login |

32 hozzászólás Ne habozz!

Melkor - 2010. 08. 18. 14:37

Édes istenem.

Skate - 2010. 08. 18. 14:45

Hát az már nem kifejezés.

kla - 2010. 08. 18. 14:55

Zenés sorozat…? Te jó ég.

Amúgy én tényleg kíváncsi vagyok rá, az biztos, hogy élmény lesz. :D A casting meg érdekes, a tanárok fele elmenne diáknak és fordítva.

mczolly - 2010. 08. 18. 15:17

Jpgkből összerakott html oldal… éljen a 21. század. :D Elég viccesen töltődött be. :D

Castor - 2010. 08. 18. 15:19

Jókat röhögtem a képeken:D Kellenek ezek a posztok, nem szabad szó nélkül elmenni amellett,milyen kulturális lehetőségek várják az embert ősszel:D

Grongos - 2010. 08. 18. 15:25

hmm ezt most nem teljesen értem, azért mert magyar produkció, már csak szar lehet? Amerikában hülyébb háttérsztorival is lett már jó sorozat. Persze hogy kevesebb itthon az esélye ennek, de azért azt az esélyt én megadnám neki legalább az első részig.

Bruzsy - 2010. 08. 18. 15:26

Odakint siker lett a Glee… ;-)

mczolly - 2010. 08. 18. 15:27

Grongos: Nem az a baj, hogy magyar, de már annyi “sok-sokk” szóviccet láttam, hogy az ilyesmi alapból hendikeppel indul nálam.

Grongos - 2010. 08. 18. 15:31

hát ez a baj, hogy a körítést borzasztóan csinálják nálunk mindenhez. A honlapon elég vacak dolgok vannak, a cím borzalmas (mindkettő), a leírásokból látszik hogy nincsen valami hivatalos közlemény kiadva csak beszélnek össze-vissza… de ez a marketing része, attól még megeshet hogy a színészkedés és a forgatókönyv nem lesz ilyen z kategóriás :)

CyClotroniC - 2010. 08. 18. 15:55

Nem akarom a sorozat vesztét, de szerintem meg fogjuk mutatni, hogy hogyan lehet a Glee alapötletét szarul megcsinálni… Jó nyilván kár és butaság is összehasonlítani a kettőt, de mindenesetre kíváncsi leszek, hogy itt milyen koncepcióra gondoltak a készítők, meg mennyire zenés az a zenés. Mert ha ugye nagyon, akkor sok számot kell gyártani hozzá, vagy esetleg átvenni, na de honnan? Itthonról mit? :D Az amúgy meglepett, hogy olyan musicalszínészek, mint Polyák Lilla és Szente Vajk ezt bevállalta… Na majd meglátjuk…

Angelus - 2010. 08. 18. 16:07

Cyc engem is meglepett ez a két színész, viszont pozitív, hogy Király Viktor és Hien kivételével nem erőltették a mai zenei “elitet”.

winnie - 2010. 08. 18. 16:09

azért nem meglepetés a dolog. munka. el kell vállalni. pont. főleg, hogy amikor aláírsz, akkor még fogalmad sincs, hogy milyen lesz a minőség. luxus lenne nem elvállalni, főleg olyannak, akit filmekre csak ritkán hívnak. (polyák lilla nagy kedvenc, de ő amúgyis haknizik tévében, so.)

zs93 - 2010. 08. 18. 16:35

Nem új hír, hogy Karádysokk a cím, mivel az Imdb-n már hetek/hónapok óta így van fent. A Port.hu-n is.

Dohi - 2010. 08. 18. 16:38

tetszik a hozzaallas, pozitiv kommentet nem nagyon latni…

ccc:
vagy esetleg átvenni, na de honnan? Itthonról mit? :D

ezt komolyan kerdezed?

CyClotroniC - 2010. 08. 18. 16:50

Dohi: Nyilván találni itthon is használható zenét, nem arról van szó, de mivel ifjúsági sorozat, ezért ha válogatnának, akkor valszeg az utóbbi pár év VIVA TV-s termései adnák a legnagyobb alapot, tehát az ilyen keresztnév-előadók tucatcuccait. A másik az, hogy azért ez jócskán szűkebb alap, mint a nemzetközi, és ha nem csak a levegőbe akarnak valamit énekelni, akkor azért nem kis feladat lesz olyan jó számot találni, ami megfizethető, és a dalszöveg némileg kapcsolódik az eseményekhez. Szóval igen, bizonyos szempontból komolyan kérdezem, mert akárcsak részenkénti 1 dallal számolva is nem igazán látom azt, hogy ez igényesen tudna működni. De véletlenül se azt vedd le, hogy szurkolok a bukásáért, csupán szkeptikus vagyok… Azt is mondjuk hozzáteszem, hogy némileg sportszerűtlenül, de én a nemzetközi mezőnyhöz mérem a hazai dolgokat is. Most egy Barátok Közt / Jóban Rosszban szintjén csuklóból hozhatja vagy megugorhatja, ezt nem vitatom, de akkor is tartok tőle, hogy túlságosan is ifjúsági lesz az az ‘ifjúsági’ jelző… Nyilván nem egy magyar Skinst várok a DunaTV-től, de azért jó lenne, ha valami merészet is vállalnának, aki pedig így nyúl hozzá a promóhoz (még ha csak a kezdeti szakaszban is), abból nem nagyon nézem ki a merészkedést…

zs93 - 2010. 08. 18. 16:59

am a duna tv főoldala helyett a Diplomatavadász jön be

Melkor - 2010. 08. 18. 17:01

CyClotroniC: találni itthon is használható zenét?

CyClotroniC - 2010. 08. 18. 17:10

Melkor: Szerintem találni, az más kérdés, hogy abból a sorozat nem igen tudna táplálkozni, meg eleve a rétegzenék kívül esnek a radaron… Amúgy én is azt írtam, hogy olyan nagyon-nagyon kevés lesz, ami jó is és a szövege is illik a sztoriba.

winnie - 2010. 08. 18. 17:17

“Nem új hír, hogy Karádysokk a cím, mivel az Imdb-n már hetek/hónapok óta így van fent. A Port.hu-n is.”

senki nem mondta, hogy új hír, azonban nem hír. megkérdeztük, még nem biztos, hogy ez lesz a címe.

az imdb-re azért írta fel valaki, mert a porton is így van. a honlap címét pedig nem ma foglalták le, az eddigi cikkek pedig szinte mindig a másik címet hangoztatták.

NiteOwl2 - 2010. 08. 18. 17:38

Azért Csifó Dorina miatt muszáj lesz bevizsgálni!

Gaben - 2010. 08. 18. 17:57

winnie, a portra meg imdb-re is én tettem fel; Karádysokk a sorozat végleges címe.

Gézengúzok címen pályáztak vele, és ezért hivatalosan sokáig így lett emlegetve, így maradt a sajtóban.

derek - 2010. 08. 18. 18:09

A cím az szar , de attól még lehet jó sorozat. Inkább örüljünk , hogy a 2 szappanopera és a Tűzvonalban mellett készül más sorozat is. Mondjuk Király Viktort tudnám nélkülözni , de gondolom kell valaki , aki miatt az ifjúság is odakapcsol. Ha egyáltalán tudják , mi az a DunaTV. :-)

winnie - 2010. 08. 18. 18:12

tudom, hogy ki szokta feltenni:)

Dohi - 2010. 08. 18. 18:23

Dohi: Nyilván találni itthon is használható zenét, nem arról van szó, de mivel ifjúsági sorozat, ezért ha válogatnának, akkor valszeg az utóbbi pár év VIVA TV-s termései adnák a legnagyobb alapot, tehát az ilyen keresztnév-előadók tucatcuccait.

ez alapjan a glee-nek is csak 0day, aktualis tinglitangli slagerekbol kene valogatnia, de feltehetoleg nem ezt teszik (meg mindig nem jutottam el a pilotig, ezert a felteteles mod). azt meg egyenesen kizartnak tartom, hogy kivetel nelkul csupa jo dalt valogatnanak a glee-be. tippre nagy slagereket, de a ketto nem szinonimaja egymasnak. (tracklistet nem akarok nezni, majd menet kozben – vagy kasza utan – kiderul.)

de mindegy, a lenyeg, hogy mivel magyar, utalni kell (nem neked szol) az elso infomorzsaktol kezdve. hajra.

Gaben - 2010. 08. 18. 18:25

hát most mégis elfeledted:)

Spirál - 2010. 08. 18. 18:48

“Mondjuk Király Viktort tudnám nélkülözni , de gondolom kell valaki , aki miatt az ifjúság is odakapcsol. Ha egyáltalán tudják , mi az a DunaTV. :-)”

Ez HIEN “feladata”. Neki van nagy rajongótábora.
Ha van eszük, a főcímdalt is Hiennel énekeltetik és klipet csinálnak belőle, amit nyomattatnak a neten és a Viván.

Király Viktor inkább a média számára odadobott gumicsont.

CyClotroniC - 2010. 08. 18. 19:14

Dohi: Az, hogy mi jó és mi nem jó, nyilván egy szint után ízlés kérdése is, de a Glee nagyon-nagyon okosan választ számot, néhol bele-belenyúlnak egy-két világslágerbe, de sokat túrnak ki az – ismertség szempontjából – középvonalból is. A Glee egyébként olyan téren szerencsés, hogy mivel próbálnak a sorozaton belül is a karakterek, így elég csak 70-80%-ban a történetbe illő dalokat választani, hiszen a maradék 20-30% simán eladható úgyis, hogy éppen azt gyakorolják, és max csak hangulatában épül be a részbe.

A magyar dolgok zsigerből utálata meg lehet, hogy egyeseknek nem tetszik, de sokan azért állnak így az egészhez, mert egyszerűen nincs pozitív tapasztalatuk… Én azért viszonylag próbálok magyar filmeket is nézni, főleg azokat, amiket nevezünk fesztiválokra is, és kb két kezemen meg tudnám számolni azt a pár egész estés hazai filmet, ami valóban tetszett, és ebből jó ha van vagy 5-6, amit kiemelkedőnek (8/10 körülinek) tudok tartani. Érthető szerintem, ha az eddigi hazai mozgóképes produkciók után fenntartással fogadja az ember az ilyen híreket. Előzetes rajongásra és reménykedésre ugyanis a magyar film- és sorozatgyártás múltja nem igen szolgáltatott okot vagy alapot, így max az fordulhat elő velünk, hogy kellemeset csalódunk, és elismerően csettintünk egyet, hogy “na, végre valami”…

A harmadik aggasztó téma, amit eddig nem említettem, hogy eszméletlen sután kezelik itthon a TV-ben ezt a tini témát. Ehhez még csak nem is kell szappanoperát nézni, vagy VIVA-s műsorokat, elég ha csak néhány átvett fiatalos külföldi sorozat szinkronjába belehallgatsz. Tisztelet a kivételnek, de annyira túlszlengesítik és lebutítják a dialógusokat magyarra, hogy pl a HIMYM 30 körüli szereplőit is sokszor dilettáns tizenévesekként festik le már csak a fordítással is. Valahogy itthon képtelenek megjeleníteni a fiatalosságot, vagy jópofa lazaságot anélkül, hogy ne konzumidiótának festenék le a karaktert a legtöbb esetben.

Hozzáteszem ezt főleg a Comedy Centralos/Cool TV-s/MTV-s vonalon tapasztalni, azért ennél a DunaTV-től egy fokkal komolyabb hozzáállást várok, és a szinopszisban is benne talán, hogy megpróbálják egy kicsit komolyan venni magukat. Nem várok tőle se Glee-t, se Skins-t, sőt kifejezetten előnyére válna, ha nem próbálná meg a külföldi sikersztorikat lekopírozni (nem is nagyon lehet, azért más az amerikai, a brit és a magyar kisváros).

Ha esetleg jól sikerülne a sorozat, nyilván el fogja mindenki ismerni, de nem látnám sehol az okot arra még, hogy túlzott reményeket tápláljunk valami új hazai kultesélyes dolog iránt, ahhoz először azért villantsanak valamit, legalább egy olyan promót, hogy leültessen a pilot elé. Önmagában az kevés, hogy hazai cucc…

symor - 2010. 08. 18. 22:01

CyClotroniC, leírtad amit én akartam, köszönöm a józan megfontolású, érvekkel bíró hozzászólasodat!

Érdemben legfeljebb annyit tennék hozzá nekem mi okozza ezt a mérhetetlen pesszimista hozzáállást, már a valóban rossz tapasztalatokon túl. A sorozat készítői:

Az írók:

Czető Bernát László, korábbi munkái a Rosszfiúk c. mozicsoda és a Barátok közt egyes epizódjai, legnagyobb televízió-írói sikere Linda (ami egy nagyon kitalált sorozat?), a Szomszédok hungarikumának kiötlője. Mentségére szolgáljon, adaptációkban, dramaturgként és szerkesztőként elismerhető munkái is vannak. Történet és szerkezet c. tanulmányában okosan fogalmaz a forgatókönyvek felépítéséről, kérdés, miért nem tartja be saját alapvetéseit?!

Nem tartom egy növendéki tollnoknak (enyhén szólva!).

Trenka Csaba, novellista és regényíró (szégyenszemre álnéven megírta a Barátok közt köteteket is, jobb írásai mellett, remélem legalább megérte!), szakmaértő dokumentumfilmes, legismertebb munkája BARÁTOK KÖZT.

Nagyon lehangoló reputáció, lehet, hogy milliós nézőszámú RTLklub hungarikum szappan, de akkor is egy fa*ság marad, ha sokan szenvedik(szeretik?)!

A rendező:

Fonyó Gergely, legutóbb a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmmel bizonyította hozzáértését a serdülő generáció megjelenítéséhez. Valamivel szebb emlékű, gyenge középszert elért munkái voltak a Tea című koppintás és a Szeret, nem szeret minik Szabó Győzővel és Oroszlán Szonjával.

És mindezzel a háttérrel, alapból aláásott bizalommal várom mit adnak most a szemünk elé :(

Annyira csalódni akarok a véleményemben, bár meglepnének valami váratlan élménnyel!

Bob - 2010. 08. 19. 12:54

Magyar. Tini. Sorozat. Magyar. Sorozat. Ö… Kösz, de kösz nem!

winnie - 2010. 08. 20. 01:26

“hát most mégis elfeledted:)”

nem felejtettem el. csak jeleztem, hogy nem biztos egyáltalán az ottani infó.

kiskiraly - 2012. 09. 21. 17:31

Olvasgattam magyar gyártású sorozatokat és akkor esett le, hogy ez a sorozat is része annak a Duna tv-s sorozatberendelési botránynak

Egy különleges ember -> ez lett a Hacktion
Suli-buli ezotérikus sorozat -> ez lett a Munkaügyek
és ez a harmadik

Kíváncsi lettem volna kissé idősebb fejjel is a sorozatra, de Czető Bernát László neve (aki a legutóbbi komment óta a Marslakók vezető írója volt) eléggé elijesztett.

Szerintem ez a leforgatott sorozat már örökre a dobozban fog maradni.

Gézengúz szerződés bekezdésben benne van a lényeg:
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2012/04/15/nemenyi_adam/

Nevetséges, felháborító és elszomorító egyben.

wellwellwell - 2017. 06. 23. 09:18

mi a mondat vége, winnie?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz