login |

Alias: a 3. évad

2010. 07. 18. 17:16 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: kritika, retró,

Nyilván nem lehet abbahagyni a második évad után, így természetesen a harmadikat is ledaráltam. Az ugrás egész jó frissítésre adott lehetőséget a készítőknek. Boom headshot!

boomheadshot

Teljesen megértem azokat, akik itt már a csökkenő minőség jeleit érezték. Abrams végképp magára hagyta a sorozatot, csak épp kevésbé kompetens showrunnerökkel, mint a Lost esetében? Két olyan húzást is tudnék említeni, ami cápaugrásnak is beférne. Az egyik Sydney memóriájának rejtélye, vagyis ezen szál megoldása. A másikat most inkább hagyjuk.

Amit még a negatívumok közé sorolnék, az a rengeteg családi szál. Mármint ez a kémbiznisz eléggé belterjes, mert mindenhol a Bristow család tagjai tűnnek fel. És sajnálatos módon pont a legkedvelhetőbb nem tért vissza.

A legjobb rész? Hát nem tudom, talán az amiben Ricky Gervais a mellékszereplő. Igaz, hogy teljesen Mission Impossible sablonra épült, mégis ütött. A végén amikor Jack meggyőzte Ricky karakterét, az talán a legemlékezetesebb pillanat ebből a 22 részből. Annyira badass döntéseket tud hozni, hogy oké, nem akarják túlhasználni, de mégis többet kellett volna akcióba helyezni Jack-et.

De ezek is csak azt jelentik, hogy az előző évadnál kevesebb pontot adok, viszont továbbra is eléggé szórakoztató volt az Alias szerencsére. Az érthető, hogy aki hetiben nézte, az kicsit idegesebb volt a végére, hiszen a Rambaldi-szál eléggé viccbe fulladt, vagyis inkább azt mondom, hogy rosszul erőltették. Maga a kitaláció továbbra is tetszetős, de nem mertek olyat lépni, hogy tényleg feltámad a művész mondjuk és átmegy szinte teljes scifibe a sorozat. Ahhoz túl sok kreativitás kellett volna?

Szóval a másik 8 pontot kapott, akkor ennek egy gyenge 7/10, de egy percet sem bánok továbbra sem.

30 hozzászólás Ne habozz!

vitya - 2010. 07. 18. 17:38

Nekem összességében tetszett a sorozat és tényleg igaz hogy az 5. évad már a közelébe se ér a fantasztikus 1. és 2. évadnak de akkoris az utolsó részig fent tudta tartani az érdeklődésemet.

user - 2010. 07. 18. 17:52

Én ajánlottam, hogy a 3. végén hagyd abba, úgyhogy ezt újra javaslom, ha nem akarod, hogy rossz szájízzel fejezd be a végén.

Ezen a ponton kell abbahagyni, innen egyre gyatrább lesz.

Réta - 2010. 07. 18. 18:06

Én nem igazán értelek titeket. Szerintem jó volt a reboot a harmadik évadban és végre sikerült bejutniuk az igazi CIA-hoz. Továbbra is megmaradtak a pörgős akciók és Sydney unszimpatikus barátnőjét is végleg kiírták. Én már végignéztem mind az öt évadot és nem sajnálom, hogy rááldoztam az időmet. Egy sorozatban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de összességében az Alias nagyon jó sorozat. Jennifer Garner feledhetetlen alakítást nyújtott ebben a szerepben.

Lewis92 - 2010. 07. 18. 18:24

A harmadik évaddal az égvilágon semmi bajom, mindössze egy kis hiányérzetem volt: Lena Olin.

Seeley Booth - 2010. 07. 18. 18:47

hehe, én is pont most nosztalgiázok Aliasból..

Vaughn-t úgy imádom, eyecandybe vele. És ketten Sydneyvel tökéletes párost toltak. És örültem hogy Fogtündér (by sixx) meghalt, annyira irritált…

lynx - 2010. 07. 18. 18:56

én csak a 3. évadból láttam kb a felét össze/vissza.

Lehet, hogy az elejétől valamikor ledarálom.

human - 2010. 07. 18. 19:08

ne a későbbi évadokat spoilerezzétek már

NPeete - 2010. 07. 18. 19:23

viszont az 5 évad végignézése után (nekem amúgy nagyon egyikkel se volt sok bajom) az azért megállapítható, hogy ha vki már nem bírja tovább nézni, annak a 3. évad vége pont jó kiszállási pont (na jó, a 4. vége is, leszámítva az uccsó 4 percet…)

symor - 2010. 07. 18. 19:47

A harmadik évad talán legjobb momentumait szerintem a szépen bemutatkozó Melissa George jelenetei adták Lauren Reedként, főleg amikor Sark karakterével összekerültek egyszer-kétszer.

Winnie emlékező posztjánál már kiírtam magamból mit gondolok az Alias évadjairól és ott is szóba hoztam, hogy Michael Vartan valószínűleg a legerőtlenebb férfi főszereplők egyike, akit csak sorozatban láttam. Respektálom, hogy végigdolgozta az évadokat, de nem volt benne semmi karakán, teljesen átlátszó és egykedvű alakítást nyújtott végig. Ez a hátrány a 3. évadban kerekedett ki csak igazán, amikor előtérbe próbálják hozni, de még ekkor is nyomta azt a szendergő pófát, amelyet maximum kierőltetett magából. Vaughn érzelemgazdagsága: aggodalmas pillantás, homlokráncolással sátorállásba összehúzott szemöldökök.

Vegyük észre a pozitív ellenhatást férfioldalon, Sydney lehetetlenül fakó választottja mellett, az apukáját játszó Victor Garber nagyfokú játékkal bizonyít ebben az évadban, mint human is utalt rá, megingathatatlan és tetterős figurát teremt Jackből.

Bármennyire közkeletű a mondás, hogy a lányok legalább az apjukhoz mért erős akaratú férfit keresnek Sydney iránytűje igencsak megtévedt.

Réta - 2010. 07. 18. 19:54

Szerintem Sark is elég erőteljes figura, amellett, hogy igazi eyecandy.

symor - 2010. 07. 18. 20:12

Réta: Sarkot én is nagyon bírtam, habár az eyecandy jelzőt maximum te használhatod bátran rá, ha úgy érzed, minden esetre David Anders egyértelműen szuggesztívabb, mint maga a epizódszerep elvárná, tehetségesen kinőtte magát a karakterben, és emiatt üdvözölhetjük ismerősként aktuálisabb sorozatokban is.

Seeley Booth - 2010. 07. 18. 20:50

eyecandy az a Vaughn, pont.

amúgy szerintem is romlott a színvonal, a legjobb az a 2. évad, egyértelműen.

de mégis, amikor végeztem az s05-el akkor kurvanagy hiányérzetem támadt…és hiába néztem körbe, nem volt és nincs is sorozat, ami pótolja…

mert egy nyomozós esetében hellyel közel tudod pótolni…ennél nem éreztem hogy lenne megfelelő utód. evvan.

Seeley Booth - 2010. 07. 18. 20:51

“Winnie emlékező posztjánál már kiírtam magamból mit gondolok az Alias évadjairól és ott is szóba hoztam, hogy Michael Vartan valószínűleg a legerőtlenebb férfi főszereplők egyike, akit csak sorozatban láttam. Respektálom, hogy végigdolgozta az évadokat, de nem volt benne semmi karakán, teljesen átlátszó és egykedvű alakítást nyújtott végig. Ez a hátrány a 3. évadban kerekedett ki csak igazán, amikor előtérbe próbálják hozni, de még ekkor is nyomta azt a szendergő pófát, amelyet maximum kierőltetett magából. Vaughn érzelemgazdagsága: aggodalmas pillantás, homlokráncolással sátorállásba összehúzott szemöldökök.”

naaaa, nem igaz….imádtam, Vaughn-t kérjük vissza a tévébe!

human - 2010. 07. 18. 21:38

ott van a tévében, csak épp a Hawthorne jutott neki ha jól látom. Nem véletlenül, symor tökéletesen leírta kvalitásait, még ha Aliasban nekem nem is volt vele gondom.

Pretender - 2010. 07. 18. 21:53

én is most darálom újra – épp 2. évad felénél járok és még így sok-sok évvel később is azt kell mondanom, hogy nagy kedvencem.Garner-Garber kettőse eszelősen jó (magánéletben is pótapjának tartja :)). És Lena Olin pedig zseniális – kár hogy mostanában ritkábban tűnik fel, akár TV-ben, akár filmben (Csokoládé csúcs).

meroving13 - 2010. 07. 18. 22:32

A kedvenc sorozatom, kötelező mindenkinek. Már csak Ron Rifkin és Victor Garber miatt is

Skate - 2010. 07. 19. 00:43

Én kibírtam a végéig. 4. évadot is végig lehet nézni, meg az 5.-et is. Más sorozatoknál sokkal nehézkesebb volt olykor az utolsó évadokat végignézi.

moonlightgirl - 2010. 07. 19. 08:04

Én is most darálom az Aliast, már a 4. évadnál tartok.

@human
“A legjobb rész? Hát nem tudom, talán az amiben Ricky Gervais a mellékszereplő.”

Ezzel tökéletesen egyetértek, nekem főleg az tetszett, amikor Vaughn eljátszotta Sarkot (megjelenik az ajtóban szende képpel, bőrdzsekiben, mire Ryan – Gervais karaktere: “Mondták, hogy nagyon szép fiú.”), és az amikor Vaughn leül Sark mellé a repülőn (Sark: “Mr. Vaughn. Mondja, nem tud véletlen egy 8 betűs szót az arrogánsra?”), ja és az is nagyon tetszett, amikor Vaughn, Sark és Marshall (utóbbi mikrofonon keresztül) a végén összedolgoztak, hogy hatástalanítsák a bombát a gépen.

@symor

“A harmadik évad talán legjobb momentumait szerintem a szépen bemutatkozó Melissa George jelenetei adták Lauren Reedként, főleg amikor Sark karakterével összekerültek egyszer-kétszer.”

Többek között ez is tetszett ebben az évadban, nagyon aranyosak voltak együtt, mint Chucky és Tiff a Chucky menyasszonyában :)
És ha már itt tartunk…

@Réta

“Szerintem Sark is elég erőteljes figura, amellett, hogy igazi eyecandy.”

Eyecandy-nek nem mondanám, de, hogy Sydneyt idézzem a második évadból: “Sark az a fajta, aki tudja, hogy milyen szívdöglesztő és nem viseli el ha valaki elutasítja.” Szóval annak ellenére, hogy ő a bad guy, egy teljesen kedvelhető karakter, van stílusa és nem mellesleg (nem csak) szerintem aranyos, megvan az a kisfiús bad guy sármja, nekem legalábbis jobban bejön, mint a szinte mindig gondterhelt képet vágó Vaughn. De ízlések és pofonok…

Kb. ennyi. Összességében az egész sorozat felejthetetlen élmény, de az első 3 évad a legkiemelkedőbb.

D - 2010. 07. 19. 08:18

lezarjak az 5. evadot, v nyitott marad a sorozat a cancel miatt? anno nem kovettem, csak most kezdtem daralni.. koszi

Seeley Booth - 2010. 07. 19. 08:48

human,

de éppen ezh az, a Hawthorne-t a háta közepére sem kívánja…nem mondom, nem egy színész óriás és tuti nem kap Oscart, de Vaughn szerepére egyszerűen tökéletes volt….imádtam..és tökéletes társa volt Sydneynek…

Seeley Booth - 2010. 07. 19. 08:48

D,

lezárják, de úgy, hogy akár hozzá is lehet nyúlni és lehet folytatni is..de lezárják.

Parci - 2010. 07. 19. 15:42

“Az érthető, hogy aki hetiben nézte, az kicsit idegesebb volt a végére, hiszen a Rambaldi-szál eléggé viccbe fulladt, vagyis inkább azt mondom, hogy rosszul erőltették. Maga a kitaláció továbbra is tetszetős, de nem mertek olyat lépni, hogy tényleg feltámad a művész mondjuk és átmegy szinte teljes scifibe a sorozat. Ahhoz túl sok kreativitás kellett volna?”

no igen, itt a pont. akkor lett volna igazán ütős az egész, ha ezt szépen építik (első 2 évad), aztán kibontják, majd korrektül válaszokat adnak, csavarokkal stb. ennek voltak is előzményei (amikor Sydney elment az órás csávóhoz Olaszországba, aki lazán elszólta magát, miszerint “mikor utoljára beszéltem Rambaldival”… majd kilőtték), amiket egyszerűen elfelejtettek :(((( (legalábbis a negyedik évad középéig tutira, épp ott tartok)

Pretender - 2010. 07. 19. 22:28
Pretender - 2010. 07. 19. 23:17

A képek július 18-án készültek a Central Parkban.

Réta - 2010. 07. 20. 05:56

Nekem az volt az elképzelésem, hogy Rambaldi igazából Marshall, aki valami baleset folytán a múltba került, és megpróbál visszakerülni a XXI. századba. Ő elég zseniális volt, hogy feltalálja ezeket a cuccokat, mert szinte minden részben valami jó kis kütyüvel állt elő.
Én is vártam, hogy egyszer csak lesz benne időutazás, de sajnos nem volt, az “időugrást” leszámítva a harmadik évad elején.
Annak ellenére, hogy sokan szidták ezt az évadot, számomra érdekes volt.

moonlightgirl - 2010. 07. 20. 10:48

@Réta

Marshall??? :D Én arra gondoltam, hogy, mivel Sloane annyira Rambaldi megszállottja, egyszercsak bejelenti, hogy ő tulajdonképpen Rambaldi… Ez milyen lett volna, de nem történt meg…

Amúgy ami tényleg felháborító volt ebben az évadban az Will… vagyis az a tény, hogy találkoztak Sydneyvel egy rész erejéig és a kedves íróknak muszáj volt meglépjék azt az emeletes hülyeséget, hogy összefektetik őket… Én megértem, hogy régóta nem látták egymást, hogy Sydney évődik Vaughn miatt és, hogy ez volt Will vágya, de ezzel teljesen hazavágták a barátságukat, amit az előző évadokban felépítettek… Kövezzetek meg ha nincs igazam, de szerintem ez nagy mellényúlás volt az írók részéről.

Desperate HOUSEwife - 2010. 07. 25. 15:52

A Rambaldi szállal kapcsolatban: biztos tudod, hogy itt azért voltak sokszor fennakadások-kihagyások, mert a stúdió újra és újra visszafogta őket vele. Nem merték fullra bevállani ezt a misztikus átívelő szálat, pedig szerintem -és sok rajongó szerint- ez adja a sorozat igazi különlegességét. De nincs azért elfeledve sosem, ha meg szünetelet, akkor egyszerűen csak élveztem, hogy nézhetem azokat a karaktereket akcióban, akiket szinte egytől egyig imádtam.
Ja és hetiben nézni, pláne évadok közti hatalmas szünetekkel BORZASZTÓ volt. Még DVD-s-letöltős időszak előtt, teljesen a tv-re utalva, vááá…na az volt a kínzás.

Hakos - 2011. 04. 06. 12:54

A 4. évad 3. részében a Lostból ismert You All Everybody hallható! Még sose vettem észre eddig crossovert :D

cicchopp - 2011. 07. 22. 13:38

“Amúgy ami tényleg felháborító volt ebben az évadban az Will… vagyis az a tény, hogy találkoztak Sydneyvel egy rész erejéig és a kedves íróknak muszáj volt meglépjék azt az emeletes hülyeséget, hogy összefektetik őket…”

Én cseppet sem bántam. Bradley Cooper meztelen felsőtestének látványáért simán megérte :D

Peter - 2014. 08. 19. 01:46

Ez a 3. évad is már valami pocsék volt, annak ellenére hogy izgalmas, de nagyon-nagyon idegesítő. Hogy lehet ennyire béna a CIA, hogy ennyiszer elvesztik Sarkot és Laurent, a CIA embereit kedvükre össsze-vissza elrabolják, kedvükre betörnek a CIA-hoz. Mégis hányszor menekült el Sark és Lauren ?? Hányszor??? És hányszor verték át a CIA-t? És miért minden piti munkát pont Sark és Lauren csinált, miért nem voltak erre embereik? És még mennyi meg mennyi logikátlanság volt? Nem is sorolom őket.. Ez egy rossz sorozat, nem is értem hogy lehet egy lapon említeni akár csak egy 24-el, ami szintén nem a logikájáról híres, de nem idegesítő.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz