login |

Pilot-mustra: Huge – 1×01

2010. 07. 08. 23:17 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár az ABC Family sorozatából már lement a második rész is, még adós vagyok a pilot kritikájával. Gondolom, ennek sokan örülnek, hiszen úton-útfélen olvasni olyan véleményeket a hollywood-i sorozatokról, hogy csak szép emberek szerepelnek benne – tessék, itt egy olyan dráma, amely kövérekről szól. Na jó, van pár nem kövér karakterünk is (Gina Torres állandóként, a Harmadik műszakos Maritza Cruz, alias Tia Texada visszatérőként), de azért mégsem az eyecandy miatt fog belekezdeni az ember a Huge-ba. Hanem mondjuk mert az a Winnie Holzman készíti, aki anno a My So-called Life-fal ajándékozott meg minket.

HUGE – 1×01 – 4/10

119809_D_0108

Persze szó sincs arról, hogy aki kövér, az nem lehet szép – sőt. (Mondjuk sokaknál ez tényállás, hiszen gyakran olvasni szép, vagy akár átlagos színészekről nálunk is, hogy milyen csúnyák, de úgy tűnik, a mi generációnknak a legjobb lányok/fiúk jutnak, vagy legalábbis elég maximalista vizuális értékrend.) A Huge-ban is akadhat mutatós karakter, de mégiscsak mindenkinek a kövérség fog eszébe jutni a sorozatról, s erre valamiért a cím is ráerősít. Márpedig a tévénéző általában nem szívesen néz nem idealizált embereket: kövéreket, csúnyákat, egyéb testi deficittel rendelkezőket – ha pedig néz, attól tart, hogy a témát a túlzott érzelmek, a csöpögés irányából fogják megközelíteni, főleg, ha ABC Family-s a sorozat.

Itt a csöpp-faktort nagyjából elfogadhatóan volt kezelve. Egyébként a Huge egy nyári fogyitáborban játszódik (hopp-hopp! hogy lesz akkor ebből több évados sorozat? Mert a 10 mellé még elfér 10 új rész, de utána?), ergó sok elhízott fiatal között, akiket felügyelők, edzők hajtanak a kilók leadásának reményében. Érdekes módon a túlsúlyosak között is ugyanaz a hierarchia van jelen, mint egyébként a tini mikroközösségekben (ld. középiskola), itt is megvannak a szép lányok és a kívülállók, stb.

Huge - Hayley Hasselhoff

Ebbe a közösségbe csöppen bele újoncként Willamina (Nikki Blonsky a Hajjlakkból, jó arc, csak olykor túlzásba vitetik ezt vele), akiről sokat nem tudunk meg, csak annyit, hogy tele van a hócipője, és inkább renitenskedik, és seftel a tiltott gyümölccsel, a kajával. Ez utóbbi természetesen konfliktusokat okoz, megteremtve pár drámázható mellékszálat, amire fel lehet fűzni egy tipikus tini kapcsolati drámát – egy zárt közösségben.

Huge - Nikki Blonsky

Az az igazság, hogy tudtam, illetve éreztem, hogy a sorozat valamilyen szinten giccses, tanulságokat sulykolós lesz, és nem is ezen tényezőkkel volt gondom, valami más miatt csúszott az értékelésem a közepes alá. Valahogy nem volt benne olyasmi, amibe kapaszkodhattam volna, ami arra késztetett volna, hogy tovább nézzem. Oké, a főhős lázad, oké, mindenkinek vannak problémái, de ami az elején tetszett (a klisés klikkek, a “kinti világgal” való párhuzam), az a végére túl tipikussá tette a sorozatot, amely a pilot alapján így csak egy lett a sok közül. Csak nagyban. Illetve… szélesben.

10 hozzászólás Ne habozz!

new-york-islanders - 2010. 07. 09. 02:06

Tipikus ABC Family sorozat, abból viszont tényleg csak gyengén közepes (legalábbis a pilot alapján – annál tovább meg nem hiszem hogy megyek).
Nem tudom hogy lőtték be a célközönséget, de már maga a (fogyi) tábor szituáció is annyi magas labdára adna lehetőséget, a készítők viszont láthatóan nem ezen a vonalon indultak el, így nekem a végeredményük sem nézhető.

Neton - 2010. 07. 09. 08:41

“VEdd el a csokit. A csoki szeret téged.” – Cartman a dagi táborban :D

matt - 2010. 07. 09. 12:38

pedig annyira jó tényleg hogy egy táborba tették a helyszínt, sajnálom hogy nem éltek a lehetőséggel. de azért még egy-két részig nézem tovább, csak mert nyár van és hiányoznak a hetiben nézősek.

Csillagharcos - 2010. 07. 09. 13:35

Én is nézem és majd meglátjuk, aranyos gimis-nyár fíling. Nekem az eleje a kövér testekkel sokkoló volt. Engem is az érdekel, vajon le fognak fogyni a szezon végére? Vagy mi lesz…? Mert azért az sem lenne túl inspiráló, főleg egy ilyen didaktikus sorozat és csatorna szempontjából, ha kudarcot vallanának.

Shawn - 2010. 07. 09. 18:41

Kicsit furcsa a suk duci de meg lehet szokni… nekem tetszik ez a stílus, hogy egy táborban játszódik, mint a Greek azért tetszik mert a foiskolások világában (testvériségek) játszódik…

Ruby - 2010. 07. 09. 22:00

Inkább 7/10. Becca (Willamina barátnője) a legjobb, olyan értelmes arckifejezéseket tud néha magára ölteni :D
Én is kíváncsi vagyok, hogy a színészek bevállalják-e a fogyást, vagy hogy lesz ebből 2. évad… Bár lehet úgy, hogy néhányan év közben visszahíznak, és lesz melléjük pár új arc.

matt - 2010. 07. 10. 12:23

úristen a második rész valami hihetetlenül érdektelen. nincs rá jobb szó. elkezdik kibontani a személyes drámákat, de a főszereplővel meg nem foglalkoznak eleget, á nálam most cancel akkor.

scout - 2010. 07. 10. 15:40

én untam. (Az Újság ebben is benne volt amúgy, ha figyeltétek:))

winnie - 2010. 07. 10. 15:56
Kata - 2014. 02. 09. 14:33

Hol tudom megnézni a sorozatot?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz