login |

Sons of Anarchy: kezdett a 3. évad

2010. 09. 09. 18:59 - Írta: human

117 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár az évadot valószínűleg tömbösítve fogom nézni, mert úgy tűnik, úgy jobban üt számomra, de azért a premiert bevizsgáltam most, hogy merre fognak haladni idén. Na meg azért is, mert három hete láttam az előző évad fináléját és hát, ütött. Ez a kezdőrész pedig nem maradt el tőle.

jackspisztollyal

Mivel én még nem írtam nagyobbat a sorozatról, így most fogom azt a kijelentést elereszteni, hogy megvan a The Shield utódja. Ezt az első évadban még nem lehetett annyira érezni, hiszen csak az 5-6. rész környékén kezdtek bedurvulni, de mostanra már simán megállja a helyét ez az állítás. Főleg, hogy a szezonok felépítése is hasonló kezd lenni, pont a legjobb fajta átívelő szálast választották. Minden évben van egy főbb ellenség, amit szépen le is zárnak nagyjából, de a 3-4 irányból az egyik átér a következő felvonásra. Na meg ahogy a Shieldben, a régi bűnök is folyamatosan kísértenek. Mindezt úgy mondom, hogy maga a motoros téma nekem alapvetően nem szimpatikus, de ebben a sorozatban van valami.

Tavaly a kőkemény neonácikkal csaptak össze, akik a sajátságos technikájukkal új ellenfelek voltak számukra, idén pedig… nos, nem derült ki kivel fognak. Az viszont biztos, hogy a premier utolsó percei ütnek mint a 220. Vagy jobban. És azt sem mondhatjuk, hogy arra volt kihegyezve az egész, hiszen a játékidő többi részében sem tököltek az érzelmi töltettel. Valójában fogalmam sincs, a mostani szarból, hogy fognak kimászni, nem tippelhető meg előre az évad, és ez bizony jó. (Hacsak nem az FBI-csaj bevall mindent klisét veszik elő, tippre nem azt fogják.)

A sorozat a jó írók mellett nyilván a remekül beválasztott főszereplőknek is köszönheti a sikerét. Bevallom nektek, hogy számomra pont a Jacks-et játszó Charlie Hunnam megkedvelése volt nehéz. A többiek viszont első feltűnésüktől kezdve jók. Konkrétan Ron Perlman ural mindent, hogy az oldalán feltűnő Katey Sagalt is említsem. Na meg Ryan Hurst (Opie), na meg…, nem sorolok fel mindenkit. Olyan motoros bandát hoztak itt össze, akik működnek a képernyőn, nem álkemény kétdimenziós papírmasék. Érdekel a sorsuk, hova fejlődnek az évek során majd. Kurt Sutter, a készítő szerint vagy 6-7 évad van a témában.

Ez a kezdés simán 8/10 volt. De lehet csak azért, mert a pár hete látott finálé erősebb volt. Mondjuk ilyen magas pontnál ezen már felesleges lenne vitázni, a lényeg, hogy marha jó volt az egész.

117 hozzászólás Ne habozz!

Hor1 - 2010. 09. 09. 19:15

Én tegnapra végeztem a második évaddal (másfél hete kezdtem az elsőt :D) ma néztem ezt. Hát iszonyatkemény amit ebben a sorozatban művelnek. Már a 2. évad fináléja és az azelőtti rész se ült le egy pillanatra se, de amit itt a végén meghúztak. Hát atyaég.
Én is lassabb részt várok, hogy aztán egybe nézhessem a végén, de lehet nem fogom tudni megállni.

vicvega - 2010. 09. 09. 19:15

én is darálni fogom, ahogy majdnem mindent, ezért meg sem nézem az első részt. mikor lesz már vége az évadnak? :)
nekem Opie az abszolút kedvencem. ja, meg Tig. ja, meg…tényleg nehéz lenne választani

JimmyL - 2010. 09. 09. 19:47

SPOILER AZ ÉVADRA Az olvastam, hogy motorosaink kimozdulnak az ismeros tereprol es elugranak irorszagba is… kovetve a gyerekszalat…

Skate - 2010. 09. 09. 19:49

Ezt a sorozatot vártam már rendesen, hogy az előző évad végi cliff után kapjunk egy ilyen évnyitót, ami tényleg még az utolsó percbe is képes volt rádobni egy lapáttal. Nálam most ez 9/10 volt.:)

S0m30n3 - 2010. 09. 09. 19:50

Én is pont két-három hete fejeztem be a második évadot. Ez a rész is nagyon jó volt, de én nem bírom hétről hétre nézni. Egyben valahogy jobb. Szóval most megvárom az évad végét, és akkor majd folytatom az évadot. Pont ahogy a Rescue Me-nél is csináltam.

mevrim - 2010. 09. 09. 20:03

Nincs egy hete, hogy végeztem az 1-2. évadokkal, úgyhogy lehet, hogy én is majd egyben nézem meg. Ha kibírom.

migraine - 2010. 09. 09. 20:13

Nos, a zárójelenetek ezúttal is valóban nagyon erősre sikeredtek, a stáblista után meg is volt a néhány perces néma bambulás, hogy most akkor vajh mi lesz következő héten..

JimmyL - 2010. 09. 09. 20:13

En is daraban neztem az elso kettot, de annyira erdekel, hgoy van tovabb, hogy nem birom ki…

Bruzsy - 2010. 09. 09. 20:17

Zseniális volt minden perce, főleg az lepett meg engem, hogy az ilyen komoly karakterdrámák mellett az akciót se hanyagolták. Az üldözéses jelenet egyszerűen profi volt, ahogy megmutatták, hogy helyreállt a kapcsolat Jax és Opie között. És hát a zenék, te jó ég. Így kell olcsón iszonyatosan ütős aláfestést csinálni a jeleneteknek, mind a kezdő, mint a záró képsorok instant kedvenccé váltak tőle, a bennük történtektől függetlenül is.

Kicsit nem értettem, hogy hogy került ilyen hirtelen elő Gemma apja, de biztos kibővítik majd a szálat, mint ahogy az is érdekes, hogy az ír mit is akar pontosan kezdeni.

Mindenképp dicséret illeti a színészeket, az eleinte idegesítőnek tartott Maggie Siff szépen felnőtt a Hunnam – Sagal – Perlman hármashoz, a kórházas jelenetnél konkrétan én is alig kaptam levegőt. Nagyon tetszett, hogy sort kerítettek ilyen szedett-vetett módon a csapat bővítésére is, ez az ide-oda helyezgetünk, akit csak lehet remek példája annak, hogy mennyire szétesett a SAMCRO az események hatására, ők se tudnak tiszta fejjel gondolkodni.

Az utolsó jelenet meg… Hát igen. Hale halálát nagyon sajnálnám, nem figyeltem, h marad-e állandó szereplőként a jövőben, bírtam nagyon a jó és rossz között lavírozni próbáló, hihetetlenül erkölcsös zsaru szerepében. Ami még megdöbbentett, az a kissrác, akit lelőttek a végén: azért még kábelen se mindennapi dolog, hogy egy ártatlan 10 éves kisgyereket megöljenek a képernyőn. Még akkor is, ha végül megmenekül, nagyon szíven ütött, ez volt inkább az, ami miatt én is csak 5 percig néztem magam elé a befejezést követően.

Dicséret Sutternek, dicséret a színészeknek, dicséret mindenkinek. Mi a fenéért nézek én network tévét, ha kábelen ennyivel magasabb a színvonal? Tudom, nem kell válaszolni. ;-)

sidoka - 2010. 09. 09. 20:26

Én nyáron daráltam le 1-2.évadot évad vége nagyon ütött, de ennek a résznek is nagyon durvára csinálták meg a végét.

Qmy - 2010. 09. 09. 20:38

Opie nem rokona véletlenül Phil Anselmo-nak ? :)

Hor1 - 2010. 09. 09. 20:41

A No Milk Today ennek a verziójának ki az előadója?

deus - 2010. 09. 09. 20:47

A sorozat kezdetétől fan vagyok, nekem pont a motoros életérzés miatt került az érdeklődésem fókuszába, de ahogy telnek a részek és az évadok egymás után egyre fanatikusabbá válok. Mára elértem azt, hogy olvasok minden oldalt, blogot, amit a SoA-ról írnak/írtak. Eddig a Twin Peaks volt a csúcson (persze letaszítani nem lehet onnan), de Kurt Sutter sorozata már simán ott van mellette. Persze kicsit félek is, nehogy elrontsák a srácok, mert ilyen gyöngyszemet ritkán talál az ember.
btw: a Shieldről lemaradtam, de ezek után aszem érdemes pótolnom.

papoca - 2010. 09. 09. 20:52

Így kell tökéletes évadnyitót csinálni. Megvallom féltem, hogy a szezonvégi cliffhanger valami egyszerű, vagy “véres-buta” megoldást kap, de szerencsére Sutter úgy építette fel a nyitórészt, hogy azt tanítani lehetne. Elegendő időt adott a drámának, nem hagyott ki senkit, nem siette el, hagyta, hogy a tragédia minket is kellőképpen átjárjon. Ugyanakkor akcióban sem volt hiány, az utolsó 5 perc pedig……áááááááááááááá!!!!!!
A kissrácon én is kibuktam, nem emlékszem, hogy láttam volna akár csak ehhez hasonlót amerikai sorozatban (filmben se sokat), a végén én is percekig csak bámultam ki a fejemből.
A zene meg, na igen, az megint k..va ütős volt!

danger - 2010. 09. 09. 21:18

az elso par perc, a zenevel, vagasokkal, beallitasokkal, zsenialis, aztan kozte a toltelek, majd a vege… nem lehet kibirni hogy ne hetente kovesse az ember :D

Maniac84 - 2010. 09. 09. 21:41

Nagyon jó kis kezdés volt, az utolsó 5 perc meg mindenestül a sorozat egyik csúcspontja volt. Egyszerűen zseniális. 9/10
Kezdettől fogva hétről-hétre nézem, ki van zárva, hogy el tudjam tenni darára. Pedig lehet, hogy úgy még jobban ütne.

briareos - 2010. 09. 09. 22:59

Hor1
Joshua James, világpremier volt

phoenix00 - 2010. 09. 10. 07:30

Most néztem meg, hát minden reggelem ilyen jó legyen mint ez!! Hihetetlen micsoda évad kezdés volt! Come on Jackie boy!! 10/9

Damoqles - 2010. 09. 10. 08:45

Egy hete vágtam be az eddigi részeket.
“megvan a The Shield utódja”
Maradéktalanul egyetértek. Csak azt sajnálom, hogy ilyen “hamar” rátaláltam a sorozatra, és most várhatok a következő részekre/évadokra — amikből ajánlom, hogy még jó pár esztendőnyi legyen. :)

i'm_rick_james - 2010. 09. 10. 09:25

Nekem ez a sorozat már a pilottal nagy kedvenccé vált. Akkor még nem volt ennyire jó minden rész, de valahogy már akkor éreztem, hogy ennek ez lesz a sorsa. Pedig én sem vagyok motorbuzi.

Perlman hatalmas nagykirály, de tényleg az összes szereplőt lehet szeretni, Piney, Tig, a skót (ja, megvan, Chibs), stb.

Lehet, hogy naiv vagyok, de én egészen a 3×01-ig bíztam benne, hogy Sack túléli. Fura, valaki itt írta, hogy reméli, hogy Hale túléli. Hát, elég nagyott loccsant a feje a szélvédőn, és mutatták, hogy utána még át is hajtott rajta a furgon.

Illetve, ahogy Jax szétverte a csávót, és a rendőrök csak nézték…

Én is 5 percig csak hidegrázások közepette lestem ki a fejemből, amikor vége lett.

Én nem daráltam, rendszeresen követtem, és ennek az az átka, hogy tavaly decemberben láttam a második évad végét. Sok minden már nem rémlik.

Egyébként nekem is Opie a kedvencem. Amikor megnövesztem a szakállamat, és sapkát rakok fel, eléggé hasonlítok is rá. Egy ideig Opie képe volt az msn-képem, és jópáran írták, hogy jól nézek ki a képemen, mondom, kösz :)

precise - 2010. 09. 10. 09:48

Na akkor azt hiszem itt az ideje a darálásnak, ha ilyen jó a kritika.

zoreen - 2010. 09. 10. 12:24

Ez ütött. Én is úgy terveztem, hogy darálni fogom, de ezek után nem hiszem, hogy menni fog, már most akarom a következőt. Mikor elindult a főcím, akkor esett le igazán, mennyire hiányzott, és mekkora kedvenc lett mostanra. Ha az évad folyamán is tartják a színvonalat (amiről kétségem sincs), leborulok Sutter előtt. Most meg megyek, és lepörgetem még párszor az utolsó 5 percet.
9/10, simán.

lostfanka - 2010. 09. 10. 14:12

En regi SoA fan vagyok, de a cikkben szereplo kijelentes sztem nem allja meg a helyet, megpedig az hogy a shiled utodja. Azt kell mondjam hogy veri a Shieldet, pedig en nagy Shield fuggo voltam.

Shutter 19-re lapot huzott ezzel a utolso 5 percel!!!

Egyebkent a zene meg mindig tokeletes, ebben is veri a Shieldet. Az operatori munka, a kepek egyre jobbak, pelda az elso reszben amikor motorozik Jax es mogotte az ures semmi az nagyon bejott.
Az egesz szinesz garda kivalasztasa tokeltes.

REMEK KEZDES!

winnie - 2010. 09. 10. 14:22

de, ha veri a shield-et, akkor az utódja. akkor nem állná meg a helyét, ha nem lehetne a shielddel egy lapon említeni.

lostfanka - 2010. 09. 10. 15:29

Igazabol azon kivul hogy Shutternek koze volt mindkettohoz masban nem igen lehet oket osszehasonlitani:)

Sy - 2010. 09. 10. 16:42

@i’m_rick_james: én is reménykedtem, hogy Half-Sack túléli, és sajnáltam, amikor nem :( De még ő volt az egyik “legkönnyebben” feláldozható karakter a motorosok közül úgy, hogy érezni lehessen, mekkora csapás érte a klubot, de ne valamelyik nagyobb nevet lőjék ki.

SunyiMad - 2010. 09. 10. 18:41

Én szeretem a Sons of Anarchy-t, de erre az évadnyitóra egy 2/10-nél nem tudok többet adni, és akkor jóindulatú voltam.
Már az előző fináléban is voltak logikátlan baromságok, például Zobelle otthagyása. Aztán egy citromdíjas üldözős jelenettel zárt a dokkokon.
Az évadnyitóban még ezt a jelenetet is sikerült felülmúlniuk egy még nevetségesebbel. A négeres üldözős jelenettel. :( B-filmes, általánosító, rasszista, és buta volt.
És a rész vége, hát, engem nem nyűgözött le. Ez ilyen “50 perc eltelt, és még nincs izgalmas évadsztorink, mi a francot csináljunk? Lövöldözzünk és nyírjunk ki még egy főkaraktert, az jó drámai lesz, és kemény. Kajálni fogják a nézők.”
Hát bocs, de az én gyomrom nem vette be. :/
Elnézést azoktól akiket sért ez a komment, én így éreztem. Csak gondoltam leírom, mert látom szinte mindenki máshogy vélekedik, szal akkor jöjjön már egy ilyen vélemény is.

i'm_rick_james - 2010. 09. 10. 18:52

@Sy: Egyetértek. Az első évad vége felé, amikor Opie-t akarták megölni, akkor annyira felhúztam magam, hogy eldöntöttem: ha ő meghal, nem nézem tovább akkor se, ha a fene fenét eszik. Amikor már közeledett a jelenet, annyira ideges voltam, hogy már majdnem ott abbahagytam…

@SunyiMad: nem sért senkit a kommented. Neked ez a véleményed, nekünk meg más.

winnie - 2010. 09. 10. 19:04

“Csak gondoltam leírom, mert látom szinte mindenki máshogy vélekedik, szal akkor jöjjön már egy ilyen vélemény is.”

öröm olvasni, még akkor is, ha negatív. mindig érdemes árnyalni a képet.

NPeete - 2010. 09. 10. 20:49

@SunyiMad engem nem sért, csak nem tudom, hogy mit néztél :)

Qmy - 2010. 09. 10. 21:27

Jól van, látom senki sem ismeri Phil Anselmo-t :) Mindegy nem is ezért írok, hanem hogy valamennyire egyetértek SunyiMad-del, most én sem tudtam annyira örvendezni. Ebből az évadnyitóból hiányzott valami… Az egyetlen jó jelenetet Jax csaja és az FBI-os pi**a hozta. Tig, Chibs, Opie alig szerepeltek, az üldözéses jelenet gyenge volt, a szembenállás a fekákkal röhejes, az utolsó jelenetet meg elrontották a zenével. 2/10-ről persze szó nincs, de én is jobbat vártam.

Vödör - 2010. 09. 11. 00:45

Ebben a sorozatban megvan minden ami kell:

– egy csipetnyi shield
– maffiózók felépítés
– western életérzés
– shakespere-i dráma

egyszóval igazi macsó sorozat

norti - 2010. 09. 12. 12:11

Igazából eddig valahogy elkerültem ezt a sorozatot, de most, hogy VÉGRE ÍRTATOK róla, ledaráltam. Nekem az a furcsa, hogy senki sem vonta 1 az 1-ben párhuzamba a The Shielddel (bár gondolom hozzám hasonlóan sokaknak kimaradt). Pedig rengeteg azonos dolog van: cselekmények kibontása, erőszak, kamerakezelés az első évadban, átívelő főszál, lelkiismereti problémák kezelése, stb. Az első évad 3-4. része után már egyértelmű volt, hogy ez az új Shield (és ez nagyrészt Sutternek köszönhető). Most így visszaolvasva kicsit viccesnek tűnik human kijelentése az egyik posztban, hogy a Justifiedot várta mindenki a The Shield utódjának. Miért? Nézzétek meg a Shieldet újra és egyrészt látni fogjátok a rengeteg párhuzamot a SOA-val, másrészt egyértelmű lesz, hogy a Justified egy nyugodt, lassú folyású dráma, ami semmiképpen sem köthető a Shieldhez.

ender1112 - 2010. 09. 12. 19:47

Ez a sorozat tényleg olyan mint a Shield, jó és rossz értelemben egyaránt. Jó: karakterek és színészek, fordulatos izgalmas történet. Rossz:
csodás és folytonos “mindentmegúszás”. Ha egy kicsit reálisabbra vennék a dolgokat ezen a téren, az sokat segítene.

phoenix00 - 2010. 09. 13. 14:59

Mikor lesz 2. rész? Sehol se találom!!

Ess - 2010. 09. 13. 17:05

Sy
“ő volt az egyik “legkönnyebben” feláldozható karakter a motorosok közül úgy, hogy érezni lehessen, mekkora csapás érte a klubot, ”
A színész akarta h írják ki eredetileg nem halt volna meg

Anthonz - 2010. 09. 14. 12:45

Na ezért kaszáltam bizonyos sorozatokat, mert ameddig ilyenek vannak mint a SOA addig minek töltsem az időmet gyengusz sorikkal :)
Egyébként egyedül a főcímzene nem fogott meg annyira mint általában a kedvenc sorozataimnál (True Blood-os mekkora már, te jó ég, mindig végighallgatom).
Tetszik az egész feeling amit a sorozat áraszt: motorozás, ahogy vigyáznak egymásra, a keménykedés is olyan értelemben, hogy sokszor van egy-két köcsög akit a való életben is meg szeretnél verni, de ugye nem vagy motoros nagy király :)

bogyó - 2010. 09. 14. 12:51

Az évadnyitó remek volt, a végén csak bambultam magam elé. Remélem tartják a színvonalat, ugyanis jelenleg ez a kedvenc sorozatom.

Qmy - 2010. 09. 15. 08:13

Ááá de jó volt a 2. rész. Az évadnyitó csak felvezetés volt, megy minden vissza a régi kerékvágásba. Tig mekkora ragadozó már ? :)

Rosie - 2010. 09. 16. 13:55

Hihetetlen jó ez a sorozat! Remekül van megírva a sztori és valami brutálisan jól felépítettek a karakterek, a színészi munkáról nem is beszélve. Katey Sagalról írta valaki egy fórumon, hogy:
“She acts the hell out of this role”
és maximálisan egyet tudok érteni vele!

marcilu - 2010. 09. 16. 21:46

Úgy látom, voltunk páran az elmúlt hetekben, akik SoA szerelmesek lettek… Az imént megvolt a 3×1 is, remek volt. Bár Jax hisztije, hogy elküldi Tarát, nekem elég meredek volt, az mentette meg a srácot, hogy nem volt beszámítható állapotban. Bezzeg Tara pánikrohama a kórházban, beszélgetése Stahllal már annál jobb volt.
Tényleg, Stahlról jut eszembe, hogy mekkora szerencsénk van azzal, Sutternek is, meg az FX nagyfőnöknek is baromi tehetséges felesége van, különben eléggé lerontanák a sorozatot. Így meg ragyognak.
Miért érzi mindig úgy az ember, hogy a kedvenc szereplőit bántják?! Mint nekem Chibs (legalább életben maradt), Half Sack, most meg Hale.

phoenix00 - 2010. 09. 17. 20:20

–Spoiler–

3×02-ben Fekete motoros csávó, akitől szívességet kérnek, nem vmilyen doki a Vészhelyzetben?

phoenix00 - 2010. 09. 17. 23:33

A 2. évadhoz keresek boritót(nyelv nem érdekes)! Előre is köszönöm!

Sunip - 2010. 09. 19. 03:11

Hosszú idő után végre rátaláltam a kedvenc sorozatomra, köszi S.Junkie. :)

Gala - 2010. 09. 19. 17:45

Imádom a Sofa-t, brutális, de ebben a motoros közösségben van valami, ami miatt felvállalná az ember ezt az életet…

Damoqles - 2010. 09. 22. 19:07

Stevie King rulez. :)

Qmy - 2010. 09. 24. 15:55

Mekkora volt ahogy megcsöcsörészte a hullát a vén rohadék :D

Hor1 - 2010. 09. 25. 00:45

És ahogy Tig felnéz a mosogatásból, ej lányok nem tudtok a helyeteken megülni. :D Tara meg az egész Teller családdal gyilkolt már. :D Ott vigyorogtam még amikor Opie old ladyja mondja, hogy lenne szomorú, ott van neki Opie, az az Opie aki évadok óta egy mosolyt nem préselt ki magából, csak most a rész végén nagy nehezen. :D
De jó volt, kíváncsi vagyok még mit kavarnak az Abel szállal.

figo - 2010. 09. 26. 22:48

érdemes elkezdeni nézni ezt a sorozatot? van olyan jó, mint a Szökés, 24, Dexter?

winnie - 2010. 09. 26. 22:51

OFF:

a.) nincs.
b.) van.

a te ízlésed, nem tudhatjuk, mi jön be neked – nem érdemes arra hagyatkozni, amit az első ember idebök. többször írtunk róla, olvasd el, olvass véleményeket és 45 perced biztos van az első részre. (de, ha jobb sorozatokat akarsz, mint az említett három, akkor nagyon-nagyon sok jobb van. csak el kell kezdeni nézni őket. és utána meglepődni.)

bdave - 2010. 09. 30. 15:10

Steve King hatalmas volt a 3x03ban

KG - 2010. 10. 02. 00:20

én egy dolgot nem értek.
amikor a 3x02ben tig dugja a csajt, láccik h a hátán nincs tetkó. ő most akkor nem full-patch, v ez baki?

Hor1 - 2010. 10. 07. 01:19

Hű Jax papi mit húzott meg itt a végén. :)
Belfastban pedig mindig éjjel van, ez már biztos. :D

precise - 2010. 10. 08. 07:24

Ideje volt hogy emelték a tétet, kicsit leült a sorozat Peggy :), vagyis Gemma szenvedése a faterjával nekem uncsi volt. És ez a Belfast-i szál is remélem hamar megoldódik.

Anthonz - 2010. 10. 08. 07:33

Ez a rész itt a huha kategória. Épp azon gondolkoztam a rész közben, hogy SAMCRO-ék mért nem adnak egy tippet a rendőrfőnök haverüknek, hogy a Mayans hol tartja a heroint (ezzel ugye saját magukat sem tennék ki veszélynek, másrészt ugye a rendőröknek is kellene adni valamit, hogy Charming megnyugodjon). De aztán arra gondoltam, hogy ugye a motorosok nem dobják fel egymást, erre Jax ugye..
Amugy azt sem értem Stahlt mért nem tették el láb alól?

Qmy - 2010. 10. 08. 07:58

Ahová most Jax süllyedt, az kb. a halálos ítélete, szóval reméljük lesz itt még valami csavar. De ezt az alkut mással nem is köthette meg, csak Stahl-lal. Mert ugye a családja a tét. Ha Stahl-t kinyírták volna, Gemma élete végéig menekülhetne (vagy a börtön), de így viszont még Abel keresésébe is besegíthet.

Hor1 - 2010. 10. 09. 02:36

Mert ha egy szövetségi ügynök nyomoz egy motorosklub után, majd hirtelen eltűnik az picit gyanús lesz. :D És még csak nem is old meg semmit.

sleepwalker - 2010. 10. 09. 09:02

Nem régen daráltam le az első két évadot (az elsőt már kétszer is :D), és hát meg kell mondjam nagy szerelem első látásra. :) Zseniális zenék, nagyszerű színészek, Peggy “Óóóóó Aaaaal” Bundy vmi óriási. :D Az egyetlen akivel egyszerűen nem tudok kibékülni az Maggie Siff, a karakter jó, de a hölgyemény számomra nem hozza jól. Tűkön ülve várom, hogy hogyan “verik” majd szét Belfast-ot. :D

Bagosz - 2010. 10. 11. 09:06

Sajna nincs annyira a sorozat a magyar rajongók közt felkapva, mint amennyire jó.Pedig k.jó..
Szerencsére az igénytelen, transformers,pókember,avatar imádó amcsiknak is bejön.Így remélem még megér egy pár évadot (írtátok, hogy a 4. évadot már be is rendelték)

Hor1 - 2010. 10. 13. 23:12

Stahl ügynök nagy kópé, ezt megint bizonyította. :D Jax meg mekkora szar már, szakít Tarával, aztán sebtiben megcuccolja a szöszit. :D

Evian - 2010. 10. 17. 21:10

“phoenix00 – 2010. 09. 17. 20:20

–Spoiler–

3×02-ben Fekete motoros csávó, akitől szívességet kérnek, nem vmilyen doki a Vészhelyzetben?”

Majdnem :)
Harmadik műszakban volt mentőorvos, Dokiként emlegették.

Evian - 2010. 10. 17. 21:13

Egyébként imádom ezt a sorozatot, az első két évadot két nap alatt lezúztam munka mellett, 2 óra alvásokkal :)
Próbáltam a 3. évadot is egybe elrakni, de a hétvégén elcsábultam, mondván, csak egy részt nézek meg… persze kipörgettem az eddigieket. Most már bekapcsolódom a heti részekbe, nem tudok várni :)

És ah! [SPOILER]
Személy szerint Jax karaktere kicsit kezd idegesíteni, ez a Tara huza-vona, Stahl ügynökös kavarás annyira nem illik az eddig kialakított karakterébe. Oké, hogy bejött a képbe a gyerek elrablása és ez némiképpen zakkanttá tette, Tarás rinyát még ennek a számlájára írnám, viszont ez az árulós dolgot nem veszi be a gyomrom.
Az meg, hogy hazavitte a pornósztárocskát megpöckölni, kifejezetten gyerekes, szánalmas lépés.
Egyébként egyik kedvenc sorozatom, jó zenék, karakterek, színészek, remekül felépített történet.

migraine - 2010. 10. 20. 22:11

Azt hiszem a friss részben történtek fényében elég ütősnek ígérkezik a következő hét.

Hor1 - 2010. 10. 21. 00:14

Nem szaroztak ma se. :D Mondjuk Gemma csöppet belekavart Jax és Stahl egyezségébe..

Evian - 2010. 10. 22. 11:02

Stahl tuti nem is nyeli le, lesz itt még ide-odakavargatás :)

Viszont fuhu, jövő héten igen meleg rész jön a promo alapján is:
http://www.youtube.com/watch?v=EaFhj_83L9A

[SPOILER]
Jax-Tara dolognál remélem, nem fogják a baba kártyát és a “jajj-de-csak-téged-szeretlek-és-óvni-akartalak” passzust bedobni, megmentve ezzel az egészet. Az elég olcsó húzás lenne…

sleepwalker - 2010. 10. 25. 09:14

Egyetértek Evian-nal Jax-el kapcsolatban. Se a rinya se az árulás nem passzol a karakteréhez. Remélem jól fogják majd kihozni ebből az egészből… A következő rész valóban nagyon keménynek ígérkezik! :D Nagyon várós!! :) Hja, egyébként én is egyben akartam megnézni, mint az első két évadot, de azt kell mondjam, hogy ez egy “mission impossible”, legalábbis számomra. :)

Bagosz - 2010. 10. 27. 14:44

90 perces rész,az jó lesz!

Hor1 - 2010. 10. 28. 00:03

60 volt, csak elég lassan folydogált, de csodás zenés montázzsal kezdték megint. ^^

ryeti - 2010. 10. 28. 07:25

Kicsit lassú rész, volt de nekem tetszett. Az elején a zenés montázs alatti szám mi volt? Előadót és címet tud nekem mondani valaki?

Qmy - 2010. 10. 28. 16:49

ryeti:
Black 47 – THE BIG FELLAH

Végre Írország. Tökjó volt, ahogy a főcímzenét is áthangszerelték. Azért nagyon remélem Gemma odaszól Jaxnek, mielőtt összemelegszik a … :)

Evian - 2010. 10. 31. 22:33

Hmm, remélem a következő részekben nem nyújtják meg a dolgokat, nem ehhez vagyunk hozzászokva :)
Elég gyengécske volt az egész. Innentől spoileres!

O’Neill-ra vetett gyanakvó, lapos pillantások elég átlátszóak voltak; az “otthoni”, Charming-szál a két egymással vetélkedő klubtagokkal olyan volt, mintha nem tudtak volna mit kitalálni, de muszáj volt valamit, így berakták ezt… Prospektek meg, nahh… Half-Sacket nehéz is helyettesíteni.
Tara abortuszra való jelentkezésénél fogtam a fejem. Egyrészt, mintha magától nem juthatna eszébe, másrészt ha valóban elvégezteti, Jaxet ismerve (az eddigi jellemvonásai számomra ezt tükrözik) egy végső lapozással kizárja az életéből. De talán ez a cél. Mindenesetre ez az örökös huzavona egyébként elég unalmas már köztük.
Jax begerjedt pillantásai a kishúgával elég viccesek, biztos vagyok benne, hogy még mielőtt történne valami, robbanni fog a bomba apuciról.
Stahlt hiányoltam a részből, legalább egy rövid szarkavarás erejéig, hiszen Gemma a vallomásával és lelépésével igencsak kicseszett vele (is).

Már nincs olyan messze az évadzáró, ezért reménykedem is, hogy nem utolsó részbe kerül elő a gyerek.

A főcímdal pedig ebben a változatban is f@sza lett :)

phoenix00 - 2010. 11. 01. 11:54

Ez az évad is részes lesz! Ugye?

phoenix00 - 2010. 11. 01. 12:35

* Huppsz a 13 kimaradt:s

Evian - 2010. 11. 02. 15:26

Jap.

migraine - 2010. 11. 03. 17:05

Na, szerintem a mai részben aztán már tényleg felpörögtek a dolgok, volt itt minden.

SPOILER: azért a főorvos asszony tetkója kicsit meglepő volt :D

Pityu - 2010. 11. 05. 17:09

Jó ez a sorozat, de azé mit össze vissza kavarnak ezek a gyerekekkel :) kicsit délvidéki szappanoperás beütése van ezeknek a szálaknak, csak ír nevekkel. Ezeket nem kellett volna elég bonyolult/érdekes anélkül is a helyzet.
A doki nő fönökének (nem orvos az) meg bizti azért van tetkója mer Jax apja nála is próbálkozott, de szakítottak, mert abortuszra ment :)

sleepwalker - 2010. 11. 08. 09:20

Pityu! Az utolsó mondatoddal bearanyoztad a napom már előre is! :D

Hor1 - 2010. 11. 11. 00:32

Pont a rész elején jutott eszembe, hogy mintha picit gyengébb lenne ez az évad, erre kaptam egy részt, amiben minden benne volt amiért szeretem a sorozatot.^^

mkfad - 2010. 11. 11. 20:04

Hoppá a 3×10 bizony megérdemel nálam egy 10/10-et. Telitalálat volt ez a rész. Elképzelni sem tudom hová tudnák még fokozni az évadot.

migraine - 2010. 11. 11. 21:24

Csatlakozni tudok, ez egy igazi adrenalinbomba volt, csak ilyenkor belegondolok, hogy milyen kár, hogy már csak három epizód van a szezonból. Tig-ék otthoni pénzgyűjtő akciójára pedig kíváncsi leszek.

zoo - 2010. 11. 17. 19:11

Spoiler
Az azért priceless, ahogy a pap nulla perc alatt veri először földhöz, majd taszítja a régi bizonytalanságába vissza az elszánt Jaxet.

Hor1 - 2010. 11. 19. 02:02

Óriási rész volt ez is. Gemma árvaházas jeleneténél, azért kényelmetlenül fészkelődtem kicsit. Az nekem is sok volt.

deus - 2010. 11. 19. 02:43

Nem is tudom, hova lehet már ezt fokozni. Az eddigi évad WTF nyertese a 03X11, legalább négy volt benne, ami komoly szám egy részen belül.

sztasza - 2010. 11. 19. 14:04

Úristen mekkora rész volt! 3×11 nálam 10/10.

Evian - 2010. 11. 24. 20:27

Hát, nem szaroznak, megint emelték a szintet.
Ez a 3×12 is hengerelt, 10/10.

Stahl mekkora elmebeteg szarkavarógép, zseniális.
És már csak egy rész… :(

Hor1 - 2010. 11. 25. 01:34

Rész közben azon gondolkodtam, hogy nem értem Stahl motivációját, hogy kinyírta a csajt, de aztán a végére megkaptam a választ. Hát az nő kategóriákkal nagyobb geci mint Vic Mackey. :D
Jaxet sem értem, hogy kinyírta Salazart. Jó persze, ne baszakodjon senki az ő családjával, de hosszabb távon jobban jártak volna vele, ha vall Hale ellen..

ryeti - 2010. 11. 25. 12:48

3×12: 10/10
Ez az évad is ahogy haladt egyre jobb lett! Alig várom már a finálét!

phoenix00 - 2010. 11. 26. 08:21

Szokásos 10/10-es rész is megvolt! Sajna már csak 1 rész! Mondjuk én azt nem értem h Tig egy kutya miatt mérges ennyire Kozikra?? ;) Jaxék hosszabb távon biztos jobban jártak volna ha nem öli meg a kis digót, de ez van! Szerintem a 4.évad jó lenne egy kezdésként 5-6 résszel mondjuk a börtönben kezdeni, balhé, csempészés stsbstb! Szerintetek?

S03E13 NS Wed 2010-12-01 04:00

Már nincs sok hátra!! ;))
Sajnos..:(

u.i.: Amúgy 1 Emmy-t megérdemelne a sorozat!

Herczi - 2010. 11. 26. 12:32

Nem tudja valaki véletlen s03e12-ben, olyan 18 perc fele a zene címét?

phoenix00 - 2010. 11. 28. 21:28

Tud valaki valamilyen borítót adni, ajánlani az 1.-2. évadhoz? Előre is nagyon köszönöm!!

Damoqles - 2010. 11. 30. 12:20

Tigéken könnyesre röhögtem magam.

Bumerli - 2010. 12. 01. 13:16

évadzáró 11/10. beszarás.

Yeti - 2010. 12. 01. 16:40

Finálé: 11/10!!!
Kurt Sutter egy zseni!!!

gabbb - 2010. 12. 01. 17:14

post-ot neki! ez a finálé simán megérdemli, óriási volt!!

migraine - 2010. 12. 01. 19:18

most így pár perccel a finálé megnézése után csak annyi: atyaúristen.

Vh - 2010. 12. 01. 19:49

Ejj, pazar. Maga az évad annyira nem tetszett, mint a korábbiak, de ez az utolsó néhány rész… főleg a finálé….

mkfad - 2010. 12. 01. 20:03

Az az utolsó 10 perc… atyaúristen… Megyek, megnézem újra :D

Evian - 2010. 12. 01. 21:26

Nah, így kell sorozatot csinálni, azt a rézfán fütyülős rézangyalát.

Hor1 - 2010. 12. 02. 00:29

ATYA.ÚR.ISTEN. Hú basszus gyerekek én kivagyok. Ez hihetetlenmód odavágott.

Evian - 2010. 12. 02. 12:26

Kövezettek meg, de nekem azért hiányozni fog Stahl :$
Igaz, már sok mindent ellőttek a karakterrel, de olyan zseniálisan keverte a szart, hogy nehéz lesz pótolni. Persze bízom Sutterben… :)

mkfad - 2010. 12. 02. 19:25

Nem kövezünk meg mert zseniális alakítás volt amit levágott az a nő a 2 évadban. :)

Amit a kocsiban levágott, az a pánikroham… Elhittem neki hogy menten összecsinálja magát :D. Emmy-t neki!

NSSO - 2010. 12. 02. 23:16

Ez egyszerűen hihetetlen… Ez a sorozat valami brutálisan jóóó. Elég sok sorozatot nézek, általában rájövök a csavarokra, de az évadzáróban mindent elhittem, és nagyon jó volt újra meglepetést érezni, álam már régen nem okozott sorozat ilyen mértékűt. Finálé 11/10

deus - 2010. 12. 03. 01:53

Igen remek volt a finálé, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a 3. évadban Sutter mert változtatni a bevett formulán és egy ‘kicsit lassabb folyású’, de mitológiában gazdag sorozatot tálalt a rajongóknak. Átvitte és sikerült neki, hozzáteszem ezt az elején is hangoztatta már. Viszont ez a kevésbé feszes tempó lehetőséget adott a remek karakteralakításokra és egyes szereplők behatóbb bemutatására. Összegzésül: szuper évadot láthattunk ismét, örülök a hamar berendelt 4. szezonnak, és várom, hogy a következőben mit mutat föl a stáb, de tudom, hogy az elvárásoknak meg fognak megint felelni.
btw jó lenne egy börtönös 4. évad! :D

alex88 - 2010. 12. 03. 16:49

Én most néztem meg az első részt! Nagyon teccet! Simán Jax anyja eddig a legtutibb!:)

kabuki - 2010. 12. 05. 16:12

Mondhatni már szinte szokásosan überkirály évadzáró volt, totál kész lettem tőle én is.
Stahl nekem is hiányozni fog, mert kevés ennyire utálnivaló karakter létezik szerintem a sorozatok történetében :) Az autós jelenet valami frenetikus volt, de Stahlon kívül Opie arca is megért egy tanulmányt.
Amúgy, ami nekem még elképesztően tetszett, az Jax,

*SPOILER*

mikor Stahl beközölte az udvaron, hogy
elárulta a klubot, és alkut kötött vele.

*SPoILER*

Az a rettegés, ami kiült a fejére elképesztő volt. Én frankón arra készültem, hogy ennek most annyi, szétszedik darabokra.

Szóval, mindent megkajáltam szó nélkül, amit Sutter csak feltálalt, utána meg csak kapkodtam a levegőt :)) Hatalmas volt, 11/10.

mkfad - 2010. 12. 05. 19:21

Szóváltás IMDB-n:

“What’s the last thing that went through Stahl’s mind?”

“Bullets.”

:D

sfefe - 2010. 12. 07. 01:24

Megneztem mind a 3 evadot par nap alatt.
Hat nem hittem volna, hogy ilyen kiraly sorozat.
Varom a 4. evadot, sot meg tobbet is.:)Tudni, hogy kb mikor lesz?

Evian - 2010. 12. 07. 16:13

Mindegyik évad szeptember első felében indult, szóval jövőre is ez a sanszos.

sfefe - 2010. 12. 09. 23:17

Ok, koszi.
De soka van meg….

Ingorion - 2010. 12. 20. 19:15

Hát meg van a sorozat, ami lelökte a Dextert a második helyről nálam, azt kell mondjam, éppen csak egy hajszál választja el az aranytól, de azért a Lost az Lost :)
Nem is tudom miért kezdtem el a sorozatot, hiszen valljuk be, hazai junkie-k között annyira nem felkapott, de azért általában jó kritikákat kapott, a motrokat szeretem, a jó történetvezetést is, szóval már szedtem is le az első évadot.

Bevallom többször is meginogtam az elején, hogy milyen karaktereket próbálnak lenyoni a torkomon (Tig hulla kettyintése nálam kiverte a biztosítékot például), nem voltam képes felfogni, hogy ezekkel a dolgokkal, nincs is akkora probléma SoA-ék kis társadalmában. :D

Az első évad talán ezért marad el a másik kettőtől, mert itt csak barátkozunk a motoros emberkékkel, ettől függetlenül az 1×12-ben lezajlott események, és az 1×13 mesteri utolsó 5 perce (kedvenc jelenetem a sorozatból), nem engedték, hogy annyiban hagyja, már jött is a második évad, amiben egy gyenge rész sem volt (egyedül a finálé hozott egy kis csalódást, ettől eltekintve a 2. évad WTF-ja is tetszett)é

És jött a harmadik évad, a tizenegyedik részig daráltam, utána RealTime néztem az utolsó két részt. Sokaknak nem jött be annyira ez az évad, nekem is vannak apróbb fenntarásaim, de ahogy összefűzték Belfastot Charminggal, ahogy Sutter felépítette az Abel utáni nyomozás minden kis részletét… és ahogy bedurvult minden a 3×08-tól… le a kalappal.

A finálé is megér egy külön bekezdést, főleg az utolsó tíz perce, ugyanis; sikerült rendesen megetetni, én beszoptam, hogy Clay ezentúl Jax életére akar törni (így képzeltem el a kettejük közti konfliktus újboli felszínre hozását), aztán mekkorát koppant az állam amikor elkezdtek nevetni a rabszállítóban. :D
Opie-t is sikerült velem megszerettetni 5 perc alatt, persze tudom, hogy a 4. évadban minden rászánt kockát sajnálni fogok, de itt, az arcán tényleg minden ott van, annak külön örülök, hogy Unser “megtért”, az azért látszott, hogy Sutter nem így kalkulált, de mivel Hale-t ki kellett írnia, ezért rögtönöznie kellett… egész jól kijött belőle. :)
John levele pedig… azt eddig is sejtettem, hogy Gemmáéknek valami köze van az egészhez, de így leírva, és az a nyugodt, “nemfélek” hangon olvassa fel az egészet… hát kész. Azt hiszem ez a levél lesz, ami Jax-et újból a helyes útra téríti, mert ő az apja fia, és az apja már meghalt, ahogy ő is mondta a 2. évadban.

Szóval a sorozat úgy zseniális ahogy van, most épp a Shieldet darálom, hogy enyhítsem az elvonási tüneteket, viszont vágom a centit rendesen jövő szeptemberig. Egy kis értékelés:

– 1. évad – 8,5
– 2. évad – 9
– 3, évad – 9,5

Ja, és: Kurt Sutter for president!!! :)))

Dareia - 2011. 01. 08. 17:28

Végre megjavult a gépem és sikerült utolérnem magam. Ez az utolsó rész… Már megint nagyon ütött. Egyszerűen olyan simán bekajoltam mindent, hogy öröm volt nézni a fejem. Általában rájövök a csavarokra, de most… Szentül hittem, hogy kész, vége, most akkor a köv. évad arról fog szólni, hogy mindenki Jaxet akarja kivégezni. Stahl nagyon fog hiányozni, mert imádtam utálni a pszichopata ribit, de az az autós jelenet mindent megért, Opie arca… John levele meg… Nincs még szeptember véletlenül???

greg gavin - 2011. 03. 27. 00:25

Most daráltam le a három évadot kb. egy hét alatt, hát mit ne mondjak hatalmas élmény volt. Pedig nyáron már egyszer megvolt a pilot de feladtam, most újra neki kezdtem és hát elnyerte teljes imádatomat. A második évad kegyetlen volt, rég éreztem olyant mint amikor azt nézttem,(a Lost pár évadánál meg a Rescue me első 3 évadánál, Supernatural 4,5, The Shield utolsó évadai)hogy szinte lehetetlen befejezni és hajnali 4ig azt bámultam. A 3.évad sztem kicsit ,,gyengébb” volt(de ha a 2. 10/10 volt akkor ez 9/10). Visszont az évadzáró utolsó 10 percére szavakat sem találok. Óriási volt minden egyes momentuma, hihetetlenül kidolgozott,zseniális. Csak azt sajnálom h most szeptemberig kell várnom a folytatásra. Már most érzem a hiányát, ugyhogy megyek is keresek valamit amivel pótolni tudom(nem lesz egyszerű)

phoenix00 - 2011. 04. 13. 23:44

3*13 vége fele ,,Legalább a kicsi Thomas
nem fog úgy szenvedni, mint én”
WTF little Tom?

AnarchoiD - 2011. 06. 10. 23:54

most vegeztem ki zsinorban mind a 3 evadot .. hat olyan zsenialis volt a 3 vege amit nem neztem volna ki a SoA -sokbol ;) zsenialis .. es hozza a zene nagyot utott

szalesz123 - 2011. 07. 27. 16:20

én is most daráltam le
zseniális sorozat! csak ajánlani tudom

berc - 2011. 07. 29. 01:59

Most néztem meg ezt a nyitást… te jó ég, most már biztos: új kedvenc. Brutális volt a vége.

berc - 2011. 08. 18. 02:25

Most meg a zárást. Próbáltam minél tovább húzni, egyszerűen nem akartam letudni hamar, annyira de annyira élvezetes volt végig. Új kedvencre találtam, az biztos. A zárás meg… ennyire rég vezetett meg sorozat, de igazából nem is gondolkodtam semennyire, egyszerűen csak néztem, néztem, közben meg hallgattam a tökéletes aláfestő zenét. Ilyen az igazi sorozatélmény. Zseniális, tényleg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz