login |

Pilot: Scoundrels

2010. 06. 21. 19:38 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– Do you wanna end up like your sister?
– It’s too late, i’ve already read more than one book.

Tényleg lehetetlen egy normális szélhámosos-rablós sorozatot csinálni? Egyszerűen nem akarom elhinni. A Scoundrels jól indul, aztán jön az ásítós “fordulat”. Muszáj idézőjelbe tenni, mert hát aki meglepődik rajta, az valami zöldfülű junkie lehet.

whawha

Pedig a Scoundrels pilotja egész korrekten össze van rakva. A karakterek viccesek, egy picit érdekesek is, hogy utána koppanhassunk. Úgy a 34. percig tetszett ez a bűnöző család, amikor is anyuka hirtelen eldönti: jó útra térnek. Ide most képzeljetek el valami facepalmot, mondjuk ezt. A jó út választásának indoka kábé úgy foglalható össze, hogy “miért ne?”, ami baromi kevés. De lehet, nem elég világos a helyzet.

Tehát úgy kezdődik a pilot, hogy a rendőrök házkutatnak Westéknél, így gyorsan megtudjuk mennyire stiklis a család. Apuka sajnos nem várhatja meg a végét, mert épp a bíróságra siet, ahol valami régebbi ügyéért várja az ítéletet. Itt jön az első drámai fordulat az addigi lazaságba: a tippelt 7 hónap helyett 5 évre ítélik. Később pedig ez a férfi kiosztja a feleségét, akire ugye a család hárul amíg bent van, hogy nem ért a bűnözéshez. A nő ezen elgondolkodik, aztán paff, jó útra is térnek.

Nem véletlen, hogy nyárra tolták a sorozatot? Bár, mint említettem, a karakterek egész jók. A család jó fiúja, aki a sok bűnöző között inkább ügyvédnek ment, hogy megvédhesse majd őket; vagy ott van a kicsit butus, de mégis talpraesett széplány; vagy épp az okos legkisebb, aki közben az iskola igazgatóhelyettesét zsarolja; de akkor már ne hagyjuk ki a buta, de jót akaró idős fiút sem. Sajnálom, hogy Virginia Madsenre jutott az összes drámai perc a részben, mert bírom, de így lehúzta a pilotot.

Voltak a pilotban kifejezetten jó pillanatok, na de azok pont a bűnözéshez kapcsolódtak, amiből elvileg kiszállnak. Amikor eladják a tévéket ott lehetett vigyorogni, ahogy a betörés közben a buta fiún ütő nagymamán is, meg még volt pár, de elvileg ezt az életet hagyják ott, így ez a jövőre nézve nem jelent sokat.

Úgy 6/10 a pilot, de a folytatás annyira nem érdekel most. Mi lehet benne? A csaj nem talál munkát, mert eddig bűnöző volt? Aztán az eddigi tudása és kapcsolatai segítségével elintéz valamit, ami másnak nem sikerült, és mégis kap? Remélem nem. Áh, lehet meg kell majd nézni mégis, addig mindenki tippeljen valamit.

11 hozzászólás Ne habozz!

Klunks - 2010. 06. 21. 19:54

nekem tetszett a már említett pillanatok miatt és az abbahagyják a bűnözést dolgot én nem venném komolyan. A buta srác biztos bele fog keveredni továbbra is a bűnözésbe (végülis maffia családnál vagy hol fog dolgozni, mit vár a muter?), az okos lánynak meg biztos kitalálnak valamit, hogy továbbra is jó szövegei legyenek. ugyan miért lett volna ez a pitch? nincs értelme dobni.

A pilot nálam 7/10, viszont így többet is várok a folytatástól, mint winnie.

Klunks - 2010. 06. 21. 19:54

bocs, mint human.

Réta - 2010. 06. 21. 19:59

Nem túl lelkesítő ez a kritika, úgyhogy még várok egy kicsit, mielőtt nézni kezdem. Addig is marad az eredeti. Biztos nem semmi, ha az amerikaiak rátették a kezüket.

Neyodalka - 2010. 06. 21. 20:03

a scoundrels kifejezés mit jelent? mert akkor lehet hogy lehetne tudni a folytatást, hogy milyen irányba megy….

amugy virginia madsentől kiráz a hideg mer ugyanugy néz ki mint shannen doherty csak 10 évvel öregebben

human - 2010. 06. 21. 20:13

Réta: annak csak a pilotját vették alapul

Adäm - 2010. 06. 21. 20:21

@Neyodalka Gazemberek.

bikkbakk - 2010. 06. 21. 20:37

Szerintem jó lesz ez, szerintem két témára mennek rá majd, az egyik az lesz, hogy milyen nehéz a váltás, a másik meg a bünözõi módszerek alkalmazása lesz a mindennapi életben. Meg persze az apa is bezavar majd.

Azt még megjegyeznem, hogy Shannon Doherty a szegény ember Virginia Madsene, s nem fordítva.

Neyodalka - 2010. 06. 21. 20:52

köszi adam. igy a cim alapján vagy az lesz amit bikkbakk mondd, vagy (egy sorozat struktuájának teljesen ellentomndóan) rájönnek a következő részben hogy nem megy ez a bűnözésmentesség és visszatérnek

human - 2010. 06. 21. 20:57

de htá én is azt mondtam amit bikkbakk

Maniac84 - 2010. 06. 21. 21:25

Korrekt pilot, de semmi extra. Arra elég, hogy adjak neki még pár részt. A folytatásra nézve meg jó lenne ha Virginia Madsen karaktere egy kicsit háttérbe szorulna, a többi karakter ugyanis érdekesebbnek tűnik. 6/10

Tyberius - 2010. 06. 30. 12:48

Megnéztem most, mert tudni akartam, hogy akarom e folytatni, felirat még csak angol van hozzá, úgyhogy összeszedtem a tudásom és nekivágtam, szerencsémre a poénok nagyrészét meg a szövegelés nagy részét is megértettem, de ez igazából nem segített sokat a sorozaton. A jó útra térés meg igazából kicsit érthető (mégha pont a bűnözés miatt lenne érdekes a sorozat), mert ha a nő belegondolt abba, hogy neki kéne ezzel fogalkozni (a férje megmondta, hogy nem elég tökös hozzá) mert hát az idősebb fiú, aki apja nyomdokaiba lépett, akkora balfasz, hogy kb két akciója után nemcsak a kínai maffia, de még az iszlám terroristák is pusztán miattuk dobnának atomot a városra, akkor végülis jogos, hogy inkább ki akar szállni a biniszből… Egyébként a két leányzó karakter basszottul bejött, bennük látok fantáziát, de ez is kb arra elég, hogy még a második részt becsekkoljam (szintán origin angol nyelv, angol felirat segítség, ha valamit nem hallok ki, akkor olvasva hátha megértem), aztán szerintem kasza így is úgy is, mert van más amit nézhetek.
Mellesleg a Pretty Little Liars is halad így 3-4 rész után a kasza felé, mert amennyire bejött az első két rész, annyira kezd elmenni nagyon tini-kapcsolati “drámába” és az meg annyira nem jön be, szóval az is még kb 2 rész, aztán valszeg hellóka…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz