login |

Délelőtti videó 2.: Save Our Seeker

2010. 07. 10. 11:11 - Írta: Desmond Wallace

32 hozzászólás | kategória: magyar jelenlét, video,

Meg kell hagyni, a Legend of the Seeker rajongói nem kispályásak. Az utóbbi hónapokban elárasztották az internetet a Save Our Seeker videók, amelyek között sok figyelemre méltó filmecske is akad. Ezen túl azonban – az egyik blog kezdeményezésére – nemzetközi videók gyártásába kezdtek.

Eddig három ilyen alkotás készült, de nem ez lesz az utolsó. Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez szerte a világból. Kaliforniától a Közel-Keletig, Brazíliától Bulgáriáig azért kampányolnak a rajongók az internet segítségével, hogy legyen 3. évad. A 3. ilyen videóban ráadásul magyar jelenlét is van, mivel két tiszaújvárosi lány is képviseli kis hazánkat ebben a videóban. A tovább után.

32 hozzászólás Ne habozz!

Bob - 2010. 07. 10. 11:23

Azt kéne megmenteni, ami megmentésre érdemes, és a Seeker, a jelenlegi készítő gárdával, nem ilyen, szóval inkább köszönöm, de köszönöm nem! Adják át a melót a Spartacusos fiúknak! Akkor talán, mondjuk, esetleg, ne adj Isten, még a könyvre is hasonlítana, tökösebb és jobb lenne, és akkor nem kellene elkaszálni…

Adam Knight - 2010. 07. 10. 11:48

Hát ez aranyos:D Kár, hogy nagy valószínűséggel semmit sem fognak elérni vele…
Save our Heroes…’cause i wanna see the brave new world. Legalább azt a szemünk előtt lebegtetett lezáró filmet:P

ierkapero - 2010. 07. 10. 11:57

3:35-nél vannak a magyarok. Ha valakit csak ők érdekelnének

Álmos - 2010. 07. 10. 12:01

És hozzák vissza a Firefly-t is!!!!111

lex - 2010. 07. 10. 12:12

meg Elvist! :)

Skate - 2010. 07. 10. 13:27

és az igazi magyar focit!:D

LoGi - 2010. 07. 10. 13:35

uhh, nem tudom mivel űbereljem. :D

Laca - 2010. 07. 10. 14:58

Azért a legkirályabb a bergeni csaj, hogy “stunning location on tv”, nézzél körül ázz. Zseniális. De az amúgy nagyon látszik, hogy a romantikát hiányolják. Na, én meg a fantasyt, amiben legfeljebb az első évad volt az igazi.

Gwen - 2010. 07. 10. 15:01

Helyesek! :-)

annarchy - 2010. 07. 10. 19:19

dögök vagytok. :P
azon nem gondolkozik el senki, hogy talán tényleg érdemelne még egy esélyt egy olyan sorozat, amelyik ennyi különféle embert mozgat meg világszerte?

Desmond Wallace - 2010. 07. 10. 20:17

Lehet, hogy kap még egy esélyt, de az majd hamarosan kiderül.

Bob - 2010. 07. 10. 21:57

Ja, mi meg csináljunk egy olyan videót, ahol az írókat a falhoz állítjuk, és egy 9 milis puskóval megfenyegetjük őket, hogy “na mostan aztán már tessék rendesen adaptálni, ha már az egész világ nyervogott ezért a szarért, ami lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is, de ti elbasztátok!”

Érdekes módon a sorozat könyvhűtlensége és idiótaságai megdöbbentően kevés embert zavartak, az eddigi kommentek alapján. Ennyien nem olvasták a könyvet, vagy csak engem zavar egy ekkora, sistergős ziccer kihagyása!?

Aztán vannak azok, akik szerint a könyv és a sorozat két külön állatfaj, és megoldhatatlan problémát jelentett volna egy rendes adaptáció… Na persze, persze. Csitt! Ez hülyeség!

Akik meg olvasták, azok biztosan nem nyervognak, a csodában bízva, abban a tévhitben, hogy ezek a videók érdeklik és meghatják a fejeseket, akik komoly pénzeket öltek bele egy száguldó vonatba, ami aztán faszán kisiklott!

“Egyszer volt Budán Firefly mozifilm! Többet nem lesz!”

“Browncoats FTW!!!”

DaVeee - 2010. 07. 10. 22:12

Én olvastam az eddigi könyveket, a sorozatot is néztem, egynek elment, de a sorozatzáróra még mindig nem tudtam rávenni magam.
Az egészben annyi volt talán a jó, hogy picit népszerűsítette a könyvet, még akkor is, ha gyakorlatilag köze sincs hozzá.
Két évad bőven elég volt. :)

Desmond Wallace - 2010. 07. 10. 22:58

“Érdekes módon a sorozat könyvhűtlensége és idiótaságai megdöbbentően kevés embert zavartak”

Keveset? Olvastad az eddigi kritikákat a sorozatról itt a blogon?
Ajánlom például ezt: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/05/26/legend-of-the-seeker-vege-a-2-evadnak-es-a-sorozatnak-irta-darkspell/

aci - 2010. 07. 10. 23:11

Én a sorozatnak köszönhetően találtam rá a könyvekre, és nagy kedvenceim lettek, már most kb. 2x végigolvastam mindegyik kötetet. És igen, ég és föld a könyv és a sorozat, de én együtt tudok élni ezzel. Szerintem nagyon szórakozó a LotS, és örülnék ha mégis folytatódna.

aci - 2010. 07. 10. 23:13

“szórakoztató”
elírtam, bocsi

Bob - 2010. 07. 10. 23:14

Én úgy értettem, hogy a kommentelők között! Azt tudom, hogy téged is zavart, mert természetesen elolvastam az írást!

Dhomen - 2010. 07. 11. 01:54

Le vannak szarva a kritikák, a sok hiteltelen internetes fikázógép csak a vélemény nélkülieket érdekli.
A sorozat gyártóit annak népszerűsége érdekli. A Seekert pedig nagyon sok ember szereti, nagyon aranyos kis sorozat, szorítok hátha megvalósulhat ez a valóban kevés reménnyel kecsegtető kezdeményezés.
A 3. kedvenc sorozatom.

Iofiel - 2010. 07. 11. 07:18

Egy sorozatra, ami 8/10-et kapott az imbd-n, nem mondanám, hogy sz@r… és a nézettsége se volt annyira rossz. Jó, nem szóról szóra követi a könyv fonalát, de egy szerethető, aranyos sorozat, jó színészekkel akiket szeretni lehet.
Őszintén, nekem nem igazán tetszik, hogy valahányszor megjelenik egy poszt a SOROZATRÓL, mindig a “könyvet olvasók” rinyálását kell olvasni, hogy milyen rossz, meg mennyire eltér a könyvtől (olvastam őket, btw). ÉS? Attól még lehet szeretni a sorozatot. Nem kéne ilyen negatívnak lenni.

winnie - 2010. 07. 11. 08:03

“Egy sorozatra, ami 8/10-et kapott az imbd-n, nem mondanám, hogy sz@r…”

az imdb-t felejtsd el, ha sorozatokról van, hiszen egy sorozatot nem tudsz normálisan osztályozni, épp ezért nem mondanak semmit a számok. ráadásul a fanboy szavazatok sokat nyomnak a latba, ráadásul csak az osztályoz, akit megérint a fantasy. akit nem, az el sem kezdi nézni.

egyébként meg az, ami mások szerint jó, miért ne lehetne megint más szerint rossz. na, nem mintha erről lett volna szó.

“és a nézettsége se volt annyira rossz.”

jó sem.

“ÉS? Attól még lehet szeretni a sorozatot. Nem kéne ilyen negatívnak lenni.”

teljesen igazad van, lehet szeretni. de ha valakit ez zavar, akkor le kell írnia, nem hazudhat.

épp ezért vannak a kommentek, hogy mindenki véleménye árnyalja a képet, de te, nem bántásból mondom, csak leírod, hogy mi mások véleménye, kikelsz a negatív vélemények ellen, de azt nem írod le, hogy szerinted milyen, hogy szerinted miért jó. pedig, hidd el, az sokkal hatásosabb lenne kommentként.

winnie - 2010. 07. 11. 08:07

“Le vannak szarva a kritikák, a sok hiteltelen internetes fikázógép csak a vélemény nélkülieket érdekli.”

megint egy vélemény, ami nem a sorozattal foglalkozik, hanem a véleményezőkkel. keress pár sorozatot, amit te nagyon nem szeretsz. aki szerinted rosszak. akkor te is internetes fikázógép vagy? hidd el, nem járható út, ha becsukod a szemed, elhiszed, hogy minden szép és jó, és nem veszel tudomást azok véleményéről, akik másképp gondolkodnak, mint te. akinek tetszik a sorozat, annak épp a pozitív vélemények nem mondanak semmit, hsizen azok csak azt írják le, amit ő gondol. az érdekesség a negatívumokban van, azok a tanulságosak.

“A sorozat gyártóit annak népszerűsége érdekli. A Seekert pedig nagyon sok ember szereti,”

minden sorozatot, még az általad rossznak tartottakat is nagyon sokan szeretik, de az tény, hogy a seekernél nem sok kevésbé nézett sorozat volt, nincs a 100 legnézettebben. mondjuk ez nem is számít, mert nem a mennyiség a lényeg, a seeker más disztribúcióban volt, ráadásul, ha akarom, leírom, hogy kétszer annyian nézték, mint a dextert:)

nagyon aranyos kis sorozat, szorítok hátha megvalósulhat ez a valóban kevés reménnyel kecsegtető kezdeményezés.
A 3. kedvenc sorozatom.

Iofiel - 2010. 07. 11. 09:43

“az imdb-t felejtsd el, ha sorozatokról van, hiszen egy sorozatot nem tudsz normálisan osztályozni, épp ezért nem mondanak semmit a számok. ráadásul a fanboy szavazatok sokat nyomnak a latba, ráadásul csak az osztályoz, akit megérint a fantasy. akit nem, az el sem kezdi nézni.”

SZVSZ az imdb a legnagyobb filmes adatbázis ha csak abból indulok ki, hogy én mennyi infót böngészek ki belőle, azt kell gondolnom, mások is ezt teszik, akár sorozatról van szó, akár moziról. Nem kevés negatív kritikát is olvastam már és tényleg csak a “fanok” szavaznának, akkor minden film 8 feletti értékelést kapna. Ami nem így van. :) Szóval nálam számít az imdb.
Amit a fantasy sorozatokról írtál, igazából egy pont a LOTS mellett. Nem sok fantasy sorozat fut, pedig lenne rá igény.

“egyébként meg az, ami mások szerint jó, miért ne lehetne megint más szerint rossz. na, nem mintha erről lett volna szó.”

A kommentek nagy része arról szól, hogy mekkora istencsászár a könyv és milyen ócska a sorozat. Pedig mind a kettő jó a maga nemében. Persze ugyanez ment szinte minden megfilmesített bestseller esetében. Szóval, ha simán beállok a sorba, fikázom a sorit, istenítem a könyvet, akkor szóra se méltatsz? :P
Mellesleg az eredeti poszt a fanokról szólt, akik meg akarják menteni a sorit, erre jöttek a kommentek, hogy milyen sz@r a sori, milyen király a könyv…

>>“és a nézettsége se volt annyira rossz.”
>”jó sem.”
Ez a félig üres, vagy félig tele pohár dilemmája. :)

“teljesen igazad van, lehet szeretni. de ha valakit ez zavar, akkor le kell írnia, nem hazudhat.
épp ezért vannak a kommentek, hogy mindenki véleménye árnyalja a képet, de te, nem bántásból mondom, csak leírod, hogy mi mások véleménye, kikelsz a negatív vélemények ellen, de azt nem írod le, hogy szerinted milyen, hogy szerinted miért jó. pedig, hidd el, az sokkal hatásosabb lenne kommentként.”

Hát jó, legyen. Az első ok, amiért szeretem, a színészek. Olyan karakterek és arcok, akiket lehet szeretni. Van aki kicsit halványabb, sajnos pont az egyik fő karakter, Richard a leggyengébb láncszem. De nagy kedvencen Darken Rahl és a karaktert játszó Craig Parker. A “Walter” című epizód nézése alatt azt vettem észre, hogy folyamatosan vigyorgok. Igazi jutalomjáték lehetett ez a színésznek!
Zeddicus és Kara folyamatosan hozza a karakterét és szerintem még sok potenciál lenne benne. Zed első évadban színesebb volt de még mindig jó.

A sorozat cselekményén látszik, hogy egy könyv szolgált alapjául, viszonylag kevés a “töltelékrész”.

Ezek a pozitívumok, in nutshell. Persze, negatívumok is vannak, amik nekem se tetszenek, de erre nem koptatom a billentyűzetet, mert ezt már leírták mások. :D

winnie - 2010. 07. 11. 09:49

úgy értem, hogy sorozatokkal kapcsolatban feledd az imdb-t. páran ugyan osztályozgatnak epizódokat, de évekig volt minden sorozat 8-9 körül pár szavazattal, mert egyszerűen nem volt értelme a műfajnak: megnézek egy részt és nem nézem tovább, akkor adjak az egész sorozatra 3-ast? vagy valami tetszik nekem, beosztályzom 8-ra, de utána, ha lemondok 4 évad után róla, nem megyek vissza más osztályzatot adni:) évekig ment a vita arról, hogy érdemes az imdb-n a sorozatok osztályzatát megoldani, de nem nagyon sikerült.

a fansorozatok mindig kapnak ezerrel szavazatokat, épp azért, mert fansorozatok. nézd meg az 5-10-szer nézettebb grey’s anatomy szavazatait: http://www.imdb.com/title/tt0413573/ 191 van összesen. vagy 20 millió nézővel amerika legnézettebb sorozata jelenleg az ncis: http://www.imdb.com/title/tt0364845/ – kemény 71 szavazattal áll.

ezért mondom, hogy azt nem érdemes idecitálni.

a többivel nincs gond, csak ebbe mindig szeretek belekötni. szerintem ezek a videók magukért beszélnek, hogy mennyire kedvelt volt a sorozat.

klepet - 2010. 07. 11. 12:17

Jó ismerősöket látni! :D

aci - 2010. 07. 11. 12:28

Ja. :)

Iofiel - 2010. 07. 11. 19:13

re: Winnie – imdb

OK, ebben van valami. :)

oxigen - 2010. 07. 13. 14:41

aranyos vid :)
foleg a kissrac a legvegen

jo lenne tobb evad, csak kevesbe gagyin, mert ez a “3-an legyaknak tobbszaz katonat minden reszben konnyeden”, hat… ne nezzenek mar hulyenek…
nem azt mondom hogy csinaljak meg a konyveket egy az egyben, de ennyire elferditeni se kene az egeszet

oxigen - 2010. 07. 13. 14:43

aranyos vid :)
foleg a kissrac a legvegen

jo lenne tobb evad, de jo lenne ha kevesbe forditanak ki a tortenetet magabol, mert ez a “minden reszben legyaknak tobbszaz katonat” hat… ne nezzenek mar hulyenek…

Zodiac - 2010. 08. 10. 23:23

A videó kedves próbálkozás, remélem sikerül annyi rajongónak összefogni és megnézetni a sorozatot másokkal, hogy a tábor még nagyobbra duzzadjon.
Azt gondolom, hogy nagyobb a szükség a fantasy-ra most, mint bármikor eddig.
S bár lehet, hogy nem ez a világ legjobban megszerkesztett fantasy sorozata, nekem mégis a szívembe lopta magát, s tette ezt sok más emberkével, akik tán nem annyira “földhözragadtak…” /No flame/
Bár a könyvet még nem olvastam, de azt hiszem ideje lesz beszerezni. :)

aci01 - 2010. 09. 24. 15:47

Újabb magyar jelenlét az 5., pár napja elkészült nemzetközi videóban.
http://www.youtube.com/user/LOTSvideo#p/u/6/7bjNOr_6a1Q

Robeer27 - 2011. 06. 05. 23:54

Én nem olvastam a könyvet de nekem pl. tetszett nagyon a sorozat! :) és sajnálni fogom ha nem lesz 3. évad mert ahogy néztem a bemutatót elég jónak ígérkezne! Az tény,h ha a Spartacus az 1. helyre ugrott sorozatok terén,de szerintem ezzel sincs semmi gond! túlzások… :D melyik filmben nincsenek manapság túlzások? Szerintem minden a költségvetésen múlik és sajnálatos,h sok idióta film helyett nem csinálnak fullos sorozatokat… szerintem aki ismeri a Dragon Age 1 játékot abból is hatalmas sorozatot vagy 4-5 részes filmet lehetne csinálni!!! mert ott a story és világ is nagyon jó… Sajnálom,h nincs több ilyen film! :(

Ja és a nagy fikázók azok is tuti,h végig nézték az egészet,csak a könyv a könyv… azok olvassanak szorgosan! ;) és a filmet meg hagyják meg a tv-zős közönségnek…

Márk - 2013. 03. 08. 19:51

nagyon remélem lessz 3 évad ebben az évben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz