login |

Royal Pains: vége a 2. évad nyári részeinek

2010. 09. 03. 14:23 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Olykor jó látni, hogy a világ rendje nincs megbolygatva, ami többek között abból is látszik, hogy a Royal Pains ugyanolyan, mint amikor legutoljára írtam róla. Ugyanannyira tét nélkül és izgalommentes, Hank ugyanannyira a legpapírlapabb karakter a USA “Characters welcome” felhozatalába, mint eddig volt és a sorozat is nagyjából a 2 és a 3/10 között szánkázik. És mégis: hatalmas a siker, a csatorna egyik legnézettebbje. Szombaton pedig magyar premier.

Royal Pains S2 summer finale - 1

Sajnos a 2. évados félévad finálé sem győzött meg arról, hogy a pár légifelvételen kívül valamiért érdemes lenne visszatérnem a Royal Pains-hez. Igen, ahogy Twitteren is írtam, rojális királyi fájdalom volt nézni az epizódot, az egykori és ígért laza, szánsájnregi fílinget még nyomokban sem fedeztem fel benne. Persze ettől még a sorozat jól el van, nem is nagyon szokásom folyamatosan szapulni azt, amiért nem vagyok annyira oda, de most muszáj aggodalmamat kifejezni az írók iránt, akik a nézettség láttán azt hiszik, hogy baromi ütős dolgokat vetne a monitor képernyőjére. Ez. Nincs. Így.

Royal Pains S2 summer finale - 3

Más szerint meg így van és én vagyok kevesebben, főleg, hogy aki  eljutott a 2×12-ig, minden bizonnyal nem ért velem egyet, hiszen még perverzióból sem szokás olyan sorozatból részeket nézni, amit nem kedvel az ember. De legalább az írók megpróbálnák a nagy őszi szünet előtti epizódot értelmes cliffhanger-rel lezárni! Vagyis nyitva hagyni. De nem. Előveszik a legócskább kami cliffet, amit, megáll az eszem, még direkt egyszer epizód közben is ellőttek. Kamuból. A kamu cliffet. Komolyan mondom, mintha direkt szívatni akarnának.

Royal Pains S2 summer finale - 2

Na, elég a stresszelésből: a Royal Pains 2. évadjában a dögunalmas az állandó négyes mellett feltűnt pár több részes epizodista és visszatérő szereplő, némelyik talán még érdekes is volt, de hát Hank mellett ki ne lenne érdekes?! A “finálé” egyetlen pozitívuma egyértelműen Hank, régi szép időket idéző MacGyver-ös megoldása volt, de azért jó lenne, ha egy orvosos sorozatban az embert érdekelné a betegek sorsa.

És mivel ez kibeszélő is lesz, jön is a kérdés: hogy áll és merre tart a Royal Pains? Tart valamerre?

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 09. 03. 14:25

komolyan mondom, hogy a pofacasting az egyetlen pozitívuma az RP-nek. én felületes vagyok, mert anno joeker kiakadt, amikor azt mondtam, hogy katie holmes és shiri appleby (AKKOR!) teljesen ugyanúgy néz ki, de elnézve az első napszemüveges képet, az felőlem bármelyik tesó lehetne. akár mark feuerstein, akár paulo costanzo.

Josh25 - 2010. 09. 03. 17:09

Én anno 01×05-06 környékén kaszáltam. Nagy potenciál lett volna benne ha tartani tudja a pilot színvonalát, de ahogy haladt előre, úgy lett egyre laposabb.

Én személy szerint nem értem a sikert. Ha még eyecandy lenne, de nekem nem az.

laszlokiss - 2010. 09. 03. 18:30

Hát azért szerintem nem olyan szar, főleg ha darálja az ember. Azért nem véletlen, hogy annyian nézik. :)
Nem mondom, hogy akkora ász lenne, de azért a
“2 és a 3/10 között szánkázik” kifejezés elég erős, nem? LOL
Adnék rá inkább egy 7/10-et.

payskin - 2010. 09. 03. 20:10

Annyira szerintem sem rossz, mint amennyire próbálod nem szeretni, winnie, de abban is igazad van, hogy faék egyszerű, egysíkú megoldások vannak benne. Pontosan fogalmam nincs, miért nézem mégis, és ezzel valószínűleg nagyon sokan vannak így az USA-ban, talán ez a kulcsa a “népszerűségének”. :-)))

szendroib - 2010. 09. 03. 22:56

Számomra kellemes nyári sorozat, nincsen vele semmi bajom. Nincsenek hatalmas fordulatok, de a szereplők szimpatikusak, és egy egy epizód kikapcsol, így nézem. Azért a 2-3 pont az eléggé részre hajló eredmény, lássuk be. Főleg, hogy pl. a True Blood (ami egyik kedvencem volt) 3. évadjánál messze jobb a sorozat, ott szerintem nagyon eltalálták az új szereplők castingját, ők mindent megtesznek, viszont a régi karakterek, és a forgatókönyv írók mindent elfelejtettek. De ez egy másik kibeszélő témája lenne már:).

A Royal Pains nálam 7 pont körül teljesít.

winnie - 2010. 09. 03. 23:17

“Azért a 2-3 pont az eléggé részre hajló eredmény, lássuk be. ”

de hát, ha ennyi nálam:) neked is van olyan sorozatod biztos, amire 2-3 pontot adsz. más meg azt pontozza 7-re:)

Trash - 2010. 09. 26. 15:54

Szerintem arra amire kitalálták tökéletes. Szórakoztató, kikapcsolja az embert, nekem bejött. Nekem 8 pont.

clark - 2011. 03. 16. 13:13

én ezt a sorit darálom és így nem tűnik rossznak,délután sziesztához jó,szép táj,jó csajok,néha érdekes története a betegségnek kb ennyi.mark feuerstein nem a legjobb választás volt főszerepre elég semmilyen karakter,nulla színészi teljesítménnyel,viszonta többiek azért ott vannak,a tesó,apja,indiai csaj és a többi.
a vendégszereplő lista igazán kiemelkedő,visszatérők is vannak.
már végig néztem a 2évadot is,remélem jön majd a kövi is,bár ilyen számoknál biztos hogy lesz tovább.

szerintem a burn notice felvezetése miatt nézték,én is úgy kezdtem és itt is ragadtam!

én kb adok egy 6/10 a 18 részre átlagba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz