login |

Pilot: Nikita

2010. 09. 16. 14:11 - Írta: human

29 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: winnie pilotkritikája.) Ez most beragadt lemez lesz, de ugyanazt éreztem, amit az Outlaw-nál: korrekten összerakott anyag, de valami bentragasztja a középszerben. Pedig az a helyzet, hogy az Alias 4. évadjába beleuntam (ezért nem volt még írás róla:) a Cover Affairs egy vicc lett, szóval akár be is férne egy női főszereplős akciósorozat. Mindezek ellenére, ha nem a sorozat minőségének javulásával lesz tele 4-5 rész múlva minden, akkor ez a folytatás részemről biztosan ki fog maradni.

nikita-napszemcsi

Sajnos a Nikita-ismereteim kimerülnek a régi filmmel, a sorozat nekem kimaradt. Joe-ker szerint időrendben akár folytatás is lehetne, főleg, hogy Nikita kintről támadja be a szervezetet, de közben meg a gyógyszertáras “beszervezés” teljesen az eredetit idézi. Lehet, rosszul foglaltam össze amit mondott, mindegy, térjünk a pilot történéseire. Egy bérgyilkos csajról lesz itt szó, akit berszerveztek állami munkába a halálbüntetés helyett, de idővel kilökte magából a szervezet. Elvileg egy fejbelövéssel bocsátották el, de azt nem kaphatta meg, hiszen itten főszerepel. Eltelt pár év és úgy dönt, hogy ideje valakinek fellépnie ezen állami szerv ellen, hiszen a bérgyilkosok kiképzése nem járja, meg amúgy is elvesztették a “jó ügyért” kitűzőjüket, helyette inkább a “jöhet a pénz” került fel a pulcsira.

Komolyan, felőlem olyan vékony mindenki ami neki jól esik és nyugodtan néz miatta a tükörbe, még csak felszisszenni sem szoktam rajtuk a tévében, de baszki, ez most megváltozik. Maggie Q fürdőruhában: kb. olyan vastag a lába, mint egy gizda geek keze. Felöltözve semmi baj, de bizony azt a fűrdőruhás jelenetet nem kellett volna betenni a sorozatba. Örülök, hogy ezt elmondhattam.

Ez mondjuk nem akadályozott meg abban, hogy Maggie Q-t egy jelenetet kivéve elfogadjam akcióhősnek. Szerintem itt a pilotban még ők sem tudhatták teljesen konkrétan, hogy mennyire lesz komoly az egész. Amikor a csaj felemelt egy széket és azzal golyókat hárított (továbbra is a kezében tartva) az úgy a Chuck-ba illett volna, nem pedig a komolykodó Nikitába. Igen, drámaibbra vették a rész végére a figurát, ez lesz a főarány. Árulásos, “Nikita igyekszik lerombolni az őt kitermelő céget” történetű. Közben néha meg fogja akadályozni a piszkos munkáikat is, ahogy ez tette ebben a 40 percben is.

Úgy 5/10-et adnék rá, ha nagyon pontozni akarnám. Volt 1-2 jobb jelenet, de sajnos az akciójelenetek koreográfiáján bizony még dolgozniuk kell. Valahogy teljesen ritmustalanok voltak, ami itt különösen baj, hiszen a csoda párbeszédek és erős karakterek egyelőre nem tudnák megmenteni a sorozatot a középmezőnytől, lévén ilyenek nincsenek nagyon benne. Különösen vicces ez a badass rosszfiúk részén.

29 hozzászólás Ne habozz!

Onix Titan - 2010. 09. 16. 16:46

Dollhouse mínusz eredetiség.

Mia - 2010. 09. 16. 17:30

Nekem nem volt vele semmi bajom. Maggie elvileg modell volt, azok meg sokkal durvábban néznek ki…
Tetszett a pilot, nem tudom, lehet hogy divat azt írni, hogy erőltetett volt a cliffhanger a végén… Szerintem egyáltalán nem volt az, én nem is számítottam rá… Mondjuk nem tudom, hogy az infokból mennyit lehetett leszűrni a sztorival kapcsolatban, de nálam akkor is ütött. Úgy gondolom sorozatot így kell nézni, nem pedig szőrszálhasogatni. Ahhoz képest, hogy pilot rész, elég jóra sikeredett, én biztos maradok.
8/10

Nasedo - 2010. 09. 16. 17:49

Egyetértek a kritikával. Sajnos az akciójelenetek tényleg elég gyengék lettek, az egész pilot erőltetett volt. Csak azért adok neki még egy esélyt, mert a végén a csavarra nem számítottam és érdekes dolgokat lehet így még kihozni belőle. Remélem sikerülni fog nekik. Maggie Q jó csaj, de szerintem borzalmas a szerepre. Tényleg nagyon vékony, egy ütéstől kettétörne. Ennek ellenére dobálj a rosszfiúkat és nagyon fasza csajnak érzi magát. Nekem ez nem jön be, lehetne kicsit emberibb a karaktere. Remélem, hogy pár rész múlva magához tér a sorozat és valami jó sül ki belőle.

dzsiaj - 2010. 09. 16. 17:49

Onix Titan: A Dollhouse max. alapötletében volt eredeti, a kivitelezésben nem igazán. Az első 6 részben legalábbis, onnantól felfelé ívelt a minőség. Úgyhogy ne temessük még, pláne, hogy szemmel láthatóan egy jobb sorsra érdemes darabról van szó, amiből nagyon korrekt kis akciósorozatot lehet csinálni.

winnie - 2010. 09. 16. 17:54

“Ennek ellenére dobálj a rosszfiúkat és nagyon fasza csajnak érzi magát”

ennyi verekedés lett volna benne? nekem egy kövér ipse nyakának eltörése van meg, plusz pár újonccal bunyózott. semmi keményvonalas ellenfelet nem kapott. ja, sakkban tartott egy öregembert:)

avada - 2010. 09. 16. 18:04

Nem volt valami nagy szám. Rengeteg akcióklisé meg fizika törvényeinek gyalázása. Maggie-ből még azt sem nézem ki hogy egy legyet agyoncsap nemhogy lever több fegyveres férfit. A gebefaktor igen hangsúlyos. Ahogy regélt az apjának az igen szánalmasan erőltetett volt. Meg az is fapofával mondja, hogy mennyit drogozott, meg megölt egy rendőrt, és még ő nézi le az “apját”.

Dawn - 2010. 09. 16. 18:12

A Dollhouset csak a pilotig néztem, ott eldöntöttem, hogy tovább inkább nem. A Nikitát sokkal jobban bírtam, de ja, valahogy a fürdőruhás scene nekem is betett, nembírom a csontvázakat…
Ennek ellenére nekem bejött a pilot, szóval szerintem nézős lesz. A kiscsaj is jó volt, meg a kettősügynök csávó is. Egyedül Nikita áll kicsit gyenge lábakon, de még javulhat.

human - 2010. 09. 16. 18:40

“Tetszett a pilot, nem tudom, lehet hogy divat azt írni, hogy erőltetett volt a cliffhanger a végén”

1, senki sem írta
2, elképzelhetetl, hogy ahol említik, ott nem divatból teszik, hanem mert tényleg gyenge?

M76 - 2010. 09. 16. 18:45

Önmagában maggie gebesége miatt még nem lenne felejtős a sorozat azonnal, de a párbeszédek is mesterkéltek végig.

M76 - 2010. 09. 16. 18:49

@Mia:
Milyen cliffhanger? Én nem emlékszem a végén cliffhangerre, egy fordulat volt, azzal, hogy felfedték alexet, más kontextusba helyezték mindazt amit addig láttunk, de ez ettől még nem cliffhanger, semmi életbevágó nincs, ami áll vagy bukik és nem mutatták meg nekünk, hogy jajjmostmilesz.

Mia - 2010. 09. 16. 19:02

Nem erre az írásra gondoltam, hanem egy másikra… de teljesen mind1, nem mindenkinek ugyanaz jön be, ezen nem fogunk összeveszni.

A cliffhangert elírtam, bocsi: tehát a fordulat nekem tetszett.

Csak tisztára bírom, hogy néha olyan megfigyeléseket írnak a sorinézők, amik szerintem tök lényegtelenek.
Teljesen úgy jön le a legtöbb hszből, akármilyen soriról van szó, hogy direkt úgy néztek pilotot, hogy mit lehet fikázni benne.
Na mind1, ezt itt be is fejeztem, mert úgysem tudom rendesen kifejezni magam…

lostgab - 2010. 09. 16. 19:10

Nem igazán jönnek be az ilyen action cuccok, sem moziban, sem máshol, viszont gondoltam mégiscsak bepróbálom a Nikitát, hátha megváltozik a véleményem. Nem mondhatnám, hogy lenyűgöző volt, és beleszerettem volna a műfajba, viszont nem is unatkoztam. Korrekt volt pilotnak, és talán maradok még egy-két részre, hogy lássam merre halad a történet. Kicsit idegesítő volt a fiatal Nikitát játszó csaj. Na nem a játék miatt, hanem azért mert az arcvonásai teljesen különböztek a jelenbeliétől. Mondjuk ez már csak szőrszálhasogatás, mert karakterzavarba nem kerültem, csak megakadt a szemem a különbségen.
Ja azon a mondaton meg behaltam, hogy “Elvileg egy fejbelövéssel bocsátották el, de azt nem kaphatta meg, hiszen itten főszerepel.” :D bár lehet, hogy csak fáradt vagyok :D

Szab - 2010. 09. 16. 20:52

“Amikor a csaj felemelt egy széket és azzal golyókat hárított (továbbra is a kezében tartva) az úgy a Chuck-ba illett volna, nem pedig a komolykodó Nikitába.”

Ezt már előző kritika egyik kommentjében is írták, annyiban tudom megvédeni ezt a jelenetet, hogy azt a részt elvileg álmodta Nikita, szóval a nyakkitörés, meg a székes védekezés nem a valóságban játszódott a sorozatban. :D

fringefan - 2010. 09. 16. 21:01

hat nem az uj Sydney Bristow.

fringefan - 2010. 09. 16. 21:05

lostgab
milyen fiatal Nikita? felirat nelkul neztem, de azt hiszem ugyanazt…

analist - 2010. 09. 16. 21:05

Úgy tűnik, a gebe akcióhősnőn történő kiakadás visszatérő téma, de ezzel nincs mit tenni, ez műfaji korlát :). Bár biztos vagyok benne, hogy valaki tud kivételt.

Kb. Starbucknál kezdődik a hihetőség határa, de ne csesszünk már ki magunkkal :)

A készítőktől csak annyit kell kérjünk, hogy vegyék komolyan human megjegyzését, és – ha Maggie Q-ról van szó – hanyagolják a fürdőruhás jeleneteket. Lyndsy Fonseca jöhet.

shawn15 - 2010. 09. 16. 23:01

Mia: egyet értek, nekem is sokszor úgy tunik, mint ha minden áron lekéne húzni mindent.

Néha meg is ál az eszem hogy milyen apróságokon, lényegtelenségeken megtudtok álni…

Finey McFine - 2010. 09. 17. 00:38

SPOILER (az első tíz percig)
Nekem ez sajna középszer SE. Az hagyján, hogy a David Mamet által írt “hogyírjuksorozatot” szösszenet egyik alapszabályával sem volt köszönő viszonyban sem, és a színészek full hiteltelenek voltak (maggie q messze nem volt olyan tré, mint a beszervező keményember, aki kábé egy barátokközt epizódszerep szinten tolta), de amikor elkezdte a csaj mondani, hogy minden oké volt, aztán I broke one of their rules, akkor fogtam már a fejem. Erre a faszi visszakérdezett. Akkor már feka mozinézőként üvöltöttem, hogy vigyázz, ott a szörny. És jött a szörny. I fell in love. Bamm. Kikapcsoltam. Ennél a maszturbálás is hasznosabb tevékenység. (szerintem. no offence másoknak…)

human - 2010. 09. 17. 02:27

shawn15: pedig se winnie se jómagam nem úgy ül le, hogy namost lehúz valamit, hanem szórakozni akar. Ha a szórakozás nincs meg, akkor meg kiszúrja a sok hibát önkéntelenül is, hiszen van rá ideje, mert unatkozik, mert nem jó. Arról ne is beszéljünk, hogy hány kritikánál ugrik az elmélet, olyankor mire gondoltok? Jaj biztos csak “neked tetsző sorozat nevét képzeld ide az idézőjelbe” akarták bántani, mert.. de a mertre már nem is tudsz szerintem válaszolni. Ilyenkor amúgy érdekel, hogy 5 év múlva miket gondoltok majd a sorozatokról. Akkor már egy Nikita minőségű nektek sem fog annyira jónak tűnni, ha a többi közé helyezitek? Valószínűleg.

korovjov - 2010. 09. 17. 08:38

Az 5/10 reális. Maggie, de inkább a készítők védelmében azért szeretném arra felhívni a figyelmet, hogy az a két újonc, akit megvert, azért megizzasztotta, pedig ő érkezett meglepetésből. Szóval nem volt olyan egyértelmű ‘szíjjáverem-mindet-és-a-sminkem-is-pöpec-marad’ szitu, mint ahogy Sidney Bristow, de akár a nem-tudom-mi-a-neve-a-Covert-Affairsben-de-valami-Anne Piper Perabo megoldotta volna. A székes téma tényleg gáz volt, de ez ennyi, hollywood ennyit tud (volt illúziórombolás-gyűjtő poszt korábban, jegyezzétek fel ezt is).

Engem érdekel, hogy a volt instruktora és közte mi történt, meg hogy mi lesz a kiscsajjal, meg hogy hogyan kenik el a feka kiscsaj száját, bár számítok a kliséhegyekre. Ja, és Alex össze fog jönni az entellektüel csávóval a cégnél, mibe hogy?

Egyelőre maradok. Amíg nem indul újra Chuck, addig biztos.

Mekare - 2010. 09. 17. 10:54

analist: Oh igen Starbuck…mondjuk van olyan is, akinek nem tetszett az alakja :P pedig Sackhoff-ról tényleg el lehetett hinni…Talán még Yvonne Strahovsky, aki valamennyire hihető szerintem

Még maradok pár részt, megnézem mi lesz, de amit szeretnék az nem fog megtörténni. Nem írják ki West karakterét gondolom :( maga a figura sem tetszik annyira, de amit véghez vitt Shane West a pilotban az nálam lekörözi a vékony ázsiai székpajzzsal és hordozható ruhabábuval a temetőben jeleneteket lámiságban.
Régen láttam már a korábbi Nikita sorozatot, de nem bánnám, ha ismételnék

moonlightgirl - 2010. 09. 17. 11:27

Így 2 epizód után én kijelenteném, hogy még maradok, mert látom a sorozatban a potenciált, mert szórakoztatóbb, mint a kémBarbie-s Covert Affairs és mert tetszett az, hogy bemutatták, hogy Alex és Nikita hogyan találkoztak először és gyakorlatilag Alexen keresztül mutatták be azt, amit Nikita már átélt és nem használtak valami béna fiatalító sminkes flashbacket Nikitával.
Elismerem, hogy vannak a sorozatban hibák, hogy West karaktere hiteltelen, hogy Maggie Q olyan sovány, hogy egy tavaszi szellő elfújja, de mégis kíváncsi vagyok, hogy merre viszik tovább a sztorit.

JimmyL - 2010. 09. 17. 11:45

Hat, en elegge untam a regi Nikita sorozatot, es meg lehet kovezni, de az Aliast kifejezetten utaltam. Per pillanat ez se tetszik jobban, de majd meglatjuk…

Lostgab: milyen fiatal Nikita???
A 3 evvel, korabbi onmagat o maga jatszotta osszesen 2 jelenetben…

JimmyL - 2010. 09. 17. 12:32

winnie: levert ket uszkve 90-100 kilos csokat a szalloda wcjeben…

symor - 2010. 09. 17. 12:39

Human leírta a pilot valóságát, ezzel lehet kötözködni, mert valakinek jobban tetszett, én speciel vele értek egyet inkább.

Innen bármerre csúszhat a sorozat, felfelé ugyanúgy, mint lefelé.

Szubjektíve adnék rá 6.5/10 ha az irtózatosan tehetségtelen Shane West golyót kapna a fejébe a harmadik résznél :)

Meglátjuk hová vezet, a bemutatkozás totál középszer, és bevallom nem is számítottam másra. Nem egy rossz megérzést próbáltam igazolni a véleményem kialakításánál, csak felfogtam, milyen lapos nyitó epizód bemutatásával próbáltak “nem” szórakoztatni. A sorozatszerető emberek nem úgy állnak neki, hogy Á!, ez most nem fog tetszeni, azonban egy idő után korábbi tapasztalataikkal, személyes elvárásaikkal bátran mérhetik össze, amit látnak.

Human, ahogy winnie sem tesz mást, csak a lehető legésszerűbben leírják szerintük miért középszer, ha az, valami. Lehet nem egyet érteni velük, a saját véleményük jogát viszont ne boncolgassuk már ilyen kisiskolás módon. Szerintem igazuk van eddig a Nikitával kapcsolatban, valaki szerint nem. Érveiteket vágjátok csak hozzájuk épp ésszel, de ne tipródjunk feleslegesen a rosszindulat tüneteit keresve rajtuk.

winnie - 2010. 09. 17. 12:48

“levert ket uszkve 90-100 kilos csokat a szalloda wcjeben…”

két elég nímand csókát, az egyik kvázi kezdő volt. sportban sokkal durvábbak vannak két haladó között.

korovjov - 2010. 09. 17. 15:25

És ahogy korábban írtam, még a frizurája is összekócolódott közben… Sidneyvel ez sosem történhetett volna meg, és a Covert Affairsben ugyanez a buli piros tűsarkúban játszódik. Yvonne pedig még ennyit sem szórakozott volna a csávókkal, vánsotolta volna mindet. Félre ne értsetek, a Chuck a kedvenc kémsorozatom, de ami ott alap, az itt nem buli.

Egyébként szívesen megnéznék egy Maggie Q – Yvonne Strachowsky catfightot, popcorn bekészítve.

Gabrielle - 2010. 09. 20. 16:00

Először olvastam a kritikát,aztán néztem meg az első két részt.Brutálisan vékony csajra számítottam,de igazából nem volt vészes,sőt. Szerintem normálisan néz ki,persze hízhatna egy kicsit,de nem vészes.
Ezenkívül én még mindig odavagyok a tökös női főszereplős sorozatokért,így nekem ez nagyon tetszett,és Nikita stílusa is elnyerte a tetszésem.
Szerintem lesznek még benne olyan fordulatok,amik feldobják majd a sorozatot ,de nekem az eddigi történet is tetszik.

SpockCooper - 2011. 01. 10. 20:59

Most értem a La Femme Nikita végére (96 epizódot néztem meg). Már többször untattam sokakat azzal, mennyire bejött az a sorozat. Üzenem Joe-kernek, hogy a La Femme 5. évadát nem adták le hazánkban. Nem, a sorozat nem lehetne az eredeti folytatása.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz