login |

Pilot-mustra: Haven – 1×01

2010. 07. 14. 22:37 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Gyorsan essünk túl a Haven-ön, hogy egy másik nézőpontot is megismerhessünk, ne csak human 5/10-e uralja a blogot. Már kommentben is leírtam, hogy hej, de csalódás volt ez a pilot. Nem közepes, nem semmilyen, hanem rossz. Nem fájdalmasan rossz, hanem afféle “Na, és akkor mi van?” módon, abszolút feszültségmentesen. Persze azért még egy rész belefér, mert kíváncsi vagyok.

HAVEN – 1×01 – 3/10

Haven-cast-1

Stephen King, a Holtsáv készítői, fura kisváros, természetfölötti képességek, Eric Balfour alias sorozatpestis (jé, ma a másik pestis új sorozatáról is írtam. szia, Chris.) és a pilotban Nicole de Boer, mint vendégszereplő. Igen, jól látszik, hogy kaptunk egy Eureka-t, minden hétre egy fura jelenséget, csak éppen poénok, báj és izgalom nélkül. (A Colorado Kid, mint alapul szolgáló regény a két öreg újságíró által belengetett régi újság címoldalán van – ez szolgáltatja a halvány és érdektelen átívelést.)

Haven - Emily Rose

Már eleve a színészek is furcsák voltak a pilotban, mintha lassítót itattak volna velül. Emily Rose (Jericho-ból és a Vészhelyzetből lehet ismerős) a színfalak mögötti interjúkban 10-szer élénkebb, mint a sorozatban. Van neki egy, már-az-arcára-sem-emlékszem jellegtelen, Scully-szerűen szkeptikus seriff társa, meg egy szokásos módon laza és azonnal megkedvelhető Eric Balfour-ja, de egyikük sem osztott-szorzott sajnos, nulla volt a kémia két random fél között.

Haven - Eric Balfour

Ráadásul a szkepticizmus mellett meglehetősen nagy nyugalommal vették tudomásul az 1×01-ben történt eseményeket és felfedezéseket. Én például az első perctől kezdve arra számítottam, hogy Haven lakói tudják, hogy “fura” a városuk, hogy a rendőrök csak falazni akarnak, akadályozni a kintről érkező FBI-ügynöknő munkáját, de szó sem volt erről. Talán ez az egyetlen momentum, ami felkeltette az érdeklődésemet: valami “ébredés” ment volna végbe esetleg? Csakis a válasz lehetősége miatt maradok az 1×02-re. No meg azért, hogy lássam egy epizód felépítésének folyamatábráját.

8 hozzászólás Ne habozz!

Stratocaster - 2010. 07. 15. 00:03

“Na, és akkor mi van?”
Abszolút egyetértek, én is ilyesmit éreztem.
Színtelen, szagtalan, íztelen. Karakterek, történet, környezet mind sorozat gyártott, fröccsöntött műanyag érzést keltett. Valahogy végig azt éreztem, mintha a készítők is unnák az egészet, semmi alkotói lelkesedés nem jött át. Ettől függetlenül a SyFy-on szerintem el fog pötyögni 4-5 évadot, belesimul a mostanában szokásos, kockázatkerülő, egyen-szar dolgaik közé.

Tyberius - 2010. 07. 15. 02:43

Höhö, én már nem is nagyon emlékszem rá, pedig alig 2-3 napja néztem… Hát izé… Eureka százszor jobb, egyébként meg jah, nagyon nem erőltették meg magukat. Igazából jelen új sorozatok közül egyik se az a hú de várós (The Good Guys kivétel, mert az nagyon várós hétről-hétre). Még a Covert Affairs-et nem láttam, se a Memphis Beatet, a The Gladest meg épp fordítom, szóval arról legalább van némi fogalmam (jah kurva sokat pofáznak benne, van vagy 1000 sor a felirat).

Neyodalka - 2010. 07. 15. 08:39

pedig az első néhány perc télleg jó volt, és vicces (what am I gonna pull out, another gun? pl.), de utána télleg semmi

zoey - 2010. 07. 15. 16:50

Az eleje még valóban elment, de utána nagyon nagy csalódás. Pedig én kimondottan kedvelem a kissé elcseszett King-sorozatokat/filmeket. De ez nagyon nem jött be.
Maradok második részre, hogy megtudjam, mégis merre akarnak menni, de kb. ennyi.

Omen - 2010. 07. 21. 15:42

Egyetértek veletek, totálisan így van minden. Viszont az első rész után ami engem megfog az a “természetfeletti” erővel megruházott rész.
Esetleg tudja valaki, hogy mi a címe a soundtrack-jának?

Orionk - 2010. 08. 24. 15:51

HEllo !

Hol forgatják a HAven sorozatot?

Wikipédia olalán csak azt találtam, hogy Kanadában forgatták.
Én azt keresném, hogy melyik városban, mert tetszik, amikor a sorozatban mutatják a városképet. Utánna szeretnék nézni a városnak.

Előre is köszi.
ÜDv.,

Orionk - 2010. 08. 24. 15:56

Óh, már meg is találtam. szerencsém volt :)

azért köszi

solymosgyu - 2014. 08. 14. 15:07

Melyik regényből készult?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz