login |

Rescue Me: ennyi?

2010. 09. 05. 21:11 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Duplán meglepett ez a finálé. Nem csak azért, mert azt hittem 13 részes lesz az évad, hanem mert nulla évadvége hangulat volt benne. Úgy tűnik tényleg csak simán félbevágták az utolsó évadot, a maradék részeket 2011-re tolva. Ez nem 3-at jelent jövőre, ne értsétek félre, hanem ha jól emlékszem 9-et. De az még messze van.

rescuemeennyi

Azt kell mondanom, hogy idén magára talált a sorozat, jobban mint eddig bármikor. Ismét egy bizonyíték arra, hogy jó ha a készítők tudják mikor lesz vége? Mivel a mostani részeket már ezen információ birtokában vetették papírra. Végig érezni, hogy tart valahova, nem csak hedonistán élvezi az életet, aztán lesz ami lesz. Mivel van kitűzött cél, így bizony tudtak erősíteni a drámai szálon is.

Furcsán kezdődött az évad, de aztán remekül magukra találtak. Nem csak a drámai szálon, de a poénok oldalán is. A politikai korrektség úgy kábé megláthatta a sorozatot, aztán szépen fütyörészve eltűnt a másik irányba. Amikor a szívrohammal viccelődés a legenyhébb poénok közé tartozik, ott bizony nem fog mindenki nevetni. Bár nem lehet tényleges tesztet végezni, hiszen aki nem bírja a Rescue Me humorát az már rég nem nézi, de a vége felé, a bárban játszódó jelentnél, bizony otthagyták volna páran felháborodva.

Sajnos a kisebb költségvetést is érezni. Azzal még nincs baj, hogy a magánélet kevesebb helyszínen játszódik, de sokkal kevesebb tűz van, sokkal kevesebbszer használhattak tűzoltókocsit és felszerelést.

Bár a finálé nem volt finálé, a cliffhanger az nulla, ebben erősebb volt az előző évad, de összeségében egy 7/10 legalább kijár az utóbbi 10 részre.

13 hozzászólás Ne habozz!

Csifu - 2010. 09. 05. 22:02

Az érdekes kezdés ellenére (Colleen alkoholizmusa) egy egész jó évad volt, a drámával és a poénokkal sem volt gond.

Ami hiányzott, hogy a többiekkel nem foglalkoztak annyit, mint eddig, nagyrészt csak munkában, vagy Tommy mellett láthattuk őket, bár a Gavin család mellett nem lehet unatkozni.

A poénok szerencsére olyanok, mint voltak, még mindig jellemző, hogy bármiből tudnak poént csinálni, pont mint eddig. És ez így van jól.

A kisebb költségvetés engem nem zavart, mert amíg jó a történet, addig nincs azzal gond, hogy 2 szobában látjuk ezt, nem 4-ben. :)

S0m30n3 - 2010. 09. 05. 22:09

Nagyon jó volt az évad, poénok, dráma, minden a helyén. Ha nem írod, akkor rá sem jövök, hogy kisebb volt idén a költségvetésük. Amúgy tényleg olyan volt ez a finálé, mint akármelyik évadközi rész, látszik, hogy kb. csak megfeleztek egy évadot. Nagyon várom a folytatást, kár, hogy még odébb van.

new-york-islanders - 2010. 09. 05. 23:44

Kevesebb pénz = több dialógus.
Ez mindenképpen jót tett az évadnak, viszont egy monstre 20 részes zárást szívesebben néztem volna végig, mint 2×10 részt egy év különbséggel, szóval szerintem ezt kezelhették volna okosabban is.

xhris - 2010. 09. 06. 07:50

IMDB 12 részt ír, biztos, hogy már vége az évadnak?

winnie - 2010. 09. 06. 08:37

“IMDB 12 részt ír, biztos, hogy már vége az évadnak?”

igen. az imdb-be, ha akarod, beírod, hogy 25 rész és akkor annyi lesz benne.

Qmy - 2010. 09. 06. 08:38

“Sajnos a kisebb költségvetést is érezni.” Igen. Nekem ez az információ hiányzott, ez mindent megmagyaráz. A kíváncsiság kedvéért elővettem az 1. évadot… ég és föld. Sajnos. Látvány, hangulat, akció, csajozás, kocsmázás, hoki, bunyó, zenék!!!, nyári jelenetek napsütéssel… minden. Mára szinte csak ezek az unalmas, zárt tereken játszódó depressziós párbeszédek maradtak a szokásos humorral fellazítva.
Az évad hozta, amit az előző, a 7/10-es szint megvan, de úgy tűnik ez jobb már nem lesz.

wilson - 2010. 09. 06. 09:52

Az előző évadnál azért fényévekkel jobb volt ahol a nettó 40 percből 25 abból állt hogy Sheile érthetetlen és értelmetlen zagyvaságokat üvöltött – sikított Tommy fülébe. Oké hogy kapitálisan nagy poénok voltak közben (például a bár, a The White) de valami hihetetlenül elnyújtott és lassú volt.

Azért itt is remek kezdés után eléggé leült, de a közepétől brutálisan magára talált és még talán a régebbi évadok szintjét is hozta, de most már kicsit talán túlzásba vitték a Gevin családba jutó alkeszok számát és a hozzájuk kapcsolódó dolgokat.

Szvsz legalább egy évaddal előbb véget kellett volna érnie, kivágni a sok bullshitet és tartani pl a mostani tempót. Bár a rész eleji időugrás valahogy NAGYON nem illett ide, teljesen légtelen volt.

baker - 2010. 09. 06. 10:25

Szerintem zseniális volt az évad, csak nagyon rövid :( Örökké tudnám hallgatni Lou vagy Garrity hülyeségeit. Lehet, hogy kevesebb akció volt, látványosság, de a szövegek kárpótoltak. Hatalmas tanítások voltak. Szerintem simán hozták a mondjuk 2-3. évad szintjét. Alig várom a folytatást.

jellycat - 2010. 09. 06. 10:59

Az utolsó pár résznél olyan érzésem volt, mint amikor a Kés/alatt a „végét járta”, hogy a sokkolni akarás a történet rovására megy (pl.: Colleen elég durva alkoholizálása, Damien balesete). Oké, ezekre a sztorikra végül is megvan az esély, de megvalósítás nekem nagyon öncélúnak, sőt néha eléggé ötlettelennek hatott.

Aztán ott van még a Franco-Janet románc, (vagy nem tudom minek szánták), és Sheila és Mickey összegabalyodása. Lassan már olyan lesz, mint valami béna szappan opera, hogy mindenki kavar mindenkivel.

Az egészet néhány klasszikus párbeszéd dobta fel, ami legalább emlékeztetett, hogy miért is szerettem meg a Rescue me-t, de sajnos ennyi. Lehet, hogy tart valamerre a sorozat, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a teljes szétesés. Nagyon sajnálom, mert nagyon nagy kedvencem (volt), nem hittem, hogy így el tudják rontani. Ettől függetlenül mindenképpen megnézem az utolsó 9 részt jövőre. Bízom benne, hogy a régi színvonal visszatér a végére.

tremonti - 2010. 09. 06. 17:10

Kellett Colleen alkoholizálása, az hozta vissza Tommyt a családba.

zsirfecske - 2010. 09. 06. 18:15

mindig is imádtam a sorozatot, de ez az évad szerintem pont gyengébbre sikerült. túl sok gavin párbeszéd, meg kicsit már sok az ivás témából. persze mikor poén vagy akció van az üt, drámánál meg bekékülök. az említett báros jelenetnél én bizony tudtam röhögni, bár kicsit ciccegve :) várjuk a befejezést!

Robi - 2010. 09. 06. 23:45

Most végeztem az 1-6. évad darával, és meg kell mondjam, hogy nagyon nagy élmény volt így egyben. Így nekem nem volt annyira szembetűnően rossz az 5. évad sem. A hatodikból nekem hiányoztak a nagy tűzoltó bevetések, a hokimeccsek, a nagy balhék, de még így is jó volt. Várom a folytatást.

(kicsit off: Leírná nekem valaki, hogy mi lett Tomy másik rendőr tesójával Timo-val? Mert ha jól emlékszem ő csak az első évadban szerepelt, a többiben nem. Előre is kössz.)

clark - 2011. 01. 15. 12:32

szerintem nagyon jó volt ez az évad,csak rövid!kicsit kevesebb volt az eset,de szerintem a színvonal jobb volt mint az előző évadban,kár hogy vége lesz!
tele van jobbnál jobb poénokkal én mindig hangosan nevetek,még a kocsmai jelenetnél is,szerintem nagyon ott van.lehet sokakat megbotránkoztat,azok ne nézzék,jó én is asanálom ha vki lebénult vagy egyéb fogyatékosságai vannak,de ők is tudnak nevetni,mert a nevetés gyógyszer,ha pl vissza gondolunk régebbi évadokra pl michael j fox kerekes székest alakított,abban is mennyi poén volt,elmenetek tommyval kocsmázni azután vezetett michael és nyomatta a sört:D!

némelyik sitcomban nem lehet ennyit nevetni.

szerintem 8/10 simán volt az évad!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz