login |

Pihennek a jófiúk kicsit

2010. 08. 16. 17:55 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Don’t tase me, bro!

A minap, vagyis majdnem két hete, a 9. része után lepihent a Good Guys szeptember végéig. Összeszedi az erejét, ami azt jelenti gondolom, hogy a bajuszt növesztik még, hiszen a modern Sámsonnak abban rejlik mindene.

goodddd

Mostanra már szerintem mindenki tudja, hogy a Good Guys volt a nyár egyik legkellemesebb meglepetése. Sokan izgulunk, hogy végül túl tudja majd élni az első évadját, hiszen a FOX-on megy, méghozzá elég mostohán kezelve.

Az biztos, hogy a rendes “buddy comedy” kategória egy jeles taggal gazdagodott idén, így már vagy kettő ilyen sorozat van. Az egyik a Psych, természetesen. Most gondolkozok, de elsőre nem ugrik be semmi más. A női-férfi párosokat felesleges felhozni, hiszen ott kikerülhetetlen a “miért nincsenek együtt” gondolat.

Rossz lehet Tom Hanks fiának lenni. Nem azt mondom, hogy menő színésztehetség a srác is, de annyira hasonlít az apjára, hogy mozikba nem véletlenül nem kelendő, hiába van 1-2 filmje. Most tévén bizonyíthatna, de csak az jön le, hogy egy kicsit gyengébb Tom Hanks. Ami nem akkora hátrány, hiszen ez a kisképernyőn simán remek szintet jelent, csak hát rossz lehet, ha ekkora árnyékot vetnek rád. Bradley Whitford viszont teljesen kinőtte a West Winget, taplóbb, izzadtabb, hülyébb, másmilyenebb tényleg.

Valahol az is poénos, hogy bár itt is van séma, a kis ügy mindig valami nagyobb bűntetthez vezet, de alapvetően a krimi szál a maga komolytalan módján fordulatosabbra van megírva, mint mondjuk a Mentalista évad közbeni lustább részei. Komolyan, nézzétek így a részt: még egy nyom, még egy változás a történetben, mégsem az a tettes, mégsem az a konkrét bűn.

Végül tényleg csak azt lehet mondani, hogy ez bizony 8/10 lett simán. Akcióvígjáték, buddy comedy, jó pár paródia, mi kellene még ide? A FOX szerint még kéne pár dolog. Vegyük át? Szeptember végétől amúgy változik is a sorozat kicsit, ha valaki nem olvasta az egyik reggeli hírcsokrunkban, annak ide másolom amit winnie írt erről: A FOX kicsit megbuheráltatja a The Good Guys-t, hogy több női nézőt elérjen. Egyrészt erősödik benne a romantikus vonal, másrészt visszatérő szereplőként (akiből álladó lehet) jön egy női labortechnikus, s a tervek szerint Julius is többet lesz jelen.

17 hozzászólás Ne habozz!

M76 - 2010. 08. 16. 18:37

Az hogy Julius többet lesz jelen nem feltétlenül rossz, az elején kérdőre is vontuk, hogy miért a rendőrkapitány nő van állandó szereplőként megjelölve mikor julius kb 5x annyi időt töltött a képernyőn az első pár részben.

analist - 2010. 08. 16. 18:38

“Rossz lehet Tom Hanks fiának lenni.”
Azért annyira nem. :)

Idézet az imdb-ről:
“Paid $1,025,000 to buy a modest, two-bedroom house in the Beachwood Canyon area of Los Angeles’ Hollywood Hills.”

zdawg - 2010. 08. 16. 18:41

a nyár sorozata volt, bradley whitford akkorát alakított, hogy zokogtam

emptyhands - 2010. 08. 16. 19:17

sztem is, A nyár sorozata

Grongos - 2010. 08. 16. 19:27

na, sok újat tudtam meg, fogalmam nem volt róla hogy egyikük tom hanks fia másik pedig west wingezett, de hogy itt totál másképp játszik az biztos, szóval még nagyobb elismerés jár érte. Nemtudom jack szerepe mennyire fontos, hogy igazából bárki jó lenne-e társnak egy ilyen bajszos csoda mellé, de így együtt valahogy ők tűnnek tökéletesnek.

Mr.Blowfish - 2010. 08. 16. 20:04

“fordulatosabbra van megírva, mint mondjuk a Mentalista évad közbeni lustább részei. Komolyan, nézzétek így a részt: még egy nyom, még egy változás a történetben, mégsem az a tettes, mégsem az a konkrét bűn.”

Ez megérne egy külön bejegyzést. Mostanában sok bűnügyi “drámát” daráltam háttértévének, meg este bealudni, és néha a hajamat téptem az unalmas sémán.

Gyilkosság, kérdezősködés, mindenki hazudik, félrevezető szál, elkaptuk, mégsem kaptuk el, megvan az igazi. 20-24 részben. Vááááá :D Persze ha jók a karakterek, és a dialógusok akkor az simán elviszi a hátén a sablonos alapfelállást, de akkor is…

Arról nem is beszélve mikor egy ismert színésznek csak egy mondata van a rész elején, és tudod, hogy a 3/4-énél úgyis újra előveszik. Persze ez a junkieság átka, erről a készítők nem tehetnek, de akkoris :)

Tris - 2010. 08. 16. 20:04

nálam is nyár slágere, remélem őszre combosodik és lesz 2. évad is :)

Mr.Blowfish - 2010. 08. 16. 20:04

Ja, egyébként a TGG nagyon jó. :)

Sigismundus - 2010. 08. 16. 20:31

Kishanks szerintem pont a helyén van a sorozatosdival. Nem kell feltétlenül apu-szintre erölködnie magát, a mozivásznon.

És manapság már a menő moziszinészeknek sem méltóságon aluli egy egy sorozatba befurakodni akár egész évadra is…

Whitford meg, az Isten :-) Bár nagy szerencse hogy bajuszt és napszemüveget visel, mert igy nem jut eszembe róla minden pillanatban Josh..

Nagyonnagyon - 2010. 08. 16. 21:00

Whitford nekem is új volt, annyira fura ez a bajusz simán nem láttam mögé. Iskolapéldája annak ha egy profi színész ennyire eltérő karaktert is simán hoz. Nekem nem különösebben jött be az első rész, most lekaptam még kettőt és adok 2 sanszot még neki.
Kis Hanks-el meg semmi gond,inkább így mint belökdösve mindenhova..
Elit alakulatban is nekem simán hozta a karaktert akit rábíztak..nem volt túlspilázva jól van ez így.. érni kell ilyen kinézettel még sokat.

JimmyL - 2010. 08. 16. 21:40

Whitfordot szerettem ma Joshnak is… de itt valami uber zsenialis…

Galadriel - 2010. 08. 16. 22:29

Csatlakozom, imádom ezt a sorit :) És nem érdekel, h ki kinek a kicsodája, ha jól hozza a szerepet, akkor csak nyert ügyünk van :) Remélem a későbbiekben is ilyen marad és nem rontják el azzal, h több nőnemű nézőt akarnak behozni…

zsemlye - 2010. 08. 17. 12:59

Whitford a náthás résznél vett meg kilóra ;) undi volt, de remek, ahogy óráról órára hullott a kapitányság java ;)

des - 2010. 10. 23. 21:49

Nah. Én is “ledaráltam” az eddigi részeket. (14) Hát, igazából csalódtam picit. Sokkal viccesebbre számítottam. Okés, elmegy egynek, mert nem lőttem le pár rész után. De azért hagytam pár rész után kis szünetet a folytatással.

A lényeg, hogy hasonlít picit a sledgehammer!-re. Ezért is néztem tovább. De számomra nem hozza azt a szintet. (sledge az állat.) Pedig jó lett volna még egy hasonló zsarus marhulás. Persze jó pár dolog itt is meg van Dan karakterében, ami pl a sledge-ben is.

Nézem azért tovább még.

clark - 2010. 10. 27. 12:43

szerintem elég jófajta ,nem a legviccesebb nyomozós sori,de azért megállja a helyét,csak mondjuk elég gyatra a nézettsége,pedig azért nem ezt érdemelné,meg mondjuk nem pénteken kellene adni,hanem vmi erősebb napon,hátha akkor többen néznék,mert ez halálraítélés,mondjuk ha egy kábel csat. átvenné akkor volna esély több évadra!kb 7-7.5/10.én maradok nézni.

v. - 2010. 11. 22. 18:23

A sorozat eljutott odáig, hogy legkedvencebbként jobban várom már, mint a House-t, a HIMYM-t vagy a TBBT-t… Bármilyen nyomott hangulatban megnevettet.
Apropó House: nicsak, ki sétált be az 1×17-ben… :)

avada - 2010. 12. 10. 15:58

Hello!
Tudja valaki melyik zene ment a 17. részben a nő kocsijában amikor ment felkeresni a férjét.
Ez az a rész amikor Jack és Liz elmentek egy romantikus hétvégére.
Én meg vagyok győződve hogy Dio hangja amit hallok, de nem tudtam beazonosítani a dalt/együttest.
Minta:
http://www.box.net/shared/q5goofyjju
http://www.box.net/shared/8jmb3xdglt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz