login |

Fantomkibeszélő: The Secret Life of The American Teenager 3. évad

2010. 08. 04. 14:12 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Az ABC Family sikersorozata már a 3. évadját tapossa, s valahol csodálkozom, hogy még nem kapott hazai premiert, mert kereslet biztosan lenne rá. Igen, a The Secret Life… nem feltétlenül az a tinisorozat, mely menő lenne, sokkal konzervatívabb, bár lehet, hogy az indulás óta megváltozott a hangvétel. Anno ahogy nézem, human írt róla pilotkritikát, melyben bicskanyitogatónak tartotta, s az első évad végén már kapott a sorozat egy fantomkibeszélőt, de azóta eltelt némi idő.

116016_D_0294

Szóval, ha valakinek van véleménye az új szezonról, a változásokról, az irányról, ne fogja vissza magát, s ha kellő pozitívumot hallok, akkor istenbizony, bepróbálom a TSLOTAT-ot – ha más nem, hogy írjak róla végre valamit. Mert ez is azon kevés sorozat közé tartozik, melyből még egy percet sem láttam. Guilty as charged.

Tényleg, itt is Damoklész kardjaként lebeg a szereplők fölött az érettségi? Vagy nem fog gondot okozni a készítőknek a továbblépés?

23 hozzászólás Ne habozz!

makaay - 2010. 08. 04. 15:00

igazából még az érettségiről egy szó sem volt. Szerintem nem okozhat olyan nagy gondot a továbblépés. Egyre jobban kavarják össze a szálakat az írók( SPOILER: újterhességgel) úgyhogy nemlehet annyira arra számitani mi várható..

kacagomikulas - 2010. 08. 04. 15:40

Én elolvastam pár spoilert még az évadkezdés előtt és elkaszáltam miatta, Spoiler! aki nézi mondja már meg, hogy Ricky meg Amy tényleg összejönnek/összejöttek-e, mert, ha igen az hót ziher, hogy le se fogom darálni. Egyszerűen Ricky annyira idegesít, már az elejétől, hogy azt vártam mindig, mikor küldik intézetbe, vagy Brazíliába, vagy valahova.
Az új terhesség eléggé a vicc kategória volt amúgy is, mint, ahogy az előző szezonban Amy hugának a kavarásai, meg a meleg sidekick szerepetetése mellette.
Egy dologra jó ez a sorozat, ívós játékra és a kulcsszó a szex. Egyszerűen képtelenség, hogy valaki józan maradjon a rész végére.

makaay - 2010. 08. 04. 15:50

nem jöttek és nem hiszem h fognak :)

winnie - 2010. 08. 04. 15:52

“Egy dologra jó ez a sorozat, ívós játékra és a kulcsszó a szex. Egyszerűen képtelenség, hogy valaki józan maradjon a rész végére.”

hogyhogy hogy? ennyit beszélnek róla? még a terhességek mellett is?:)

kacagomikulas - 2010. 08. 04. 15:56

Ez a videó szerintem tökéletesen bemutatja a helyzetet :) http://www.youtube.com/watch?v=SQS74GLBUFg
Az a baja a sorozatnak, hogy ugye még az első évad úgy kezdődik, hogy a 16 éves Amy teherbe esik. Ugyanakkor még mindig hű meg ha van ha valaki megcsókolja!!!! a másikat.

kacagomikulas - 2010. 08. 04. 15:57

és bocsánat a dupla postért, de itt a link, ahol meg le van írva melyik részben mennyi van: http://slotat.tripod.com/sexcount.html

winnie - 2010. 08. 04. 16:07

ó, mennyei, ebből poszt lesz. köszönet.

makaay - 2010. 08. 04. 16:51

erre még felse figyeltem:D (am küldtem italautómata crossovert erről és az új warehouse részről)-

zsemlye - 2010. 08. 04. 17:46

Meg sem vártam Amy kölkét, első széria végén kaszáltam, addig is csak Ben miatt néztem, cuki kölök volt.

@kacagómikulás ;) köszi!
Alábbit akkor meg is nézem – gyenge vagyok, 1-1 korty bort vállalok be :D

2-12, “Be My, Be My Baby” 70 times
Warning: Do not play a drinking game with this episode.

Lengabor - 2010. 08. 04. 17:56

Rendkívül restellem magam, hogy korábban annyit éltettem ezt a sorozatot. Az első évada sztem fantasztikus volt. SPOILER! Az első évad főleg arra fókuszált, hogy Amy szexelt Rickyvel egy zenetáborban, és terhes lett. Ez persze hatással volt rá, Rickyre, a barátokra, a családra. Amy szüleinek házassága elég ramaty volt (a férj csalta a feleségét), hát ez még rá is dobott egy lapáttal, bár véleményem szerint ez sok humorforrásra adott okot, különösen George (Amy apja esetében). Amy viszonya is jobb lesz a tesójával, Ashleyvel, aki számomra annyira kurva irritáló karakter, hogy egy kanál vízben meg tudnám folytani. Az a beképzelt, cinikus, szarkasztikus stílus, pff. Amybe beleszeretett egy Ben nevű töketlen, naív, néha rohadt idegesítő srác. Ő tényleg törődött vele, persze szexelni is akart, ami nem jött össze, ez később konfliktusokhoz vezetett, illetve a katasztrofális 2. évadhoz, aminek a közepén (13. rész) kiadtam a kasza parancsot a sorozatra. Közben kiderült, hogy Rickyt molesztálta az apja, azért lett ekkora fasz, de “próbál” megjavulni, nem sok sikerrel, őt is eléggé utáltam… A babát végülis megtartották, ez Bent vhol bántotta, így Olaszországba ment nyaralni, ahol találkozott egy csajjal, szexeltek, na bumm –> konfliktus + szakítás, később újra összejövés, holott Ben Adriannal, a suli lotyójával is szexelt. Na itt már nagyon tele volt a tököm a sorozattal, de végülis az tett be, amikor a lányok rájöttek, hogy a szex jó, fiúk se kellenek, elég a Just say me = maszturbálás az ágyban. Na itt betelt a pohár (2. évad 16. rész), azóta sem néztem, csak kíváncsiságból elolvastam, hogy mi történik. SPOILER VÉGE de még több rinya, kavarás lett, szóval jól döntöttem. Na emiatt sajnálom, hogy kezdetben éltettem ezt a sorit.:S Szóval winnie, ha ezek után bele akarsz nézni, akkor rajta, de a második évad nagyon szar. És akkor még nem írtam a többi karakterről (nem akarom elrontani az esetleges élményedet), pl. Grace Kathleen Bowman, egy vallásos, később szeximádó csaj, Jack, aki Grace barátja, Leo, Ben apja, Betty az egykori ribi, aki Leo felesége lett, illetve Amy ultraidegesítő barátnői, akik még kétszínűek is. Ja és tanulásról, érettségiről szó sincs, inkább arról, hogy a szereplők rendszeresen bejárnak az iskolai tanácsadóhoz, akitől megoldást várnak a problémáikra.

Theo - 2010. 08. 04. 17:56

Én még csak a 2. évad végén járok. Vannak benne úgy mond “kínos” jelenetek, amiket átpörgetne az ember(néha át is), de amúgy király párbeszédék, poénok is, a jobb arcok George és Ashley, na meg a fő eyecandy Adrian is szokta hozni a funny jeleneteket, főleg mikor az apja is képben van, néha még Grace is, bár a tesóját kivághatnák, őt már nagyon túlzásba vitték. És a legjobb arc Molina volt, őt nagyon kár hogy kiírták, ha igaz, ha ő volt akkor biztos poén volt. A többieket meg úgy ahogy el lehet viselni, vannak jó, meg rossz jeleneteik is, kinek mikor hogy.

Theo - 2010. 08. 04. 18:00

“holott Ben Adriannal, a suli lotyójával is szexelt”
Ezt csak feltételezték, de nem történt meg, szerintem.

Sőt még flashback részek is voltak.

Lengabor - 2010. 08. 04. 18:04

Theo: én úgy tudom, hogy Adriad Ben gyerekét várja, akit először el akart vetetni, de Adrian apja ezt nem támogatta, szal úgy döntött megtartja. (Ezt már nem láttam, csak néha-néha elolvasok ezt-azt, de ha tévedek, elnézést.)

kacagomikulas - 2010. 08. 04. 18:05

Na álljunk meg, Ben az olasz lotyóval nem szexelt, csak Adriannel, ezért is volt neki olyan különleges, mert neki az volt az első, és persze Adrian csak azért adta oda magát Bennek, mert Ricky megcsókolta Amy-t és féltékennyé akarta tenni:D ( amíg ezt írom is röhögök :D) Ezért is lett terhes Adrian, illetve a szűznemzés még nem került képbe szerintem :D

Lengabor - 2010. 08. 04. 18:07

kacagomikulas: hehe, közben Ashley vonzódik Rickyhez, a testvére gyerekének apjához :D:D:D

Theo - 2010. 08. 04. 18:13

Ja lehet hogy később lesz ilyen is, de még ahol én járok nem volt, addig csak hogy mindig telefon beszéltek, és valaki feldobta, hogy biztos le is feküdt vele. Az a 2. évad végén lesz hogy Adrian terhes lehet, lehet Bentől, de lehet csak Amy/Ricky miatt találta ki, mert ő azért valóban lefeküdt sok mindenkivel, de Bennél én csak az olasz csajt tudom.
De valóban ha valaki nem bírja az ilyen témákat, vagyis főleg ha az ilyenekbe is belemerül, nem csak a többi, valóban jó karakter jeleneteibe, annak egy idő után tényleg sok lesz. Mondom én néha pár Amy nyavalygást, és szinte minden Tom szenvedést áttekerek, meg Bettyből is kicsit sok volt, de mondjuk ott a színésznő alap ilyen, legalábbis eddig amit láttam szerepe mind ilyen volt. És van olyan rész, amit már túl drámainak vesznek, de volt több olyan is, hogy szinte végig funny, sőt LOL.

Theo - 2010. 08. 04. 18:15

Mondom lehet hogy a későbbiekben lesznek ilyenek, de akkor nekem ezek még spoilerek. Szerintem az olaszcsajjal biztos volt valami, legalábbis ameddig én jutottam nagyon erre utaltak.

sherp - 2010. 08. 06. 10:40

kösz a kommenteket. eddig se néztem, de TUTI hogy ezután se fogom :D

Mr. Teddy - 2010. 09. 07. 02:33

Lehet kicsit későn kommentálok, de ehhez a sorozathoz én is hozzá akarok szólni.

Szóval félig SPOILERESEN ezt írnám a dologhoz:

Ez a sorozat senkihez nem szól, nem tudom melyik korosztály tudja beleélni magát egy ilyen cselekvénysorozatba. A sorozatban szereplő karakterek életkora/kinézete látszólag hű a gimnazista életkorhoz, gondolok arra, hogy itt nem huszoniksz életkorú érettebb felnőttekkel játszatják el az iskolást. Ugyanakkor a történet teljesen formabontó, és nagyon idegen a korosztálytól. Nem, nem a szexre gondolok, meg hogy mennyiszer alkalmazzák a szót, hanem a terhességről, a gyerekvállalásról. Ez egy olyan téma, amit nagyon unalmasnak, és igazán irritálónak tartok. Ezt még megspékelik azzal, hogy 16 évesekről van szó, és eljátszatják a 16 éves sráccal, hogy majd ő belőle apa lesz és nem számít mi áron, de megtartják a gyereket és felneveli, na ez a story nem tudom kinek izgalmas, de jóízlésű, értelmes embernek biztos nem, mert csak a butaságokon idegeskedne.

Félre értés ne essék, nagyon szeretem a tinikről szóló sorozatokat, tinivígjátékokat. Nem kell feltétlen mindegyiknek Amerikai Pite stílusúnak lennie, szóval egy komolyabb szerelmi háromszögezés is jobban leköti az ember figyelmét, és az érdeklődését, mint egy semmitmondó story egy 16 éves terhes lányról, és az ezzel kapcsolatos nevetséges eseményekről. Plusz hogy a csaj a sorozat 80%-át könnybe lábadt bőgős szemmel depizi végig.

A fenti véleményemet a sorozat első évadának 2/3 részének megtekintése alapján írom. Nekem utána kasza lett, pedig nem szeretek abbahagyni semmilyen sorozatot, elég tág az érdeklődési köröm, így sok sorozatot kíváncsian végig tudok nézni, de ezt nem tudtam. Még az új 90210 újgazdagok szerelmi civódásai is jobban érdekel, mint ez a sorozat.

Nem tudom mi tartja a sorozatban a nézettséget Amerikában, de itthon 3 rész után kasza lenne, mert nem néznék annyian az biztos. Lehet az amerikai butább tini társadalom vevő az ilyenre, de itthon bárki 16-17 éves lányt megkérdezne az ember 90%-uk biztos azt mondaná, hogy mi érdekes ezen a sorozatban, vagy védekeznek sex közben, tablettával, vagy abortusz, ha mégis beütne, tuti nem vállalna itthon senki (értelmes) 16 éves gyereket. (Tisztelet a kivételnek)

Így kb ennyi a sorozatról a véleményem. ;)

Wolke - 2010. 11. 07. 11:35

@Mr. Teddy
Már bocs de hol élsz te, szatyorban?
“16 évesekről van szó, és eljátszatják a 16 éves sráccal, hogy majd ő belőle apa lesz és nem számít mi áron, de megtartják a gyereket és felneveli, na ez a story nem tudom kinek izgalmas, de jóízlésű, értelmes embernek biztos nem, mert csak a butaságokon idegeskedne.”
“ha mégis beütne, tuti nem vállalna itthon senki (értelmes) 16 éves gyereket. (Tisztelet a kivételnek)”
16 évesen(értelmes) nem csecsemő már az ember! Igenis lehet vállalni, létezik, működik és persze szülői segítséggel de megoldható! Személyesen ismerek ilyet.

“16-17 éves lányt megkérdezne az ember 90%-uk biztos azt mondaná, hogy mi érdekes ezen a sorozatban, vagy védekeznek sex közben, tablettával, vagy abortusz, ha mégis beütne”
Koton hol marad? Még szerencse hogy nem mindenki “gondolkozik” így, és vállal be egy gyilkosságot, amire rámehet ő is lelkileg(feltéve hogy “jóízlésű, értelmes ember”)/testileg(nem minden úgy sikerül). Ha szexelni tudott, de védekezni nem, akkor meg is tudja szülni. És ha utána nem tudja megtartani akkor örökbe adhatja (mivel ilyesmire is várólista van).

“Jóízlésű, értelmes ember” nem ír ilyen baromságokat kommentben

:DD - 2011. 06. 21. 22:07

ti angol felirattal nézitek?
mert én nem találok sehol magyar feliratot hozzá../:

winnie - 2011. 06. 21. 22:33

aki jó angolos, annak felirat sem kell, ennek meg nagyon egyszerű szövege van. ha valami, akkor ez is jó motiváció lehet a nyelvtanuláshoz. nagyon megéri.

:DD - 2011. 06. 22. 20:05

én jó angolos vagyok.. csak lusta /:

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz