login |

Covert Affairs: vége az 1. évadnak

2010. 09. 15. 15:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Mármint nem a sorozatra gondolok, hanem magamra. És a sorozatra. Kettőnk viszonyára. Sajnos a Covert Affairs ugyanolyan rossz, mint az első pár részben. A fináléra vártam valami nagy durranást, de azt sem kaptam meg. Megpöcögtették ugyan az átívelő szálat, de mindezt egy unalmas üggyel tették és még Anne Dudek sem szerepelt a részben.

Az engedelmes statiszták is érdeklődve nézik az üldözési jelenetet

Az engedelmes statiszták is érdeklődve nézik az üldözési jelenetet

A nemtetszésem okai egyértelműen az érdektelen karakterek. Van egy olyan érzésem, hogy ha érdekesebbnek találnám a főszereplőket, akkor nem zavarna az sem, hogy mennyire terjengős, bőbeszédű a sorozat. Így viszont, hogy a fő ügy az első 18 perc során csak egy jelenetet kapott, mert minden más a CIA-ban játszódott, s csak ment a duma, a duma és a duma, komolyan az alvás kerülgetett. Ez. Nem. Akciósorozat. Csak jelzem azoknak, akik nem ismeri. Inkább egy romantikus kémdráma.

Akinek bejönnek a karakterek, annak nyilván a házon belüli intrikákkal sincsenek gondjai (volt egy meglepetés ezúttal is, sőt, kettő) – nálam viszont az a gáz, hogy még azt sem tudom mondani, hogy inkább szóljon az egész epizód Annie-ről. Mert a küldetések a világ minden táján dettó érdektelenek. Az 1×11-et például nem tudom, hogy gondolhatták komolyan. Egy dolog, hogy a sztori egy ásítással volt egyenértékű, de a végén, a “megoldás” valami katasztrofálisra sikeredett. (A két hülye CIA-ügynökkel, akiknek a fejében meg sem fordul, hogy amit látnak, az nem biztos, hogy valóság. Miután pedig elhatározzák az emberölést, szólni kell az áldozatnak, hogy “itt vagyunk!”?)

Covert Affairs - 1x11-b

Persze korábban is akadtak érdekes érdektelen dolgok, például a fenti képen is látható, sorfalak között végrehajtott üldözéses jelenet, aminél jellegtelenebbet még talán nem is láttam, vagy az informátort rutinosan csak az infó kikotyogása után kinyíró bűnözők, s hogy karakter momentumokról is beszéljek: Annie nagy felismerése egy bizsu láttán, hogy ő mennyire oda van azért, akihez nemrég még másképp viszonyult. (Ez utóbbi jelenet nagy érzelmi katarzis akart lenni, de sajnos inkább a főhősnő ostobaságára és hiszékenységére világított rá.)

Covert Affairs - 1x11-c

A cliffhanger-t nem kommentálom, mert hiába történhet meg benne bármi, nem érdemli meg, hogy cliffhanger-nek nevezzük. Igazából nem tudom és nem is akarom tudni, hogy akarják folytatni az a cliff által elvarródással fenyegető szálat, de ha az írók azt hiszik, hogy az minden idők egyik legizgalmasabb kapcsolata, akkor felőlem piszkálgassák. Én kiszállok. 2/10.

9 hozzászólás Ne habozz!

neoprimitiv - 2010. 09. 15. 15:19

Az az érdekes, hogy kint meg közben szárnyal, lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha verte volna a Burn Notice-t. Nekem is van ismerősöm, aki rajong érte, most már rá fogok kérdezni, hogy mi annyira jó benne? (Nem a leírtakat akarom megkérdőjelezni, eddig még általában beigazolódott nálam, amit egy sorozatról írtál.)

winnie - 2010. 09. 15. 15:32

szerintem megtudjuk nemsokára, mert ez az, amit nem lehet elvitatni tőle: nagyon sikeres. és tuti, hogy itthon is jó páran szeretik. lehet, hogy a kulcs ott van, ahol a royal pains-nél. a covert affairs is egy könnyed, nyári sorozat.

JimmyL - 2010. 09. 15. 16:00

Ennel erdekesebb, hogy nekem ez konkretan tetszik :)
biztos azert mert bejon Perabo minikosztumben es jobbnal jobb magas sarku cipokben…

es igen.. lehet, mert a Royal Painst is szeretem :D

amugy a karkotorol… nem egeszen ugy van… Annie kislany vegig odavolt a csavoert, amikor rosszat gondolt rola, akkor is.

winnie - 2010. 09. 15. 16:16

jimmyl: elhiszem, hogy odavolt, még, ha így át is verte, no meg korábban megmentette az életét, de egy ilyen átlátszó gesztussal máris lefektette? legalább valami lett volna előtte, nem tudom:)

bognarandras - 2010. 09. 15. 16:28

Én még 2/10-et se adnék rá.

korovjov - 2010. 09. 16. 08:37

No, igen, ez a másik dolog, amit nem értettem. Valószínűleg itt az ellenpont a Rizzzolihoz, érzek is némi elégtételt. xD

Az a nagy büdös igazság, hogy a sorozat felénél tartok, és bejön. Jó, asszonnyal nézzük, ha nincs más, de teljesen kellemes kikapcsolódásnak bizonyul, minden hibája ellenére, míg az említett nyomozós konkrétan idegesített.

Valószínűleg egyszerűen szimpátiafaktorról van szó mindkét esetben, csak más-más embereknek jön be a két dolog. Ez mutatja igazán, hogy ha a karakter/színész bejön, akkor a sorozat nyert. Nekem pl a Royal Pains pont a tenyérbemászó főszereplő miatt nem szimpi, pedig amúgy a sorozat érdekes. Bár ennek meg ellentmond az, hogy a Rizzolit rögtön két (nem is akármilyen) jó nővel, meg bónuszban egy b.szottnagy teknőssel nyomatták, ami eleve jó pont, és mégsem… Ehh, nem értem én ezt.

zsemlye - 2010. 09. 16. 14:03

Fix programom lett, tuti felvezetés a heti White Collarhoz.
Édesen béna (designer, tűzpiros talpú tűsarkú, ami minden részben kizárólag “hosszútávfutásoknál” használatos stb.), nem kell gondolkodni + Piper Perabo.
A hatalmas hibája: Gorham, akinél tehetségtelenebbet még nem hordott hátán a föld. Nem ennek szánták, de a karaktere lett a komikus szál ;)
Kicsit Dudek háziasszonyi szenvedéseiből is visszavehetnének, de általában (kivéve Niagarás epizód) tolerálható, mert nem tart soká.

Kata - 2010. 09. 16. 15:47

Nekem jobban tetszik mint a Rizzoli – azt is nézem – viszont a Royal Painsnél szerintem jobb. Ez utóbbit a 4dik részig bírtam… Szerintem azért jó, mert az első részben elhúzták a mézesmadzagot, és már nagyon kíváncsi vagyok, a végére. Szerintem sokan ezért nézik, és nem azért mert egy nagyon izgalmas sori lenne…

meroving13 - 2010. 09. 26. 16:52

Nekem tetszik a sorozat. Nem lesz a kedvencem, nem is fogok nagyon szenvedni a hiányától jövő nyárig, de ilyen kis lightos nyári vminek teljesen jó volt. És hát színészek ide vagy oda, lehet h gyengék, de azért Kari Matchettnek örülök, hogy benne van, mindneképpen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz