login |

Emlékeztető: Monk, a flúgos nyomozó 8. évad

2010. 06. 30. 17:33 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. TV2. 19.05. Monk – 8×01

Elvileg ma startol a Monk 8. évad, nem tudom, hogy a TV2 mennyire reklámozta, hogy vége az ismétléseknek. Nem hiszem, hogy túl sok újat tudnék írni egy 8. évados sorozatról, max annyit, hogy mint a hírekben is írtuk, Monk-könyvek továbbra is fognak születni (pár magyarul is megjelent), de a sorozat tavaly év végén elbúcsúzott örökre.

Itt a 8×01 kritikánk, egy 8×04 utáni poszt és a finálé kritikája. Igen, megoldódik a Trudy-gyilkosság rejtélye, igen, visszatér Sharona, igen, olyan vendégszereplők lesznek, mint Elizabeth Perkins, Rena Sofer, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Eric Balfour, Eric Balfour kalapja, Virginia Madsen, Daniel Stern, Craig T. Nelson, Kelly Carlson, Jay Mohr, Dylan Baker, Meat Loaf, Jack Wagner és Teri Polo.

Meg persze jó karakterarcok, mind Edgar vagy Radzinski más sorozatokból, de a legjobb poén ez, idézem magamat innen: a legjobb pillanatokat a “kis” szereplők jelenetei szállították, ld. az autószerelő vagy a hűtőgépes pali. Na, ki volt az autószerelő? Azok akkor még számomra ismeretlen Eric Stonestreet, aki pár nappal később 2009/10 legnézettebb újonc szitkomjában, a Modern Family-ben mutatkozott be főszereplőként. (A hűtőgépes az egyik író volt a The Comeback-ből. Itt is taplót játszott.)

monk-8evad

9 hozzászólás Ne habozz!

Lengabor - 2010. 06. 30. 18:34

Óh je! Már nagyon vártam, hogy végre leadják. A könyvek hozzák azt a minőséget, amit a sorozatban megszokhattunk?

bestyen - 2010. 06. 30. 18:43

Remélem Sharona régi hangját visszahozzák majd.

vape - 2010. 06. 30. 18:58

Remek sorozat, végre itthon is az utolsó évaddal. Kár, hogy a DVD kiadás elhasalt, ami meg kijött, az meg felemás – szélesvásznú, csonkolt képű stb. Méltatlan bánásmód egy ilyen sorozattal. Pedig ennél még a szinkron is jó… :(

Lengabor - 2010. 06. 30. 19:30

A bemondó-hangot lecserélték,,,:S A pitlákba

Szotyi - 2010. 06. 30. 20:11

Lehet hogy én vagyok hülye, de az első 3 Monk könyvet kiadták itthon, és azóta semmi hír róluk, csak az hogy készülnek :/.

winnie - 2010. 06. 30. 20:12

kint jelennek meg sorban a könyvek, de nem hiszem, hogy több jönne itthonra.

Skate - 2010. 06. 30. 22:11

Én csak 3 hét múlva búcsúztatom végleg Monkot, utána felráz a viasaton a legfrissebb svu.:)

CyClotroniC - 2010. 06. 30. 23:34

Vicces a Monk amúgy magyarul, mert még egy lapáttal rápakol a szinkronválasztással a Sharona/Natalie “vitára”, hogy ki is volt jobb, hiszen Phoebe/Monica szinkronhangjai is ők voltak a Jóbarátokban. Amúgy én angolul és magyarul is toronymagasan Natalie-párti voltam, és valóban, szokatlanul jól eltalált hazai szinkronról van szó, nagyon elkapták a hangulatát az eredetinek szerintem. Remek példa arra a sorozat amúgy, hogy hogyan lehet ennyi szezonon keresztül ugyanazokkal a klisékkel mindig újszerűen eladni egy-egy epizódot.

Mai napig a kedvenc jelenetem, amikor New York-ban Monk nem tudja elmondani a mondadóját a századosnak, mert törik az aszfaltot mellettük. Az a 3-4 perc annyira tömény, hogy azt még a legelvetemültebb ‘MP’s Flying Circus’ epizódba se mernék betenni.

Ja és Disher a legnagyobb arc + Harold Krenshaw, de ő azért nem állandó, de meg kell említeni.

winnie - 2010. 06. 30. 23:35

“Vicces a Monk amúgy magyarul, mert még egy lapáttal rápakol a szinkronválasztással a Sharona/Natalie “vitára”, hogy ki is volt jobb, hiszen Phoebe/Monica szinkronhangjai is ők voltak a Jóbarátokban.”

hehe: http://www.sorozatjunkie.hu/2009/12/04/egy-januari-cougar-town-ban/

“Harold Krenshaw, de ő azért nem állandó, de meg kell említeni.”

ő zseniális, kár, hogy csak 2 részben lesz. és vicces, hogy több, általam random nézett szitkom epizódban is láttam idén (accidentally in purpose finálé, hot in cleveland premier, funny or die – sőt, a kath and kimnél is épp a fináléban volt, amit ugye nézek.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz