login |

Pilot-mustra: The Big C

2010. 08. 23. 22:56 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Á, nem megy ez nekem. Persze, hogy várós volt a The Big C, hiszen Laura Linney a főszereplő, de sajnos továbbra is azt látom magamon, hogy ezek a fél órás sorozatok, melyek nem tudják eldönteni magukról, hogy viccesek legyenek, vagy drámaiak, nehezen ülepednek meg bennem. Oké, a Hung első évadot végignéztem, mert daráltam jórészt, de hiába érdekes a Weeds, a Californication, a The United States of Tara vagy a Nurse Jackie, egyszerűen parkolópályára kerülnek. Idővel, a kaszájukig ezekre is dara vár. Kérdés, hogy mikor?

THE BIG C – 1×01 – 5/10

The Big C - 1x01 - pool

A The Big C pilotja érdekesnek fogjuk rá, hogy érdekes volt, de a plusz pontokat csakis a főhősnőt alakító Linney hozta, aki (figyelem, jön a sztori!) megtudja, hogy rákos és úgy dönt, hogy elkezdi élni az életét. Nyugi, nem tipikus a mese, nincs bakancslistája, mindössze megpróbál az unalmas feleségből fun asszonykává válni. Bor kiöntése a heverőre, a szomszéd ledorongolása, úszómedence rendelése, miegymás, a lényeg, hogy a lelke megnyugodjon. A bibi csak az, hogy a családja mit sem tud a rákról. Egyelőre.

Először adott egy nem túl szimpi, nagy gyereknek számító férj, majd egy nem túl szimpi, divathajléktalan tesó, valamint van egy nem túl szimpi bunkó tinifia is, akiknek a feladata nyilván a humor becsempészése lenne a sorozatba, ha egy fokkal szerethetőbbek lennének. Persze, idővel megszokjuk őket, de nem biztos, hogy egy ilyen felállásba annyira akarnék időt invesztálni.

THE BIG C

A The Big C pontosan olyan, amilyet egy igényes kábelcsatornára készült igényesnek beharangozott dramedy esetében el tudunk képzelni – mintha lenne valahol, valamelyik tévés producer széfében egy folyamatábra a műfajhoz. A főszereplőn és pár aranyos megoldáson kívül különösebben kiemelkedő momentuma nem volt, végig lehetett nézni a pilotot, még azt is megkockáztatom, hogy nem bántam meg, de heti tempóban egyszerűen nekem nézhetetlen lenne.

Mivel ebben a műfajban, tisztelet a kivételnek, egy epizódnak általában nincs valódi felvezetése, közepe és vége, olyan az érzésem, mintha néznék egy hosszú filmet és hetente valaki random megállítgatná a DVD-lejátszót. És az idegesítő. A The Big C nem az. A The Big C korrekt. De így, ilyen formában nem ad semmi pluszt. És ilyen sorozatkínálat mellett az ember tízszer is meggondolja, hogy nézzen-e olyasmit, ami nem ad pluszt.

The Big C - 01

Egyébként, ha már színészi gárda: Linney mellett ugye jelen van Oliver Platt és Gabourey Sidibe, plusz jön vendégszerepelni Liam Neeson, Cynthia Nixon, Idris Elba.

8 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius - 2010. 08. 23. 23:04

Nekem mondjuk marhára bejöttek az apróbb momentumok. Mondjuk nálam a dramedy-k (csak kábelesekből nézek 45 percnél rövid sorozatokat) mindig darával mennek, soha nem heti bontásban. Entourage-t darálom/tam, Californicationt is, weeds-et is, hungot is, nurse Jackie-t is. Hetiben tényleg nem lenne rá energiám, de majd egyben nézve egy évadot, simán rá tudok szánni kb 6-7 órát…

David191 - 2010. 08. 24. 08:17

Nekem nagyon bejott. Az “ongyilkos” jelenet volt a legjobb. A “The Patriot” rovid leirasa is nagyon jo volt!
Es a pilot nagyon sok jo idezet otletet adott, a “het idezetere”

“‘Scuse me, you guys got a minute to help save the planet? No? All right, when you get that plastic bag home, put it over your daughter’s head and suffocate her with it ’cause you’re destroying her future!”

“- Did you go to business school to learn to appeal to people like that?
– No. I went to shut the fuck up technical institute.”

“Bigger your digger, the better”

“You can either be fat and jolly or a skinny bitch.”

“Some day, I am going to be dead. And as a courtesy to the world, I don’t want to leave them the guy who doesn’t know how to get his shit to flush (…) And from now on, I’m going to raise you so hard, your head’s gonna spin.”

Don Fanucci - 2010. 08. 24. 09:36

Kösz a pilotkritikát Winnie!

Most már 1000%, hogy az első évadot le fogom darálni, mert ezt képtelenség kihagyni. :)

(Mellesleg az általad említett sorozatok közül- igaz, én mindegyiket darálva szoktam nézni – a Californication óriási kedvenc, a Weeds-et még mindig szeretem, a kisebb-nagyobb hibái ellenére is, az US of Tarának az első évadát láttam, és egészen nézhető volt – egyedül a Nurse Jackie-t utálom, elsősorban azért, mert nagyon ellenszenves a főszereplő karaktere, és (ritkán nem nézek önmagában ezért valamit) a külseje – így gyorsan suhant a kasza.)

David191:

A mindenit!

Ezek elég erős idézetek – megerősítettek abban, hogy ezt érdemes lesz bepróbálni.

Sicknerw - 2010. 08. 24. 12:28

Az a minimum, hogy Oliver Platt-et is vastagon szeded.

winnie - 2010. 08. 24. 12:42

az a minimum, hogy leírom. leírtam. vastagozni mindenkit lehetne, platt ottléte pedig nem infó, hiszen többször volt róla szó, saját videót is kapott a blogon.

Neton - 2010. 08. 24. 17:59

Azért Linney majdnem mellvillantása eléggé rendben volt. :D

Aquarius - 2010. 09. 08. 21:29

A sorozat nekem nagyon tetszik.

Engem a Weeds első évadára emlékeztet, kevésbé profán, mélyebb mondanivalóval bíró (persze itt maradjunk az amerikai sorozatok szintjén) verzióban.

Eddig három epizódot láttam, mindegyik teljesen lekötött, mosolyra fakasztott.

Várom a következő részeket.

baaloo - 2010. 09. 19. 14:08

A masodik epizodbol egy szosszenet:

– I want to do it in the grass.
– Really? You want me to do you in the ass?
– No! Grass! I said grass!

:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz