login |

Memphis Beat: vége az 1. évadnak

2010. 09. 04. 00:03 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Nocsak. Cliffhanger nélkül is véget lehet vetni egy sorozatévadnak? Vagy…? Mondtam már egyébként, hogy nem vagyok oda az olyan sorozatokért, ahol az eredeti koncepciót eldobják a pilot után? Nem azért, mert rosszul teszik, hanem mert ilyenkor vagy nincs fantáziájuk az íróknak (nem jelent jót), vagy pedig kamuztak anno a pilottal a csatornának. A korábbi Memphis Beat-kritikámban le is írtam, hogy mi az én nagy bánatom a sorozattal. Most is az.

Memphis Beat S1 finale-2

Egyébként minden adott lenne a sikerhez. Átjön a déli hangulat, a Délre jellemző ügyekkel és/vagy karakterekkel pumpolják tele a sorozatot és tetszenek a sokszor nem tipikus felmezési megoldások. De basszus, hogy ennél egy csöppet gyorsabb, érdekfeszítőbb sorozatot mi a francért nem lehetett csinálni? Más sorozatok esetében a lassúság nem zavar, s el kell ismernem, hogy a Memphis Beat-nek még jól is állna. De a végeredmény unalom. Nagy betűvel.

Memphis Beat S1 finale-1

Mert hát alapjába véve egy nyomozós sorozatról van szó, ami a hangulatra alapoz, annyira nem is a karakterekre. De míg a The Glades-ben szinte mindenki érdekes, itt még Jason Lee sem annyira. De akár még nézős is lehetne 40 alatti szereplő. Meg, ha a DJ Qualls által alakított járőr kapna nagyobb szerepet. Nem azt mondom, hogy a főhős párja, Whitehead rossz karakter, hogy nem próbálkoznak vele, de engem hihetetlen mértékben hidegen hagy. Minden egyes részben azt kívántam, hogy jöjjön Sutton, legyen partnerváltás, mert akkor talán némi komikus elem színesítené az unalmat, de a járőr szerepe a fináléban is elhanyagolható volt.

Memphis Beat S1 finale-3

Mint ahogy az énekes aspektus is. Dwight Hendricks az 1×10 elején álomjelenetben dalol, a végén igazából is, de annyit hozzátenne a sorozathoz vagy a karakteréhez az, hogy esténként füstös lokálokban a húrok közé csap?

6 hozzászólás Ne habozz!

SpockCooper - 2010. 09. 04. 08:25

Vajon hányan nézzük ezt a sorozatot? Néhány kőkemény My name is Earl fan biztosan átszivárgott ide is. Igaz, hogy lassú. Annak örülök, hogy a családi szálat hanyagolják, Dwight anyja elég ijesztő. Sutton karakterében van fejlődési potenciál, de csak unalmas untermann szövegeket adnak neki vagy céltalan minizódokat írnak neki. Kicsit olyan a történetvezetés, mintha minden epizód után kirúgták volna az írokat és újakat szerződtettek volna. Kellene egy átívelő szál, meg egy szerelmi szál. Hmm, de menő lenne, ha valaki meglőné Whiteheadet és Sutton lenne Dwight társa.

payskin - 2010. 09. 04. 12:59

Lassú, lassú, de van egy hangulata, amiben el lehet merülni. És igen, kellenek a zenék meg az éneklés a végére, mondhatni az az epizód fénypontja. :-)

human - 2010. 09. 04. 14:21

hiányzik a beat? a cold open milyen volt? az az 5. részig szinte mindig remek.

winnie - 2010. 09. 04. 14:36

álomjelent, énekel és megkap valami elvises relikviát, plusz visszaflashel az ót régóta bántó, megoldatlan bűntényre, amit a fináléban megold.

human - 2010. 09. 04. 16:57

akkor az nem a megszokott

Junkieka - 2011. 05. 10. 10:17

én két részt bírtam…. engem is untatott… ráadásul nekem nem igazán jön be ez a pali ebben a szerepben… bár Earlként sem annyira jött be: szerintem jóval többet ki lehetett volna hozni abból a szerepből is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz