login |

Tűzvonalban 4. évad – Három rész után

2010. 08. 23. 15:00 - Írta: Bruzsy

56 hozzászólás | kategória: kritika,

Érdekes a helyzet az egyetlen magyar akciósorozattal: lehet szeretni az újszerűsége és a jó forgatókönyvek miatt, lehet nem szeretni a néha gagyiba csapó akciójelenetek, és az apróbb klisék, illetve hibák miatt, de azt el kell ismerni, hogy a minőség az évek óta szinte folyamatosan a magasban volt.

Az igazán felejthető harmadik évad végén az MTV ugyan elkaszálta a sorozatot, de alig több mint egy év után (a Duna TV mentőövének köszönhetően) újraéledt. És akármennyire is hiányzott, ez az egy év pihenés kellett, hiszen amit eddig láttunk, az már tényleg a magyar sorozatgyártás csúcsának tekinthető, egy olyan szintnek, ami lassan felveszi a versenyt a külföldi szériákkal is.

01

Ez a Tűzvonalban már messze nem az, aminek indult 2007 őszén. Nem mezei rendőrök a szereplői, hanem kőkemény kommandósok, és az isten háta mögötti rendőrőrs is már inkább csak egy állandó helyszín, mint a konfliktusok generálója. Ezzel ugyan a sorozat elvesztette a kezdeti báját, azaz a kis magyar valóságba való bepillantás lehetőségét, és ez a veszteség nagyon komolyan érinthette volna a szériát, ha nem hozakodnak elő valami újjal, valami nagyszabásúval.

Ez sikerült, és úgy hívják, hogy forgatókönyv. Három rész alatt konkrétan háborús övezetté alakították Angyalföldet, és bár nem grasszálnak az orrunk előtt a terroristák, mint bármelyik 24-évadban, a feszültség az egekben van. Fonyódi Tibor vezető forgatókönyvíró azt ígérte, hogy több lesz az évadban a csavar, mint egy csavarboltban, és annyi hulla, hogy leforgathatnák a mohácsi csatát is. Eddig ebből az első felét sikerült teljesíteni, és remélhetőleg a másodikra se lesznek panaszok – annak ellenére, hogy úgy tűnik, a hullák nem sokasodnak, hanem szó szerint kimásznak a sírból. Ezt az első három részt még azoknak is ajánlom bepróbálásra, akik korábban a falnak mentek a sorozattól. Spoilerekkel folytatom az ugrás után.

Nem tudom, hogy a forgatókönyv kezdeti draftjai is így néztek-e ki, mint amit most láttunk, de annyi bizonyos, hogy rengeteget rásegítettek azok a bizonyos májusi események, amiknek köszönhetően Stohl András távozni kényszerült a sorozatból. Ugyanis hiába állították váltig a készítők, hogy a hatodik részig még látni fogjuk őt, és utána se végleg tűnik el, Bordás ezredes harmadik másodpercben megtörtént kinyírása elbizonytalanított mindenkit. Amikor pedig a második részben a DNS vizsgálat eredménye bebizonyította, hogy valóban Attila és Kriszta hulláját találták meg az összeégett autóban, sokan (köztük én magam is) a nagyszabású médiahack és a remek marketing keverékével vádoltuk a készítőket – és a Duna TV-t is, akik az ő személyével reklámozták a sorozatot.

02

És ennek az altatásnak köszönhetően a harmadik rész végi fordulat a feje tetejére állított mindent, mi pedig állunk, mint a hülye, és nézünk ki a fejünkből, ahogy azt annak idején egy Lost epizód végén tettük minden héten. Bordás gyilkosainak kinyomozása úgy tűnik véget ért, és ezzel ízelítőt kaptunk abból, hogy miképp fog felépülni az évad: kisebb, 3-4 részből álló blokkok, amik egymás után felfűzve adják majd ki a nagy egészt. Az elsőben pedig már minden volt: Moszad, politikai játszmák, kokain- és fegyvercsempészet, emberre erősített bombák, feltámadás, és még sorolhatnám.

Ami azonban nem változott, az a sorozat védjegyének számító sziporkázó dumák, az apró utalások és egysorosok, amik továbbra is nagy számban fordulnak elő. Elég az ominózus Zsigulis jelenetre gondolni a premierből, vagy épp Kálmán “átvilágítása” közbeni mondataira, máris mosolyra görbül a szánk.

03

De ejtsünk azért néhány szót a negatívumokról is. Az események folyamatos pörgése egyedül a karaktereknek nem tettek jót, a kicsik csak lézengenek bent az őrsön, miközben a fejesek újabb és újabb akciókat dolgoznak ki. És azzal, hogy mindenki megkapja az epizódonként kötelező screen time-ot, végképp nem jut idő a kibontásukra.

Pircsi  folyamatosan pircsog, Johnny nem ért semmit, Otyó gépfegyverrel az ölében szaladgál, Kálmán bá’ pedig ugyanúgy szórja a hoppákat. Később biztos lesz mód az előtérbe tolásukra, de addig hiba volt Mike-ot és Labancz Lilla karakterét is állandó szereplőnek tenni, Kolonicsról nem is beszélve. Ha később valóban hullani fognak a szereplők, mint a legyek, akkor kialakulhat az egyensúly, de egyelőre nagyon sokan vannak.

Ugyanez igaz a végtelenbe hajazó feltámadásokra. Herczeg remek főgonosz volt három évadon keresztül, de a kinyírása lehetőséget adott volna egy új mastermind behozatalára. Erre gyorsan feltámasztották a karaktert, annyi magyarázattal, hogy ha Castronak és Szaddamnak lehetősége volt dublőröket tartani, akkor az NBH magas rangú tisztjének is. Remélhetőleg fognak a továbbiakban valami különlegeset is kezdeni vele, mert így ez a nagyon súlyos hibák listájára kell kerüljön. Yoshi, mint önállósodott Moszad-ügynök főgonosz előtérbe tolása is jó ötlet lett volna, de Bordás visszatérésével valószínűleg nem ez lesz a helyzet.

02

De ne tegyünk úgy, mintha ilyen képtelenségek más sorozatban sose fordultak volna elő. Mindent összevetve egy remek évad van kilátásban, a Tűzvonalban pedig továbbra is a legjobb dolog, ami a magyar televíziózással az elmúlt években megtörténhetett. Hazai viszonylatban simán kiszórok egy 9/10-et az elmúlt három részre, de globális skálán is a 7/10-et ostromolja.

És hogy mi következik ez után? Megjósolni lehetetlen, akármilyen irányba el lehet indulni. De a tétek már annyira az egekbe szöktek, hogy egyre nehezebb lesz kielégíteni a nézőket – ez pedig rengeteg nehézséget, de ugyanakkor rengeteg potenciált hordozhat magában. A Rózsahegyi-jelentés politikai vonulata például már erősen döngeti az idehaza tabunak számító témákat, és ez jó. A többi pedig pár héten belül kiderül.

56 hozzászólás Ne habozz!

ThomassLord - 2010. 08. 23. 15:04

Ebben csak az a szomorú, hogy az 5. évadra megint kereshet új csatornát, vagy ez lesz az utolsó. Legalábbis a nézettségi adatok alapján én erre tippelek, bár nem tudom, milyennek számítanak a számai a Duna TV-n. Valaki ki tud segíteni?

castro - 2010. 08. 23. 15:10

Azért a Duna TV körüli botrányok sem tesznek jót jót a sorozat jövőjének…

Mike és Labancz “Antitalentum” Lilla nem hiányoznának, Kolonics előtérbe tolása viszont számomra jó pont volt, imádom az öreget. Remélem, őt nem nyírják ki, kell ez a típusú figura. Kálmán bá’ is örök kedvenc.

winnie - 2010. 08. 23. 15:19

“én erre tippelek, bár nem tudom, milyennek számítanak a számai a Duna TV-n”

nem túl jónak, de presztízst adhat a sorozat. majd megírom összehasonlításban a többi műsorral és a diplomatavadásszal, mire elég ez a pár tízezer néző.

Bruzsy - 2010. 08. 23. 15:19

Szerintem fölösleges ezen gondolkozni is, senki se tudja, hogy fog alakulni a jövőben a közmédia támogatása, kinek mire lesz pénze.

De ennyi elég is a politikából.

Skate - 2010. 08. 23. 15:31

4. évad tényleg remekül építkezik. A hibái a sorozatnak meg nem felróhatóak. Ahogy elnézem színvonalban egy darabig nem lesz kihívója. Az már kérdés lesz-e 5. évad?!
Végtelenségig nem bolyonghat a csatornák között, mert máshol nem biztos eltudnának különíteni a gyártáshoz szükséges összeget, főleg a jelenlegi nézettséget nézve. Itt a Duna részéről köszönheti ezen évad megvalósulását, hogy bő büdzsét kapott a csatorna.

Tyberius - 2010. 08. 23. 15:32

Az első két rész nagyon pörgött, viszont a harmadikra érezhetően visszavettek a tempóból és egy picit egy helyben toporgós lett a dolog, viszont keltették a feszültséget rendesen. Herczeg visszahozatala egy picit fájt, viszont Bordáson nem lepődtem meg, amikor Móricz először kiszúrta a hajléktalant, akkor ugyan nem konkrétan Bordásra gondoltam, de az sejtettem, hogy a csóka játékos. Kíváncsian várom a folytatást, de az tény, hogy sok a szereplő és felével nem tudnak mit kezdeni. Johnny baszott idegesítő tud lenni, Pircsi dettó, igazából tőle valahogy meg kéne szabadulni, mert amíg Mosoly őrs volt a hely és nem KMCS főhadiszállás, addig tökre jól beillett a közegbe, de jelen felállásba már nem fér bele. Otyó is csak elvan, de valahogy üresebb lett a karaktere, mint a korábbi évadokban. Igazából Bordás hiányát totál nem éreztem az elmúlt részekben, sőt Krisztáét se, Lilla tényleg hatalmas tehetségtelenség, de kellett az új arc. Mike mint vezető totál erőltetett, sokkal inkább Altert tudnám elképzelni, de ő meg még inkább katona, mint Mike. Mondjuk Ilcsik visszahozatala még lendíthet egy picit a dolgokon és ez a trió simán lenyomja Bordás karakterét (mondjuk Alter egymagában képes lenne rá idővel). Hát majd látjuk mi lesz…

Desmond Wallace - 2010. 08. 23. 15:41

Lehet, hogy bele kéne nézni. Pér részt láttam az előző évadokból, de azok nem győztek meg.
Bruzsy bevezetője azonban biztató.

JimmyL - 2010. 08. 23. 15:54

Johnny nem idegesit.. illetve mikor tulrajzolja a hisztit, akkor neha igen, de legalabb mond neha jokat..

“Ajajj… megint más kapta a főszerepet? Akarsz róla beszélni?”

vagy,

“Magas beosztású közhivatalnok. 60 év felett joga van megbolondulni. A tábornok úr csak él ezzel a jogával.”

Tetszik. Na de Pircsi… juhe… igazi ügyeletes tiszthelyettes a pult mögött… kicsit vicces a szerepben…

Mike sem zavar… szerintem Schmid Zoli rendben van, bár Alter jobb figura kétség kívül.

Herc(z)eg visszahozatala viszont tökéletes bukó. Nekem korábban sem volt egzakt, hihető figura.. most majd zavarhat tovább…

JimmyL - 2010. 08. 23. 16:02

Schmied Zoli, sorry tőle…

Itsuki - 2010. 08. 23. 16:14

Pircsiböl elegem van már… esne már ki az emeleti ablakból valahogy…

Kinglade - 2010. 08. 23. 16:15

Nekem teljesen olyan érzésem volt az új évad eddigi részeinek nézése közben, mint mikor Lostot néztem: 50 helyett 10-15 percesnek tűntek az epizódok. Ez pedig határozottan jó:)
Ja, és Herczeg tényleg jó főgonosz volt, de remélem valahogy végleg megölik.

Sün - 2010. 08. 23. 16:26

Akkor most leírom én is, hogy mit gondolok az eddigiekről.

Bordás – Nem hiányzik, dögöljön meg végre, de most igazából. :D

Alter – Símán átvehetné a főszereplői posztot, szerintem jobb, mint Bordás.

Mike – Alter mellett vagy egy kicsivel alatt helyezkedhetne el a hierarchiában és jó is lenne.

Móric – Jó karakter, de lassan elkezdhetne kinőni a töke.

Kolonics – Kell egy ilyen is a csapatba.

Otyó – A sérülése után érdekes mód teljes harci díszben rohangál gépfegyverrel. Magyar EÜ. 10/10. ;)

Kovalik – Szerintem a rendben van a karakter, bár sokaknak b…a a csőrét a stílusa.

Juli – A profi, bár a profik nem kefélnek a parancsnokkal.

Pircsi – Öt év golyó általi akasztást a forgatókönyvírónak, hogy benne hagyta. Lehet, hogyha a producert nem Hábermannak hívják, mint a Pircsit játszó színészt, már rég nem lenne benne. :))

Kriszta – Kicsit hiányzik, de majd kiderül, hogy mi lesz vele.

Kálmán – Akit nem szabad kiírni ebből a sorozatból, az Ő. A Hoppá!-k mindig a legjobbkor érkeznek, és olyan szövegei vannak néha.. :D Jól kitalált karakter.

A Papa szálat viszont egy az egybe kitörölték. Ez szerintem hiba, legalább említés szintjén meg kellett volna tartani, egy esetleges ötödik évadban jól jöhetett volna. Herceget meg temessék vissza gyorsan.

Bruzsy - 2010. 08. 23. 16:48

Sün: a papa szál sztem ott lesz még, csak most 3 részig messze nem az volt a legfontosabb.

Nabu - 2010. 08. 23. 16:59

Ha már mindenkit feltámasztanak, reménykedtem, hogy az legalább László Zsolt lesz, de sajnos nem. Ettől függetlenül szerintem nagyot lépett előre a sorozat az új évaddal, sokkal profibb jobban felépített és technikailag is sokkal színvonalasabb epizódokat kaptunk. Mind a forgatókönyv mind a megvalósítás megüti a nemzetközi mércét, ami szerintem előre lépés. Eddig szerethető volt meg bájos, most már komolyan vehető.

bokesz - 2010. 08. 23. 17:01

és még mi lesz itt gyerekek… :D
Nagyobb titkokat tudtam ma meg, mint, amik a Rózsahegyi-jelentésben vannak…;)
Nyugodjon meg mindenki, lesz meglepetés bőven… :D

ZiziZuzu - 2010. 08. 23. 17:35

elnézést, de melyik producer/rendezö/fejes cerkáját vette szájába Rib…akarom mondani Labancz Lilla?!
Ez vmi kibirhatatlan, egy tubus fogkrémbe töb tehetség zorult mint ebbe a hülye, kancsal, mümellü libába.

Amugy a sori nagyon nagy, már tükön ültem, mikor kezödik ujra, Dénes FTW! :-)))

Betyár. - 2010. 08. 23. 18:08

3 rész után…
a főszereplő, még mindig Stohl András. Jó, nincs a képernyőn, de az ő karakteréről szól az évad eddig – és sztem ez a végéig nem is fog változni…
ez nem értékítélet, h vajon ki kellett-e őt hagyni a civil dolgok miatt – hanem, ugye a csatorna azt híresztelte, kiírták. hát ki a fenét! ott van minden részben, hisz eddig nézve, az egész évad az ő siratásán alapszik és közben próbál a sorozat valamit mondani nekünk a honi rendőrök, mint már írtam korábban, pszichológiai alkalmatlanságáról. Nem. Nem azt gondolom, h ekkora pancser, és érzelmileg túlfűtött minden rendőr – ez a sorozat monnya ezt! :)
értem én, h ez film, nem tükrözheti a valóságot teljesen, muszáj túlozni, mert ki a csodát érdekel 1 normális ember? de azért egy, csak egy amolyan szürke karakter felvonulhatna, attól még lehetne a Zagyakba nyomni a butításot…! :)

bikkbakk - 2010. 08. 23. 18:52

Nem tudom, miért nem tudnak itthon elszakadni ettől a natúr színvilágtól, engem nagyon zavar.

RolloJuve - 2010. 08. 23. 19:34

Ez nettó 3/10. A legérdekesebb részek, amikor Kolonics beszél valakivel a Rózsahegyi jelentésről. Sajnos. A többi egyszerűen marhaság, ugrálnak összevissza meg csúnyanézéssel nyitogatják a kiskaput közbe meg “lézehágyú”. Muhaha. Kálmánt bezárják, de kiteleportál Otyóhoz egy cigire, mert pang az öreg, meg társaságban jó beszélgetni. Pontosan lehetett tudni, hogy a bokorban Bordás lesz, Joshi aszongya menj beszélj a főnökkel. Ej. Tejet akar forralni, bár akkor még a lánya is benn van. Összevisszaság.

Pedig lehetett volna ilyenekkel mit kezdeni pl. “lemondott a fél ország”.

RolloJuve - 2010. 08. 23. 19:41

Kálmán bá vissza, bocs. De Dénesteszt: a dagadtról leveszi az ujjlenyomatot, mert nem bízik a rendszerben, de a Dénesteszt-rendszert azt elhiszi. Hogy van ez? :D

kd - 2010. 08. 23. 20:43

Kálmán megmondta a frankót:
“Azt hittem, hogy unalmas lesz Bordás nélkül.”
:)
És milyen igaza van! Működik ez így is, legalábbis rövid távon – amíg ez a hadiállapot tart – mindenképp.

menka - 2010. 08. 23. 21:30

Én nem örültem Herceg feltámasztásának. Ez a dublőr dolog kicsit nevetséges volt.
Amúgy a Tűzvonalban még mindig tök jó, csak az a szomorú, hogy lehetne sokkal jobb. Fonyódi egy baromi jó forgatókönyv író. Nagyon kíváncsi lettem volna az eredeti sztorijára a Rózsahegyi-jelentésről.

cat - 2010. 08. 23. 21:49

Most nyáron daráltam le az elejétől, és megszerettem, bár a “kis béna magyar rendőrőrs” felállás az elején jobban tetszett. Viszont ahogy haladtam előre, tény, hogy egyre több izgalmas percet szerzett :)

Ami ezt a 3 részt illeti: látszik, hogy komolyra vették a figurát, pörög rendesen. Viszont Herczeg visszahozatalát én is nagyon rossz húzásnak tartom… Mért nem tudnak/mernek jelentősebb (mellék)karatkereket meghalasztani ebben a sorozatban?! Ez már korábban is gondom volt vele.

Amin csodálkozom, h tényleg Bordás nélkül is egész jól megy ez, bár azért ő kell ide. Kriszta viszont nem kéne, sosem bírtam a figurát – pedig sajna ha Bordás életben van, akkor ő is :S

symor - 2010. 08. 23. 23:33

Ha tényleg átgondolom mit kell elfogadnunk a jelen felállásban, már, ami a magyar sorozatok színvonalát és kikapcsolódási fokát illeti, beismerem a Tűzvonalban, bármennyire gumicsontnak tartom, a legjobb kínálat.

Ettől még hányinger sablon az egész, bármennyiszer próbálom be, legfeljebb lehangol és nem szórakoztat!

Csakhogy, valamiféle irányt mutat, még ha sikere is volna egyszer egy hasonló, de gyűszűnyit jobb magyar zsarusorozatnak (leírhatom végre!) szép elképzelni mi minden következhetne abból.

jack - 2010. 08. 23. 23:55

Nem rossz folytatás. de, a kicsi nézőszám miatt féltem a sorozatot.
A csavarok a dologban alapvetően eddig tetszenek. Bár Herczegnél jobbat képzeltem el. Mike és Alter egész jól hozzák amit kell. Bede-Fazekas tényleg nem rossz Stohl pótlék, bár személy szerint nekem kicsit hiányzott Bordás.
Pircsit módszeresen le kell lőni. Borzalmas és felesleges.
Johnny annyira már nem de, Különleges Műveleti Csoport és van benne egy mentálisan szét esett, masszívan elhízott fickó? LOL.
Laci töketlen maradt de, bírom. Kálmán bá jó, csak kevés szerepe van.
Ribancz Lilla minek? Miért? Ki húzza? Mennyiért? A sorozat közelébe se kéne engedni.

UEVCS - 2010. 08. 24. 09:01

Erre az évadra eddig csak Kálmán bát idézve tudok reagálni:D
‘Hoppá!’
remek poénok, és tényleg király, hogy spoiler mindenki azt hiszi, hogy Bordás megölése kamu volt, aztán megkapjuk, hogy nem tényleg megölték, aztán, hogy mégis kamu volt:D
Egyedül Herczeg nem hiányzik.

Katey - 2010. 08. 24. 12:07

Hát én az első évad első részétől nézem a sorozatot.
Apám kezdte el nézni, és teljesen függővé vált és akárhányszor rohant a nappaliba, hogy Tűzvonalban és nagyokat sóhajtoztam, hogy már megint ezt a sz*rt kell nézni és folyton nyígtunk anyámmal.
Az elején nem figyeltem oda, próbálkoztam annak kiharcolásával, hogy én választhassak végre műsort. Nem mitnha nem lenne saját Tv a szombámban :D

Aztán egyszer unalmamban leültem, nem volt erőm vitatkozni és megnéztem vele egy részt. Aztán még egyet, és még egyet és rájöttem, hogy nekem ez rohadtul bejön.

Aztán neten elkezdtem nézni, és vagy 3szir végignéztem minda3 évadot. Igazi függő lettem és nagyon szeretem. Nem mondom, hogy teljesen összeomlottam, amikor az mtv elkaszálta, de nem örültem neki. És örültem, hogy a Duna folytatta és már alig vártam ezt a 4. évadot.

Bordás karakterét sjanálom, szeretem a Bucit mint színészt és ezt a vezérkaraktert különösen jól adta. de ez van. Mike számomra ha lehet így mondani Eye-Candy, bár rövid hajjal jobban tetszett, szóval nem fogok sokáig bordás után bánkódni ha ő marad.

Több hozzáfűznivalóm nincs. Eddig minden bejött és tátott szájjal várom én is a folytatást. :) csak nehogy belerepüljön a sültgalamb.

Underberg - 2010. 08. 24. 14:39

Őszinte leszek egy részt sem láttam ebből sosem. Elolvastam a kritikát és tegnap elkaptam este egy részt.

Továbbra is őszinte leszek: Ez egy kalap szar, teljesen idióta dolgok. Nyilván egy szót sem értettem belőle. De. Egy tábornok 1975-ben Lipcsében legyártott mackófelsőben villog rajta golyóállómellény. Mesésen mutatott! Megjelenik valami Zimmermann az őrssel szemben leül egy kempingszékre és a mackófelsős nagyon kemény tábornokot befenyíti.

Titkosszolga nőt taxi viszi be. Várják mint a Messiást, erre mikor érkezik kimegy egy azaz egy db kommandós. Taxis beszélgetése a két lelassult rendőrrel mintha tényleg lassított felvétel lett volna.

Ki-bezárják a fogdában az embereket. Valamit meghall az egyik és behívják, hogy mit tud. LOL

Zimmermann lánya 4(?) napja majdnem meghal, de most vigyorog, mászkál az utcán, nyoma sincs rajta semminek. Évek óta nem találják a faszit, de egy üzenetrögzítőre mondott beszéd és rögtön 32percen belül ott ül egy hokedlin.

Őrsön belül pedig az ablakból kémlelik mi történik kint.

“Röviden” ennyi anélkül, hogy 10 mp-t is láttam volna valaha ebből. Egy kelet-európai “bájos” valami, de slussz.

Biztos jobb ez, látom sokan figyelik, de a mackó felsős tábornok rémképe elriaszt attól, hogy akár egy másodpercet is nézzek ebből valaha.

jaku - 2010. 08. 24. 22:02

Szerintem oriasi, es minden elismeresem a duna tv-nek. Meg egy dolgot kell megtanulniuk, hogy ha nezetseget szeretnenek, akkor nem hetvegen, este adjak. A celkozonseg ilyenkor mashol van, az idosebb korosztaly pedig nem feltetlenul ezt fogja nezni (nagyszuleim pl). Hetfo este fasza lenne, meg en is teveben neznem:D

A sorozatnak pedig szerintem is jot tett Bordas atmeneti tavolsaga, de remelem nem fogjak eltuntetni teljesen tovabbra se.

Egy dolgot meg eszrevettem, neha osz van es esik, neha pedig nyar van es szarazsag:) Ellenben latszik, hogy probaljak azert ugy vagni, hogy ne latszodjanak azok a zold koronak:)

Biztos vagyok benne, hogy ezt a forumot olvassak a keszitok es a szineszek is. Gratulalok mindenkinek, csak igy tovabb, es remelem meg legalabb ennyi evadot megel majd a sorozat!

ac3 - 2010. 08. 25. 03:59

mekkora jo resz volt!!! :)

butyokanime - 2010. 08. 25. 13:33

Én eddig egy részt sem láttam ebből. Most elkezdtem ezt a 4ik évadot, és szerintem simán jó. Nézhető sorozat.

Bedlam - 2010. 08. 26. 00:42

Csak én vagyok hülye, vagy tényleg nincs fenn a 3. rész a neten?

Bedlam - 2010. 08. 26. 09:07

Most már látom!

tass - 2010. 08. 27. 22:07

@Bedlam: hol-hol? a Duna honlapján csak az első 2-t látom…

007 - 2010. 08. 27. 22:57

szerintem a jó film érdekében maradjon Bucika vagy Rékasit tegyék be a helyére!!!

shawnka - 2010. 08. 30. 00:55

Ez a szektás szál eddig bejön, kíváncsi vagyok rá. Stohl jó, hogy visszajött.

TonyAlmeida - 2010. 09. 07. 22:39

Szerintem nagyon jó a negyedik szezon, 1-2 idegesítő dolog van (Labancz Lilla) de azon hamar túl lehet lépni. Tetszik a hangulat, a sztori és a szövegek. Bede-Fazekast főszerepbe tenni hatalmas húzás volt, Kolonics pedig zseniális ahogy mindent elintéz. Kicsit erőltetett volt Herceg visszahozatala, de szerintem jó a karakter és a színész is.

pddchris - 2010. 09. 09. 13:37

Szerintem egyetlen gyenge szál van az egész történetben: Labancz Lilla karaktere. A csaj annyira nem tudja hitelesen elmondani a szövegét, hogy az már fáj! Olyan, mintha papírról olvasná, nem pedig úgy beszélne mint egy normális ember!
Aki ki akarja iratni Pircsit az hülye! Csak vissza kéne helyezni őt a színházi vonalra, nem csak a rendőrit kéne erőltetni!
Bordás hiányzott és hiányozni fog, mivel a 6.rész végén vagy a 7.rész elején távozik!
Julit, Otyót és Johnnyt valamint Móriczot kicsit a háttérbe száműzték!
Herczeg visszajövetelére számítani lehetett!
Jó lenne egy minisztériumi szál! Lehetne egy ottani ellenség, majd ha esetleg lesz 5. évad és Bordást visszahozzák!
Csak azt nem tudom, hogy Herczeg hogy jutott be a védett házba, mikor nem volt kulcsa!
De ha sikerül megmenteni a KMCS-t, akkor lehetne egy helyszínelő is a csapatban!

gerbazs - 2010. 09. 12. 00:03

Hogy hivatkoztok nézettségi adatokra? Sehol sem találok ilyen információt, pedig nagyon érdekelne!

noname - 2010. 09. 13. 23:32

Nagyon szeretem a sorozatot, minden részét nézem. Valóban a magyar sorozatgyártás csúcsának lehet nevezni. Lehet dicsérni a jó dialógusokat, a forgatókönyv egyes elemeit, a képek, vágások jó minőségűek, s van néhány jó színészi alakítás. DE!
– Sok jól megírt dialógus, párbeszéd van az egyes részekben, de némelyek annyira nem illenek oda, hogy már-már elkeserítőek… Például amikor Johnny-t faggatja Kolonics, majd valaki megkérdezi, hogy milyen ásványvizet parancsolnak. Bubisat, vagy bubi nélkül. Egy olyan pillanatban ami tele volt feszültséggel, jön egy-két ilyen mondat, ami szétveri az egész jelenetet.
Ne haragudjatok, ha nem pontosan emlékszek az egyes részekre, már rég volt…
– Van néhány érdekes jelenet, mely számomra értelmezhetetlen. Például: A negyedik v. ötödik rész elején asszem hullát ásnak el, majd arra megy egy nő, belenéz a sírba, értelmetlenül néz, majd továbbmegy. Ez mi? Ha ott a gyilkosok egy hullát ásnak el, akkor csak megölik a nőt, ha az látja mit tettek. Ez egy nagy hiba, szerintem.
Aztán: A harmadik részben Kálmánt bezárják egy zárkába, majd kihozva onnan vallatják egy darabig. Azt hiszem ebben a részben Herceg élete is veszélyben forgott, aztán egy potenciális támadót (ez lenne Kálmán bá, hisz egy darabig így viselkedtek vele) egy szobába tesznek vele, s kivallatják. Ha Kálmán bá le akarta volna lőni (persze nem akarta) Herceget, nem lett volna nehéz dolga. Mellesleg megjegyzem, hogy hoppá-úr szerintem tégla…
Ugyanebben a részben Joshiék lézerrel – újra leírom lézerrel- félemlítik meg Kolonicsot. Azt a papírgalacsint szerintem bármelyik mai tizenéves ugyanígy fel tudja gyújtani, kötve hiszem, hogy egy igazi Kolonics bevette volna a trükköt. A másik dolog, amit előttem említettek, hogy Joshi a lézer használatával ( az örs felrobbantásával ) fenyeget , miközben a lánya bent van az épületben. Ez kicsit értelmetlen, nem?
Kicsit az az érzésem, hogy az írók nem igazán tudják-tudták eldönteni a sorozat zsánerét. Tévéfilmsorozatnak van írva, de mindenhol az akciókkal van reklámozva, a főcímben is. Szerintem jobban jártak volna több akcióval, Pircsi nélkül, s akkor lehetne akciófilmsorozat. Vagy Pircsivel, de akkor meg ne legyen magyar 24-nek beállítva, vagy az előzetesek nem sugallnák az akciót…
Sok a jó színészi játék: Jordán, Stohl, Bede-Fazekas helye megkérdőjelezhetetlen a sorozatban.
A negatívumokat már írtátok.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, nézhető a sorozata hibáktól eltekintve.

don rafael - 2010. 09. 14. 20:22

Kis nosztalgia. Annyira előttem van, 2007 szeptember elején vasárnap leültem apámmal a tévé elé, és kezdődött valami beharangozó werkfilm egy új magyar sorozatról, hát először húztam a szám, biztos nagyon gagyi lesz. De azt a kisfilmet olyan faszán megcsinálták, hogy kilóra megvettek az ilyen “senki nem az akinek látszik” meg “nem árulhatom el ki ül abban az autóban, mert lelőném a poént” dumákkal, így lett jódarabig fix vasárnap esti program a Tűzvonalban.
És az első évad minden hibájával együtt, meg azzal, hogy pont a megfelelő mértékben akart a nyugati sorozatokra hajazni, de megtartva a magyaros bájt, olyan friss színfolt volt a honi tévé minősíthetetlen celebes baromságai közt, amiért nagy pacsi jár. De ez a második évadra is igaz, sőt, Demsa szerintem a magyar tévésorozat-történelem egyik legjobb figurája volt.

És aztán a sajnos rémgyenge 3. után ez a 4. évad végre megint visszahozta nekem a korábbi hangulatot, még akkor is, ha a kevesebb pénz meg a Stohlbucis balhé láthatóan befolyásolta a minőséget.
Abszolut osztom, hogy Alter előtérbe hozása telitalálat, de gondolom nagy szerencse is, hogy ráért a szerepre Bede-Fazekas Szabolcs, ellenkező esetben gondban lennénk, Mike ugyanis sokkal kevésbé fajsúlyos karakter.
Kálmán bá alap, Hollósi Frigyes egy istenállat :)
Kolonics is nagyon jó, Johnny is, csak kicsit savanyúbb, bár ez érthető.
A többiek is hozzák a jót, sőt, én még Labancz Lillát se bántanám, kap eleget :)
Ja igen, Rózsahegyi bácsira már igen kiváncsi vagyok.
És hát a beszólások szokásosan odavernek.
A sztori is tetszik, úgy érzem, lesz itt még hoppá. Persze látom a logikai bukfenceket, de nem kérem számon, mert annyira azért nem ordasak, és különben is, eléggé elfogult vagyok.
Szóval most ki vagyok elégítve tűzvonalbanilag, de azért nosztalgiából ma este elkezdem darálni az első évadot :)

u.i.: kiricsizoli hogyvoltjai nagyon hiányoznak, nem érzi valaki az erőt, hogy folytassa? :)

cslm - 2010. 09. 15. 11:07

Én még mindig ezen a lézerfegyver dolgon vagyok fennakadva: a nyilvánosság előtt is bevalottan létezik ilyen, Boeing-747-esre telepítve. Nyilván tele a világ olyan fegyverekkel, amelyekről nem is álmodunk, de hogy könnyen hordozható kézi változatban (a jelenetből ez vonható le), azt erősen kétlem. Meg nem egy a sok közül Mossad ezredesnek adnak ilyet kölcsön.
Én értem, hogy nagy mellekkel rendelkezik Labancz Lilla, de annyi gyönyörű frissen végzett, és valódi szinésznő van…

hirnalon - 2010. 09. 25. 11:59

Hát ez a tegnapi rész, Kálmán bá megint oktatott:
Rájöttem, hogy Jack Bauer az amerikai Bordás. :DDDDDDD

Leó - 2010. 09. 26. 15:55

Én annyira, de annyira reménykedtem benne, hogy végre megszabadultunk Vandától…na nem mintha bántam volna fürdőruhában, de akkor is….

noname - 2010. 09. 26. 17:26

Van egy rossz hírem: az ötödik évadban Vanda lesz a főkarakter!

:)

TonyAlmeida - 2010. 09. 27. 22:21

A nyolcadik részben is voltak jó dumák. Kezd megint egy helyben toporogni ez a Herceg dolog, egyszer elkapják aztán megint elengedik. Nekem ettől függetlenül nagyon bejön az évad, de kíváncsi leszek hogy az évad végén hogy varrják el a szálakat. Itt van a Rózsahegyi vonal, aztán mi lesz Bordással?? Lehet Bucit lesittelik és még egy cameo erejéig se jön vissza? Aztán a Papa dolog most meg ez a szerb fickó elleni merénylet.

TonyAlmeida - 2010. 09. 27. 22:22

Előszőr azt hittem Kálmán ezt fogja mondani: ‘Bordás a magyar Tony Almeida.’ :-))

Selkath - 2010. 09. 29. 20:28

Tűzvonalban nálam egyértelműen a LEGJOBB (a Lost mellett)! Összeteszem a két kezem és fohászkodom az 5. évadért. Úgy legyen, ámen! :)

Cirmoscica - 2010. 10. 08. 21:36

Hét idézete esélyes: “Nagyszínpad! Nagyszínpad!” :))) (persze addigra elfelejtem)

NPeete - 2010. 10. 09. 23:11

Egyre jobban keverik a szart, bejövős a cucc.

adam77 - 2010. 10. 16. 08:24

A tegnapi rész beszólásai megint ültek.Pl: “eltűnt mit a versmondólány a zsebtévében”. Imádom. Nagyon kevés filmen, sorozaton, röhögök fel, ezen igen. Az “apró” bakikon is kezdek mosolyogni nem pedig boszankodni. pl: megérkezik a kocsival Mike és Kriszta, mire nem pattanjatok be, hanem Mike mint vmi inas kinyitja az ajtót Pircsinek és Otyónak. :-) Persze, az előljáró nyitogatja az ajtót.Van még egy pár ilyen, de nálam ettől függetlenül nézős.Nagyon nézős.

ZIEGELMANN HENRIK KÁROLY - 2010. 10. 31. 23:16

A attila holvan és megint a rózsahegyi dokumentum létre hozzása kapcsán tőrténő volt mi is lehet a változás attila nem kerűlt elő mert a állam titok szerint kolonics is eltűnt valami miatt figyelmeztetés volt a bomba a mosoly utcai őrsőn nem tudni hogy miért kellett be voni a rendvédelmi szerveket a államtitok tudatával

Citrom - 2010. 11. 02. 13:48

Nekem nagyon hiányzik a filmből Bordás. Szerintem vissza kéne rakni őt a sorozatba.

bubu - 2010. 11. 04. 20:31

Sziasztok Van olyan ember aki meg tudja mondani, hogy lesz-e újabb évad a sorozatban ?

winnie - 2010. 11. 04. 20:38

ajánlom a kereső használatát. vagy a címke használatát és azonnal meglesz a válasz: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/tuzvonalban/

bordás attila - 2013. 03. 24. 20:55

engem pont így hívnak:bordás attila

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz