login |

Persons Unknown – 1×04. W.T.F.

2010. 06. 29. 15:55 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: kritika,

One of our guests will be checking out.

Ez kész. És nem, nem a rész végi hatalmas WTF-ra gondolok (akit érdekel a “rosszfiú” személye, az nézzen bele – annyi a pozitívum, hogy most már lehet találgatni az okokat), ami egyrészt a botrányosan gyenge epizód miatt teljesen hidegen hagyta az embert, másrészt pedig bármelyik rész végén el lehetett volna sütni. Nem. Arra a WTF-ra gondolok, hogy ezt a sorozat írói direkt csinálják velünk? Direkt írnak ennyire hihetetlenül érdektelen, unalmas epizódokat?  Hogy is volt eddig? 8 – 4 – 2, akkor most jön az 1/10, melyet legutoljára itt osztottam ki. (Nem tudom, Janet csíkos zoknija miatt gondolkozok plusz fél ponton, de…)

NUP_136978_0144

Eskü, nem egyesezés volt a célom, inkább fordítottam volna meg a sormintát 4-esre és 8-asra, de erre nem lehetett mást adni, hiszen nem hogy unalmas volt, hanem értelmetlen is. Két szereplő értelmetlenül verbálisan hadakozik (bóring!), másik kettő kijut a városból, értelmetlenkednek, hogy utána úgy utaljanak a velük történtekre, hogy “senki nem tudja, min mentünk keresztül” (min??), egy pedig teljesen megzakkan, hogy aztán… Mi vaaan? Ja, és folytatódott a külvilág, de végre nem ott történt a WTF, más kérdés, hogy ott sem történt semmi, csak annyi, hogy az újságíró adott egy címjavaslatot.

Nézem a Persons Unknown-t és nem hiszek a szememnek. Még mindig hitegetem magamat azzal, hogy majd McQuarrie-san a végén minden összeáll és kapunk egy hatalmas flashback-et, s lepörög előttünk az egész sztori, s közben a homlokunkat csapkodjuk, hogy milyen jeleket nem vettünk észre. Ez rá vallana, no de az rám nem, hogy addig végig szenvedjem a maradék 9 részt. Most komolyan: kell ennél több egy kaszához?

Mintha az írók nem tudnák, hogy miképp kell felépíteni egy sorozatot, hogy az megtartsa a nézőt, hogy érdekes legyen… Azért remélem, jó páran kitartanak, mesélni nekünk a folytatásról.

26 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2010. 06. 29. 16:28

Kedvenc részem, amikor a fickó azt mondja, hogy WTF… Mintha nem ő provokálta volna ki… miközben tudja, hogy egy gyilkos. De azon, hogy őt meg akarja ölni, meglepődik.
Monster of the Week: Bee. Agyam eldobom.
A vége hiába volt wtf, szigorúan kisbetűvel, én már csak legyintettem: Ez nekem nem ér meg minden héten egy részt…

Pocok - 2010. 06. 29. 16:30

Az elején, meg végig, azon gondolkoztam, hogy miért nem tolnak Bosco alá egy akció sorozatot! VALAKI ADJON MÁR NEKI EGYET! :D

don rafael - 2010. 06. 29. 16:35

én kitartok :)
azért sztem az 1/10 az túlzás, nem volt rosszabb a 2.,3. résznél, persze sajnos jobb sem. A rész végén leesett az állam, elég merész húzás, és az az érzésem, most kezd majd kicsit jobban beindulni.
Ranjit, mint taxisofőr jó poén :D

winnie - 2010. 06. 29. 16:35

“Monster of the Week: Bee. Agyam eldobom.”

még érdekes is lehetett volna a dolog, de az a jelenet csak a csíkos zokni miatt maradt meg bennem, nulla feszültség volt.

pedig olykor jók a beállítások és szépek a zöldes belső színek.

Pocok - 2010. 06. 29. 16:37

Kivételesen két szemmel néztem, de nem emlékszem semmiféle zoknira. Amire emlékszem, az egy piros ruci… de persze megértem, ha valaki a zoknikra indul be :D :D

winnie - 2010. 06. 29. 16:43

nem kell beindulni, elég észrevenni:) a zokni jó karakterizáló, hiszen nem mindenki vesz fel színes/csíkos zoknit. ez mutatja, hogy janet bár anyuka, de legbelül még egy kislány:)

don rafael - 2010. 06. 29. 16:49

bazz, most olvastam a hírekben: “(Közben szép kis spoilerek derültek ki a sorozatról, az 5-7. részben érdekes dolgok történnek majd.)”

winnie, még így is kaszálod, hogy fél napja ezt írtad, vagy konkrétan nem olvastad a spoilereket, csak tudod, hogy kikerültek? :)

winnie - 2010. 06. 29. 16:54

így is. olvastam őket, tudom, hogy mi lesz, érdekes változások lesznek, de fladtam. majd szóltok, ha érdemes visszakönni.

Marcipán - 2010. 06. 29. 17:41

Nekem is van csíkos zoknim. :)
Kb ennyi a hozzáfűzni való a mai részhez…

GeoCucc - 2010. 06. 29. 18:14

Ha elkezdek nézni egy sorozatot, és fellesek ide miatta, mindig azt látom, hogy egyre lejjebb értékelitek őket :D És legtöbbször nem érdemtelenül, még ha kicsit túlzóan is. Lehet hogy le kellene szoknom a thriller-drámákról. :)

Tényleg nem sok értelme volt, amit ma csináltak a szereplők. Ketten elmentek, nem történt velük semmi, és másnap estére hazaértek. Ja de, elnézést, találkoztak egy kamionnal ami a Spielberg-féle Párbajból került elő, meg a méhekkel, amiktől való félelmét Joe is valószínűleg csak tettette. Az ilyen értelmetlen cselekedeteknek még a legrosszabb filmekben is kell hogy legyen utólag valami értelmük. Megeszem a nem létező kalapom, ha mégsem. Most lehet, hogy sokan fogtok jó étvágyat kívánni a következő hozzászólásokban.

A sok nyilvánvaló hibán/következetlenségen kívül engem még az is zavar, hogy próbálják nagyjából realtime-ban mutatni az eseményeket. Tehát amíg nálunk eltelik egy hét a két rész között, addig a sorozatban is eltelik egy hét, és még mindig ugyanaz a téma közöttük. Nehét elképzeli, hogy az addig eltelt időben semmit nem csinálnak, semmi nem történik velük (bár néha még a részben sem :) ). Tehát ott vannak már egy hónapja, és fél perc alatt el tudnám mondani, hogy mi történt velük. Számomra ez sokkal irreálisabb hat, mintha végtelen számú, mindig kicserélődő kamera lenne beépítve a városban :) A FlashForwarddal is ez volt az egyik baj, eltelt fél év és ehhez képest viccesen lassan haladtak a nyomozással, a cselekménnyel, pedig mennyi mindent lehetne csinálni annyi idő alatt.

A zokni tényleg üdítő pillanatként hatott. Kár, hogy volt idő észrevenni, és hogy emiatt marad emlékezetes a rész.

Pocok - 2010. 06. 29. 18:19

Észrevettétek, hogy a mai részben nem is volt a dilis csaj. Legalább is én nem emlékszem, hogy bármit csinált volna ma. Az is zavar, hogy próbálják kettesével párosítani a szereplőket, és szinte csak egymással foglalkoznak.

Na most komolyan. Hányadik percnél van a zoknis jelenet? Megnézem most már magamnak.

GeoCucc - 2010. 06. 29. 18:24

Pocok: Amikor lelepik őket a méhek, és Janet feltérdel az ágyon, hogy lefújja Joe szája környékéről az egyiket, és véletlenül sem akartak arra utalni a készítők, hogy ez pont úgy néz ki, mintha meg akarná csókolni.
Na, ott. :)

Pocok - 2010. 06. 29. 18:33

Aha. Megvan mi volt a gond. Én annál a jelenetnél egy kicsit “fejlebb” néztem és a zoknit nem figyeltem. Nem is olyan feltűnő. Grat annak, aki ezt jegyezte meg a jelenetből :D

Marcipán - 2010. 06. 29. 18:36

Remélem a következő részben nem valami zsebkendőn fogunk csámcsogni… a zokni után már csak ez jöhet…

gunnergabe - 2010. 06. 29. 18:39

Kösz az írást winnie, időt spóroltál meg vele nekem, bele se kezdek. Inkább darálom a Shield-et.

zs93 - 2010. 06. 29. 19:27

Jó kis kardigánja van ennek a Janetnek. Nem? :D

ekoz - 2010. 06. 29. 19:45

sztem egy kicsit szigorúan nézed a részeket winnie. első 3 részt láttam csak ezt még nem, de sztem annyira nem rossz, mnt amennyire te írod. Nem mondom, hogy überfasza, de sztem nézhető, csak az első rész után pont ellenkező irányba mentek el a készítők, mint ami valóban jó lett volna.

én sztem végignézem a 12 részt. Egyébként meg tök várható hogy hamarosan fordul egyet a sztori valami nagy WTF-al. Szerintem te ezt túl hamar vártad talán. De valahogy fel kell építeni az oda vezető utat. Nyilván lehetne izgalmasabban és érdekesebben ez nem kérdés, de még így sem kivetnivaló.

Habár az is igaz, h én daráltam az 1. 3 részt. Ezért talán nekme annyira nem tűntek fel a hibái. Nézőpont kérdése. Mindenesetre biztos tudatjuk veled, ha érdemes visszajönni nézni:) azért köszi az írásokat

kittush - 2010. 06. 29. 20:43

“miért nem tolnak Bosco alá egy akció sorozatot! VALAKI ADJON MÁR NEKI EGYET!”

egyetértek… egy olyan Harmadik műszak-os sorozat joh lenne ( vagy folytassák azt :D )
amúgy én egyenlőre kitartok a sorozat mellett, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle

borleszk - 2010. 06. 29. 20:57

Ranjit mit makog arabul? hisz bangladeshi! (akàrcsak a randa felesége :P )

yalla! yalla! ranjit!

hunshocker - 2010. 06. 29. 23:49

Várom, nézem…..
Majd elgondolkodom, hogy a 100 “?” 22 perce alatt több minden történik…

A harmadik rész kibeszélőjébe páran kértek háttér infot a szereplőkről…

A Lost jut eszembe ott 6 évad alatt tudtunk meg valamit róluk… na itt ugyaz a tempo,csak nincs 6 évad rá.

Rajid taxis télleg jó.

Valaki azt fejtse meg, hogy ha már elment a kamion akkor a csaj miért nem a műuton menekül?
Ez Bosconál egyértelmű.

Tényleg valaki amúgyis őt tippelte beépített embernek.

Szerintem én inkább egybe darálom mint a Daybreak-et, zokni ide, zokni oda

alannn - 2010. 06. 30. 00:01

Én már az előző résznél kaszáltam.Tisztelem azt, aki bírja nézni.

winnie - 2010. 06. 30. 00:35

“Valaki azt fejtse meg, hogy ha már elment a kamion akkor a csaj miért nem a műuton menekül?”

ilyenen fel sem húztam magam. előttük az út, nyilván vezet valahova. de mennek inkább dideregni, s a csaj olyan kemény, hogy majd megfagy (“min mentünk keresztül”, de a kardigánját nem gomblja be vagy fogja össze.

winnie - 2010. 06. 30. 00:36

“Én már az előző résznél kaszáltam.Tisztelem azt, aki bírja nézni.”

hehh, akkor nem tudod, hogy joe (ő a tégla, de nem tetszik neki és mintha ki akarna szállni) és a kínai szakács (akinek eltánt az akcentusa) összejátszanak és van egy nagy megfigyelő szoba:)

Neyodalka - 2010. 06. 30. 01:40

engem csak az zavart a részben hogy ahogy mondtátok, semminek nem volt értelme….mér kerültek ki a városból, tök fölöslegesen (nem a városba való megint visszajutásra gondolok), a méheken kivül semmi nem történt velük, és a rész végi drámázást se értem hogy miért nem beszélhetnek róla….nem megerőszakolták őket h akkora titok legyen….ja és ami irritál h nemis probálják kiverni a szuszt a szakácsokbol vagy a szállodás emberkéből, pedig ottvannak védtelenül

zdawg - 2010. 06. 30. 01:59

én még bizakodom :) első rész tök jó volt, a második-harmadik borzasztó szar, ezen meg felfele húzott a vaddafakk :)
úgy vagyok vele, hogy idén elbaszták nekem a flashforwardot, elbaszták a v-t, akkor hátha nem basszák el ezt. túl idealista lennék? :)

Hor1 - 2010. 06. 30. 02:12

Katasztrófa.
Csakazértis végignézem. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz