login |

True Blood: harmadik évad

2010. 09. 14. 05:41 - Írta: human

75 hozzászólás | kategória: kritika,

(A könyvvel kapcsolatos spoilereket ide kérnénk.)

Elértük ezt a pillanatot is, vége a harmadik évadnak, és csalódást hagyott maga után. Voltak remek pillanatai, erről mindjárt, de összességében nem tudom éltetni, bár annyira nagyon lehúzni sem. Egyszerűen csak az előző évad magasra tette a lécet, olyan remek befejezéssel…

true1

Itt semmi sem volt abból az “ezazfuckyeah” érzésből, ami a második évad befejezésében, az ökleléskor feltört az emberből. Nem kaptunk katarzist. Idén már annyi szál volt, hogy az egyik feloldása semmit sem jelentett, nem kaptunk lezárás hangulatot kicsit beletekintve a folytatásba. Helyette jött ez a tipikus sorozatos befejezés, amivel az a baj, hogy a True Blood eddig nem ilyen volt.

Idegesítő, hogy idén is olyan érzésünk lehetett végig, mintha egy nagy finálé fele tartanánk, ahogy eddig mindig, de ezt nem kaptuk meg végül. Jól kezdett az évad, aztán leült, onnan szépen visszatért, hogy kapjuk ezt a közepes valamit befejezésnek. Mindenkivel meglebegtettek valami folytatást, senkinek sem nyugis az élete, ez az ultimate érdektelen cliffhanger szerintem, legalábbis ezen a módon. Az egyetlen pozitívum benne talán, hogy egész szépen tágul a True Blood-univerzum.

Nem akarom elvenni a zseniális időjárásjelentést vagy Sookie harcát, ahogy a 11. rész befejezését sem. Komolyan, az jobb cliffhanger lett volna az évad végére. Az meg, hogy nem merték meglépni azt a pár halált, nos, kicsit necces. Na jó, azért előtte pár idegesítő figurát eltettek rendesen láb alól a 12 rész alatt, így nem teljesen keserű a szám íze. Ide még azt fűzném, hogy az évad nagy durva jelenetével, amit sokan cápaugrásnak emlegettek, nekem nem volt bajom igazán.

true2

A legfontosabb változás a következő évadra mindenképp Tara eltüntetése lenne. A tényleges. Idén teljesen olyan volt, mint Kim Bauer és a puma, felesleges és még csak nem is szép, erőszakkal tartották a történetben, nevetségesen keverve újabb bajokba.

Összesítve adnék egy 7/10-et, hiszen a gyengébb részek között azért előfordultak zseniálisak is. És akkor most halljuk az időjárásjelentést, Tiffany?

75 hozzászólás Ne habozz!

Vera - 2010. 09. 14. 08:21

Nekem valahogy pont hogy bejött inkább. Az előző évad nem nagyon tetszett, akkor csak úgy unalomból néztem, de most vártam ezerrel az új részeket. Sookie tündérkertes hókuszpókusza idegesített némiképp, de ezt leszámítva nekem nagyon bejött. Tara fonala különösen.
De hát különbözőek vagyunk, különböznek az ízlések.:)

moonlightgirl - 2010. 09. 14. 09:02

Nekem jobban bejött az előző évad, ott lehetett agyalni, hogy mi Marianne és mire készül, ott volt Newlin-ék szektája és persze ami a legjobban tetszett: az Eric-Godric szál (spinoffot nekik!).
Viszont ebben az évadban új lényeket hoztak be: vérfarkasok, vérpárducok, tündérek… ja és pszichopata vámpírok :)
A 3. évad legnagyobb hibája szerintem az volt, hogy túl sok szálon futott a történet és nem volt idő mindet szépen fokozatosan kifejteni. Ilyen sok szereplő mellett lassan már nem elég az 1 óra/epizód…
Ami viszont nagyon bejött ebben az évadban az a pszicho-vámpírok :) Russell már az évad elején a frászt hozta rám, de annál inkább, miután Eric megölte Talbotot és Russellnek teljesen elborult az agya… (a nyár idézete Russell Tiffany-s beszólása :) Aztán ott volt Franklin, Tara történetszála csak vele volt nézhető ebben az évadban :) Hogy Talbotot se hagyjam ki (bár ő nem volt pszichopata…), ő is egy igazán különleges karakter volt, azzal a sikollyal sokaknak belopta magát a szívébe :)
Összességében sok jó pillanata volt ennek az évadnak, bár a 2. évad fináléja tény, hogy ütősebb volt. Én attól még várom a következő évadot.

mr nemo - 2010. 09. 14. 09:32

A Tarás szál tényleg erőltetett, de nekem Sam családi agóniája is kicsit sok volt, mondjuk az utolsó jelenettel még sokat lehet hozni, bár a végeredményt illetően még bizonytalan vagyok.

morse - 2010. 09. 14. 09:41

Sajnos a vége felé tényleg egyre gyengébb lett ez az évad.Idén nyáron kezdtem el nézni az 1. és a 2. évadot is, és hihetetlenül megtetszett, minden nap csak azt akartam nézni, de a 3.évad végefelét már nem is akartam nagyon nézni.Egyszerűen nem tetszett.
Úgyhogy én jövő nyárig kibírom, de nagyon remélem, hogy a 4. évad jobb lesz.:)

Anthonz - 2010. 09. 14. 09:43

moonlightgirl már ha a sikongatós meleg férfiak belopják magukat a szívedbe :D

Egyetértek a kritikával, a kibeszélőben is írtam, én is arra vártam hogy majd a fináléban mekkora dolgok fognak történni, de nem :/
Tarát tényleg lője már le valaki. Nekem úgy tűnt, hogy elhagyja a várost, de sajnos semmi garancia nincsen arra, hogy 200 mérfölddel arréb nem találkozik egy pumával…

K.Tibi - 2010. 09. 14. 09:43

Szerintem jó évad lett főleg Russell miatt, az előzőben Maryann nekem nem jött be nem szeretem, ha “nő” a fő gonosz. Russellt még biztos előveszik később. Az új vámpírok közül mindegyik jó volt, a farkasok viszont bénák voltak. Tara engem nem zavar de nem is érdekel, hogy mi történik vele.
Sam most tényleg hülye viszont Bill egyre faszább.
Boszorkányos, tündéres baromságok nagyon nem érdekelnek(most még).
Nekem eddig ez az évadzáró tetszett a legjobban, bár a végére rakhattak volna valami izgalmasabbat
is. Ez lett a második kedvenc évadom, az elsőt már sohasem körözik le.

winnie - 2010. 09. 14. 09:49

“Tarát tényleg lője már le valaki.”

mennyivel más lenne a helyzet, ha a pilot után nem cserélik le… bennem ott tört össze valami, amikor kiderült, hogy Brook Kerr (http://www.imdb.com/name/nm0449656/) helyett Rutina Wesley lett Tara.

vsylvia - 2010. 09. 14. 09:53

nem volt jó :(

Aidamn - 2010. 09. 14. 09:56

Hát Az évad sokkal jobban pörgött a közepén, mint a végén. Persze ettől függetlenül imádom minden pillanatát, de én is többet vártam. Sookie miléte kicsit csalódást okozott, elég bagatelnek hangzik. Ki sem mondom:)
Na mindegy várom a negyedik évadot.

Dobay Ádám - 2010. 09. 14. 10:41

Winnie: Brook Kerr szerintem túl szép, ebben a sorozatban meg mindenkit leredneckesítenek, megcsúnyítanak kicsit.

Human: attól tartok, Tara marad, dramaturgiai okokból. A funkciója ugyanis fontos, ő az a nem-mágikus karakter, akin lecsapódik az összes mágikus karakter, és az egész mágikus világ, miközben ő nem nagyon akar belőle. Talán az évadban azért volt idegesítő, mert semmit nem csináltak a karakterével, csak sokkolták, hogy eljusson az évadvégi elhatározásig, hogy húzzon a búsba. Hogy ez hova vezet, azt nem tudom, mint ahogy a többi történetszálnál sem.

Az egész fináléban nekem az volt a problémás, hogy ez inkább egy félévad-záró volt. Azzal a számú cselekményszállal, amibe belekezdtek, valószínűleg egy két évados történetet kezdtek el mesélni, amit aztán most a felénél vágtak el, mindenki most érkezett el a mélypontra: Sooki és Bill kapcsolata széttörve, Tara elhúz, Sam bedarkult, Lafayette-ben elindult valami. Egyedül Jason karaktere kapott valami kereket, ő keresett magának egy értelmes célt az életben, mostanra tűnik úgy, hogy talált (viszont ezt a vonalat meg még a második évadban kezdték el, úgyhogy arra meg azt lehet mondani, hogy az meg most ért be, szintén két évad alatt).

Az egész évad megítélése végérvényesen azon múlik, hogy mit kezdenek a következővel. Ha ez egy következő baromi jó évad felvezetésének bizonyul, akkor elfogadom, egyébként meg nem.

Heidi - 2010. 09. 14. 10:41

Látom nem csak engem idegesített Tara viselkedése, minden részben rinyált valamin.
Az évadzáró nekem is közepes, nem sok izgalom volt benne, sajnálom hogy Jessica nem kapott túl sok szerepet

winnie - 2010. 09. 14. 10:43

tény, írtam is anno, hogy nyilván váltottak a koncepcióban, de valami eredeti koncepciójuk csak lehetett, ha őt castingolták:)

nem mellesleg, majd a hírekben is linkelem ezt, hogy mi kéne a true blood javításához (nem tudom, mennyire hozzáértő:) és kiemelik tara-t is: http://flavorwire.com/117931/how-to-fix-true-blood-in-season-four?

Stop martyring Tara. We get it. Tara’s had a rough life. Her mom was a drunk; now she’s no better off as a born-again Christian. But it seems that Tara’s entire point on the show, since season one, has been to serve as a punching bag. She’s been the victim of a snake-oil exorcist, gone to jail, been taken in by an evil maenad, had her one true love murdered, been kept hostage by a deranged vampire… Enough. This character can’t develop if she’s stuck in a Prometheus-esque feedback loop.

Lepke - 2010. 09. 14. 10:52

Nekem csalódás az évad. Az első évad mindent vitt, azt hittem új kedvencem lett. A második még szórakoztatott. Ezt meg már csak “kötelességből” néztem, ha már elkezdtem az egészet.
Ha ez így halad, a negyedikből dara lesz. Az ötödiknek meg csak az összefoglalóját fogom elolvasni :) De lehet, hogy még vissza lehet hozni valahogy a sorozatot az induló színvonalra.

Hor1 - 2010. 09. 14. 11:13

Maga az évad nagyon bejött, az utolsó két rész sikerült szájhúzósra.

Psy - 2010. 09. 14. 11:36

én már csak megszokásból nézem és pontosan a főcímzene végéig szoktam élvezni, onnantól mindig csalódást okoz :( elratyult

windly - 2010. 09. 14. 12:01

Nekem nagyon nagy csalódás volt az évad, túl sok érdektelen történetszál volt amik ráadásul lassúak és erőltetettek voltak:

-Tara
-Sam és családja
-Lafayette kapcsolata (bár gondolom ez előkészításe a varázslóságának, de akkor is túl sok volt)

Na mindegy remélem a következő hozza majd a megszokott szintet.

Az hogy a főgonosz vámpirt nem megölték hanem betonbatolták az szánalmas volt, mint ahogy Sookie nevetése amint lehderálja a maradványokat, azt a nevetést nagyon karakteridegennek éreztem.

bogyó - 2010. 09. 14. 12:02

Szerintem ez volt a legrosszabb évad. Az egyik kedvenc sorozatom lett miután télen ledaráltam az első két szezont, szóval nagyon vártam a 3. évadot, de már az első részen szó szerint elaludtam. Minden héten reménykedtem, hogy hátha jobb lesz, de nem. Untam és idegesített, a finálé pedig nem is mondható finálénak az előzőhöz képest.
100 százalék, hogy nem fogok tűkön ülni, hogy mikor jön a következő rész. Ez az évad nálam maximum, nagy jóindulattal 6/10.

morse - 2010. 09. 14. 12:02

Psy: Én az 1.és 2. évadnál nem is néztem meg az elejét,de 3.nál szinte csak azt tudtam élvezni:(

zsemlye - 2010. 09. 14. 12:19

Esküszöm a Projekt Runway jobban lázba hozott tegnap, mint a fináléig félrerakott 11 rész és a záró epizód.
A konyhamalac volt aszem a rész fénypontja.
Ha ilyen formában erőltetik tovább a Claudine-ékat az nem lesz jó… Gagyi ez a tündi-bündi, regényben sokkal kickass-ebb ez a szál.
Mióta nézem most először nincs bennem, a “nem bírom ki jövő nyárig” hiszti. :(

moonlightgirl - 2010. 09. 14. 12:46

@Anthonz

Szerintem Talbotot igenis lehet kedvelni, a kibeszélőben mások is írták, hogy megkedvelték a karaktert + ő volt az, aki megtartotta Russellben azt a csepp józan észt, amije volt. Nem is követett el semmit, csupán áldozatul esett Eric sunyi bosszújának. Az, hogy meleg volt, csak hozzáadott a karakter kedvelhetőségéhez, szinte mindig voltak jó beszólásai :) Mostanra már lassan kezdek megbékülni azzal a bizonyos közös jelenetével Eric-kel.
Lehet, hogy kissé félreérthető amit fent írtam, de átfogalmazom: belopta magát sokaknak a szívébe maga a karakter, nem mint férfi :)

Theo - 2010. 09. 14. 13:35

Tarat kb teljesen ki kéne ölni, Jason, Sam, Lafayette meg bőven elég lenne asszisztálónak, nem kéne ennyire saját vonal nekik, kb mint Andy, és Arlene, Terry is túl sok már, főleg utóbbi. És igen Sookie gyors érzelmi változásai se jók, de még inkább volt ő nézhető mint az előbbiek.
Amúgy várható volt, hogy lelassul az utolsó 1-2 részre, de csak előkészítik a következő évadot, mert az már biztos, nem arra kell gyúrni, hogy azt az évadot el tudják adni, a nézők is meg lesznek jövőre is, ott kell majd megtartani őket, remélhetőleg elég volt ennyi építkezés hozzá, hogy jó történet szálak legyenek, persze mondom párat alapból le kéne zárni.

Nikki - 2010. 09. 14. 14:14

Kezdem az elején. A legütősebb évadzáró nekem az első volt, a mostani pedig a leglájtosabb. Ezzel meglepő módon különösebb gondom nincs is, mert közben meg szállította a jó epizódokat is.
Nem is akarok erre több szót vesztegetni, fölösleges.
Remélem, Sam tényleg lelőtte Tommyt, nem tudnék rá emiatt haragudni ^^, valamint bárcsak Crystal és az egész bagázs eltűnne. Ha az örökre túl merész lenne, legalább egy jó hosszú időre.
Ami az én bajom jelenleg a TB-dal, az a zsúfoltság. Olyan érzésem van, mintha túl sokat akarnának. Nem volt elég a vérfarkas, kell párduc is, meg boszorkány meg tündér. He? Ez nem egy Grimm mese. Már bocsánat. Pedig ha valaki, akkor én szinte szeretek mindent, ami természetfelettivel kapcsolatos. De fontos az összetétel, meg ahogyan az arcomba tolják.
Ha ezektől eltekintek a TB tud nagyon jó is lenni és akarom is szeretni, de…nem tudom meddig sikerül. A következő évadra még maradok.

zsemlye - 2010. 09. 14. 14:54

Nikki / zsúfoltság ja-ja
Azért érezzük, mert a tv-ben minden Bon Temps-be koncentrálódik, a könyvekben egész jól el vannak osztva a lények a kböző városokban. Pld: boszik New Orleans, vérfarkasok Shreveport stb.

Skate - 2010. 09. 14. 15:16

Hiába olvasok róla lelkesebb kritikákat, nálam az 1. évad után véget ért ez a sorozat.

human - 2010. 09. 14. 15:26

“Amúgy várható volt, hogy lelassul az utolsó 1-2 részre, de csak előkészítik a következő évadot, mert az már biztos, nem arra kell gyúrni, hogy azt az évadot el tudják adni, a nézők is meg lesznek jövőre is, ott kell majd megtartani őket, remélhetőleg elég volt ennyi építkezés hozzá, hogy jó történet szálak legyenek, persze mondom párat alapból le kéne zárni.”

Nem is értem mit akartál mondani. Ha a jelenlegi nézők csalódnak a sorozatban, akkor nem biztos, hogy mind ott lesz a folytatásnál, ilyen szempontból erős kell legyen a finálé. Plusz ha a következő évad centire ezeket a szálakat folytatja, akkor bizony nem kedvez az új nézőknek, hiszen nehéz becsatlakozni, hiszen rengeteg vonalon tart a cselekmény közepén.

winnie - 2010. 09. 14. 15:29

“a nézők is meg lesznek jövőre is”

ez az, amit egyáltalán nem lehet tudni.

benceclick - 2010. 09. 14. 15:34

Nekem az évaddal semmi bajom nem volt, vártam a részeket hétről-hétre. Ez a finálé viszont lapos volt. Ennek ellenére tetszett, csak nem ehhez vagyok/vagyunk szokva. 4. évad várós, de nem tűkön ülve.

fairi - 2010. 09. 14. 17:02

tegnap este megnéztem..
teljesen átlagos rész volt, olyan semmilyen befejezéssel..
évad sajnos tele volt érdektelen szálakkal,sok-sok kis fragment:(

Registry - 2010. 09. 14. 17:51

azt nem értem hogy miért csak nyáron adnak le belőle 10-12 részt, azután meg pihi. a többi sorozatnál pont a nyár a pihenőidő. ilyen gyenge szezonzárással teszik el magukat pihenőre, sok nézőre ne számítsanak a jövő nyáron

winnie - 2010. 09. 14. 17:57

azért nyáron, mert a többi sorozat ilyenkor pihen. amikor az országos tévék pihennek, akkor tudnak a legnagyobb közönségre szert tenni a kábelcsatornák.

legikutya - 2010. 09. 14. 18:18

Nagyon gyengének éreztem az éavdzárót-volt olyan is, hogy beletekertem, annyira lassúnak tűnt az egész.
Jason szála egyre kevésbé érdekel, addig tetszett csak, míg Eggs halálával voltak elfoglalva. Miután bejött a képbe ez a “rendőrleszek” dolog, azóta sztem a legunalmasabb részek a sorozatban őhozzá fűződnek.
Mondjuk Sam-mel sem jobb a helyzet, főleg az utolsó 2 részben:S Csak annyi érdeklődést váltott ki belőlem, hogy egy fél pillanatra átfutott az agyamon, hogy mit akarnak ebből kihozni a köv. évadra, de semmi több.
Aki viszont vitte a hátán a sorozatot, sztem a Russel-Talbot-Franklin hármas (utóbbi kettőt nagyon sajnáltam, hogy meghaltak). Meg persze az évad beszólása is Russelé (Tifanny?!) :-)

Összességében az évad tetszett, a kritikával is egyetértek (főleg Tara eltüntetésével kapcsolatban:D).

Vera - 2010. 09. 14. 19:13

Látom, egyedül vagyok ezzel, de én szeretem Tarát.:) Aki irritál, az Jason, erőltetetten balfasz.
Az különösen tetszett, amikor Tara elrendezte a szökést. Néha idegesítő tud lenni, mondjuk a tavalyi évadban nem nagyon csíptem (azt az egész Maryannes szálat se), de most szerintem jó volt.

A befejezés után én még vártam egy részt, de végülis nem volt rossz.

Vera - 2010. 09. 14. 19:15

A szépségről meg, Tara szerintem szebb, mint az eredetije. Annak ellenére, hogy csontfeka nőből nem szoktam igazán szépeket látni, Tara alakítója jól sikerült.

andus - 2010. 09. 14. 19:38

Nekem csalódás volt ez az évadzáró, de ahogy mondtátok, lehet azért, mert a másik kettő jó volt. Bár nem tudom… Az évad se nyerte el annyira a tetszésemet, pedig volt benne potenciál, de én ezt már az évad elején tudtam, hogy rosszul fognak kijönni abból, hogy mindenki kapott egy külön cselekményszálat. A végére már unalmasak voltak, és feleslegesek is. Oké maradjon benne Arlene meg Terry karaktere, nem érdekel, de ne vegyék már el az értékes perceket a fontosabb dolgokról. Nekik minek egy külön sztori? Pláne meg egy Renee-s sztori? :D Most így visszagondolva, mintha már nem is egy sorozatot néztem volna hanem vagy 4-et 5-öt :D Már szinte semmi összefüggés nincs közöttük. Nagyon remélem, hogy a 4. évad jobb lesz. Azt hiszem könnyen kibírom nélküle a következő nyárig.

Marcipán - 2010. 09. 14. 19:51

A könyv most magasan felülmúlja a sorozatot. Ajánlom mindenkinek az olvasást.
Az évadzáró tényleg nem volt egy hűdehűde, és voltak konkrét részek amik kimondottan nem tetszettek. Már sokan leírták előttem a dolgokat, inkább nem ismétlem őket. Összességében az évad változó teljesítményt mutatott, voltak részek amiktől elájultam annyira tetszettek, és voltak unalmasabbak is (pl. az utolsó kettő).
Sam, Tara és Arlene története szerintem egy nagy baromság. Jason is érdekes lesz, a maga primitívségével ahogy segít egy kisebb falunyi emberen… na erre befizetek! Hiányoltam a több alakváltót, a több vérfarkast, szerencsére érdekes vámpír-karaktereket azért kaptunk, egyszerre 3-at is. A tündéres vonal nagyon gyenge eddig, és a varázslóst sem szerettem. Feltűntek figurák akik valahogy elsikkadtak útközben (pl. Sam szülei, boszi pincércsaj…stb) de ezeket nem is bánom, mert alapból unalmasak voltak. Viszont akkor pedig felmerül a kérdés hogy: minek? A sok egyéb mellett elveszik a sorozat lényege, a fő vonalra néha már alig maradt idő és energia. A kedvencek, és a pár érdekesebb rész viszont hozták a korábbi hangulatot, és pont annyi plusszt jelentenek hogy várom ugyan a következőt, de nem számlálom azért majd a napokat…
Összességében így: 7/10.

Horcsog - 2010. 09. 14. 20:02

Oh, végetért? Azt hittem még lesz egy rész.
Igen, a 7/10-el teljesen egyetértek, annyit ért.

Aryll - 2010. 09. 14. 20:55

Én is csatlakozom azoknak a táborához akik csalódtak ebben az évadban. Az első két évad, azért jobban sikerült mint ez. Az elején nem volt rossz a kezdés, aztán nagyon vontatottá váltak az események. /csak reménykedni tudok abban, hogy a VD nem jut erre a sorsra/

Tara: az első évad elején egy okos és beszólogatós csajt láttunk, akinek érdekes karaktere volt. Ehhez képest annyira ledegradálták és lelkileg taccsra tették, hogy mélyponton van a figura és mindenki könyörög hogy nyírják ki! Én is; vagy találjon vissza az első évadbeli önmagához vagy legyen over Tarának.
Jason: hol idegesítő, hol pedig kicsit érdekes, nem tudom hova tenni.
Az Arlene&Terry: az évad eleje óta idegesít és most már érdektelenné is váltak számomra.
Sookie&Bill&Eric: ez a trió, ami életben tartott az évad alatt…a finálé nekik is gyengére sikerült.
Sam: egyedül élvezhető… a családja túl sok volt, az öccse ugyanolyan idegesítő mint a szülei, szóval én is remélem hogy Tommy meghal!
Jessica: tényleg üdítő színfolt, de számomra ennyi elég is belőle. Hoyttal együtt izgalmasak lehetnek.
Alcide: nem érezni a vérfarkasságot, egyáltalán nem érezni semmi bad asst. Csak egy magas izmos pasit látok, aki odavan Sookiért. Ennyi.
Lafayette&Jesús: ez az a történet ami lassan indult, de utána ütősen lett felvezetve, most pedig izgulhatok hogy mi vár rájuk. A fináléban ők nyújtották a legjobbat számomra!

Tündérek, vérvarkasok, varázslók, vérpárducok(ne már!lol)sok-sok-sok, rossz arányban adagolva, bele az arcunkba, töményen mindent! Nincs tárgyalása és normális csavarintása a dolgoknak, csak kezdés és végkifejlet. Olyan érzés mintha Alan Ballék siettek/kapkodtak volna az alkotás hevében.. de hova, minek?

A cselekmény valóban akkor volt izgalmas és lendületes, amikor a Russell villában volt mindenki és /amit előttem már többen jeleztetek/ Talbot&Russell&Franklin miatt. Azokon a szálakon még tudtam is izgulni és vártam a fejleményeket. Az utolsó részeket csak kötelességből néztem végig.
Ez az évad nálam 5/10
a finálé 4/10 hogy maradok-e a kövi évadra, majd a 4. évad első epizódjából megítélem.

Norbi_023 - 2010. 09. 14. 21:00

Engem Tara nem idegesített.Szerintem sokkal inkább Arlene-t kéne kirakni a sorozatból.Na ő nagyon idegesítő és unalmas egyben.
Az évadzáró szerintem jó volt,bár a vége lehetett volna izgalmasabb,hogy a 4.évad várósabb legyen.
Arra viszont kíváncsi vagyok,hogy amikor Hoyt és Jessica beköltözik,miért mutatták sejtelmesen a földön fekvő játékbabát!?Ebből ki akarnak hozni valamit?Ez valahogy megmaradt bennem,bár lehet tök érdektelen:))

beeeebeeee - 2010. 09. 14. 22:01

Én bírom Tara karakterét, és szerintem nem azért van, hogy csak az ütéseket kapja. Sz-r élete volt, de nekem ő a normális ember, aki nem kér a sok természetfölötti lényből, és közben nem egy elvetemült Bibliabuzi és nem rinyál, hogy neki milyen rossz.
Ha vmi sok volt, akkor az Sam családja. Igazi taplóparaszt társaság, az öccse meg állandóan rinyált, hogy neki milyen rossz, mert ő nem ismer mást, de ha vki (Sam) segítene neki, azt hülyére veszi. Jó, hogy kinyírták-kiírták az összes szemetet.
Bill engem továbbra is idegesít, a finálé alapján remélem, hogy vmikor csak összejön Sookie Ericcel.

gst47 - 2010. 09. 14. 22:02

Engem meg az idegesített a legjobban, hogy már csak néhány heteroszexuális kapcsolat maradt az első évad óta.

breakaway - 2010. 09. 14. 22:02

Nem tudom, én szeretem Tarát is, meg az Arlene-Terry(ő az egyik külön kedvencem) vonal is érdekel.
Akik nagyon idegesítettek ebben az évadban, az Lafayette meg Jesus volt, meg az egész történetszáluk. Pedig az első 2 évadban Lafayette volt az egyik kedvenc karakterem.
Sam meg sokkal jobb volt, amikor a kisvárosi bár átlagember tulaja szerepkörben volt, semmint ebben a “múltam katasztrófa volt, ennyi idő után jött ki rajtam, most mindenkit leordítok per legyakok” típusú karakterben.
Jessicából szintén többet, bár Hoytot nem csípem, plusz jóóó sok Pamet is szeretnék, nekem az ő beszólásai a kedvenceim.

breakaway - 2010. 09. 14. 22:04

Ja, az egész évadzáróból én is arra vagyok a legkíváncsibb, hogy mi az a baba Hoyt és Jessica új házában.
Ami egyben szomorú is, hogy ez foglalkoztat a 3 évad vége után a legjobban.
De tényleg érdekel:)

Szinjavszki - 2010. 09. 14. 22:22

Szerintem, nagyon jól indított az évad, a közepén leült, de voltak utána még izgalmas jelenetek és kifejezetten humoros beszólások (időjárás jelentés)Viszont túl sok szálon fut a cselekmény (Jessica és Hoyt már új sorozatot indíthatna) és túl sok lény jön be a sorozatba (még az utolsó, lezáró részben is új lény a “boszorkány” megnevezés jön be Jesus személyében, ami ezzel a névvel és megnevezéssel elég elgondolkodtató. Vajon direkt csinálták így az alkotók…?) A karakterek is érdekesen alakulnak: Sam egyenesen átalakul a 3. évadban, de hogy miért kellett rajta ilyen élesen változtatni…? Tarának nincs fejlődése és már eltűnhetne, egy idegesítő szereplő és még borzalmasan is beszél angolul. Bill meg a “rosszfiú” lett, érdekesen alakulhat majd ezután a sorozat, eddig a Sookie-Bill szerelme volt a középpontban, és kialakult egy képünk a jó vámpírról, most meg minden összedőlt.
Számomra a legfurcsább jelenet a végén, hogy Sookie meg “felmegy a mennybe” vagy elmegy a fénybe, vagy mi… Most nem tudjuk, hogy meghalt, vagy elvitték az UFO-k! Ez szerintem már túl sok…
Tehát érdekesnek ígérkezik a 4. évad.
Mégis számomra nagy csalódás volt a finálé, mert olyan érzésem támadt, mintha az évad közepén csakúgy abbamaradt volna.

Jabba - 2010. 09. 14. 22:25

hát igen pilot Tara valamivel szemrevalobb volt mint ez a dijbirkozó csaj és karaktere és teljesen idegesitö és unalmas szenvedett az egész évadban én ugrotttam vele a legtöbb részt :)

fairi - 2010. 09. 14. 23:12

breakaway
“egész évadzáróból én is arra vagyok a legkíváncsibb, hogy mi az a baba Hoyt és Jessica új házában.”

lelki társamra akadtam, többi nagyon nem is hozott lázba, csak az mit szimbolizálhat az a baba ott..
mi fog kisülni,vmi démon lakik ott vagy mi?
remélem a készítők meghallgatják a siralmakat Több Jessica kevesebb Arlena,Tara.
tündérek legyenek tökösebbek,mert eddig amit műveltek vicc, és ebből a boszorkányos cuccból is hozzanak vmi érdekeset ki,ha már 2-t is behoztak( egy wicca, és egy brujo-t)

A. - 2010. 09. 14. 23:30

@fairi Nekem a baba az egyik ok, hogy kíváncsi vagyok a következő évadra, nem viccelek. Jóféle ijesztgetős szálnak tűnik, azt meg imádom.

A másik meg a Lafayette szál, ugyanez miatt, nagyon élvezem L. hallucinálgatásait.

Az évadról és a fináléról röviden: nem tetszett, unalmas volt, pedig az előző két évadban nem volt olyan szál, ami ne érdekelt volna, most meg éppen ellenkezőleg. A vámpírok is unalmasak már. Kicsit szkeptikus vagyok, hogy lehet-e még bármi újdonságot elmondani róluk, eleve rengeteg műfaji előzménye van már a témának.

Az első két évadot a rejtélyek simán elvitték nálam, az elsőnél a végsőkig tippelgettem a gyilkos személyét, és Sookie-ra gyanakodtam, ami utólag elég vicces.
A másodiknál pedig a “ki Maryann és mit akar” szintén lekötött.
Ebben az évadban viszont nem volt nagy titok. Vagy Sookie tündérsége lett volna az? Mert az annyira nem ütött.

Viszont a babában bízom:)

A. - 2010. 09. 14. 23:41

“Sookie meg “felmegy a mennybe” vagy elmegy a fénybe, vagy mi… ”

hmm, Angel, 3. évad finálé:)

Aryll - 2010. 09. 15. 01:46

Jessica+Hoyt baba a földön, azon nekem is megakadt a szemem, de leginkább azért mert szerintem nem lehet majd gyerekük…
a) Jessica szűzen lett vámpír (ennek ismerjük már a hátulütőit)
b) egy vámpírnak és egy embernek a TB szerint lehet gyereke?
c) mondjuk ha nem lehet, akkor erre rámehet a kapcsolatuk
Pamet én is bírom, jók a beszólásai!! :))
Lafayették érdekesek lesznek és nekem is bejött a V-s látomása :DD
Akiknek Tara az egyik kedvence kérlek mondjátok el hogy miért? Megbolondulok tőle, a szájremegése egyenesen idegesít, az angoljáról inkább nem nyilatkozom!!! Ugyanazt csináltam mint Jabba@ áttekertem a Tarás részeket a fenébe.
A TB mindig is a nyílt meztelen és erotikus jeleneteket részesítette előnyben, várható volt hogy lesznek benne homoszexuális jelenetek is. Szerintem nem akkora ügy! Eljátszani biztos hogy nehezebb lehetett pl.: Eric&Talbot jelenetét..ilyenkor megnéznék egy behind the screen vidit ;) tuti hogy ment a röhögés..

Marcipán - 2010. 09. 15. 09:56

Mivel már többször felmerült egy kis statisztika
Hetero párok:

Sookie-Bill /Bill-Lorena
Sam-Tara/ Tara-Franklin
Jason-Crystal / Jason-egyéb sok bige
Arlene-Terry / Arlene-Rene
Alcide-Debbie /((Alcide-Sookie))
Hoyt-Jessica

Homo Párok:

Lafayette-Jesus
Russel-Talbot
Sophie Ann-Hadley
Pam (páratlanul)

Az arány 6-4 de csalóka, mert a hetero mezőnyben sok az átfedés és keveredés… :)

adhie - 2010. 09. 15. 13:04

Szerintem 7/10 az utolsó rész nélkül, mert ez utolsó részben ez a szenvedés ez már nekem fájt. És télleg le Tarával viszont Jason 4 President!

És ez a fairy-dolog. Egy az hogy béna, (egy UFO-ember kavarás mégis mennyire gas főleg melyik lehetett a muter? (ez még poresz témának is rossz…)) A sima psychic megközelítés annó sokkal jobban tetszett. A vérpárduc redneck droggyáros érdekházasságos csaj aki után Jason újabban rohangál (szerintem kettyós is, bár ez az előző felsorolás után még érthető is) az is kicsit sok már. Ennyi természetfeletti minek már. És mi jöhet még? Vérgiliszta meg vérnyúl? (najó ezt már 75ben lelőtték de az is vígjáték volt.)

Tényleg csalódás volt az első kettő után. Az a baj h azt vártam h ez az évad annyival lesz jobb a 2.nál, mint a 2. az elsőnél. Bár sajnos ezt csak egy ideig lehet csinálni. És amíg csak vártam vártam, hirtelen már vége is lett az évadnak… sajnálom…

human - 2010. 09. 15. 13:14

mi jöhet még? tippre például szellemek. Vagy egy Daywalker :D

Aryll - 2010. 09. 15. 15:32

human :DDDDDD
kellenek ezek ide…már így is túlzsúfolt a TB!!!!

fairi - 2010. 09. 15. 17:35

Aryll : mivel ebben a sorozatban a vámpír egy élőhalott(nem lélegzik,nem dobog a szíve) nem is lehet gyereke gondolom, elég morbid lenne…

dampírok más sorozatokban sokszor úgy születnek: anya az ember, apa az vámpír(tuti maradt egy kis sperma,vagy ezt a fantáziára hagyom)..

Hoyt-Jessica duóban Hoyt sorsa előrelátható,ha jessicával akar maradni előbb-utóbb neki is vámpírrá kell válni,mert az ember öregszik, 40 év múlva Hoyt öregpapa, addig Jess továbbra is tini lány..

Nikki - 2010. 09. 15. 20:28

@zsemlye
Akkor ezek szerint még 1x beigazolódik, hogy a könyvek jobbak a belőlük készült/rájuk támaszkodó sorozatoknál/filmeknél.

Azt elfelejtettem említeni, hogy Eric sokkal jobban nézett ki a betonos frizurájával, mint amikor le van nyalva az egész haja ^^
Amúgy nekem nincs bajom Taraval meg Jasonnal, Terryvel sem, de Arlene “mousy voice” Fowler…de jó, hogy alig szerepelt. Mennyit tud sipákolni, omg…
Ha már így belejöttem az írásba, akkor Samre tényleg nem lehet ráismerni, 180 fokos fordulatot vett. De a múltkoriak után ez nem lep meg. És őszintén, sosem lehet tudni, mi mindenre képes egy ember, mivel nem csak egy oldala van, vagy, hogy éppen mikor lesz elege mindenből és kattan meg. Érdekes volt, erre a húzásra igazából csak elismerően tudok bólogatni. Mint ahogy arra is, hogy Russellt bebetonozták. Merész húzás lett volna ha kinyírják, így azonban van a zsebükben egy remek karakter, akit majd előkaphatnak.
Billről durva dolgok derültek ki, erre én sem számítottam; ha jól forgatják a dolgokat, elérhetik, hogy én is a Sookie+Eric párosra szavazzak. (Az a betonos haj a bűnös :D most megláttam valamit, amit eddig csak a sok hozzászólásban olvastam :D )
És nem kell több természetfeletti lény!

Luco - 2010. 09. 15. 22:33

Tara tényleg nagyon idegesítő tud lenni, a színésznő viszont kifejezetten szép és tehetséges.

A könyv sokkal jobb a sorozatnál.

tricksen - 2010. 09. 15. 22:34

@Nikki
Szerinted már elég “durva” Bill és a dolgai? Nem tudom… Lehet, hogy túl magas az ingerküszöböm, de nálam még mindig a hősszerelmes kategóriában van.

Úgy vélem a betonos outfit miatt Eric most komoly rajongótábort építhet magának. :-)

Ja, és leírom a harmadik helyen is:
nálam azzal élné túl a sorozat, ha több politikát vinnének bele és csökkentenék a személyes szálakat (pl Tara, Terry, Arlene (utóbbi főleg!!!!)). Belekapnak időnként egy-egy történetbe, aztán meg elfelejtenek kezdeni vele bármit is.

A könyv is ennyire kusza?

Szeretnék felkérni egy beavatottat, hogy spoilerezzen már egyet a földön fekvő babával kapcsolatban. Azt hittem, csak engem izgat, de egyre többen vagyunk.

Aryll - 2010. 09. 15. 23:00

fairi@ köszi a felvilágosítást, legalább most már tudom hogy születnek a dampírok! Mondjuk logikus.. de tényleg, a sperma mitől maradhat életképes?
Nikki@ egyetértek veled itt is! :))(kivétel Tara)

tricksen@ nekem se tetszett itt a végén ami kiderült Billről, már onnantól furán viselkedett hogy elment a királynőhöz. Azért az elég gáz, hogy az állítólagos szerelmem, úgy akarjon megkaparintani hogy rám küld két idiótát, aztán ki akarja szolgáltatni a vérem..jó végül, szerelmes lesz és nem tenne ilyet, de mégis, a bizalomnak ott sanyi..

jó ötlet, a babás spoiler engem is érdekelne…

Marcipán - 2010. 09. 15. 23:23

Nincs babás spoiler. A könyvben már eleve Jessica sincs.
A másik könyves kérdésre pedig: a könyvek egyáltalán nem kuszák,az alaptörténet teljesen átlátható és folyamatos, de minden részben van egy-egy főbb motívum ami köré épülnek a cselekmények. Tehát egyáltalán nem esik szét ennyi szereplőre és helyszínre mint itt. (És tényleg csak ismételni tudom magam: ajánlom mindenkinek. Az első 1-2 rész döcögős fordítása után már kimondottan élvezetes és lendületes olvasmány!)

szamoca - 2010. 09. 15. 23:42

tricksen: igaz én még csak a 8. könyvnél járok, de egy biztos (és ezt már sokan korábban is leírták): Jessica nem szerepel a könyvekben, ergo ez a szál nem is létezik…babára én nem emlékszem, sehonnan nem ugrik be…

Egyébként csatlakozom a csalódottak klubjához! :)

Studius - 2010. 09. 16. 05:05

egy a lényeg ez nem volt évad záró hanem fél évad záró nem lehet ugy elismerni és ugy kis kell értékelni most hiába agylunk az előző 2 évad egy egy teljes történet volt.
Ez még félnek is kevés.
kövi évadban kiderül azt csá

Nikki - 2010. 09. 16. 12:15

@tricksen
Nálam is abban a kategóriában van, hisz felsorolni is sok lenne, mi mindent tett meg Sookiert, plusz amire éppen készül (Sophie-Anne). De azért sokat esett a szememben. Ezért írtam, hogy ha jól forgatják a dolgokat, elérhetik, hogy jobban kedveljem Ericet, mert nálam is az elejétől fogva Bill az első :)

Vio - 2010. 09. 16. 14:58

Nekem a babával a házban most az ugrott be hirtelen, hogy az Summeré csak otthagyta.
Egyszer Jessica meg is jegyezte Hoyt-nak, “hogy tudja, hogy utálod a babákat?”

human - 2010. 09. 16. 16:58

könyvnek van direkt külön topik, nehogy onnan spoilerezzetek!

winnie - 2010. 09. 16. 17:01
fairi - 2010. 09. 16. 17:29

“fairi@ köszi a felvilágosítást, legalább most már tudom hogy születnek a dampírok! Mondjuk logikus.. de tényleg, a sperma mitől maradhat életképes?”

egyáltalán egy halott hogy támadhat fel? az már tényleg apróság, hogy sperma életképes-e…:D:D

ne próbáljunk biológiai magyarázatokat keresni, mivel eddig nem találkoztam igazi vámpírral,amit vizsgálni lehetne:P
Orvosi,Kémiai Nobel-díj garantálva lenne:P:P

persze van olyan vámpírsztori amiben a vámpírok élnek(dobog szívük), itten ivaros úton történő szaporodás is lehet:P

tricksen - 2010. 09. 16. 21:02

Köszönöm a válaszokat. Tényleg, elfelejtettem, hogy írtátok már: nincs Jessica…

Viszont eldöntöttem, hogy elolvasom a könyveket. Eredeti nyelven ajánljátok inkább, vagy magyarul is élvezetes?

winnie - 2010. 09. 16. 21:05

kérdésedre választ kapsz a könyves topikban. cím a poszt elején. még a fordító is kommentelt oda.

tricksen - 2010. 09. 16. 21:07

értettem, húzok innen

Someone - 2010. 09. 17. 19:52

Nem értem azokat az embereket akik, nyafognak Tarával kapcsolatban. Neki ez a szerepe. Ennyi. Ez van. Erről szól.. Szerintem nagyon jó sorozat. Egyik kommentnél olvastam h szánalmas hogy betonba temette Eric Russell-t. Szerintem meg pont ellenkezőleg. Milyen wtf lesz már ha egyszer visszatér mikor senki nem számított rá?:D

winnie - 2010. 09. 17. 20:46

szerintem többen is leírták, hogy mi a baj tarával.

“Neki ez a szerepe. ”

?? nem. neki nem ez a szerepe. tara egy szerep. egy olyan szerep, egy olyan karakter, akit sokan a pokolba kívánnak, mert bokszzsáknak használják csak az írók.

szamoca - 2010. 09. 17. 21:09

Bocsánat a könyves spoilerért, már itt sem vagyok, megyek a könyves topikba!!!

Aryll - 2010. 09. 20. 00:46

fairi@ kész vagy!!! :DDDD

winnie@ Egyetértek! Főleg azért, mert Tara egy okos, szókimondó karakter volt az első évad legelején.

pétör - 2010. 09. 20. 19:04
tolika - 2010. 12. 30. 17:00

Ezekkel a sorozatokkal az a gond,hogy függő az ember tőlük,pláne ha minőségire is sikerült.Az első kettőn csontig rágtam a körmeimet(aztán meg csodálkoztam,hogy nem nött vissza rögtön),a harmadik évadban (szerintem)viszont túl bonyolítottak mindent,alacsony szinten hagyták az izgalmakat és mire eljött az utolsó rész és végre beindultak az izgalmak erre vége.Úgy lett vége,hogy végülis senkiről nem tudunk konkrétumokat és azt,hogy mi lett végűl vele.Persze van még egy két érdekesség amit furcsának tartok a sorozatban:hogy van az,hogy ha valaki vámpirvért iszik az egyik ember halucinál,a másik csak meggyogyúl,a harmadik meg vámpirrá változik,a negyediknek meg szexuális vágyai támadnak a vámpirvér tulajdonosa felé…Nem mindenkinél ugyan azoknak a tüneteknek kéne lennie,vagy az összes tünetnek egyszerre jelentkeznie?Amit még érdekesnek tartok,hogy a sorozatok múlásával egyre több érdekes lényt ismerhettünk meg és szinte mind abban a kisvárosban vagy annak a vonzáskörzetében.Ha így haladunk,lassan kiderűl,hogy emberek nem is lakják ezt a bolygót.De mindezek ellenére azért nem írom le,mert élvezhető volt és várom a folytatást…!!!…

Réta - 2011. 12. 24. 09:41

Egy év késéssel daráltam le ezt az évadot, de nem találtam olyan szörnyűnek, mint sok kommentelő. A vért, meg erőszakot már eléggé megszoktam, úgyhogy nem döbbentem nagyon meg se a nyaktekerésen, se a konyhamalacos daráláson. Nekem Tara karakterével sincs gondom, csak kicsit jobban is el lehetett volna húzni ezt a vámpír menyasszonya szálat. Én kíváncsi lettem volna az esküvőre is, ahol esetleg Sookie a koszorúslány, mint legjobb barátnő. Annak azért örülök, hogy ember maradt, mert a sok természetfölötti lény között már alig van sima halandó. Az emberek viszont kellenek, mert pont az az érdekes, hogy milyen konfliktusaik vannak a nem-emberekkel.
Jason és a párduclány szálon kicsit kiakadtam, nagyon nem tetszik nekem ez a vonulat. Én Jasont minden hülyesége ellenére egy átlagos embernek látom, szerintem az lenne a legjobb, ha teljesen ember barátnője lenne. Jó ellenpont lehetne a többiek számára. Ez a párducos vérfertőző sztori nekem valami 70-es évek-beli exploration horrorból ismerős, mit mondjak, elég elavultnak tartom.
Az új pincérnő biztos kavar valamit, fogunk még róla hallani. Nem csodálkoznék, ha fekete mágiát űzne.
Lafayette továbbra is az egyik kedvenc karakterem, teljesen jól hozza a figurát, nem csoda, hogy életben tartották a karakterét az írók.
Sam tesója érdekes lehetett volna, de inkább csak idegesítő és ráadásul olyan semmilyen, nyiszlett is.
Eric és Bill is eléggé átlagos külsejű, de ha lehet választani, nekem az Eric – Sookie kapcsolat tetszene jobban. Bill már lejárt lemez, jó lenne ha kinyírná valaki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz