login |

Eureka: vége a 4. évad első felének

2010. 09. 13. 14:24 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

I trust me, I trust me.

Ó, már megint sikerült a gyengémre tapintaniuk. Az Eureka – 4×01 is a Vissza a jövőbe-fíling miatt jött be annyira, s a 4×09-ben ismét csak rágyúrtak a készítők a sorozat időutazás-izmaira. Én pedig csont nélkül. Könnyű eset vagyok, elismerem, s azt is, hogy a nyári évadzáró mondjuk egy 7/10 az évadnyitó 9/10-ével szemben – sajnáltam, hogy a fő szálra nem volt olyan sok idő, szívesen elnéztem volna még.

Eureka - 4x09

Let’s make history.

Akkor talán a többiek is több feladatot kaptak volna, hiszen a mostani epizód leginkább két karakterre koncentrált, no meg az átívelő szálra. (Az ezáltal előidézett állapot egyébként kezd állandósulni.) A 4. évad egyébként a nagy változások ellenére maradt ugyanolyan, mint eddig, csak kicsit megbonyolódtak az interperszonális kapcsolatok. Könnyed, aranyos, pár rejtéllyel epizódonként, bár a vége felé a nagyobb lopással és az életek veszélybe sodrásával megpróbálták azért emelni a tétet.

A nagy kérdés a hogyan-továbbra vonatkozik, hiszen mind GD, mind összeesküvős, mind magánéleti fronton felpörögni látszanak az események, ráadásul fontos új karakter is érkezik nemsokára Felicia Day alakításában. Hogy mikor folytatódik a 4. évad, az egyelőre rejtély, mindössze az ünnepi epizódra lehet mérget venni.

16 hozzászólás Ne habozz!

blade78 - 2010. 09. 13. 14:38

Felicia Day IMÁDOM!!! :D
Szeretem azt amerre ez a sorozat halad. Remélem még soksok évad áll elöttünk :D
Fargo egy igazi kocka-példakép.

northwood - 2010. 09. 13. 14:41

Az évad 2. fele Colin Ferguson Twitterje szerint januárban indul:

northwood - 2010. 09. 13. 14:41
Zirowe - 2010. 09. 13. 14:58

Azért engem több minden is idegesített azzal, ahogy ezt az időutazás dolgot kezelték az egész fél évadban:
– Henry–> nem küldhetjük vissza Grantet, mert túl sok mindent látott (már nem azért, de nem ő készített egy olyan gépet, amivel Jack emlékeit törölte az előző időutazásos mókában??)
– Nem tudjuk visszaküldeni, mert rossz a gép, meg vmit mondtak, hogy a 47ben lévő géppel is van vmi (miért nem lehet újat építeni, amit meg is tett más, illetve mi volt a baja a 47ben lévő gépnek, hogy nem lehet a híd másik oldalának használni? Mert ezt nem igazán firtatták szerintem)
– Ha már a félévad záróban visszamentek, akkor nem az lett volna a legegyszerűbb megoldás, hogy amikor mutatják Grantet a kezében az átalakított pda-val 47ben, ahelyett, hogy csúnyán néznek rá, Jack simán kiugorhatott volna, kirúgja a kezéből, jól összetapossa, és már nincs alternatív idősík!!
Ezt miért nem játszották meg?
Meddig akarják ezt az alternatív szálat húzni? Vagy most már ez lesz a végleges valóság? :S

A másik fájdalmam meg az volt, hogy az időutazás és alternatív valóság alkalmat adhatott volna az egyik legjobban várt visszatérésre, mégpedig Stark végleges visszahozására.
Tökre megörültem, amikor az ex-files-ban megláttam, aztán meg kiderült, hogy csak haluzzák..
Már nem azért, de nekem tökre hiányoznak a régi ugratások közte és Jack között, ami a részben végig jelen volt, és tényleg baromi jó volt..

Kár.. :S

Klunks - 2010. 09. 13. 15:27

James Callis vendégszereplése meg gondolom ennyi volt így. Pedig miatta daráltam le három évadot :X

winnie - 2010. 09. 13. 15:31

nem vennék rá mérget, hiszen állandónak volt jelezve, gondolom nem véletlenül. de nem tudom.

vizcsap - 2010. 09. 13. 16:37

@Zirowe:
azért nem taposhatta szét a pda-t mert akkor a vele visszament Grant-2 eltűnt volna(lévén h sose utazott előre az időben h aztán újra visszamennyen) és Jack-2 ottragadt volna 47-ben mert nincs olyan eszköze amit Grant-2 megbütykölt h előreugorhassanak 2010be.
Remélem érthető :)

Zirowe - 2010. 09. 13. 16:41

Én értem a párhuzamot, csak akkor kellett volna bennük lenni mondjuk egy kis önfeláldozás (széttöröm a pda-t, utána felrobbantjuk magunkat, mindezt csak azért, hogy az idősík érintetlen maradjon).. :)

Réta - 2010. 09. 13. 17:27

Magyarországon mikor fogják leadni?

Yusuki - 2010. 09. 13. 17:52

Zirowe: Szerintem maga a feltételezés rossz, hogy Jack egyáltalán szeretné eltörölni ezt az új idősíkot. Mást ne mondjak, itt pl együtt van Allisonnal. Meg Jo-t leszámítva sztem mindenki jobban érzi magát az új valóságban.

Optimus - 2010. 09. 13. 19:40

Sziasztok!

Érdemes ezt a sorozatot nézni? Barátnőmmel nézném. Fringe, Lie to me, Reaper, Chuckot nézünk. Ha ez is magas színvonalú, rejtélye,s izgalmas, megpróbálnánk a Battlestarral együtt.

Villám - 2010. 09. 13. 19:51

Idáig hozza azt az Eureka amit elvárok tőle: hétvégente kikapcsolja az agyam miközben jókat nevetek.
Viszont az marhára idegesít hogy ugye bár volt ez a Jack és Henry felé idő utazás azt úgy ahogy van otthagyták és úgy tekintettek rá mintha sose történt volna meg.Hol ott a mostani falévad záróban is elköhögte magát Henry hogy ő már rég óta tudja hogy Jack és Allison összetartoznak (már csak azért gondolom ezt mert ugye Henry nem törölte az emlékeit tehát elméletileg még mindig emlékeznie kellene mindenre)

AtnaMorken - 2010. 09. 18. 01:07

Villám, tökre igazad van, jól beszélsz :D, amugy meg nekem tetszik ez az alternatív valóság dolog, joe és zane ugyis megint összejönnek, hiszen zane lekapta joe – t, nyilván nem véletlen..

aminek viszont nem örülök h van ilyen félévad záró dolog.. minek, miért nem lehet leadni egybe az egészet? vagy akkor kezdjék később, ált. a sorozatok szeptemberben térnek vissza a kérpernyőre új évaddal, az Eureka viszont nem , pontosan nem tudom, hogy mikor, csak azt, hogy vmikor nyáron..

tök szar lesz, januárig várni a következő epizódra, Réta kérdésére válaszolva, sztem soha, vagy nagyon soká, anno a tv2 leadta az 1-2 évadot de azóta semmi.. én már tök megszoktam h feliratosan nézem.

Ax3 - 2011. 02. 07. 20:49

Egyik részben battle star galactica idézeten kidöltem:)(ex-vmia cime talan a 8ik).
Mit hallucinálsz?
Magas szöke nöket piros ruhában:)

Vera - 2011. 04. 01. 12:50

Vége a 10.résszel a 4.évadnak???? :S Nem nagyon van változás az imdb-n se :(((

winnie - 2011. 04. 01. 12:58

nem, megírtuk hírben, mi a helyzet – csekk a keresőt. (az imdb-t nem érdemes sorozatoknál használni, hiszen az az infó van benne, amit legutoljára beleír valamelyik felhasználó, és ki tudja, hogy ő mit tud jól.)

jelenleg az 5. évad készül – a 4. évad júliusban folytatódik a következő 10 résszel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz