login |

Pilot: Outlaw

2010. 09. 16. 01:00 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

Ha röviden kéne jellemeznem a sorozatot, akkor szerintem azt mondanám rá, hogy újoncoknak. Zárom is soraimat.

outlaww

Hopp, a főszereplő meg is lepődött ezen, miközben azt írták a képre, hogy RZA, aki nyilván nem ő. A sorozat alapfelállását úgy lehet összefoglalni, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyik tagja visszavonul, hogy újra ügyvéd legyen és a kisembereknek segítsen. Ez természetesen az “egy rész, egy ügy” megoldást jelenti, de hát mi más várnánk egy országos tévére készülő jogi sorozattól?

A pilotban a kiszemelt ártatlan egy rendőrgyilkos, aki nem kapott rendes tárgyalást, mindig trükközött a vád. Itt azért az írók bajban voltak kicsit, mert nem tudták teljesen rendesen kibontani az ügyet, hiszen még a visszavonulást is bele kellett tuszkolniuk a 42 percbe. Gondolom később ebben kicsit erősebb lesz a sorozat, emiatt biztos nem éri meg leírni. A rutin miatt annál inkább.

Azért kezdtem azzal, hogy újoncoknak, mert akinek ez az első vagy második ügyvédes sorozata, az egész jól szórakozhat. Egy profin és jól elkészített műsorról beszélünk, viszont semmi igazán kirívó nem volt benne ahhoz, hogy megragadjon. Mivel ártatlan emberek és a jogi rendszerben az igazságért küzdő ügyvédről van szó, így természetesen nem maradnak el a hegyibeszédek sem. Na ez az, amiket egyszerűen már túl sokszor hallottál, ha nézel pár éve sorozatokat. Nem az ügy végkifejlete, hanem előtte a fennkölt dumák.

A szereplőgárdáról szintén hasonlókat tudok mondani. Mármint, hogy profi csapat, de semmi extra. Jimmy Smits, akit Az elnök emberei utolsó évadjából és a Dexterből már sokan ismerhetnek itt sem okoz csalódást. Mellé viszont nem választottak nagy neveket, viszont mint említettem, nincs kiugróan rossz közöttük. Ez így nagyjából 6/10, de én biztos nem fogom folytatni, mert egyáltalán nem érdekel ilyen ügyvédes sorozat.

Tudjátok, mi nem tetszett benne? Mondjuk ezt már csak spoiler tag mögött írom le. Az ügy végeredményét lelőtte már a trailer, de hátha nem látta mindenki. Szóval innentől csak az olvasson tovább, akinek megvolt a pilot, vagy nem érzékeny ilyesmire. Szóval megint az van, hogy megkapjuk az igazi tettest, az ügyvédek kinyomozták, így teljes a lezárás. Nem értem miért nem elég csak az, hogy felmentik az ártatlant, mivel ez utóbbi bizonyításra kerül? Lehet, hogy később nem lesz megadva az igazi tettes is a rész végére, de a pilotban felhúztak ezzel a lépéssel, pedig azt hittem kikerülik.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 09. 16. 02:17

igen, korrekt volt.

és igen, pontosan ugyanarra gondoltam, ami a spoiler mögött van. egy egyszereplős ügyről van szó, ahol még a gyilkost is kinyomozzák? minek?

teddike - 2010. 09. 16. 02:51

Engem a hegyi beszéd riaszt el, az előzetesben is ott volt, a pilotban meg a sokszorosát kaptuk. Amúgy meg kicsit sűrű lett, pont a visszavonulás és az ügy elmesélése miatt. Egy részre még kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz 42 percen keresztül nyomozni.

Arthuro_Adam - 2010. 09. 16. 08:22

Winnie ennyire ismer, vagy már mondtad neki, hogy mi lesz a kritika vége?

chabba - 2010. 09. 16. 09:55

A tettes azért kell a végére, mert van egy amerikai urban legend, amely szerint a “reasonable doubt”-hoz az az optimális, ha az esküdtekben felkeltik a gyanút más személyekkel szemben, igazolva, hogy akár más is lehetett (volna) a tettes. Létezik ez a gyakorlat, de elég mocsok dolog, mert arról van szó, hogy a védők a tárgyalóteremben másokat gyanúsítanak. A filmekben a pozitív főhős nem élhet ilyen nemtelen eszközzel, ezért válik nyomozó ügyvéddé, aki nem gyanúsítgat, hanem megtalálja az igazi tettest.

winnie - 2010. 09. 16. 10:05

de itt nem esküdtszék döntött, ezek mind meghallgatások és indítványok voltak, nem?

igazából szerintem nincs olyan, hogy “kell”, csak sokat akarnak markolni egyes jogi krimik szerzői. meglátjuk, hogy fog ez működni, mert van nyomozójuk, így valószínű, hogy ez mindig meglesz, csak itt az üggyel szinte nem is foglalkoztak.

Cyrax - 2010. 09. 16. 10:26

Bár minden siteon szidták a pilotot hetekkel ezelőtt, én azért reménykedtem, hogy bejön majd, de nagyon unalmasnak találtam. Remélem a Whole Truth jobb lesz ennél, különben csak a Good Wife marad nekem, mint jelenleg futó jogi sorozat, ami bejön.

human - 2010. 09. 16. 13:39

AA: a twitterjére gondolsz? mert azt onnan tudta, hoyg akkor írtam meg a kritikát, csak későbbre időzítettük.

sixx - 2010. 09. 16. 14:02

szegény jimmy, ez is kasza lesz hamar.

cyborgwings - 2010. 09. 16. 16:31

jimmy smits majdnem berántott egy próbára, aztán szerencsére visszanéztem az annak idején az előzetesnél írt soraimat, úgyhogy inkább mégsem zsibbasztom le újra az agyam vele. kár a pasasért, a dexterben bírtam nagyon.

analist - 2010. 09. 16. 20:38

“Legfelsőbb Bíróság”: azt hiszem, funkcióját tekintve a Supreme Court az alkotmánybíróságnak felel meg, de nem akarok kötözködni :)

Ja és a magánnyomozó csaj elég unszimpatikusra sikeredett. Ellenpélda a nyomozó csaj a Good Wife-ban.

Nikki - 2010. 09. 17. 19:23

Esélyt megadtam. Bírom JS-t, de jogi sorozat, semmi különös. Kiszálltam.

Paya - 2010. 09. 19. 13:43

Bejött, talán tényleg azért, mert első jogi sorozat, valahogy sose vonzott a dolog, de Carly Pope és Jimmy Smith miatt bepróbáltam, és egyenlőre maradok pár részre.

Cyrax - 2010. 11. 07. 11:51

Valszeg már csak én nézem a teljesség kedvéért. :) De azt kell mondjam, nem volt idő előtti a kasza, az utolsó 3 ügy semmi extra, ha nem pénteken lett volna, mostanra már máshol is meghalna (főleg hogy a TWT mennyivel jobb és annak se ment, meg a Defenders is a CBS egyik leggyengébbje, idén nem megy a szekér a jogi proceduraloknak). De Jimmy Smits-t betolhatnák pl. a The Good Wife-ba mert szerintem jól áll neki ez a szerep. Gondolom főszerepet nem nagyon fog kapni ezek után…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz