Számomra, érzelmileg. A 9. résznél már teljesen ki voltam akadva, hogy ilyen rossz hangulatú az évad, tele nagyképű barmokkal, aztán a 10. végén pedig végre jól éreztem magam, feelgood volt.
Egyébként jól félrevezetődtem a korábbiakban, szimpatikusnak tűnt Jay és Benjamin, és nagy görénységekre számítottam Autumntól és Jasontől. Mostanra kiderült, hogy baromi nagyokat tévedtem… Jól összerakott reality?

drP - 2010. 07. 07. 21:45

számomra az volt a megdöbbentő, hogy a menüket milyen szarul rakták össze. Nem emlékszem, hogy GR ennyire lefikázta volna őket. Benjamin baromi nagyképű, abszolut nem szimpi, jó, meg minden, de nem annyira, mint hiszi magát. Jay jobb és szimpibb is nála. Jason, őt nem tudom hova tenni, kb mostanra jegyeztem meg egyáltalán a nevét… Autumn szerintem nem elég jó, jövő héten szerintem neki annyi valemlyik részben. Ed nagyon szimpi, de szerintem nála is vannak jobbak, nem jut el a végéig. Holly mutogatja az oroszlánkörmeit, GR telibe dícsérte a desszertjeit, aztán a homáros versenyben is ő volt a legjobb. Sztem Jay, Ben és Holly lesz a végső három, és Holly szerintem döntbe is jut (remélem meg is nyeri). A két fiúból inkéb Jay-t várom mellé, mert szerintem Ben nagyképűsége vissza fog ütni…

Timi - 2010. 07. 08. 00:29

Jay is baromi sokat képzel magáról…

Szimpátia alapján: Holli, Ed, Autumn hármast várok.
Tudás alapján nem tudok rangsorolni, mert erős a mezőny, nüanszok fognak dönteni. Jason amúgy mostanság jó, de emlékszem én még, amikor pár résszel korábban Ramsay kiabált vele. Benne is ott van a hibázás és most már tényleg olyan erős a mezőny, hogy GR valószínűleg az alapján fog dönteni, hogy az aktuális napon ki hogyan teljesített. Hiába volt eddig legtöbbet megszavazva Autumn.. ha jó lesz és ha esetleg fúrni fogják és meg is jelölik, akkor nem fogja hazaküldeni. Eddig talán Jay feje nem volt még leüvöltve, de ő meg… nem tudom… egyszerűen nem hiszem, hogy ő ilyen jó lenne. Meghúzódik a mezőnyben, de majd előfognak jönni a hibái. Talán már jövőhéten. Nem tudom, lehet nem lesz igazam, ez csak egy megérzés… Én továbbra is szeretnék hinni a Holli, Ed, Autumn hármasban. :)

Res1st - 2010. 07. 12. 02:36

Csak nekem szimpatikus ez a Jason srác? Szerintem tök normális a másik kedvencem meg Ed. Tökre szeretném ha ők döntőznének a nagyképű Benjamin meg kézen fogva hazamehetnének a Jay-el együtt.

ldavid - 2010. 07. 14. 20:35

csak most látom, hogy tegnap baseball volt a foxon :|

Timi - 2010. 07. 15. 00:19

Igen, sajnos. :(

tenorx - 2010. 07. 21. 12:31

Nagyon nem örülök :( Bent ki kéne már dobni a francba, és kiesett két szimpatikus versenyző is :(

Timi - 2010. 07. 21. 15:03

11. rész: Hát.. Ed eléggé nagy érvágás nekem. Azt hiszem, hogy ő volt a kedvencem, nagyon sajnálom a történteket. A probléma ott volt, hogy amit a 11-es részben produkált, az tényleg minősíthetetlen volt. Ennek ellenére bizakodtam, mert Gordon azt mondta, hogy a szavazásnál az eddig látottakat vegye mindenki figyelembe, ezek alapján pedig nem hinném, hogy pl Benjamin vagy akár Autumn és Jason Ed előtt járt volna. Mondom mindezt annak ellenére, hogy én Autumnt is kedvelem. Szóval reméltem, hogy Ben ott lesz legalább a jelöltek közt és Gordon kivágja őt, de az Autumn vs. Ednél éreztem, hogy Ed fog menni, mert Autumn nagyon összekapta magát az utolsó részekben és egyáltalán nem érdemelné meg, hogy most haza küldjék. Hát ez van. Fáj, meg így egy kicsit el is ment a kedvem a műsor nézésétől, de Holliban és Autumnban még bízok, hogy begyalogolnak a döntőbe. Azt már most megmondom, hogyha Jay és Ben lesz a döntős, akkor biztosan nem nézem tovább. Két szörnyen unszimpatikus pali…

12. rész: Na most néztem meg. Öcsém Autumn, hogy kiszámolta már a bevásárlásnál, hogy ő bizony 9,99$ dollárt fog költeni. :D Ááá és Holli megnyerte a kihívást. :))) Ügyes csaj nagyon…de mi?? Jayt viszi magával? Na ne már…-_- Most neki komolyan ez a kék hajú kucu jön be? :-S Ami a szavazást illeti… Autumn neve már megint előjött miközben mindenki megbeszélte, hogy kire kéne rakni. Hihetetlen. Pár résszel ezelőtt ezt még elfogadtam volna, na de most.. Autumn az elmúlt két rész óta hibátlan. Jason vs Ben.. hát gyerekek nem hiszem el, hogy Ben megint megúszta. Mondjuk Jason sem volt tökéletes, de sokkal szimpibb volt mint Ben. Akivel már amúgy nem először van probléma, de Gordon mégis benn tartja. Ilyen szempontból Ed is maradhatott volna, elvégre vele csak egyszer voltak komolyabb gondok.. -_- Na mind1.

Jövőheti rész: Te jó ég.. mi lesz itt? Valaki tudta értelmezni? Mit fog csinálni Gordon? Mi ez a Jay és Holli dolog? Milyen döntést kell meghozniuk?:O

sook jai - 2010. 07. 21. 16:46

Az egész évad során most először várom igazán a következő részt.
Azt hiszem, ezzel el is mondtam mindent..

Res1st - 2010. 07. 21. 21:27

Timi: ha jól értettem azt mondja Holli a végén hogy “I’m in love with him” az meg, hogy mi lesz a nagy döntés arra énis nagyon kíváncsi vagyok. Egyet értek sook jai-val ennyire még nem vártam Hells kitchent, mint most!

ldavid - 2010. 07. 22. 00:48

Ed kár, hogy szétesett, későbbre vártam akiesését. Jason viszont szerintem várható volt, hogy nem marad sokkal tovább.
Takarítás közben Autumn szövegelésén mindig behalok :D

következő rész meg WTF?
(bár valószínűleg félrevezetően vágták össze)

drP - 2010. 07. 23. 10:09

Autumn tényleg nagyon feljavult, meg is lepődtem. Ezzel viszont sajnos törvényszerű volt Ed kiesése, aki ráadásul még gyengélkedett is. Jason is jogos sztem, kicsit lassú, és nem is vezéregyéniség, nem tudna elvezetni egy konyhát. Ben egy gyökér, nagyon sokat képzel magáról, pedig egyre többet hibázik. Holly és Jay, hát, a következő előzetes elég wtf, bár a HK-nél nem tudhatjuk, nagyon ügyesen vágnak előzetest, ettől függetlenül nagyon izgalmasnak tűnik a következő rész.

zsemlye - 2010. 07. 25. 20:16

Ed-ért kár, Autumn annyira idegesítő misz …., hogy tuti fixen finálés :(
Egyetlen pozitívum idén a duplarészes sugárzás.

Gubóka - 2010. 07. 28. 08:03

a héten csak egy rész lesz?

winnie - 2010. 07. 28. 08:56

ezentúl már csak egy.

Gubóka - 2010. 07. 28. 09:22

köszi szépen. hüpp :(

drP - 2010. 07. 28. 19:10

Mondtam én, hogy ügyesen vágnak előzetest, basszus :-)
Nem volt rossz rész, de nem sok extra volt benne, a betanítós feladat viszont szerintem nagyon király volt.

Timi - 2010. 07. 28. 21:20

Tényleg jól összevágták az előzetest.. mivel ez a rész közel sem volt akkora nagy szám. Sőt. Uncsi.

Gubóka - 2010. 07. 29. 07:15

én sosem értem, h miért kell ugy összevagni h fuuuu meg huuuu meg ha. aztan kopp. engem példaul kifejezetten zavart h egyaltalan nem arrol szolt amirol beharangoztak..csalodas volt nekem emiatt a resz. sztem ezzel csak duhitik a nezoket, mert mast varnak aztan kopp. bar lehe h csak en latom igy.

Timi - 2010. 07. 29. 11:09

Nem, egyetértek veled. :)

drP - 2010. 07. 29. 13:00

Gubóka én is egyetértek, mert bár számítani lehetett némi csúsztatásra, de ez más tényleg sok volt…

Gubóka - 2010. 07. 29. 16:21

ez inkább már félrevezetés volt

sook jai - 2010. 07. 29. 22:20

ennyit a “várós”-ról…
Komolyan – Davenek adnám a Savoyt, ezek közül meg az egyik – Jay v. Holly menjen az Araxiba…

Viasaton ismétlik az előző évadot, tiszta nosztalgia. Még szinkronosan is majdnem jobb, mint ez.

Következő etap szeptemberben? vagy majd’ egy évet kell várni az új csapatra?

winnie - 2010. 07. 29. 22:27
sook jai - 2010. 07. 29. 22:52

:) thnx winnie
munkahegyek -mit hegyek, “himaláják”, csak átfutottam a sok-nagybetűs listát

ez így akkor most örömhír – remélem a következő csapat jobb lesz

Timi - 2010. 07. 30. 00:41

Hát.. most már én sem rajongok ezért az évadért. Benjamin és Jay szimplán undorító, Autumn jónak jó, de elég idegesítő, Holli meg… menjen vissza a gyerekéhez, de ne a kamerák előtt izguljon rá Jayre. Amúgy bírom a csajt és neki szurkolok, de a legjobb az lett volna, ha Ed nem esik ki. Benne pedig még fantázia is volt, nem is kicsi, aztán összeomlott. Shiobhan volt még normális nagyon, de ő meg nem volt elég erős. Ez egy gyenge mezőny. Habár nekem már a hatodik évad sem jött be. Volt a Dave és ennyi…

sook jai - 2010. 07. 30. 22:07

OFF

most végeztem a Masterchef US 01-el.
Ajánlom HK-soknak :)

Timi - 2010. 07. 31. 08:56

Na, akkor lehet azt is elkezdjük majd. :)

Gubóka - 2010. 08. 03. 11:22

OFF:

jo a MCh. kicsit nekem “amerikas”, nem tudom ki hogy van vele, de nekem fura, hogy nehanyan siman elkezdenek a családi bajaikról beszélni idegeneknek tvben. ez minden musorban zavar picit :)
de ezt leszamitva telejsen korrekt.

a kopasz chef nagyon kemeny:D azok a tekintetek..

ldavid - 2010. 08. 04. 23:57

sejtettem, hogy ez lesz a vége.
Jay-nek talán 1%-al több esélyt adok, bár inkább az dönthet, hogy kiketet szednek össze a csapatukba

d3jam - 2010. 08. 05. 20:25

Majdnem bejött amit írtam.
Örülök a Holli-Jay döntőnek. Ben egy nagy f*sz volt a részben. Nem látta az előző évadot? Dave majdnem az egészet félkézzel teljesítette és nyerte meg. Neki meg megrándult a háta, azért abba nem kéne belehalni feladni aztán meg visszajönni.
A döntőbe inkább Hollinak drukkolok, mert Jay már az elején sem volt nagyon szimpatikus,de főzni és konyhát vezetni azt tud szóval érdekes lesz a döntő.

/TALÁN SPOILER

A rész végén én úgy vettem észre, hogy Jaynek nem nyílik ki az ajtó…

/TALÁN SPOILER

Guboka - 2010. 08. 11. 12:42

ÉLJEEEEEEEEEEEEEN !! az nyert akinek drukkoltam :)) direkt nem irok nevet, hatha valaki elöbb olvassa ezt mint látta részt. annyit a nyertesröl h szerintem nagyon megerdemli, rengeteget fejlodott :) amikor eloszor lattam az jutott eszembe barcsak kiesne rogton és a vegen o lett a kedvencem :))

d3jam - 2010. 08. 11. 23:30

///////////SPOILER//////////

Hóhó, jól láttam! :D
Örülök, hogy Holli nyert. Megérdemelte.
Mindketten jók voltak, én nem tudtam volna dönteni…
ÉLJEN HOLLI!!!!
“Holli you’re smokin hot” :D

//////SPOILER VÉGE//////////

Noora - 2010. 08. 18. 21:22

Én mint szakács NEM szeretem nézni,mert a kegyetlen tanuló éveimre emlékeztet :) Csak nálunk nem káromkodtak ennyit :D
De összességében sem szeretem ezt az idegbeteg stílust,és persze azt sem amit ezek összebénáznak,mert valahol tudom,hogy én is szerencsétlenkednék :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz