login |

Adj címet: Boardwalk Empire

2010. 07. 22. 22:17 - Írta: winnie

53 hozzászólás | kategória: játék,

Az HBO tavaly már jófej volt, amikor átengedte nektek az Eastbound & Down címadását (ő lett a nyertes), ezúttal az itthon, a’la The Pacific, az amerikai premier utáni napon már megnézhető Boardwalk Empire-nek adhattok magyar címet.

Ezúttal, mivel még nem volt meg az amerikai bemutató, csak az előzetesekre (egy, kettő, három + bónuszvideó) hagyatkozhatunk a sztori belövését illetően (vagy az alapul szolgáló könyvre), esetleg olyan nevekre, mint Martin Scorsese vagy Steve Buscemi, esetleg az 1920-as években játszódó cselekményre. A tovább mögött a versenykiírás, a nyeremények és a szabályok.

Adjunk magyar címet a BOARDWALK EMPIRE-nek!

Nem kell ahhoz Scorsesének lenni, hogy rátok is jusson egy kis rivaldafény. Ugyanis most ismét elérkezett az idő, hogy megcsillogtassátok címadási képességeteket. A szerencsés kiválasztott ezúttal az HBO saját gyártású sorozata, a BOARDWALK EMPIRE. A Steve Buscemi főszereplésével készült széria mögött olyan alkotók állnak, mint a hatszoros Emmy-jelölt Timothy Van Patten, aki már a The Pacific – A hős alakulat és a Maffiózók stábját is rendezőként erősítette. A nagy nevek tehát megvannak, már csak egy jó magyar cím hiányzik.

Ha úgy érzed, már kellőképpen beleástad magad a sztoriba, és nem riadsz vissza egy kis versengéstől sem, legyél az HBO segítségére a címadásban. Csak annyi a dolgod, hogy elküldöd a címötleteteket a jatek@hbo.hu e-mail címre, az HBO pedig lecsap a legjobbra. Persze nem kérjük ingyen, az HBO házi zsűrije által legjobban ítélt cím ötletgazdája kap egy HBO-s ajándékcsomagot (webkamera, The Pacific – A hős alakulat könyv, strandlabda), nem is beszélve a dicsőségről.

És még egy jó hír: a Martin Scorsese által rendezett pilot epizód az amerikai premiert követő naptól kezdve, tehát szeptember 20-tól megtalálható az HBO On Demand kínálatában, vagyis az HBO házi filmtárában, amely a UPC digitális kábeles, illetve a T-Home és az Invitel IPTV-s előfizetői számára érhető el.

A címötletek beküldési határideje július 30. péntek, 10:00. A tárgy legyen: Boardwalk Empire és egy becenevet is adjatok meg.

Játékszabály:

1. A Játék szervezője

A BOARDWALK EMPIRE címadás (a továbbiakban: Játék) szervezője az HBO Holding Zrt. (Székhely: 1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20. a továbbiakban: Szervező).

2. A Játékban részt vevő személyek

A Játékban részt vehet mindenki, aki a jelen játékszabályzatban (a továbbiakban: Játékszabályzat) foglaltaknak és a www.sorozatjunkie.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) üzemeltetője által a Weboldalon előírt szabályoknak megfelel.

A Játékban részt vehet minden, 18. életévét betöltött, Magyarországon élő (lakcímmel rendelkező) személy.

3. A Játék időtartama

A Játék 2010. július 22. és július 30. között a Weboldalon zajlik. A 2010. július 30-án 10:00 óráig beérkezett címek vesznek részt a zsűrizésben.

A zsűrizés helyszíne: 1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.

A zsűrizés ideje: 2010. július 30.

4. A Játék menete

Küldd el a javaslatodat, hogy mi legyen a BOARDWALK EMPIRE magyar címe.

(a) A címet, beceneved megjelölésével küldd el a jatek@hbo.hu e-mail címre, a tárgyban tüntesd fel a BOARDWALK EMPIRE jeligét.

(b) Egy személy bármennyi címjavaslatot küldhet.

(c) A helyes válaszadók közül a Szervező által legjobbnak ítélt cím beküldője kap ajándékot.

(d) Csak azokat a címeket tudjuk elfogadni, amely mellett a játékos feltünteti a becenevét.

5. A Nyeremények

1 db HBO webkamera

1 db HBO strandlabda

1 db könyv: Hugh Ambrose: The Pacific – A hős alakulat

6. Nyertesek

A Játéknak összesen 1 nyertese van. A Nyereményekre nem jogosult, aki a 2-es pontban feltüntetett feltételeknek nem felel meg. A nyerteseket e-mailben értesítjük, és a Nyereményeket a nyertessel egyeztetett módon adjuk át.

7. Információ a Játékról

(a) A résztvevők a Játékkal és a Nyereményekkel kapcsolatos további információért az info@hbo.hu e-mail címre írhatnak.

(b) A Játék játékszabályzata (a továbbiakban: Játékszabály) megtalálható a Weboldalon.

8. Kizárás

A Játékban nem vehet részt a Szervező, illetve vele szoros kapcsolatban álló cégek alkalmazottjai (HBO Holding Zrt.) és valamennyi közvetlen hozzátartozói.

9. Vegyes rendelkezések

9.1 A Szervező fenntartja a jogot, hogy saját hatáskörében döntsön a címről. Amennyiben nem a Weboldalon meghirdetett játékban beérkezett címek közül kerül ki a végleges magyar cím, a Szervező abban az esetben is átadja a Nyereményeket az általa legjobbnak talált címet beküldő játékosnak.

9.2 A Nyeremények nem átruházhatóak és készpénzre nem válthatók.

9.3 A Szervező fenntartja a Játék meghosszabbításának vagy elhalasztásának jogát, valamint jogában áll a Játékszabály bármikor történő egyoldalú megváltoztatása/módosítása.

9.4 A Szervező és tulajdonosai, vezető tisztségviselői, és alkalmazottai a nyereménytárgyak hibáiért kizárják a felelősségüket olyan mértékben, amely mértékben azt jogszabály kifejezetten nem tiltja.

9.5 A Szervező nem oszt szét a jelen Játékszabályban felsorolt Nyereményeken túlmenő egyéb nyereményt, és legfeljebb annyi nyereményt oszt ki, amennyi a jelen Játékszabály 5. pontjában szerepel.
9.6 A résztvevők a jelen Játékban való részvételükkel hozzájárulnak, hogy

a) a Szervező díjmentesen felhasználja a résztvevők személyi adatait és személyes jellegű információit (becenév, e-mail cím) a jelen Játék lebonyolítása és dokumentálása céljára,

b) a Szervező nyilvánosságra hozza a játékosok adatait a Játékhoz kapcsolódó anyagokon.

9.7 A játékosok szavatolják, hogy az általuk megadott címtervezet jogi háttere tisztázott, azaz

a.) többek közt jogszabályba nem ütközik, bűncselekményre való felhívást nem tartalmaz, személyiségi jogot vagy közerkölcsöt nem sért, állami vagy szolgálati titkot nem tartalmaz, és

b.) annak felhasználása nem eredményez semmilyen jogbitorlást, vagy jogsértést semmilyen harmadik fél felé, ideértve, de nem kizárólag a szerzői jogokat, kereskedelmi nevet, védjegyet, szolgáltatási márkajelet, a magántitokhoz való jogot, vagy bármely személy szerződéses jogát, illetve becsületsértést, rágalmazást bármely harmadik személy felé.

A Szervező a jelen 9.7 pontban foglaltakkal kapcsolatban felmerülő bármely kötelezettségek tekintetében a felelősségét teljes egészében kizárja. A játékosok vállaljak, hogy a jelen 9.7 pontban meghatározottak megsértése kapcsán felmerülő bármely követelést, igényt közvetlenül megtérítenek a követeléssel, igénnyel fellépő részére.

9.8 Az játékosok korlátlan időtartamra átruház minden olyan jogot a Szervezőre a rendelkezésre bocsátott cím-tervezetekkel kapcsolatban, amely a világon bárhol történő, bármely médiumban megjelenő bárminemű felhasználásához szükséges.

9.9 A résztvevők a részvétellel automatikusan elfogadják a hivatalos Játékszabályt.

A JÁTÉKOSOK EZÚTON LEMONDANAK MINDEN OLYAN JOGUKRÓL, HOGY BÁRMELY (BÍRÓSÁGI) ÚTON ÉRVÉNYESÍTSÉK VAGY TÁMADJÁK MEG A JÁTÉKKAL, A HASZNÁLATI FELTÉTELEKKEL VAGY AZ ÁLTALUK RENDELKEZÉSRE BOCSÁTOTT CÍM-TERVEZETEK SZERVEZŐI, JELEN JÁTÉKSZABÁLYZATBAN RÉSZLETEZETT FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOS VAGY AZOKBÓL EREDŐ, ILLETVE AZOK KÖVETKEZTÉBEN FELMERÜLŐ BÁRMELY KÖVETELÉST VAGY KÉRDÉST, AKÁR SZERZŐDÉSES RENDELKEZÉSEN, AKÁR SZERZŐDÉSEN KÍVÜLI KÁROKOZÁSON ALAPUL.

53 hozzászólás Ne habozz!

Wiiktor - 2010. 07. 22. 22:31

Deszkasétáló Birodalom Elveszettnek Hitt Rejtélyfürkészei

CyClotroniC - 2010. 07. 22. 22:56

Ha ki akarják kerülni a bűn, korropció, romlott klisészavakat, akkor a lehető legjobb megoldás csak szimplán “Atlantic City”-nek nevezni, hiszen úgyis a város 1920-as éveiről szól az egész…

CyClotroniC - 2010. 07. 22. 23:06

Ja és az kimaradt, hogy amúgyis mindenki a szerencsejátékra asszociál elsőként a város nevéről, legalább nincs B-kategóriás szájíze, meg hát az eredeti cím is a város híres boardwalkjára utal (ami gyakorlatilag egy fadeszkából épített tengerparti sétány) :P

fabryb - 2010. 07. 22. 23:12

Bűn és hatalom

emptyhands - 2010. 07. 22. 23:16

“Bűn és hatalom”

nem.

CyClotroniC - 2010. 07. 22. 23:21

Ha már ilyen beszélős címet akarunk, akkor még talán a legkevésbé gáz:

“Az Alvilág Birodalma” (bár nekem már ez is határeset) :D

Bombi - 2010. 07. 22. 23:36

Na, elküldtem rögtön 5 változatot is.. :D

CyClotroniC - 2010. 07. 22. 23:39

Vagy legyen “Avatar 2”! Lehet félrevezető, de sokan meg fogják nézni :DDD

Rody - 2010. 07. 23. 00:09

Beküldtem 20 öletet.
Remélem az egyik nyerő lesz! :D

CyClotroniC - 2010. 07. 23. 00:14

Amúgy nincs kedvetek ide beírni, hogy miket?
Ha már elment a mailetek, úgyse lopják le, mert a tiétek ért be hamarabb. Én kíváncsi lennék rájuk…

denemigen - 2010. 07. 23. 00:23

Széltessétány – A gengszter, a ringyó, a rabló meg a pandúr
Széles járda – A bűnös Amerika
Hosszúlépés
Kóla, Puska, Kaszinó
Üszkös Utcák
Szutykos Akármi
Ahol a nagyok járnak

denemigen - 2010. 07. 23. 00:30

Büdös Amerikai Utca Sötét Alakokkal A Járdán
Gengszter sétány
Kétértelmű cím teljesen unrelated
Birodalmi Lépegetés
Golyózápor, zseton hegyek (svejcisapkás hülyegyerek)

denemigen - 2010. 07. 23. 00:35

Csöcs, pezsgő, puskapor
Zsetonkirály
Szerencse sétány
Hulla-hegyek, gengszter leszek
Bosszús szerencse bünözés

Adäm - 2010. 07. 23. 00:50

“Hulla-hegyek, gengszter leszek”

Bocs, de tényleg komolyan gondolod hogy ez a cím nyerő? :)

Cubehor - 2010. 07. 23. 01:02

Bocs, de tényleg komolyan gondolod, hogy ő komolyan gondolja, hogy ez a cím nyerő?

CyClotroniC - 2010. 07. 23. 01:21

Bocs, de tényleg komolyan gondolod, hogy ő komolyan gondolja, hogy a másik komolyan gondolja, hogy ez a cím nyerő?

symor - 2010. 07. 23. 01:21

Ezeket küldtem be kapásból:

Aljas birodalom

Gengszter birodalom

A Bűn Királysága

A Bűn Birodalma

Vétkek Birodalma

Vétkek Uralma

Vétkezők Birodalma

Vétkezők Királysága

Vétkezők Uralma

Tiltott Tettek

Gengszterföld

Az alvilág teremtői

A kárhozat hatalma

A kárhozat teremtői

A bűn teremtői

Bűnteremtők

Jani - 2010. 07. 23. 01:23

Wiiktor ötletét preferálom, igaz nem ismerem a sorozatot de ez ,,Deszkasétáló Birodalom Elveszettnek Hitt Rejtélyfürkészei” nagyon üt :D

Mekare - 2010. 07. 23. 01:35

Na én is küldtem be párat..bár nem valami jók,de csaknem küldenek ki bosszúból ninjákat a címemre ugye :D

Hatalomvadászok
Vér a whiskyben
Építő tilalmak
Ez nem a bűn városa
Ahol a király is gyalog jár
Az álnok emberei (höhö the west wing XD)

pali - 2010. 07. 23. 02:25

a bűny sétánya

pali - 2010. 07. 23. 02:25

– 1 y

zdawg - 2010. 07. 23. 02:55

na, megjött az eszük az HBO dolgozóknak és rájöttek, hogy nem tudnak jó címeket adni maguktól?

kutyacica - 2010. 07. 23. 04:09

bombatipp: a Sopranos tokeletesen mukodott magyar cim nelkul. Az en javaslatom az lenne, hogy Boardwalk Empire.

de mivel ilyen szerencsenk nincs :) +1 a Gengszter Setanyra.

kutyacica - 2010. 07. 23. 04:11

vagy Bűnös Sétány, valahol biztos ez is ott van mar a derivativok kozott.

zdawg - 2010. 07. 23. 06:55

kutyacica: a “Maffiózók” akkor milyen nyelven van, svédül?

CyClotroniC - 2010. 07. 23. 08:08

Na jó, 4-et én is beküldtem, hátha:

– Atlantic City
– Gengszter City
– Alvilági Sétány
– Az Alvilág Birodalma

Nekem a “bűn” nem tetszik, túlságosan elkoptatott szerintem…

Seeley Booth - 2010. 07. 23. 08:55

nah majd írok ötleteket..

nekem amúgy a pilotja nem jött be…jobbra számítottam..Scorsese meg high-concept meg minden..de nem :-/

Richie - 2010. 07. 23. 09:33

“Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város”

:D

vape - 2010. 07. 23. 09:44

A rejtély szó nélkül nincs is igazi cím.

cyborgwings - 2010. 07. 23. 09:59

@Richie: ja, a büdös város? :D biztos nagyon egyszerű lélek vagyok, de ezen még mindig tudok röhögni.

Belkar - 2010. 07. 23. 10:00

Gengszter Sétány +1

Saint - 2010. 07. 23. 11:02

A Szutykos Akármi és
Kétértelmű cím teljesen unrelated
+10000 :D Megszakadtam rajta.
Bejönne a cím “Boardwalk Empire” és a narrátor bemondja a nagy komoly hangján ” Szutykos Akármi: Első rész : ” :D

Én ötletem:

Rejtélyes Rejtélyek, Rejtélyes Kalandorai
(na most már annyiszor láttam a szót, hogy hülyén hat)
A Birodalom Visszalépeget
esetleg Boardwalk Empire avagy miért ciki ha maffiózó vagy a 20’as években is nincsen csíkos nyakkendőt! (ja ez már a film címe lenne)

Hunnenkoenig - 2010. 07. 23. 11:32

Semmit nem tudok a sorozatrol a leirtakon kivül es a jatekban nem is akarok reszt venni, de azert nehany ötlet (kepzettársítások által – brainstorming):

– Zsetonok Háborúja (elsö ami eszembe jutott)
– A zseton birodalma
– Zsetonom a betonon (tök ertelmetlen, de rimel :-P)
– Félkaru banditák városa / birodalma /sétánya (szabadon választható)
– Lesz Vigasz Atlantic Cityben (x. kerületi kocsmacégér inspirálta :-P)
– WTF is Las Vegas?
– Betonba ágyazva a Mankiller Bay fenekén
– A halakkal bugyborékoló
– Score! See!? See!? (szojatek rulez, akkor is ha nem sok ertelme van, bar ez eredeti cim lehetne inkabb :-P)

Komolyra forditva
– A bün városa
– A bün birodalma
– Bünösök városa
– A bün császárai
– A csillogás árnyékában
– A csillogás árnyéka

Na jo…kb ennyi… valami frappanson törtem a fejem, de igazabol semmi mas nem jutott eszembe.

hacker911 - 2010. 07. 23. 11:44

Rosszfiúk közt :)))))))

Ati - 2010. 07. 23. 14:14

szerintem lehetne simán Szesztilalom

GyMate - 2010. 07. 23. 14:29

Én az imént ezeket küldtem be elsőre:

Gyarlók birodalma
Gengszterflaszter
Rossz szándékkal kikövezve
Pokol tornáca
Alvilági felvilágosodás
Az alvilág fellegvára
Teljesen aljasan
A vétkek promenádja
Erények merénylői
A törvények örvényein
Ahol az erény nem mutat irányt

GyMate - 2010. 07. 23. 14:32

(A komolytalanságuk miatt csak a futottak-még kategóriába kerültek:
Törvényen kívül tágasabb
Az alvilágot jelentő deszkák)

CyClotroniC - 2010. 07. 23. 15:00

GyMate: “Az alvilágot jelentő deszkák” nekem mocskosul tetszik, az eddigi legfrappánsabb, amit olvastam, hiszen utal a boardwalkra és a film témájára is, viszont valóban kicsit furcsán hangzana egy promóban, a kemény dörmögős hangon, hogy “Az alvilágos jelentő deszkák, hamarosan, itt, az HBO-n…” :D

GyMate - 2010. 07. 23. 15:10

Igaz, a mentális promóteszten bukott el nálam is, de ha már ilyen kedvesen nyilatkoztál róla, azért beküldöm, miért-ne alapon.

mindy23 - 2010. 07. 23. 15:56

Bűnre épült birodalom

kutyacica - 2010. 07. 23. 17:51

@zdawg je tenyleg. pedig direkt elgondolkodtam mi volt a magyar cime, de semmi nem ugrott be. sebaj, jelentektelen reszlet h netto baromsag amit irtam, azert kitartok a velemenyem mellett :)

Hunnenkoenig - 2010. 07. 23. 18:12

@GyMate:
“(A komolytalanságuk miatt csak a futottak-még kategóriába kerültek:
Törvényen kívül tágasabb
Az alvilágot jelentő deszkák)”

Pedig szerintem kurva jok. Persze sorozatcimnek nem jok, de alcimnek siman. En is valami hasonlot szerettem volna kitalalni, de en ugy latszik teljesen fantaziatlan vagyok :-(

“Gengszterflaszter”

Jo lessz az Pflaszternek is! :-P
(mivel igy helyes)

Hunnenkoenig - 2010. 07. 23. 18:17

Ja, meg ez is nagyon jo:

“Rossz szándékkal kikövezve”

CyClotroniC - 2010. 07. 23. 18:50

Hunnenkoenig: Azzal csak a “kövezve” volt a bajom, hiszen, mint a címben is benne van, Atlantic City-ben, pont ilyen fadeszka padlót raktak le végig a tengerpart mellett. Szójátéknak jó, csak ide pont a környezett miatt nem passzol.

A másik meg, hogy ehhez a sorozathoz szerintem nem illenek a túlságosan játékos címek. Anno a Pushing Daisies magyar címét is itt adták azt hiszem, és az valami zseniálisan jól eltalált keresztelés lett, csak van amihez az ilyesmi annyira nem illik szerintem.

GyMate - 2010. 07. 23. 20:29

No igen, a túl játékos címek valóban nem hiszem, hogy nagyon esélyesek lennének, de azért egy-kettővel mégiscsak bepróbálkozom, baj nem lehet az egészből. Annak azonban örülök, ha itt “sikert” aratnak, de legalábbis valaki tetszését elnyerik… az ilyen címadó cuccokon úgysem szoktam soha nyerni… de soha…!

Amúgy a Halottnak a csók valóban zseniális cím, nincs jobb szó, széles mosoly ült ki az arcomra, amikor megtudtam, hogy ez lett a cím.
(A Pflasztert meg direkt legoogleztem, de rossz következtetést szűrtem le a találatokból…)

GyMate - 2010. 07. 23. 21:39

Esetleg A gyarlóság pallóin, vagy A gyarlók pallóin – ezek még majdnem a komolyabb kategóriába is beférnek.
Korrupt korzó
Bűnben fogant birodalom (rövidíthetó BFB-nek)

Hunnenkoenig - 2010. 07. 24. 04:36

Boardwalk Empire – Az alvilágot jelentö deszkák

Szerintem tökeletesen megfelelne igy.

Halottnak a csók

Zsenialis!

Pflaszter

Nemet eredetü szo (Pflaster), ezert irjuk igy.

denemigen - 2010. 07. 24. 20:18

Boardwalk Empire – Az alvilágot jelentö deszkák

ezzel még akár meg is tudnék barátkozni, ha kellene.

Zsolti - 2010. 07. 24. 20:50

Zsíros deszka :)

GyMate - 2010. 07. 25. 10:58

Aljasok hajnala
Álnok álmok állama, Álnok álmok útján, Álnok álmok földje
A Pokol porondja
Bolondok porondja
Illetve: Züllői út…!

ghostbuster - 2010. 07. 27. 22:25

ezek a cimek eddig ugye mind parodiak? Az alvilágot jelentö deszkák – pffffffffffff, tipikus otvar magyar cim, eroltetett szojatekkal. Ennel max a minden leben negy kanal gazabb :D

GyMate - 2010. 07. 27. 22:46

Hát, nyilván nem mindegyik komoly, részemről sem, többiek részéről sem – az Alvilágot jelentő deszkák minikálváriáját meg magad olvashattad. De a te javaslatod működhet.

GyMate - 2010. 07. 28. 08:21

Újra eszembe jutott ez a címadási mizéria, és úgy arra jutottam, hogy nyilván itt most elég nehéz helyzetben vagyunk mi is, meg az HBO is. Egy ilyen típusú sorozatnál a túl komoly cím esetében hiányzik az eredetiség, B-kategróiás a hangzása, és a sorozat elveszhet a hasonló, vagy csak hasonló című sorozatok között, úgy ahogy egy ötlettelen krimi cím is elveszik a “rejtélyes” “halálos” “hazugságos” stb. címek között. A kicsit szójátékosabb címet meg rögtön csípőből támadni fogják, persze, azok biztosan jogosan is teszik, mert szubjektíve nem bírják az ilyet, és azt mondják, messze áll a sorozat hangulatától. Szerintem ez tévedés, és a kettő közül az előbbi a nagyobbik hiba – ez utóbbit talán ritkábban is követik el, mert nagyon szójátékos címre a közelmúlt sorozataiból nem is tudok gondolni, itt van talán a nagyszerű Kaliforgia, de hirtelen más nem is jut eszembe. Mindenesetre, bizonyára meg lehet találni a középutat is (tőlem a sorozat címe is lehetne Az arany középút…!), de azt tudom, hogy nekem nem megy (ezért nem szoktam nyerni az ilyen címadási cumókon…), és reméljük, az HBOs stáb kiszúrja azt, ami nem fog nagy port felverni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz