login |

Pilot-mustra: The Good Guys – 1×01

2010. 06. 08. 00:24 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

What, you’ve never heard of Good Cop, Sick Cop?

(Előzmény: human pilotkritikája – 8/10.) Végre jön az 1×02, de előtte még hadd mondjam, hogy: Ó, mekkora oldszkúl, haverzsarus mókázás már a The Good Guys! Ez az, amikor az ember hátradől, élvezi a poénokat, a szerencsétlenkedést, a mókázást és nem gondol arra, hogy ez akkora 10/10 koncepció lehetett volna, ha valami, valami megfoghatatlan nem hiányozna belőle. Így, talán a hatalmas elvárásnak is köszönhetően a pilot visszafogottabb volt a kelleténél, de legalább van hova fejlődnie a sorozatnak.

THE GOOD GUYS – 1×01 – 7/10

The Good Guys-cast-kis

Ez nem az a sorozat lesz, ahol az esetek miatt fogok sírni, hogy nem érdekesek, hiszen a lényeg a két főzsaru (valójában a másik két állandó szereplőre egyelőre magasról teszek), s az, hogy a készítők végig tudják-e vinni a vicces megoldásaikat. Itt arra gondolok, hogy a Burn Notice atyja ebben a sorozatban is alkalmazza az olykor vicces képrenyőre kiírásokat (shotgun-effekttel, ráadásul), ráadásul az egyszerű cselekmény érdekesebbé tétele érdekében, közel sem öncélúan még az időszerkezettel is játszottak, ami nálam sok plusz pont.

A sztoriról tényleg elég csak annyi, hogy egy régivágású, a számítógépeket sem ismerő klisézsaru (meg a bajsza) és egy fiatal, feltörekvő, de büntetésben lévő zsaru nyomozgat kisstílű lopások, betörések ügyében. A pilotban pedig egy ilyen ügy válik nagyobbá – el is indul rendesen a parodisztikus elemek alkalmazása, s minden régivágás ellenére az írói, operatőri és zenei szerkesztői megoldások a cool-faktort abszolút magukon viseli.

Good Guys-02

A pilot legnagyobb hibája a főcím hiánya volt. Egy ilyen sorozatnak muszáj valami nagyon ász intrót rittyenteni. Csak bízni tudok abban, hogy a 2. résznél már lesz. A végére némi karate.

The Good Guys karatze

24 hozzászólás Ne habozz!

Leó - 2010. 06. 08. 01:50

Sosem értettem az introkhoz való vonzódásod, winnie, számomra csak átpörgetendő 15-45 mp. Talán az egyetlen kivétel a Simpsons

Tyberius - 2010. 06. 08. 02:16

Az intro-k nagy királyak kb 3-4 részig, utána már pörgetős, de ez csak amiatt van, mert mindent darálva nézek szinte. Pl. most (winnie asszem neked nagy kedvenced) a Cold Case-t nézem, szigorúan napi egy résszel, mert kb két évvel ezelőtt azért kapott nálam kaszát 2×04-nél mert kb 1 hét alatt daráltam be a 26 részt és too much volt… szóval, jah Cold Case főcíme (a zene miatt) nagyon tetszik és gyakran végig is megy. Vagy pl. True Bloodé. TÖbb évados sorozatoknál viszont esélytelen, hogy az 5 évadnál is végignézzem ugyanazt a főcímet, ha nem változtattak rajta semmit az 5 év alatt.
Nálam egyébként 10/10-es volt, a The Good Guys, mert bár olvastam, hogy haverzsarus móka lesz, de fingom nem volt, hogy ilyen és hát elvárásaim se voltak, lévén itteni ajánlás miatt kezdtem bele. A szép az volt, hogy kb 10 perc alatt már könnyeztem a röhögéstől a 16. perc tájékán meg fetrengtem, aztán, amikor két pisztollyal körbelövi Hanks “a világ második legjobb bérgyilkosát”, akkor kellett 2 perc szünet, mert K.O. lettem.
A gond csak annyi, hogy ezután már sajna van elvárásom a második rész felé, mégpedig, hogy legalább ennyire szórakoztató legyen…

Zulajayim - 2010. 06. 08. 02:21

Pont most végeztem vele de jó értelemben és jó érzésekkel töltve.
Valahogyan engem a humorkodós zsarus dolgok [kivétel a reno ami ugye más műfaj] elkerültek pedig ez a stílus nagyon bejön. Csak így tovább ne kelljen csalódnom.

Skate - 2010. 06. 08. 02:47

Túl sok a pozitív vélemény.:)
Azt hiszem délután be is próbálom a pilotot.

A főcímekről annyit, sokszor nézni én se szerettek egy főcímet, egy több évados sorozatnál is nagyon változtatni kell a következő évadokban, hogy többször nézzem.

Jut eszembe:
Hét kérdése lehetne: “Ki melyik sorozat főcímét szeret vagy tetszik neki?”
Nekem is van egy pár kedvenc főcímem. Egy erről szóló poszt kommentjében szívesen megosztanám ezeket.:)

winnie - 2010. 06. 08. 06:51

szerintem volt főcímes kérdés anno, elő kéne keríteni:)

(egyébként nem arról van szó, hogy szeretem a főcímeket, csak arról, hogy szeretem, ha van. az, hogy leadják-e az epizódban, másodlagos. viszont egy ilyen zsarusorozat eleve főcímért kiált, mivel oldszkúl és a régieknek volt. ergó érdekelne, hogy milyen megoldásokat alkalmaznának benne.)

m76 - 2010. 06. 08. 08:36

A főcím jó ha jó :-D

A legjobban a Southland meg a megboldogult New Amsterdam főcíme tetszett.

szendroib - 2010. 06. 08. 11:11

Még csak az első epizódot láttam, de az nagyon tetszett. Ez a stílus tényleg majdnem teljesen kihalt mára, pedig felidézi a régi szép időket. Arra csak az epizód végén jöttem rá, hogy az egyik főszereplő Tom Hanks fia, pedig eléggé hasonlít is rá:) Remélem a második epizód is tartja (vagy emeli) a színvonalat majd.

SPOILER Első epizódban szerintem a bérgyilkos hatalmas arc volt, folyton mosolyogtam a jelenetein.

A főcím témára pedig, nálam a FireFly, Dexter (ez a képi rész miatt főleg), és a True Blood a nyerő.

zoey - 2010. 06. 08. 11:26

Eddig is vártam, de a kritika még jobban meghozta a kedvem, úgyhogy a napokban meg is nézem. S ha valóban ilyen oldszkúl, kellene az az intro nagyon. Odaillő, old school zenével. :)

xexxx - 2010. 06. 08. 12:44

Nekem ő mindig is Alex Whitman marad Rosewellből :)

karit - 2010. 06. 08. 12:49

Jaja, Roswell örök kedvenc.

A bérgyilkos tényleg hatalmas arc volt, respekt, hogy ezúttal megúszta szemkilövés nélkül. Kár, hogy a párologtató romjait végül nem adták vissza, az viszont külön tetszett, hogy bajusznak több Ray Ben napszemüvege is van olyan esetekre, ha az egyiket az aszfalton hagyná.

Főcímet ide, de gyorsan, és a folytatást is.

Impulse - 2010. 06. 08. 12:51

A második epizódnál már van főcím. Spoiler nélkül mondom, hogy a második rész is tartotta a színvonalat. :)

JimmyL - 2010. 06. 08. 13:39

Hat Whitfordot nagyon birtam benne…

balage - 2010. 06. 08. 20:58

Ebből a cikkből hallottam először erről a sorozatról, és most néztem meg. Hát, hatalmas. :D Nagyon bírom a bajszos rendőrt: napszemüveg, bajusz, trailer park, szarjunk a szabályokra, oldschool muscle car, etc. :D Minden megvan. És a Thunderstuck is nagyon illett ahhoz a jelenethez. :) Maradok egyelőre. És én is szinte mindig áttekerem a főcímeket (kivétel valamiért a Chuck, meg amiben viszonylag rövid, pl. Fringe), de ennek tényleg jól jön egy. :D

bikkbakk - 2010. 06. 08. 21:53

van neki már:)

JimmyL - 2010. 06. 08. 22:24

Witford azzal a bajusszal beszaras… amit a masodik reszben muvel a notebookal, attol behaltam teljesen. En nagyon birtam a West Wingben es a Studio60-ban is, de ott teljesen hasonlo intellektuel ertelmisegi figurat hozott jol. Itt ellenben egy gyokeresen mas, ripacskodos-behugyozos szerepet tol… engem nagyon szorakoztat…

garairem - 2010. 06. 08. 22:25

Megnéztem a második részt is, sokkal jobbra sikerült szerintem, mint a első. Engem megvettek.

underdog - 2010. 06. 08. 23:15

Még csak a pilot-ot láttam, de az alapján egy hatalmas kiszámítható kliséhalmaz az egész. Tetszik, hogy életet akarnak lehelni a műfajba, de a megvalósítás szerintem nem az igazi. Mintha egy 1,5 órás Halálos Fegyvert akarnának 40 percbe sűríteni, csak tapintatosabb, óvatosabb poénokkal. Lehet azért megnézem a másodikat is.

winnie - 2010. 06. 09. 00:11

“az alapján egy hatalmas kiszámítható kliséhalmaz az egész.”

na, ez az, amit biztos nem mondanék. kiszámítható? hogyhogy? tele volt teljesen abszurd dolgokkal és megoldásokkal a párologtatótól kezdve a plasztikás ürgén és a világ legjobb bérgyilkosán át a mexican standoffig.

azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy semmi kiszámítható nem volt benne.

gromit - 2010. 06. 09. 02:23

Ez vicces volt :)

Tudom, h Tom Hanks fia, de engem eleinte jobban emlékeztetett a Monkbeli Randyre :) (nyilván a figura miatt)

(Én is szeretem, ha van főcím, vhogy az hozzá tartozik a sorozathoz, nekem is hiányzik, ha egyáltalán nincs. De azért a Mézgáék háromperces intrója kicsit már nekem is túlzás :) )

emptyhands - 2010. 06. 09. 21:03

hát nekem ez a pilot olyan 9/10 volt mint a fene… örülök h nem csak nekem tetszett

most jön a 2. rész:)

Mazsola - 2010. 06. 10. 22:56

wááá ez mekkor istenkirályság volt!! még ilyen oldschoolokat ide!! :))

Aladdin - 2010. 06. 11. 00:10

meglepett. nem az, hogy jó, mert ti mondtátok, és általában igazatok van. hanem, hogy mennyire tetszett. mert nagyon. feelgood, de alapból is vicces, viszont az ügyek film-minőségűek: van legalább három érdekelt fél, rengeteg csavar, nyomozás, árulás és emberrablás mindkét részben.
én maradok
ja, és Bradley W. zseniális, már a westwingből is imádtam, de ez a karakter… :)
(szüleimet beoltottam némi junkie-sággal, a westwing-re kattantak rá, és szerintem ezt is fogom nekik ajánlani, úgyis szerették a dempsey és makepeace-t:)

miszerint - 2010. 06. 12. 12:40

mekkora király volt h. végig nem tudta kimondani h. humidifier!!!
és főcímben Linda a legnagyobb! :)

Collingwood - 2010. 07. 28. 21:40

Most néztem meg a pilotot, nagyon tetszett.
Jó poénok, király zenék, és nálam külön plusz pont, hogy Dallasban játszódik, ahol eltöltöttem egy kis időt, így volt pár ismerős helyszín.

Én Bradley Whitfordot utoljára a West Wingben láttam, itt teljesen más a karaktere, de zseniális.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz