login |

Pilot-mustra: Nikita – 1×01

2010. 09. 10. 23:33 - Írta: winnie

85 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

Bro. I was talking to him.

Az Alias találkozik a Bionic Woman-nel? Ahogy olvasom és olvastam a kommenteket, a Nikita személyes tetszési indexe sokaknál Maggie Q-n fog eldőlni, legyen szó vizuális lájkolásról vagy… <amiannakazellenkezője>, valamint a sokak által felvetett akcióhősnős hitelességről. Hát, igen, van egy olyan érzésem, hogy ha Maggie Q. bekerült volna 2 évvel ezelőtti keménycsajos szavazásunkba, akkor kívül maradt volna a top 5-ön.

NIKITA – 1×01 – 6,5/10

Nikita pilot 3

Én persze már akkor csápoltam, amikor kiderült, hogy őt castingolták be a főhős szerepére, hiszen már elég sok filmben láttam, viszont a Nikita készítői első blikkre odafigyeltek a “hitelesség” kérdésére, mert a pilot nem arról szólt, hogy a renegát bérgyilkosnő minden vérprofi ellenfelet lepofoz. Majd szép fokozatosan, gondolom. Vagy nem. Nem látok a jövőbe, csak szeretem azt hinni.

A sztorival kapcsolatos tiszteletköröket nem futom meg, a két legfontosabb név Luc Besson és Peta Wilson – előbbi a filmes alapot szolgáltatta, utóbbi pedig az első Nikita-sorozat főszereplője volt. Nikita ezúttal is a halálbüntetés karmaiból kiszabadított, majd kiképzett bérgyilkos, aki, mivel egy idő után pár “csalódás” éri, szervezete, a titkos kormányügynökség ellen fordul, aminek a neve Division. (Tudom én, tudom, de azért lehetett volna egzotikusabb is a név. SD6, valaki?)

Nikita pilot 2

Az a Division, mely post-Nikita is képzi az “az ország érdekében teszed”-elv szellemében a börtöntöltelékeket, akik senkinek sem hiányoznak és akik közül kiemelnek egy újoncot, így feltehetjük, hogy a sztori két szálon fog futni, ami sajnos felezi a kifejtésük idejét. Arra gondolok, hogy szinte az összes szereplő a Division-ből való, így a sztori házon belül, esetleg küldetéseken játszódhat, kérdés, hogy így a házon kívüli Nikita mennyi anyagot fog kapni – hisz mégiscsak róla szól a sorozat.

Nikita pilot 1

Az Ügynökség idővel persze sutba dob mindent és csak Nikita-t akarja (ejj, de jó lett volna, ha a vezető nem hivatalnok, hanem valami kőkemény gonoszember!), aki miközben megpróbál keresztbe tenni neki, szabadidejében (és álmában) flashback-kel egy kicsit, s ez bizony az átlagnéző nyugalmának megzavarására alkalmas történetszerkezetet eredményez. Az összkép persze könnyedén dekódolható, de megvallom aggódva figyeltem a párhuzamos sztorizást, hisz az efféle megoldás a bukott amerikai sorozatokra volt jellemző eddig.

Jó volt, a Nikita pilotja (csak “a temetős kelléket” tudnám feledni…), de elfogult vagyok, s már korábban jeleztem, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy a Hellcats és a Nikita ne jöjjön be. Nos, a Hellcats elég nagy luft lett (erről majd később), de a Nikita simán hozta az elvárást, egy deka csalódást nem okozott. De persze tudjuk, hogy a sorozatos puding próbája a 2-3-4-5. rész megevése. Akkor majd kiderül, hogy milyen is lesz a sorozat váza.

85 hozzászólás Ne habozz!

Dani - 2010. 09. 10. 23:40

szerintem nem kell félni attól, hogy romlik a minőség. Arra alapozom optimizmusomat, hogy a CW, bár kis csatorna, mégis jó sztoris sorozatok képes “alkotni”. Nem nézek mindent tőlük, de elég ha a Smallville-ra Supernatural-ra és a The Vampire Diaries-re gondolok. Szóval én tartom optimizmusom. Remélem nem kell csalódnom.

Soma - 2010. 09. 10. 23:45

Én bírom Maggiet, így nálam az ő személye nem kérdés. Nekem tetszett a pilot.

Nálam nézős lesz, ha továbbra is hozza ezt a szintet.

Tod - 2010. 09. 10. 23:52

Hát, ezt az Alias-szal egy fejezetben sem lehetne igazán említeni (pedig reméltem, valami hasonló kalibert kapok), viszont meglepőn jó szórakozás. Átívelő szál tetszik, Maggie Q gyönyörű, Lyndsy Fonseca egy istennő, még ha a játéka kicsit béna is volt. A fő gonosz jobbkeze meg egyszerre érdekes és idegesítő. Háttér sztori jó, de az a mimika borzasztó. Mikor először megláttam azt a nézést az jutott eszembe, hogy Steven Seagal biztos színész iskolát nyitott.

winnie - 2010. 09. 10. 23:56

alias, mint az ügynökségnek való keresztbetevés (belülről), bionic woman, mint a régi bérgyilkosnő kontra új bérgyilkosnő. csakis a sztoribeli hasonlóságokra utaltam. na, meg arra, hogy mindegyik csajos akciós.

sowi - 2010. 09. 11. 00:18

Maggie Q jo csaj:) kivancsi vagyok kesobb mennyire mennek ra az akciora…ha lesz boven akkor megvettek

vizcsap - 2010. 09. 11. 00:37

Azért azok a pipaszár lábak elég rémisztőek voltak a bikinis jelenetnél, de ettől függetlenül meglepően jóra sikerült az egész.

Skate - 2010. 09. 11. 00:54

Én bizakodom, hogy beindul ez a sorozat, mert az alapozás eddig jó, csak a végeredményből mi sül ki nem tudni, de azért nézzük hogy megtudjuk és kellemes csalódás lesz a vége vagy nem.

Maggie Q-t meg nem kemény csajnak láttam, hanem tudatosnak, minden cselekedetének célja van és szerintem ez fogja a végén elmozdítani az alapokról a sorozatot, reménykedjünk.

symor - 2010. 09. 11. 01:42

Pedzettem az előző posztokon is, hogy az új Nikita akciójelenetei eléggé szimplák, és nem azon az egyszerű, nyers módon, ami most divatos(mely értelemszerűen reálisabb is).

Itt csihi-puhi kézitusajeleneteket kapunk, amelyekben minél több a karlengető hárítás, gondolhatják a készítők, akkor már értelemszerűen hosszabb és tetszetősebb is a közönség számára a küzdelem. Hát nincs így, a főszereplő dinamizmusát és profizmusát kifejezni vágyó jelenetek eléggé ügyetlenek, ráadásul korhatár-keretesek.

Maggie Q-ban ennél egyértelműen több rejlik akciófronton, pláne ha ennyire menőzni akarnak a Nikitával, mint azt a pilot arculatával észrevehetően teszik (látványkialakítással, kameraszűrőkkel).

Akciósorozatként egyenlőre kevésbé meggyőző, mivel elvileg a Nikita egy sötét hangulatú, üldözéssel, konfliktussal és intrikával teli sorozat akar lenni, kicsivel jobban ragaszkodhatna a realitás talajához.

Erre az alkotók nemigen jöttek rá, mert mint látjuk: Nikita simán eltöri egyetlen mozdulattal egy nála kétszer súlyosabb férfi nyakát, napozószékkel téríti el a rá kilőtt golyókat, emberszabású próbababával a kabátzsebében jár temetőbe és arccal véd ki egy jobbegyeneseket.

A Shane Westtel közös jelenetről nem is beszélek, aki teljesen súlytalan színésznek látszik a szerepe jelentőségéhez képest, és a pilot után rövid úton elhajtottam volna a teljesítménye alapján.

Ennyit a rossz előérzetet keltő részletektől, és most az, ami bejött:

Maggie Q nem egy sokszínű tehetség, de rátermettnek tudja mutatni magát, úgy értem képes magabiztosan mozogni a kamera előtt, a néző szemének kedvéért kellő női eréllyel. Színésznőként még csiszolódhat, viszont a magasságáért, a nádszál acélosságáért és a csípőjén tekergő sárkány dögösségével viselt vörös fürdőruhájáért, sőt teljes megjelenéséért bizalmat nyer Nikitaként.

Észrevehettétek nem a játékát dicsérem :), néha kezdetnek viszont az is elég, ha csupán meggyőző valaki, nem pedig lehengerlő színjátszó.

A sorozatból tényleg hiányzott egy hideglelős, és/ vagy nagyfokúan bemutatkozó komoly karakter. Ellenben kaptunk sok helytálló kicsit.

Lyndsy Fonseca szépen szerepelt egy új világba csöppenő zsengeként, a macskaszemű Melinda Clarke még mindig figyelemre méltó, kár, hogy sokadszor kell ugyanazt játszania, miként Xander Berkeley-nek is, ennek ellenére rutinból jól hozzák, amit kell.

Aaron Stanfordot kicsit sajnálom, hogy tehetségéhez képest, Birkhoff szerepében ilyen kevéssel becsülték meg az írók, de még ki tudja hová tart a figurája.

West piszok irritáló, nála a kedvező változásban sem bízom nagyon. A nyitó rész egészében nem hozta azt amit kellett volna, de a temetéssel még várni kell egy-két részt, és valószinüleg akkor is ott lesz a középszeren, ha van arra valakinek kedve és ideje.

Maniac84 - 2010. 09. 11. 01:57

Ez jobb lett, mint amire számítottam. Nem voltak ugyan magas előzetes elvárásaim, de végig élvezetes tudott maradni. Én pár részig még tuti maradok. 7/10

Tyberius - 2010. 09. 11. 02:41

kellemes meglepetés, bár tény, hogy bizakodtam, hogy legyen valami ebből a cuccból.
Bosszantott ugyan az Alias-os áthallás (ez a megölték a szerelmem, ezért most morci vagyok szitu), viszont vegyes érzésekkel fogadtam a rész végi csavart. Az a baj az amcsikkal, hogy nem mernek mostanában darkos karaktereket megformálni. Pl. nálam jobban ütött volna, ha a kiscsajból tényleg valami überbérgyilkost faragnak, aki esetleg később áll át, bár így is kíváncsi leszek a szisztémára…
7/10 és hát várom a folytatást. Az a gáz, hogy erkölcsileg totál tiszta a két főszereplő, Nikita a megfáradt ügynök, Alex meg… Mondom jobb lett volna az ő karaktere nem ennyire morálisan tiszta papírmasé lenne. Így aztán lesheti az emberfia a karakterfejlődést/jellemfejlődést…

phantom - 2010. 09. 11. 03:26

Nekem bejött, szintén Alias-Dark Angel-Salt-Bionic Woman utánérzésem volt, de hát annyi baj legyen. Korrekt volt, jó volt látni megint állandó szerepben az OC-scene-stealer-ét és a DH 4. évad eyecandy-jét.

Kobor - 2010. 09. 11. 04:36

Forgatokonyv irok nem gyoztek meg, kivalt az eleje nagyon eroltetettnek tunt.
Pl zsaruknak nem volt okuk a kiscsajt vadolni hisz volt me’g minimum 2 tusz/szemtanu.
Jobbkez monologja utan a kiscsaj elso kerdese (Why me). Habar ez lehet csak nekem volt fura.
Az apjanal a monolognal en is kerdeztem magamban es, miert mondod el neki? marmint azert hogy mi megtudjuk de logikatlan a film kereten belol. Ja, es semmi ertelme nem volt a hazalatogatasnak, max hogy lelovette .
Birkhoff mentsege is eleg lukas volt (megolnek ha elmondom a jelszavak), eleg termeszetes hogyha a fo techguy-t elrabolja az ellenseg akkor azonnal jelszavakat stb cserelnek. Na meg az elrablasanak sem volt sok ertelme, max hogy kesobb gyanuba tudjak keverni.

Na de hogy pozitivum is legyen Maggie Q jol nezz ki. Es tetszett a vegen a csavar.

Dregnarr1 - 2010. 09. 11. 05:47

Szívesen belenéznék, de nem tudom túltenni magam a lófejen:((

fromdtod - 2010. 09. 11. 08:23

Maggie Q borzasztó… Vagyis pc, nekem nem szép, sőt csúnya…. alakilag és arcilag is bizony.
A másik. Semmi új nincs benne…. Tehát oké, az alap sztorit persze már sokszor láttuk. Ugye az Alias, meg a többi, de azt azért elvárom, hogy legyen picit más, legyen benne egy-két új ötlet, amire azt mondhatom, hogy fú ez klassz, megkülönböztethető legyen. Ez pedig tök ugyanaz mint az eddigiek, egy másolat…

HRG - 2010. 09. 11. 08:29

Maga Nikita nem jön be, akkor már inkább Alex, de amúgy nézhető a sorozat, érdekes a sztori, még ha vannak is benne jócskán áthallások, másolások (én amúgy a Bionic Womant is bírtam :), egyelőre nézni fogom. Ha már áthallás, akkor idekívánkozik a Prison Break is, az éttermes jelenettel, rivalizálással, majd egymásra találással, és nekem a Dollhouse is eszembe jutott :)

Desmond Wallace - 2010. 09. 11. 08:54

Nem volt rossz a pilot, de a folytatásban ennél több kell ahhoz, hogy biztosan maradjak a sorozattal.
A csavar a végén tetszett, még akkor is, ha cseppet erőltetett volt.

wellman - 2010. 09. 11. 08:56

kasza..
Maggie q vmi borzalom kar erte :(

sEcret - 2010. 09. 11. 10:48

ezt a sorozatot nem lett volna a jobb a volt szovjetúnióba játszatni?

hades - 2010. 09. 11. 10:50

Én sajnos valahogy nem látom benne, hogy célszerű lenne folytatni.

Erről a témáról már láttunk 20 féle sorozatot, semmiben sem kiemelkedő. Kicsit Alias, Dollhouse, BWoman, stb érzetem volt.

A problémám az, hogy szerintem nagyon epizódikus lesz. De ha mégis haladnának a főszállal, az se marasztalna, mivel a tipikus “döntsük be az ügynökséget” a cél.

Részemről csalódtam, nem hinném, hogy nézni fogom.

winnie - 2010. 09. 11. 11:03

ezt a sorozatot nem lett volna a jobb a volt szovjetúnióba játszatni?

a múltban? és miért pont ott?

Feddo - 2010. 09. 11. 11:13

Nekem tetszett. Szerintem jól megalapozták a történetet, habár remélem nem lesz minden részben ez az “na, most majdnem sikert elcsípni Nikitát”-féleség.

Maradok a következő részekre.

benceclick - 2010. 09. 11. 11:27

Nekem is bejött a pilot. Végig fenntartotta az érdeklődésem, nem unatkoztam, sőt a rész végi csavarra még csak nem is számítottam. Én azt hittem h Alex majd Nikita nagy ellensége lesz miután kiképezték. Nem így lett, hál isten.

sEcret - 2010. 09. 11. 11:38

nekem egy kicsit olyan mgb-s. igaz, nem láttam a sorozatot, csak egy picit érdekel, és elolvastam a posztot. szóval tehát. egyrészt az állam által kiképzett bérgyilkosos dolog, meg ez az ország érdekében teszed, egy magasabb célért. tiszta szovjetúnió számomra. de csak így első blikkre. ha megnézném, lehet, hogy valóban máshogy gondolnám. majd a fringe 1-2 után talán helyet kap. :)

joshua7 - 2010. 09. 11. 13:02

Fonseca miatt elnézem, de ez a Q valami olyan szinten csúnya szegény feje, h broáf…

Steven Great - 2010. 09. 11. 17:31

A pilot bejött, megvettek kilóra (eddig), jöhet a folytatás. 7.2/10 :)

new-york-islanders - 2010. 09. 11. 18:13

Untam. Kasza.
Maggie Q egy vicc.
Mondjuk alapból nem tudtam megbarátkozni már (a korábbi Nikita és egyéb variációi által is vitt) a gondolattal sem, hogy egy ilyen magas fokú precíziót és diszkréciót igénylő munkánál miért a világ legmegbízhatatlanabb csoportjára (drogfüggőkre) támaszkodnak, de ez még hagyján, ennyi logikátlanság máshol is van bőven, viszont cserébe ezekért engem sem az akció sem az eyecandy nem kárpótolt/marasztalt.

Dadan - 2010. 09. 11. 18:14

Nagyon light, vagyis hogy súlytalan az összes akciójelenet, dráma és párbeszéd. Eyecandy lesz/van bőséggel, de az kevés lesz hosszútávon.

moonlightgirl - 2010. 09. 11. 18:21

Na megnéztem én is, pedig amikor először láttam, hogy a Supernatural csütörtöki helyét fogja elfoglalni, kijelentettem, hogy én ugyan nem nézem meg, de már csak kíváncsiságból is megnéztem + kell egy olyan sorozat, ami hangulatban pótolja az Alias-t és reméltem, hogy talán ez lesz az.
Tulajdonképpen hasonlóan indít, mint az Alias, de mégsem ugyanolyan. Annyiban hasonló, hogy a főszereplőnő el akarja pusztítani a szervezetet, ami őt kiképezte, valamint a pilot akciódús mindkét sorozatnál, de kb. ennyi a hasonlóság. A Nikita pilotjának hangulata sötétebb. Szépen felvezették a sorozatot, a pilot jó volt erre, valamint a karakterek bemutatására, de mintha valami hiányzott volna vagy nem is tudom… lehet, hogy csak nekem épp nem volt kedvem a pilot sötét hangulatához. Mindenesetre a következő epizódot még meglesem, remélve, hogy jó irányba fog haladni, mert potenciált látok benne, amit remélem, hogy kihasználnak a továbbiakban…
BTW nem láttam egyik előző Nikita filmet, sem a sorozatot, ezért hasonlítottam az Aliashoz.

Maya - 2010. 09. 11. 18:22

Csapó kettő. Ez sokkal jobban bejött mint a másik CW-s pilot, bár lehet hogy annak köszönhető, hogy nem láttam az eredeti filmet (hogy a fenébe lehet ez???)
Nekem tetszett, és ezzel lehet megint olyanba nyúltam, amit hamar levesznek a képernyőről, mert nem biztos, hogy a maga súlycsoportjában megállja a helyét. De ennek ellenére nézhető, már majdnem heti nézős kategória, de ez majd csak a következő részek után dől el, hogy marad, vagy dara lesz belőle évad végén.
A legtöbb potenciált Alex karakterében látok, Nikita egyelőre közepes, Michael meg karakternek jó, viszont remélem Shane West egy kicsit ráerősít a szerepre, mert nem az igazi még.

Tehát a pilot: 6/10 és várom a folytatást.

humandr - 2010. 09. 11. 18:23

Hááát…
Az a baj, hogy túlságosan is sokszor visszautal a filmre. Tudom, ez hülyén hangzik, mert hát annak a feldolgozása, de engem ez csak arra emlékeztetett folyton, hogy mennyivel jobb volt a film.
Szerintem nem kellene egy az egyben szereplőket, jeleneteket átemelnie a filmből – jobban tetszene, ha nem a folytatása, hanem az eredeti újragondolása lenne.

Még a következő 1-2 részt megnézem, aztán ha nem javul, inkább hagyom a fenébe.
5/10

Gabi úr - 2010. 09. 11. 18:23

West minden eddiginél Olyfántosabban néz ki és játszik. A sorozat… háát, pár részig még tuti maradok.

Ja igen, valaki említette, hogy darkos, nos, lehetne egy picit még darkosabb is, de egy nagyobb közönséget elérni vágyó sorozattól balgaság ezt elvárnom. A Traveler-es csávót is jó volt viszontlátni, nem tudom, ezért-e vagy a csúf, gonosz földalatti szervezet elleni harc miatt, de kicsit hasonlított is a hangulat a sorozatra.

windly - 2010. 09. 11. 19:34

10/1

Okok:
-Maggie Q,
-a rész végi csavar (ami iszonyat béna volt- ez a szervezet hogy tudott eddig fennmaradni?)
– székel kivédeni a golyókat
-stb

andras_a - 2010. 09. 11. 19:52

Idén ezzel kezdtem a 24 után maradt űr pótlásást. Tavaly a Human Target csalódást, okozott, ez viszont eddig teccetős. Maradok szerintem még pár részig, aztán majd eldől…

nagydee - 2010. 09. 11. 21:02

hát, nálam eddig kasza, de az első 3 részt azért megnézem, mert így illik

Nikita nem tetszik. nagyon nem. nagyon-nagyon nem. tudom izlések és pofonok, de nekem annyira mű, hogy az már fáj. így aztán minden olyan jelenet, amiben arra mennek részben-egészében (medence, öltözködés), hogy ő mekkora jó nő, idegesít.

a sztori eddig gáz. lehet, hogy a számítógépes gyerek is átállt, akkor esetleg megmagyarázható a csetelgetés, de egyébként nagyon gyatra. attól is már előre félek, hogy a benti eseményekből valami tinifilm felhangja lesz a dolognak. egyébként ha akkora menő, akkor minek kellett neki egy elektróda kilövős sokkolót cipelnie, nem tudta volna simán csak leütni? jó, tudom, látvány… stb stb stb.

szóval 1/10 és meglátjuk

winnie - 2010. 09. 11. 21:07

“amiben arra mennek részben-egészében (medence, öltözködés), hogy ő mekkora jó nő, idegesít.”

ez hozza a nézőket. modellcsaj a főszerepbe, rá kevés ruha és voilá.

sEcret - 2010. 09. 11. 22:04

nembiztos. ld. dollhouse és eliza dushku. bár ő nem biztos, hogy modell, de a lényeget érted, remélem. :D

sepsta - 2010. 09. 12. 01:09

sztem fasza lett, mert bár én utálom a kemény csajos témájú sztorikat, de meggikjú meggyőzött, mindenképp maradok még pár részre. én nem vártam ennyit tőle, de elég komoly hangulatú, jó kis sorozat.

MerlinW - 2010. 09. 12. 13:34

Maggie Q olyan mint egy thai transzvesztita, rossz ránézni…

MerlinW - 2010. 09. 12. 13:35

andras_a: 24-et pótold inkább Dark Blue-val:)

outlander - 2010. 09. 12. 15:11

Nekem az epizódvégi csavar rontotta le egy kicsit az élményt, amikor kiderült, hogy a kiscsaj valójában Nikitának dolgozik. Jobban tetszett volna, ha Alex tényleg az lenne, akinek először láttuk, egy piti drogos bűnözőnek, amolyan “fiatal Nikitának”. Így, hogy a Divisionbe való beválasztása csak egy előre megrendezettt csel volt, és Alex valójában csak egy tégla a Division falain belül, aki már rendesen ki van képezve Nikita által, némiképp csalódtam a karakterében. Még ha a háttérsztorija igaz is, akkor is csak az marad meg bennem ezentúl, hogy a Divisionben eltöltött ideje, a kiképzése, meg az “új életével” való megbarátkozása mind csak álca és színjáték.

andras_a - 2010. 09. 12. 16:38

OFF
MerlinW: Az mi?:)

Hank - 2010. 09. 12. 19:43

Nekem nagyon bejött a pilot.
Egyedül Shane West-et érzem gyengének, de kárpótolja Lady Heather szereplése (nekem már csak Lady Heather marad az a színésznő… :D). A cliff a végén is tetszett, engem megvettek egy időre, az biztos.

winnie - 2010. 09. 12. 21:31

“MerlinW: Az mi?:)”

ilyet kérdezni egy sorozatos blogon?:) rákeres, elolvas.

andras_a - 2010. 09. 12. 22:24

OFF
winnie: már rég megtettem:9 am annyira az nem jött be…

zsemlye - 2010. 09. 13. 13:53

… csak azt nem értem, ha 6 éve renegát, akkor miből telik neki annyi designer ruhára, ami fel volt halmozva a rejtekhelyén… a gyógyszertár rablásból?… meg ilyen apróságok… mert ha cuccolni kell, cuccolni kell, ilyen göncökhöz meg hajókoffer kell…
;) aszem nem kötött le.

M76 - 2010. 09. 13. 23:51

Az első 12 perc élvezhető volt, de aztán átcsapott tinidrámába. Ha a belső division-os szál ilyen tinidráma lesz, akkor inkább nem kérek belőle. Erre jön még az akciójelenetek hiteltelensége, bár maggie q-nál ezer rosszabbat is el tudtam volna képzelni hollywood-tól erre a szerepre, még így is az ugyanmár meg na ne már amivel legjobban lehetne jellemezni az akciókat. Amúgy meg ahogy elnézem nemhogy felszedett magára valamit hanem méginkább lefogyott erre a sorozatra ez még ront a hitelén.

Színészi teljesítményben sem jeleskedett senki még a nevesebb szereplők sem, persze ehhez az írók is hozzájárultak mert rosszul megírt szerepeket meg jeleneteket nem lehet jól eljátszani. 3/10 nekem a pilot, és egy cérnaszálon függ nikita, még maradok a 2. részre, de ha nem lesz jelentős javulás, akkor bybye.

Lui - 2010. 09. 15. 19:32

hát. Jó volt de ennyi. Maradok a sorival egyenlőre de ez eddig egy alig 10/6.
ÉS a pilot szinti mindig jobb a későbbi részeknél szal.. :D

Nikki - 2010. 09. 17. 14:16

Megvolt a 2ik rész is. De sem a történet, sem a karakterek nem fogtak meg, Alexet tudtam csak megkedvelni. Az első rész végi fordulat volt az egyetlen amit értékelni tudtam. Ez kevés. Scythe.

Piemaker - 2010. 09. 17. 21:07

Nekem tetszik!
2 rész után én még mindig úgy érzem,hogy maradok!
Maggie Q látványához szerintem hozzá tudok szokni! :)
Alex is jó és tetszenek a karakterépítő flshbackek is.
Első két epizód nálam 7/10

benceclick - 2010. 09. 17. 22:47

Egy 7/10 nálam is simán kap a 2 részre. Nem unatkoztam, az biztos. Hacsak nem csinálnak benne vmi marha nagy baromságot, én biztos maradok az egész évadra.

polka - 2010. 09. 17. 23:11

Bűnrossz az egész. Maggie-re meg nehogymár valaki azt mondja hogy jó nő mert kiröhögöm. Majdnem elhánytam magam amikor előjött fürdőruhában.
Nomeg szövegkönyv is 0. Akció szintén kevéske nekem.
Nem jön át na.

MrSpock - 2010. 09. 18. 23:22

Akkor lehet röhögni!:-) Igenis jó nő,bár nagyon vékony. Én nem kedvelem a piszkafa csajokat,de Maggie-nek elnézem. Fürdőruhás megjelenésével sem volt baj.Én szívesen hánynék tőle évekig:-) Nekem tetszik eddig a sori,nem egy világmegváltó,de nem is unalmas. Barátok közt-nél lényegesebben nézhetőbb:-)Ha tartják végig,maradok.

Binky - 2010. 09. 19. 00:05

Nekem tetszik a sorozat. Amúgy vhogy olyan Dollhouse-s érzésem van tőle. Megvan a geek csávó, egy ügynökféle, aki hajtja Nikitát, főnöknőféle, ami különbség, h van egy belső embere akit amúgy nagyon bírok. Na szóval simán maradok, egy 8/10-et megér nekem eddig.

Paya - 2010. 09. 19. 13:49

Spoiler
1×02

A hoteles jelenet már egész korrekt volt, és megint volt egy apró csavar a történetben, meg hát itt Lindsey Fonseca egyenlőre bent tart, bár tényleg rezeg a léc, Berkeley például nagyon sablonos. Egyenlőre 5. részig várok, ha nem indul el felfelé a sorozat – vagy túl sokat kaszálok addig – akkor ott számomra véget ér a dolog.

atillaahun - 2010. 09. 21. 21:22

Egy ilyen kaliberű távcsöves puska még egy 100 kilós ember vállát és kificamítja ha kicsit rosszul támaszt be, szegény Maggie-t meg úgy elrepítette volna, mint a tagot akit lelőtt vele. Szóval ha már sehogy sem találtak egy Katee Sackhoff-ot vagy Jennifer Garnert a szerepre, legalább oszthatnának Maggie-nek kisebb fegyvereket. Ez az első sorozatom tavasz óta úgyhogy egy pár részt még biztos elnézegetek, de ilyen színvonallal nem hiszem, hogy kihúzom az évad végéig.

winnie - 2010. 09. 21. 21:37

“legalább oszthatnának Maggie-nek kisebb fegyvereket. ”

az elején pedig az volt a legjobb, amikor belenyomta a puskát a kamerába, jól nézett ki.

mondaném, hogy ilyesmivel nem kell foglalkoznom, de tudom, hogy van akit zavar. én nem nagyon szoktam belegondolni, sőt, olykor a vizualitás simán übereli a realitást, hisz mégiscsak sorozat:)

yabbagabb - 2010. 09. 24. 13:07

így három rész után:
nem tetszik.
mondom ezt annak ellenére, hogy akciósorozatot eleve úgy ül le az ember nézni, hogy nem igazán akad fenn azon, hogy mennyiben rugaszkodnak el a valóságtól, pl. a már említett visszarúgás, különben nem fogja tudni élvezni. csajos akciósorozatnál meg pláne.
kanadai limonádés sorozatnak pedig nagy rajongója voltam annak idején, az ottani megszoksz (és teljesítesz) vagy megszöksz (és persze törölnek, mint egy kisiklott projektet) felállásnak, keverve egy kis többnyire se veled-se nélküled romantikával megvolt az a hangulata, ami el tudta adni a sorozatot. valamint abban állandóan jelen volt az intrika, a manipuláció, nem tudtad az adott rész közepén sem, ki rángatja a szálakat. pl. volt az a rész, amikor michael elvadította magától nikitát, és szinte belelökte az egyik kiképző ágyába, mert azt sejtették, hogy az ürge kettős ügynök (így is volt, csak éppen az utolsó percekben derült ki, hogy birkoff közben hackeli a csóka gépét). az ilyesfajta manipulatív szál egyáltalán nincs meg a remakeben.
nem tetszenek a happy endek a részek végén.
nem tetszik az alapfelállás sem, ez a magányos ügynök harca a világ ellen nem jön be. de legalább ahelyett, hogy a 20 kilójával lazán szétcsapdosná az ellenségeit, inkább a lábát is lerágja, csak hogy elfusson.
bízom benne, hogy úgy alakul a történet, hogy elfogják a csajt, jól megkínozzák, hogy átállítsák, és utána pedig élvezhetjük a rejtegetett szabadulási kísérleteit. egy ilyen fordulat becsempészne annyi állandó feszültséget a történetbe, ami kicsit feldobná ezt az ellaposodó sztorit.

moonlightgirl - 2010. 09. 24. 16:54

Hát a 3. rész hogy is mondjam… sz@r volt. A sztori unalmas volt, az egyetemnél a forgó kamerától rosszul voltam, az a salapálás, amit Maggie Q lerendezett Shane Westtel verekedés címén borzalmas volt. Ráadásul Shane West ebben a részben is próbált keménycsávós fejeket vágni, amitől csak röhögnöm kellett. Egyáltalán nem áll jól neki ez a szerep…
Az egyetlen érdekes karakter Alex maradt, viszont miatta nem fogom leerőltetni a torkomon a sorozatot… ha jövő héten nem lesz olyan kritika a 4. részről, hogy “Na ez nem is volt olyan rossz”, akkor suhan a kasza…

atillaahun - 2010. 09. 25. 21:39

Ez a 3. rész tényleg nagyon gáz volt.
Az egy dolog, hogy egy 35 kilós ember is ki tudja csavarni/törni egy kétszer akkora karját/vállát/nyakát a megfelelő technikákkal, de mikor kickboxolós jeleneteket kap ott nagyon lejön, hogy épp csak simogatja a másikat. Szánalmas volt. Nem is beszélve arról, hogy eltörte a saját könyökét, hogy kiszabaduljon a tag fogásából. Egy ilyen után már nem sűrűn szokták használni az emberek az adott karjukat, és ez nem keménység meg fájdalomtűrés kérdése.
Én végeztem.

Desmond Wallace - 2010. 09. 26. 20:40

Három rész után én is azt mondom, hogy elég gyenge a sorozat. Nem kaszálom még, de kérdéses a folytatás.

benchmade - 2010. 09. 27. 22:29

Cuki tipi-topi magassarkú cipős bérgyilkos.
A diktafont nem tudom hanyadszorra találta el:)
Ultra gáz.

Ronin - 2010. 09. 28. 13:59

Egyenlőre még elvagyok a sorozattal, de amin sürgősen változtatni kéne, hogy ne eresszék össze minden rész végén Nikitát és Michaelt. Shane West karakterét eléggé komolytalanná teszi, ha minden részben elagyabugyálják.

A másik meg, hogy egy olyan karakternek akire elvileg bármikor lecsaphatnak és menekülnie kell, ne a magassarkú legyen a standard viselet.

Tris - 2010. 09. 28. 16:14

ehh, ez a 3-ik rész nagyon gyengus volt.
egyetértek azokkal az előttem szólókkal, akik szerint Nikita kissé “súlytalan”… merthogy sajnos az…
milyen gáz volt már a zárójelenet, ahol elsuhant a riporternő ölelése után, és totálba lehetett látni, mennyire ultravékony Nikita. szóval vicces, vaságastul 20 kiló, de mindenkit szétkaratéjoz… tudom, hogy nem realisztikus itt semmi, de ez azért már sok… nálam is vízválasztó lesz a 4. rész…

adri70 - 2010. 10. 01. 21:39

Ki bírta valaki még rajtam kívül a 4. részig?:) Ami megjegyzem ugyanolyan színvonal volt. A flashbackes részeket már előre leírtam amikor a zene elkezdődött, de a végére azt hiszem azok a részek voltak a jobbak… talán ott kicsit lazábbra vették a színészek. De a végén azért Shane West nem hagyhatta ki a keménycsávós fejet. Maggie Q-ról én teljes mértékben elhiszem hogy megijednek a nagyon kemény emberkék is, azok a csontok… fájhatnak. Összességében így is túl sokat néztem belőle.

arya - 2010. 10. 02. 00:51

uh, én eddig jól elszórakoztam rajta, de ez a negyedik rész már nekem is fájt.

arya - 2010. 10. 02. 01:05

ja és bocsánat a dupláért, de komolyan a legjobb a végén Michael, ahogy beáll a fegyverrel xD apám azon eldobtam az agyam. hogy lehet egyáltalán ilyen jeleneteket csinálni, nem is értem.

Shai - 2010. 10. 02. 03:52

szerintem meg kifejezetten jo lett a 4. resz, ez tetszett a legjobban eddig. persze valami baromsag minden reszben van, ebben is votl, de en tul tudom tenni magam azon a 2-3 percen. zene valasztasok kifejezetten jok voltak most szerintem.

andras_a - 2010. 10. 02. 11:04

Én szerintem végig fogom nézni az első évadot(így 4 rész után) ugyanis az űrt, amit a 24 hagyott maga után, valamivel be kell tölteni (közelébe se ér, de szvsz a Human Targetnél-amit 4 rész után kaszáltam- sokkal, de sokkal jobb)

yabbagabb - 2010. 10. 02. 16:51

számomra kellemes meglepetés volt ez a rész.

symor - 2010. 10. 03. 16:38

Mit is írhatnék, eddig bírtam. Köszönöm szépen a CW-nek a Nikitát, de kösz nem kell több rész.

Shane West azt hiszem a negyedik részben volt a legkeserűbb látvány, hihetetlen mennyire nem tud érvényesülni, az epizód végén hasonlított leginkább egy elrajzolt kartonfigurára a szerepben. Végtelenül modoros, megjátszott gesztusrendszerrel akarja hozni a kemény csávót, tulokarccal.

Maggie Q-ban még volna némi lehetőség, de ez tőlem is legfeljebb bizakodás, a flashbackek iszonyatosan rosszak voltak tőle.

Legfeljebb darálva, unalomból címkét kapott tőlem mostantól a sorozat.

Piemaker - 2010. 10. 03. 22:43

Először bizakodó voltam rendesen,de a 3. és 4. rész után nyugodt szívvel kaszálom el a sorit!
Akcióból kevés van plusz súlytalan az egész ahogy ezt már említette is valaki.
Heti akcióadagnak marad a Hawaii Five-O és a Human Target!
Ezek legalább nem akarnak komolynak látszani!

Szab - 2010. 10. 08. 12:21

Nem tudom, én ezt tartottam meg, nem a Hawaii Five-O-t, ott valahogy nem tetszik a főszereplő, ez bőven elég hozzá, meg a hangulata se passzol számomra.

Nyilván nem egy komoly dolog annyira ez a Nikita, az akciójelenetek kifogásolhatóak természetesen, meg minden, de nekem maga a történet tetszik, ilyen laza szórakozásnak megfelelő, én azt vettem észre, hogy tök szívesen elnézegetem, nekem tetszenek a karakterek, Nikita is, Alex is és a Michael-t játszó színész szerintem kicsit belejött, az első 2 részben bénább volt, most már úgy jobban elvan.

Szóval szerintem egy könnyed szórakozásnak ideális ez a sorozat, én szívesen elnézegetem így heti egyszer.

benceclick - 2010. 10. 23. 00:36

Eddig is bírtam a sorozatot, de ez a 6. rész nekem most nagyon bejött. Sztem az eddigi legizgalmasabb résszel volt dolgunk.

david92 - 2010. 10. 23. 15:50

Egyetértek, szerintem nagyon jó rész volt, így tovább. Bár egy kicsit félek ez az új szerelmi szál miatt, amit majd be akarnak hozni.

Connie21 - 2010. 10. 24. 15:15

Érdekes, nekem meg pont az ötödik rész tetszett nagyon, ez most nem annyira, persze azért ez se volt rossz…

clark - 2010. 10. 27. 12:36

az első és második rész után még bizonytalan voltam,de a 3. rész megnézése után már eltudtam dönteni,hogy kasza.sokkal több van a soriban ,mint amennyit kihasználnak,ez a sori nem igazán cw-s,mert szinte mind sorijuk b szokott jönni,azt hittem hogy ez is,de mégse.kb egy 5-6/10 a 3részre összesen.

Tod - 2010. 11. 06. 17:17

Ha Micheal utalásából kihozzák, hogy ő Navy SEAL volt, én hazamegyek.

Binky - 2010. 11. 11. 15:49

Nekem nézős továbbra is a sorozat. Bejönnek a főszereplők, jók az epizódnyi akciók is, kellemesen el lehet nézni a heti 1 részt. És tetszik az irány, jó a 9. rész promója, nézős lesz nagyon. :)

andus - 2010. 11. 16. 21:03

Unaloműzésként nézem minden héten, de az 1X9 nagyon jó volt. Még ez az érzelgős szál is, főleg ahogy lezárták..egy időre. Csak ilyen részeket a továbbiakban :)

Quantumleap - 2010. 12. 06. 09:17

Szerintem az első évad avval fog végződni, hogy Alex átmegy a kiképzésen, és a második évadtól (ha lesz) már kint dolgozik, és onnantól még könnyebben tud segíteni Nikitának.

benceclick - 2010. 12. 27. 10:52

Az 1×11, azaz a félévadzáró szerintem nagyon jóra sikerült. Tény, h nekem eddig sem volt bajom a sorozattal, de ez a rész nagyon feszes volt, mivel 20 percbe szorították be azt, amit máskor 40-be szoktak, azaz a küldetést. Abban biztos voltam, h Nikita megmenekül, Alex meg ugyebár agent lett. Még annyit, h Lyndsy Fonseca hatalmas eyecandy! :)
A folytatás várós és nagyon remélem h lesz 2. évad.

nyszab - 2011. 02. 19. 11:11

Na, a 15-dik részt megnézve most már tényleg kijelentem, szerintem abszolút kinőtte magát a sorozat. Abból vettem észre igazából, hogy az első 5 részt igazából csak úgy megnéztem, mikor nem volt jobb dolgom, de azóta nagyon emelkedett a dolog, szerintem a 6-dik résznél volt a váltás, az igazán jól sikerült és azóta ível a dolog felfelé, az utóbbi pár rész pedig már egy kiforrott dolog volt. Ráadásul Lindsey Fonseca szerintem különösen jól játssza a szerepét. Érdemes volt ezt elkezdeni. Már 7-8 pontos részek mennek egy ideje.

Connie - 2011. 02. 19. 12:14

Ez a rész most nagyon ott volt! A színvonal szerintem viszont pont, hogy ingadozó. Van 2-3-4 egymást követő átlagos rész, aztán utána 1-2, ami kiugróan jó.

phoenix00 - 2011. 02. 27. 11:49

Hali!

Az 1. évad ebből a 16 részből állt?

Desmond Wallace - 2011. 02. 27. 11:52

Nem. Áprilisban jön a folytatás. Még 6 rész lesz ebben az évadban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz