login |

Találkoz(z)unk Ideát! – Szubjektív élménybeszámoló egy Supernatural közönségtalálkozóról – írta cat

2010. 06. 23. 13:27 - Írta: vendegblogger

84 hozzászólás | kategória: insider, kritika, találkozó,

Biztos sokaknak nem jelent újdonságot az az információ, hogy a Supernatural – sok más sorozathoz hasonlóan – évente számos alkalommal találkozókra (un. convention-ökre) várja a rajongóit. De hogy milyen méreteket öltött mindez 2007 óta, azt jól bizonyítja, hogy idén októberig bezárólag összesen 15 ilyen találkozót rendeznek Kanadában, Ausztráliában, az USA-ban és Európa számos országában, vagyis szó szerint világszerte. Én pedig olyan szerencsés voltam, hogy részt vehettem a június második hétvégéjén rendezett, spanyolországi találkozón, melyen kábé 600 rajongó mellett ott volt Jensen Ackles (Dean), Jared Padalecki (Sam), Misha Collins (Castiel), Jim Beaver (Bobby) és Samantha Ferris (Ellen) is.

boys3

Hogy épül fel egy ilyen convention? A két napos rendezvény fő eseményét az úgynevezett panelek alkotják. Ezek keretében egy hatalmas teremben az adott meghívott vendég felmegy a színpadra, és kábé egy órán keresztül válaszol a neki feltett kérdésekre. Általában minden színésznek van saját panelja, illetve a két főszereplőnek szokott lenni közös is. A termen kívül pedig mindeközben más vendégek éppen autogramot osztanak, vagy fényképezkednek a fanokkal.

Kevésbé tankönyvízűen milyen egy efféle találkozó?  Nos, először is zajos, hisz több száz rajongó van folyamatos mozgásban és felfokozott hangulatban, néha pedig itt-ott hangos sikoly hallatszik, amikor Bloody Mary-nek, Scarecrow-nak vagy Sthrigának sminkelt/beöltöztetett emberek valakire a frászt hozzák (egyszer Jared panelja közben is volt ilyen, ő pedig csuklóból kérdezte: „Jensen?”). Másodszor: iszonyúan tömény. Szó szerint reggeltől estig folyamatosan kapja az ember az információkat, ezeket befogadni és feldolgozni nem éppen egyszerű. És mindemellett bizony fárasztó is, leginkább azért, mert ugye az egész angolul zajlik; ez folyamatos koncentrációt igényel, kezdve azzal, hogy legelőször a kérdezők csetlő-botló, izgatott angolját kellene megérteni ahhoz, hogy a rá adott választ rendesen követni tudjuk.

misha2

De persze mindez eltörpül amellett, hogy ez a két nap mekkora élmény. Mindannyian ugyanazért vagyunk ott: mert szeretjük ezt a sorozatot. Így könnyen alakulnak beszélgetések, barátságok sorban állás közben vagy a panelok alatt. A közönség elképesztően változatos, Barcelonába a spanyolokon kívül eljöttek például francia, német, brit, ír, svéd, olasz, görög, sőt, még orosz és amerikai nézők is, csak a találkozó kedvéért. És a színészek is szívesen jönnek ha idejük engedi – számukra gyakorlatilag ez az egyetlen visszacsatolás, hiszen a Supernatural júliustól márciusig forog, napi 14-16 órában.

Tagadhatatlanul az egyik legérdekesebb dolog az egészben, hogy olyan információkhoz jut az ember egy-egy ilyen találkozón, mint sehol máshol. Úgyhogy a tovább után pár korábbi részes spoilerrel és a teljesség igénye nélkül megosztok veletek néhány dolgot, amit többnyire rendkívül jól szórakozva hallgattunk.
Itt hangzott el először például, hogy Jensen fogja rendezni a 6. évad harmadik részét. De a szakmai dolgokon túl rengeteg insider és személyes kérdésre is szívesen válaszoltak. Samantha könnyekig meghatódva beszélt arról, hogy mennyire nehéz volt elbúcsúznia a sorozattól, amikor a karaktere meghalt, és viccesen elmesélte, hogy egyszer odament Eric Kripkéhez, hogy nem lehetne-e Ellennek és Deannek valami erotikus jelenete? Álom, vagy visszaemlékezés formájában, teljesen mindegy…

sam

És ha már itt tartunk, nagyon érdekes volt látni a színészeket civilben, hiszen az embernek így lehetősége van egy kicsit megtapasztalni, hogy milyen a személyiségük. Mindannyian elképesztő kedvesek, türelmesek, mosolygósak voltak, és készségesen válaszoltak a nekik feltett kérdésekre. Folyamatosan viccelődtek, mi pedig rengeteget nevettünk. Jim nagyon jó fej, azzal nyitotta a paneljét, hogy mindenkit leidiótázott (Hello, idjits), majd elmondta, hogy nem annyira örülne John Winchester visszatérésének, hiszen mi lesz akkor az ő apafigurájával? Misha egy hihetetlen nagy bohóc (“If you could pick a uniform for your Minions…” “If I could put my Minions on a unicorn?”), nem is állhatna távolabb Castieltől. Jensent úgy lehetne talán legjobban leírni, hogy Dean tökéletes ellentéte, Jared pedig leginkább ahhoz a Sam-hez hasonlít, akit az első évadban láthattunk, amikor a két testvér ugratta egymást.

Ami az ugratásokat illeti: eléggé köztudott, hogy a fiúk imádnak másokat megtréfálni a forgatáson, mintegy ezzel törve meg a 16 órás munkanapok monotonitását. Nos, többször is szóba került, hogy Jared kedvenc „poénja”, hogy hát… gázosít. És tartogatja a megfelelő alkalomra. Mondjuk amikor ülnek a kocsiban és fel vannak húzva az ablakok. Misha meg is jegyezte, hogy be kéne szerezni egy felfújható Jaredet, hogy amikor például nem látszik az arca, akkor ne üljön már ott, mert Jared szó szerint biofegyver és ezért már veszélyességi pótlékot kéne kapniuk.

boys2

Jared elmesélte, hogy mennyire szeretik Jimet ugratni. Volt például az a jelenet a 3. évadban, amikor Bobby a kórházi ágyon feküdt, mondta a szövegét és csak az ő arcát láttuk, eközben pedig Jared az ágy lábánál  állt, felhajtotta a takarót és tiszta erőből elkezdte húzni Jim lábujját. Jim nyugodtan végigcsinálta a jelenetet, majd mikor befejezték, ráüvöltött Jaredre, hogy „mégis mi a fenét csinálsz?”.

Megható pillanat volt, amikor az egyik néző megkérdezte Jaredet, tudtak-e arról, hogy a rajongók pénzt gyűjtöttek egy hirdetésre a The Hollywood Reporterbe, amelyben megköszönték Eric Kripke-nek az öt évados munkáját. Jared teljesen ledöbbent, és nem győzte mondani, hogy ez mennyire fantasztikus.

boys1

Számomra mégis az volt a legérdekesebb, amikor Jensen arról beszélt, hogy neki személy szerint milyen nehéz volt az utolsó részben azzal a maszkkal forgatni, amit akkor tettek rá, amikor Lucifer/Sam összeverte. A fél arcát letakarták vele, összevérezték mindenhol, a szájába pedig pamut labdacsokat tömtek, és mindez ez rajta volt 7 órán keresztül – az agy ilyenkor elkezd átállni arra, hogy csak egy szemet használ az ember, ezért nem látott rendesen. Ráadásul a temetős jelenet végén sírnia kellett, emiatt megolvadt a ragasztó és befolyt a szemébe… Miért mindig Deannel történik ilyesmi?

Nos, ilyen és ehhez hasonló  kisebb-nagyobb érdekességek hangzottak el, de a 6. évadról gyakorlatilag semmi. Még az első nap reggelén mondták a fiúk, hogy semmit nem tudnak még, Jared viccesen meg is jegyezte, hogy azt sem tudja, a karakterét még mindig Samnek hívják-e. Másnapra valószínűleg megkapták a forgatókönyvet, de Jim is csak annyit mondott, hogy most már világosabb számára, mi lesz az eladott lelkével, és hogy fantasztikus lesz.

misha1

Végül pedig a piszkos anyagiakról is beszéljünk kicsit, mert biztos sokan kíváncsiak vagytok erre is: egy ilyen találkozót – és csak magát a találkozót – nem nagyon lehet megúszni 300 euró alatt, hiszen a belépőn túl többnyire a fotókért és az aláírásokért is külön fizetni kell. Lehet erről beszélni, megéri vagy nem éri meg, de tény, hogy sokunknak gyakorlatilag ez az egyetlen lehetőség „testközelbe” kerülni a sorozat szereplőivel: közös fotót készíteni velük, pár szót váltani velük miközben autogramot adnak. Ennek tükrében az ember már nem is azt számolgatja, hogy mennyit költött minderre. Szóval én azt gondolom, megéri egyszer elmenni egy közönségtalálkozóra. Vagyis… jövő áprilisban Rómában Jared már biztos ott lesz, szóval kinek van kedve jönni?

84 hozzászólás Ne habozz!

LuPuS - 2010. 06. 23. 13:30

Biztos nem lesznek irigyek rád, az utánam kommentelők!!! :)

m76 - 2010. 06. 23. 13:38

Én eddig totálisan abban a hitben voltam hogy az ilyenek teljesen ingyenesek. Persze én magamból indultam ki, mert én ingyen se mennék el egy ilyenre ha a szomszéd utcában lenne se.

vape - 2010. 06. 23. 13:41

Jó lehet egy ilyen közönségtalálkozó, kár, hogy hozzánk nem jönnek el (nem hívják őket :) ). Ehhez azért nagyon nagy rajongónak kell lenni, hogy kicsengesse a 300 eurót, meg hogy végig ott lehessen.

Szeretem az Odaátot, de ha lenne lehetőség sem biztos, hogy élnék vele (hacsak nem lenne előadás a kulisszák mögötti részekről, mert azt szívesen végighallgatnám). A srácok miatt biztos nem mennék ki :)

vape - 2010. 06. 23. 13:43

Még valami: a gázosítás egyszer-kétszer poén, de ha folyamatosan ezt csinálná lehet, hogy megcsapkodnám párszor, vagy begyújtanám a srácot, rögtön elmenne a kedve a további vegyi támadástól.

kentaur - 2010. 06. 23. 13:47

hi
és arról nem tudni infokat hogy tulajdonképpen mi lett sammel az utolsó részben
mert ugye láttuk h nézi deant és kialszanak a lámpák de hogy került oda? vagy ez már kiderült?

Coldworld - 2010. 06. 23. 13:50

köszi szépen ezt az írást cat :) (L) SUPERNATURAL
hatalmas élmény lehetett ;)

uran - 2010. 06. 23. 13:56

oké, most épp belehaltam az akut irígységbe O_____O kb három éve el akarok menni egy ilyen conra, de eddig sosem jött össze T_T (pedig szakmai szempontból is érdekelne, hogy hogy csinálnak cont külföldön..)

msktr - 2010. 06. 23. 13:56

Biztos jó lehetett és köszi, hogy megosztottad az élményt. De személy szerint akkora sorozat addikt nem vagyok hogy fizetnék érte.

Royale Bluff - 2010. 06. 23. 13:59

“a tovább után spoilermentesen” ; majd két sorral később: “Samantha könnyekig meghatódva beszélt arról…amikor a karaktere meghalt”

Nem állok neki toporzékolni, nincs benne nálam a top5-ben a sorozat, ezért nem tartom akkora tragédiának, hogy kiakadjak; lehet, el is felejtem, mire folytatom, de azért ez így…

Dohi - 2010. 06. 23. 14:00

nagyon erdekes iras, koszonet erte. de hogy fizetni a dedikalasert? ez milyen mar?

msktr - 2010. 06. 23. 14:01

valószínüleg a 6. évadra gondolt itt. Nem közöl olyan tényeket (amik esetleg tudomására juthattak)
ami spoileres a 6. évadra. sztem…

Pocok - 2010. 06. 23. 14:08

Először a TBBT forgatás, most meg ez. Egyszer annyira ott lennék egy hasonlón :S

Royale Bluff - 2010. 06. 23. 14:08

Igaz, jogos. De azért így is keserű a szám íze…

Kyra Emett - 2010. 06. 23. 14:19

Az még csak-csak, hogy belépőt kell fizetni, de komolyan, fizetni a fotóért és autogrammért?! :-P

colorado - 2010. 06. 23. 14:19

Azta, nagyon nagy élmény lehetett, még így olvasva is jó, köszi! :)

Nessa - 2010. 06. 23. 14:36

Nagyon jó írás, köszi, hogy megosztottad velünk. Sírni tudnék, mikor arra gondlok, hogy nekem sosem lesz ilyen élményem, mert nem hinném, hogy lenne rá felesleges 300 euróm, pedig minden vágyam egy ilyen találkozó… Az, hogy mindenért külön kell fizetni, az nagyon fura, én tuti nem így csinálnám.
Áhh, annyira szeretnék velük találkozni egyszer, mindig azt hallom/látom, hogy mennyire kedves és jófej emberek.

semidean - 2010. 06. 23. 14:48

Én személy szerint ott voltam ezen a találkozón. Nagyon élveztem és lehet 300 euró alatt nem lehet megúszni, de számomra olyan élményt nyújtott amit számokban kifejezni sem lehet. :))
És nem felesleges, mert aki egyszer átél egy ilyet, rögtön rájön, hogy egyáltalán nem kidobott pénz :))
köszönöm a beszémolód jó volt igy újraolvasni. És az hogy mindenért fizetni kell, hát vmiből a szervezőknek is kell, hogy pénzük legyen nem beszélve a színészeknek. Ez nekik munka. Nekünk szórakozás. És egy-egy fotó vagy aláirás, lehet sokba van( szerintem is elég húzos) de azokért a pillanatokért, ott és akkor több is megéri. Szerintem :)))

Master Tom - 2010. 06. 23. 14:49

De most komolyan? Nem lehet odamenni pl. Jensenhez egy aláírásért, csak ha előtte kicsengetsz xy-nak egy kis lét, hogy majd szeretnél aláírást? :D
Ez azért lehúzó…

semidean - 2010. 06. 23. 14:52

oh majdnem kihagytam. Egyébként lehet olyan jegyet venni amiben minden benne van és akkor nem kell külön-külön fizetni mindenért. Na azért annyim meg nekem sincs :D:D:D

semidean - 2010. 06. 23. 14:53

Master Tom-nak:

Nem lehet, tény hogy ott járkálnak köztünk, de max köszönni lehet. Külön fotó vagy alárírás nincs, max ha a városban lekapcsolod városnézés közben :))) az ingyenes!! :)) De videót lehet róluk késziteni, ennyi megmarad

Ági - 2010. 06. 23. 14:54

Nekem egyik spanyol lány ismerősöm volt ott ezen a convention-ön és közös képeket is csinált a fiúkkal. Amik még viccesebbek lettek, mint ezek a sztorik. :D

uran - 2010. 06. 23. 14:57

akik az árakon lepődtek meg: iszonyú pénz egy ilyen rendezvényt összehozni, és bele se merek gondolni, hogy a szinészeknek mennyit kell fizetni a megjelenésért.. a külön autogram-árusítás pedig sztem jó ötlet, mert nem mindenki szereti az összes szereplőt – vagy nem annyira, hogy fizessen is az autogramjáért xD szóval így mindenki maga döntheti el, hogy kire akar pénzt kiadni és kire nem ^^

semidean - 2010. 06. 23. 14:58

uran: ezzel teljes mértékben egyetértek!!! én sem vennék olyan belépőt amiben van minden. Csak részben legyenek fotók, alárirások és akkor még választhatok, kivel és mit :))

Jade - 2010. 06. 23. 15:07

Én is ott voltam ezen a Conon és minden kis hibájával együtt imádtam! Leszámítva azt hogy Jensen Ackles az elsp J2 panelen kicsit hisztis volt, de legalább vasárnap bocsánatot kért a közönségtől. És meg kell erősítenem azt amit Cat mondott, valóban Jensen tökéletes ellentéte Deannek, ám szerintem Jared is teljesen más mint Sam és most hagyjuk hogy ki fingik és ki nem… Misha… az ő paneljeire nem voltam hajlandó bemenni róla nem tudok nyilatkozni. De jól éreztem magam és örülök a névre szóló aláírásokank és a fiúkkal közös fényképeknek is. Nekem volt szerencsém tavaly az Asylumon is részt venni ahol szintén ott voltak a fiúk és Misha de ez a Rising Con messze a legjobb volt!
Köszi a beszámolót Cat! Csak egy dolog, a folyosón állva felvettem pár érdekes eseményt, ezek a saját videóim a Conventionról:

Jared jön…
http://www.youtube.com/watch?v=EpwkmGtJA7k

Jensen és Jared távozik a meeting Roomból:
http://www.youtube.com/watch?v=3tAHX02deBA

Misha Ohoto OP-ot is próbáltam felvenni, az ajtó nyitva volt:
http://www.youtube.com/watch?v=yLxSCkd3Sk0

Jared elhagjya a photo OP helyét:
http://www.youtube.com/watch?v=Tq7AgM8KGTU

Jade - 2010. 06. 23. 15:29

Szia SemiDean!

Együtt voltunk kint, csak mondom a többieknek! :) És baromi jól éreztük magunkat!
A legérdekesebb dolog ami történt velünk Bobby vagyi Jim: Do you speak magyar? mondata volt, nem a hungariant használta hanem rendesen kimondta hogy magyar! RESPECT JIM! És a 3. barátnőnk akivel kint voltunk pedig Jimmel megvitatta Magyaroszrág történelmét miniben Jim paneljén. Ismét RESPECT JIM!

semidean - 2010. 06. 23. 15:33

ohh szia :D igen együtt voltunk kint :)) nekem első Conom volt veled ellentétben :)) de nagyon élveztem és igen Jim Beaver a legnagyobb kedvenc :D olyan ölelést kaptam tőle mint soha senkitől :)))

Kóczy - 2010. 06. 23. 16:20

Biztos nagyon nagy élmény lehetett.

Én még ilyen rendezvényen nem voltam, de elég sokról olvastam utólag élménybeszámolókat különböző TV-sorozatok kapcsán.
Úgyhogy az nem ért meglepetésként, hogy bizony megvan az ára a rendezvényen való részvételnek.

De ahogy már előttem is mondta valaki, maga a rendezvény megszervezése sem olcsó, és bizony a színészek sem ingyen mennek.

Dylan - 2010. 06. 23. 16:43

Eladó hivatalos Odaát pólók, S-es és M-es méretben, már itthon vannak, nem kell a külföldi behozatalra várni.

Érdeklődni lehet a
dylan90210@inbox.com
címen

Nessa - 2010. 06. 23. 17:09

én sem gondolom, hogy feleslegesen kidobott pénz lenne, csak hát egyszerűen soha nem lesz ennyim, pont most számolgattam, hogy így diákként az egész nyarat végigdolgozva sem tudnék megvenni egy jegyet, mire meg majd rendes munkám lesz, már tuti nem rendeznek ilyeneket… Szóval nagyon fáj a szívem érte, de jó, hogy legalább más magyarok élményeit olvashatom, szóval köszi mindenkinek. :)

BaBy - 2010. 06. 23. 18:25

Jajj de jó, köszi az élménybeszámolókat!Hát akárkinek én se fizetnék ki ennyit, de a fiúk pont abban a kategóriában vannak, akik megérnék a pénzt :)..és Jim ismeri a magyarokat?hát ez meglepett, de nagyon tetszik, aranyos :)

Jade: hogy érted hogy Misha paneljére nem voltál hajlandó bemenni? o.O nem szereted, vagy miért?

Ivy - 2010. 06. 23. 18:51

Köszi az élménybeszámolót, nagyon jó írás! :)
Hát sajna ezt az összeget diákként én se tudnám kifizetni, és egyetértek Nessa-val, hogy később meg már nem fognak ilyeneket rendezni! :(
Pedig szívesen részt vennék egy ilyen találkozón, mert biztos hatalmas élmény lehet!

Nussh - 2010. 06. 23. 18:57

Cat! Ha még jövőre is lesz melóm, én tuti kimegyek Veled! :D Legalább lesz, aki szórakoztat a fiúkon kívül is :P A cikk nagyon jó lett (mint mindig), a közös képeket hiányolom :)

Jade - 2010. 06. 23. 19:06

BaBy:

Igen, nem szeretem őt, így nem mentem be egy paneljére sem, inkább máshol lógtam addig. Volt más látni való is ott. De látod a photo OP-ját azért sikerült levideóznom! :) Mégis hoztam valamit a Misha fanoknak is.
Én J2-től és Jim miatt mentem ki. De nagyon kellemes meglepetés volt Samantha is! Az ő paneljei nagyon jók voltak! Imádom a csajszit!

A vasárnapi J2 panel egyszerűen frenetikus volt, arról is hoztam egy kis saját készítésű videót, ahogy berobbannak a színpadra:

http://www.youtube.com/watch?v=OYgnWIOcxtk

zita - 2010. 06. 23. 19:34

Hű de jó Nektek, hogy ott voltatok!
Viszont a 300 euró… ha ki is bírnám fizetni csak akkor tenném meg, ha jótékony célokra menne! Ez nagyon sok, és hogy aláírásért is fizetni kell az meg már sokk! De ők jobban tudják… a kép alapján telt ház is volt!?
Nyilvánvalóan csak a rajongóknak szól, nem pedig afféle promóról van szó, amire én elsőre gondoltam a közönségtalálkozó kapcsán.

Jade - 2010. 06. 23. 20:06

Zita:

Telt ház volt, de nem volt muszáj minden panelen bent lenni. Kb 800-900 ember volt, főként 20-30 éves korosztály. De még 4-5 éves forma gyerekek is jöttek, sőt baby is volt! :) Egy Hotel a Braceló Sant konferencia termében volt az egész esemény és a Hotel többi termeiben a fotózás vagy a meeting room, ahol személyes csak pár rajongó társaságában lehettél a kedvenceddel. (az egész úgy nézett ki mint az anonim alkoholisták klubja) körbe székek és ott ült valamelyik szereplő is közöttük. Ide tombolán lehetett nyerni jegyet. (a bevétele ennek jótékonyságra ment el)Sajnos mi nem nyertünk de egy ismerősünk a Mishára is bejutott és Jimre is. :)
Ezek a rendezvények nem promók, ide a kőkemény rajongó tábor jön el rajongani és együtt lenni és persze találkozni a kedvencekkel.

Jade - 2010. 06. 23. 20:12
Deana - 2010. 06. 23. 20:48

Én Cat-tel és egy másik barátnőmmel hármasban vettem részt a convention-ön, a tavalyi Asylum után ez volt a második ilyen rendezvényem.
Jó hangulatú hétvége volt, a vendégek is viccelődtek, szerencsére a nyelvi nehézségek sem igazán okoztak gondot (pedig ettől nagyon tartottam, bevallom őszintén), bár azért néhány kérdést tényleg elég nehéz volt megérteni, néha akusztikai (mikrofon) problémákból kifolyólag.
Ahogy olvastam a kommenteket, láttam hogy elég sokan fennakadtak azon, hogy külön fizetni kell a fotókért és autogramokért… ezzel kapcsolatban nem tudok mást elmondani, mint amit uran mondott el. Én például imádom Jim Beavert, de ha csak hatszor drágább, fullextrás jegy lett volna, amiben az ő fotója is benne lett volna, nem tudtam volna elmenni, hogy egyáltalán lássam, ha már fotóm nem is készült vele. Viszont, legalább Mishával alkottunk egy roppantul röpke táncot a fotózáson, ami egy igazi életreszóló élmény volt.
Persze, nem olcsó mulatság egy hasonló con, és sokan biztos azt gondolják, őrültség ennyit kifizetni, hogy nem éri meg, de számomra az a fajta izgalom, a pörgés, a jókedv, ami egy ilyen rendezvényen szabályosan magával sodor, az olyan mint a MasterCard reklámban: megfizethetetlen. Ráadásul, az egész prioritások kérdése. Más hetente eljár moziba mondjuk, vagy műkörmöt csináltat, étteremben eszik… én inkább gyűjtögetem a pénzt egy-egy nagyobb szabású kimozdulásra, amiben eddig még nem csalódtam.

norbucso - 2010. 06. 23. 21:03

Tényleg irigyellek titeket akik ott voltatok. Imádom a sorozatot. Az elsőszámú kedvencem. Főleg mivel van egy öcsém és állandóan szívatjuk egymást, mint Sam és Dean.

CapricaSix - 2010. 06. 23. 21:11

Deana: sztem ha 5 évig gyűjtögeted a műkörmösre való pénzt, akkor sem jön belőle ki a con ára, de nyilván olyan dolgokkal akartál példálózni, amit Te nem teszel meg, mindegy.

A lényeg az, hogy vannak olyan emberek akik tárgyakra költenek, vannak akik élményekre. Egy ilyen con szerintem sokban hasonlít egy koncerthez, vagy bármilyen utazáshoz, azzal a különbséggel, hogy itt nem giccses hűtőmágnest, vagy a banda lemezborítóját viszed haza egy pólóra nyomva szuvenírnak, hanem egy autogramot teszel el emlékbe.

Szerintem felejthetetlen élmény, és sokan azt hagyják figyelmen kívül, hogy egy ilyen eseményen kapott autogram, vagy ott készült fotó nem azonos azzal amikor az utcán megállítod az imádott sztárt, hiszen itt beszélgetnek veled, poénkodnak, pózolnak, amire utcai környezetben nem igen van lehetőség.

Szerintem igenis megéri elmenni egy conra, márcsak azért is, mert nagyon érdekes emberekkel lehet összeismerkedni.

cat - 2010. 06. 23. 21:19

Royale Bluff: igazad van, elnézést kérek, figyelmetlen voltam.

Anyagiakkal kapcsolatban: nem kell ezt a pénzt egyben kifizetni. Tudom, sajnos sokan így sem engedhetik meg maguknak, de én pl. külön vettem a belépőt, külön a fotó és AG jegyeket, így azért könnyebb volt.

Jade: köszi a plusz anyagokat! :) Bloody Mary-s képet kerestem még nagyon, mert baromi jó smink volt a lányon, de sajnos sehol nem találtam :(

A szervezéssel kapcsolatban még annyit tennék hozzá, hogy iszonyatosan keményen rendszabályozva volt az egész: meg kellett mutatni mit íratsz alá, el kellett mondani szó szerint mit akarsz tőlük kérdezni a panelon, a staff folyton igazgatta a sorokat, tolt ide-oda, és amúgy is az egésznek eléggé kiképzőtábor hangulata volt. De én megértem, hogy ez sajnos muszáj, több száz rajongót nem lehet másképp kordában tartani. És ami a pozitív oldala volt, hogy pl. 20-30 percnél tovább sehol sem álltam sorba.

Nussh: nagyon örülnék neki ;) A közös képek meg nem publikusak :P

SemiDean - 2010. 06. 23. 21:21

Nem azért de nem is lehetett mindent egybe venni, max ha olyan belépőt vettél. De mindenki, kööztük én is külön vettem mindent, minden hónapban vmit :)) igy pedig összelehet hozni :D

Jade - 2010. 06. 23. 21:28

Cat: szívesen, sajnos, nekem nincs Bloody Mary fotóm, csak Strigám! :)

Más: Azért nézik meg hogy mit íratsz alá (és ez nem csak ezen a Conon hanem minden ilyen hasonló nem csak Supnat Conon így van) mert a manip és egyéb nem éppen kulturált fotókat az orruk alá dugni nem kéne, és ebből már volt probléma pl wincest képet azért már mégse tolj a srácok elé vagy valami hasonló durvaságot ábrázoló képet, tiszteld meg őket ennyire. Ezért nem lehetett csak úgy eléjük tenni. De én simán oda tettem és az enyémet meg se nézték. :) De sima promó kép volt az utolsó részből. :)
A kérdések pedig. pl tavaly volt pl az egyik Supnat Conon pont, hogy egy tök undorító PETA kérdést tettek fel Jarednek tudni kell hogy a pasi nagy állatvédő, a kérdés meg arról szólt, hogy milyen állatvédő ha támogatja a PETA-t aki megölik az állatokat és hogy lehet ennyire bunkó valaki… ez azért gáz és még volt pár ilyen megmozdulás, ami eléggé személyes támadások voltak. Megértem ha van cenzúra. Mert vannak akik nem tisztelik meg őket azzal, hogy normális kérdéseket tegyenek fel és direkt keltik a feszültségeket… Jobb is. És ez nem csak a Supnat Conventionokra értendő Tiszteljék meg a színészeket a rajongók és legyen ez fordítva is.

Foxy - 2010. 06. 23. 21:47

Nekem csak egy kérdésem van: hol lehet feíratkozni a jövő áprilisira? :)
(úgyis vissza akartam már látogatni Rómába, így max megtoldom pár nappal)

Jade - 2010. 06. 23. 21:54
CapricaSix - 2010. 06. 23. 22:06
Lalee - 2010. 06. 23. 22:38

Köszi az írást, jó volt olvasni. :)

Brekicc - 2010. 06. 24. 04:03

Jó volt az írás, bár fizetni én sem fizetnék ennyit azért hogy kimenjek. Ez a pénzért minden dolog meg undorítóan kapitalista, de hát vannak akik hajlandóak rá, úgyh. ezért létezhet.

Számomra csalódás lenne, 2 teljesen más embert hallani egy ilyen Conon, mint akiket megformálnak, úgyh. inkább csak a sorozaton keresztül követem őket továbbra is.

A sorozatban tökjó rész volt, amikor betévedtek a saját conjukra. :) Remélem hogy a 6. évad tényleg jó lesz.

Seeley Booth - 2010. 06. 24. 07:35

Fúúú, mázlista!! :-))) (najó, én mehg látom már most az őszi pilotokat :P)

de Jensen sürgősen borotválkozzon meg :-))

Jade - 2010. 06. 24. 09:23
Ági - 2010. 06. 24. 11:28

Jade, imádom Jaredben, hogy olyan magas. Amúgy a spanyol ismerősömmel is ilyen ölelkezős képet csinált – látszik milyen közvetlen fickó. ;)

FIONABABY - 2010. 06. 24. 11:36

annyira de annyira irigy vagyok :D

Ági - 2010. 06. 24. 11:52

Jimnek még tényleg RESPECT!!!

Jade - 2010. 06. 24. 12:30

Ági:

Igen, valóban bazi magas a fickó! Mindig kilógott a tömegből akár hová is ment! :) De nagyon vicces és közvetlen embernek tűnik.
Jensen úgy egy fejjel alacsonyabb, de ő is magas, csak a 2 méteres Jared mellett kicsinek tűnik pedig ő is megvan vagy 185 cm! :) Vele is van képem természetesen! :)

zsoltib - 2010. 06. 24. 15:34

Sziasztok

Valamelyikőtök aki kint volt el tudná nekem küldeni mailben (zsoltib[kukac]citromail[pont]hu) hogy mennyibe is került az egész kiruccanás? Jegy, repülő (vagy amivel mentél), kaja, szállás, meg minden más.

Nagyon szívesen mennék én is a következőre és anyagilag felkészülni rá!

Előre is köszi.

winnie - 2010. 06. 24. 15:55

areggeli hirekben ott az olasz link az arakkal, kommentben pedig a tobbi rendezveny linkje, melyek honlapjan az arak es a reszletek fel vannak tuntetve. A repjegy ara attol fugg, milen hamar veszed, az nagyon valtozo lehet

Jade - 2010. 06. 24. 16:13

Zsolib:

Mindennel együtt olyan 170 ezer ft. Persze ezt nem egyben fizeted ki hanem részletekben. Ebben benne vannak a jegyek, meg a szállás a repülő és a költőpénz is… most lehet egy évig spórolni a következőre! így már tényleg nem soka ha havonta félre teszel kicsit.

BaBy - 2010. 06. 24. 18:45

Jade: jó képek, köszi :)
Jared meg tényleg nagyon magas, Genevieve mellett is tök aranyos, hogy vagy 2 fejjel magasabb xD
Jensen-es képet nem rakod be? *.*

Jade - 2010. 06. 24. 19:29

BaBy:

itt a kép, de nem röhög:
http://i925.photobucket.com/albums/ad98/monkeyJade1/jensenjadepskicsi.jpg
A pasit nézzétek, ne engem! :)

Nessa - 2010. 06. 24. 19:34

Jade: nagyon jók a képeid :) És ugyan min kéne röhögni? Tök jól mutatsz mellettük :D

BaBy - 2010. 06. 24. 20:07

Jade: ohh, köszi, nagyon aranyos kép :) *most irigy* xD

Daphne - 2010. 06. 24. 22:03

Nem nézem a sorozatot, de végigolvastam mindent… Biztos hatalmas élmény lehetett, akik ott voltak:) Jók a képek:)

Jade - 2010. 06. 25. 10:17

Nessa:

Köszönöm! De ők mutatnak legjobban a fényképeken és nagyon jó érzés volt ilyen közel lenni hozzájuk, Jared meg még magához is húzott és átölelhettem őt (bár nem értem át), ez volt a legjobb és legnagyobb élmény, mert Jared fan vagyok! :)

Nessa - 2010. 06. 25. 11:00

Jaj, ez aranyos :) Nagyon remélem, hogy egyszer majd én is találkozom vele, meg persze a többiekkel is, még ha nem is mostanában.
A spórolás megfontolandó dolog, bár nekem biztos nem elég rá egy év, hogy ennyit összeszedjek, de azért csak megpróbálom…

uran - 2010. 06. 25. 21:02

na akkor most elkezdek gyűjteni az áprilisi conra :3 már csak az a kérdés, hogy Asylumra menjek-e, vagy Bellora.. Ha jár erre valaki, aki volt mindkettőn, megköszönnék egy véleményt a kérdésben :)

Jade - 2010. 06. 26. 00:26

Asylumra ne menj, mert azon soha többé nem fognak részt venni a főszereplők… borzalmas szervezés és borzalmas tapasztalat volt. Én ott voltam. Igaz, jól szórakoztam, de… oda nem hinném, hogy megint elmennek. Felesleges. Barcelonában is voltam, de míg nem jelentik be a résztvevőket felesleges kidobni érte pénzt, mert lehet hogy csak a mellékszereplőkért fogsz fizetni 300 eurot. Rómába Jared már elmegy. De rizikós ez is, mert volt már példa arra, hogy az utolsó pillanatban lemondta valamelyik főszereplő a részvételt… Én azt mondom várj a jegyvásárlással, amíg a vendégek nincsenek bejelentve, vagy nem jelentik be a kedvenced, akivel találkozni szeretnél.. de sajnos a lemondás veszélye akkor is fent áll.

uran - 2010. 06. 26. 11:54

Jade: köszi a tippeket! :) ebből akkor asszem Róma lesz (pláne mivel az Asylumosok szerint nem muszáj minden conra meghívni Jensent és Jaredet..), az legalább közeleb is van a másik kettőnél :) kár, hogy Magyarországra esélytelen lenne megszervezni egy ilyen banzájt…

Jade - 2010. 06. 26. 12:17

uran:

Ha sok pénze van az embernek és szponzorokat is találna, akkor talán lenne esély, hogy itt is legyen hasonló Convetion. De az biztos, hogy nem a magyar rajongókkal lenne te a Con hanem a külföldiekkel 95%-ban. Hiszen nem hinném, hogy az embereknek itt lenne pénzük erre, vagy egyáltalán érdekelné őket. De… akinek van rá egy kis anyagi háttere és úgy érzi képes rá, az tegye meg. Csak fel kell vennie a kapcsolatot a managerekkel aztán ki tudja… egy kört megér. :) Szép is lenne egy magyarországi Supnat Convention… ha jók a feltételek, talán még el is jönnek! :)

winnie - 2010. 06. 26. 12:28

itthon rajongói kör és szervezői kapacitás eddig csak a scifikre volt. idán is jönnek stargate és battlestar galactica vendégszereplők – de “csak” vendégszereplők.

uran - 2010. 06. 27. 13:27

winnie: a scifis conok évek óta hanyatlanak itthon – ezt azért tudom, mert a mi conjaink (animecon) is ilyenek indultak, aztán túlnőttük őket. hasonló a helyzet a képregényesekkel és a fantasysekel is. pedig nagy álmom lenne itthon egy Comic-Con jellegű banzájt szervezni… ja és azt hozzáfűzném, hogy annak ellenére, hogy egy 2 napos animeconra kb 6000 ember jön el, külföldi vendéget nem nagyon tudtunk eddig kigazdálkodni :S

winnie - 2010. 06. 27. 13:43

huhh, talán majd gyermekeink szerveznek hasonlót. (animecon esetében a vendég túl drága, vagy az ár elfogadható lenne, csak egyelőre nehéz jóval több bevételt szerezni, hogy megoldható legyen?)

uran - 2010. 06. 27. 15:05

egyrészt japánból importálni bárkit nem egy olcsó mulatság ^^ másrészt a szponzoráció hiánya kb hazavágja az anyagi kereteinket :/ a vendég “ára” nagyon változó lehet, csak annál meg ki kell egyensúlyozni azt, h meg tudjuk fizetni ÉS érdekeljen is valakit az, hogy jön xD

CapricaSix - 2010. 06. 29. 23:14

szervezzunk BSG-Supnat cont, lenne par atfedes ;)

Eyesis - 2010. 07. 24. 08:00

Sziasztok,

Lehet már tudni, hogy Dean (Jansen Ackles) is jelen lesz-e Rómában?

Kell valahol jegyet foglalni, vagy a helyszínen is elég megváltani?

Megyünk csoportosan? :)

Hali

Eyesis - 2010. 09. 06. 16:12

Ahogy látom ott lesz mindkét főszereplő…

http://www.jusinbello.it/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=7&lang=en

Ha itt nem lehet Jaredos fényképet venni, akkor már a helyszínen sem lehet vele lefotózkodni? 2010 szeptember 6-án már eldőlt, hogy 2011 április 8-10 között ki fotózza le magát Jareddal?

Érdemes így lefoglalni előre? Sajnos még nem paypaloztam sosem, de ha ezen múlik, hogy bnőmet lefotózzák Jensennel (akivel még elérhető ez a garantált fotó), akkor regisztrálok…

vajon érdemes ilyen demon meg sinner pass-t venni?

van aki már vett rá jegyet vagy bármit?

Légyszi írjatok, köszi!
Gyula

cat - 2010. 09. 07. 13:25

@Eyesis általában úgy szokott lenni (és ahogy látom, a rómaiak is így csinálják), hogy nem egyben, hanem kisebb adagokban dobják ki a fotójegyeket különböző dátumokban. Jobb oldalt a JIB calendar mutatja, milyen fotójegyek mikor/meddig elérhetőek (később még biztos lehet venni Jareddel is). Igen, érdemes előre megvenni, mert a helyszínen nem biztos, hogy lehet majd kapni. A belépőknél olvasd el, mit tartalmaznak: a demon pass-ban benne van autogram minden vendéggel, a sinner-ben nincsen, ehhez külön kell venni. A hunter pass-szel be sem ülhetsz a nagyterembe, csak kívülről nézheted a panelt kivetítőről. Érdemes eldönteni, mi érdekel, és aszerint venni belépőt.

Eyesis - 2010. 09. 08. 10:17

Köszi a választ, közben már felvettem a kapcsolatot a “Just In Bello” szervezőkkel…

“Hi again

yes with this solution you will get autographs personally signed by them 1 for Jensen and 1 for Jared for both you and your girlfriend.
And your girlfriend can have 1 picture with Jensen and yes you will have 1 printed copy of the photo. About filming i’m sorry but it’s not permitted during photo op sessions.
” és ez két HUNTER pass és egy PHOTO OP Jensennel… (280Euro) huhh nem olcsó :) de ha tudom, hogy lesz máskor is photo árusítás, akkor vártam volna, amig erősödik a forint mondjuk 190ig :D hehe :)

Lehet tudni, hogy jön más is?

cat - 2010. 09. 08. 13:35

Ez a római con még drágább, mint a spanyol :S Mondjuk tavaly is ugyanilyen horror árai voltak. Amúgy lehet, hogy tényleg nem éri meg demon vagy sinner passt venni, abból kiindulva, hogy regisztrálási sorrendben kapsz egy fix ülőhelyet, és ha az jó hátul van, hallani alig lehet, látni meg semmit. Az egy dolog, h 2 nap alatt talán 2x ültem a helyemen :D – de ki tudja, itt mennyire nézik majd. De a lényeg, h egy kinti kivetítő is van olyan jó, mint egy 28. sorban lévő ülőhely, sőt.
Nem tudom még, megyek-e, igazából comic con lenne a cél jövőre (merjünk nagyot álmodni :D), és a kettő együtt tuti nem fog összejönni.

Eyesis - 2010. 09. 13. 13:29

mi megnézzük Rómát is, van ott épp elég látnivaló :) végre nem csak hasat süttetni megyünk az olaszokhoz, hanem művelődni :D

azért, ha mégis jönnétek jelezd :) van még kb 7 hónapod :D :D

Gábor - 2010. 09. 23. 23:23

Helloka
Rómain kívül lesz még eu con?
Mert már nem tuti nem tudok ennyi pénzt összekaparni addig :(
de ha mondjuk késöbb is lenne mondjuk nyár végén az engem is érdekelne :D

Kozi - 2011. 01. 09. 00:26

Sziasztok!

Ismerőseimmel tervezzük a római utat… innen magy valaki? Nem voltam soha még ilyen összeröffenésen, így nem tudom még időben vagyok-e. :)

Lupi - 2011. 01. 25. 14:44

Sziasztok,

Én a júniusi BloodyNight Con-ra megyek (a TVD jegyében) Barcelonába, de a weboldalukon az szerepel, hogy ezzel egyidőben lesz a Rising Con is ugyanott, úgyhogy nagy valószínűséggel meglátogatom azt is – de a Rising Con-ról még túl sok infót nem találtam (pl ki lesz ott, stbstb), úgyhogy ez még képlékeny.

Érdekelne, hogy megy Magyarországról más is ezekre a rendezvényekre?:)

Lupi

waterlily - 2011. 06. 15. 22:24

Sziasztok!
Én magára a rendezvényre sajnos nem mentem be, de ugyanabban a hotelben szálltam meg, és rengeteg rajongóval ill. szervezővel futottam össze:D Az egyik rajongóval nagyon jóban lettem, ő mesélt nekem részletesen a történtekről:D Az arca ragyogott, amikor a sztárokról beszélt, és amint megmutatta a fotókat és az aláírásokat én is irigykedni kezdtem:D

Pócsi Adrienn - 2021. 03. 02. 10:02

Szia.Tudom 11 év hosszú idő,de magam is nagy Odaát rajongó vagyok.Azt szeretném megkérdezni,hogy honnan kaphatok segítséget,hogy Magyarországon is legyen egy Odaát con??Már felkerestem egy sci-fi talalkozó szervező oldalt,de nem tudom hogyan tovább? Illetve elinditottam egy peticíót,amiben aláírásokakt gyűjtők.Szeretném Magyarországra hozni David Haydn-Jonest[ Arthur Ketch].
De szívesen találkoznék még Adam Fergussal [Mick Davies] vagy más mellékszereplőkkel.Kérlek ha tudsz segíteni bármiben azt megköszönném.

Adrienn

winnie - 2021. 03. 02. 11:29

a magyar comic con facebook oldalán érdemes próbálkozni, ők szerveznek efféle eseményeket, van tapasztalatuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz