login |

Leverage: vége a 3. évad nyári etapjának

2010. 09. 07. 14:12 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem feledni, a Leverage 3. évad még decemberben visszatér 3 epizóddal, hogy jövő nyáron jöjjön a 4. szezon. Pár napja az előző kritikámban már leírtam, hogy nagyjából mi a véleményem a szezonról, végülis eléggé hasonlít a másodikra, ha a minőséget nézzük – 5-6/10 között mozog, egy-két jobb epizóddal. De azt sajnos még mindig nem veszi be a gyomrom, hogy egy ilyen “szakmában”, ahol mindent ki kell számolni, hogy lehet mindenféle elmejátékban bízni. A 3×13 volt a negyedik epizód az évadban, ahol előkaptak valami hipnózis vagy egyéb trükköt. Most komolyan, azt csont nélkül elfogadom, hogy egy jelszót kitalálnak, de ez valamiért nem jön be. Még, ha van is alapja.

Leverage-01

A 3×13-ban természetesen volt Olasz, kellett bele, mert anélkül végleg elment volna a hajó, és bár random volt az eset, egy hajmeresztő megoldással végülis sikerült a főszálhoz kapcsolni, sikerült olyan infót nyerni belőle, mely az utolsó 3 részre fontos lehet. Épp ezért valahol furcsa is volt, hogy nem vesződtek a készítők cliffhanger-özéssel, mindössze a vége előtt pár perccel volt egy telefonhívásos csavar.

Amennyire fontos volt egyébként a heti rosszfiú, olyannyira tűnt túlbonyolítottnak az átverés körülményeinek megszervezése. Annak mindig örülünk, ha visszatér egy-egy régi ismerős (McSweeten – ezúttal Taggert nélkül), az viszont fura volt, hogy ennyire nehézkesen tudták kezelni a részben Eliot-ot és Hardison-t, kvázi elküldték őket vicceskedni, meg “Damn it, Hardison”-ozni, hogy csináljanak valamit. Oké, valahogy hozzácsapták őket a sztorihoz, de az efféle hanyagságok eddig nem nagyon voltak jellemzőek a Leverage-re.

7 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2010. 09. 07. 17:42

itt az “elmejáték” (hinnye, de szép tükörfordítás:)) teljesen reális volt, egy ennyire stresszes helyzetben egy kis vizualizációval, az emlékek hiányával, a kótyagosságával, meg a “valódi” bűnjellel abszolút ideális volt ehhez a dolog. Hozzáteszem, előtte is elhitte, hogy megtette, ez csak ráerősített.

Ha van egy ismerősöd, aki kiüti magát, azzal eljátszhatsz valami hasonlót vele.

.tnm - 2010. 09. 07. 20:29

én az informatikai blődségektől akadok néha ki. ha egyáltalán maradok 4. évadra, az 99%, hogy daraként tudom majd le. esetleg egy jobb buli után másnaposan, no-brainer ébrentartónak.

SPOILER: telefon kamerájával fotózott nyomtatott kép színárnyalatainak összevetése egy digitális képpel rohadtul nem fog konzekvens eredményt adni. a szomorú az, hogy két digitális képpel (tömörítetlen képnél árnyalatértékek összevetésével, de simán két tetszőleges fájl bytekülönbségével is) simán működött volna, szal az ötlet jó volt.
az megint más kérdés, hogy minderre kb. a semmiből jött rá

kreatív szempontból nem hiszem, hogy sok lenne ebben a szériában már.

winnie - 2010. 09. 07. 20:40

egem inkább a “semmiből” kitétel zavart. felőlem kitalálhatja így, laikus vagyok, de ez random

payskin - 2010. 09. 07. 22:52

Engem akkor csap meg az ideg, amikor Parker lazán odasétál egy széfhez, dudorászva tekergeti az izét (tekerentyű?), és a széf csak úgy lazán kinyílik. És ezt nem egyszer játszották már el… Hardison meg mindenhova be tud törni pillanatok alatt egy mobiltelefonról. Autókba is. Fárasztó. Csak azért nézem, mert bírom a csapatot.

GyGDugong - 2010. 09. 15. 20:24

Tényleg elnagyoltak lettek az átverések, de a karakterek szerethetőek, jók a kölcsönhatások, meg a poénok. A legtöbb nézőt ezzel tudják megtartani. A szakmai része nem sokakat érdekel.

payskin - 2010. 12. 26. 23:16

Várom az írást az évadzáróról, addig is egy rövid előzetes: kaszáltam.

winnie - 2010. 12. 27. 00:39

és ennyi után azt várod, hogy megnézzem?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz