login |

19 hozzászólás Ne habozz!

Sárai Ézsaiás - 2010. 06. 20. 16:01

Terra.. :)

winnie - 2010. 06. 20. 16:11

nikita, egyértelmű. most még lehet bízni benne, hogy jó lesz.

a no ordinary és a terra nova esetében a scifi, illetve a szuperhős aspektus eluralta a szavazást, de mindkettő családi lesz. ártalmatlan, viccelődős, érzelmes, kevésbé high conecept.

ha spielberg, akkor részemről majd a fallen skies, az idegenincázióval és carter dokival.

Desmond Wallace - 2010. 06. 20. 16:14

The Event

winnie - 2010. 06. 20. 16:14

tavalyról:

A 2009/10-es évad legjobban vártja?

* V (ABC) (51%)
* The Vampire Diaries (The CW) (18%)
* NCIS: Los Angeles (CBS) (15%)
* Day One (NBC) (8%)
* Human Target (FOX) (8%)

David880225 - 2010. 06. 20. 16:27

A tavalyihoz képest sztem sokkal jobban befutott a TVD (NCIS:LA is) mint a ,V’!

Most meg Hajrá Hawaii Five-O, már csak Jin miatt is!!

Wondorog - 2010. 06. 20. 16:55

hát a tavalyi újoncok sokkal meggyőzőbbek voltak, ráadásul TVD-ből és Spartacusból az év meglepetése lett, a V is nagyon bejön, sőt én még a FF kaszáját is sajnáltam

Lengabor - 2010. 06. 20. 17:33

Hát én a The Event-re szavaztam, de vacilláltam, hogy Terra Nova vagy No Ordinary Family legyen. Remélem mindhárom sikeres, de főleg jó lesz!

Straphe - 2010. 06. 20. 18:31

Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy úgyis elkúrják valahogy az összeset. :D Hiába na, nem vagyok nagy optimista.

Az NBC-s sorozatba nem bízom. Biztos vagyok benne, hogy hamar megbukik, hisz már így is épp elég, többnyire rossz összeesküvős sorozat van, nekem nem kell mégegy.

A CBS-es sorozatok közül egyetlen egy sem érdekel. Ezt a Hawaii Five-o-s hype-ot sem igazán értem. No meg mégegy remake, merthát az idéni remake-ek bebizonyították, hogy nagy sikereknek örvendenek.

A CW-ről kár bármit is írni, ez a kettő darab sorozatuk szerintem nagyon szánalmas kínálat, meg amúgy is haragszom rájuk a Supernatural 6. évada miatt. :)

Az ABC-s No Ordinary Family-be meg nagyon bízom, de itt is az van, hogy tuti elrontják. Túl DHW-s lesz, túl gyenge lesz, nemtudom, egész egyszerűen nem érzem azt, hogy sikerülni fog.

S akkor utoljára hagytam a FOX-ot meg a Terra Nova-t. Ide ment a szavazatom, az ide bejutottak közül ebben bízom a legjobban, s itt is biztos vagyok, hogy koppanni fogok. De minden lehetősége megvan a Terra Nova-nak, hogy jó legyen, csak ragadja meg és használja ki.

A legjobban az NBC-s Undercoverst várom, egyrészt mert kell egy könnyed, pörgős kémes sorozat, s sajnos a Chuck a mellékszereplőkön elbukik, másrészt meg Abrams. ‘Nuff said.

Kit-Kat - 2010. 06. 20. 18:51

Hát sajna az általam két legjobban várt nem került be ide, így maradt a No Ordinary Family. A Terra Novával kapcsolatban valamiért rossz érzésem van, de ne legyen igazam…

Yaxley - 2010. 06. 20. 18:56

Hát én is Terra Novára szavaztam, de valahogy úgy érzem, hogy nem nagyon fog lekötni sokáig, főleg mert nem lesznek összefüggőek a részek. Csak ez az egy bajom van vele, bár ha Spielberg kezében van a rendezés, abból csak jó sülhet ki. Kíváncsian várom.

zoey - 2010. 06. 20. 19:12

The Event

CyClotroniC - 2010. 06. 20. 20:05

Ebből a csoportból egyértelműen az The Event, a maradék 4-ből van 2db közepesen várós meg 2 érdektelen, de ezt úgyis a Terra Nova fogja nyerni, nem mintha bármit is számítana a nagy várakozás (FlashForward, V, stb…) :D

CyClotroniC - 2010. 06. 20. 20:10

Ja és a személyes underground favorit tippemet az ‘Outsourced’-ra tenném. Tavaly a ‘Glee’-re ment vakon pilot megtekintés nélkül, be is jött rendesen. (A második jelöltemről, a Forgotten-ről inkább hallgatnék) :D

LFL_93 - 2010. 06. 21. 01:25

The Event. Még egyszer mondom, ezt már csak elk*rni lehet. :D

Seeley Booth - 2010. 06. 21. 08:43

a Nikitét már holnap látni fogom :))

ezek közül a No ordinary familyt nem várom..a többit nagyon. Hwaii Five-O hmm, Alex O’Loughlin félpucéran, akcióban…hmm.

Seeley Booth - 2010. 06. 21. 08:45

Nikita, no. :)

Thrasher - 2010. 06. 21. 10:41

The Event
érdekes, tavaly milyen bizakodó volt mindenki (én is) SF-téren, aztán hatalmas csalódás lett ilyen szempontból az év…

Dark Energy - 2010. 06. 21. 12:59

The Event

symor - 2010. 06. 21. 14:12

A The Event, a lehetőségei miatt, amiről nem tudni sokkal többet az NBC 4 perces promóján kívül.

A fantázia, amit benne megvalósulni látok nagyszerű összeesküvés-sorozat benyomását kelti, nem kevés akcióval. A The Event megmozgatta a gondolataimat, olyannyira, hogy konkrét elképzeléseket szőttem a bemutatott előzetes alapján a sorozat egészére.

The Event (Az esemény/ A fordulat) – ábrándképeim alapján.

Az előzetes alapján elsőként azt látni, hogy a Zeljko Ivanek játszotta kormánytanácsadó Blair Underwood elnököt próbálja meggyőzni egy hiba elkövetésének elkerüléséről. Itt egy börtönlétesítmény(ek) bezárására gondolok, amelyet Alaszka legtávolabbi pontján működtetnek, ahová az állam különleges ellenségeit zárják, kihallgatásra és “átnevelésre”, kettős ügynökké.

Ez afféle a médiától könnyebben elszeparálható bűntetőintézmény, amelyet titkos kormányalapok működtetnek. Underwood még a szenátusi bizottság vezetőjeként látogatta meg, amikor költségeit készült megszavazni, persze titoktartás mellett. Ekkor találkozott a Laura Innes megformálta objektumvezetővel, Ivanek a látogatás bizalmas volta miatt mutatja be ismét az elnöknek a Camp David-ben(?). Azért rendelte oda, hogy meggyőzze az elnököt a börtön fenntartásáról, nem sejtve, hogy Underwood épp a mellette tapasztaltak miatt akarja bezáratni, az ehhez hasonló létesítményeket.

Váltás: Jason Ritter nyaral a barátnőjével Sarah Roemerral, idilli táj, kalandok, mígnem a hajójuk utaslistájáról és teljes valójában a lány el nem tűnik.

És ettől a ponttól kanyarodhatunk rá a The Event főcsapására. Rittert terelgetni kezdik a barátnő utáni kutatásban, különböző meg nem jelenő, de nyomozására hatással lévő emberek és szövetségek. A barátokról kiderül, hogy nem igazán barátok, sőt önmagáról, hogy nem igazán az, akinek gondolta magát. Közellenséggé válik, ezalatt új képességeket, készségeket fedez fel magával kapcsolatban üldözése és kutatása során.

A The Event koncepciója szerintem nagyszerű lehetőséget ad a The Manchurian Candidate és a Telefon (1977) klasszikusainak felidézésére, kicsit másképp.

Az Alaszkai titkos börtön a The Eventben, kettős ügynökeit kegyetlen és korszerű orvostechnológiai agymanipulációval toborozza foglyaiból, hogy szabadon engedésükkel egy verssor, hangjel segítségével előhívják belőlük a programozott cselekvéssort, vagy ráébredjenek valódi személyiségükre, felszabadítva elfojtott képességeiket. Ölni és hírt szerezni szenvtelenül.

Ez Innes átnevelőprogramja és tisztában van a veszélyeivel. A börtön(ök) foglyai közül a szabadon engedettek, mind átnevelve kerülnek ki, azok is akikre nem tudták rábizonyítani bűnösségüket, de nem hagyhatták, hogy emlékezzenek arra hol és mit tettek velük szintén, így nem kell elismerni semmit, vagy befogadó országot találni a számukra.

Ritter valószínűleg az egyik ilyen fogoly volt, és maga sem tudja az átprogramozása után, hogy bűnösként vagy ártatlanként került-e a börtönök egyikébe. Hogyan szabadult ki, és mi szabadul fel belőle a saját hívójelére? Egyáltalán ki ő? A sorozat alatt találkozik sorstársaival, amitől csak még ambivalensebb érzései támadnak, főleg amikor felfedezi saját hatékonyságát. Félhet önmaga képességeitől és attól, amit megtud a múltjáról, ez afféle Emlékmás hatás lehetne.

Kideríteni, hogy hol a barátnője, vannak-e még hozzá hasonlóan vétlen “várakozók”, akiket bármire beindíthatnak, akár megakadályozni, ha ez megtörténik?!

Ennél a pontnál juthatunk el a The Event utasszállítós jelenetéig, mikor is valaki, vagy valakik elindították az egyik volt fogoly programját, hogy a repülővel ölje meg az elnöki találkozó részvevőit az előzetes elején. Ritter, akit az esemény nyomára vezettek meg próbálja akadályozni ezt, a gép üldöző ügynök éppen hogy azt hiszi ő a probléma okozója emiatt. Meglátjuk mi történik…

A következtetésem az összeesküvésre az, hogy az alvó ügynökké tett volt foglyokat valaki magánhadseregként kezdi manipulálni a világban. Innes az egykori programirányító tudja ezt, és meg próbálja akadályozni, ugyanakkor kormánykörök a dolgok egészét a lehető legkíméletlenebbül igyekeznek felszámolni. Három erő ütközik itt, a “héjáké”, akik kivégeznék az ismert foglyokat, Innesé, aki óvná őket és a programját is folytatná némi kíméletlenséggel, meg az összeesküvőké, akik saját céljaikra használnák fel az agymosottakat világszerve, kibillentve őket látszólag visszanyert mindennapjaikból. Az elnök hol ehhez, hol ahhoz húzna, igazságot keresve a szituációkban, a részek alatt.

Ritter pedig őrlődne, hogy ki önmaga, ki volt, mik voltak a bűnei, a különböző helyzetekben előkerülő adottságokat hol szerezhette, kinek higgyen, ki mellé álljon és vajon a barátnőjét miért rabolták el, mire jöhetett rá, amire még ő sem magával kapcsolatban?

Ezért olyan szép ez az egész a The Eventtel kapcsolatban, a képzelőerő dolgozik bennem már az összevágott 4 perce miatt is.

Természetesen valószínű, hogy semmi sem úgy lesz, ahogy elképzeltem, mi több borzalmasan elszúrják. Ennek ellenére várakozás teljes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz