login |

Délelőtti videó 2.: Prison Break

2010. 07. 06. 11:11 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: nosztalgia, video,

Tegnap rám tört a heveny nosztalgia, s megpróbáltam a YouTube-on a Prison Break főcímeire rákeresni – sikertelenül, a Fox ugyanis irtja a videómegosztóról. Sebaj, pbbyteardrops-nak köszönhetően a tovább mögött ott a négy Prison Break-évad intrója, érdemes megnézni az evolúciójukat.

Fura, hogy már régi szép időkként emlékezek a PB-re, de gondolom nem csak az én hátamon futott át kedd reggelente a jóleső borzongás, amikor felhangoztak a főcímzene első taktusai. Nagy kedvec volt a zene, na. (A 2006-os posztunk, amiben a magyar Prison Break-rapet linkeltük, megvolt?)

21 hozzászólás Ne habozz!

mjb93 - 2010. 07. 06. 11:45

A régi szép idők:) Úgy érzem ideje lenne a héten ledarálni mind a négy évadot.

Pocok - 2010. 07. 06. 11:46

Ááá… az emlékek. :D Szerintem a második évad volt a legjobb. Abban is az a rész SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER amikor mahoney kergeti az elmebeteg srácot és rádöbben, hogy melyik oldalon is áll. Aztán meg platty. SPOILER VÉGE!

Nikolka - 2010. 07. 06. 11:56

Ez nagyon jó volt!:) Néha annyira tud hiányozni…

Tintás - 2010. 07. 06. 12:12

Vasárnap és hétfő éjszakánként megy a Cool-on. Most lesz S1 finálé. Kár, hogy nem minden hétköznap adnak egy részt. Én is terveztem az újranézést és ezzel szerintem elkezdődött. :) De lehet előkapom majd a DVD-ket, mert ez így elég lassú :) Éppen elég volt régen szenvedni a heti egy részes adaggal, a kettő sem sokkal több. :)

m76 - 2010. 07. 06. 12:13

Hova nosztalgiázzunk még, most lett vége, ráadásul a 4. évad 2. fele a final break-el egyetemben olyan rémes volt, hogy inkább feldni szeretném.

avada - 2010. 07. 06. 12:25

@m76:
Szerintem az első két évad volt értelmes. Aztán amikor újra börtönbe kerültek az hatalmas cápa volt. Utána már csak szarkavarás és hatalmas baromságok keverése volt jórészt a sorozat.

Réta - 2010. 07. 06. 13:19

Az Alias főcímének evolúciója is megérne egy posztot.

Nikki - 2010. 07. 06. 13:21

Imádtam, zseniális sorozat volt! Nekem is összeszorult a torkom és a zene…leszedtem mp3, h nehogy ne legyen meg :D
Kár, h vége, sajnáltam Michaelt, az egyik kedvencem volt :()

Timi - 2010. 07. 06. 15:28

Nagyon szerettem ezt a sorozatot. Ez tett sorozat függővé. Ez volt az egyetlen olyan sorozat amiért minden reggel hatkor felkeltem, csakhogy még suliba indulás előtt megnézzem. Órák alatt számtalanszor hajtogattam darukat és törtem azon a fejem, hogy vajon mi fog történni a következő részben? :) Imádtam, még ha a 4. évadot szerintem is elrontották. Az első 2 évad nálam hibátlan volt, a 3.-ban a Sonat kicsit erőltetettnek éreztem, meg az írói sztrájk miatt jóval rövidebb lett az évad, így ott nem volt idő arra, hogy igazán kibontakozzon a történet. Ennek ellenére nálam az is bőven a “jó” felett van értékelésileg. Talán a 4. évad volt az ami már nem ütött meg egy szintet, annak is inkább az évad első fele, a második már igenis izgalmas és jó volt. A The Final Break meg szintén jó volt.

Michael, Kellerman, Mahone, Gretchen, T-Bag, Sucre, Sara, Bellick, Abruzzi, Tweener, Veronica . . . számomra felejthetetlen karakterek voltak. Christina Rose is az lett volna, mert baromi jól indult az ő pályafutása is a PB-ben, Kathleen Quinlan szerintem zseniális volt, de aztán a karakter nem azt az irányt vette amit én elvártam / szerettem volna.

A szívem szakadt meg amikor a sorozat Cancelt kapott. Nyilván ez egy olyan sorozat amit nem lehet örökkön örökké húzni, de nekem annyi sok jót adott a PB, hogy talán egy életen át elnéztem volna a történetet. :) Michael szegény meg… ütős befejezés volt, de annál szomorúbb.

Timi - 2010. 07. 06. 15:31

.. ja igen.. az én mobiltelefonom már jó pár éve megvan, a legelső csengőhang amit ráraktam az a PB intro zenéje. Azóta is így csörög, egy pillanatig sem változtattam meg. Háttérképnek pedig kezdettől fogva egy fekete alapú Prison Break-es logó van kitéve, a legelső naptól kezdve. Azóta sem szedtem le. :-)

Bigboned - 2010. 07. 06. 15:31

Nekem is hiányzik, és bár valóban gyengébb volt a 3. 4. évad, azért ott is voltak ütős részek. Azokra kell emlékezni, nem a gyengébbekre.
Szerintem.
Én legalább is nosztalgiával tekintek vissza a sorozat egészére, évadoktól függetlenül. A legpatkányabb részeket, idézeteket még ma is szoktuk emlegetni a haverokkal.

PB4EVER

BDJG - 2010. 07. 06. 17:26

Első két évad nekem jobban bejött, mint a Lost teljes hat évadja.

zoey - 2010. 07. 06. 18:16

Nagyon szerettem a sorozatot, bár a harmadik évaddal egyáltalán nem vagyok kibékülve. :P Főcímből a 4. évad tetszik a legjobban, de a második évados végén, amikor lehull a bilincs, még mindig kiráz a hideg. Bár nem ez a csengőhangom már rég (BSG intro + CTU ringtone rulez), de a lejátszóm repertoárjának még mindig szerves része.

benedoo - 2010. 07. 06. 19:16

Úgy látom nem csak nekem maradt meg a legjobb sorozatnak. Örülök :)

ALDO - 2010. 07. 06. 20:14

Nekem ez volt az első sorozat, amit nem heti rendszerességgel a TV-ben néztem, hanem eredeti nyelven. Az első évadot 3 nap alatt ledaráltam, de már a legelső rész első perceinél tudtam, hogy ez az én sorozatom lesz. Tavaly sajnáltam egy kicsit, hogy vége lett, de legalább lezárták és nem egy cliffhangerrel ért véget. Szép emlék marad.

mczolly - 2010. 07. 06. 21:43

Ó, drága Prison Break. Az én junkiságom is az RTL-en leadott első Szökés résztől datálható. Onnan aztán nem volt megállás. Piszok szarul éreztem magamat, amikor a Final Break is lement.

kla - 2010. 07. 06. 22:56

Prison Break…hát, nekem nem ezzel indult a sorozatfüggőség, de persze emlékszem, amikor – durva, már 4 éve – elkezdték adni az RTL-en, amikor még nagy durranásnak számítottak a “legújabb amerikai sorozatok”. :) Soha nem volt Top 3-as sorozat, de nagyon szerettem az első 2 évadban, és azt a részt, amelyikbem elindulnak szökni még mindig nem töröltem le a gépemről. (bár az RTL-en néztem, de azt valamiért le kellett töltenem) A 3.-al se volt nagy bajom, soha nem zavart, hogy teljesen irreális az egész, mert kedveltem a karaktereket annyira, hogy végig tudjam élvezni. A 4. viszont pár rész után sajnos teljesen érdektelenné vált számomra, semmi sem maradt már a régi hangulatból, és nem is láttam azóta több részt belőle. (kivéve a Final Break legvégét) Azért egyszer még mindenképp bepótlom, úgyhogy köszi az emlékeztetőt.

Binky - 2010. 07. 06. 23:57

Basszus de jó volt most ezt végignézni. Az első évad főcíme a legjobb szerintem, ahogy a sorozatnak is az első évada volt a legjobb. A 4. évadot még nem néztem végig, de most lehet nekiesek. :)

Quantumleap - 2010. 07. 07. 08:36

Első két évad jó, harmadik közepesnek elmegy, a negyedik, minősíthetetlen zs-kategóriás szar. Utóbbit csakis azért néztem végig, mert gondoltam, csak nem adok cancelt az uccsó szezonra. Bődületes marhaságok Sara feltámadásától kezdve a tesók anyján át Kellermanig, és még egy rakás logikai és technikai lehetetlenség. Utóbbi kettő az első évadokban is volt, de ott legalább a cselekmény felépítése elterelte róluk a figyelmet. Ott volt a hiba, hogy Scheuring lelépett a harmadik évad elején. Ha meghallom, hogy “A PB 3.-4 évad készítőinek új sorozata”, messziről el fogom kerülni az adott műalkotást.

Gergő - 2010. 07. 07. 09:25

Winnie

Megtaláltam egy megosztón az 1. és 3. főcímét:

http://fliiby.com/file/81163/njf9u5ws4k.html

http://fliiby.com/file/81165/uzjfab6b0t.html

Jó nosztalgiázást! :)

Jó lenne már egy hasonlóan jó sorozat…Vége van már az SG-1-nek, 24-nek, Prison Break-nek….a mostaniak egyike se veszi fel a versenyt ezekkel. :(

Agi - 2010. 07. 07. 11:39

az első évad az egyik legjobb sorozatos élményem volt, emlékszem, hogy tök sokat kellett tanulnom és nem tudtam nézni, a barátom nézte és mondta, hogy nagyon jó, majd nézzem meg, ha lesz időm, aztán a vizsgáim után 2 nap alatt ledaráltam az egészet. az utolsó évadot még nem voltam képes végignézni, de ami késik, nem múlik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz