login |

Happy Town: vége az 1. évadnak meg ne nézd!

2010. 07. 07. 17:01 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Csak ne lenne prekoncepcióm az írók miatt.

Tudhattam volna! Jegyezzük meg e neveket: Josh Appelbaum, André Nemec és Scott Rosenberg. Sokszor szapultuk már őket, volt rá lehetőségünk, hiszen ahhoz képest, hogy nagyon tehetségtelenek, 4 év alatt 3 pilotjukból is sorozat lett – naná, hogy a kritikusok mindegyiket utálták: October Road, Life on Mars és Happy Town. Persze bíztunk a Happy Town-ban a baljós előjelek ellenére is, hiszen afféle újkori Twin Peaks-et ígért – vér és gyilkosságok nélkül. Hát, nem lett az.

117702_D_group

A pilot még csak-csak elment (winnie: 5/10, human: 5/10), de a folytatás már a papírformát hozta, nagyon gyenge lett, a néző pedig abban reménykedett, hogy nem csak annyi lesz az ígéret beteljesítése, miszerint “az 1×08-ra kiderül, ki a Magic Man”, hogy rámutatnak valakire. Hát…, nagyjából ez lett a megoldás. Lehet, hogy megvolt a készítők fejében egy nagy Haplin-mitológia , de akkor azzal nagyon ügyetlenül bántak és kihegyezték az egész rejtélyeskedést arra a kérdésre, amire olyan választ adtak, aminek nem sok értelme volt.

Pedig egy premier előtti interjújában az egyik író nagyon büszkén újságolta, hogy a 150 fős stáb tagjai játszottak, mindenki tippelhetett, hogy ki a gyilkos, s 3-an el is találták, ami szerintük arra utalt, hogy nem is egyszerű, de nem is lehetetlen megoldani a központi rejtélyt. Én mégis azt mondom, hogy aki csak azért akarja nézni a sorozatot, hogy megtudja a Végső Választ, az tegyen le róla.

Egyrészt azért, mert így nem szabad krimit írni, sőt, ilyen karaktereket sem (már az 1×02-ben meglett a gyilkos, de hősünk futni hagyja???), másrészt pedig azért, mert nagyjából semmi sem kerül lezárásra. Kiderül pár dolog, pár, a nézőt teljesen hidegen hagyó személyes kapcsolat, s az 1×08 végére odatákoltak egy jelenetet, hogy a rejtély megoldására kíváncsi néző örüljön. Kíváncsi vagyok, hogy hányan tapsoltak. Idézek a kibeszélőből:

a “nyomozásban” a világon semmi logika volt, gyakorlatilag véletlenek vezették erre-arra a karaktereket. a finálé meg az idiotizmus csúcsa volt

Borzasztó volt ez a finálé, semmi logika nem volt benne.

Az utolsó percig reménykedtem valami normális megoldásban, de ennek tényleg semmi értelme.

Nahh… ennek a vége szép kaka lett. Nem vagyok normális, hogy erre ennyi időt szántam. :(

megy a kukába, és mindenkinek ajánlom hogy kerülje el Haplint.

ilyenkor annyira mérges tudok lenni, leginkább magamra, hogy mi a szarért néztem végig. viccnek is nagyon rossz volt. Tényleg, Nehogy belekezdjen bárki is!!!!!!

A többi sirámomat már korábban kifejtettem, hogy ilyen szerkezeti megközelítéssel egy 13-ról 8 részre levágott évadot nem lehet megközelíteni. A Happy Town-nak pellengéren a helye. Az írókkal pedig az IMDb-szerint találkozunk a Mission: Impossible 4, a 21 Jump Street és az új Piszkos tizenkettő stálistájában.

18 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 07. 07. 16:27

nemsokára kiteszem az utolsó jelenetet.

arwen3 - 2010. 07. 07. 17:23

Hát ezzel csak egyetérteni tudok. Pedig a Twin Peaks-nél is sokan húzták a szájukat a megoldásra, én imádtam, de ez??? Ez mi volt? Értem én, hogy 2. évaddal számoltak állítólag, de azért amikor visszavették 8 részre, akkor azért lehetett sejteni, hogy abból nem nagyon lesz semmi. El sem kezdem írni a durván nyitva maradt kérdéseket…

Nikolka - 2010. 07. 07. 17:25

Nekem még a 6,7,8 visszavan.De már az 5.et annyira untam..Valamikor,ha nagyon unatkozom azért lehet befejezem,főleg,mert kíváncsi vagyok,mi lehet ennyire rossz :D

endel - 2010. 07. 07. 17:32

szerencse hogy elkaszáltam pilot után

Desmond Wallace - 2010. 07. 07. 17:35

A 2. rész után feladtam.

Réta - 2010. 07. 07. 17:38

Annyira vártam ezt a sorozatot. Valami Harper szigethez vagy Twin Peakshez hasonlót reméltem a beharangozók alapján. Aztán jött ez a fura sorozat, tele szellemi fogyatékos szereplőkkel. A helyszín és az alapszituáció is jó volt, de az írók nagyon okosak akartak lenni. Minden kicsit gyanús szereplőről kiderült, hogy nem ő a Magic Man. Lehetett volna az első hulla, az FBI ügynök, a filmboltos és a város leggazdagabb asszonya vagy legalább az inas, de nem, ők ennél sokkal jobbat találtak ki.
Az egyik kritikában említettétek a shakespeare-i nyelvezetet. Szerintem egyes szereplők is olyanok voltak, mintha egy Shakespeare darabból léptek volna ki. Gondolok itt, az olasz bajkeverő tesókra és a panzióban élő vénasszonyokra, akiknek végül is semmi komolyabb szerepük nem volt.
A sorozat legidegesítőbb része a befejezésen kívül a gondosan kiválasztott zene volt. Nemcsak háttérzene volt ez, nemcsak egy szám, hanem minden rész összefoglalható egy-egy dallal. Amikor a vadászó gyerekek megbeszélik, hogy az egyikük jelleme a Dead or alive, a másik meg a Livin’ on a prayer című számmal írható le, már majdnem sírtam.
Azt már nem is említem, hogy szerintem az USA-ban se vadászhatnának 10-12 éves srácok egyedül.
Ahhoz képest, hogy minden kérdést megválaszoltak, nekem még maradt néhány:
A seriff fiának ugyan hány legjobb barátja volt? Ki tette a padlásra a kalapácsot? Miért kellett összepárosítani az FBI ügynököt a boltossal? Mi lett az elrabolt emberekkel? Hogyhogy nem nőtte ki a ruháját a hazatérő kislány? Miért kellett fogva tartani és kínozni a drogos aput? Ha elétek állna valaki, hogy meggyilkolták az anyátokat, nektek is fontosabb lenne más dolog?

Thrasher - 2010. 07. 07. 17:44

@Nikolka
hajrá, ott lesz csak igazán rossz :D

kár a cuccért, az elején bedobáltak néhány igazi, kellemes műfajklisét, úgyhogy reménykedtem, de aztán még azokkal se tudtak mit kezdeni, nem hogy a saját kútfőből vett ötletekkel…

épp most daráltam csak le a Carniválet, és ugyan nem akarom ahhoz hasonlítani, mert az zseniális volt, ez meg nem, de érdekes, hogy míg ott Knauf a kasza után egy nagyon szép, logikus mitológiát hozott nyilvánosságra, itt szerintem egy hónap alatt se tudnának kiizzadni az írók egy olyan háttérsztorit, ami legalább leírva érthetőnek tűnik…

az egyetlen pozitívum a durván szép Lauren German volt, komolyan, azért az kemény. :D

Thrasher - 2010. 07. 07. 17:50

Réta:
“Hogyhogy nem nőtte ki a ruháját a hazatérő kislány?”
várj, az az anyja volt, akit azelőtt láttunk, ahogy szőkére festeti magát, stb., nyilván, mert már annyira pszicho, hogy a lányává akar válni.

“Miért kellett összepárosítani az FBI ügynököt a boltossal?”
erről meg magyarázott valamit Sam Neill karaktere, hogy még Angliában ellopta a kölkét a Magic man, de nem biztos, hogy ő az apja, mert van egy másik jelölt is (aki az álügynök, igazi nevén Xavier), és a végén kiderült, hogy mindketten azért jöttek a városba, hogy megkeressék. de erre már nem nagyon emlékszem. valami Simont keresnek, az tuti.

DAttila78 - 2010. 07. 07. 17:52

Háááát, mit is mondjak. Egyszerűen nem tudok vitatkozni az előttem szólókkal. Ennyire gyatrán felépített történetvezetést régen láttam, ha egyáltalán láttam valaha. El volt cseszve az egész, olyannak tűnt mint mikor egy szerelmes tini hirtelen ötlettől vezérelve verset, könyvet, vagy naplót ír, aztán jó esetben fél év múlva kibassza az egészet, mert ultraciki amit “alkotott”. A fent említett urak tevékenysége ehhez hasonlítható, azzal a különbséggel hogy csak a célközönség látja hogy egy kalap szar amit csinálnak.

LFL_93 - 2010. 07. 07. 17:52

Akkor azt hiszem jól döntöttem, hogy kaszáltam a pilóta után.

kisby - 2010. 07. 07. 18:08

Szintén, pilot után kasza lett, de akkor így utólag se fogok darába kezdeni.

Feddo - 2010. 07. 07. 18:33

Még szerencse, hogy a második rész közepén kinyomtam. Kasza volt.

cat - 2010. 07. 07. 18:51

Oké, akkor most landolt a pilot a kukában, ami már itt figyelt a desktopon a premier előtti kikerülése óta…

Zsolti - 2010. 07. 07. 19:08

Ennyiből jó, h sosem tudom behozni magam, és min. 1-2 éves késéssel nézek sorozatot.

Dohi - 2010. 07. 07. 19:20

tenyleg pocsek darab. pedig a pilot nekem egeszen bejott, de mar rogton a 2. resszel eltunt a szinvonal nyoma is, es kb. annyira volt erdekes meg szorakoztato az egesz, mint a harper’s island.

a random ramutatas valakire meg valszeg csak igy nem mukodott, ha lett volna meg par epizod, biztos ‘megindokoljak’.

RaveAir - 2010. 07. 07. 19:50

Annyit hozzátennék, hogy nekem a Life on Mars kifejezetten tetszett. Ehhez képest meg simán 10/10-es.

Az egészben az a bosszantó, hogy ez volt az egyik olyan sorozat, amit úgymond tévénéző módra, azaz hétről hétre, ha nem is a sugárzás időpontjában, követtem végig. Majdnem elkezdtem ilyen módon a Persons Unknown-t is…

Yeto - 2010. 07. 08. 15:24

Vessetek meg, de nekem tetszett ez az egész belterjes kisvárosi marhaság; na nem a sorozat meg a fináléja, csak a hely meg a karakterek. Olyan lovecraftos volt kissé a hangulat.

Réta - 2010. 07. 09. 06:19

@ Yeto: Nem vet meg senki. Én is a szép helyszínek és a kisvárosi hangulat miatt néztem végig. A szereplők között is volt pár szerethető karakter, csak a történetnek nem volt semmi értelme.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz