login |

További infók a Seeker-szinkronról

2010. 09. 15. 18:00 - Írta: Desmond Wallace

19 hozzászólás | kategória: szinkron,

Egy jó hete volt már szó a Seeker szinkronos változatáról. Azóta még több infó jött a magyar változatról, aminek egy részét már a kommentekben is olvashattátok, de van hírem a 2. évadról is. Igen, a második évadról, aminek talán már be is fejezték a szinkronizálását az SDI-nál, hiszen múlt héten már a pótfelvételekre került sor.

Seeker 2×14 05

Először az előző bejegyzésben nem ismertetett hangokat említeném meg, majd jön egy kis infó a 2. évadról. Denna magyar hangja Kéri Kitty lett, Jennsené Csuha Bori, míg Cara Major Melinda hangján fog megszólalni a 2. évadban is. A szinkront egyébként a Disney rendelte meg, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezen a gyerekcsatornán lesz majd a premier. Ennél azért szélesebb közönséget érdemelne A hős legendája. A 2. évad egyik fontos karaktere volt Nicci Nővér, akit Németh Borbála szinkronizált, valószínűleg mindkét változatnak ő kölcsönözte a hangját.

Lehet kritizálni a szinkront, de nem érdemes. A fordításra egy szavunk se lehet, bizonyára ez a minőség maradt a 2. évadra is. A magyar hangok nagy részét is jól eltalálták. Ha nem is hasonlít a hangjuk az eredetire, könnyen meg lehet szokni őket. A legtöbb kritikával Mahó Andreát illettük, akiről a szinkronrendező (Orosz Ildikó) a következőket mondta: “Tiszta, ártatlan, nem elcsépelt hang.” Ezért esett rá a választás. A beszédhangja tényleg eléggé rajzfilmfigurás, de ennél nagyobb bajunk ne legyen.

Az pedig biztos, hogy a Seeker-szinkronnál sokkal rosszabbak is születtek már az utóbbi években, annak meg csak örülhetünk, hogy a 2. évad se marad szinkron nélkül. Év vége felé meg talán az Intercom meg is jelenteti DVD-n a 2. évadot. A tovább után találtok még egy videót, amiben láthatjátok Mahó Andreát énekelni. Hátha könnyebben megszokjátok Kahlan szinkronját. Köszi szépen az infókat, Joey! Egyébként van már aki bezsákolta a DVD-t? Én igen.

19 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2010. 09. 15. 18:12

Szintén. Az egyik részben énekkel altatót Khalan, ott is hallani Mahó Andrea énekhangját, ami sajnos a beszédbe nem jön át, mindig Bridget Regan szájmozgását jobban figyelem, mint a többiekét, hiába próbálok elhatárolódni a szinkronhang választástól.

Desmond Wallace - 2010. 09. 15. 18:31

“a héten már a pótfelvételekre került sor.”

Vagyis a múlt héten, mert nem ma írtam ezt a bejegyzést, csak elfelejtettem ide beszúrni ezt az egy szót.:)

Haky - 2010. 09. 15. 19:04

Én még nem szereztem be, de tervbe van véve, de ezek után lehet hogy a 2 évad egyszerre kerül a polcomra. :D
Most egyenlőre a maradék könyvet akarom megvenni, aztán a DVD-ket, de lehet hogy utóbbit névnapomra meg karácsonyra kérem.

ucnlm - 2010. 09. 15. 19:08

Én bizony bezsákoltam a DVD-t :)
Még nem volt sok időm nézni (valahol a közepe táján maradt abba, de most elölről fogom kezdeni), de tény, hogy a fordítás kiváló, a szinkronok pedig egyáltalán nem rosszak.
Ami akiadást illeti, nem kcisit lepődtem meg, amikor kiderült, hogy egy szinmpla DVD tokba került bele mind a 6 lemez: amikor még nem bontottam ki azt hittem, ezt az életben nem csukom újra össze, de tévedtem. Zseniálisan van megoldva, ilyet még sosem láttam. Maga a kiadás minden tekintetben csillagos ötös (extrák, nyelvek, kivitel stb), csak a cím az egyetlen amin még egy kicsit gondkoldhattak volna. Nagyon remélem a polcra kerülhet hamarosan a 2. évad is hasonló kivitelben :)

Mammut - 2010. 09. 15. 20:35

charisma hangját is lehet tudni? trianát játszotta a 2×01-ben

Desmond Wallace - 2010. 09. 15. 20:51

Mammut: Én nem tudom. Ami infóm volt, azt mind leírtam.

zaxx - 2010. 09. 15. 21:03

Kétségtelen, hogy énekelve gyönyörű a hangja Andreának, és megmutatja, hogy tud mély hangot kiadni – ami Kahlannál szükséges lesz a tekintélyparancsoló fellépéseinél. Ha azokat a jeleneteket jól megvalósítja, akkor nem lesz gond az ő hangjával sem. A bemutatott részletben volt karakteridegen a hangja (ami nem a hangját minősíti, hanem a kapcsolatát a karakterrel) – de ez simán változhat, beleszokhat a szerepbe, rátalálhat a megfelelő hangszínre.

zaxx - 2010. 09. 15. 21:07

Major Melindának az alaphangja túl kedves Carához, de ha ügyesen játszik a hangjával, szerintem megfelelő lesz hozzá.

symor - 2010. 09. 15. 22:07

A fordítás jó, a hangok többsége megszokható, mégsem tudok megbarátkozni vele. Régebbi témáknál kifejtettem, hogy ennek a rossz véleménynek számomra egyedül Mahó Andrea választása az oka.

Orosz Ildikónak talán inkább a hangszínre kellett volna jobban odafigyelnie az egyik legfontosabb szereplő szinkronjának megválasztásakor, mintsem kreatívnak lennie egy “nem elcsépelt hangnál”. Jobban örültem volna, ha egy elcsépelt, de jó magyar hangot választ a szerephez.

Csak, hogy megvilágítsam, mondjuk a House szereplőinek jól fordított szöveggel helytálló szinkronok születnek, de Hugh Laure magyar hangja Bajor Imre. Hát nem lenne aranyos, és semmiképp sem elcsépelt :)

Bob - 2010. 09. 17. 08:38

Ummm… A Firefly-t esetleg nem akarják kiadni MO-n is?

Tibi - 2010. 09. 17. 19:35

Most kezdtem bele a sorozatba, és előre félek hogy a cancel miatt nincs lezárás.

Valami azért csak lesz, ugye? Vagy olyan nyitott befejezése lesz mint a Veronica Mars-nak?

Bob - 2010. 09. 17. 20:53

Jap.

SPOILER!

Nyitott, napfényes, tengerpartos befejezése lesz.

You know… The usual stuff…

Desmond Wallace - 2010. 09. 18. 09:14

Tibi: Van lezárása mindkét évadnak.

Tibi - 2010. 09. 18. 12:13

Köszi Desmond, akkor tuti végig nézem a két évadot, csak bevárom a szinkronos másodikat is – mert én totál elégedett vagyok a hangokkal. Még Mahó Anderával is :)

jade - 2010. 09. 20. 19:26

AZ első évad már megvan, megnézni még nem volt időm, de szinkron ide vagy oda, megveszem majd a másodikat is

Misirobi - 2011. 09. 29. 14:23

Szerintem Bridget Regan Szinkronhangját nem is lehetett volna jobban megválasztani egy ilyen gyönyörű hang tökéletes :)
nem tudja valaki a 2.évad mikor jelenik meg szinkronosan én még nem találtam meg sehol ?? thanks előre is

Anonymus - 2012. 04. 01. 17:09

Akkor kb. mikorra dobják piacra?

Márk - 2013. 03. 08. 07:48

3 évadrol tudtok valamit?

winnie - 2013. 03. 08. 07:55

a sorozat már 3 éve véget ért. nincs 3. évad.

itt elolvashatod az összes írást róla, benne van: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/legend-of-the-seeker/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz