login |

Pilot-mustra: Hellcats – 1×01

2010. 09. 12. 15:30 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(human kritikája itt) Előzetesen a Hellcats várási foka igen magas volt nálam, Twitteren meg is jegyeztem, hogy nagyon el kéne rontaniuk ezt meg a Nikita-t, hogy ne jöjjönenek be nekem, s ne nézzem valamelyiket akár guilty pleasure-ként. A Hellcats-nél ráadásul a korrekt(ebb) kritikák és a jó kommentvélemények is bizakodást ébresztettek bennem, s épp ezért ért hidegzuhanyként, hogy a pilotot sikerült úgy elrontaniuk, hogy már most szívfájdalom nélkül kiszállnék.

HELLCATS – 1×01 – 3/10

Hellcats-02

A Hellcats-et (vagy a megírását, vagy a berendelését) egyértelműen a Glee inspirálta, de hiába vannak középpontban a pom-ponlányok, az egész cheerleader-ösdi szépen háttérbe szorult. A sztorit már mindenki ismeri: Marti elveszti ösztöndíját, de mivel jogi egyetemre jár és be akarja fejezni, alternatív ösztöndíj lehetőségek iránt néz, s mivel van némi tornászmúltja, így a szurkolva tornázás mellett dönt. Mázlija, hogy épp megüresedett a gonosz lány helye a csírlídör csapatban.

Pár lány, pár fiú, véges számú pároztatási lehetőségek, plusz egy felnőttszál a tanárok szintjén – azt hittem, ez lesz a felállás, de csak sikerült belekeverniük a sorozatban Anyut. Az Anyukkal, ezt minden író tudhatná, óvatosan kell bánni, mert az átlagnézőt hamar irritálni kezdik. Persze akadnak kivételek, ahol elfér az Anyu-szál, de a Hellcats-ben nem. Tudom, tudom, Anyu kellett a motiváció kibontásához, de sajnos Gail O’Grady jelenléte sok mínusz pontot jelent – jöhetne egy kósza busz.

Hellcats-03

A tiniklisék alkalmazásával nincs semmi gondom, akadtak friss megoldások is, a zene előtérbe történő furakodását is megszoktam, azonban továbbra is egy másnapos casting délelőtt eredményének tartom Aly Michalka-t, mint főhőst, plusz a bicikli becastingolása sem volt nyerő ötlet, kénytelen vagyok csatlakozni “Biciklizésből is megárt a sok” Facebook csoporthoz. A zilált tekerésnél már csak a helyszínváltó vis-ként használt szaltózgatások voltak gázabbak, azok egyenesen a “ciki” kategóriába tartozik.

Hellcats-01

Fura helyzetben vagyok, hiszen a Hellcats-ben simán lenne potenciál, a párbeszédeiben is akad helyenként fantázia és esetlen, humorra való törekvés. Lehet, hogy az íróstáb bevonása javítani is fog a minőségen, mert nem az összképpel, a történettel van itt a probléma. Amit nehéz elviselni az az egyes jelenetek szintjén található, többször is kénytelen voltam a fejemet fogni az alkalmazott kínos és bugyuta megoldások láttán, hallatán.

ui: Kíváncsi vagyok, hogy a memphis-i “helyszínt” mennyire fogják kihasználni.

12 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2010. 09. 12. 15:41

Az említett gyermekbetegsége a pilotnak a Hajrá csajok!-ban is felfedezhető, hiába főszereplő ott Kristin Dunst, mégis egy csomó megvalósítási egyezést fel lehet a film és a sorozat között fedezni, amit utóbbi remélem kinő, tényleg csak az írókon múlanak a továbbiak, addig parkolópályán hagyom.

shawn15 - 2010. 09. 12. 15:43

Nekem is egy kicsit csalódás volt, de látok benne valamit (nem csak eye candyt), szerintem javulni fog…

phantom - 2010. 09. 12. 15:58

A pilotokat mindig bepróbálom, de ezt kár volt. A főszereplő-lány nagy baklövés volt, egyáltalán nem illik rá a hátrányos helyzetű, szorgalmas joghallgató szerepe (ki tudja, másban lehet, hogy nagyot alakított a castingon…), a tini-klisék meg ugyan elkerülhetetlenek, de azért ennél kevésbé szájbarágósan is elő lehetne őket adni. A legnagyobb problémám a teljes mértékben 2-dimenziós karakterábrázolás : van a gonosz pompom-lány, a szent pompom-lány, a szegény legkisebb királylány-effektes-főszereplő etc. Nem várok én Shakespeare-t, de azért egy kis árnyaltság beleférne a koncepcióba.
10/2 (ha NAGYON-NAGYON nem lesz még visszatérő sorozatpremierem a jövő héten, akkor TALÁN adok neki még egy esélyt, de nem valószínű).

Dregnarr1 - 2010. 09. 12. 17:26

Úgy néz ki a főszereplő szőkeség, mintha az a hajzuhatag paróka lenne.

Fred - 2010. 09. 12. 19:09

Részemről amondó vagyok, akinek nem tetszik, ne nézze! Felesleges fikázni.
Jó, nem fogja megváltani a világot, de heti könnyed szórakozásnak tökéletes.
Csak, hogy legyen egy pozitív vélemény is! :)

winnie - 2010. 09. 12. 19:16

Akinek nem tetszik, nem fogja nezni. De ahhoz, hogy tudja, hogy bejon-e, meg kell nezni. Viszont, ha mar pozitiv velemrny, akkor lehetne bovebben, nem totalis altalanossagban es egy mondatban

david92 - 2010. 09. 12. 20:03

Szerintem nekem nézős lesz, nem egy nagy szám, de mint már előttem írták szórakozásnak hetente jó lesz. Nekem sem jött be a főszereplő csaj castingolása, én mondjuk ashley tinsdalet jobban eltudtam volna képzelni a többi szereplővel viszont meg vagyok elégedve. A zenék elmentek alatta, nem voltak zavaróak, az anyai szállal viszont winnievel kell egyetértenem számomra is egy kicsit(nagyon) irritáló volt, lehetne majd egy kicsit szüneteltetni. Összességében hozza a tőle minimum elvárt CW-s szintet.

Fred - 2010. 09. 12. 21:13

Akkor bővebben:): a nővérem révén rengeteg cheerleaderes moviet végig kellett szenvednem, amiktől a falat kapartam kínomban. Ezt a soreszt is úgy próbáltam be, hogy nincs az az esély, hogy tovább nézzem. Erre egész jónak találtam a többi limonádé filmhez viszonyítva. A zenék mennyisége fel sem tűnt, szerintem ebben a műfajban simán elmegy.
Kicsit erősnek éreztem a Glee-s “koppintás” dolgot. Rendszeresen nézem azt is és semmi nem jött át abból, hogy bármit átvettek vagy próbáltak volna átvenni. A kettő teljesen más műfaj, nem hasonlítanám össze őket.
Az “anya” szállal még várnék, akár jó dolog is kisülhet belőle.
A szöszi csajszi is bejön részemről, igaz a színészi alakítása nincs a topon, de itt nem is az a lényeg. :)
Ha tartja a pilot szintet – egye-fene – részemről nézős lesz és szerencsére nem velem van a baj, mert a baráti köröm nagy része bepróbálta és rácuppant.

winnie - 2010. 09. 12. 21:52

fred: köszi:)

“Kicsit erősnek éreztem a Glee-s “koppintás” dolgot.”

nem, nem. semmi koppintás, csak a hangulat, a performansz (negyedannyi, ez igaz) és a versenyre való készülés, ennyi. ihletés ez, semmi több. tán az sem, mert lehet, hogy előtte észült, s ezért írtam, hogy ha más nem, akkor a cw ezért rendelte be, mert ha valamikor, akkor most van esély a sikerre. olyan, mint a megasztár után a megatánc, ha sarkítani akarnék, de hangulatban és mindenben más, mint a glee (hogy minőségben jobb, rosszabb, az más tészta, kinek hogy)

Robi - 2010. 09. 12. 22:08

Nagyon sok negatívumot, amit olvastam, lényegtelennek érzek. Nem értem például azt, hogy ha anyuci feltűnt párszor, az miért baj. Azt sem értem, hogy a biciklizéssel mi a probléma. Lehet, hogy sok volt, de kábé 3×10 másodpercet tett ki… Ezek olyan apró “hibák”, ami miatt senki nem mondhatja, hogy hát ezért nem fogom nézni. (Vagyis mondhatja, csak nem értem. :D)

winnie - 2010. 09. 12. 22:16

az nem baj, hogy anyu feltűnt, az a baj, hogy nagyon ostoba és zavart. sőt, irritált.

a biciklizésnek nem volt nagyon funkciója (illetve volt: a zaklatott lelkiállapot megjelenítése:), mégis erőltették. ez olyan, mintha minden sorozatban 4-szer bevágnák, hogy a szereplő az egyik helyről a másikra megy.

általában a tetszik-nem tetszik momentumokat az ember nem tudja megmagyarázni, nincs értelme számonkérni: mindenki találkozott már haosnlóval.

phantom - 2010. 09. 12. 22:29

Fred

“Részemről amondó vagyok, akinek nem tetszik, ne nézze! Felesleges fikázni.”

Ez a szöveg egy rész után elég nagy baromság. Winnie-nek igaza van, látatlanban hogy mondja meg valaki, hogy kell-e neki vagy nem ? Ezért szokás bepróbálni a pilotot AZTÁN “nem nézni” ha nem tetszett…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz