login |

Így fejeződött be a Persons Unknown

2010. 08. 30. 22:27 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: video,

A tovább mögött a Persons Unknown utolsó részének, az 1×13-nak a zárószegmense, 7 perc – ha valakit érdekelne. Elárulja a végét, a cliffhanger-t, de egyébként nem spoileres, hiszen magából a sztoriból semmit sem lehet megtudni, így megnézhető.

Engem egyébként az efféle jelenetekkel simán meg tudnak venni, kár, hogy a pilot és eközött már nem sikerült. Mindegy, nem bánkódom, de kár a kimaradt ziccerért. Ja, ha érdekel valakit: bár ez lezárásnak frappáns, de persze nincs vége semminek, simán lehetne folytatás, és sok a megválaszolatlan kérdés a sorozatban. De erről bővebben a finálékritikában.) Köszi a videót LFL_93-nak!

22 hozzászólás Ne habozz!

Carlisle - 2010. 08. 30. 22:50

Én két rész után kaszáltam, szóval nekem ez a hét perc eléggé ütött. Szinte már kedvet kapok, hogy megnézem, csak azért, hogy rájöjjek, hogy itt meg mi a franc folyik. Esetleg valaki egy nagyon rövid gyorstalpalót tudna írni, hogy ki, mi, mikor, hogyan? :D

manor - 2010. 08. 30. 22:53

Szerintem annak volt élvezhető ez a befejezés, aki menet közben már lemondott a sorozatról, és nem voltak különösebb elvárásai a rejtély megoldását illetően.
Nekem egyáltalán nem hiányzik, hogy gyakorlatilag nem került a helyére semmi, “semlegesként” ez sokkal jobban bejött.

manor - 2010. 08. 30. 22:54

@Carlisle
nézd meg az utolsó két részt, és nagyjából képben leszel:)

gta - 2010. 08. 30. 23:10

Öszintén ez a sori egy agybeteg szüleménye…
Egész film öncélú, semmi valóságtartama nincs ezért céltalan !
Egy agy smirgli…

Akár mi miatt is zártak össze 5-6 embert egy városba … annak kellett volna lennie egy normális indokának,
OK mindenkinek volt valami vétsége
OK csapatban kellett dolgozniuk – fejlődjenek…
OK egy anya mindent megtesz hogy lássa a gyerekét
még az is OK, hogy fegyveresek vigyázzák a kisérletet,
DE mi a francért kellene egy ilyen kisérletet ilyen horibilis pénzért csinálni (már a bevont emberek, zsarolások, eltüntetések, gyógyítások…)???? a fenti két indokot más hogyan is meglehet tapasztalni !

Ha volt más akkor arrol semmit sem tudtunk meg !

Az első évf-ban azért vmit ki kellett volna dolgozni vmit hogy ÉN mint néző, rá legyek kényszerítve, hogy spekuláljak legyen ötletem a célról !

törlöm a francba az egészet.. csak ezt érdemli

Skate - 2010. 08. 30. 23:13

Ha nem b*szták volna el a sorozatot, akkor lehetett volna belőle egy mini-Lost. A cliffhanger még bejövősre sikerült.:)

Hor1 - 2010. 08. 30. 23:25

Felénél kaszáltam, nincs nagyon vágyam a folytatásra ezután se. :D
De ez a 7 perc jobb volt mint az első 5-6 rész. :D

Marcipán - 2010. 08. 31. 00:42

Én valahol a 7. környékén hagytam abba, és hogy őszinte legyek ez a 7 perc sem győzött meg arról hogy rosszul tettem. Sőt, örülök hogy nem néztem végig mert most csak mérgelődnék hogy ekkora egy f*szságot… nem szeretem ha valami ennyire bosszantóan logikátlan. Olvasom amiket írtatok, kvázi semmi nem derült ki, indokok, miértek…stb.
Az oké hogy rejtélyes, meg hogy agyalni kell valamin, az ilyennel nincs semmi gond, de ez egy értelmetlen baromság úgy ahogy van.

mentalen777 - 2010. 08. 31. 09:02

Én még nem láttam semmit a sorozatból, csak az első rész promóját. De ez tényleg jó volt. Persze a finálét könnyű jóra csinálni, évad közben is jó kell legyen. Írtátok, hogy rejtélyekre vártatok választ az elején. Ez is biztos inkább az emberi dolgokról szól(t volna), aztán a rejtélyekről, legalábbis gondolom. De hát jobban is megcsinálhatták volna, ahogy látom sokan kaszálták. Pedig sok jó alapsztoriból jókat ki lehetne hozni sorozatoknál…

vgxbp - 2010. 09. 01. 09:27

Ahh, de gááááz… Még jó, hogy nem pazaroltam időt erre..

Daphne - 2010. 09. 01. 14:46

nekem tetszett, érdekes lett a vége is. ha lenne 2. évad, nézném:P (persze nem fűzök hozzá sok reményt:D)

Energy - 2010. 09. 02. 07:50

Ha lenne 2. évad, engem is érdekelne!

harmadik eva - 2010. 09. 05. 01:09

zsír volt.
az idei év egyik legjobbja.

evergreen976 - 2010. 09. 05. 15:34

Az egész évad simán elég lett volna 4 epizóddal…
…nem volt rossz , végigültem , de mégegyszer tutira nem fogom…
…pedig lehetett volna jobb is…
A 13. epizód egész jól indult, de úgy a felénél belassult és seemilyen meglepődést nem váltott ki belőlem a záró 7 perc…
Értkelésem az egész évadra: 10-ből 5

Aquarius - 2010. 09. 06. 22:50

Én sajnos végignéztem. Jó szar volt.

szerintem - 2010. 09. 14. 02:10

nekem az volt az érzésem, hogy vagy túl hosszú volt vagy túl rövid. ahhoz képest, hogy mennyire semmilyen nem volt a sorozat, az utolsó két részben túl sok minden történt, nem jutott idő rá, hogy rendesen kidolgozzák, talán vagy lehetett volna egyenletesebben elosztva nem 13, hanem mondjuk 6 részre, vagy csináltak volna belőle egy feszes kétórás nagyfilmet. talán azért lett ilyen semmilyen, mert hosszabbra tervezték, és mikor kiderült, hogy erre nem sokan vevők, már késő volt. sajnálom, de menthetetlenül kukába való ez a 13 rész, senkit sem tudtam benne kedvelni, a sztori gyenge volt, az izgalom hiányzott, a vége pedig siralmas volt az óriási cliffhangerrel. csak azt felejtették el, hogy ha nincs folytatás, akkor tán valahogy be kellene fejezni, legalább egy kicsit.

paff - 2010. 09. 17. 15:53

nemtudom, nekem bejott a sorozat, maga a szituacio a kisvaros minden.. sajnalom hogy nem lesz masodik evad.. igaz tenyleg a masodik felenel kicsit leult, de attol fuggetlenul en elveztem.

CactusBonus - 2011. 01. 30. 14:13

Én végigdaráltam, de kár volt.
Egy kalap sz.r, hogy finom legyek. Logikátlan, erőltetett hulladék, kiderülhogybeépítettdemégsedemégis idiótaságokkal.
** SPOILER **
Amikor már a kaktusz is be volt kamerázva a végén _a_sivatag_közepén_, meg az arab piac a világ végén, na akkor már hangosan röhögtem.
** SPOILER VÉGE **

Üvöltött róla, hogy menet közben írták (mint a többi fost) és az elején még fingjuk nem volt, mi lesz a vége, vagy “ki lesz titokban gonosz, pedig az elején rendesnek nézett ki”.
Kérem vissza az elvett időt az életemből.

winnie - 2011. 01. 30. 14:37

“Üvöltött róla, hogy menet közben írták (mint a többi fost) és az elején még fingjuk nem volt, mi lesz a vége, vagy “ki lesz titokban gonosz, pedig az elején rendesnek nézett ki”.”

minden sorozatot menet közben írnak, másképp nem is lehetne. viszont az elején tudták, hogy mi lesz a vége, mint minden sorozatávadnál tudják, hogy merre haladnak. (egyébként korábban, egy másik posztban leírtuk, hogy kézült a sorozat, a készítő is nyilatkozott.)

CactusBonus - 2011. 01. 31. 01:15

“minden sorozatot menet közben írnak, másképp nem is lehetne. viszont az elején tudták, hogy mi lesz a vége, mint minden sorozatávadnál tudják, hogy merre haladnak.”

Hát szerintem a sorozatok jelentős részénél pont nem tudják, hogy mi lesz az évad-vég. Lásd 24, aminek az első évadánál azt se tudták, ki lesz a tégla a végén.

Ha ennél tudták, az csak még sz.rabbá teszi a szememben.
Inkonzisztens sorozat levesporból.

Amit nem értek úgy általában: egy keretet megírni nem olyan baromi nehéz. Úgy értem egy évad, vagy akár az egész sorozat _ívét_ (nem csak a végére gondolok). Vagy legalábbis könnyebb lehet, mint utólag foltozni azt, amire az elején nem gondoltak.

A másik bajom a sorozatok 90%-ával: a karakter-hátterek hiánya. Hülyét kapok, amikor a XY főszereplőnek egyszer csak feltűnik “Sammy jóbarátja”, aki – elmondása szerint – 5x megmentette az életét, vértestvérekké fogadták egymást és 20 éven keresztül egy lakásban laktak, de eddig valahogy semmi jel nem volt rá, hogy létezne (ergo most lett kitalálva). Miből állna, ha a sorozat kezdete óta ott lenne a fényképe az asztalon, aztán mikor felbukkan, akkor rábök a főhős, hogy “ő az”, vagy 1x-2x megemlíti futólag?
+500% hitelesség, bólogatós “stimt” élmény és semmibe nem kerül.
A másik őrület, amikor a szimpi arcról kiderül, hogy gonosz és onnantól a bociszemek helyett mindig gyanúsan néz.

Engem ezek iszonyatosan idegesítenek, egyszerűen nincs íve a történeteknek, nem történnek meg olyan lezáró momentumok, amiknek egy kicsit is életszerűbb történetben meg kellene. Mert nyújtani kell, semmi lényeges nem változhat, vissza kell térni mindig a kezdőállapotra (a faszi nem jöhet össze a csajjal, mert “nem lehet”, stb). Meg kell a kib. cliffhanger, mert az menő és hogy beírhassuk, hogy úúúúúdedurva.

Halászni kell az olyen sorozatokat, amik mernek meglépni változásokat, karakterfejlődést, sőt akár átalakulást.
Nekem ebben az etalon a Magnum. Különálló részek, nincs szoros kapcsolódás, mégis rengeteg az utalás korábbi eseményekre, visszatérő mellékszereplők vannak (több közülük meg is hal!), végleges változások a főhős életében és egy lassú érés a karakterekben, ami a végén csúcsosodik ki egy tökéletes lezárásban. Nagyítóval kell vadászni az ilyet.

Na, ez kicsit megszaladt :)
Ja és ne vedd támadásnak, csak kiírtam a dühömet, mert tökre lenne igényem jó sorozatokra, de 95%-uk ilyen “junk food” szinten lett összerakva konzerv összetevőkből, mint ez. Ez nem fikázás, vagy menőzés, csak szomorkodás :)

West - 2011. 07. 22. 21:26

“Kérem vissza az elvett időt az életemből.”
Mért, valaki kényszerített, hogy nézd meg?

Miya - 2011. 10. 21. 14:35

Szóval én most néztem meg a sorit. nekem nagyon tetszett, bár tényleg el lehetett volna intézni kevesebb részbe is.
Hehe én eléggé bírom ezt az agybeteges szitut (egyik előző véleményíró írta XD).
Meg hát sok film készül semmi logikus fő cél nélkül. Vegyünk pl. ezer meg egy horrort meg krimiket, aztán a szerelmes cuccok XD
Na nekem bejött ez a sorozat kár ,h nem lesz folytatás

bug jr - 2012. 05. 22. 08:48

szűk 2 éves késéssel, de ledarálva ez is. minden logikátlansága meg bénasága ellenére jól szórakoztam, a vége pedig különösen tetszett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz