login |

Hell’s Kitchen: vége a 7. évadnak

2010. 08. 20. 23:35 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika, reality,

Szerencsére nem kell sokat várnunk a Hell’s Kitchen 8. szezonjára, mely szeptember 22-én indul egy dupla résszel, de novembertől szimplákkal kell beérnie a nyár által elényeztetett lelkünknek. Addig is egy viszonylag könnyen emészthető, nem feledhetetlen, de azért szerethető évad emlékeit dédelgethetjük, melynek döntősei szimpátia szempontjából viszonylag elfogadhatóak voltak, így feltehetően a győztes személye sem generált nagyon negatív érzelmeket.

Hells Kitchen S7 finale-04

Eleve valahogy a hetedik évad mentes volt a negativitástól. Oké, idővel az egyik játékos megkapta a villain státuszt, utálták is páran, de valahogy én sosem tudtam kinézne belőle azt, hogy tudatosan lenne gonosz vagy bunkó, egész egyszerűen szerencsétlen megnyilatkozásai voltak. A pozitív (és idegesítő) oldalon már többen is akadtak, megbízható szakácsok is, de mint az elején is írtam, igazán emlékezetes egyik kedvelhető figura sem lett, a győztes sem emelkedett ki számomra (mint szakács), inkább csak nagyobb hibáktól mentesen dolgozott.

Az évad a remek hatodik után visszaesés volt, de nem hiszem, hogy egy Hell’s Kitchen 7/10-nél tudna gyengébb szezont produkálni (ez 7,5/10 volt), hiszen az állandóságot adó Gordon Ramsay mindig hozza magát, még ha olykor nem túl érdekesek is a challange-ek vagy a jutalmak. (Megjegyzem: a játékosok annyira nem volt emlékezesetesek, ellenben egy-két feladat és egy-két jutalom tuti, meg fog ragadni bennem. Ezért járt a pacsi a készítőknek.)

Hells Kitchen S7 finale-01

A nyolcadik évad gondolom hasonlítani fog a hetedikhez, reformokra nem kell számítanunk, de arra kíváncsi vagyok, hogy lesz-e folytatás (csak a nézettség alapján biztosan), s ha igen, akkor lesznek-e változtatások. Egyáltalán szüksége van a Hell’s Kitchen-nek vérfrissítésre, vagy bőven elég a finomtuning? Ez örök kérdés. Maradjon az, ami jól bevált, ne legyenek új ötletek, hiszen ami működik, azt kárt elrontani, vagy a nézői is szereti, ha frissül ez vagy az. És nem csak az étlap.

Frissült például az, hogy ismét csak 45 perc jutott a döntőre és ez sok famatikusnak nem tetszik – legalábbis a régi dupla fináléknak volt hangulata a pepecselésekkel, meg a kreált “huhh, ezt meg kell oldani problémákkal”, de ez csak a hardore rajongóknak jön be, a legtöbben arra szavaznának, hogy inkább legyen egy plusz kieséses epizód. (Meg aztán mostanság 16 séffel indul az évad, régebben meg 12-en voltak maximum.)

Hells Kitchen S7 finale-03

ui: Érdekes gondolatokat vetett fel kommentben az, hogy a 6. évad nyertese munkaruhában és a rá jellemező kiegészítővel látható volt a fináléban, a tömegben – sőt, a képek tanúsága szerint, még ajándékot is hozott. Azt nem tudom, hogy egyszerre forgatták-e a két évadot, de a mostani győztesnek kábé másfél évet kellett várnia, hogy adásba kerülhessen a szereplése. Ami pedig azért is vicces, mert így jelenlévők előtt jól elspoilerezték a 6. évadot, ugyanis a hetedik felvétel idején az még nem került adásba.

13 hozzászólás Ne habozz!

vitya - 2010. 08. 21. 01:21

Nekem tetszett ez az évad gondolom azért mert ez volt az első amit elejétől a végéig néztem. Amin változtatnék az tényleg a már régebben említett desszertek hiánya, továbbá a menü is minden évadban ugyan az. Wellington, kagyló meg ilyenek. Valami mást kitalálhatnának. Illetve látom hogy próbálnak minnél eltérőbb személyiségeket beválogatni, de valahogy ez se az igaz. Én kb olyanra számítok a 8. évadban mint pl a Lost esetében az Oceanic 815 járat túlélői. Na az jó változatos lenne:P

rhynn - 2010. 08. 21. 07:32

Néztem, de annyira nem jött be az évad. Nem úgy, mint a Mesterchef S01. Írtok róla, vagy jó lenne egy vendégkritika?:)

Lisseth Palacios - 2010. 08. 21. 08:39

Jó lenne, mert érdekelnének hasonló témájú cuccok, amiben nem kell elviselni GR-t.

winnie - 2010. 08. 21. 09:17

masterchef, top chef, the next food network star és a sok food networkös reality. ha édességeket szeretsz, akkor cupcake wars. rengeteg van.

rhynn: nem tudom. ha van, mindig jól jön. valamikor sorra fog kerülni, de nem tudom, mikor.

Squazee - 2010. 08. 21. 10:42

Én igazából egyik döntősért sem voltam túlságosan oda, úgy vagyok vele, hogy a tavaly év másodika (Kevin, ugye?) jobban megérdemelte volna győzelmet, mint itt bárki is, de hát, ez az ő peche.

minase - 2010. 08. 21. 13:20

tetszett az évad, de az aggasztó, hogy nekem ez még csak a második és a beijesztések már ennyi idő alatt ingerküszöb alá kopnak. már nem jön el az az érzés, ami a 6.-nál, de jah végülis a minőség így is magas.

amúgy mindíg elgondolkodtat, hogy milyen szintű tudás kell ahhoz, hogy valakit beválogasssanak. Ha valaki túl profi az nyílván nem jó. De azért, hogy valakinek nem ismerős a stek diane kifejezés vagy nem tud hagymát kockázni az durva. úgy értem ilyenekből akar Ramsay főszakácsot választani magának?

nekem tetszene, ha évad közben is lenne szabotázs.

Ildiko - 2010. 08. 29. 17:00

Magyarországon vetítették már a 7. évadot? Ha nem, mikor fogják?

winnie - 2010. 08. 29. 17:40

még nem adták, hiszen alig fejeződött be amerikában. nyilván ősszel el fog érkezni hozzánk is.

Ildiko - 2010. 08. 29. 17:47

Oké. Köszi.

Ildiko - 2010. 09. 26. 18:19

Na, megnéztem az első részt. Hát, nem fogott meg egyik szereplő sem…
Gordon felesége nem tudom minek kellett oda, tökre nem illik egy percekig tartó csók a műsorba…
De azért szenvedélyes volt, arik együtt. :)

ldavid - 2010. 10. 05. 18:50

S8 kibeszélő nem lesz?

winnie - 2010. 10. 05. 20:29

de. de mint láttad sok mindent kellett néznem a héten:)

Timi - 2010. 10. 05. 21:32

Pont most akartam kérdezni, hogy az S8-hoz lesz-e kritika. Türelemmel várjuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz