login |

Parenthood: vége az 1. évadnak

2010. 07. 25. 14:38 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Szép lassan oda jutok, hogy Jason Katims megy a legjobbak közé, Sorkinnal teázik majd a sorozatkészítők elitjének nyugis szobájában. Neki úgy tűnik az a főbb képessége, hogy átlag, többször látott történeteket valahogy megfertőz a valóságosság érzetével.

NUP_137934_0946

Pedig komolyan, olyan kliséket vonultat fel ebben a családi drámában, hogy amikor mégis szórakoztató a rész, akkor ezerrel töröd a fejed, hogy mitől. Megmondjam? Az apróságoktól, azoktól amik az Feiday Night Lights-ot is valóságosabbá tették. Itt is ez a helyzet, például a fater megvakarja a tökét reggel lefelé a lépcsőn. Az ilyesmi alapból bele van írva egy forgatókönyvbe? Lehet, mert beleíratta Katims. Azért merek ilyet mondani, mivel mondjuk a hasonlóan egy családdal foglalkozó (meg azért mással is) Brothers & Sisters-ben sosem volt érezhető hasonló. Bár most lehet egy rajongó rögtön beírja, hogy 2×14-ben volt egy ilyen jelenet, pedig az direkt csak egy példa volt a sokból.

Azért ne értsetek félre, az első évad alapján maga a Parenthood nem tartozik a legeslegjobb sorozatok közé, hiába van benne plusz. Az FNL persze igen, megelőzve a kérdést. Viszont rengeteg lehetőség van benne most, hogy rendesen felépítették a karaktereket — talán mernek kevesebb szappanos húzással operálni a második évadban.

Valahol az Everwoodra hasonlít, csak kevésbé őszinte néha. De az tény, hogy jó pár sorozattal ellentétben legalább igyekszik megütni azt a szintet. Innen mindenképp kivenném az autista gyerek témát, mert az szerintem egyszerűen ciki. Viszony jó pár kínos jelenet érkezik a másik oldalról, ellensúlyozni.

Szerencsére Lauren Graham a pilottal ellentétben később már beilleszkedett a többiek közé, jobban rá faragták a karaktert. Amúgy pedig az a helyzet, hogy a Parenthood-ból igazán negatívan senkit sem lehetne kiemelni, jól összeválogatták a csapatot, a castingosnak mindenképp jár pár vállveregetés, mert hát sokkal szürkébb lenne ez az egész, ha nem végez ilyen remek munkát.

Pontozás? Egy 7/10-et merek neki adni, miközben reménykedek, hogy a második évad (megrendelték már) még jobb lesz.

11 hozzászólás Ne habozz!

David191 - 2010. 07. 25. 15:01

Nezem es tovabbra is nezno fogom. De szerintem nagyon de nagyon sokat veszitett a sorozat Maura Tierney tavozasaval. A B&S-t meg mindig jobbnak tartom. De ha nem is a sorozatert Peter Krause es Mae Wittman miatt megeri szerdankent 45 percet a Parenthoodra szanni.

JimmyL - 2010. 07. 25. 15:27

Nekem tetszik. B&S-en viszont bealszom…

Jani - 2010. 07. 25. 15:35

ennek örömére elkezdtem letölteni :)

Dohi - 2010. 07. 25. 15:43

a szereposztas pazar (kiveve a kolykoket meg a nagyfatert), csak epp halal unalom az egesz, ugyhogy sajna kenytelen voltam elkaszalni talan 2 vagy 3 epizod utan.

HuIrys - 2010. 07. 25. 16:09

“Valahol az Everwoodra hasonlít”

valahol biztosan, nem is tudom, fel akarom-e fedezni ezt a hasonlóságot, tudván, hogy az Everwood best of, ez meg jóindulattal is középszer.

5/10, másodikra akkor jövök, ha valami miatt nagy lesz a hype.

Rory21 - 2010. 07. 25. 16:49

szerintem az évad közepe fele szépen beindult a story, egyre érdekesebbek a karakterek is.nekem tuti nézős a második évad.

matt - 2010. 07. 25. 17:12

már vártam egy kritikát hogy beírjam mennyira rohadtul jó volt ez az évad. és tényleg az apróságok dobnak rajta, aminek szerintem egy bizonyos része tuti improvizáció, ugyanez a párbeszédekkel, annyira él az egész hogy élvezet nézni. 8/10

Nikolka - 2010. 07. 26. 00:17

Ez az a sorozat amire a jó szó az aranyos szerintem.Semmi extra,de mégis öröm nézni.A szereplőgárda tényleg sokat dob rajta,főleg a Krause házaspárt bírom.A nagyszülőkkel nem vagyok kibékülve egyedül,de a többiek mind rendben vannak.Bár én LG-t ebben a sorozatban nem tudom szeretni.Elviselem,de egyáltalán nem szerethető.Heti 40percet simán megér:) A 7/10-el pedig egyetértek.

Jani - 2010. 07. 29. 15:31

megnéztem az első részt és berántott,
sose néztem eddig ilyen típusú drámát, de nagyon tetszett :) kellően volt benne humor (persze nem sok), nagyon tetszettek az alaptörténetek és nagyon jol megcsinálták a feszültségeket is; természetesen nem vagyok “hozzáértő”, mint mondjuk ti, de nekem a pilottal azegyik kedvenc sorozatom lett most :) nekem 10/10, de persze én csak azt pontozom, hogy mennyire tetszett, élveztem a részt:D nem volt benne nekem egyperc unalom sem :) like :D

Akosh - 2010. 09. 18. 08:11

2×14-ben volt egy ilyen jelenet.

Ja, és “ráfaragták” + “reménykedem”.

Tücsök - 2011. 08. 09. 10:54

Sajnos végetért a Brothers & Sisters…:( Imádtam!
Keresem a helyére a sorozatot, és a kritikákat olvasva, gondoltam belenézek ebbe,hátha tudom pótolni a heti “csalásos-drámás-poénos-kikapcsolps-nevetős” adagomat!
Megmondom őszíntén én örülök, hogy Lauren Graham van a főszereplők között Maura Tierney helyett. Nem mondom, hogy jobb szinénő lenne, de valahogy Maura Tierney mindig idegesített. Akkor hagytam abba a vészhelyzetet amikor kb. róla szólt…
Lauren Grahamel kokrétan a Gilmoron kivűl sokat nem láttam, (Because I Said So,Evan Almighty) …de abban viszont a szívem csücske volt! Tehát miatta is tuti belekezdek!
Köszi a kritikát!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz