login |

Pilot-mustra: Are We There Yet – 1×01

2010. 06. 11. 14:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az Are We There Yet? alapjába véve egy viszonylag sikeres mozifilm feldolgozása, melyet itthon Tor-túra címen adtak ki DVD-n. Az Ice Cube főszereplésével készült ártalmatlan (fekete) családi komédia 82 millió dollárt hozott Amerikában, bár a folytatása, az Are We Done Yet? 49 millióval már közel sem volt akkora siker. A filmből készített családi szitkom pedig naná, hogy a TBS-re került.

ARE WE THERE YET? – 1×01 – 3/10

Are We There Yet - cast 2

Azért naná, mert a TBS-en megy a House of Payne és a Meet The Browns, amik már baromi sikeresen futtatják a fekete, illetve afroamerikai családi komédia műfaját. Azokat Tyler Perry készítette, ezt kvázi Ice Cube, míg azokat Tyler Perry egyik karakterével vezették be anno, ezt Ice Cube-bal, aki ezúttal nagybácsi pár részben, hiszen a főszerepet Terry Crews vette át tőle.

Are We There Yet - cast 1

A történetnek nincs road movie-jellege, a cím maximum áthallásban értelmezhető, a filmből azt a momentumot vették át, hogy a frissen egybekelt párból a feleség gyerekei nincsenek annyira oda a férjért. Ennyi, egyébként sima családi szitkomról van szó, ahol a konfliktusok gyerekek-apa, vagy férj-feleség tengelyen mozognak, s akadnak mellékszereplők (kurv*s barátnő a feleségnek, kötelező fehér haver a férjnek, zsebkommandós nagybácsi a családnak).

Maga a sorozat, illetve hát, a pilot, fájdalmasan tipikus, olyan, mint a többi többkamerás, TBS-es fekete szitkom. Annyira nem lehet gáz, mert a közönség folyton röhög, és akinek bejön némelyik karakter, annak nyert ügye lehet, de nálam csak a semmilyenség csapódott le, hiába Terry Crews a főszereplő, aki, mint tudjuk nagyon nagy arc, kinek az Everybody Hates Chris-ből, kinek valamelyik mozifilmjéből. (Ice Cuba iszonyatosan túljátszott karikatúrája a fogpiszkálós keményfiúról inkább kínos…)

Bár a mozifilmek nem jók, de legalább ártalmatlanok, s ha valamiért, akkor a kötelező fehér szereplőért érdemes megnézni őket. Az első részben M.C. Gainey (Lost, Justified, Happy Town), a másodikban pedig John C. McGinley (Scrubs) szerepel.

4 hozzászólás Ne habozz!

masterson - 2010. 06. 11. 14:44

A film nem volt rossz,mármint az 1.rész(nem is tudtam,hogy van folytatás),tipikus délutáni limonádénak elment,de ez Terry Crews ide vagy oda,passzolós!

alannn - 2010. 06. 15. 19:42

Nekem alapjáraton nem nagyon jönnek be a sitcomok,de ez valamiért bejön.

Igazmondófehércsoki :) - 2010. 08. 17. 00:06

Mivan rasszista vagy?
Mármint aki írta.
Mi az, hogy afehér csávóért kötelező megnézni?
Mintha az 1. részben az 5 perces fehér arc sokat dobna a filmen :D
Amúgy miért nem azt írod miért rosszak ezek a filmek?
Te se tudod mi?
Szerintem a célközönségnek,fiataloknak, családoknak, gyerekeknek igenis bejön és persze nekem is.

winnie - 2010. 08. 17. 00:37

“Amúgy miért nem azt írod miért rosszak ezek a filmek?”

sorozat. és leírtam, csak nem olvastad el: “fájdalmasan tipikus, olyan, mint a többi többkamerás, TBS-es fekete szitkom.” olyan semmilyen, mint a meet the browns, meg a house of payne. vagy a régi upn-es fekete szitkomok.

“Mi az, hogy afehér csávóért kötelező megnézni?”

most komolyan. szövegértés? nem a fehérért kötelező megnézni, hanem a kötelező fehérért érdemes megnézni (mert kötelező fehér a barberhop óta mindenhol van). mert két ismert színész vendégszerepel a sorozatban. akik valamennyire feldobják a középszert.

“Szerintem a célközönségnek,fiataloknak, családoknak, gyerekeknek igenis bejön”

nem.

de örülhetsz. pont ma dőlt el, hogy a meglévő 10 rész mellé, újabb 90 készülhet el a sorozatból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz