login |

Fantomkibeszélő: The Closer 6. évad

2010. 07. 27. 13:11 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika,

A kibeszélőket itt lehet szépen felosztva megtalálni, azonban akadnak olyan sorozatok, melyeknek még a blog kedvéért sem fogok esélyt adni – és olyanok is, melyeknek nem volt lehetőségem (még) esélyt adni. Ha jól látom a jelenleg futó sorozatok zöméről írtunk már (bár még két-három 2009/10-es fináléval adósak vagyunk.), amiről pedig nem, azok nem annyira népszerűek köreitekben.

De mégiscsak úgy fair, hogy legyen terepe annak, aki írna valami a kibeszélő nélküli sorozatokról, s persze annak is, aki tudakozódna általunk nem tárgyaltakról. Mert olyan sorozat nincs, amit itthon egy ember sem néz. (Jelenleg elvileg a The Closer, a Drop Dead Diva, a Royal Pains, a Make It Or Break It és a véget ért Law & Order: Criminal Intent nem bír írással aktuális évadjáról – az első négyhez röpke vagy terjengős vendégírást bármikor fogadunk. Ezeken kívül a Disney és a TBS fekete szitkomjai, valamint egyes animációs sorozatok vannak a hanyagoltak között. Meg a nem amerikaiak…)

Naná, hogy a The Closer-rel kell kezdenem, mely pár hete kezdte el a hatodik szezonját, s melynek legutóbb a 4. évados nyári fináléját láttam, s a 2/10 után végképp a “szurkos bot” kategóriába soroltam be, s kineveztem a “Ha van nyomozós sorozat, ami nem jön be…” skatulya tiszteletbéli képviselőjének. Többször próbálkoztam, de a végkövetkeztetés mindig ugyanaz lett, pedig semmi bajom Brenda-val.

The Closer - S6

De ettől még Kyra Sedgwick sorozata évek óta a legnézettebb kábeles széria és ezt nem lehet nem elismerni. Oka van. Én még keresem, s kénytelen vagyok elismerni, hogy az általam rém unalmasnak tartott történeteket író készítők valamit nagyon tudhatnak, hiszen jót, illetve nézettet sokan tudnak készítni, de legjobbat/legnézettebbet csak egy-két stáb.

Szóval: ha van valami megjegyzés a hatodik szezonról, szívesen fogadjuk.

20 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2010. 07. 27. 13:39

A 3. évad óta nem adott új részt az rtl klub. Tervezem az újabb évadok nézését is, csak így is annyi krimisorozatot nézek nap, mint nap. Eredetibe még egy részt se láttam belőle. Igaz CSI-t se tudom nagyon angolba végig ülni. Ennél majd kiderül, tényleg ennyit romlott volna a minősége a sorozatnak.

cs-robert - 2010. 07. 27. 13:47

Én csak addig láttam, amíg itthon leadta az RTL. De nekem nagyon bejött. Az első két évadot meg is vettem DVD-n. Remélem, hogy folytatódik a TV-ben és DVD-n is, mert nagyon jó sorozat.

Don Fanucci - 2010. 07. 27. 15:35

The Closer nem rossz, bár nem tűnik túlságosan magas minőségre törekvő cuccnak sem – amúgy én is csak az RTL Klubon kaptam el pár részt, szóval az új évad(oka)t illetően abszolút inkompetens vagyok.

Btw bocs az OFF-ért, de olybá tűnik nekem, hogy eleddig még a Gravity-ről sem született írás (ellenben az itt felsoroltak között nem történt rá hivatkozás vagy utalás), pedig a Krysten Ritter alakítása által fémjelzett széria sztem a kasza ellenére valószínűleg a Starz rövidke történetének egyik legerősebb projectje lehetett volna, ha hagyják kibontakozni.

winnie - 2010. 07. 27. 15:54

off: így van, nem volt. de az még tavasz. először legyen meg a nyár:) ráadásul a gravity-t már tervezem egy ideje.

Neyodalka - 2010. 07. 27. 17:31

Don Fanucci épp ellenekezőleg, a The Closer minden nyomozós sorozatot ver szerintem minőségben (komoly, és komolytalan). Szerintem amilért sokatoknak nem tetszik az azért lehet mert teljesen hiányzik belőle az akció, (amiért általában az ember tévézik). Ellenben a lehető leghihetőbb a nyomozási aspektusa, (tényleg kell 6-7 ember egy ügyhöz, tényleg egyfolytában nézeteltérések lehetnek a ranglétrák miatt, tényleg a kihallgató szobában dőlnek el az ügyek), és amit a legvalószínűbbnek tartok, hogy a nyomozók a személyes életükben teljesen mások mint a munkájukba, amit csak és kizárólag a Closerben látsz.

Összességében én a hitelességéért és a kihallgatásokon át eldőlt ügyek miatt tartom a jelenleg futó LEGJOBB nyomozós sorozatnak. Nincs párja

blabla - 2010. 07. 27. 19:16

elég régóta kérem, a kedvenceim nincsenek itt, s nem is írsz róla
a football superstar 1,2 kellene, a 3.-t letöltöttem, a lényeg, hogy reality szerűen 50 gyerekből kiválasztanak egyet , aki kap egy szerződést. Imádom.
A másik a singing bee-, na erről sincs semmi- a nyári adást írtad egyszer, de sehol nem találtam, de nekem kellene az első sorozat utáni többi,

nah, szóval ilyenek, hol vannak?

Don Fanucci - 2010. 07. 27. 19:19

Neyodalka:

Bocs, bocs és még egyszer bocs, nem kellett volna pár rész megtekintése után ilyen karakteres véleményt megfogalmaznom – komolyan, tényleg gondolkodom abban, hogy egyszer elkezdem nézni az egészet a legelejétől, de még soha nem jutottam oda.

Lehet, hogy igazad van és mivel sokan gondolkodnak még hozzád hasonlóan, lehetséges, hogy bennem, vagy abban van a hiba, vagy abban, ahogy a sorozatot néztem, kezeltem.

Gondolom, az azért felróható mentségemre, hogy mostanában herótom van a sok nyomozós sorozattól és hidegrázásom, ha meghallom ezt a szót.

Réta - 2010. 07. 27. 19:23

Szerintem a Closer az egyik legjobb krimisorozat. A szereplők egyszerre egyediek és igaziak és Kyra Sedgwick nagyot alakított Brenda szerepében. Remélem, a többi évadot is leadja az RTL Klub, mert ezt a sorozatot szinkronosan kezdtem nézni, és így is folytatnám.

winnie - 2010. 07. 27. 19:33

reality-ből több mint 200 van, ott nem tudunk sokról írni, normál sorozatról viszont igen.

Neyodalka - 2010. 07. 27. 19:37

don azért kezd előlröl mert az eleje különösen jó, egy egész évad amég a squad elfoagadja brendát kb

Don Fanucci - 2010. 07. 27. 20:47

Neyodalka:

Tudod mit?

Azt hiszem meggyőztél… :)

Na nem arról, hogy holnap elkezdjem darálni, csak arról, hogy egy kicsit előrébb csússzon a darálandó sorozatok és évadok listáján…

Neyodalka - 2010. 07. 27. 21:08

örülök hogy így érzel:P nem fogod megbánni

L - 2010. 07. 27. 22:02

Jó fél éve rákérdeztem rtl klubnál, hogy mikor folytatják a 4.-ik évaddal de a válasz azóta is “érkezik”

Az első öt évadról írtam komplett évadkritikát (nem mondom, hogy nem elfogult) és amint időm engedi, a hatodik évaddal is foglalkozom jobban.

DsD - 2010. 09. 16. 14:01

Ez a LEGJOBB krimisorozat amit láttam, igazad van Neyodalka valóba teljesen reális hatása van, abban viszont nincs igazad hogy soha sincs benne akció, én minden eddig kiadott részt láttam és az 5. évadban sokkal több az akció, de csak pont annyi amennyi csipetnyit feldobja a sorozatot (nem is kell belőle több)

Mandala - 2011. 07. 22. 00:58

Most nyáron akadtunk rá a Closerre, nekünk hihetetlenül bejött, minden este egy részt nézünk (többre sajnos nincs idő három kicsi gyerek mellett), nem is értem, hogy nem jöhet ez be vkinek.

Nagyon jó karakterek, több szálon futó, érdekes sztorik, Provenza és Flynn kettőse, beszólásaik mindig frissek és ötletesek, Brenda egy nagyon jó House (szabályok semmibevétele, függőség) és Monk (kényszeresség) érzést ad, de sokkal finomabban, nőiesen és életszerűbben. Tetszik, hogy nem a “folyton szenvedek, mert nincs pasim-csajom és ez max. egy-két részre vagy a sorozat legvégén változik” történetvezetést kapunk, hanem most már sajnos teljesen abnormális módon egy működő és szépen fejlődő kapcsolatot ábrázol, ahol bár Brenda nagyon nehéz ember, Fritz mégis szereti, szinte feltételek nélkül, és Brenda a maga korlátaival viszont. (Amit sajnos a House-ban a legutóbbi évadban szintén nagyon szépen csináltak egy ideig, majd jól és undorítóan elkaszálták a kapcsolatot, mi meg ezzel a sorozatot is egyébként, bár sokáig kedvencünk volt, de ezt most nem tudtuk bevenni. Cuddy nélkül House? Ugyanmár…) Maguk az esetek szinte mindig csavarosak, pörögnek, egyedül a bandaháborús részeket nem szeretem, minket pl. a The Wire sem fogott meg, tudom, hülyék vagyunk. Nekem nagyon bejön, hogy nem erőltetik az akciót, pont így életszerű (röhögök, amikor a Bones-ban egy 35 éves eset feltárása során IS mindig akad valaki, aki ki akarja őket nyírni, hát persze, ez már csak így szokott lenni a való életben is), és imádom Brenda stílusát, ahogy egyik percben segghülye szexi titkárnőt játszik, majd a megfelelő pillanatban vált, és olyan határozott fenyegetéssel veri üvöltve az asztalt, ami egy pasit is megszégyenítene. Tetszik, hogy bár a “minden nyomozónő észveszejtően szexi, szigorúan miniben, fullsminkben és magas sarkúban jár dolgozni, miközben a zárt irodában is akad egy-egy szellő, ami meglobogtatja a tökéletesen belőtt sörényét” (lásd Beckett) sémától nem mertek elszakadni, legalább a korban kicsit reálisabb 40-es Sedgwick-et választották. Pope szintén nagyon király, szintén kicsit House-Cuddy utánérzés, itt is finomítottan. Mostanra már Taylort is megszerettem, a homokos orvosszakértő meg szintén eszméletlen jó karakter, pláne, mikor Gabrielre nyomul. Mindig van egy-két olyan poén, amin napokig nevetek (pl. amikor a cica meghal, és Brenda elkezd sírni Fritznek, aki valamit nem akar neki elmondani, hogy most még ezt is Kitty halála mellett, mire Fritz fapofával mondja, hogy “That’s SO not gonna work.”, majd Brenda egy másodperc alatt leáll, na ilyenek szinte minden részben vannak, ezeket rendszerint még egyszer megnézzük.

Nem tudom, mi az, ami miatt valaki NEM szereti a sorozatot? Ha van időtök, mondjátok el lszi… Én így a negyedik évad elején már most szenvedek a gondolattól, hogy nyár végére ledaráljuk, és nem lesz meg a mindennapi rész…

Mandala - 2011. 07. 22. 01:03

Bocs, rosszul írtam, sajnos az ötödik évad elején járunk… Jaj-jaj, már egy hónapnyi szórakozás sincs, bár némi vigasz, hogy azért kezdődik az új évad…

winnie - 2011. 07. 22. 02:46

“Nem tudom, mi az, ami miatt valaki NEM szereti a sorozatot? ”

én szerintem írtam valahol, de most csak ezt találom, ahol nem fejtegettem annyira: http://www.sorozatjunkie.hu/2008/09/28/elvonult-szunetre-a-the-closer-4-evad/

hiába jó sedgwick és korrekt a karaktere, egyszerűen kínszenvedés volt, amit láttam belőle, pedig a nagy sikerre való tekintettel elég sok részt megnéztem. a többi szereplő? a hihetetlenül nem érdekes bűnügyek?

Mandala - 2011. 07. 22. 11:41

Számomra akkor megint marad a “kinek a pap, kinek a papné” magyarázat, hiszen számomra a bűnügyek a bandaháborús részeket kivéve érdekesek, különösen a sorozatgyilkosos vagy eltűnt személyes, rejtélyesebb részek tetszenek, de bejön a karakterek nagy része is (Pope, Flynn, Provenza, Fritz, Brenda szülei és persze maga Brenda is). Gabriel, Sanchez és Daniels nekem sem érdekes, utóbbit szerencsére 4 évad után kiírták, a másik kettő úgy látom, most is van még, de ennyit nekem ellensúlyoz a többi jó szereplő. Nekem egyébként bejön ez a délies hangulat is, ami Brenda személyét övezi, ilyet máshol én személy szerint nem láttam, de hozzá kell tenni, hogy messze nem nézek és néztem annyi sorozatot, mint más, tehát lehet, hogy ez csak nekem új.

Hiába, no, ízlések és pofonok, engem pl. a Losttal lehetett kikergetni a világból, de a férjemnek sem jött be, kb. hat rész után kaszáltuk. Itt meg talán azon volt az egyik legnagyobb pörgés, már csak azért is illett nézni, mert ez bizonyos szinten a kultúra részévé vált.

winnie - 2011. 07. 22. 11:45

persze, pap és papné, ez krimiknél nagyon sokszor igaz. a lost azért más, de krimiknél valóban az a helyzet, hogy míg itt például én azért panaszkodom, hogy nem érdekesek az esetek, máshol azt írom, hogy mindegy, milyen az éppen aktuális eset, elég, ha látom a fő karaktereket, amint elvannak. (nem tudom, ha lenne valami “párja” brenda karakterének, de így nincs mellette olyan, akivel ellehetne, mert a többiek nekem például abszolút nem érdekesek.)

a closer esetében mindenesetre mindennél többet mond, hogy 7 éve a legnézettebb sorozat kábeltévén.

Brendalí - 2012. 01. 16. 20:31

Én is még az RTL-en kaptam el belőle egy pici részt, következő héten már a férjemmel kettesben néztük, de nemsoká vége szakadt a szinkronizált verziónak. Na akkor megvettük az itthon is kapható 3 évadot, adagolva végignéztük, nehogy túl gyorsan vége legyen, aztán tavaly mielőtt mentünk volna Am-ba, már meg is rendeltük amazonon, amit lehetett belőle.
Nagyon szeretjük, alig várjuk a maradék pár részt, és még a Major Crime-ba is belevágnánk, meglátjuk.
Remélem, meglesz a zárás, amit többen várnak, mi már hetek óta érvelünk egymásnak, miért lehet egyik vagy másik szereplő a “leak” a sztoriban, visszajön-e a Philip Stroh-szál és sikerül-e végül rábizonyítani a gyilkosságot/erőszakokat – el is kezdtünk találgatni, vajon a Rizzoliban is “rossz ember”-szerepet fognak-e ráosztani.
Amúgy a Rizzoli kapcsán keveredtem ide, kíváncsi voltam, mit mondanak mások a sorozatról. Most futottam végig a piloton, és nekem személy szerint nagyon nem jött be. Ami külön tetszik a Closerben, hogy nem magát a gyíilkosságot mutatják, cask az eredményét, a Rizzoliban nekem túl sok volt a vizualitás és az erőszak. Nem vagyok a rémisztgetős gyilkosos filmek-sorozatok híve :-) Szóval nálam egyértelműen a Closer nyer, hands down.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz