login |

Nikita: Minden, amit tudni kell a sorozatról

2010. 09. 09. 23:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2010/11, ajánló, kampány, video,

A Nikita lesz az évad második országos premierje – Luc Besson alapfilmje megért már egy hongkongi és egy amerikai filmes feldolgozást, plusz többen ismerik a belőle készült kanadai sorozatot is. Most ismét nekifutnak a renegát bérgyilkosnős alapsztorinak, de persze más irányból. Ahogy nézem, Maggie Q mellett az állandó szereplők mindegyike ismert más sorozatokból.

Nikita-01-kisNikita-02-kisNikita-03-kis

Eddigi posztok a sorozatról:

Nikita-04-kisNikita-06-kisNikita-07-kis

A tovább mögött, a Maggie Q-képek alatt jó pár pörgős, rövid promó a Nikita-hoz, valamint a színészek interjúrészletei és színfalak mögötti titkok.

Nikita-11-kisNikita-12-kisNikita-13-kisNikita-14-kis

11 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2010. 09. 10. 00:59

Shane West, mint Michael, neki kellene az egyik legkomolyabb szereplőnek lennie, erre rögtön egy leendő bérgyilkosnőnek való bemutatkozásnál hozza azt a modorosságot, amitől kiver a víz tőle. Az a fajta “komoly akarok lenni”, mert “komoly a szerep” tehetsége van a dologhoz.

Meglátszik a CW hatás, de azért nem Michael castingjánál kellett volna kedvezni a csatorna törzsközönségének (értsd. amerikai kiskorúak).

Ha valaki nem érti a különbséget képzeljen oda valaki mást egy pillanatra:

Nikita felébred a kormányzat titkos, zárt intézményében, egy idegen és veszélyes világ kapuőre, későbbi gazdája, kiképzője, kíméletlen “szeretője” köszönti – ez viszont most nem a CW, ez az HBO:

Lyndy Fonseca magához tér, és a feleszmélésben Alexander Skarsgård várja, a rá jellemzően metsző, veszedelmes közönnyel.

Na ezt nevezném én Michael karakterét meghatározó nyitánynak, nem a borostás kiskatona-fejű West jelenlétét. Ide is egy tisztességes európai import kellett volna, legalább egy brit, esetleg ausztrál, vagy ha már amerikai, akkor sokkal érettebb színész.

Az akcióbejátszások továbbra is elég bénák (próbababa?), persze egészében még meglephetnek jobb szcénákkal.

Lehet, hogy jó kis sorozat lesz ez, egyenlőre viszont engem nem győzött meg a sok promo anyag ellenére, hozzáteszem az amerikai kreatíva lenyúlta a kanadai sorozat helyszíneit (gazdagabb megvalósítással) és egy meghatározó szereplőjét (Birkhoff).

Dohi - 2010. 09. 10. 01:47

tippre ez lesz az elso kaszam, ha mar a madnek adok heti 10 percet egy darabig. lyndsyert kar, inkabb maradt volna a dhw-ben vagy valami.

precise - 2010. 09. 10. 09:51

Még nem néztem meg, de így első blikkre ez a főszereplő csaj nagyon műnek tűnik, jól néz ki meg minden, de erre a szerepre nem kellett volna ilyen cicababát választani.

chamu - 2010. 09. 10. 10:03

Szerintem nem lesz egy hosszú életű sorozat.

Tris - 2010. 09. 10. 10:10

hmmmm, Bionic Woman utánérzés (potenciál van, de elsőre nem sikerült kihozni belőle még)

azért még van esély…

adhie - 2010. 09. 10. 10:38

Ennek kyborg feje van. Ne értsetek félre a terminátor sorozatban Summer Glau király volt de ott az volt a cél. Itt meg nem úgy tűnik.

Don Fanucci - 2010. 09. 10. 10:56

Hát, nem tudom, én azt mondom, majd meglátjuk.

Nem értek egyet azokkal, akik máris temetik a sorozatot: sztem akár még kiváló is lehet.

Egyébként nekem is Shane West az ebből a nem éppen gyenge gárdából, aki alapból a legkevésbé szimpatikus, és, ráadásul én is tartok tőle, hogy a címszereplőnk sem fog működni.

Amúgy én az eredeti filmre esküszöm, egyik utánérzés és remake sem sikerült olyan kiválóra és gyaníthatóan ez sem fog.

Viszont én nem is várok sokat tőle, főleg nem megváltást.

Nagyon gyengének kell ahhoz lennie, hogy ne nézzem meg minimum az első két-három részt.

Szóval részemről még mindig várós.

humandr - 2010. 09. 10. 21:19

Hááát…
Az a baj, hogy túlságosan is sokszor visszautal a filmre. Tudom, ez hülyén hangzik, mert hát annak a feldolgozása, de engem ez csak arra emlékeztetett folyton, hogy mennyivel jobb volt a film.
Szerintem nem kellene egy az egyben szereplőket, jeleneteket átemelnie a filmből – jobban tetszene, ha nem a folytatása, hanem az eredeti újragondolása lenne.

Még a következő 1-2 részt megnézem, aztán ha nem javul, inkább hagyom a fenébe.
5/10

winnie - 2010. 09. 10. 21:23

mik voltak a visszautalások, átemelések?

(feldolgozásnak nem nagyon nevezném, hiszen csak a bérgyilkosnő sztoriját veszik alapul. a múltat pedig fel kell eleveníteni.)

humandr - 2010. 09. 10. 21:38

Hát lássuk:
– a gyógyszertári rablás (ok, hogy Nikita “rendezte” így, de ez is csak emlékeztetés a filmre)
– Viktor, a takarító (tudom, ez egy másik figura, de akkor is Viktor karaktere)
– a teljes párbeszéd Alex és Michael között
– a teljes párbeszéd Alex és a nem-tudom-mi-a-neve idősebb nő között
Komolyan azt vártam, hogy Alex mikor fogja ágyékon rúgni a karateoktatót…
Meg lehet ezeket magyarázni a sztori szempontjából, de a lényeg az, hogy ezeket a jelenetek már láttam a filmben és ott jobbak voltak.

symor - 2010. 09. 10. 22:10

Ez azért mégiscsak a Nikita, a visszautalások nem zavarnának annyira a mozifilmre, ha nem lennének ilyen esetlenek, semmi új, csak a régi jelenetek megismétlése azoknak, akik nem ismernék az eredetit.

Az amerikai közönségnél ez a “tudatlanság”, annyira nem is számítana meglepetésnek, hiszen a viszonylag ismert, utolsó kanadai sorozatfeldolgozás csaknem egy évtizedes, az amerikai remake másfélszer annyi. A CW közönsége pedig kötve hiszem, hogy akár csak sejtené ki volt(!) Besson, nemhogy húsz éve, de a közelmúltban, mondjuk a Léonnal, vagy Jeanne d’Arc-kal.

Biztos lesz kritika a pilotról, a többit majd az alá fűzöm, egyenlőre annyit, hogy az akciójelenetek irtózatosan gyerekesek a sorozat volumenéhez képest. Talán javulni fog, egyenlőre középszerbe kapaszkodik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz