login |

Pilot: No Ordinary Family (preair)

2010. 08. 24. 17:19 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

A pilotot nézve az első gondolatom természetesen az volt, hogy de durva lesz a szeptember második fele, annyi minden indul majd. Ez az első sorozat, amibe idő előtt bepillanthattunk, méghozzá a csatorna jóvoltából. Ez amúgy kétélű fegyver, hiszen ha valaki már most leírja, akkor ősszel nem kap a második rész esélyt, viszont az is lehet, hogy terjed majd a No Ordinary Family jó híre. A harmadik lehetőség pedig természetesen az, hogy semmilyen hatást nem érnek el vele. Na, nálam ehhez áll a legközelebb.

woho

A sorozat nem rossz, legalábbis ez a kezdő rész nem volt az, de itt is hiányzik valami. A történet annyi, hogy a dzsungelban repülővel balesetet szenved egy család, egy folyóba zuhannak, amiben van valami. Elsőre nem is tűnik fel nekik, hogy valami megváltozott a szerencsétlenség után, egészen addig, amíg az apuka el nem kap egy kilőtt golyót a kezével.

A fő csapásirány mindenképp a családi dráma lesz, mivel hőseink nincsenek elég közel egymáshoz. Konkrétan a terapeutának való beszéddel kezdődik a rész, a férj és a feleség azt mondja el neki, hogy miképp kerültek oda. Olyan a jelenet, mint a kamerába beszélő fejek bármelyik dokusorozatban. Szerencsére magával a balesettel nem foglalkozik sokat a rész, nem arra megy el 35 perc, hogy pontosan mitől lettek szuperhősök. Sokkal inkább arra gyúrtak, amint szépen lassan ráébrednek különleges képességeikre, ami jó, mivel már most meg lehet ítélni, hogy a felállás mennyire fogja érdekelni az ember.

Úgy tűnik a családi dráma mellé valami “egy rész egy ügy” tematika is fog csatlakozni. Nem sima nyomozós, hiszen a legközelebb a rendőrséghez abban állnak, hogy a férj rajzoló az őrsön. Az anyuka amúgy kutató, a gyerekek meg iskolások. Szóval amolyan kintről segítős, bűnözés elleni harcról lesz szó, természetesen segítővel. Volt, aki a Weeds-nél kérdezte, hogy hova tűnt Conrad, hát ide, a No Ordinary Family-be mellékszereplőnek.

thedopesmoker

A szereplők kiválasztása remekül sikerült. A Shieldben legkeményebb Michael Chiklis itt olyat alakít, aki szép lassan fogja összeszedni az önbizalmát. Nem színészisten Chiklis, de ez illik rá. Ahogy a Dexterből Ritaként ismert Julie Benz itt még szebb és még jobb látni. Hasonló a karaktere amúgy, de nem lóg ki. Szóval korrekt csapat, nem fogunk valaki tehetségtelensége miatt elkapcsolni.

Ahogy a megvalósítással sincsen komolyabb baj. Tévés szinten a trükkök simán jók, a Heroes-t úgy néz ki ütik, legalábbis az első 5 perc után, mert a balesetre nem akartak sokat költeni. Sajnos. Viszont itt is az a helyzet, hogy ez a minőség lassan elvárt lesz, így kiemelkedésről sem lehet beszélni.

Nem tudom hova tenni a sorozatot, 6/10-et adok rá, de szerintem nézni fogom, legalábbis akkor, ha sokat kaszálok majd az újoncok közül. Ami durva, hogy inkább a családi dráma és a hétköznapi használata érdekel a képességeknek, mint az, hogy most akkor elkapnak majd pár rosszfiút. Például poénos volt, ahogy a lány a suliban szembesült a tudásával, jobban tetszett, mint amikor Chiklis üldözte a rablót. Ilyesmi. Drukkolok, hogy nőjön a minőség, ez a helyzet. Akkor a harmadik rész után találkozunk.

19 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2010. 08. 24. 17:32

Még nem láttam, de előzetesen én is úgy voltam vele, hogy akkor lesz nézős, ha a hétköznapi szinten hozzák közel a képességeket, mint ahogy bizonyos szempontból az Incredibles esetében is volt (ugye az erős apuka, a multitasker rugalmas anyuka, a hiperaktív kisgyerek és a világ elől eltűnni akaró tinilány), meg hát ugye a Misfits-nél is mindenki rá jellemző dolgokat kapott és hétköznapi volt, meg vicces, és ezért ütött akkorát. Nyilván persze országos csatornára kell a részenként megoldandó crime-szál is, de remélem emberközeli és hétköznapias lesz a cucc, szóval ez nálam a felvett iránytól és koncepciótól függ majd szerintem, hogy nézős lesz-e vagy sem.

Sefi - 2010. 08. 24. 17:35

Engem egyenlőre meggyőztek, hogy ősszel nézzem. Pár rész után majd kiderül hogy javul, vagy romlik-e.

Skate - 2010. 08. 24. 17:38

Preair pilotokat kerülöm. Most nem az alapján akarom megítélni a sorozat kezdését, mert a végleges verzióban lehet javítanak azokon a hibákon, amik szembetűnőek voltak vagy nem.
Azt az egy hónapot csak kibírom már, ha pár hét és elindul az őszi sorozathullám.:)

winnie - 2010. 08. 24. 17:42

ez végleges verzió.

Hor1 - 2010. 08. 24. 17:42

Ha a csatorna adta ki nemhiszem, hogy sokat változtatnának rajta..

CyClotroniC - 2010. 08. 24. 17:44

winnie: Pl zenében vagy vágásban se lehet különbség? Én is szoktam kerülni a pre-airt, de leginkább azért, mert még az előző szezon maradékait takarítom ki a hűtőből, hogy legyen hely az őszi újdonságoknak :D

human - 2010. 08. 24. 18:04

ahogy a poszt és egy kommentelő is írta már, a csatorna adta ki hivatalosan. winnei hozzátette, hogy végleges verziót. Tényleg nem értem ezután a kérdésed újra. Hagyjunk inkább helyet azoknak akik már látták.

CyClotroniC - 2010. 08. 24. 18:12

Általánosságban kérdeztem rá a pre-air-re, mert úgy tudom szoktak lenni apróbb változtatások, még ha most konkrétan nem is lesz. De igazad van, lehet, hogy ennek nem feltétlenül itt van a helye…

pf - 2010. 08. 24. 18:30

egyelőre én sem tudom hova tenni a sorozatot viszont ahhoz elég volt,hogy majd ősszel nézzem a folytatást

moonlightgirl - 2010. 08. 24. 18:33

Megnéztem én is, számomra kb. 7/10 volt a pilot. Nem volt kiemelkedő, viszont végig lekötött. Nem is tudom, hogy nézzem-e tovább… szívem szerint nézném, mert egy dologgal megfogtak: a végén amikor Chiklis karaktere harcol a rosszfiúval, az utóbbinak is van képessége és valami olyasmit mond, hogy: “Nem te vagy az egyetlen.” Akkor most ő is beleesett ugyanabba a folyóba, mint hőseink? Ha nem, akkor honnan szerzett képességet? Remélem ez kiderül majd az évad folyamán…

Gabi úr - 2010. 08. 24. 18:40

Fura, de amilyen gagyi az egész, akkora öröm nézni. Hanyagul megírt forgatókönyv, sekélyesség felsőfokon, tényleg kliséhegyek mindenütt, ennek ellenére a többséghez hasonlóan én is kíváncsi vagyok a folytatásra. Biztos írják majd sokan, hogy beugrott nekik a The Invisibles, bizony, nekem is. Ha sikerül egy jófajta kis szuperhősös feelgood butaságot összehozni, én szívesen fogadom. Mert hogy itt komplex ügyek és mély drámázás nem várható, az fix.

winnie - 2010. 08. 24. 19:01

családi sorozatnak tervezik, de fura olvasni, hogy greg berlantiék hanyagok lennének:) lehet, én majd ősszel csekkolom.

moonlightgirl - 2010. 08. 24. 19:18

Ja, amúgy csak engem zavartak a villanások az arcokon, miközben a lány gondolatokat olvasott?

Robi - 2010. 08. 24. 20:41

Nekem tetszett a pilot. Tényleg az van, amit írtál a kritikában, hogy valami hiányzik. Ha ez a hiányérzet elmúlik néhány epizód után, akkor biztos maradok. :)

Hor1 - 2010. 08. 24. 20:43

Nekem bejött. Chiklis bunyója a végén meg bitang ütős volt. ^^

Hunnenkoenig - 2010. 08. 25. 00:34

Nekem nagyon tetszett.

En szeptemberben ott leszek.

teddike - 2010. 09. 30. 02:18

Mint kiderült, nem ez lett a végleges. A preair 44 perces, a héten mi kevesebbet kaptunk. Egy jeleneten biztosan változtattak. A névjegykártyát itt irodában, az “új” változatban már a baseball pályán kapja meg. Plusz van még egy-két apróság, ami a preair-ben nem volt – de ezek a sztorin nem változtatnak. Csak egy jelenet, ami azután jött, hogy kint játszik a család a kertben, az nem volt egyáltalán benne a preair-ben.

winnie - 2010. 09. 30. 02:19

nocsak. meglep, mea culpa. írom nemsokára a kritikát, akkor megemlítem ezeket. köszönet az infóért.

Shai - 2010. 10. 02. 19:21

hu ez nagyon jo sorozatnak tunik pilot alapjan, nezos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz