login |

Az új Flashpoint? – írta darkspell

2010. 09. 11. 15:10 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Igen, Flashpoint. Tudjátok, az a kanadai rendőrös sorozat, ami eléggé hanyagolva van, Magyarhonban alig nézik, és még a TV2 is kaszálta alig pár rész után. Utoljára winnie írt róla, de még elég régen. Az az epizód azóta is az egyik legdepresszívebb, mondjon bárki bármit. De talán nem is ez a legjobb szó. Inkább… életszagú.

1

Kétség kívül ez a Flashpoint legnagyobb előnye, de mostanában egyre sűrűbben érzem úgy, hogy a nézhetőségének legnagyobb akadálya is egyben. Úgy vagy vele, mint a Gyilkos elmékkel: nem kelsz fel egy epizód után, hogy na, ezt is megnéztem. Inkább csak nézel ki magadból, enyhén depresszíven megcsóválod a fejed, aztán azt mormolod magad elé, hogy “B*zmeg…”.

Az amerikai nyomozós/rendőrös sorozatokon szocializálódott népnek ráadásul kicsit amúgy is furcsa a dolog, mert általában nem egy születettrohadék-senkivelsemtörődök az ellenfél, hanem… néhány kosaras (3×13), egy megtévedt fiatal (3×12), vagy egy gyermekeit vesztette anyuka (3×11). Érződik a kontraszt, ugye? Ők generálják a bajt, de valahogy sosem tudod őket elítélni ezért. Egyszerűen csak olyan emberek, akik az erőszakon kívül minden más lehetőségből kifogytak.

2

Ismerős, igaz? Nagyjából az összes eddigi Flashpoint-írásban hasonlót írtunk. Nos, erre meg bedobnak egy olyan részt, mint a The Other Lane, ahol az ellenfél egy születettrohadék-senkivelsemtörődök valaki. Már a nyitány sem gyenge, de onnantól szinte végig pörög az epizód, és egyszerűen beránt. Ahogy elnézem, a Flashpoint készítői nem csak “átlagember” kategóriában tudnak ütőset alkotni. És ez jó. Ilyenből kellene több is.

Röviden ennyi, két “tanulsággal” zárnám ezt a szösszenetet:

  1. Határozottan több embernek kellene bepróbálnia ezt a nagyon jó sorozatot; és…
  2. Amerikának néha nem ártana odafigyelnie Kanadára.

13 hozzászólás Ne habozz!

gisss - 2010. 09. 11. 15:28

Én már az elejétől követem a sorozatot és nagyon jó. Frissítő az a sok CSI után. Ezt a részt még nem láttam mert várom a magyar feliratot, de már tudom előre hogy tetszeni fog:)
Egyébként az előző évadokban is volt egy-két születettrohadék. Utoljára valamilyen niggerdrogbanda volt de nem emlékszem pontosan.
Meg eleve a legelső részben is valami háborúsbűnös feleségétverő balkáni túszejtő volt akit én nem nagyon sajnáltam hogy végül bumm a fejbe végződött.

endel - 2010. 09. 11. 15:35

a tegnapi részben Enrico Colantoni szépet alakított, egyébként meg tök jó sorozat, kedvelhető karakterek, jó sztorik.

winnie - 2010. 09. 11. 15:44

hogy állunk most részekkel? olvasom, hogy amerikában évadzáró lesz pénteken. most megy kanadában is, vagy ott ősszel folytatódik? vagy megy és már a 4. évad jön nemsokra?

bogyó - 2010. 09. 11. 15:51

Már jó ideje nézem a Flashpoint-ot, vártam, hogy a 3. évad hosszú szünet után folytatódjon. Nagyon szeretem a sorozat hangulatát és a különböző esetek háttereinek vázolását is. A kritika teljesen fedi a véleményemet.

Tyberius - 2010. 09. 11. 16:01

Én már nem tudom követni a részek számozását, lényeg hogy jöjjön az újabb adag. Tetszett a CM-es párhuzam mert igen, nem gyengén tudnak odabaszni egyes részek. Jó kis cucc ez…

Neton - 2010. 09. 11. 16:21

Imádom a sorozatot és mondom mindenkinek, h nézze, mert a CSI után egy egész más nyomozós sorozat. És igen, teljesen valóságszerűnek tűnik az egész, pont ezért üt mindig. Ráadásul a storyk nagyon ott vannak, CSI-t már nem is nézek ezer éve, mert eléggé unalmas lett. Itt azért mindig érdekes a háttere az ügyeknek, h kit mi vász rá arra, amit épp csinál.

darkspell - 2010. 09. 11. 16:31

Hozzátenném, hogy a CSI összehasonlítás elég mellélő, ugyanis az a tudományra alapozva kutat a nyomok segítségével a gyilkos után, míg itt az emberi tényező a legfontosabb.
Talán a legjobb hasonlítási alap a Standoff.

winnie: A számozás már totál káosz, a CTV és az NBC más-más osztásban adja. Ezek a részek elvileg a 4. évadot jelentik Kanadában (pár hónapja volt ugye a hír, hogy berendelték az 5.et), viszont myepen meg kb mindenhol S3-ra vannak még számozva.
Amiről írtál anno majdnem egy éve, az a 3×01 volt.

bél - 2010. 09. 11. 18:19

Ezt a rész (The Other Lane) megnézem mindenképpen.
Köszi a kritikát.

gisss - 2010. 09. 12. 10:10

Szerintem a CSI említése nem igen lő mellé. Adott egy sorozat amit kevesen néznek (főleg itt kishazánkban), nem is értem az okait. Helyette az rtl nyomatja az egyik legnézettebb bűnügyi sorozatot a CSI-t. Bűnügyi-bűnügyi. És pont az a szép ebben hogy az emberek inkább nézik ahogy a hősük merengve szemléli techno zenére a kémcsövet, és kavargatja, mint az életszagú változatos néha még szociológiai esettanulmánynak is beillő Flashpointot.Persze ez csak a személyes magánvéleményem.

wryvery - 2010. 09. 12. 12:25

Körülbelül 1 éve kezdtem el nézni a sorozatot.
Ezt viszont Darkspell-k és Deino-k köszönhetem.
Anno egy e-mail váltásnál ajánlották figyelmembe a Flashpoint-t. S nem csalódtam benne. Egyik bűnügyi sorozathoz sem tudnám hasonlítani. Nem csak életszagú, hanem valós életet tükrözi. Azokat az átlag embereket állítja középpontba akik bajba kerülnek, akikkel megtörténnek rossz dolgok. Vagy egyszerűen csak félre értik a helyzetet velük kapcsolatban. Mint abban a részben , mikor a férj egy utolsó szép estét szeretne eltölteni a halálosan beteg feleségével és az események megítélése/félreértése bele sodorja őket a komoly helyzetbe.
Tudok azonosulni a “tettesekkel”, mert nem rosszak, mert nem akarnak mást csak,h felfigyeljenek mások a problémáikra és megoldást találjanak rájuk. Aki még nem nézte az próbálja be ezt a sorozatot.

Még egyszer köszönöm Darkspell-k és Deino-k,h anno figyelmemet rá írányitották erre a sorozatra.

superr0x - 2010. 09. 12. 12:48

én nem még a második évadot tettem le nemrég, szerintem nagyon tuti a cucc

payskin - 2010. 09. 12. 16:49

Az e heti mindent vitt, mint a Lola-T…

dvddisk - 2010. 09. 13. 12:21

nem tudok csak 10/10-et kiosztani! :)
évad-fél évad elején volt egy kis kavar a CBS-nél, hogy mit adtak le és a kanadai részek hogyan is követik egymást, de úgy látszik rendeződött a dolog….
S04-S05-öt de azonnal berendelni! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz